![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Bosnia
Last Updated: Dec 24 2017 19:55, Started by
hhclub2004
, Feb 25 2009 23:41
·
0

Posted 25 February 2009 - 23:41

Salutare lume buna,
vreau sa ma duc pentru 2-3 zile prin Bosnia si vreau sa stiu daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi. A mai fost cineva, ce se poate vizita ? Eu ma duc cu masina si am sa stau la Sarajevo si intentionez sa ma duc si la Mostar. Cum sunt drumurile, oamenii, preturiile, locatiile ? Prea multe informatii nu am putut sa gasec pe wikitravel sau pe lonelyplanet. Mersi |
Posted 25 February 2009 - 23:45

Salutare lume buna, vreau sa ma duc pentru 2-3 zile prin Bosnia si vreau sa stiu daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi. A mai fost cineva, ce se poate vizita ? Eu ma duc cu masina si am sa stau la Sarajevo si intentionez sa ma duc si la Mostar. Cum sunt drumurile, oamenii, preturiile, locatiile ? Prea multe informatii nu am putut sa gasec pe wikitravel sau pe lonelyplanet. Mersi |
Posted 25 February 2009 - 23:57

Mersi Atupi de raspuns.
Ma duc in scop turistic, am un pic de timp liber si ii aproape de Timisoara, la aprox 500 km, adica 6 ore de condus + 2 ore granita mai ales ca vreau sa caut niste cabane pentru ski in viitor. |
Posted 26 February 2009 - 00:07

Mersi Atupi de raspuns. Ma duc in scop turistic, am un pic de timp liber si ii aproape de Timisoara, la aprox 500 km, adica 6 ore de condus + 2 ore granita mai ales ca vreau sa caut niste cabane pentru ski in viitor. |
Posted 26 February 2009 - 09:12

Salutare lume buna, vreau sa ma duc pentru 2-3 zile prin Bosnia si vreau sa stiu daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi. A mai fost cineva, ce se poate vizita ? Eu ma duc cu masina si am sa stau la Sarajevo si intentionez sa ma duc si la Mostar. Cum sunt drumurile, oamenii, preturiile, locatiile ? Prea multe informatii nu am putut sa gasec pe wikitravel sau pe lonelyplanet. Mersi Ce ai de vazut - in Sarajevo, nu rata orasul vechi de certa inspiratie otomana si sa mananci cevabcici la Zeljo. De asemenea, tunelul este interesant, dar si o plimbare prin zona austriaca. Mostar - orasul vechi, atat de o parte, cat si de alta, precum si vechiul pod reconstruit. Am fost in 1997 in Mostar si totul era distrus, probabil acum este reconstruit o buna parte (n-am mai fost din 2002). Despre ski, poti sa arunci o privire si in zona din jurul orasului Pale, din Republika Srpska, nu foarte departe de Sarajevo, cunoscuta statiune de ski inainte de razboi, dar care nu mai stiu in ce stadiu se afla, probabil si-a mai revenit. Muntele Igman pe care s-au tinut diverse competitii la Jocurile Olimpice de Iarna din 1984 era minat acum cativa ani si nu stiu cat de sigur e. In schimb, zona Jahorina cred ca e ok. |
Posted 26 February 2009 - 10:34

Cum s-a mai scris, Bosnia e un loc foarte fain. Ce ai de vazut - in Sarajevo, nu rata orasul vechi de certa inspiratie otomana si sa mananci cevabcici la Zeljo. De asemenea, tunelul este interesant, dar si o plimbare prin zona austriaca. Mostar - orasul vechi, atat de o parte, cat si de alta, precum si vechiul pod reconstruit. Am fost in 1997 in Mostar si totul era distrus, probabil acum este reconstruit o buna parte (n-am mai fost din 2002). Despre ski, poti sa arunci o privire si in zona din jurul orasului Pale, din Republika Srpska, nu foarte departe de Sarajevo, cunoscuta statiune de ski inainte de razboi, dar care nu mai stiu in ce stadiu se afla, probabil si-a mai revenit. Muntele Igman pe care s-au tinut diverse competitii la Jocurile Olimpice de Iarna din 1984 era minat acum cativa ani si nu stiu cat de sigur e. In schimb, zona Jahorina cred ca e ok. Cand le povestesc prietenilor ce frumos e in Bosnia si ce bine m-am simtit se uita la mine ca la un freak. Chiar mi-ar placea sa ma mai duc, e altceva fata de restul tarilor europene. Si in plus am crescut pe malul dunarii cu radiourile si televiziunile Yugoslave. |
Posted 26 February 2009 - 18:07

Cand le povestesc prietenilor ce frumos e in Bosnia si ce bine m-am simtit se uita la mine ca la un freak. Chiar mi-ar placea sa ma mai duc, e altceva fata de restul tarilor europene. Si in plus am crescut pe malul dunarii cu radiourile si televiziunile Yugoslave. |
Posted 26 February 2009 - 19:21

Mersi de raspunsuri.
Inseamna ca am mirosit eu bine tara ca locatie buna de concediu. Mai am niste intrebari : - benzina cum este la ei, de ce calitate ? - niste locuri de cazare in Sarajevo, Mostar imi puteti recomanda ? - ce ruta ati alege de la Timisoara catre Sarajevo? |
Posted 26 February 2009 - 20:27

da, podul a fost refacut si e de-a dreptul fantastic. alb si neted- sticlos . parca cere mangaiat. iar zona din jurul lui pare desprinsa din povestile orientale . stradutele pietruite dibaci , in diverse modele ,urca si coboara printre magazinele mici , pline cu marfa variata si colorata , bine expusa pt a atrage turistii.
mancarea ? mancarea buna , buna si ieftina, ieftina . mancare 'grea': ceapa umpluta , sarmalute-n foi de stevie, tocanite, ghiveci , limonada adevarata, braga, prajituri cu creme sau bezea , rahat... . poate ca orasul sa nu fie pe gustul unora , insa mie mi-a placut , chiar daca urmele razboiului inca se mai vad si se simt . sarajevo , nu stiu de ce , m-a facut sa ma gandesc la bucuresti. poate si datorita aglomeratiei si amabilitatii conducatorilor auto . intentionam sa ramanem aici peste noapte si in cele cateva ore de seara ramase sa vizitam putin orasul. alesesem o casa de oaspeti - halvat pe nume , undeva in partea veche a orasului ( eram primii lor oaspeti romani) . dar n-a fost sa fie ! nu dispuneau de parcare ,iar sfatul lor de a goli masina de bagaje si inclusiv de dotarea audio ne-a cam pus pe ganduri. nu prea mult , hotarand sa cautam cazare pe undeva , in drum spre casa . si am gasit tot in bosnia , la un hotel de tranzit cu parcare, conditii excelente si pret modest. drumurile sunt bune, iar peisajele superbe. nu stiu cat ofera dpdv turistic , insa cu sigurant merita macar tranzitata in drumul spre/dinspre sudul croatiei. |
Posted 26 February 2009 - 22:28

da, podul a fost refacut si e de-a dreptul fantastic. alb si neted- sticlos . parca cere mangaiat. iar zona din jurul lui pare desprinsa din povestile orientale . stradutele pietruite dibaci , in diverse modele ,urca si coboara printre magazinele mici , pline cu marfa variata si colorata , bine expusa pt a atrage turistii. mancarea ? mancarea buna , buna si ieftina, ieftina . mancare 'grea': ceapa umpluta , sarmalute-n foi de stevie, tocanite, ghiveci , limonada adevarata, braga, prajituri cu creme sau bezea , rahat... . poate ca orasul sa nu fie pe gustul unora , insa mie mi-a placut , chiar daca urmele razboiului inca se mai vad si se simt . sarajevo , nu stiu de ce , m-a facut sa ma gandesc la bucuresti. poate si datorita aglomeratiei si amabilitatii conducatorilor auto . intentionam sa ramanem aici peste noapte si in cele cateva ore de seara ramase sa vizitam putin orasul. alesesem o casa de oaspeti - halvat pe nume , undeva in partea veche a orasului ( eram primii lor oaspeti romani) . dar n-a fost sa fie ! nu dispuneau de parcare ,iar sfatul lor de a goli masina de bagaje si inclusiv de dotarea audio ne-a cam pus pe ganduri. nu prea mult , hotarand sa cautam cazare pe undeva , in drum spre casa . si am gasit tot in bosnia , la un hotel de tranzit cu parcare, conditii excelente si pret modest. drumurile sunt bune, iar peisajele superbe. nu stiu cat ofera dpdv turistic , insa cu sigurant merita macar tranzitata in drumul spre/dinspre sudul croatiei. |
Posted 27 February 2009 - 11:13

si noi ne-am intors spre casa pe acelasi drum si am fost multumiti . cu exceptia a cca 2 km unde se lucra la autostrada, drumul e super.
cazare am gasit pe drum intr-un hotel de tranzit. camera f. mare pt 4 pers., ac , tv+satelit, balcon . mic dejun inclus in pret , slabut. pret OK . 2 adulti+2 copii =45euro. toate platile le-am facut in euro , de la smochinele luate din piata din mostar pana la hotel sau supermarket . |
|
Posted 16 August 2009 - 09:20

Salut,
Am traversat si eu Bosnia acum 2 zile, dinspre Croatia, trecand prin Mostar si Sarajevo. A fost ok, nu am avut niciun fel de probleme, doar asigurati-va ca aveti Carte verde si pentru BiH - noi nu am avut, nici nu ne-a "certat" nimeni, insa am stat cu ceva emotii din cauza asta. |
Posted 25 May 2011 - 19:16

Desi nu mai e de actualitate postul, poate mai intereseaza pe cineva despre Sarajevo, am scris aici:
http://nacajitul.blo...l...0de Sud Est |
Posted 01 December 2013 - 21:14

Daca cineva poate posta info si impresii mai noi, i-as fi recunoscator !
|
Posted 24 December 2017 - 19:55

Buna seara tuturor,
In iunie in drum spre croatia si ca sa evitam plata autostrazii(dus intors 100 euro economie) am trecut prin acest colt de rai. Super peisaje,mancare foarte buna preturi mult mai mici dacat in Croatia. Am circulat fara probleme. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users