Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...
 Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP
 Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese
 Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie
 

Luminita Anghel & Sistem

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
maxy

maxy

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.06.2004
M-am indragostit!  :w00t: Iata reprezentanta Israelului!
Attached File  06_israel_2005_rechts.jpg   8.39K   111 downloads
Melodia Greciei nu a fost stralucita, dar comerciala. Am observat multe influente orientale sau originare. Mai mi-a placut dansurile celor din Ungaria si melodia israeliencei.

Edited by max003, 22 May 2005 - 10:41.


#38
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,467
  • Înscris: 04.10.2002
Bravo Luminita, bravo Sistem !!!
Melodia este superba, dar nici melodia Greciei nu e rea deloc.
Sa nu uitam ca solista Greciei fosta Antique, are o multime de fani in Europa, si e foarte cunoscuta.

Ce nu inteleg este rostogolirea pana pe locul doi a reprezentantei Maltei... asta chiar n-o inteleg, dar in fine, de gustibus non discutandum...

#39
Omul-Ploii

Omul-Ploii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 02.12.2004

Intel, on May 22 2005, 01:41, said:

Iti dai seama, daca nu ne-a dat tara unde sunt cei mai multi romani (Moldova) atunci cine dracu sa ne dea?
Aici se vede ca noi ii vrem dar ei nu ne vor :D

<{POST_SNAPBACK}>


Se vede inca o data cum "fratii" nostrii de peste Prut ne trag clapa. Ce sa mai vb., nu ne vor si gata. S-au Bolsevizat, sunt infectati cu rosu. Pacat. Si nu inteleg o alta chestie. Ce dreq cauta mica sirena de 180Kg pe locul 2?

Edited by Omul-Ploii, 22 May 2005 - 11:12.


#40
IP-XCENTRIC

IP-XCENTRIC

    pResident Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,631
  • Înscris: 13.03.2004
mi-e mi-a placut colaborarea L.A cu Sistem.....

in schimb prestatia scenica a ei a fost un fiasco.....parca era barbat....nu s-a miscat deloc,a dat de 3 ori din maini si atat.....pacat de voce,la capitolul artistic(al ei)a fost clar sanctionata..

era cumva imbracata-n blugi?

Edited by IP-XENTRIC, 22 May 2005 - 11:45.


#41
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
yep  ;)

#42
mihaikolf

mihaikolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 29.02.2004
...pai normal ca era imbracata in blugi ...crezi ca o rochie de seara mergea mai bine cu butoaiele si flexul din spate ?  :huh:

...melodia a fost foarte buna si parerea mea e ca s-a descurcat excelent ...am votat pentru "moldouva" in draci ...si urlam la 1 noaptea mai rau ca la meci

...anyway nota 10 pentru ai nostri !

#43
brebe85

brebe85

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 31.10.2004

Omul-Ploii, on May 22 2005, 11:08, said:

Se vede inca o data cum "fratii" nostrii de peste Prut ne trag clapa. Ce sa mai vb., nu ne vor si gata. S-au Bolsevizat, sunt infectati cu rosu. Pacat. Si nu inteleg o alta chestie. Ce dreq cauta mica sirena de 180Kg pe locul 2?

<{POST_SNAPBACK}>


doamne ce atitudine... asta e un spectacol de muzica nu de natiuni!  :nonobad:  noua ne-a placut zdob si zdub, lor nu le-a placut sistem, care e faza? anu' trecut criticam fiecare tara ca isi voteaza cu maxim de puncte vecinul favorit si acum ne includem in categoria lor  :death:

#44
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Grila oficiala cu punctajul la Eurovision 2005... Aici se poate vedea cine cui si cat a acordat.

Attached Files



#45
maxy

maxy

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.06.2004
S-au vazut ca unele tari s-au votat intre ele. Ce credeti, daca era Loredana iesea mai bine?

#46
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

max003, on May 22 2005, 22:19, said:

Ce credeti, daca era Loredana iesea mai bine?

<{POST_SNAPBACK}>


Mi se pare inutil sa aberam pornind de la ipoteze "daca... iesea mai bine?". Rezultatul obtinut de Romania la Eurovision 2005 este un record national si toata lumea care s-a aflat pe filiera de selectie a avut un cuvant de spus - juriul, telespectatorii romani si in final telespectatorii romani stabiliti sau aflati temporar peste granita. Este clar ca majoritatea a mers pe varianta Luminita Anghel & Sistem.

Edited by Allex, 22 May 2005 - 21:32.


#47
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Luminita de bronz
Raluca Moisa,
Diana Evantia Barca
Evenimentul Zilei, Luni, 23 Mai 2005


Capsunarii din Spania, zidarii din Israel si fetele din Cipru ne-au adus in fruntea Europei

Luminita Anghel si trupa Sistem au obtinut locul al treilea la cea de-a 50-a editie a concursului Eurovision, defasurat la Kiev, in Ucraina. Rezultatul reprezinta cea mai buna performanta a Romaniei in istoria participarilor la acest concurs si ne califica automat pentru Eurovision 2006. Cistigatoarea din acest an este Grecia, reprezentata de Helena Paparizou, tara care va gazdui editia viitoare. Ca si in anii trecuti, s-au creat aliante intre tarile vecine, ceea ce a influentat rezultatul votului si, implicit, clasamentul final.

BBC: "Polizoarele romanilor au facut scintei". Cea de-a 50-a editie a concursului Eurovision a fost "un amestec straniu de entuziasm, camaraderie si diviziune politica", a transmis reporterul BBC, Michael Osborn, de la Kiev.
BBC News a amintit ca seara Eurovisionului a fost o dezamagire pentru Javine, din Marea Britanie, care s-a clasat pe antepenultimul loc, si a remarcat scinteile oferite audientei de polizoarele romanilor de la Sistem. A fost pentru prima oara in istoria de 50 de ani a concursului cind Irlanda a ratat calificarea in finala, a mai mentionat BBC.
Voturile de anul acesta trimit la concluzia ca "Eurovisionul uneste Europa mai putin ca oricind", a scris Osborn. "Scandinavii au tinut aproape, in timp ce puternicul bloc balcanic s-a dovedit mai puternic ca oricind", a adaugat el, amintind ca publicul si-a manifestat uneori dezaprobarea, ca atunci cind Grecia a dat maximum de puncte pentru Cipru. Pe de alta parte, Grecia a smuls urale cind a oferit 12 puncte eternei rivale, Turcia. Reporterul BBC a remarcat alianta dintre Marea Britanie, Malta si Cipru, care "au facut schimb de puncte", in timp ce irlandezii au dat opt puncte lui Javine, care a scapat astfel de rusinea de a ramine la zero.
"Daily Telegraph": "Eurovision, o recolta de kitsch. "Cum Dumnezeu de a rezistat Eurovision jumatate de secol"", s-a intrebat, ironic, comentatorul Patrick Hennessy, intr-un articol publicat ieri de ziarul britanic "The Telegraph", in care explica esecul britanicilor in concurs prin faptul ca este vorba despre o competitie care incurajeaza kitsch-ul si ciudateniile.
"Poate ca e vorba pur si simplu de faptul ca ne place sa ridem de strainii ciudati, cu predilectia lor inexplicabila pentru toale din piele strinse pe corp si pentru dansuri ridicole", a adaugat comentatorul.
"E o schimbare bine venita sa te uiti la o seara in care se sarbatoreste diferenta", crede jurnalistul. Cu toate acestea, pe parcursul materialului el desfiinteaza concursul, pe care il considera o expozitie de ridicol si kitsch.
Romanca a rezumat cel mai bine spiritul spectacolului: "Lasa-ma sa incerc". Nici Luminita Anghel nu scapa de ochiul circotas al autorului, care crede ca, intr-o astfel de debandada a kitsch-ului, nici nu mai conteaza cine cistiga. "Romanca a rezumat probabil cel mai bine spiritul spectacolului", a scris Hennessy: ""Let me tryyyyyy" ("Lasa-ma sa incerc"), a piuit ea, "Let me try". Pina la urma, la Eurovision important e sa incerci".

"Am fost buni! Ne asteptam sa iesim in primii cinci"

Dupa o saptamina epuizanta, cu repetitii, conferinte de presa, intilniri cu publicul si, nu in ultimul rind, dupa testul emotiilor uriase care au precedat cele doua competitii de la Kiev (urmate de explozia de bucurie a victoriei din finala), echipa Romaniei a parasit ieri dupa-amiaza capitala ucraineana, urmind sa ajunga la Bucuresti via Praga aseara, la ora 22.05. Inainte de urcarea in avionul care a adus acasa delegatia Romaniei, Luminita Anghel a raspuns citorva intrebari adresate de "Evenimentul zilei".

Cel mai greu moment la Kiev?
Semifinala. A fost o povara uriasa pe umerii mei, pentru ca eu eram vocea. Mi-am dorit foarte mult sa ne calificam in finala, sa nu dezamagim pentru ca ne reprezentam tara, ceea ce presupune o responsabilitate teribila. Oricum, am simtit simpatia publicului inca de la inceput. Nu as putea vorbi despre �puncte forte� ale echipei noastre. La concursuri a contat totul: piesa, interpretarea, spectacolul.

Cum vi s-a parut votarea?
La Eurovision a fost mereu un vot regional, asa ca ne asteptam sa se repete lucrurile si anul acesta. Faptul ca am iesit pe locul al treilea, in pofida modului in care s-a votat, dovedeste insa ca am fost buni. Presimteam reusita. Ne asteptam sa iesim in primii cinci. Asta potrivit unor estimari, sa zicem, rezonabile. Baietii de la Sistem, de pilda, chiar au crezut ca ne vom clasa pe locul 1.

Au cistigat cei care meritau sa cistige?
Grecia a cistigat dintr-un cumul, sa zicem: in primul rind interpreta lor arata foarte bine. In plus, a contat foarte mult si ceea ce se intimpla pe scena, iar dansul sincron al grecilor s-a vazut bine. Nu in ultimul rind, Grecia a fost votata de tarile din imprejurime: Albania, Bulgaria, Cipru.

Cum vi s-a parut Zdob si Zdub?
Ei au fost exceptionali, chiar daca piesa seamana cu melodii mai vechi ale lor. Echipa Republicii Moldova ne-a sustinut tot timpul, chiar daca tara lor nu a facut-o. Moldova ne-a acordat sapte puncte, in timp ce noi le-am dat lor 12.

"Nimeni nu ne-a sustinut pentru concurs"
La plecarea din Romania, Luminita Anghel declara ca regreta lipsa de interes pentru aceasta manifestare pe care au demonstrat-o autoritatile romane. "In afara de TVR, nu ne-a sustinut nimeni pentru acest concurs. Guvernul nu ne-a sprijinit in nici un fel, asa cum se intimpla in alte tari. Ministerul Culturii nu s-a interesat. Tarom, compania de stat, nu ne-a ajutat, desi pe spaniolii care au venit la "Surprize, Surprize" i-a adus gratis. In Malta, de exemplu, reprezentanta lor apare chiar si in revista ce se distribuie pe rutele companiei de zbor malteze. La noi nu s-a intimplat asa ceva".
Inainte de concurs, internationalul roman de la Dinamo Kiev a facut marcaj cintaretilor.

Cernat a scos-o pe Luminita la restaurant

Printre sustinatorii Luminitei Anghel si ai trupei Sistem la Eurovision s-a numarat si fotbalistul Florin Cernat. Mijlocasul de la Dinamo Kiev n-a scapat prilejul de a-si incuraja conationalii in timpul concursului: "N-am putut sa lipsesc de la Eurovision. Chiar acum (n.r. - ieri la amiaza) sint cu baietii de la Sistem la hotel. Am urmarit concursul alaturi de colegul meu de echipa, Cristian Irimia. M-am pregatit sufleteste pentru a-i incuraja pe cintaretii nostri. Am venit cu un steag al Romaniei si cu niste trompete, pe care le-am cumparat din oras. Ar fi fost pacat sa lipsesc de la un asemenea eveniment, mai ales ca Romania a obtinut cea mai buna clasare din istorie".
Aflat la final de campionat, internationalul roman n-a scapat prilejul de a se plimba prin Kiev cu Luminita Anghel si baietii de la Sistem: "Inainte de spectacol, am fost cu ei la doua restaurante. Am discutat despre muzica, in general. Dupa concurs, ei au fost foarte obositi si n-am mai iesit niciunde. In plus, am sustinut doua meciuri in campionat si mi-a fost greu sa-mi impart timpul intre alte plimbari si cantonamente. Le multumesc baietilor de la Sistem, care mi-au dat o invitatie la acest spectacol. Am fost nemultumit de unele tari, care nu ne-au dat nici un punct. Germania a fost o surpriza neplacuta pentru mine".

Eurovisionul a tinut peste un milion de romani la televizor

Jumatate din romanii care au preferat sa-si petreaca  seara de simbata in fata televizorului a urmarit concursul Eurovision. Finala, transmisa de TVR 1, a ocupat  primul loc in topul audientelor zilei, mai ales ca programele celorlalte posturi nu au reprezentat o concurenta reala. Prestatia reprezentantilor Romaniei - Luminita Anghel si Sistem -  la semifinala de joi seara a fost, de asemenea, foarte apreciata, ceea ce a determinat o medie de 1.397.000 persoane sa le fie alaturi si simbata seara, din postura de telespectator.
Finala Eurovision a depasit in audienta programele principalelor posturi concurente difuzate in intervalul orar 21.59-1.26.

Helena si-a visat victoria

Cistigatoarea concursului, Helena Paparizou, a marturisit ca a avut  un vis care i-a prevestit victoria. "Am visat ca mi-am taiat parul foarte scurt. Dupa acel vis am rugat o femeie batrina, asa, ca bunica moldovenilor Zdob si Zdub, sa-mi interpreteze visul. Si ea mi-a spus ca voi fi eliberata de tot stresul  si grijile", a declarat grecoaica. l Spania, Marea Britanie, Franta si Germania s-au clasat, in aceasta ordine, pe ultimele locuri. Aceste patru tari sint insa calificate din oficiu in fiecare an, fiind cele mai mari state europene.

"Podul de flori peste Prut s-a ofilit!"

Fiecare tara participanta la finala a avut o interventie televizata la sfirsitul concursului, cind au fost anuntate punctele acordate in urma televotingului local. Putin sint cei care l-au recunoscut, din partea Romaniei, pe Berti Barbera, muzician si prezentator al emisiunii "Taverna", transmisa de TVR 1. "Indiferent de caracterul votului, am fost convins ca vom iesi intre primii trei", spune Berti. El a mai remarcat o diferenta semnificativa intre primele doua locuri in preferintele publicului roman. "Moldova (care a obtinut 12 puncte din partea Romaniei) a beneficiat de citeva mii de voturi din partea publicului roman, in timp ce urmatoarea pe lista, Grecia (care a primit 10 puncte) a intrunit doar citeva sute de voturi". Barbera s-a aratat dezamagit de Moldova, care a acordat Romaniei doar 7 puncte. "Moldova e formata din rusofili si comunisti, iar noi ne tot imaginam un pod de flori peste Prut, care e cam ofilit", a adaugat el.

Clasament final Eurovision 2005
  1. Grecia  230
  2. Malta  192
  3. Romania  158
  4. Israel  154
  5. Letonia  153
  6. Moldova  148
  7. Serbia si Muntenegru 137
  8. Elvetia  128
  9. Norvegia  125
10. Danemarca  125
11. Croatia  115
12. Ungaria  97
13. Turcia  92
14. Bosnia si Hertegovina  79
15. Rusia  57
15. Albania  53
17. Macedonia  52
18. Cipru  46
19. Suedia  30
20. Ucraina  30
21. Spania  28
22. Marea Britanie  18
23. Franta  11
24. Germania  4

Romania, cistigatoare in semifinala

Dupa anuntarea rezultatelor din finala, pe site-ul oficial Eurovision au fost publicate punctajele obtinute de cele zece tari cistigatoare in semifinala. EBU a facut publice aceste date abia la sfirsit, pentru a nu influenta rezultatul votului din finala. Potrivit clasamentului dat publicitatii, Romania s-a situat pe primul loc in semifinala de joi, cu 235 de puncte. Clasamentul celor zece tari cistigatoare in semifinala este urmatorul:

Clasamentul semifinalei
(cele zece tari calificate)
Tara Punctaj
  1 Romania 235
  2 Republica Moldova 207
  3 Danemarca 185
  4 Croatia 169
  5 Ungaria 165
  6 Norvegia 164
  7 Israel 158
  8 Elvetia 114
  9 Macedonia 97
10 Letonia 85

Tari care au acordat puncte Romaniei

Tara Numar de puncte
Spania 12
Israel 12
Portugalia 12
Ungaria 10
Bulgaria 8
Cipru 8
Belgia 7
Andorra 7
Malta 7
Moldova 7
Polonia 7
Austria 6
Norvegia 6
Albania 5
Grecia 5
Islanda 5
Irlanda 5
Franta 5
Monaco 4
Turcia 4
Danemarca 3
Serbia si Muntenegru 3
Olanda 3
Bosnia si Hertegovina 2
Macedonia 2
Suedia 2
Belarus 1

Tari care nu ne-au acordat puncte:Croatia, Estonia, Finlanda, Germania, Letonia, Lituania, Rusia, Slovenia, Elvetia, Ucraina, Marea Britanie.

#48
andyv

andyv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 08.07.2003
Despre Z&Z :

Eurovision travesty: Moldova triumph denied
May 22, 2005

Moldova was robbed. If you reckon Manchester United was robbed by Arsenal in the FA Cup (which they were) they weren’t half as robbed as Moldova was.

The Moldovan (…dovian?) entry in the Eurovision was a perfectly wonderful combination of genre-busting musicianship and preposterous stagecraft. Zdob si Zdub leapt and boinked about the stage with an enthusiasm that brought back sweet memories of that German chap a few years ago who climbed the rigging and looked like he was going to have a heart attack.

Their song, Boonika Bate Toba had that quality that the very best Eurovision songs possess (remember that Swiss robitic act with the chrome and leathers?) – the quality of being at once both baffling and brilliant. You weren’t quite sure what it was you were seeing and hearing, only that it was wonderful. In this respect, it is virtually a religious experience: an awareness of being in the presence of the holy, which is beyond human categorization.

At the back of the stage, Zdob si Zdub had positioned an old lady in traditional dress with a drum on her lap, sitting in a bathchair. Then at a designated moment, she came to the front and marched round, banging her drum with gusto. It was the perfect union of tradition and modernity. The ancient and the new.

Here is the lady:

lady.jpg

On the night, she smiled slightly more. But not much. There was a gravitas to her drum thumping. A dignity. A rich, almost mournful beauty. Her drum was a battle drum for modern Moldova, a funeral drum for traditions lost, a celebration drum; all drums in one drum.

Only Norway’s glammy Wig Wam came close to the energy of Zdob si Zdub. With the exception of the reasonably okay Latvian entry, all of the songs that finished above Moldova were in my list of the half-dozen worst songs on the night. Greece: nearly as bland as France. Malta: maybe the worst song in the competition. Romania: a pointless Stomp rip-off. And Israel: her voice could have cut the tin drums off the feet of the Romanian dancers.

Maybe Moldova don’t have their block voting properly worked out. Or maybe I’m simply no judge of music. Probably a bit of both.

All I know is that Zdob si Zdub aren't the first true winners of Eurovision to be denied glory. And they won't be the last. Keep on Zdubbing!


http://www.lnreview....usic/005071.php

#49
anetea

anetea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 15.07.2004
Israelu nu mai pupa ei Eurovizionul in veci mai ales daca concureaza cu o femeie.
O data sau ars organizatorii ca nu au verificat sexul participantelor acum si daca e femeie 100% tot o vor banui de schimbare de sex

Aurel

PS: Si inca o chestie de fiecare data cand Romania primea puncte era o huiduiala generalizata cred ca nu ne prea plac ucranieni nu ne au la inima desi noi am avea mai multe motive sa nu ii iubim

Edited by anetea, 23 May 2005 - 16:21.


#50
maxy

maxy

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.06.2004
Probabil sunt invidiosi, dar nu trebuia sa iasa la rampa cu o trupa de hip-hop care nu sunt in general bine primite la concursuri de acest gen. Oricum, Romania a facut chiar o impresie buna, fata de celelalte dati.
In fond ce ne pasa de huiduieli, daca noi stim ca au fost apreciati?

#51
Zazie

Zazie

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 20.09.2003
Intram in Europa acum. CLAR! :D
Huiduieli? Pai nu-i pasa lui Gigi d'apoi mie..

#52
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,988
  • Înscris: 28.11.2001

brebe85, on May 22 2005, 20:23, said:

doamne ce atitudine... asta e un spectacol de muzica nu de natiuni!  :nonobad:

<{POST_SNAPBACK}>

Asa ar trebui sa fie DAR NU E ASA!

#53
maxy

maxy

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.06.2004

Intel, on May 23 2005, 20:33, said:

Asa ar trebui sa fie DAR NU E ASA!

<{POST_SNAPBACK}>

CORECT!

#54
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
L-AU UITAT PE FAUR!
Ziarul / CRISTINA R. IORDAN, GABI OPREA

Singurul absent de la Kiev, unde Luminita Anghel si Sistem au avut cel mai mare succes romanesc de pana acum in istoria concursului Eurovision, a fost chiar compozitorul piesei, Cristian Faur.
De ce? Pentru ca, spune el, a fost dat la o parte. Compozitorul nu s-a sfiit sa declare in presa ca l-a suparat atitudinea pe care au avut-o cei langa care a lucrat atata timp si ca nu va mai lucra niciodata cu Luminita sau cu Sistem.

SUNT SCARBIT

"Imi pare bine ca au obtinut un loc atat de bun, dar sunt dezamagit de faptul ca nici unul dintre ei nu mi-a dat nici macar un telefon. Am asteptat continuu un telefon de la Luminita, de la Dan Manoliu, dar inca nu a sunat nimeni. Poate-si amintesc totusi de mine. Stiu ca mi-am asumat rolul de om in umbra, dar era piesa mea! In plus, numele meu nu a fost mentionat la nici una dintre conferintele de presa sau in declaratiile date pana acum. Pana cand le-am terminat piesa ne-am inteles foarte bine. M-au invitat la restaurante, ieseam impreuna in oras... Dar dupa ce au castigat preselectia, fiecare a alergat sa-si faca publicitate. Pe mine nici macar la conferinta de presa nu m-au chemat. Nu am fost cu ei nici in Cipru sau in Malta. Toata treaba asta m-a scarbit si nu am mai vrut sa merg cu delegatia. In cele din urma, am primit biletul de avion, dar fara diurna si nici nu am avut voie sa imi caut sponsori", a declarat compozitorul Cristi Faur.

TREI ORE DE ASTEPTARE

Zoli, liderul trupei Sistem, ne-a marturisit ca e adevarat, ca nu prea l-au luat pe compozitor in turnee. "Numele lui Cristi Faur a fost mentionat de noi de fiecare data. Daca ar fi fost atent, ar fi auzit cum am vorbit despre el in conferinta de presa inainte de plecare. Nu stiu sigur de ce s-a suparat, dar eu nu ma simt vinovat cu nimic. Si in turneul de promovare a piesei nu l-am uitat. Mereu aminteam ca el este creatorul piesei. Dar, intreb eu, oare stie cineva cine este compozitorul pieselor lui Michael Jackson?"

PRESA E DE VINA

Nu este prima oara cand compozitorul unei piese de succes este lasat in umbra interpretului. Ba chiar asta este o practica curenta. Sau cel putin asa ne spun cei care creeaza melodii.
Horia Moculescu: "Nu stiu exact ce s-a intamplat, asa ca nu vreau sa arunc vina in carca nimanui. Dar este adevarat ca asa se intampla foarte des. Si cred ca presa este de vina ca nu mediatizeaza suficient compozitorii si se axeaza pe interpreti".
Viorel Gavrila: "Rolul compozitorului este, din nefericire, minimalizat. Nu se stie ca fara munca unui compozitor nici textierii, nici interpretii nu ar avea ce sa faca. O melodie este ca o inventie. In general, mass-media nu cunoaste foarte bine cat de importanta este munca unui compozitor. Si nu mediatizeaza decat solistul. In acest caz, particular, cred ca si cei din TVR poarta o parte din vina. Ei trebuia sa se ocupe de prezenta lui Cristian Faur atat la conferintele de presa, cat si la Kiev sau la restul concertelor de promovare. Compozitorul, impreuna cu interpretii si cu textierii formeaza o echipa. Sau cel putin asa ar trebui".

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate