Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Panou comanda pompa Grundfos CU 301

Talk to Me (2022)

Solutie anti inghet de pus in lic...

Recomandare tigara electronica ~2...
 Cupra Formentor 1.5 150 CP

Adio permis

Activare Card national de sanatate

Ballerina (2023)
 Recomandare boxe

Advanced Weapons of Ghana

Wallbox Witty Start by Hager 22KW

Actualizare drivere (DUMo)
 PC uneori nu inregistreaza click ...

obtinere proiect instalatii sanit...

Numere pe BG si politia

Ce soft monitorizare trafic / vit...

Razboiul Romania-Italia

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

Ivanna

Ivanna

Active Member

• Grup: Members
Salutare,

Daca exista romani stabiliti in Italia care citesc aceasta arie, ii rog sa ne dea informartii  la cald despre tot jihadu asta care pare sa nu se mai termine.

Se simt tensiuni in perioada asta? Care e atmosfera?
Va e frica sa vorbiti romaneste in locuri publice?
E de evitat oare Italia ca destinatie turistica vara asta?

vadergrd

vadergrd

Junior Member

Pentru noi romanii da, Italia a devenit o destinatie de evitat!De curand am vazut un caz cu 2 turisti , care sigur nu erau la "munca" pe acolo , ca aveau schiurile la ei. erau unguri ca etnie , de pe la sfantu gheorghe. Au fost prinsi ca foloseau un detector de radar ( care e regulamentar in multe din tarile UE) , dusi la o sectie la 60 de kilometrii si pusi sa semneze ceva ce ei nu intelegeau ( pentru ca nu vorbeau italiana) , nu au vrut sa semneze si au fost putin "sifonati" .pana la urma au semnat de frica si au plecat dupa ce au platit o amenda de 2000 de euro!cand un roman apeleaza la politia italiana i se spune ceva de genu:"probabil te-au jefuit niste conationali de-ai dumitale , nu e treaba nostra".Cazurile sunt multe , mai nou avem romani agresati de tineri italieni !Italia a fost , este si va fi de "sorginte" fascista ! Asta nu se va schimba.Politicienilor italieni le convine situatia , mai strang cateva voturi , daca ar scapa de toti emigrantii nu ar mai avea nici o "platforma" .

lebaner

lebaner

Junior Member

Vizualizare mesajvadergrd, pe Feb 28 2009, 03:28, a scris:

Pentru noi romanii da, Italia a devenit o destinatie de evitat!De curand am vazut un caz cu 2 turisti , care sigur nu erau la "munca" pe acolo , ca aveau schiurile la ei. erau unguri ca etnie , de pe la sfantu gheorghe. Au fost prinsi ca foloseau un detector de radar ( care e regulamentar in multe din tarile UE) , dusi la o sectie la 60 de kilometrii si pusi sa semneze ceva ce ei nu intelegeau ( pentru ca nu vorbeau italiana) , nu au vrut sa semneze si au fost putin "sifonati" .pana la urma au semnat de frica si au plecat dupa ce au platit o amenda de 2000 de euro!cand un roman apeleaza la politia italiana i se spune ceva de genu:"probabil te-au jefuit niste conationali de-ai dumitale , nu e treaba nostra".Cazurile sunt multe , mai nou avem romani agresati de tineri italieni !Italia a fost , este si va fi de "sorginte" fascista ! Asta nu se va schimba.Politicienilor italieni le convine situatia , mai strang cateva voturi , daca ar scapa de toti emigrantii nu ar mai avea nici o "platforma" .
foarte bine ne fac,nu avem ce cauta noi acolo.S-au saturat de noi cu toate prostiile pe care le facem.

Karhu

Karhu

Heretic member

• Grup: Super Moderators

Vizualizare mesajlebaner, pe Mar 1 2009, 11:52, a scris:

foarte bine ne fac,nu avem ce cauta noi acolo.S-au saturat de noi cu toate prostiile pe care le facem.

Ti-as propune sa vorbesti doar in numele tau...

Ivanna

Ivanna

Active Member

Vizualizare mesajvadergrd, pe Feb 28 2009, 03:28, a scris:

Pentru noi romanii da, Italia a devenit o destinatie de evitat!
Mda, auzisem si eu de cazul  turistilor dusi la sectie. <_<

vadergrd, tu locuiesti in Italia?

Edited by Ivanna, 01 March 2009 - 17:04.

lebaner

lebaner

Junior Member

Vizualizare mesajBogdan R, pe Mar 1 2009, 15:40, a scris:

Ti-as propune sa vorbesti doar in numele tau...
e vorba de romani,si tu esti roman presupun.Crezi ca il mai intereseaza pe italian ca esti tu mai destept,mai civilizat de cei care fura..etc.S-au saturat,nu vor sa mai auda de romani.

Karhu

Karhu

Heretic member

Vizualizare mesajlebaner, pe Mar 1 2009, 23:35, a scris:

e vorba de romani,si tu esti roman presupun.Crezi ca il mai intereseaza pe italian ca esti tu mai destept,mai civilizat de cei care fura..etc.S-au saturat,nu vor sa mai auda de romani.

Ca s-au saturat italienii e una, sa afirmi ca facem prostii e alta.
Nu generaliza, scrie doar despre cazurile concrete pe care le stii...

Westcoastrider

Westcoastrider

Junior Member

Vizualizare mesajvadergrd, pe Feb 27 2009, 17:28, a scris:

Eu vad problema asa"vii la mine-n casa,intri incaltat cu cizmele pline de noroi,te asezi in fotoliu,ceri o bere,dai cu degetul pe televizor sa vezi daca nu am praf,dupa care imi furi bijuteriile,daca nu sunt atenta imi violezi si fata.Dupa ce eu chem politia,ma intrebi senin:da ce am facut?Doar nu m-ai primiit la tine in casa,si trebuia sa ma tratezi ca pe un musafir?Adika sa fac ce vreau eu,ca deh,asa am fost invatat de mic copil?Aha..esti un fascist!"!
Italiienii au primit romanii pe teritoriul lor acum cativa ani,fara nici un fel de probleme!Dupa ce au inceput infractiunile grave,si care nu se mai sfarsesc,mi se pare absolut normal,ca sa fie furiosi!Voua nu? :rolleyes:

Ivanna

Ivanna

Active Member

Vizualizare mesajlebaner, pe Mar 1 2009, 11:52, a scris:

Vizualizare mesajlebaner, pe Mar 1 2009, 23:35, a scris:

Vizualizare mesajWestcoastrider, pe Mar 2 2009, 08:22, a scris:

Italiienii au primit romanii pe teritoriul lor acum cativa ani,fara nici un fel de probleme!Dupa ce au inceput infractiunile grave,si care nu se mai sfarsesc,mi se pare absolut normal,ca sa fie furiosi!Voua nu? :rolleyes:

Cred ca nu s-a inteles, nu ma intereseaza daca italienii au sau nu motive intemeiate sa reactioneze cum reactioneaza, ma intereseaza cum se vad lucrurile de la fata locului. Romanii care lucreaza legal, care au familie, au fost nevoiti sa schimbe ceva  de cand a inceput totul? As vrea sa stiu cum te simti ca roman in locuri publice, iti tot vine sa te ascunzi, cum e?

terratec

terratec

Troll hunter

• Grup: Moderators
Aveti pretentia ca sunteti oameni maturi dar nu reusiti decat sa va contrati fara sa ajungeti la nici un rezultat.
Va este frica sa spuneti ca tiganii au declansat aceasta problema.

Imi pare bine sa aud ca sufera si romani din cauza tiganilor. Cei ce nu curajul sa spuna lucrurilor pe nume asa trebuie sa pateasca.
Lucrurile se vor schimba atunci cand romanii se vor organiza si vor milita pentru tragerea la raspundere a minoritatii.
Sa se adune capsunarii si bonele si sa obtina avizele legale pentru un miting.

gtk

gtk

Guru Member

• Grup: Senior Members
Eu locuiesc momentan in italia... ce sa zic... astia din mass-media sunt complet cretini! in fiecare zi au cel putin o stire despre "rumeni" si evident ca exagereaza fantastic orice eveniment negativ... aici e evident ca toata povestea e motivata politic din moment ce cei de la putere sunt de extrema dreapta (aprox. echivaentul prm-ului, poate ceva mai moderati), iar 3 posturi dintre cele mai importante sunt detinute de berlusconi(mediaset)... rai-urile sunt probabil influentate de cei de la putere...
totusi, populatia obisnuita nu are o atitudine teribil de negativa fata de romani, ca sunt si o parte dintre ei satui de mediatizarile excesive a violurilor, furturilor etc... ceea ce se  in romanica la stirile de la ora cinci, aici se dezbate ore intregi, de te apuca greata... erau un pic de tensiuni cand era cazul mailat "in voga", insa acum nu mai e asa... de frica pe strada, nici vorba... atata timp cat n-ai nimic cu nimeni, cam toata lumea se poarta frumos - poate mai frumos decat in romania, chiar daca stie ca esti roman...

apropo de toata mizeria asta contra romanilor... in ultimele saptamani, s-a mediatizat extrem de tare cazul a doi romani care cica ar fi violat o fata... ca in final sa descopere ca de DNA-urile infirma implicarea celor doi, cel care nu a recunoscut de la inceput a adus si 4 martori care confirma ca a fost cu ei, cel care cica recunoscuse zice ca a facut-o la presiunea politiei iar acum si-a retras declaratia, negand si el ca ar fi violat, iar fata zice ca nu mai e sigura ca erau ei... dar mizeria s-a produs si ne-am ales cu o pata care nu se sterge prea usor... iar rahatii astia de macaronari evident ca nu mai dau mare atentie greselilor facute si nici nu isi cer scuze... iar tarfa aia imputita care i-a acuzat de viol, probabil nu va lua nici macar o amenda...

totusi, in concluzie, nu va bateti prea tare capul si nu va fie frica sa calatoriti in italia ca nu e dracul atat de negru...

Karhu

Karhu

Heretic member

Paolo Calabresi, un actor italian care a pretins ca este cetatean roman, a fost atacat recent cu un cutit de un conational de-al sau, in fata unui bar din Roma, in timpul unei filmari cu camera ascunsa pentru emisiunea de divertisment "Le Iene". Subiectul a fost tratat pe larg de presa din Italia si din Romania, in contextul in care tot mai multe atacuri impotriva romanilor au avut loc in Peninsula. Sambata, canalul Italia 1, din trustul Mediaset, a difuzat pe Internet imaginile surprinse cu camera ascunsa si momentul in care "romanul" este atacat cu un cutit de mici dimensiuni si acuzat ca face parte din categoria celor "care violeaza fetele din Italia".

Intrati pe  http://www.ziua.net/...-03-07&id=22710 ca sa vedeti si filmuletul ....

gtk

gtk

Guru Member

Vizualizare mesajBogdan R, pe Mar 8 2009, 07:42, a scris:

Paolo Calabresi, un actor italian care a pretins ca este cetatean roman, a fost atacat recent cu un cutit de un conational de-al sau, in fata unui bar din Roma, in timpul unei filmari cu camera ascunsa pentru emisiunea de divertisment "Le Iene". Subiectul a fost tratat pe larg de presa din Italia si din Romania, in contextul in care tot mai multe atacuri impotriva romanilor au avut loc in Peninsula. Sambata, canalul Italia 1, din trustul Mediaset, a difuzat pe Internet imaginile surprinse cu camera ascunsa si momentul in care "romanul" este atacat cu un cutit de mici dimensiuni si acuzat ca face parte din categoria celor "care violeaza fetele din Italia".

Intrati pe  http://www.ziua.net/...-03-07&id=22710 ca sa vedeti si filmuletul ....
e cam trasa de par povestea

1. intai de toate, cel putin initial, nu rezulta de nicaieri ca e roman, ci doar un strain imbracat mizerabil care cerseste tigari
2. in toate cazurile, lumea initial refuza si/sau ii zice sa plece... abia dupa ce insista iese scandalul cu ala cu cutitul, iar la ala de la pizzerie cica s-ar fi uitat prea mult la el (timp de trei ore cica ar fi stat inainte sa plece,si s-ar fi uitat cam des la ala)
3. incercati si in romanica sa faceti asa ceva, mai ales in crasme cu vagabonzi, sa vedeti daca nu aveti sanse sa va "lipiti" de un mic scandal... ba chiar as zice ca risti sa ti-o iei pt. mult mai putin

intersant e totusi faptul ca reportajul a fost realziat de mediaset, acelasi trust care arunca cu rahat in romani aproape tot timpul

mar!o

mar!o

New Member

Traiesc in Italia si nu am avut nici cea mai mica problema cu italieni... in romania se vb mai mult despre acest "razboi" decat in italia... si totul este mult mai exagerat in romania decat aici. Va asigur ca doar in roma au fost cateva cazuri in care romanii au fost atacati... dar ganditi'va si la toate probleme create de noi acolo(eu unu ii inteleg).. sunt multe de discutat pe tema asta ... dar romani si'au creat o imagine foarte urata despre ei asta e problema!

alt_timp

alt_timp

New Member

Vizualizare mesajmar!o, pe 6th May 2009, 13:58, a scris:

Traiesc in Italia si nu am avut nici cea mai mica problema cu italieni... in romania se vb mai mult despre acest "razboi" decat in italia... si totul este mult mai exagerat in romania decat aici. Va asigur ca doar in roma au fost cateva cazuri in care romanii au fost atacati... dar ganditi'va si la toate probleme create de noi acolo(eu unu ii inteleg).. sunt multe de discutat pe tema asta ... dar romani si'au creat o imagine foarte urata despre ei asta e problema!

Nu ,dragule...se vorbeste si in Italia despre acest razboi si asta datorita rromilor( in 90% dintre cazuri) ci nu romanilor!Am avut de suferit in Italia doar pentru simplul motiv ca sunt romanca,dar cu siguranta as fi avut de suferit si in Germania,Franta,Anglia sau mai stiu eu ce tara as fi ales sau prin ce tari au facut ei ravagii! Si nu...nu am nimic cu ei!Nici cu rromii si nici cu italienii! Nu inteleg de ce nu se accepta faptul ca peste tot in lume sunt "buni" si "rai"??De ce ,italienii nu au tiganii lor? Ba da!Si sunt la fel de multi!Ca sa nu mai vorbim de sudul Italiei!E prapad!
Am citit pe acest forum pareri pro si contra Italiei! Dar mult prea multe contra!! Cand ,de fapt realitatea este undeva la mijloc!Peste tot e la fel,bine sau rau,depinde doar de tine cine esti ,ce vrei sa faci,ce vrei sa devii!

alex2010

alex2010

Active Member

Ar trebui sa se construiasca o bomba biologica, sa dai cu ea si sa moara doar tiganii... sa ii ia dupa ADN sau nu stiu cum :)
Daca am scapa de toti tiganii din tara am fi mai bine vazuti in Europa. Insa cel mai important, ne-ar fi mai bine noua. Am avea o tara mai sigura, mai frumoasa, mai linistita.

N-am nimic cu tiganii, doar ca le-ar sta mai bine sub pamant :)

AmRenascut

AmRenascut

Junior Member

Eu am fost anul acesta, timp de 3 luni și un pic în Italia, și nu am avut nicio problemă când m-am prezentat ca român. Nimeni nu m-a discriminat, nimeni nu m-a dat la o parte. La plajă mi s-a furat portofelul în care aveam buletinul așa că a trebuit să mă duc la poliție să fac denuncia, nici în acea instituție nu am întâmpinat vreo formă de discriminare sau vreo privire urâtă. M-am integrat în cercul de tineri care se strângea în cartier seara, toți m-au acceptat și niciodată nu s-au purtat cu mine ca și cu un potențial infractor.

De menționat că am locuit în Toscana, mai exact în Massa-Carrara, o regiune foarte roșie din punct de vedere politic, ceea ce ar explica nivelul de toleranță neobișnuit de ridicat pe care l-am întâlnit.

skandal

skandal

Senior Member

Foarte amuzant. Va deranjeaza ca italienii (ma rog, unii din ei) gresesc cand generalizeaza ca toti romanii sunt naspa, dar voi n-aveti nicio jena sa generalizati in privinta tiganilor.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate