Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Bucuresti - Timisoara

- - - - -
  • Please log in to reply
107 replies to this topic

#1
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
In noaptea asta plec prin Franta si vreau sa trec frontiera pe la Cenad, langa Timisoara.

In principiu vreau sa evit Dealul Negru/Valea Oltului, asa ca o sa merg Bucuresti-Timisoara via Craiova.

Cum e drumul intre Craiova si Timisoara si ce rute recomandati ?

Avand in vedere ca va ploua, pe cat posibil vreau un drum bun, fara cratere sau alte pericole prin asfalt, chiar daca e mai lung pe care sa-l parcurg in regim de croaziera @120km/h (deci pe cat posibil as evita zona cu munti), pentru ca nu vreau sa ies obosit din tara. Am de consus in jur de 2000 de km in total si o sa-i fac dintr-o bucata cu pauze de masa/pipi, etc.

Merci. :)

LE: Din cate vad pe www.cnadnr.ro:

DN 66  (Targu Jiu - Petrosani) KM 105+279- BUMBESTI-JIU (GJ)-PETROSANI (HD) pod provizoriu. Circulatia se desfasoara pe 1/2 cale semaforizat . Zona este semnalizata corespunzator .

DN 67D  (Targu Jiu - Baile Herculane ) KM 51+200-   STANESTI (MH)-  Alunecare drum pe 1/2 cale cu afectare zid de sprijin si parapet de zidarie. Se circula pe 1/2 cale cu semnalizare corespunzatoare.

WTF? Mai e vreo ruta ceva mai decenta? :)

Edited by Night Elf, 07 March 2009 - 09:53.


#2
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 14.03.2006
Vrei musai sa iesi pe la Cenad? Tot la Mako ajungi, atat pe la Cenad cat si pe la Nadlac. ;)
Pe de alta parte, nu inteleg de ce nu preferi ruta clasica: Bucuresti>Brasov>Sibiu>Deva>Arad>Nadlac?

#3
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Ca nu vreau Valea Oltului. Sunt prea multi kamicaze pe acolo care depasesc de-ampulea. Ultima oara era sa am un accident frontal pe care l-am evitat la limita, mergand perfect legal. :)

P.S. Vreau sa ies din Romania dupa maxim 6 ore de condus. :)
Adica, pe la 12 noaptea vreau sa plec din B si pe la 6 dimineata cel tarziu sa trec frontiera ca sa ajung la destinatie in Franta cel tarziu pe la 10 seara.

Edited by Night Elf, 07 March 2009 - 09:55.


#4
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,629
  • Înscris: 22.11.2007
Te feresti degeaba de ruta prin sibiu, se merge ff bine, mai ales noaptea :). Si e si week end deci nu f multe tiruri. Eu de ex anul trecut cam tot in perioada asta, pe la 11 noaptea am plecat din buc si dimineatza la 6.30-7 eram la nadlac.
Si apoi te feresti de valea oltului dar te gandesti la valea jiului unde se merge si mai greu, indeosebi prin defileu unde drumul chiar e ingust si greu faci o depasire. :).

edit: Tu vrei sa conduci non stop pana in franta?:) nu e cam mult? de asemenea nici pe romania nu cred ca scoti doar 6 ore. eu cand am mers cu 180 pana la pitesti si apoi destul de tare si am scos atat. Bine am si oprit de vreo 2 ori, odata la deva vreo 25 min sa zic. Plus o amenda pe la valcea vreo 80 pe limita de 50.

Daca musai si musai nu vrei valea oltului zic sa mergi pe valea jiului. Am fost prin toamna valcea-tg jiu-petrosani si e ok drumul. In special valcea tg jiu e destul de liber, drum bun si multe linii drepte :)). Mai sus de tg jiu spre petrosani e mai nasol ca e fff ingust drumul si nu prea ai vizibilitate prielnica pentru depasiri :). Mai sus de petrosani nu am fost...

de partea aia craiova-timisoara nu stiu, nu am fost, insa se plange lumea..si se plange grav :).

Edited by bossake, 07 March 2009 - 10:12.


#5
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,727
  • Înscris: 03.12.2005
Daca eu din Craiova aleg sa merg la unguri tot pe Sibiu - Arad iti dai seama in ce stare sunt alternativele. Pana nu aflu de la vreun alt beta-tester ca drumul pe Moldova Noua e gata chiar nu e nici un drum prea bun pentru calatorii spre TM.

Daca zici ca mergi in Franta eu as face altceva (cu conditia ca toti din masina sa aiba pasaport), anume iesit pe la Portile de Fier in Serbia, Bosnia, Croatia, Slovenia, Italia. Esti la Trieste in maxim 9 ore dupa ce ai iesit din Craiova. Daca ai treaba in sudul Frantei e probabil cea mai buna varianta.

#6
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Sebulus, m-am gandit si la varianta serbia, dar nu am chef de stat in frontiera. In plus, nu cunosc drumul si habar nu am pe unde mi-e pasaportul, teoretic inca valabil.

Pe de alta parte drumul pana in Germania via Austria si Ungaria il stiu destul de bine ca l-am mai facut de cateva ori, marea mea problema fiind infrastructura de kkt din Romania.

Deci sincer sa fiu ma intereseaza o ruta rapida si cat de cat cunoscuta. Cel tarziu la 6 dimineata vreau sa fiu in Ungaria si undeva in jur de 10-11 sa fiu in Viena.
Am GPS Mio 720b Mio Map V3.3 full europe cu toate camerele pe Romania si Ungaria up-datate si RX-ul 65 (pe care il voi da jos la intrarea in Austria). Nu voi sari de 130 la ora pe Romania si Ungaria pe drumurile europene si de 160 pe autostrazi. :)

Deci pana la TG Jiu, indiferent ca ma duc pe Valcea sau pe Craiova drumul e relativ ok din cate tin minte. Ma intereseaza cum e intre Tg Jiu si Timisoara. Ultima oara am fost acum vreun an pe acolo si nu mi s-a parut foarte rau. :)

GPS-ul imi recomanda ca si ruta rapida Bucuresti - Pitesti - Valcea - Tg. Jiu - Timisoara iar ca ruta economica Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Timisoara.

Sincer prefer sa trec prin Cenad ca nu e aglomerata froniera. Pe la Nadlac stiu ca mai sunt probleme si parca as evita, dar nu e exclus sa merg nici pe varianta asta. Inca ma mai gandesc. :)

Edited by Night Elf, 07 March 2009 - 14:19.


#7
dintimisoara

dintimisoara

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 01.08.2007
Hai sa-mi dau si eu cu parerea:intre Craiova si Timisoara soseaua este buna si rea,alterneaza.De la Craiova pana la Severin e ok,din cate stiu eu.Intre Severin si Caransebes e dezastru,asemanator si intre Caransebes si Timisoara,cu mici portiuni de sosea buna.
Pe partea aceea,Orsova,Clisura Dunarii,Anina...nu-ti recomand,mai ales noaptea...s-ar putea sa te ratacesti in pesterile de pe sosea.
Pe traseul cu Valea Jiului e ok drumul,au fost colegi de ai mei saptamana trecuta,au plecat din Tg.Jiu pe la 4 dupa amiaza si au ajuns la Timisoara in jurul orei 10 noaptea.Ia aminte la ce scriau ceiilalti,nu prea poti depasi pe Valea Jiului.Dar au venit,de la Hateg,pe Otelul Rosu-Lugoj-Buzias-Timisoara.
Daca vi pe varianta Brasov-Sibiu-Deva- Nadlag,e cea mai buna varianta,cu exceptia portiunii de dupa Deva,pana dupa Mintia,unde am inteles ca soseaua e foarte proasta.Asa ca luand in calcul varianta asta nu mai ai ce cauta la Timisoara.Daca e musai sa treci prin Timisoara,iti recomand sa o iei,de la Simeria Veche la stanga,catre Calan-Hateg,Otelul Rosu,Lugoj-Buzias-Timisoara.Drumul nu este extraordinar de bun,insa e mai bun decat varianta Deva-Faget-Lugoj-Timisoara.In ambele varinate intri prin Caransebes.Problema este ca la varianta Hateg drumul e ceva mai lung decat cel prin Deva-Faget.
Asa ca,revenind la oile noastre,ca si sebulbus,eu zic ca cel mai bine mergi pe Brasov-Sibiu-Deva-Nadlag...e cel mai bun si mai direct...
Totoodata...ai grija la sofat...cred ca ar trebui sa iei in calcul vreo 2-3 ore de odihna,pentru tine ca sofer,macar intro parcare,dupa ce iesi din Roamania.
Drum bun si distractie la maxim!

#8
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 14.03.2006

 dintimisoara, on Mar 7 2009, 14:22, said:

,cu exceptia portiunii de dupa Deva,pana dupa Mintia,unde am inteles ca soseaua e foarte proasta.
S-a stricat nitel centura Devei, in rest e ok drumul. ;)

#9
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,727
  • Înscris: 03.12.2005
La 3-4 AM chiar si la Nadlac n-o sa fie coada, aproape garantez pentru asta. Eventual vezi si indicatoarele pentru Turnu.

Daca bagi benzina de la Petrom si vezi un Petrom mare dupa iesirea din Arad, aia-s cei mai mari escroci. Asa am luat eu benzina de 95 (sunt aproape sigur ca aia era) si am platit benzina de 99. Plus ca dup-aia mai in fata un pic e si un Petrom de-ala mic modernizat si unde nu prea e coada.
Ca sa te scutesti de o grija, mai nou poti lua vigneta ungureasca si online. E acelasi lucru, nici cand platesti la ghiseu nu mai primesti nimic de lipit in geam.

Pe Tg Jiu nu iti recomand sa ai treaba, in nov. asfaltau Tg Jiu Filiasi si drumul era o serie de cratere si dealuri, nu stiu daca l-au terminat. De la Petrosani spre Hateg iar sunt cateva portiuni nasoale, dar per total sunt sigur ca nu se compara cu drumul pe Lugoj.

Pe la sarbi am fost eu pana la Roma dupa reveliune, n-ai absolut nici o grija, mergi cu cat vrei, nu-s in UE oamenii, nu a venit nici o amenda inca inapoi. In Croatia am auzit c-ar fi ceva radare pe masini nemarcate, dar n-am avut noroc de asa ceva. Singura chestie e ca pana la autostrada mergi vreo 80km de la PdF pe drum national, pe malul Dunarii, ai chiar si semnal romanesc vreo 40 de minute. De cand ai intrat pe autostrada n-o mai parasesti pana la Trieste, n-ai legaturi din drumuri nationale sau alte baubauri.
In Slovenia e 35euro vigneta pe 6 luni, si au si cotete de-alea de platit ca in alte parti doar pe portiunea in cauza. Eu am preferat vigneta ca ma grabeam si n-aveam chef s-o frec pe la cozi de 5-6-7 masini cand erau alaturi 4 benzi pt cei cu vigneta perfect libere.

#10
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Merci la toti. Cred ca merg pe varianta clasica si ies prin Nadlag. O sa dorm azi vreo 5-6 ore si daca o sa ma simt obosit o sa ma opresc in langa Vienna. Stiu eu niste pensiuni ok prin zona la vreo 40 de km unde se si manaca bine si nu foarte scump. :D

Daca ma simt ok, merg mai departe.

La fiecare 3 ore de condus o sa fac pauza o jumatate de ora de dezmortire si cafea.

Prefer sa trag tare pe drum si sa dorm linistit in Strasbourg o noapte sa-mi revin, decat sa stau sa dorm cateva ore ziua prin Austria si sa ajung luni dimineata zombi. Luni vreau sa fiu fresh ca am treaba. :)

Sunt 1885 de km conform GPS-ului parca din care vreo 1294 numai autostrazi pe varianta Timisoara.

Time (estimativ mergand legal) 18h51 which 11h07 on motorways, deci n-ar fi imposibil. :)

#11
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,727
  • Înscris: 03.12.2005
Daca ai antigel roz, ia la tine (sau daca treci prin Craiova, iti dau sticla mea de G12+, ca oricum nu-mi mai trebuie). Daca o coxezi la greu aproape sigur se va mai evapora din el, si e bine sa ai pentru completari. Eu am furat-o si am mers oarecum pe morcov pana la prima benzinarie.

Daca mai merge o idee, pleaca pe la 6pm, la cel tarziu 2-3 am esti la Budapesta, dormi la astia pana pe la 9, si esti la cel tarziu 12 tot la Viena, dar fresh, si mai departe sigur poti face drumul dintr-o bucata.

#12
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 14.03.2006
Si eu recomand sa tragi un pui de somn. Tot cam atat conduc si eu din .de pana la mine acasa si intotdeauna ma opresc la unguri sa dorm.

Btw, localitatea de granita se numeste Nadlac, nu Nadlag!

Si daca tot treci prin zona mea, da-mi un telefon sa bem o cafea la un mec, ceva. ;)

#13
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Marius cu cea mai mare placere doar ca o sa fie dimineata pe la 4-5 bre. :P :D

Da-mi PM cu numarul tau si te sun.

O sa plec pe la 10-12 noaptea din B, dupa ce-mi termin toate treburile pe aici. Inca nu mi-am facut bagajul. :lol:

@ Sebulus

Bre, o frig in general si de obicei ca sa zic asa... Acum antigelul (roz) e la nivel. L-am completat pe la 28.000 de km ca sa zic asa si nu a mai scazut de atunci.
Acum masina are aproape 50.000 de km. :)

Merci de sfat dar nu cred ca mai trec prin Craiova. Ies prin Nadrac. :)

Edited by Night Elf, 07 March 2009 - 15:27.


#14
saxx

saxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 24.11.2006
Dupa mine, varianta prin Serbia e paguboasa rau.
In primul rand nu e in UE si asigurarea nu iti este valabila, trebuie sa te duci la asigurator, platesti in plus (cred?!) + taxe de drum mari in Slovenia, asa ca daca nu "arde" de banii astia iti iei lejer(oriunde: Romania, Ungaria, Austria) o camera sa te odihnesti peste noapte.
Daca ajungi in Deva nu are sens sa te mai complici cu variante pana in Timisoara, datorita drumurilor proaste vei ajunge oricum mai tarziu decat ai ajunge la Timisoara prin Arad. Apoi daca ajungi in Arad nu are sens sa te mai duci la Timisoara (+50 km) + 80 km (cred) pana la Cenad. Deci iesi pe la Nadlac.
In concluzie daca la Pitesti ai schimbat directia => Nadlac.
Varianta cealalta (Craiova), drumul e excelent pana la Severin (mai putin zona Strehaia unde se construieste un pasaj), de acolo D-zeu cu mila, nu prea se stie in ce stadiu sunt lucrarile. Adevarul ca e ca sunt portiuni noi, vii lansat si brusc poate sa te depaseasca vreo roata. La fel sunt sigur ca mai exista semafoare. O varianta ar mai fi ca dupa Herculane, Mehadia sa schimbi directia pe la Iablanita, Bozovici, Anina, Resita, Bocsa, Gataia, Jebel, Timisoara. Drumul e relativ ok comparabil cu varianta Herculane, Caransebes, Lugoj (Buzias), Timisoara. Am fost o singura data pe el, dar iti zic, parca eram un twilight zone pana in Resita, avea impresia ca localitatile sunt moarte, din sens invers nu am intalnit decat vreo 2-3 masini, si nu imi aduc aminte sa fie depasit mai mult de una(dupa 12 noaptea am trecut prin portiunea respectiva). Ca medie orara nu e stralucit deloc drumul, cred ca mai repede ajungi pe varianta clasica (Caransebes-Lugoj, varianta asta e numai daca vrei sa iti menajezi masina si sa stai mai putin incordat la volan) destul de virajat, mai erau si zone de asfalt nou nemarcat, am mers in treapta a 3-a destul de mult.
Pe clisura eu nu mai merg in viata mea, am prins o vreme ploioasa, si faceam slalom printre bolovanii desprinsi din stanci, drumul era neterminat (cred ca nici la ora actuala nu e terminat).
Pe scurt, nu merita prin Craiova (cu plecare din Bucuresti). Ce ma doare cel mai tare e ca am vreo 3-4 drumuri pe an Timisoara-Bucuresti si am ajuns sa nu imi mai vizitez parintii (Craiova) din cauza drumului, prefer Arad-Deva.

#15
steelk

steelk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 08.06.2002
@saxx

Poti sa ma ajuti si pe mine cu un sfat, te rog, daca tot faci drumul ala relativ des?

Planuiesc o escapada de o saptamana in TM (eu fiind din Buc) de Paste si ma gandeam sa profit si de drum, in sensul ca mi-ar placea sa mai vad un munte, un peisaj frumos, sa nu fie doar un ... drum.

Eu ma gandeam asa, la dus sa merg pe A1 - Pitesti - Rm Valcea - Horezu - Tg Jiu - Petrosani - Hateg - Caransebes - Lugoj - Timisoara iar la intors sa o iau prin sud pe clisura, Oravita-Moldova-Noua-Orsova-Craiova-Bucuresti. In felul asta am zis ca vad si 2 "seturi" de peisaje si nici nu dureaza drumul foarte mult (cum ar dura daca le-as combina).

Acum, ideea e asa. Vreau sa vad si ceva peisaje dar nici nu vreau sa imi rup masina in doua. Din ce citesc pe aici, pe traseele astea, sunt cam pasibil de asa ceva...

Mi-ai putea recomanda un traseu (sau 2, unul de dus / unul de intors), care sa fie un compromis intre sightseeing si drumuri relativ ok (macar marea lor parte). As adauga ca note ca:

- sunt incepator
- fac un drum de lungimea asta pentru prima data (am tot facut lungimi progresive de cand mi-am luat carnetul si masina ... 100x2 - 200x2 - 250x2 km)

Mersi mult.

Edited by steelk, 09 March 2009 - 10:29.


#16
dintimisoara

dintimisoara

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 01.08.2007
Pana vine saxx...sa zic asa: :rolleyes:  :)
-varianta de dus e ok...drum bun,privelisti super faine,valea Jiului este de neegalat...unica in felul ei...punem la socoteala si restul ce se mai viziteaza pe traseul asta.
-varianta de intoarcere,daca nu esti contra timp si stai bine cu nervii,o poti face cu succes....insa nu cu graba...asa,mai batraneste si pe zi lumina,nu noaptea.Ai ce vedea,cu adevarat si prin sud.
Sa ai drum bun si distractie maxima!

#17
saxx

saxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 24.11.2006
Din pacate nu prea pot sa iti dau un sfat, deoarece, probabil sunt una din putinele persoane care nu prea intelege peisajele. Adica, da e frumos, dar mai mult de 5-10 min.(cat sa faci niste poze si sa "admiri") n-as putea opri. Despre traseele alese de tine, pot sa spun ca sunt ok, pe ruta Severin-Herculane-Timisoara nu prea ai ce sa vezi. Daca ti-ai propus sa vizionezi peisajele din mers, atunci nu iti ramane decat sa te bucuri pt. pasageri, si pe cat posibil sa nu iti distraga atentia, pt. ca tu o sa cam trebuiasca sa fii atent la drum. Daca v-ati propus sa faceti popasuri, te sfatuiesc sa pleci f. devreme din Bucuresti daca si vrei sa vedeti ceva, in jur de 5 maxim 6 dimineata. Altfel o sa prinzi si aglomeratie pe Pitesti-Craiova si probabil o sa faci si in Bucuresti in jur de 1 ora pana iesi pe autostrada.
Eu pe valea jiului nu am fost inca, pt. ca pt. ca vroiam sa scap si de Timisoara-Caransebes, asa ca nu am ales niciodata varianta asta.
Daca poti sa mergi incet (nu te grabesti, nu te streseaza prea tare masina din spate), nu o sa-ti rupi masina pe nici un traseu, asa ca poti merge linistit pe unde ti-ai propus.
Sfaturi pt. trasee cu peisaje cred ca mai poti cere de la impatimitii de natura, sunt sigur ca mai sunt si alte trasee Bucuresti-Timisoara.

#18
steelk

steelk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 08.06.2002
Deci voi spuneti ca, in principiu, nu o sa-mi rup masina pe clisura? Mai mult acolo imi e tarsa, decat pentru drumul de "dus".
Cat despre plecat devreme, eu planuiam sa plec in miez de noapte, pe la 2, asa incat sa ajung la peisaje cand rasare soarele. Asta la dus. La intors, ceva mai tarziu, dar tot dis-de-dimineata.

@dintimisoara
Poti sa imi recomanzi cumva o alta ruta de intoarcere, in care sa nu imi fie incercati nervii si totusi sa aiba si ochiu ce vedea? Te intreb fiindca inteleg ca esti de prin zonele alea.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate