Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 

Sabatul, origine si valabilitate

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
4998 replies to this topic

#37
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

View Postfloryn_1249, on Mar 6 2009, 19:05, said:

Poi mah noi aducem dovezi da voi cand o s aduceti ca scrie despre duminica si multe altele ce mintiti?


DOVADA.....
DOVADA ...
unde-i ? :worthy:

ps .ptr mine si duminica e ca si sambata si la fel ca si miercurea... :w00t:

acuma da-mi te rog versetele in care Adam ,Set,Enoh ,Noe,Iov ,Avraam...respectau SABATHUL!

merci anticipat  :D

Edited by jeremiah, 06 March 2009 - 19:13.


#38
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postjeremiah, on Mar 6 2009, 19:12, said:

DOVADA.....
DOVADA ...
unde-i ? :worthy:

ps .ptr mine si duminica e ca si sambata si la fel ca si miercurea... :w00t:

acuma da-mi te rog versetele in care Adam ,Set,Enoh ,Noe,Iov ,Avraam...respectau SABATHUL!

merci anticipat  :D
Vrei dovada?
Citeste in Geneza s ai sa vezi ca inca de la inceput adam si Eva au tinut Sabatul, mai ales ca acesta a fost prima zi din viata lor.
Tine cont mai mai multi factori pentru a nitelege in mod corect Sabatul.
La Creatiune:
1. Dumnezeu S-a odihnit în Sabat. În ziua a șaptea, Dumnezeu „S-a odihnit și a răsuflat" (Ex. 31, 17); totuși, El nu S-a odihnit pentru că avea nevoie să Se odihnească (Is. 40, 28). Verbul „odihnit", shabath, înseamnă în mod literal „a înceta" munca sau activitatea (cf. Gen. 8, 22). „Odihna lui Dumnezeu nu era urmarea extenuării, sau a oboselii, ci o oprire după activitatea de mai înainte". 2

Dumnezeu S-a odihnit pentru că El aștepta ca și oamenii să se odihnească. El a dat un exemplu pe care ființele omenești să-l urmeze (Ex. 20, 11).

Dacă Dumnezeu a terminat creațiunea în ziua a șasea (Gen. 2, 1), ce înțelege oare Scriptura atunci cînd spune că El „Și-a sfîrșit lucrarea. în ziua a șaptea (Gen. 2, 2)? Dumnezeu a terminat crearea cerurilor și a pămîntului în cele șase zile, dar El mai avea încă de instituit Sabatul. Prin faptul că El S-a odihnit în Sabat, El l-a creat; Sabatul a fost ultimul Său act creator, desăvîrșind lucrarea Sa.

2. Dumnezeu a binecuvîntat Sabatul. Dumnezeu nu numai că a făcut Sabatul, dar l-a și binecuvîntat. „Binecuvîntarea rostită asupra zilei a șaptea
implică faptul că astfel el era declarat un obiect special al favoarii divine și o zi ce va aduce binecuvîntare pentru creaturile Sale". 3

3. Dumnezeu a sfințit Sabatul. A sfinți ceva înseamnă a-l face sacru, sfînt sau a-l pune deoparte ca fiind sfînt și pentru o folosire sfîntă; a-l consacra.
Oameni, locuri (ca de exemplu sanctuarul, templul sau biserica) și timpul (zile sfinte) pot fi sfințite. Faptul că Dumnezeu a sfințit ziua a șaptea înseamnă că această zi este sfîntă, că El a pus-o deoparte pentru scopul înalt al dezvoltării relației divino-umane.

Dumnezeu a binecuvîntat și a sfințit Sabatul zilei a șaptea, pentru că El S-a odihnit în această zi „de toată lucrarea Lui". El l-a binecuvîntat și l-a sfințit pentru oameni, nu pentru Sine. Prezența Sa personală este aceea care aduce binecuvîntarea și sfințenia lui Dumnezeu asupra Sabatului.


Amintesti de Patriarhi.
Care crezi ca a fost ziua in care ei s-au odihnit?
Sabatul. De ce? Pentru ca ei sunt considerati ca fiind primi urmasi ai lui Dumnezeu, deci ei au ascultat de Dumnezeu chiar daca in perioada vietii lor invataturile sfinte se dadeau prin viu grai s nu prin scris.
Adam si-a educat fii, care la randul lor au transmis mesajul mai departe  generatiilor urmatoare.

Nu tr ebuie uitat faptul ca Dumnezeu nu este un Dumnezeu schimbator care se razgandeste si care isi schimba Legea dupa bunul plac.
Referiri la Sabat see regasesc de-a lungul intregii Scripturi.
Ex.16.23  Si Moise le-a zis: „Domnul a poruncit asa. Mâine este ziua de odihna, Sabatul închinat Domnului; coaceti ce aveti de copt, fierbeti ce aveti de fiert si pastrati pâna a doua zi dimineata tot ce va ramâne!”
Ex.16.25  Moise a zis: „Mâncati-o azi, caci este ziua Sabatului; azi nu veti gasi mana pe câmp.
Ex.16.26  Veti strânge timp de sase zile; dar în ziua a saptea, care este Sabatul, nu va fi.”
Ex.16.29  Vedeti ca Domnul v-a dat Sabatul; de aceea va da în ziua a sasea hrana pentru doua zile. Fiecare sa ramâna la locul lui, si, în ziua a saptea, nimeni sa nu iasa din locul în care se gaseste.”
Ex.31.13  „Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: „Sa nu care cumva sa nu tineti Sabatele Mele, caci acesta va fi între Mine si voi si urmasii vostri un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sunt Domnul, care va sfintesc.
Ex.31.14  Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va calca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului sau.
Ex.31.15  Sa lucrezi sase zile; dar a saptea este Sabatul, ziua de odihna închinata Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului va fi pedepsit cu moartea.
Ex.31.16  Copiii lui Israel sa pazeasca Sabatul, praznuindu-l, ei si urmasii lor, ca un legamânt necurmat.
Ex.35.2  Sase zile sa lucrati, dar ziua a saptea sa va fie sfânta; acesta este Sabatul, ziua de odihna, închinata Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua aceea sa fie pedepsit cu moartea.
Ex.35.3  Sa n-aprinzi foc, în niciuna din locuintele voastre, în ziua Sabatului.”
Lev.16.31  Aceasta sa fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihna, în care sa va smeriti sufletele. Aceasta sa fie o lege vesnica.
Lev.19.3  Fiecare din voi sa cinsteasca pe mama sa si pe tatal sau si sa pazeasca Sabatele Mele. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.
Lev.19.30  Sa paziti Sabatele Mele si sa cinstiti Locasul Meu cel Sfânt. Eu sunt Domnul.
Lev.23.3  Sase zile sa lucrati; dar ziua a saptea este Sabatul, ziua de odihna, cu o adunare sfânta. Sa nu faceti nicio lucrare în timpul ei: este Sabatul Domnului, în toate locuintele voastre.
Lev.23.11  El sa legene snopul într-o parte si într-alta înaintea Domnului, ca sa fie primit: preotul sa-l legene într-o parte si într-alta, a doua zi dupa Sabat.
Lev.23.15  De a doua zi dupa Sabat, din ziua când veti aduce snopul ca sa fie leganat într-o parte si într-alta, sa numarati sapte saptamâni întregi.
Lev.23.16  Sa numarati cincizeci de zile pâna în ziua care vine dupa al saptelea Sabat; si atunci sa aduceti Domnului un nou dar de mâncare.
Lev.23.32  Aceasta sa fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihna, si sa va smeriti sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pâna în seara urmatoare, sa praznuiti Sabatul vostru.”
Lev.23.38  Afara de acestea sa paziti Sabatele Domnului si sa va aduceti darurile voastre Domnului, sa aduceti toate jertfele facute pentru împlinirea unei juruinte si toate darurile voastre facute de bunavoie.
Lev.24.8  În fiecare zi de Sabat sa se puna aceste pâini înaintea Domnului, neîncetat: acesta este un legamânt vesnic pe care-l vor tine copiii lui Israel.
Lev.25.2  „Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: „Când veti intra în tara pe care v-o dau, pamântul sa se odihneasca, sa tina un Sabat în cinstea Domnului.
Lev.25.4  Dar anul al saptelea sa fie un Sabat, o vreme de odihna pentru pamânt, un Sabat tinut în cinstea Domnului: în anul acela sa nu-ti semeni ogorul si sa nu-ti tai via.
Lev.25.6  Ceea ce va iesi de la sine din pamânt în timpul Sabatului lui sa va slujeasca de hrana, tie, robului si roabei tale, celui tocmit de tine cu ziua si strainului care locuieste cu tine,
Lev.26.2  Sa paziti Sabatele Mele si sa cinstiti Locasul Meu cel Sfânt. Eu sunt Domnul.
Lev.26.34  Atunci tara se va bucura de Sabatele ei, tot timpul cât va fi pustiita si cât veti fi în tara vrajmasilor vostri; atunci tara se va odihni si se va bucura de Sabatele ei.
Lev.26.35  Tot timpul cât va fi pustiita, va avea odihna pe care n-o avusese în anii vostri de Sabat, când o locuiati.
Lev.26.43  Tara însa va trebui sa fie parasita de ei si se va bucura de Sabatele ei în timpul când va ramâne pustiita departe de ei; si ei vor plati datoria faradelegilor lor, pentru ca au nesocotit poruncile Mele si pentru ca sufletul lor a urât legile Mele.
Num.15.32  Când erau copiii lui Israel în pustiu, au gasit pe un om strângând lemne în ziua Sabatului.
Num.28.9  În ziua Sabatului, sa aduceti doi miei de un an fara cusur, si ca dar de mâncare, doua zecimi de efa din floarea fainii framântata cu untdelemn, împreuna cu jertfa de bautura.
Num.28.10  Aceasta este arderea de tot pentru fiecare zi de Sabat, afara de arderea de tot necurmata si jertfa ei de bautura.
2Împ.4.23  Si el a zis: „Pentru ce vrei sa te duci astazi la el? Doar nu este nici luna noua, nici Sabat.” Ea a raspuns: „Fii pe pace!”
2Împ.11.5  Apoi le-a poruncit astfel: „Iata ce aveti sa faceti. O treime din voi, care intra de slujba în ziua Sabatului, sa faca de straja la casa împaratului,
2Împ.11.7  Celelalte doua cete ale voastre, toti cei ce ies din slujba în ziua Sabatului, vor pazi Casa Domnului de lânga împarat;
2Împ.11.9  Sutasii au îndeplinit toate poruncile pe care le daduse preotul Iehoiada. Si-au luat fiecare oamenii, pe cei ce intrau în slujba si pe cei ce ieseau din slujba în ziua Sabatului, si s-au dus la preotul Iehoiada.
2Împ.16.18  De hatârul împaratului Asiriei, a schimbat în Casa Domnului pridvorul Sabatului care fusese zidit acolo, precum si intrarea de afara a împaratului.
1Cron.9.32  Si unii din fratii lor, dintre chehatiti, erau însarcinati sa pregateasca pentru fiecare Sabat pâinile pentru punerea înaintea Domnului.
1Cron.23.31  si sa aduca neîncetat înaintea Domnului toate arderile de tot Domnului, în zilele de Sabat, de luna noua si de sarbatori, dupa numarul si obiceiurile rânduite.
2Cron.2.4  Iata, eu înalt o Casa Numelui Domnului Dumnezeului meu, ca sa I-o închin Lui, sa ard înaintea Lui tamâie mirositoare, sa aduc necurmat în ea pâinile pentru punerea înainte si sa aduc arderile de tot de dimineata si de seara în zilele de Sabat, de luna noua si de sarbatoare ale Domnului Dumnezeului nostru, dupa o lege vesnica pentru Israel.
2Cron.8.13  Aducea ce era poruncit de Moise pentru fiecare zi, pentru zilele de Sabat, pentru zilele de luna noua si pentru sarbatori, de trei ori pe an, la sarbatoarea Azimelor, la sarbatoarea Saptamânilor si la sarbatoarea Corturilor.
2Cron.23.4  Iata ce veti face. A treia parte din voi, care intra de slujba în ziua Sabatului, preoti si leviti, sa faca paza pragurilor;
2Cron.23.8  Levitii si tot Iuda au împlinit toate poruncile pe care le daduse preotul Iehoiada. Si-au luat fiecare oamenii lui, pe cei ce intrau în slujba si pe cei ce ieseau din slujba în ziua Sabatului; caci preotul Iehoiada nu scutise pe niciuna din cete.
2Cron.31.3  Împaratul a dat o parte din averile lui pentru arderi de tot, pentru arderile de tot de dimineata si de seara si pentru arderile de tot din zilele de Sabat, de luna noua si de sarbatori, cum este scris în Legea Domnului.
2Cron.36.21  ca sa se împlineasca cuvântul Domnului rostit prin gura lui Ieremia, pâna ce tara si-a tinut Sabatele ei si s-a odihnit tot timpul cât a fost pustiita, pâna la împlinirea celor saptezeci de ani.
Neem.9.14  Le-ai facut cunoscut Sabatul Tau cel sfânt si le-ai dat prin robul Tau Moise, porunci, învataturi si o Lege.
Neem.10.31  sa nu cumparam nimic în ziua Sabatului si în zilele de sarbatoare de la popoarele tarii, care ar aduce de vânzare în ziua Sabatului marfuri sau altceva de cumparat, si sa lasam nelucrat pamântul în anul al saptelea, si sa nu cerem plata niciunei datorii.
Neem.10.33  pentru pâinile pentru punerea înaintea Domnului, pentru darul de mâncare necurmat, pentru arderea de tot necurmata din zilele de Sabat, din zilele de luna noua si din zilele de sarbatori, pentru lucrurile închinate Domnului, pentru jertfele de ispasire pentru Israel si pentru tot ce se face în Casa Dumnezeului nostru.
Neem.13.15  Pe vremea aceasta am vazut în Iuda niste oameni calcând la teasc în ziua Sabatului, aducând snopi, încarcând magarii cu vin, struguri si smochine, si cu tot felul de lucruri si aducându-le la Ierusalim în ziua Sabatului. Si i-am mustrat chiar în ziua când îsi vindeau marfurile.
Neem.13.16  Mai erau si niste tirieni, asezati în Ierusalim, care aduceau peste si tot felul de marfuri si le vindeau fiilor lui Iuda în ziua Sabatului si în Ierusalim.
Neem.13.17  Am mustrat pe mai marii lui Iuda si le-am zis: „Ce înseamna aceasta fapta rea pe care o faceti, pângarind ziua Sabatului?
Neem.13.18  Oare n-au lucrat asa parintii vostri, si nu din pricina aceasta a trimis Dumnezeul nostru toate aceste nenorociri peste noi si peste cetatea aceasta? Si voi aduceti din nou mânia Lui împotriva lui Israel, pângarind Sabatul!”
Neem.13.19  Apoi am poruncit sa se închida portile Ierusalimului înainte de Sabat, de îndata ce le va ajunge umbra, si sa nu se deschida decât dupa Sabat. Si am pus câtiva din slujitorii mei la porti sa opreasca intrarea sarcinilor de marfuri în ziua Sabatului.
Neem.13.21  I-am mustrat si le-am zis: „Pentru ce stati noaptea înaintea zidului? Daca veti mai face înca o data lucrul acesta, voi pune mâna pe voi.” Din clipa aceea, n-au mai venit în timpul Sabatului.
Neem.13.22  Am poruncit si levitilor sa se curete si sa vina sa pazeasca portile, ca sa sfinteasca ziua Sabatului. Adu-Ti aminte de mine, Dumnezeule, si pentru aceste lucruri si ocroteste-ma dupa marea Ta îndurare!
Ps.92.1  (Un psalm. O cântare pentru ziua Sabatului.) Frumos este sa laudam pe Domnul si sa marim Numele Tau, Preaînalte,
Is.1.13  Nu mai aduceti daruri de mâncare nefolositoare, caci Mi-e scârba de tamâie! Nu vreau luni noi, Sabate si adunari de sarbatoare, nu pot sa vad nelegiuirea unita cu sarbatoarea!
Is.56.2  Ferice de omul care face lucrul acesta si de fiul omului care ramâne statornic în el pazind Sabatul, ca sa nu-l pângareasca, si stapânindu-si mâna ca sa nu faca niciun rau!
Is.56.4  Caci asa vorbeste Domnul: „Famenilor care vor pazi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este placut si vor starui în legamântul Meu,
Is.56.6  Si pe strainii care se vor lipi de Domnul ca sa-I slujeasca si sa iubeasca Numele Domnului, pentru ca sa fie slujitorii Lui, si pe toti cei ce vor pazi Sabatul, ca sa nu-l pângareasca, si vor starui în legamântul Meu,
Is.58.13  Daca îti vei opri piciorul în ziua Sabatului ca sa nu-ti faci gusturile tale în ziua Mea cea sfânta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-L, si daca-L vei cinsti neurmând caile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale si nededându-te la flecarii,
Is.66.23  În fiecare luna noua si în fiecare Sabat, va veni orice faptura sa se închine înaintea Mea – zice Domnul.
Ier.17.21  Asa vorbeste Domnul: „Luati seama în sufletele voastre sa nu purtati nicio povara în ziua Sabatului si sa n-o aduceti înauntru pe portile Ierusalimului.
Ier.17.22  Sa nu scoateti din casele voastre nicio povara în ziua Sabatului si sa nu faceti nicio lucrare, ci sfintiti ziua Sabatului, cum am poruncit parintilor vostri.
Ier.17.24  Daca Ma veti asculta în adevar, zice Domnul, si nu veti aduce nicio sarcina înauntru pe portile acestei cetati în ziua Sabatului, ci veti sfinti ziua Sabatului si nu veti face nicio lucrare în ziua aceasta,
Ier.17.27  Dar, daca nu veti asculta când va poruncesc sa sfintiti ziua Sabatului, sa nu duceti nicio povara si sa n-o aduceti înauntru pe portile Ierusalimului în ziua Sabatului, atunci voi aprinde un foc la portile cetatii, care va arde casele cele mari ale Ierusalimului si nu se va stinge.”
Plâng.2.6  I-a pustiit Cortul sfânt ca pe o gradina, a nimicit locul adunarii sale; Domnul a facut sa se uite în Sion sarbatorile si Sabatul si în mânia Lui naprasnica a lepadat pe împarat si pe preot.
Ezec.20.12  Le-am dat si Sabatele Mele, sa fie ca un semn între Mine si ei, pentru ca sa stie ca Eu sunt Domnul care-i sfintesc.
Ezec.20.13  Dar casa lui Israel s-a razvratit împotriva Mea în pustiu. N-au urmat legile Mele, ci au lepadat poruncile Mele, pe care trebuie sa le împlineasca omul ca sa traiasca prin ele, si Mi-au pângarit peste masura de mult Sabatele Mele. Atunci am avut de gând sa-Mi vars mânia peste ei în pustiu, ca sa-i nimicesc.
Ezec.20.16  si aceasta pentru ca au lepadat poruncile Mele si n-au urmat legile Mele si pentru ca au pângarit Sabatele Mele, caci inima nu li s-a departat de la idolii lor.
Ezec.20.20  Sfintiti Sabatele Mele, caci ele sunt un semn între Mine si voi, ca sa stiti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!”
Ezec.20.21  Dar fiii s-au razvratit si ei împotriva Mea. N-au umblat dupa rânduielile Mele, n-au pazit si n-au împlinit poruncile Mele, pe care trebuie sa le împlineasca omul ca sa traiasca prin ele, si au pângarit Sabatele Mele. Atunci am avut de gând sa-Mi vars urgia peste ei, sa-Mi sting mânia împotriva lor în pustiu.
Ezec.20.24  pentru ca n-au împlinit poruncile Mele si au lepadat învataturile Mele, au pângarit Sabatele Mele si si-au întors ochii spre idolii parintilor lor.
Ezec.22.8  Tu Îmi nesocotesti locasurile Mele cele sfinte, Îmi spurci Sabatele.
Ezec.22.26  Preotii lui calca Legea Mea si Îmi pângaresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nicio deosebire între ce este sfânt si ce nu este sfânt, nici nu învata pe oameni sa faca deosebire între ce este necurat si ce este curat, îsi întorc ochii de la Sabatele Mele, si sunt pângarit în mijlocul lor.
Ezec.23.38  Afara de aceasta iata ce Mi-au mai facut: Mi-au spurcat Locasul cel Sfânt în aceeasi zi si Mi-au pângarit Sabatele.
Ezec.44.24  Vor judeca în neîntelegeri si vor hotarî dupa legile Mele. Vor pazi de asemenea legile si poruncile Mele, la toate sarbatorile Mele, si vor sfinti Sabatele Mele.
Ezec.45.17  Domnitorul va fi dator sa dea arderile de tot, darurile de mâncare si jertfele de bautura la sarbatori, la lunile noi, la Sabate, la toate adunarile de sarbatoare ale casei lui Israel. El va îngriji de jertfa ispasitoare, de darul de mâncare, de arderea de tot si de jertfa de multumire, ca sa se faca ispasire pentru casa lui Israel.”
Ezec.46.1  Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Poarta curtii dinauntru, dinspre rasarit, va ramâne închisa în cele sase zile de lucru; dar se va deschide în ziua Sabatului si va fi deschisa si în ziua lunii noi.
Ezec.46.3  Poporul tarii se va închina si el înaintea Domnului la intrarea acestei porti, în zilele de Sabat si la lunile noi.
Ezec.46.4  Arderea de tot pe care o va aduce Domnului domnitorul în ziua Sabatului va fi de sase miei fara cusur si un berbec fara cusur;
Ezec.46.12  Daca însa domnitorul aduce Domnului o ardere de tot de bunavoie sau o jertfa de multumire de bunavoie, îi vor deschide poarta dinspre rasarit, si el îsi va aduce arderea de tot si jertfa de multumire asa cum o aduce în ziua Sabatului; apoi va iesi afara, si dupa ce va iesi, vor închide iarasi poarta.
Osea.2.11  Voi face sa înceteze toata bucuria ei, sarbatorile ei, lunile ei cele noi, Sabatele ei si toate praznicele ei.
Amos.8.5  Voi care ziceti: „Când va trece luna noua, ca sa vindem grâul, si Sabatul, ca sa deschidem grânarele, sa micsoram efa si sa marim siclul, si sa strâmbam cumpana, ca sa înselam?
Mt.12.1  În vremea aceea, Isus trecea prin lanurile de grâu într-o zi de Sabat. Ucenicii Lui, care erau flamânzi, au început sa smulga spice de grâu si sa le manânce.
Mt.12.2  Fariseii, când au vazut lucrul acesta, I-au zis: „Uite ca ucenicii Tai fac ce nu este îngaduit sa faca în ziua Sabatului.”
Mt.12.5  Sau n-ati citit în Lege ca, în zilele de Sabat, preotii calca Sabatul în Templu, si totusi sunt nevinovati?
Mt.12.8  Caci Fiul omului este Domn si al Sabatului.”
Mt.12.10  Si iata ca în sinagoga era un om care avea o mâna uscata. Ei, ca sa poata învinui pe Isus, L-au întrebat: „Este îngaduit a vindeca în zilele de Sabat?”
Mt.12.11  El le-a raspuns: „Cine este omul acela dintre voi care, daca are o oaie, si-i cade într-o groapa, în ziua Sabatului, sa n-o apuce si s-o scoata afara?
Mt.12.12  Cu cât mai de pret este deci un om decât o oaie? De aceea este îngaduit a face bine în zilele de Sabat.”
Mt.24.20  Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat.
Mt.28.1  La sfârsitul zilei Sabatului, când începea sa se lumineze înspre ziua dintâi a saptamânii, Maria Magdalena si cealalta Marie au venit sa vada mormântul.
Mc.1.21  S-au dus la Capernaum. Si, în ziua Sabatului, Isus a intrat îndata în sinagoga si a început sa învete pe norod.
Mc.2.23  S-a întâmplat ca într-o zi de Sabat, Isus trecea prin lanurile de grâu. Ucenicii Lui, pe când mergeau, au început sa smulga spice de grâu.
Mc.2.24  Fariseii I-au zis: „Vezi, de ce fac ei ce nu este îngaduit sa faca în ziua Sabatului?”
Mc.2.27  Apoi le-a zis: „Sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru Sabat;
Mc.2.28  asa ca Fiul omului este Domn chiar si al Sabatului.”
Mc.3.2  Ei pândeau pe Isus sa vada daca-l va vindeca în ziua Sabatului, ca sa-L poata învinui.
Mc.3.4  Apoi le-a zis: „Este îngaduit în ziua Sabatului sa faci bine sau sa faci rau? Sa scapi viata cuiva sau s-o pierzi?” Dar ei taceau.
Mc.6.2  Când a venit ziua Sabatului, a început sa învete pe norod în sinagoga. Multi, când Îl auzeau, se mirau si ziceau: „De unde are El aceste lucruri? Ce fel de întelepciune este aceasta care I-a fost data? Si cum se fac astfel de minuni prin mâinile Lui?
Mc.15.42  Când s-a înserat – fiindca era ziua Pregatirii, adica ziua dinaintea Sabatului –
Mc.16.1  Dupa ce a trecut ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, si Salome au cumparat miresme ca sa se duca sa unga trupul lui Isus.
Lc.4.16  A venit în Nazaret, unde fusese crescut; si, dupa obiceiul Sau, în ziua Sabatului a intrat în sinagoga. S-a sculat sa citeasca,
Lc.4.31  S-a coborât în Capernaum, cetate din Galileea, si acolo învata pe oameni în ziua Sabatului.
Lc.6.1  Într-o zi de Sabat, s-a întâmplat ca Isus trecea prin lanurile de grâu. Ucenicii Lui smulgeau spice de grâu, le frecau cu mâinile si le mâncau.
Lc.6.2  Unii dintre farisei le-au zis: „Pentru ce faceti ce nu este îngaduit sa faceti în ziua Sabatului?”
Lc.6.5  Si le zicea: „Fiul omului este Domn chiar si al Sabatului.”
Lc.6.6  În alta zi de Sabat, s-a întâmplat ca Isus a intrat în sinagoga si învata pe norod. Acolo era un om care avea mâna dreapta uscata.
Lc.6.7  Carturarii si fariseii pândeau pe Isus, sa vada daca-l va vindeca în ziua Sabatului, ca sa aiba de ce sa-L învinuiasca.
Lc.6.9  Si Isus le-a zis: „Va întreb: Este îngaduit în ziua Sabatului a face bine ori a face rau? A scapa o viata sau a o pierde?”
Lc.13.10  Isus învata pe norod într-o sinagoga în ziua Sabatului.
Lc.13.14  Dar fruntasul sinagogii, mâniat ca Isus savârsise vindecarea aceasta în ziua Sabatului, a luat cuvântul si a zis norodului: „Sunt sase zile în care trebuie sa lucreze omul; veniti, dar, în aceste zile sa va vindecati, si nu în ziua Sabatului!”
Lc.13.15  „Fatarnicilor”, i-a raspuns Domnul, „oare în ziua Sabatului nu-si dezleaga fiecare din voi boul sau magarul de la iesle si-l duce de-l adapa?
Lc.13.16  Dar femeia aceasta, care este o fiica a lui Avraam si pe care Satana o tinea legata de optsprezece ani, nu trebuia oare sa fie dezlegata de legatura aceasta în ziua Sabatului?”
Lc.14.1  Într-o zi de Sabat, Isus a intrat în casa unuia din fruntasii fariseilor, ca sa prânzeasca. Fariseii Îl pândeau de aproape.
Lc.14.3  Isus a luat cuvântul si a zis învatatorilor Legii si fariseilor: „Oare este îngaduit a vindeca în ziua Sabatului sau nu?”
Lc.14.5  Pe urma le-a zis: „Cine dintre voi, daca-i cade copilul sau boul în fântâna, nu-l va scoate îndata afara, în ziua Sabatului?”
Lc.23.54  Era ziua Pregatirii si începea ziua Sabatului.
Lc.23.56  s-au întors si au pregatit miresme si miruri. Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, dupa Lege.
Io.5.9  Îndata omul acela s-a facut sanatos, si-a luat patul si umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat.
Io.5.10  Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngaduit sa-ti ridici patul.”
Io.5.16  Din pricina aceasta, iudeii au început sa urmareasca pe Isus si cautau sa-L omoare, fiindca facea aceste lucruri în ziua Sabatului.
Io.5.18  Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.
Io.7.22  Moise v-a dat porunca privitoare la taierea împrejur – nu ca ea vine de la Moise, ci de la patriarhi – si voi taiati împrejur pe om în ziua Sabatului.
Io.7.23  Daca un om primeste taierea împrejur în ziua Sabatului, ca sa nu se calce Legea lui Moise, de ce turbati de mânie împotriva Mea, pentru ca am însanatosit un om întreg în ziua Sabatului?
Io.9.14  Si era o zi de Sabat când facuse Isus tina si-i deschisese ochii.
Io.9.16  Atunci unii din farisei au început sa zica: „Omul acesta nu vine de la Dumnezeu, pentru ca nu tine Sabatul.” Altii ziceau: „Cum poate un Om pacatos sa faca asemenea semne?” Si era dezbinare între ei.
Io.19.31  De frica sa nu ramâna trupurile pe cruce în timpul Sabatului – caci era ziua Pregatirii, si ziua aceea de Sabat era o zi mare – iudeii au rugat pe Pilat sa zdrobeasca fluierele picioarelor celor rastigniti si sa fie luati de pe cruce.
Fapt.1.12  Atunci ei s-au întors în Ierusalim din muntele numit al Maslinilor, care este lânga Ierusalim, departe cât un drum în ziua Sabatului.
Fapt.13.14  Din Perga si-au urmat drumul înainte si au ajuns la Antiohia din Pisidia. În ziua Sabatului, au intrat în sinagoga si au sezut jos.
Fapt.13.27  Caci locuitorii din Ierusalim si mai marii lor n-au cunoscut pe Isus; si, prin faptul ca L-au osândit, au împlinit cuvintele Prorocilor, care se citesc în fiecare Sabat.
Fapt.13.42  Când au iesit afara, Neamurile i-au rugat sa le vorbeasca si în Sabatul viitor despre aceleasi lucruri.
Fapt.13.44  În Sabatul viitor, aproape toata cetatea s-a adunat ca sa auda Cuvântul lui Dumnezeu.
Fapt.15.21  Caci înca din vechime, Moise are în fiecare cetate oameni care-l propovaduiesc, fiindca este citit în sinagogi în toate zilele de Sabat.”
Fapt.16.13  În ziua Sabatului am iesit afara pe poarta cetatii, lânga un râu, unde credeam ca se afla un loc de rugaciune. Am sezut jos si am vorbit femeilor care erau adunate laolalta.
Fapt.17.2  Pavel, dupa obiceiul sau, a intrat în sinagoga. Trei zile de Sabat a vorbit cu ei din Scripturi,
Fapt.18.4  Pavel vorbea în sinagoga în fiecare zi de Sabat si îndupleca pe iudei si pe greci.
Col.2.16  Nimeni, dar, sa nu va judece cu privire la mâncare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privire la o luna noua sau cu privire la o zi de Sabat,
Evr.4.9  Ramâne, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.


Sper ca ai ajuns la o concluzie constructiva sper.

#39
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Dumnezeu s-a odihnit si a sfintit ziua a -7-a. OK.

Quote

Geneza 1:3 Dumnezeu a zis: "Să fie lumină!" Și a fost lumină.
Conform logicii tale, de fapt a nebunei visatoare :lol: , si noi trebuie sa zicem "sa fie lumina", corect? :lol:

#40
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postzexelica, on Mar 7 2009, 16:18, said:

Dumnezeu s-a odihnit si a sfintit ziua a -7-a. OK.


Conform logicii tale, de fapt a nebunei visatoare :lol: , si noi trebuie sa zicem "sa fie lumina", corect? :lol:
Fi concis la problema, numai ara campul neuronuluiala al tau. :P

#41
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postktulu22, on Mar 7 2009, 22:11, said:

Fi concis la problema, numai ara campul neuronuluiala al tau. :P
Despre ce a facut Dumnezeu scrie foarte mult in Biblie: s-a odihnit sambata, a vorbit si a creat acest univers, a blestemat lumea, a despartit marea ca sa treac Israelul, etc.....

Dupa logica adventista, inseamna ca noi trebuie sa facem aceste lucruri. Daca izolezi un singur lucru nu merge. Ori le faci pe toate cate a facut Dumnezeu, ori deloc. De ce sa te odihnesti sambata, ca asa a facut Dumnezeu si sa nu desparti marea? :lol:

Daca nu e nicaieri in Geneza porunca sa nu muncesti sambata, atunci nu este decat inventia panaramei bolnave, white, care asa crede ea, iar voi sustineti ca asa scrie in Scriptura.
Niste mincinosi....... Arata unde scrie in Geneza sa nu muncesti sambata?

Edited by zexelica, 08 March 2009 - 13:03.


#42
floryn_1249

floryn_1249

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 08.09.2008
Ex.16.23 Si Moise le-a zis: ?Domnul a poruncit asa. Mâine este ziua de odihna, Sabatul închinat Domnului; coaceti ce aveti de copt, fierbeti ce aveti de fiert si pastrati pâna a doua zi dimineata tot ce va ramâne!?
Ex.16.25 Moise a zis: ?Mâncati-o azi, caci este ziua Sabatului; azi nu veti gasi mana pe câmp.
Ex.16.26 Veti strânge timp de sase zile; dar în ziua a saptea, care este Sabatul, nu va fi.?
Ex.16.29 Vedeti ca Domnul v-a dat Sabatul; de aceea va da în ziua a sasea hrana pentru doua zile. Fiecare sa ramâna la locul lui, si, în ziua a saptea, nimeni sa nu iasa din locul în care se gaseste.?
Ex.31.13 ?Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: ?Sa nu care cumva sa nu tineti Sabatele Mele, caci acesta va fi între Mine si voi si urmasii vostri un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sunt Domnul, care va sfintesc.
Ex.31.14 Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va calca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului sau.
Ex.31.15 Sa lucrezi sase zile; dar a saptea este Sabatul, ziua de odihna închinata Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului va fi pedepsit cu moartea.



UIte astea si cate altele tia pus ktulu mai sus  .Aratanmi tu unde scrie asa ceva despre duminica??

Tu prima oara cerim dovezi si cand vezi dovezi incepi cu alte intrebari prostesti..

Dar tu niciodata nu ai dovezi ........

Edited by floryn_1249, 08 March 2009 - 14:21.


#43
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008
Inca astept .....

Unde scrie in Scripturi ....arata-mi versete nu supozitii si interpretari subiective adventiste .....ca Adam ,Set,Enoh ,Noe ,Sem ,Iov ,Avraam ....a respectat SABATUL ?

Legea a fost data mult mai tarziu ...si era exclusiv ptr pop .iesit de sub robia egipteana ....era un semn de aducere aminte !

Nu va chinuiti sa faceti din ALB ...negru .....caci o sa-i intreceti pe verisorii vostrii martori !

#44
floryn_1249

floryn_1249

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 08.09.2008
Ma ce treaba ai tu CU EI  dac au respectat sabatul sau nu??

Ce tu cand te duci la biserica ta respecta totii ce se face acolo?

Dac unu     vine la biserica si afara face multe altele nu te mai duci nici tu ca  te iei dupa ala.
Fiecare cu credinta lui.

ESTE CLAR SCRIS DE  DUMNEZEU SA TINEM SABATALE .

#45
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

View Postfloryn_1249, on Mar 8 2009, 16:13, said:

Ma ce treaba ai tu CU EI  dac au respectat sabatul sau nu??

Ce tu cand te duci la biserica ta respecta totii ce se face acolo?

Dac unu     vine la biserica si afara face multe altele nu te mai duci nici tu ca  te iei dupa ala.
Fiecare cu credinta lui.

ESTE CLAR SCRIS DE  DUMNEZEU SA TINEM SABATALE .

Daca cei enumerati de mine mai sus ..respectau SABATUL ...era scris !

Uite ce zice Pavel ;

8 Luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia și cu o amăgire deșartă, după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Hristos.

16 Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat, :D
17 care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.

#46
Dimineata100

Dimineata100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 461
  • Înscris: 27.11.2008
Coloseni 2
"6. Deci, precum ați primit pe Hristos Iisus, Domnul, așa să umblați întru El.
7. Înrădăcinați și zidiți fiind într-Însul, întăriți în credință, după cum ați fost învățați, și prisosind în ea cu mulțumire.
8. Luați aminte să nu vă fure mințile cineva cu filozofia și cu deșarta înșelăciune din predania omenească, după înțelesurile cele slabe ale lumii și nu după Hristos.
9. Căci întru El locuiește, trupește, toată plinătatea Dumnezeirii,
10. Și sunteți deplini întru El, Care este cap a toată domnia și stăpânirea.
11. În El ați și fost tăiați împrejur, cu tăiere împrejur nefăcută de mână, prin dezbrăcarea de trupul cărnii, întru tăierea împrejur a lui Hristos.
12. Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți.
13. Iar pe voi care erați morți, în fărădelegile și în netăierea împrejur a trupului vostru, v-a făcut vii, împreună cu Sine, iertându-ne toate greșealele;
14. Ștergând zapisul ce era asupra noastră, care ne era potrivnic cu rânduielile lui, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce.
15. Dezbrăcând (de putere) începătoriile și stăpâniile, le-a dat de ocară în văzul tuturor, biruind asupra lor prin cruce.
16. Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la  sâmbete, "

Edited by Dimineata100, 08 March 2009 - 17:35.


#47
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postjeremiah, on Mar 8 2009, 14:31, said:

Inca astept .....

Unde scrie in Scripturi ....arata-mi versete nu supozitii si interpretari subiective adventiste .....ca Adam ,Set,Enoh ,Noe ,Sem ,Iov ,Avraam ....a respectat SABATUL ?

Legea a fost data mult mai tarziu ...si era exclusiv ptr pop .iesit de sub robia egipteana ....era un semn de aducere aminte !

Nu va chinuiti sa faceti din ALB ...negru .....caci o sa-i intreceti pe verisorii vostrii martori !
Tu ce crezi tineau ei Sabatul sau nu?
In Scriptura poate nu scrie, dar asta nu e un motv ca sa spui ca nici in zilele noastre nu ar trebui tinut.
Nu te amagi cu gandul ca Legea a fost data mai tarziu, gandeste-te in felul urmator:
1. Dumnezeu a condamnat crima -cazul cel mai elocvent Cain si Abel,
2. Dumnezeu a condamnat preacurvia - Avraam in Egipt, alegerea sotiei fiului lui Avraam Iacov, Iosif a refuzat propunerea sotiei lui Potifar,
3. Furtul era condamnat - Esau si Iacov, chiar daca era un furt intelectual sau ceremonial
4. Parinti erau cinstiti de catre copii - Noe si fiul sau Ham (daca nu gresesc)
5. Inchinarea monoteista era practicata - sistemul jertfelor era practicat de Avraam de exemplu care nu rea evreu pentru ca poporul evreu a aparut ult mai tarziu.
6. Neascultarea de Dumnezeu era si ea pedepsta - sotia lui Lot

Te intreb urmatorul lucru:
Daca Dumnezeu  a invatat pe patriarhi modul de a fi in societate, si fata de aproape, pentru ca in cazul ultimelor 6 porunci exista dovezi clare ca ele s-au tinut, cum oare ar fi posibil ca si sabatul, care face parte din primee patru porunci care se refera la inchinare, sa nu fie tinute, cu atat mai mult Sabatul care reprezinta un memorial al Creatiunii?
Gandeste-te bine si studiaza cartea Genezei si ai sa aflii raspunsul.
Asta daca si doresti acest lucru.
Nu spun acest lucru ca sa ma acopar, dar in geneza gasim modul de inchinare si de a fi in societate al patriarhior, care corespunde exact Legii celor 10 porunci, mai ales ca si Domnul Isus Hristos a spus mai tarziu: Sabatul a fost facut pentru om, si nu omul pentru Sabat!"
Deci Sabatul ramane ca zi de odihna universala, adica pentru orice om de pe fata pamantului.

Spor la studiu!! ;)

#48
floryn_1249

floryn_1249

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 08.09.2008
Ma si eu mai sus te-am intrebat ceva adica am uitat ca voi decat  deviati cu alte intrebari?

Aduceti si voi probe Despre Duminica sau  despre ce zi tineti voi.

#49
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
CONCLUZIE:

Nu scrie nicaieri in Geneza ca nu se munceste sambata, deci coana mare, paranoica, minte cu nerusinare.

Si mai nerusinati sunt cei care incearca sa ne prosteasca pe fata, cu fraze genul "tu ce crezi?", de parca ce crede omul reprezinta proba biblica.

Ignorantii acestia isi permit sa ne impuna drepta adevar viziunile si parerile unei panarame mincinoase.

Mai cer odata proba, care nu exista: UNDE SCRIE IN GENEZA SA NU MUNCESTI SAMBATA?

Cand devine pornca, Dumnezeu o spune clar. In Geneza nu o spune, pt ca nu era obligatorie.

#50
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postzexelica, on Mar 9 2009, 01:13, said:

CONCLUZIE:

Nu scrie nicaieri in Geneza ca nu se munceste sambata, deci coana mare, paranoica, minte cu nerusinare.

Si mai nerusinati sunt cei care incearca sa ne prosteasca pe fata, cu fraze genul "tu ce crezi?", de parca ce crede omul reprezinta proba biblica.

Ignorantii acestia isi permit sa ne impuna drepta adevar viziunile si parerile unei panarame mincinoase.

Mai cer odata proba, care nu exista: UNDE SCRIE IN GENEZA SA NU MUNCESTI SAMBATA?

Cand devine pornca, Dumnezeu o spune clar. In Geneza nu o spune, pt ca nu era obligatorie.

......iar in ziua a 7 a D-zeu S-a odihnit.......parca scrie.....si mai scrie ca a binecuvantat ziua a 7 a
si a Sfintit-o......oare in NT o fi ,,desfintit-o,, ?...... ;)

#51
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

Quote

Tu ce crezi tineau ei Sabatul sau nu?
In Scriptura poate nu scrie, dar asta nu e un motv ca sa spui ca nici in zilele noastre nu ar trebui tinut.
Nu te amagi cu gandul ca Legea a fost data mai tarziu, gandeste-te in felul urmator:
1. Dumnezeu a condamnat crima -cazul cel mai elocvent Cain si Abel,

eu cred ce zice SCRIPTURA ....

iar Scriptura nu zice ca inainte de Legea data lui Moise ...cineva sa fi tinut SABATUL !

ptr mine toate zilele sunt la fel ....daca vreau sa-mi odihnesc trupul o pot face cand vrea muschii mei (care nu sunt asa de mari ca a lui zexe  ;) )

Orice teorie sau invatatura biblica trebuie sustinuta pe minim 2 versete biblice ...altfel este o doctrina subiectiv denominationala!

#52
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postjeremiah, on Mar 9 2009, 08:42, said:

eu cred ce zice SCRIPTURA ....

iar Scriptura nu zice ca inainte de Legea data lui Moise ...cineva sa fi tinut SABATUL !

ptr mine toate zilele sunt la fel ....daca vreau sa-mi odihnesc trupul o pot face cand vrea muschii mei (care nu sunt asa de mari ca a lui zexe  ;) )

Orice teorie sau invatatura biblica trebuie sustinuta pe minim 2 versete biblice ...altfel este o doctrina subiectiv denominationala!
Nu e denominationala. Asta e concluzia logica la care se ajunge.
Am mai spus si in alt forum.
Exista un premiu dat de Vatican de 1000$ de acum vreo 100 de ani care se da celui sau celei care demonstreaza cu biblia ca SAbatul a fost schimbat in duminica de Dumnezeu. Permiul este si acum in visteria Vaticanului.
Greseste EGW dar oare gresesc si atatia teologi care sustin ca sabatul este sambata?
Apreciez onestitatea si convingerile tale chiar daca nu sunt de acord cu ele.
Studiaza problema daca te intereseaza si cand o sa ai o concluzie sa imi spui si mie.
:huh: :huh:

#53
floryn_1249

floryn_1249

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 08.09.2008
Unde scrie de premiu??

ca asa pt sa zic si eu multe adu dovata.

Hai mah ca voi...

inti ziceati sa aducem dovada unde scrie sa tii SAMABATA cand am aduso ce sa faceti decat sa intrebti dac tineau  ALDE MOISE SAMABATA  ce treaba ai tu cu altii tu ce face altii faci si tu ??

Sau vam adus dovada ca scrie despre Samabata in BIBLIE  si akm intrebati altceva ia adu dovada unde scrie sa pazesti duminica in BIBLIE?

#54
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postfloryn_1249, on Mar 9 2009, 16:29, said:

Unde scrie de premiu??

ca asa pt sa zic si eu multe adu dovata.

Hai mah ca voi...

inti ziceati sa aducem dovada unde scrie sa tii SAMABATA cand am aduso ce sa faceti decat sa intrebti dac tineau  ALDE MOISE SAMABATA  ce treaba ai tu cu altii tu ce face altii faci si tu ??

Sau vam adus dovada ca scrie despre Samabata in BIBLIE  si akm intrebati altceva ia adu dovada unde scrie sa pazesti duminica in BIBLIE?
Cauta pe site-ul Vaticanului!
Acum ceva vreme stiu ca era valabila oferta si acum. Daca nu scrie nimik, da-le un telefon. :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate