Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!
 Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...
 orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus
 Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 

Irlanda

- - - - -
  • Please log in to reply
176 replies to this topic

#163
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
@eireman, in mare masura e corect ce spui despre N. Ireland dar despre Romania, daca esti plecat de 20 de ani, nu te mai pronunta, lucrurile s-au schimbat, mult. Si depinde si de asteptarile fiecaruia.
Iar daca ai sa pui in balanta preturile de acolo in comparatie cu veniturile, nu sunt chiar deloc mari. Comparativ cu preturile din Ro da, sunt mari dar ai uitat sa zici si care sunt veniturile in Ro.
Compara doar cate rezervoare de benzina iti iei cu un salariu minim in Ro si cate in Irlanda ;)
Asigurarea da, e mare. Dar uiti sa spui ca asigurarea nu e ca in Ro, RCA ci ai si Casco inclus.
Si multe altele dar nu tine sa te contrazic ci doar vreau sa spun ca e foarte subiectiv punctul tau de vedere si nu tine cont de toate realitatile.

#164
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
Pai eu iti spun ce vad,nu ma incanta cate rezervoare de benzina iti iei cu salariul din Irlanda.Da,asigurarea e mare si culmea,nu ai casco inclus in toate cazurile,ca third party nu e casco cum third party fire and theft iar nu te ajuta cu nimic in cazul in care ai daune la masina ta.Ia vezi pentru unul venit recent sau cu putina vechime in Irlanda,cam la cat ajunge cu asigurarea.La vecinii din sud,in republica,treaba e si mai nasola,la un rahat de motor de 1.9 platesti doar taxa de drum anuala vreo €700.Daca mai pui si asigurarea iti garantez ca anual iti mai platesti odata masina ,mai ales daca e vorba de masini mai ieftine,asa pe buzunarul romanului emigrant.Iar de cand cu aberatia tipic irlandeza ca nu mai vor sa asigure masinile vechi....defapt vrajeala ieftina sa aiba motiv de scumpire an de an...
Vrei sa vorbim de chirii? Eu ajung zilnic in Dundalk si saptamanal in Dublin,stiu ce vorbesc.Treaba e nasoala rau daca un jeg de casa de pe Malahide Road a ajuns la €2000 pe luna.Atunci te mai miri ca stau astia ciorchine in casa de bine ce e prin Irlanda?

Edited by Dany_Darke, 06 January 2017 - 10:34.


#165
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
In orasele normale nu dai mai mult de 500-700-1000 euro, in functie de marime ca numar de dormitoare, chiria la o casa. Daca intrunesti anumite conditii ti-o plateste chiar primaria ;)

Taxa de drum e in functie de vechimea si gradul de poluare al masinii. La un 1.6tdi din 2012 eu platesc 200e pe an. Iar asigurarea a fost 2260 full comprehensive. In republica bineinteles. Si facuta pentru prima data.

#166
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
Daca implinesti anumite conditii? Adica daca esti pe social sa o spunem pe aia dreapta....Care ar orasele alea normale din republica unde dai pe chirie 500€? Chiar ma faci curios acum,nu de alta dar pe la Dundalk o casa trece bine de 1000€.Cork si Limerick scumpe ca naiba.Da,daca stai la mama naibii unde nu ai acces la nimic dar nici la un job decent,da...poate ai chirie de 500€,cu vecini relocati acolo de social welfare...

Edited by Dany_Darke, 06 January 2017 - 10:34.


#167
rolion

rolion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 28.07.2005
Bai fratilor intr-o durere....ma adresez astora ce sunt pe aici de cateva decenii ...
Ce aveti cu astia ce vor sa vina "fresh" pe la noi...daca voua nu va place jegul si preturile si banii de pe aici,ia carati-va in alta parte sau poate spre acasa si mai jos cu vorbele !
Ce puternici si razboinici sunteti de dupa keyboard !!!

Am intalnit si vorbit cu razboinici din astia care se plangeau ce nu au bani de dupa salarii...ma gandeam ca n-au bani sa plateasca chiria sau mancare sau scoli...dar ei nu aveau bani sa fi pus cateva sute deoparte pe fecare luna calendaristica !
Also,lucreza romani numai cu romani si stau si se plang de mila unui la altul..asta dupa ce ii invata pe Irlandezi cum se spune la puxa si la pixda masii ... in loc de ceva mai civilizat.
Nu in ultimul rand...Romanul fuxe Romanul si nu alte chestii din stea de speriat Estul salbatic...intrebi un amic sa iti faca ceva de lucru in casa,este mai scump decat o firma cu asigurare.
Te vede un pic ca stai la camasa alba si costum..iti schimba pretul decis inainte dupa ce adaoga alte tampenii pe lista.

Pe social...unii merg la munca,altii merg la pescuit. Fiecare cu pedeapsa lui. Totul se aduna,trage linie si se contabilizeaza. Posted Image

STOP thinking cand sunteti in Irlanda ca si cum ati fi in Romania !
Nu exista grad de comparatie,nu stiu ce masura ati gasi,poate in ani sau generatii !?
O data ce esti aici,intri intr-un sistem ce te foloseste si te lasa sa te dezvolti atat cat trebuie.
Asigurarile nu sunt mai scumpe (in acelesai conditii) ca esti Roman sau sa se compara masinile si "claims" cele de aici cu cele din tara.
Chiriile sunt scumpe oriunde,dar vrei sa cobori in fata usii casei la munca sau la shop,sa mergi cu autobusul sa vrei masina ?
Mai intai iti gasesti de munca si acea locatie poate te va forta sa cauti de locuit in zona.
Ce pot sa confirm este ca in Dublin si around este nebunie la gasit de chirie,vin zeci de persoane sa vada un apartment sau o casa la un pret c te forteaza sa locuiesti cu inca , cineva sa imparti la chirie

My advice: nu va luati dupa sfatul nimanui !!!  Veniti,vedeti ,decideti !
Daca ati fost un "fiu al ploii" acasa ,aveti sansa sa fiti la fel si pe aici !

Sunt unii care le place aici,iubesc vremea,oamenii,iarba verde in mijlocul iernii.
Am intalnit oameni (Romani) decenti,civilizati care lucru si sunt multumiti,sunt respectati si respecta.
Multi Irlandezi nu au nici o reticenta in a lucra cu noi.

Din partea mea .. .multa bafta.
Cand esti in Dublin...faci ce face Irlandezul ! Posted Image

Edited by rolion, 05 January 2017 - 20:40.


#168
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
eireman, in toate zonele care nu sunt in jurul marilor orase chiria chiar e de bun simt.
Chiar de curand imi spunea cineva ca in Cork are inchiriat un apartament cu 2 dormitoare, cu 400e pe luna. Plus bills, bineinteles.
Iti inchiriez eu o casa cu 1200e pe luna, 4 dormitoare, living mare, bucatarie foarte mare, 4 bai, 400mp de teren, casa ca noua (are 9 ani de cand e construita dar e super) la 15km de Nord. Alarma, incalzire kero cu revizie completa facuta in urma cu o luna, totul super fain.

rolion, da, ai si tu dreptate in felul tau. Exista insa situatii si situatii.
Am observat insa trendul asta la romani, mai ales, sa spuna ca e greu, ca alea, alea. Si le dau dreptate tinand cont ca o gramada de marlani de prin italia, spania, franta, vor sa vina in ie. Oricum, si in ie sunt din ce in ce mai multi rromi si romani care nu ne fac cinste.

Romanii sunt pe locul 4 la infractionalitate in ie.

#169
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016

 serginho74, on 05 ianuarie 2017 - 20:40, said:

eireman,

Iti dai seama ca ala vorbeste prostii,am si eu acces la Daft cum ai si tu...preturi mari in Cork si imprejurimi. Casa de care zici tu cu 1200€ unde zici ca e? La 15 de care nord?

 rolion, on 05 ianuarie 2017 - 20:21, said:



Hai sa-ti spun ceva,ce poate stii si tu dar nu vrei sa recunosti: daca esti venit de la coada vacii din Romania si faceai 50 km pana la asfalt...da,waw...te da pe spate Irlanda.
Nu imi povesti tu mie care e treaba,povesteste poate astora ce ajung seara asta in Dublin Airport si s-ar baga de nevoie la un sharing...ma intreb cati ar fi acceptat asa ceva acasa in Ro...sa faca rand la buda sau la bucatarie... Zici ca nu-s scumpe asigurarile....clar...mai ales daca te bagi la una falsa sau prostesti vre-un broker cu un no claim bonus de Romania,falsificat in draci.Nu...in rest asa pentru un incepator breo 3-4000 de euro mimim,la un cotet de Micra,cu care iti garantez ca 99% din cei veniti proaspat in Irlanda nu ar fi circulat acasa....cu exceptia celor veniti de la coada vacii ce nu au avut masina in viata lor!
Chiriile sunt foarte mari raportat la cat castiga romanul de rand in Irlanda,dovada sta stilul sharing adoptat ca mod de viata.Daca s-ar castiga bine,ar sta fiecare la casa lui,asa cum e normal...dar nu se poate.Joburi? ....Da,plin de ele si bine platite,gem abatoarele din Irlanda de romani platiti cu 330€ la saptama sau ciupercarii unde-s platiti cu mai putin.Povesti de astea irlandeze sa spui cand mergi acasa la vara in concediu,nu aici si nu mie.

Edited by Dany_Darke, 06 January 2017 - 10:34.


#170
rolion

rolion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 28.07.2005
@eireman

Bai Ady, no ai sa fim noi sanatosi !
Tu cateodata poate ca esti ca soferii aia de pe TAXI...cand ii intrebi daca merge treaba iti spuneau ca nu merge, e slab...dar dincolo de capota masinii era o alta poveste,mai "insorita" de cel putin vreo doua ori pe an !

Eu nu spun nici o poveste de dincolo de asfalt...si nu imi permit sa merg acasa in concediu.Ca timp.
Eu am coborat din remorca de pe TIR si nu ca altii colectat de la airport ! Posted Image

Cine vine si vrea sa incerce vine oricum !
Altii cauta si altceva decat asfalt..poate vor sa fie respectati si sa respecte,pe drum,in societate si ... dincolo de keyboard !?

Daca situatia e la fel acasa ca si aici,de ce sa nu incerci aici ?
Daca situatia acasa e rea,treba sa incerci altceva,logic, nu !?
Si cei ce vin solo au mai multa tupeu,cei ce vin ca un cuplu tind sa aiba o strategie mai pe termen lung.Si mai sanatoasa...zic eu.
Vii sa salvezi bani sa te intorci in tara,mananci de €50 pe week si faci coada la moneygram sau ria.
Vii sa incepi o viata,uita: incepi cu jobul,cu casa,cu bills,masina,haine,vacante si copii. Ai inceput viata ca un "consumator"  in acest sistem .Acelasi consumator ca in orice alta parte.
Daca ai copii,cu atat mai "rau" ca tu ca parinte treba sa te faci trambulina pentru ei.

Incepi sa te rupi de mediul normal,sa avansezi,sa promovezi,sa vezi diferentele intre un abator (unde acel om este multumit asa si nu se vede in alta parte) comparat cu muncind intr-o firma normala cu Irlandezi (sau al nostru Roman,director de companie si cu oameni lucrand pentru el si aceleasi oamenii injurand ca nu au fost platiti de multisor).

Eu stiu oameni care lucreza decent,nu stiu financiar details ,dar sunt satisfacuti profesional,sunt "challenged" intelectual si merg inainte.
Luat de la zero,of course,cu multe sacrificii,cu multe capuri plecate dar au stiut sa " think out of the box"

Se modifica jucatorii dar regulile sunt aceleasi la fel !


Not lastly...PCR merge si aici: nu e ce stii ci pe cine stii .
Sanatate.

Edited by rolion, 05 January 2017 - 22:06.


#171
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
Ioane,daca zici ca ai coborat din remorca tirului stii ce vorbesc...nu are rost sa comparam Irlanda de pana in 2007 cu ce e dupa...acum e o mare tzeapa,indiferent ca vorbim de Nord sau de Republica...preturi mari,venituri mici,servicii de tot rahatul,birocratie in crestere...povesti cu de astia care au pornit de la zero si acum plesnesc de happy...am auzit si eu destule pacat ca nu au acoperire in realitate.Stii cum e ,in vacanta si pe facebook toti sunt happy si realizati,in realitate majoritatea o duc mai rau ca in tara...doar fraierii pun botul la masinile luate in finance si casele cu mortgage pe 35 de ani.

Edited by Dany_Darke, 06 January 2017 - 10:35.
renunta la citarea fara rost, reciteste regulamentul


#172
rolion

rolion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 28.07.2005
Ti-am dat "like" la acel post dintr-un simplu motiv:acea descriere este valabile,presenta si aplicabila oriunde pe aceasta planeta.

MAREA Greseala care o fac multi dintre ai nostri consateni este ca ajung aici cu un set de visuri,il traiesc pentru o scurta bucata de timp si apoi realiseaza ca este acelasi sistem ca acasa,putin si usor "customised" .
Nu ma intelege gresit,sunt diferente enorme,de poate generaitii, dar odata ce intri un acest sistem consumerism,unde lucrezi ca un sclav pentru a realiza ceva...te intrebi care este scopul final SAU de ce am venit aici !?

Bafta

#173
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

 eireman, on 05 ianuarie 2017 - 21:33, said:

...Casa de care zici tu cu 1200€ unde zici ca e? La 15 de care nord?



...
De Irlanda de Nord. Inspre Armagh.

#174
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016

 serginho74, on 08 ianuarie 2017 - 10:22, said:

De Irlanda de Nord. Inspre Armagh.

Aha...Ms..Credeam ca zici la 15km nord de Dublin.

#175
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Era pomana la pretul ala la 15km nord de Dublin :)

#176
baducu

baducu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 21.08.2008
Cit poate sa coste o chirie pentru 2 dormitoare mobilat si utilat in Galway?

#177
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

 eireman, on 05 ianuarie 2017 - 23:20, said:

Ioane,daca zici ca ai coborat din remorca tirului stii ce vorbesc...nu are rost sa comparam Irlanda de pana in 2007 cu ce e dupa...acum e o mare tzeapa,indiferent ca vorbim de Nord sau de Republica...preturi mari,venituri mici,servicii de tot rahatul,birocratie in crestere...povesti cu de astia care au pornit de la zero si acum plesnesc de happy...am auzit si eu destule pacat ca nu au acoperire in realitate.Stii cum e ,in vacanta si pe facebook toti sunt happy si realizati,in realitate majoritatea o duc mai rau ca in tara...doar fraierii pun botul la masinile luate in finance si casele cu mortgage pe 35 de ani.

daca ai cumparat o casa cu mortgage pe 35 de ani poti sa o vinzi inainte de cei 35 de ani ?
este o masina in finance mai proasta decat una cu banii jos ?

 eireman, on 05 ianuarie 2017 - 21:33, said:

Iti dai seama ca ala vorbeste prostii,am si eu acces la Daft cum ai si tu...preturi mari in Cork si imprejurimi. Casa de care zici tu cu 1200€ unde zici ca e? La 15 de care nord?



Hai sa-ti spun ceva,ce poate stii si tu dar nu vrei sa recunosti: daca esti venit de la coada vacii din Romania si faceai 50 km pana la asfalt...da,waw...te da pe spate Irlanda.
Nu imi povesti tu mie care e treaba,povesteste poate astora ce ajung seara asta in Dublin Airport si s-ar baga de nevoie la un sharing...ma intreb cati ar fi acceptat asa ceva acasa in Ro...sa faca rand la buda sau la bucatarie... Zici ca nu-s scumpe asigurarile....clar...mai ales daca te bagi la una falsa sau prostesti vre-un broker cu un no claim bonus de Romania,falsificat in draci.Nu...in rest asa pentru un incepator breo 3-4000 de euro mimim,la un cotet de Micra,cu care iti garantez ca 99% din cei veniti proaspat in Irlanda nu ar fi circulat acasa....cu exceptia celor veniti de la coada vacii ce nu au avut masina in viata lor!
Chiriile sunt foarte mari raportat la cat castiga romanul de rand in Irlanda,dovada sta stilul sharing adoptat ca mod de viata.Daca s-ar castiga bine,ar sta fiecare la casa lui,asa cum e normal...dar nu se poate.Joburi? ....Da,plin de ele si bine platite,gem abatoarele din Irlanda de romani platiti cu 330€ la saptama sau ciupercarii unde-s platiti cu mai putin.Povesti de astea irlandeze sa spui cand mergi acasa la vara in concediu,nu aici si nu mie.

cred ca este o conspiratie undeva in lume ca romanii de rand nu merg la scoala si nu obtin o calificare buna. presupoun ca sunt obligati sa nu mearga la scoala. de ce ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate