Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 

Energie electrica "gratis"

- - - - -
  • Please log in to reply
158 replies to this topic

#19
n_george_1

n_george_1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.04.2009

View Postsenoctar, on Mar 1 2009, 23:58, said:

In jurul nostru sunt multe unde radio, majoritatea create chiar de noi. Si presupun ca adunate ar avea ceva energie, dar nu cred ca prea multa.
Eu am incercat montajul insa nu am avut pisele cu valorile de acolo. Nu am obtinut mare lucru, cam 5 milivolti, insa fiind o valoare asa mica si pare sa nu fie influentata daca pun antena sau nu, tind sa cred ca este din cauza faptului cum masoara aparatul voltajul.
Poate am sa trec odata sa iau piesele care trebuie daca nu mai incearca cineva.
Ma ajuti si pe mine sa fac montajul acela,te rog ?sunt unele chesti pe care nu prea le inteleg :P

#20
yo_cristi

yo_cristi

    Quad Core™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,881
  • Înscris: 14.04.2008
O sa incerc si eu desi nu prea cred ca o sa-mi iasa..

#21
Cris_Kgs

Cris_Kgs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 16.12.2008
Stiu ca au incercat si cei de la MythBusters ceva asemanator...si nu au avut nic-un rezultat.
Si inca ceva: Crezi ca daca ar merge nu ar fi cam ciudat sa nu fie incercata pe plan mondial..
Tu crezi ca ne-am mai incurca cu termo/atomo centrale daca am reusi cu 2 diode si 3 tranzistori ?
Adevaratele tehnologii sunt: Hidro Energia (nu pentru acasa...normal)
Panourile solare, etc...

#22
Anjin`

Anjin`

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,160
  • Înscris: 10.05.2005
Nu stiu cat de bine merge chestia aia dar presupun ca si daca reusesti sa storci ceva din el tot jucarie e.
Vroiam sa va arat filmuletul asta si asta de la tedtalks . Primul se refera la motor cu aburi alimentat de la soare si cel de al doilea la zmeu producator de energie electrica operat de un robot.Amble sunt lucruri care ar puea lucra la sara mica.
Am inteles ca e o parere ca ar fi mai bine ca o parte din energia consumata sa fie prodsa la la utilizator, si eventual reteaua sa poata fi folosita de el si ca producator.
A mai sunt variante de sursa de electricitate gratis, cum ar fi de exemplu una de 48 V ;)

Edited by Anjin`, 06 April 2009 - 20:06.


#23
Cris_Kgs

Cris_Kgs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 16.12.2008
Sau iti cumperi o bicicleta..si inventezi un dinam in loc de roata din spate si te apuci sa faci curent.
Sau iei niste hamsteri...si poate reusesti sa iti faci o lampa cu care sa luminezi biroul.
Pana descoperim alta sursa de corect vin extraterestrii :))

Edited by Cris_Kgs, 06 April 2009 - 21:22.


#24
1Q-D3xT3r

1Q-D3xT3r

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 11.10.2008
Ar fi tare sa lua o bicicleta , montata pe un suport , rotile sa fie in aer , si sa fie legate la ea mai multe dinamuri ..... Un dinam da cam ~3 W , pui 10 vei avea ~30 W .... :> ar fi tare.. ai lumina o camera frumos....Si ai fi si mai sanatos `  :lol:

Edited by 1Q-D3xT3r, 07 April 2009 - 20:44.


#25
Gady_paul

Gady_paul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,421
  • Înscris: 12.01.2008
Nu stiu de ce se chinuie atat lumea cu curentul gratis. Sunt niste probleme de eficienta vizibile la scara mica.
Prima este ca pentru o capacitate mare, adica sa obtii macar 100 Wh, nu merge cu diode :D. A doua ar fi amortizarea, care la pretul generatoarelor....
Am vazut niste proiecte ale unor tipi care si-au facut (in general la munte) o mica hidrocentrala, sau o centrala eoliana, ieftine si cu care se descurca...pentru o cabana. Asta este energia gratis. 2 tranzistoare scot energie, dar nu alimentezi tu un pc cu ea...
Si in plus, de ce sa ne chinuim cand curentul e 50 bani kW (sau cat mai e)? Mai simplu e sa scoti tv din priza.

#26
Cris_Kgs

Cris_Kgs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 16.12.2008
E criza dom'le...glumeam.
Desigur...la scara mica si medie unele experimente au succes. Dar la scara mare sunt probleme.
:) O sa cumpar un hamster si o sa il pun sa imi alimenteze pc-ul...daca l-as pune sa se duca si la munca in locul meu =))

#27
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Daca ne gandim la APARATUL "vampirul plasmatic" ca la o realitate a viitorului apropiat (caci el oricum va deveni o realitate palpabila deoarece el exista deja la scara mica sub forma colectorului LASER de mini-fulgere pe coloana de aer ionizat), ... atunci putem extinde problema pana la viteze de 10-50% din viteza luminii, ... nave mici fara incarcatura de carburant, ...

Ne putem imagina asemenea conducte-conductoare LASER filiforme umplute cu plasma de sodiu si cu lungime de milioane si miliarde de km, pana la Soare, la o planeta cu camp magnetic, ori pana la o alta stea, ... astfel ca electronii ar putea urca pe acest conductor ... pana la aparatul LASER al navei.


Fuziunea focala este o tehnologie energetica, in studiul laboratorului profesorului Eric Lesner de la Lawrenceville Plasma Physics din New Jersey, SUA. Fuziunea focala este declansata, spune specialistul in plasma Eric Lesner, atunci cand o descarcare electrica are loc intr-un amestec gazos de hidrogen- boron, care se transforma in plasma fierbinte, buna conductoare de electricitate. Apare astfel un fel de fulger globular care, pe masura ce scade in intensitate, trimite electroni spre o directie si atomi pozitivi spre celalalt electrod. Fluxul de electroni izbeste globul de plasma, producand reactia de fuziune intre atomii de hidrogen si cei de boron, iar raza de ioni poate fi convertita direct in energie electrica – atentie! – fara turbine si generatori. Deci un urias pas ingineresc in producerea de energie si un neasteptat pas inainte pe care il fac fuzionistii. (Fizicianul iesean Gheorghe Popa, participant la proiectul ITER, de construire a unei centrale de fuziune, aprecia ca, in anul 2040, energia de fuziune ne va fi la indemana – iata, insa, ca surprinzatoarea idee a fizicianului Eric Lesner deschide alte perspective). Calculul economic al instalatiei arata uluitor: cu 300.000 $ se poate construi un reactor de fuziune focala, care va avea ca rezultat energie electrica la 60 $/kw (pentru comparatie, cu 1000 $/kw se obtine energie din gaz natural!). Mai lipseste insa un amanunt, marirea densitatii plasmei, astfel ca reactia de fuziune sa fie mai intensa, dar, doctorul Lesner spune ca, obstacolul poate fi depasit cu o bagatela de 760.000 $, pentru cercetare si aplicare – intr-adevar un fleac, daca socotim ca razboiul din Irak costa SUA cam… 1 miliard $ pe zi…
Inchei aceste pagini cu o fraza pe care am repetat-o de o suta de ori: 99% dintre savantii si inginerii tuturor timpurilor se afla printre noi, cetateni ai satului planetar si garantia faptului ca lumea va continua sa fie in dramatica si perpetua schimbare, de-a pururi, in vecii vecilor…

http://www.cronicaro...x.php?art=86089

... si de data aceasta Mironov extinde "proiectele planetare" cum suna o carte de-a sa ... propunea ducerea de plasma de H2O pe Luna prin conducta LASER (pe Discovery chanel vedeam cu ceva timp in urma cum un savant observand acel glob cu fulgere "glob distractiv pt copiii vrajitori" a cuplat un LASER la instalatie reusind sa adune pe coloana de aer ionizata de LASER toate fulgerele ... dorea sa realizeze un paratraznet eficient. cool.gif

Problema colectarii electricitatii direct din plasma este VIITORUL, ... am vazut aparate de colectare in carti de inginerie din anii '70, carti romanesti studii universitare.


Iti dai seama ca putem zbura in atmosfera terestra adunand fulgere di campul magnetic terestru prin stratosfera inalta, ori colectand electronii dintr-un foc ordinar de lemne; ... am colecta electricitate directa infinita din Soare, apoi am zbura pe langa jupiter si am face acelasi lucru, ... la fel si la intrarea in alt sistem stelar. thumb_yello.gif

Aceasta inseamna cu adevarat FREE ENERGY, MULTA si INFINITA, si fara complicatii, caci totul priveste fenomene naturale si aparate deja cunoscute.

Acest topic a fost editat de cyber-sapiens: 15 Apr 2009, 10:01 PM




C. dezvoltarea aparatului de extragere a electricitatii din plasma in mod DIRECT (neintermediat) si ---------> din Soare, magnetosfere planetare, foc, ...


... diferenta de randament de extractie energetica intre "un foc de paie" si aceeasi cantitate de anti-materie, adica undeva la 1:1000, este determinata de intermedierea de conversie.

Daca am extrage electricitate direct din plasma, am urca raportul undeva pe la 70:100 ?!, daca luam in calcul pierderile calorice.  :naughty:

Ne-ar folosi mai mult acest aparat decat ANTIMATERIA ori fuziunea nucleara, deoarece din antimaterie obtinem caldura si nu electricitate directa de aceea unii savanti indica faptul ca aceasta metoda ar fi superioara (noi utilizand electricitate).

Acest topic a fost editat de cyber-sapiens: 19 minute in urma


--------------------
INFINITTY

Edited by Infinitty, 20 April 2009 - 09:22.


#28
astrixz

astrixz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 18.02.2008
Buna. Sunt nou in aceasta arie, mai demult am vazut un clip pe youtube (stiu ca nu tot ce zboara se mananca) dar ar putea fi realizabil....

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wcy0tedYBMg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

dati-va cu parerea.

#29
nelucristian2005

nelucristian2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 22.03.2009

View Postmister_rf, on Mar 7 2009, 18:12, said:

Frumoasa colectia de decupaje din reviste... Totusi la vremea aia se cautau tot felul de solutii, care mai de care mai ciudate, ca asta era o moda atunci. Acum la 30 de ani dupa, cand de exemplu nu se mai impiedica nimeni de un 2N706, acum cand controlul de frecventa prin sinteza se poate face cu precizie direct la nivel de oscilator local, de ce nu intreaba nimeni care este stadiul de aplicare al faimoasei inventii? Nu de alta dar sa bagi 1W si sa obtii 30-40W este o afacere cu rentabilitate de 3000%. Este lumea asta asa de fraiera si nu profita de o asemenea realizare? ...sau e o consecinta a faptului ca este scrisa in lb franceza?  :notangel:
[ http://www.rexresearch.com/meyernmr/meyer-14.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Salut,

Imi poti spune, te rog, ce putere da acest oscilator ? Si vad in schema o bobina care nu este conectata. Care e treaba cu ea ?

Imi poate spune cineva daca a reusit sa constuiasca un dispozitiv free energy care produce o tensiune de vreo 200 V la 5 A ?

Edited by nelucristian2005, 21 April 2009 - 16:18.


#30
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

View Postnelucristian2005, on Apr 21 2009, 17:17, said:

Si vad in schema o bobina care nu este conectata. Care e treaba cu ea ?

Bobinele sunt cuplate inductiv, de exemplu daca le faci pe o bara de ferita sunt alaturate.

Quote

Imi poate spune cineva daca a reusit sa constuiasca un dispozitiv free energy care produce o tensiune de vreo 200 V la 5 A ?

Glumesti, nu?

#31
nelucristian2005

nelucristian2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 22.03.2009

View Postedy_wheazel, on Apr 24 2009, 04:47, said:

Bobinele sunt cuplate inductiv, de exemplu daca le faci pe o bara de ferita sunt alaturate.

Glumesti, nu?

^_^  Nu, nu glumesc. Stiu sigur ca se poate obtine un curent asa puternic folosind forta gravitationala si campul magnetic al pamantului. Am vazut pe net o schita de la un dispozitiv de genul asta, dar este prea complicata. Daca vrei ti-o trimit. Eu as vrea o schema mai simpla cu mai putina parte mecanica, numai piese electronice sa contina

#32
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postnelucristian2005, on Apr 24 2009, 09:47, said:

^_^  Nu, nu glumesc. Stiu sigur ca se poate obtine un curent asa puternic folosind forta gravitationala si campul magnetic al pamantului. Am vazut pe net o schita de la un dispozitiv de genul asta, dar este prea complicata. Daca vrei ti-o trimit. Eu as vrea o schema mai simpla cu mai putina parte mecanica, numai piese electronice sa contina

teoretic este posibil deoarece aparatul se invarte odata cu Pamantul in campul magnetic al Terrei, da nu stiu cat de mare tre sa fie, ...

#33
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,121
  • Înscris: 25.02.2007

View Postnelucristian2005, on Apr 24 2009, 09:47, said:

sigur ca se poate obtine un curent asa puternic folosind forta gravitationala si campul magnetic al pamantului.
Momentan imi trece prin cap mareea. Care foloseste forta gravitationala a lunii mostly. O baltoaca mare, un canal de scurgere in alta baltoaca si generatorul pe canal.
Ma intreb si eu, oare daca imparte cineva un lac in 2, cu diguri de pamant si canal pe mijloc.. nu ar putea fi profitabila astfel o baltoaca ? Sau imi scapa ceva din ecuatia asta..

View Postnelucristian2005, on Apr 24 2009, 09:47, said:

Am vazut pe net o schita de la un dispozitiv de genul asta, dar este prea complicata. Daca vrei ti-o trimit. Eu as vrea o schema mai simpla cu mai putina parte mecanica, numai piese electronice sa contina
Te-as ruga eu sa o pui aici pe forum, sa ne clatim ochii toti cu ea.

#34
nelucristian2005

nelucristian2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 22.03.2009

View PosttheMisuser, on Apr 24 2009, 21:10, said:

Momentan imi trece prin cap mareea. Care foloseste forta gravitationala a lunii mostly. O baltoaca mare, un canal de scurgere in alta baltoaca si generatorul pe canal.
Ma intreb si eu, oare daca imparte cineva un lac in 2, cu diguri de pamant si canal pe mijloc.. nu ar putea fi profitabila astfel o baltoaca ? Sau imi scapa ceva din ecuatia asta..


Te-as ruga eu sa o pui aici pe forum, sa ne clatim ochii toti cu ea.

Este vorba de documentele pe care le-a pus si "doctu" pe prima pagina a acestui topic

Attached Files


Edited by nelucristian2005, 29 April 2009 - 11:45.


#35
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,121
  • Înscris: 25.02.2007
Am citit prima parte.. o idee asemanatoare am avut prin clasa 3-a.. 4-a. (am avut un unchi electrician + electronist amator care m-a educat in electrice din gradinita). Impresia mea e ca vorbim de puteri cu 5..6 ordine de marime mai mici. Adica de 1mil x mai mici. Anyway.. treaba asta mi-a dat o mica idee pe care cred ca o s-o mai cuget putin. (tot in domeniul 'free', desigur :) )

#36
soarce

soarce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 02.10.2008

View Postnelucristian2005, on Apr 29 2009, 11:44, said:

Este vorba de documentele pe care le-a pus si "doctu" pe prima pagina a acestui topic
E intereant cum explica ionizarea atmosferei... prin frecarea ei cu eterul in urma miscarii de revolutie a Pamantului  :D


The Quest for Free Energy: A Machine to Die For  :P

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate