Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Emigrarea si viata in Spania

- - - - -
  • Please log in to reply
661 replies to this topic

#19
lex131

lex131

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 28.02.2005
Salut Raknor,
desi e 4 dimineata, din cauza ca am dormit o ora la pranz, nu mai pot sa dorm si din noroc am dat peste formul asta.

Sunt undeva destul de aproape de situatia ta - vreau sa ma mut in Spania definitiv si NU caut ceva de munca acolo. Am afacerea mea si incerc sa ma bazez pe ea.
Eu sunt un pic cu un pas in fata ta, in sensul ca am fost deja in recunoastere. Am fost in Valencia, m-am intors acum 3 zile de-acolo. Am cautat bilete la wizzair si cand am nimerit o data cu 100 de euro doua bilete dus-intors le-am luat. Abia pe urma am descoperit ca am nimerit exact cea mai mare fiesta din valencia "Las Fallas".

Am ales Valencia deoarece un vechi si bun prieten locuieste deja acolo si am preferat sa stiu ca la o adica am pe cineva caruia sa-i adresez o intrebare doua.

Am stat o saptamana si dupa acea saptamana am stabilit ca pana la sfarsitul anului vreau sa fiu mutat definitiv in Valencia.

Acum, sa-ti spun cateva impresii generale:

Orasul este destul de maricel, nu este ca bucurestiul dar nu este mic, este destul de intins. Este foarte aerisit si are in jur de 800-900 de mii de locuitori. In perioada de Las Fallas au venit undeva la 3 milioane de turisti si in timpul zilei nu observai aglomeratie - cam atat de intins si aerisit este.

Clima mi s-a parut perfecta (si mai toti romanii cu care am vorbit au spus acelasi lucru - ei experimentand si alte orase gen madrid, barcelona, etc) - eu am fost in perioada 12-19 martie si dimineata erau in jur de 18-20 de grade, la pranz 28, seara-noaptea 10-15 grade. Un cer de un albastru superb si niciodata nori. Intr-adevar din cand in cand batea vantul si m-au avertizat si ceilalti de-acolo ca Valencia are din cand in cand niste vanturi puternice (probabil apropierea de mare).

Mancarea a fost o bila alba foarte mare pentru mine. Au fost multe tari in care nu m-am putut acomoda cu mancarea - in Valencia a fost la fix. Modul de preparare si preferintele lor culinare seamana in mare parte cu ale noastre, nu in genul ca mananca aceleasi lucruri dar gusti cu teama nimic, gustul iti e oarecum familiar.

Apropos de preturi, am intrat in aldi si o sticla de apa la 1,5L era 0.15 Centi adica 6500 lei vechi romanesti.

Oamenii...ce pot sa spun, mi-au placut la nebunie: am oprit un om la 12:30 noaptea pe un bulevard pustiu sa-l intreb unde e statia X de autobuz si nu mai scapam de el. El abia rupea in engleza eu abia rupeam in spaniola si s-a chinuit aproape jumatate de ora sa ma ajute desi nu stia nici el unde e statia X. Era cu prietena dupa el, tocmai iesise din bloc si statea si se uita pe harti, calcula se gandea, incerca sa-mi spuna diferite indicii care sa ma ajute sa gasesc ce caut. La un moment dat a plecat si dupa vreo 5 minute s-a intors sa imi mai spuna niste chestii, si la sfarsit a intins el mana sa dea noroc cu mine de parca l-as fi ajutat eu cu ceva pe el. Ne auzea pe mine si pe logodnica mea ca vorbeam in romana intre noi (ceea ce nu cred ca e strain pentru ei) si nu l-a afectat absolut deloc. FIX la fel au fost toti pe care i-am intrebat ceva acolo - extraordinar de amabili.

O alta caracteristica incredibil de placuta pentru mine - nu o sa vezi x6-uri, nu o sa vezi x5-uri, nu o sa vezi decapotabile sau q7-uri si nu o sa vezi pe cineva ca intoarce capul dupa o astfel de aparitie chiar daca defileaza pe strada - si daca defileaza 90% sanse e ca la volan sa fie un roman. Sunt rare exemplele de tatuati, belciugati, si imbracati ciudat sau mai stiu eu cum insa o sa fii surprins cum atunci cand o astfel de persoana trece printr-o multime cum nu atrage nicio privire. Nu au stilul romanului de a barfi sau de a arata cu degetul sau sa-i intereseze in vreun fel cine trece pe langa ei, cat de tare tipi pe strada sau ce mai ai tu chef sa faci.

Din ce am aflat de la compatrioti autoritatile au autoritate acolo - toata lumea cunoaste foarte bine diferentele intre diferitele tipuri de politisti, guardia civil, policia local, etc. Nimeni nu face prostii, te simti in siguranta pe oriunde - mi-au spus si prietenii: vezi ca in cartierul ala dai de drogati si negri etc dar stai linistit ca nu-ti face absolut nimeni nimic - si exact asta a fost sentimentul in toata excursia - nu te agaseaza nimeni cu absolut nimic, nu se uita la tine, nu te baga in seama, nu te agreseaza nu te ameninta nu tipa nu injura iar daca vrei sa le adresezi o intrebare te gandesti deja ca o sa ti se faca rusine cand vezi ca nu mai scapi de ei ca nu se mai opresc din a te ajuta.

Ce au spus ceilalti de pe forum a fost exact ceea ce mi-au subliniat si mie prietenii de-acolo: Fereste-te de romani! am auzit de-atatea ori fraza ca nu m-am mai obosit sa-i intreb de ce.

La fel un alt lucru pe care mi l-au mai spus (desi le-am spus ca nu ma intereseaza sa ma angajaez) este ca nu sunt sanse sa ma angajez acum, si au repetat acest lucru la nesfarsit.

Benzina e vreo 90 de centi. Si sa-ti mai dau un exemplu de avansul lor fata de romania - unu prieten de-acolo si-a luat un Seat Toledo cu 13.000 de euro. S-a dus la primarie a declarat scopul achizionarii masinii si i-au dat TVA-ul inapoi. Dup-aia s-a dus din nou si a spus ca vrea sa bage gaz pe ea si i-au dat 700 de euro pentru achizitionarea instalatiei si bonuri 1000 Euro pentru gaz - pentru ca e gazu' e eco-friendly. Cred ca peste vreo 100 de ani va fi asa ceva in romanica.

Singurul hotel in care am gasit locuri in perioada in care am fost a fost hotelul ibis. A fost 59 Euro primele 6 nopti si 99 Euro a 7 noapte. Si aici a intervenit zambetul pe buze cu care am plecat acasa - dimineata la checkout m-au anuntat ca au ieftinit camerele pentru ziua a 7-a si trebuie sa imi dea inapoi 40 de euro....speachless.

sunt multe impresii despre Valencia, am stat 7 zile si am avut impresia ca am stat o luna, e o tara vie, cu oameni plini de viata care traiesc pentru placerea de a se distra. Oameni calmi, calzi, amabili si fara agresuine fata de romani.

ma duc sa ma culc, daca doresti, ma poti contacta pe messenger, am si o tona de poze bineinteles, plaja e criminala, de la faleza pana la apa faci cinci minute prin nisip ai impresia ca nu se mai termina iar nisipul incredibil de fin si nelipicios.. :)

mai vorbim si multa bafta!

alex.

#20
thev1russheV1ruSS

thev1russheV1ruSS

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 18.06.2006

 Karhu, on Mar 19 2009, 23:38, said:

[/b]
Asa ma gandeam si eu.
Deci miile de romani care se intorc in tara sunt cei care au lucrat la negru si care nu au drept la ajutor de somaj sau social.
Daca erau destepti lucrau legal si ar fi avut dreptul la cei minim 850 euro de care ziceai.
Acum se intorc in tara si accepta joburi la sfert fata de ajutorul de somaj de acolo.
Cum iti asterni asa dormi...are dreptate proverbul...

mai este o categorie...cei care se intorc acasa pe 2-300 dar in acelasi timp iau somaj din spania...trebuie doar sa vina  odata la 3 luni sa semneze...somajuj il iei in functie de baza (salariul brut cu care ai fost angajat)+ vechime. mai este o optiune, pe care eu nu o pot confirma, totusi, cei care iau tot somajul odata semnand un document cum ca parasesc Spania pentru urmatorii 3 ani de zile, adica renunta la dreptul de lucru pentru cel putin trei ani.


 lex131, on Mar 25 2009, 05:20, said:

Salut Raknor,
desi e 4 dimineata, din cauza ca am dormit o ora la pranz, nu mai pot sa dorm si din noroc am dat peste formul asta.

Sunt undeva destul de aproape de situatia ta - vreau sa ma mut in Spania definitiv si NU caut ceva de munca acolo. Am afacerea mea si incerc sa ma bazez pe ea.

mai vorbim si multa bafta!

alex.

  ai uitat sa adaugi date despre orasul artelor si stiintei din valencia. By the way, vara e o caldura infernala in timpul zilei, daca te poti acomoda cu asta, nu mai ai nici o problema

Edited by Karhu, 18 December 2016 - 09:58.


#21
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008
Mai copii daca vreti de adevarat civilizatie taiati-o in tariile Nordice luati-o spre spre Austria sau Germania.
Pai hai sa vedem.Spania e tara cu cele mai multe abandonuri de animale si cele nai multe forme de maltratar animalele.De exemplu in peninsula exista o rasa de caini care se numaste Galgo.Acestia se utilizeaza la vinatoare.Dupa terminarea sezonului de vinatoare pur si simplu ii spinzura asta in cel mai fericit caz pt animal.200.000 animale de companie abandonate anual.30 la suta abandon scolar,cele mai multe victime de accidenta rutiere din Europa ca si 3000 pe an din cauza nerespectarii regulilor de circulatie.
Maltratul asupra femei e pe primul loc din UE .,femei injunghiate,arse pe fata cu acid,impuscate.,80-90 pe an.Tara civilizata.
In scoli profesorii sint disperati din cauza eleviilor maltratadori.Elevi maltratati care trebuie sa-se mute din cauza maltratadorului .,in timp ce maltratadorul ramane.Studentii pot trece dintr-un an in altul cu 4 materi suspendide.,acuma ministerul le-a redus la 2.Primul loc in consumul de droguri din lume in special cocaina.Coruptie pfffffff Romania e zero.
Pina anul trecut puteai sa te urci fara carnet in masina sa omori pe oricine.,nici o problema daca nu aveai antecedente penale te condamna la mai ptin de doi ani ceace insemna ca nu faceai puscarie.Sa schimbat legea dar nu mare lucru si oricum nu sa aplica ca in Romanca.Te turna politia fara carnet doar o amenda 300E.fix tranta.Legi care nu se aplica.
Birocratie mai rea ca in Romania.,pt un cacat de act trebuie sa pierzi citeodata zile intregi.De ce credeti ca tiganii si Romanii hotii unii .,au venit aici.Tiganasii pe care politia ii prinde si de 5-6 ori pe zi la furat si ii duce la sectie si liberi.Asa e legea minori nu are ce le face .,din nou pe strada.50 la suta dintre localitati nu depureaza apa direct in rauri,pe pamant,sau in mare sau ocean aici unde sint eu.Vi-se pare civilizatie asta.Sa nu mai zic mizeria pe care o sa o vedeti daca o sa mai umblati si sta mai mult in Spania.Respect pt linistea veciniilor noaptea .,ce gluma buna.Au un principiu in special tineretul.,fac ce vreau pt ca e democratie.Va platesc eu drumul si cheltuiala sa umblati prin Europa celor 27 sa va interesati  daca in una dintre aceste tari  ve-ti vedea persoane cu peste 120 de cauze penale plimbindu-se pe strada libere.,sa-mi ziceti.Aici am vazut asa ceva si pot spune ca am trait in ceva tarisoare.Spania nu e decit fieste,procesiuni,sieste si cit mai mult pierdut timpul spunind ca lucreaza si cit de obositi sint.Ca noi au vindut ca si tot ce au avut.Mai au ceva agricultura si ceva industrie prin Ctalunia.,ca nu degeaba vor sa-se desparta de chiulangii.Au aplaudat ca pinguinii ca vin mariile concerne sa le dea de lucru.Acum cu criza se c-am duc prin est s-au fac disponilizari.Asa ca acum somajul e de 15 la suta iar anul viitor ajunge la peste 20 la suta.Tara cu cele mai multe fieste din Europa si cele mai multe concedii medicale false pe cap de locuitor din EU.Intr-o tara dezvoltata si civilizata nu .Asa ca baieti ganditiva bine ce alegeti.Eu cu sotia mea asteptam ziua sa decolam de aici.La primul semn de revenire a economiei adio España.

#22
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,657
  • Înscris: 26.11.2001
Pai daca e sa faci un rezumat al dezastrelor... cum crezi ca ar suna Romania dpdv statistic? :)

#23
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

 Courage, on Mar 27 2009, 20:43, said:

Pai daca e sa faci un rezumat al dezastrelor... cum crezi ca ar suna Romania dpdv statistic? :)


Nu pot sa fac un rezumat pt ca pt mine Romania nu mai exista.
Dar daca ar fi sa fac un rezumat l-as face Spania versus Austria, Germania,Ungaria ,Israel.
Si oricum se trata de tari civilizate unde ar vrea sa-se stabileasca doritorii de civilizatie.
Si depinde ce inseamna civilizatie pt unii.Cand scapat din Romania direct in Spania poti sa-i mai intelegi cind spun ca Spania e civilizata .Pt mine nu.
De exemplu nu prea au medici pt ca cei buni o cam taie si de la ei.,nu pot sa spun ca nu au.,pana si in Portugalia se duc pt ca sint mai respectati si mai bine platiti.Mai nou introduc in spitale butoane de alarma ca la banci si gardieni inarmati.Pt ca pacientii sar la bataie la medici ii agreseaza.Este un fenomen care e in fasa si ia amploare.
Tu crezi ca in Franta,Germania,Austria,ETC ETC. exista acest fenomen.Ce spui., ti-se pare civilizatie.
Cind am intrat in Spania prin Zaragoza unde am intrat intr-un barulet frumos aranjat.,era sa cad pe spate.
O mizerie pe jos de nedescris si toata lumea arunca mizeria pe jos.Atunci mi-am spus baiete unde ai nimerit.Dar totusi am zis ca e o gresala.Ajuns in Madrid ducandu-ma sa-mi scot biletul de avion de la o agentie care era intr-un mare Mall vad acelasi obicei.Am facut Germania de trei ori in lung si-n lat Austria la fel SI inca cateva tarisoare.Dar asa ceva nu am vazut.

#24
Raknor

Raknor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 01.02.2009
Multumesc de informatii lex131.

O mare dilema ramane impozitarea.
Am afaceri in Romania de la care scot dividende, salarii si mai lucrez si ca PFA din cand in cand.

Ce se intampla cu aceste venituri daca devin rezident spaniol ?
M-a cam speriat capitolul taxe...

De pe net e cam greu sa intelegi ceva.

Nu sunt innebunit de ideea de a fi taxat si in Romania si in Spania!

#25
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
daca exista un acord bilateral de evitare a dublei impozitari intre RO si ES, ce ti s-a impozitat in RO nu ti se mai impoziteaza a doua oara in Spania.

#26
Ioan76

Ioan76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,120
  • Înscris: 28.06.2006

 Raknor, on Mar 27 2009, 21:13, said:

Am afaceri in Romania de la care scot dividende, salarii si mai lucrez si ca PFA din cand in cand.

Ce se intampla cu aceste venituri daca devin rezident spaniol ?
M-a cam speriat capitolul taxe...

De pe net e cam greu sa intelegi ceva.

Nu sunt innebunit de ideea de a fi taxat si in Romania si in Spania!

Din câte știu eu din legislația daneză veniturile totale ți se vor impozita oricum în țara de rezidență ( recte Spania - și atenție că s-ar putea să plătești inclusiv impozit acolo pe proprietățile din România ) dar poți deduce impozitul pe care deja l-ai plătit în România pentru sumele cu pricina.  :rolleyes:

#27
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

 Raknor, on Mar 27 2009, 22:13, said:

Multumesc de informatii lex131.

O mare dilema ramane impozitarea.
Am afaceri in Romania de la care scot dividende, salarii si mai lucrez si ca PFA din cand in cand.

Ce se intampla cu aceste venituri daca devin rezident spaniol ?
M-a cam speriat capitolul taxe...

De pe net e cam greu sa intelegi ceva.

Nu sunt innebunit de ideea de a fi taxat si in Romania si in Spania!

Datorita unei intelegeri intre SPANIA si POLONIA dubla impozitare sa desfintat.
S-ar putea ca aceasta intelegere sa se fi facut si intre Romania si Spania. .Cel mai bine ar fi sa-te interesezi la ambasada Spaniei in Bucuresti.

#28
Add Wolf

Add Wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 29.06.2002

 Ioan76, on Mar 28 2009, 15:41, said:

Din câte știu eu din legislația daneză veniturile totale ți se vor impozita oricum în țara de rezidență ( recte Spania - și atenție că s-ar putea să plătești inclusiv impozit acolo pe proprietățile din România ) dar poți deduce impozitul pe care deja l-ai plătit în România pentru sumele cu pricina.  :rolleyes:

Danezii sunt niste comunisti  :rolleyes:
Din cate vad eu, exista un tratat din anii '70 :)

Attached Files



#29
Raknor

Raknor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 01.02.2009
http://www.meh.es/en...s/CDI_Alfa.aspx

se pare ca acel tratat este in ca in vigoare, ceea ce este  veste buna (cred).

Cum se poate obtine o consltanta oficiala asupra acestei probleme dn partea statului spaniol ?

Se depune la Ambasada o cerere?

#30
Ioan76

Ioan76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,120
  • Înscris: 28.06.2006

 Add Wolf, on Mar 28 2009, 21:56, said:

Danezii sunt niste comunisti  :rolleyes:
Din cate vad eu, exista un tratat din anii '70 :)

Păi cam tot aia zice și acolo - și poate aderarea comună la UE a adus unele modificări ...  :rolleyes:

Quote

Cum se poate obtine o consltanta oficiala asupra acestei probleme dn partea statului spaniol ?

Cel mai simplu - deși un pic mai costisitor - e să ceri consultanța unei firme specializate cu birouri în ambele țări. Dacă onorariul nu reprezintă o problemă apelează la una gen KPMG ș.a.m.d.  ;)

Edited by Ioan76, 28 March 2009 - 23:18.


#31
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005
[quote name='zippo68' date='Mar 27 2009, 19:30' post='6250084']
Mai copii daca vreti de adevarat civilizatie taiati-o in tariile Nordice luati-o spre spre Austria sau Germania.

zippo68 - de unde iei aceste afirmatii ai fost la vreo agentie turistica si te-ai uitat in pliante?

Daca esti in trecere prin aceste tari e supermishto si esti primit ca atare.
Dar sa nu dea D-zeu sa-ti spui in gand sa te stabilesti acolo sa aspiri la locurile lor de munca.

Austria impreuna cu belgia si Franta se numara printre cele mai sovine tari din europa.
Eu locuiesc de 20 de ani in Austria.
Si ca sa te parafrazez as spune: ma copii daca vreti sa traiti civilizat si fara stress taiati-o in Australia sau Noua Zeelanda.

#32
phidias

phidias

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 767
  • Înscris: 13.07.2005

 zippo68, on Mar 27 2009, 21:48, said:

Cind am intrat in Spania prin Zaragoza unde am intrat intr-un barulet frumos aranjat.,era sa cad pe spate.
O mizerie pe jos de nedescris si toata lumea arunca mizeria pe jos.Atunci mi-am spus baiete unde ai nimerit.Dar totusi am zis ca e o gresala.Ajuns in Madrid ducandu-ma sa-mi scot biletul de avion de la o agentie care era intr-un mare Mall vad acelasi obicei.Am facut Germania de trei ori in lung si-n lat Austria la fel SI inca cateva tarisoare.Dar asa ceva nu am vazut.

Nu are legatura cu mizeria. Asa e obiceiul acolo ! E un fel de: gunoiul pe jos in bar, aduce clienti. E superstitie. Mai informeaza-te inainte. :)

#33
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

 Airbag, on Mar 30 2009, 08:52, said:

daca vreti sa traiti civilizat si fara stress taiati-o in Australia sau Noua Zeelanda.
Prin comparatie cu Europa se ajunge mai greu, mult mai greu cu drept de munca. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau.

#34
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

 phidias, on Mar 31 2009, 11:10, said:

Nu are legatura cu mizeria. Asa e obiceiul acolo ! E un fel de: gunoiul pe jos in bar, aduce clienti. E superstitie. Mai informeaza-te inainte. :)

Si superstitia asta sau altele sint demne de civilizatie sau nu.
Cind o persoana sau un popor justifica gunoiul prin prisma superstitiei e tot atat de civilizat cum bunica-mea e fata mare.
Pe mine nu ma intereseaza superstitia si nici superstiitile.

Civilizatia e total opusa trairi si actiunii umane in functie de superstitii.
Si in general in Spania exista multa mizerie la propriu iar ca reciclare este printre ultimele tari din UE, si asta are legatura cu traditia sau nu.
Traiesc in Spania.
Dar asta nu ma face sa spun albului negru si invers.

Albul alb si negrul negru.
Era vorba de civilizatie si eu spuneam ca daca vrei civilizatie sa mergi in tariile Nordice.
Civilizatia unui popor nu se raporteaza doar la umplerea burdihanului si trantirea curului intr-o masina.
Pt mine mai reprezinta si altceva.Parca Bogdan posta undeva despre viata in Finlanda, Da o geana peste ce a scris si fa o comparatie.
Cam cum ingrijesc oamenii aia mediul si cum o fac Spaniolii, cum se respecta aia intre ei si cum o fac Spaniolii.

Nu toti darrrrrr multi.

#35
Ripe12

Ripe12

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 24.01.2009
Buna,
    Imi pare bine ca am dat peste acest topic. Suntem si noi (eu cu sotia) in aceeasi situatie cu a celor care vor sa plece definitiv din tara, dar au tot felul de intrebari despre locul de destinatie. Suntem si noi destul de avansati cu privire la acesta schimbare a vietii in sensul ca deja ne-am stabilit un termen limita de a pleca (septembrie 2009) si am facut o vizita in acea zona. Asa cum spune si titlul topicului, vrem sa emigram in Spania, mai exact pe langa Madrid: provincia Avila. Am inceput de ceva vreme sa studiem limba spaniola si acum ne chinuim sa punem la punct toate socotelile din Ro. Nu vreau sa va tin o pledoarie despre motivul care ne-a facut sa luam aceasta decizie, dar vreau doar sa va spun ca locuim intr-un oras mare, avem casa noastra, castigam bine pt ceea ce inseamna un salariu mediu in Ro. (intradevar si stresul e pe masura :D) si ar mai fi multe alte lucruri pe care unii le-ar numi avantaje, dar cu toate acestea vom pleca! Principalul vinovat e SISTEMUL, sistemul care e operat de OAMENI!!! Deci trageti voi singuri concluziile... Acum, lasand la o parte abstractul si trecand la concret, vreau sa va spun ca sistemul medical e cel care m-a lovit cel mai tare, deci in concluzie dorim sa gasim un sistem (medical) cat de cat pus in slujba cetateanului. Stim ca Spania nu e cel mai fericit exemplu de sistem perfect, dar e prima noastra dragoste (acolo am fost pentru prima oara in Europa de Vest), si tot acolo avem niste prieteni spanioli care ne pot ajuta cu o vorba buna sau un sfat cu privire la ceea ce inseamna Spania. Vreau sa va spun ca nu ne vom cauta de lucru acolo cel putin in primul an (deci nu ne intereseaza ce se poate munci pe acolo acum), ci vom incerca sa invatam cat mai bine limba si cultura lor, iar acest lucru sper sa ne ajute sa ne integram cat mai bine. Asa cum am promis la inceput avem cateva intrebari pentru cei doritori sa ajute:
  1. Cum se poate intra in sistemul de sanatate daca nu avem loc de munca, ci doar un apartament in proprietate sau in chirie (in primele luni) in Spania? Intreb asta deoarece doresc sa beneficiez de tratament si nu de urgente medicale care stiu ca se pot rezolva cu cardul european de sanatate!!!
  2. Se poate inchiria un apartament pe numele nostru daca nu avem loc de munca?
  3. Orice alte informatii despre care credeti ca mi-ar fi de folos. (de ex: am nevoie de pasaport pt tranzactii bancare, imobiliare, se recunoaste vreo diploma de facultate, doctorat, etc.)
     Multumesc anticipat tuturor celor care pot si vor sa ajute si ii felicit pe cei carora experienta: Romania le-a fost de ajuns si s-au hotarat sa emigreze. Am fost un patriot inflacarat, am crezut ca lucrurile se vor schimba (si s-au schimbat, dar din rau in mai rau), am crezut in Romania, am incercat sa ma comport ca unul din tarile civilizate pe care le-am vizitat. Dar se pare ca m-am inselat: nu asta era solutia si ACUM m-am hotarat sa-mi schimb tara, deoarece pe mine nu pot sa ma schimb. Nu pot sa cred in niste lucruri care sunt doar forma fara continut. Le mai doresc celor care raman in tara sa NU aiba de-a face cu sistemul (oricare ar fi el), deoarece nu poti sa iesi castigator din lupta cu el.

     Sa auzim de bine.

#36
vandemm

vandemm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 686
  • Înscris: 05.05.2009
[quote name='zippo68' post='6250084' date='Mar 27 2009, 19:30']Mai copii daca vreti de adevarat civilizatie taiati-o in tariile Nordice luati-o spre spre Austria sau Germania.
Pai hai sa vedem.Spania e tara cu cele mai multe abandonuri de animale si cele nai multe forme de maltratar animalele.De exemplu in peninsula exista o rasa de caini care se numaste Galgo.Acestia se utilizeaza la vinatoare.Dupa terminarea sezonului de vinatoare pur si simplu ii spinzura asta in cel mai fericit caz pt animal.200.000 animale de companie abandonate anual.30 la suta abandon scolar,cele mai multe victime de accidenta rutiere din Europa ca si 3000 pe an din cauza nerespectarii regulilor de circulatie.
Maltratul asupra femei e pe primul loc din UE .,femei injunghiate,arse pe fata cu acid,impuscate.,80-90 pe an.Tara civilizata.
In scoli profesorii sint disperati din cauza eleviilor maltratadori.Elevi maltratati care trebuie sa-se mute din cauza maltratadorului .,in timp ce maltratadorul ramane.Studentii pot trece dintr-un an in altul cu 4 materi suspendide.,acuma ministerul le-a redus la 2.Primul loc in consumul de droguri din lume in special cocaina.Coruptie pfffffff Romania e zero.
Pina anul trecut puteai sa te urci fara carnet in masina sa omori pe oricine.,nici o problema daca nu aveai antecedente penale te condamna la mai ptin de doi ani ceace insemna ca nu faceai puscarie.Sa schimbat legea dar nu mare lucru si oricum nu sa aplica ca in Romanca.Te turna politia fara carnet doar o amenda 300E.fix tranta.Legi care nu se aplica.
Birocratie mai rea ca in Romania.,pt un cacat de act trebuie sa pierzi citeodata zile intregi.De ce credeti ca tiganii si Romanii hotii unii .,au venit aici.Tiganasii pe care politia ii prinde si de 5-6 ori pe zi la furat si ii duce la sectie si liberi.Asa e legea minori nu are ce le face .,din nou pe strada.50 la suta dintre localitati nu depureaza apa direct in rauri,pe pamant,sau in mare sau ocean aici unde sint eu.Vi-se pare civilizatie asta.Sa nu mai zic mizeria pe care o sa o vedeti daca o sa mai umblati si sta mai mult in Spania.Respect pt linistea veciniilor noaptea .,ce gluma buna.Au un principiu in special tineretul.,fac ce vreau pt ca e democratie.Va platesc eu drumul si cheltuiala sa umblati prin Europa celor 27 sa va interesati  daca in una dintre aceste tari  ve-ti vedea persoane cu peste 120 de cauze penale plimbindu-se pe strada libere.,sa-mi ziceti.Aici am vazut asa ceva si pot spune ca am trait in ceva tarisoare.Spania nu e decit fieste,procesiuni,sieste si cit mai mult pierdut timpul spunind ca lucreaza si cit de obositi sint.Ca noi au vindut ca si tot ce au avut.Mai au ceva agricultura si ceva industrie prin Ctalunia.,ca nu degeaba vor sa-se desparta de chiulangii.Au aplaudat ca pinguinii ca vin mariile concerne sa le dea de lucru.Acum cu criza se c-am duc prin est s-au fac disponilizari.Asa ca acum somajul e de 15 la suta iar anul viitor ajunge la peste 20 la suta.Tara cu cele mai multe fieste din Europa si cele mai multe concedii medicale false pe cap de locuitor din EU.Intr-o tara dezvoltata si civilizata nu .Asa ca baieti ganditiva bine ce alegeti.Eu cu sotia mea asteptam ziua sa decolam de aici.La primul semn de revenire a economiei adio Espa?a.[/quote]


zippo draga sunt de acord cu ce spui
Dar te rog frumos sa nu compari Romania cu Spania la lene( si birocratie) is criminali. Oameni cu 120 ce clauze liberi? Stai tata ca in Romania sun in fiecare cartier marginas, sunt si cu mai multe paote, ce e important ca sunt foarte grave. De fpat cei care la au cele mia grave SUNT LIBERI.

[quote name='zippo68' date='Mar 27 2009, 20:48' post='6250544']

Spania versus Austria, Germania,Ungaria ,Israel.



Eu chiar nu pot pricepe cum poti sa adaugi o flegma ca Spania, Ungaria sau Israel langa asa nume. Este injositor pentru cele 2 tari

Edited by vandemm, 27 May 2009 - 10:17.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate