Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 

China vs US

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#73
totedati

totedati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.09.2008

 YourNightmare, on 9th September 2011, 20:25, said:

:roflmaofast:  :clapping:
  Pe langa ca esti un comunist frustrat mai si semnalizezi .
Succesul economic chinez se datoreaza capitalismului nici decum comunismului deci sectorul privat este motorul economiei chineze nu statul .  :boxing:
Daca China era comunista , faliment scria pe fruntea ei ! (Communism doesn`t work , deal with it !  :naughty: :clapping:  )

depinde ce înțelegi prin comunism! deja e demonstrat faptul că sistemul ECONOMIC capitalist se simte bine mersi în hainele POLITICE comuniste! doar niște tembeli și naivi ca noi am putut înghiți ditamai gălușca că vezi doamne nu se poate capitalism fără comunism! ei bine SE POATE! democrația și drepturile omului nu e acelasi lucru cu sistemul economic!

comunismul sovietic, stalinist, prin natura lui sa pretins bun la toate și pe zona economică și pe cea politică și de-aia sa dus naibii ... chinezii, mai deștepți, au zis ia să vedem cum stă treaba cu capitalismul și le-a plăcut!

DAR CAPITALISMUL NU E UN SISTEM POLITIC! E UNUL ECONOMIC! și uite așa avem și capitalism și comunism în china și e 100% mai eficient ca bătaia de joc implementată în fostul lagăr sovietic de influență! e chiar rusinos cum le dau lecții de capitalism chinezii americanilor!

capitalismul nu are nevoie de sistem de pensii!
capitalismul nu are nevoie de sisteme obligatorii de asigurări!
capitalismul nu are nevoie de sistem medical!
capitalismul se simte bine, chiar foarte bine, și cu plantații de bumbac pe care lucrează sclavii si cu închisorile comuniste chineze unde cazarea o plătește deținutul prin muncă sau donare de organe nu fraierii!

Alina MUNGIU-PIPPIDI - Capitalism cu față românească

Quote

De la statul patrimonial  la organismul autonom

Să mă explic. Relații economice de tip capitalist, proprietate privată și economie de piață au existat în diverse perioade istorice, nu doar în cele moderne, vorba aceea, am avut și piață de sclavi. Confuzia pornește de la a ne imagina că introducerea pieței aduce implicit o organizare socială de tip modern, adică o guvernare imparțială, un stat de drept, un sector public guvernat de o abordare impersonală, și nu de cumetrii etc. Mare eroare să crezi că din prima emană a doua. Desigur, știm că țările cele mai dezvoltate din lume au și una și alta, dar a presupune că una este cauza suficientă a celeilalte e o greșeală. Anglia, patria ideologiei capitaliste, a trebuit să taie capul unui monarh ca să-i învețe pe urmași să nu mai exproprieze agenți privați ca să-și plătească regele datoriile.

din păcate miticii mioritici încă mai confundă capitalismul cu democrația și egalitatea de șanse cu libertarianismul ultraradical si ultraortodox! cât timp facem ciorbă între domenii sociale distincte si confundăm performanța economică cu cea politică vom bate pasul pe loc și nu vom ajunge niciodată la prosperitatea și progresul întregii societăți!

cea mai eficientă economie capitalistă în termeni stricți monetari, raport costuri vs. câștiguri, e întreprinderea sclavagistă! cea în care lucrează sclavi, eventual roboți, fără nici un fel de drepturi de care poți scăpa imediat ce nu mai produc la parametrii optimi!

capitalismul tinde în mod natural spre un astfel de sistem din moment ce costurile și cheltuielile măsoară doar beneficiile și costurile economice! cât timp sistemul monetar nu e capabil să cuantifice și altfel de costuri, neeconomice, ca de exemplu poluarea sau beneficii la fel greu de cuantificat dpdv economic ca investițiile în sisteme de educație sau de sănătate performante capitalismul nu produce beneficii sociale "prin definiție" și de unul singur!

china e cel mai bun exemplu! ce mă miră pe mine e incredibila naivitate a atâtor ciobani mioritici care încă își mai închipuie naiv că doar un sistem economic capitalist pur, eventual ultraliberal libertarian, e suficient pentru a genera prosperitate pentru toți!

#74
karpi

karpi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 04.08.2006
Interesanta oranduirea Comunisto-capitalista din China  pare-se ca la ei functioneaza .Deocamdata .


China blocheaza exportul de metale rare, indispensabile tehnologiilor verzi .
Neodymium este unul din cele 17 metale indispensabile tehnologiei verzi. E o singura problema: China produce 97% din cantitatea globala - si nu il vinde.

Vor vinde numai produse finite !

Si nu-i vorba numai de neodinium.
Neodinium au hard disk-urile .,micromotoarele din aparate foto si de filmat .motare electrice  pentru  noile proiecte de masina electrica si multe alte aparate si dispozitive  de tehnologie moderna ..  

Ce altceva mai trebuie? Toate proiectele "verzi"  rentabile prin folosirea energiei alternative depind de materiile importate din China. In acest fel se va scumpi utilizarea si exploatarea  energiei "ieftine" .si se va incetini proiectata trecere la  energie ieftina precum si trecerea la   optimizarea  consumului  prin utilizarea noilor tehnologii  respectiv aparate electrice cu randament mare  .

Specialisti spun ca USA poate sa produca aprox 30% din necesarul de neodinium  daca redeschide minele si reorganizeaza productia lucru pentru care ar fi necesari 3-4 ani minim.

Incet  toata productia  din "lume" se muta in china  ptr a face fata concurentei prin reducerea costului  de productie ..problema va fi cu .cine vor cumpara produsele ?

Comentatori .analisti zic ca odata cu tehnologia si industriile ce migreaza in china a migrat si bunastarea  sau nivelul de trai .
Restul tarilor nu vor avea bani sa cumpere nici produsele de export foarte ieftine din china.

E foarte imbarligata treaba..

Edited by karpi, 26 September 2011 - 00:33.


#75
totedati

totedati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.09.2008
"că vezi doamne nu se poate capitalism fără comunism!" => "că vezi doamne nu se poate democrație fără capitalism"

greșeală de exprimare ... de fapt în '89 am ieșit în stradă pentru libertate iar prosperitatea cel putin eu o vedeam ca efect al libertății și democrației nu neapărat al implementării capitalismului ... dar occidentalii ne-ai bătut constant la cap cu vrăjeala că nu se poate una fără cealaltă, că e musai să implementăm și sistemul economic capitalist altfel vom avea libertate dar fără prosperitate ... și uite cum acum le avem pe ambele, și capitalism bananier, că și ăla e tot capitalism și democrație numai prosperitatea ne-a ocolit cu încăpățânare!

de fapt pentru prosperitate era necesară doar libertatea și democrația care să ne permită să ne organizăm cât mai eficient sistemul economic ... comunismul stalinist ceaușist asta înăbușea, libertatea de a ne organiza altfel pentru că prin definiție sistemul comunist era perfect! acum prin definiție capitalismul e cel mai bun! mie mi se pare tot un fel de stalinism dogmatic, de data asta economic! nu avem voie să încercăm alte variante pentru că prin definiție capitalismul occidental e cel mai bun!

cât timp ai soluții dogmatice, prin definiție cele mai bune, deageaba ai teoretic libertatea de a întreprinde pentru că practic te autolimitezi la un set de soluții care în timp se dovedesc proaste!

cum zice bărbuța albă a lui păturiciu e de fapt tot mancurtism comunist indiferent că urlă din rărunchi cât de democrat e! e autolimitare dogmatică care pe lângă eficiență și bunăstare generală ca obiectiv explicit mai pune o condiție, da, dar numai dacă e și capitalist!

china asta a făcut, a distrus dogma occidentală că nu se poate prosperitate fără capitalism ȘI democrație! e, uite că se poate! probabil că în timp comunismul chinez va migra către un fel de cultură corporatistă de stat dar asta nu implică în mod necesar democrație de tip occidental cu partide politice și pluripartitism ... poate fi și un fel de vot cenzitar de tip AGA pe întreprindere! cine are acțiuni are drept de vot cine nu marș înapoi în coteț! democrație da, dar nu pentru căței!

#76
totedati

totedati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.09.2008
@karpi să nu ne înfierbântăm prea tare încă! sunt mulți chinezi care o duc incomparabil mai bine ca acum 20 de ani, dar china e un stat de 1,5 miliarde de oameni și sunt destui săraci, la consum/standarde materiale de viață nu se compară încă cu europa de vest sau sua! sunt 2-300 de milioane care o duc la fel de bine, aceeași piramidă a veniturilor ca vesticii, dar până la totalul de chinezi se adaugă restul la piramidă ... avantajul lor e că generația actuală care o duce mai bine e încă cea care trăia în sărăcie acum 20 de ani și pot compara ce a fost cu ce este ceea ce face ca sistemul să fie stabil, pentru că nu au de ce să schimbe un lucru mai bun cu o iluzorie libertate și prosperitate în stil occidental când au deja exemplul europei de est și rusiei în care tranziția a dus la prosperitate consistentă, comparabilă cu europa de vest + sua, doar în germania de est! china sa descurcat mult mai bine, a generat mult mai multă prosperitate ca europa de est fără să schimbe și sistemul politic și perspectivele sunt de a fi și mai prosperi în următorii 20 de ani!

chinezii nu sunt așa tâmpiți ca să nu își dea seama că nu pot trăi la fel cum și-au permis să trăiască sua și europa de vest timp de 50 de ani! fizic nu e loc pentru o la fel de mare risipă de resurse! de-aia nu se va schimba nimic în china până când nu se va schimba sistemul economic în europa de vest + sua! ăsta e rostul chinei în planul caracatiței, de a forța schimbarea! chiar și stropul de prosperitate pe care îl au acum deja pune presiuni pe risipa occidentală! se simte! toți vorbesc de schimnbare dar nimeni din vest nu vrea să schimbe nimic! dar cu voie sau fără voie vor fi obligați să schimbe regulile jocului și coordonatele capitalismului dacă vor să nu moară de foame pentru că chinezii nu glumesc, refuză să se ridice și să plece de la masa cu bucate ....

de exemplu de ce ar vinde resursele materiale în stil occidental, în paradigma capitalismului clasic, din  moment ce rusia asta face și tot săracă e? e evident că dacă ar permite accesul liber la resurse ar ieși în pierdere! faptul că încă mai pot avea control politic asupra resurselor naturale e un avantaj competitiv pe care îl folosesc la maxim! nu au decât să exporte la liber resurse naturale cei care cred în liberalism și globalizare și capitalism! deocamdată în china e PCC și cărticica roșie la conducere!

singurul mod în care poți avea acces privilegiat la resursele de neodyum chineze e să faci fabrici de electronice în china și să produci acolo! mi se pare absolut normal! restul lumii trebuie să stea la coadă, fabricile chineze au primele locuri la coadă! cumpără cât au nevoie, resturile, dacă mai rămâne ceva se duce la export! și prețul e încă controlat, ca o favoare făcută pentru transferul de tehnologie, adică prețul la extern nu crește, nu e bursă de mărfuri la liber, că dacă ar fi așa prețurile ar exploda! vând ca și la intern, ca să nu îi acuze de concurență neloială în wto, dar cantitățile sunt limitate ... astfel țin pretul sub control, avantaj competitiv la produsul finit nu la export de materii prime, au acces privilegiat la propriile materii prime și nici nu pot fi acuzați de concurența neloială!

când ai prețuri mari la materii prime logica profitului capitalist te face să exporți materii prime! când ții sub control, jos, prețul la materii prime și ai control ferm pe contrabandă și piața neagră poți controla exploatarea resurselor naturale și poți obliga pe capitaliștii lacomi și fără scrupule să scoată profit din export de produse finite, cu valoare adăugată mare, nu de materii prime! astfel ca să se îmbogățească unchiul sam trebuie să facă fabrici în china și să dea de lucru la chinezi! prin locurile de muncă astfel create plus transferul de tehnologie câștigă și china ca țară nu doar sua! și e clar că sistemul e mai bun pentru china decât cel de la noi unde ai prețuri mari la materii prime, acces liber la ele și motive destule să exporti direct materiile prime! că ai profit destul, fără prea multă bătaie de cap iar fabricile nu mai ai de ce să le muți aici, când le ai deja construite în altă parte în europa! doar forța de muncă ieftină și eventuala investiție în capacități de producție mai moderne, cu tehnologii mai noi, îți pot da motive să faci o fabrică nouă aici, ca să prelucrezi materia primă ... piața internă e prea mică pentru a fi motiv de a prelucra local materiile prime pentru multe domenii de activitate ... în plus, investiția o faci când vrei tu nu ai nici o obligație față de furnizorul de materii prime! cumperi la preț bun, să zică bogdaproste că își vinde marfa!

da, prețul e corect! e prețul pieței! corect pentru veniturile lor! pentru noi, cu venituri de 10 ori mai mici nu mai e corect! și uite așa munții noștri aur poartă noi umblăm din poartă în poartă! tot săraci pentru că nu putem obliga pe cei care cumpără materii prime sau produse semifabricate să împartă o parte mai mare din profit cu salariatii români sau cu statul român!

#77
karpi

karpi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 04.08.2006
Exact  aceasta latura am amintit-o ...  nu au piata interna datorita saraciei .Daca rezolva aceasta treaba cu piata interna si se misca ceva catre dezvoltare  probabil se vor muta in noile orase si se  vor folosi de noile sosele/autostrazi.
Am mai citit un articol cu beizadelele din china .O mare problema  sunt tinerii tinuti in bani  de parinti pe care nu-i intereseaza mai nimic  produc numai scandaluri  , accidente pe autostrazi si pe unde mai pot  cheltuind banii babacului .
Scrie ca multi  afaceristi privatizati .noii bogati , inca au simtul civic , considera banii  rezultatul muncii  comune pe care sa-i foloseasca pentru dezvoltare si bunastare  comunitatii .Acestia nu se afiseaza cu bogatia sunt relativ modesti etc..(bineinteles probabil sunt mai multe feluri de asemenea oameni de afacere sau investitori ....)Aceasta  stare/atitudine  probabil nu va fi continuata de  beizadelele fara nici o legatura cu ideologia trecutului  "comunist" dar nici cu pregatirea ptr  conducerea afacerilor in lumea capitalului . Asemenea lucruri pot sa traga inapoi in prapastie tot ce a realizat generatia reformista.
OK eset doar un articol pe baza unor  stiri TV probabil trimise de un corespondent ...etc ,dar este interesant .Prea multe nu cunostem despre china .

Dar cine stie cum se intampla lucrurile pana la urma , angajeaza manager-i straini  ( din USA ) ..hehe si problema este rezolvata .

Au deja conducta de gaz de la rusi si zice-se ca fac presiuni  ca sa intre  puternic pe piata EU  ...sunt stirile ce apar ..

Edited by karpi, 29 September 2011 - 12:49.


#78
totedati

totedati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.09.2008

Quote

nu au piata interna datorita saraciei

nu mai e știre actuală, deja de vre-o 5 ani se mișcă mult în direcția asta! păi toate lucrările de infrastructură au însemnat mase uriașe de oameni, foști țărani, care au deja mai mulți bani în buzunare chiar dacă se întorc în satele lor! o parte vor face toată viața naveta sat-oraș, o parte sunt deja de vre-o 10 spre 20 de ani orășeni, prima generație ... ăștia deja consumă mai mult, copii lor și mai mult ... în 10 ani de acum încolo universitățile chineze vor scoate pe bandă rulantă milioane de specialiști în toate domeniile ... chiar dacă se ceartă cu sua și vor ajunge la cutite, japonia va prelua stafeta și pentru un loc la masa bogăției comune va avea ce să îi învețe despre calitate și management industrial!

incredibil nu e succesul chinei ci cum a reușit să facă asta! fără războaie! fără mișmașuri, jocuri de culise! sua ca să se ridice deasupra europei a sponsorizat două războaie mondiale! china? nimic din toate astea! doar a produs atât de mult si atât de ieftin încât yankeii și-au pierdut mintile și și-au vândut orice urmă de patriotism si interes național pentru un pumn de dolari în plus ... si asta acum se întoarce înzecit împotriva lor ...

la partea cu corupția și afișarea nesimțită a averii de beizadelele comuniste nu au de ce să răstoarne sistemul pentru asta! nu trebuie decât să dea o tură prin fosta europă de est și fostul urss ca să vadă și singuri că nu rezolvi aproape nimic schimbând sistemul politic dacă aplici la fel de lax legea! foarte puține țări democratice se pot mândri cu un sistem juridic performant și echitabil, mai bun decât într-un sistem comunist! ce câștigi pe o parte, respectarea drepturilor omului pierzi înzecit pe partea cealaltă, disciplina economică!

eu consider că sa furat mult mai mult în ultimii 20 de ani comparativ cu cei 20 de ani de dictatură ceaușistă!

întrebare: știe cineva sumele exacte împrumutate de ceaușeșcu de la BM și FMI!? peste tot se vorbește cum le-am luat, cum ne-am certat cu ei, cum ne-am încăpățânat să le plătim șamd dar nu se spune cât am luat ca să comparăm ce sa făcut atunci cu suma împrumutată, inclusiv achitarea 100% a datoriei, vizavi de ce am făcut în 20 de ani după '89 cu sumele împrumutate până acum de la FMI și BM!

#79
karpi

karpi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 04.08.2006
Asa o fi , au inebunit cu "intrecerea socialista "   concurenta /piata  si au mutat totul in Asia mai ales China ..
Modelul capitalist se arata ireal ..cresterea cifrei de afaceri la nesfarsit ..nu este ceva viabil .Iata cum distrug firmele particulare  totul ptr castigul pe moment . Am citit despre acest lucru in "Explozia viitorului " pe atunci parea ceva de neinteles cand la noi o masina "Volga" era in circulatie pana nu se dezintegra de la rugina si citeam ca in vest o masina trebuie sa tina maxim 5 ani .Acum vedem ca in afara poate de mobila nu mai exista bunuri ptr. folosinta de lunga durata .
Analisti spun ca odata cu tehnologia si liniile de montaj firmele au dus cu ei si bunastarea sau dezvoltarea zonala ...
Mai spun ca actiunile ptr reducerea efectelor crizei sunt aceleasi  care s-au luat si prin anii de dupa razboi  si ca nu se potrivesc cu situatia actuala deoarece  ca pe atunci era totul ermetic fiecare i-si apara hotarele cu vama , iar acum cu globalizarea si deschiderea actuala firmele fug din calea  crizei in Asia ..China ..zone unde costurile productiei sunt  foarte reduse  .Si ,bineinteles specialisti "nu se asteptau "....hehe
Interesant cum specialisti parca din  "City of London" care dau  note si fac pronosticuri cu care tara cum si in ce ritm se dezvolta ...cu cifre la precizia de  zecimi  sau chiar sutimi dar  nu pot sa prevada crizele .

Sumele  împrumutate de Ceau?e?cu de la BM ?i FMI! Cine stie ..fiecare la TV spune altceva.

Edited by karpi, 29 September 2011 - 23:08.


#80
totedati

totedati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.09.2008
dar nimeni nu spune sumele exacte! estimarea mea e că ceva în jurul la 10 miliarde $ suma totală pentru că acum ăstia la împrumut de 20 miliarde $ se laudă că niciodată nu ne-am mai împrumutat la fel de mult! păi atunci o comparație între ce a făcut ceaușescu cu 10 miliarde $ în 20 de ani cu ce am făcut noi cu 20 miliarde tot în 20 de ani spune multe!

e corect ce spui, nu numai că injecția de bani e inutilă dar nimeni nu spune faptul că acești bani sau dat sistemului bancar ca să îl injecteze mai departe în economie! cum acum nu mai sunt frontiere economice și bariere vamale banca, pentru a scoate profit ce face!? dă banii unor corporații multinaționale care face fabrici în china! adică bizonii yankei sunt furați de două ori, mintiți, ei nu sprijină economia natională ci pe cea globală! banii se duc unde e profitul mai mare, tot în asia!

de-aia china cumpără bonuri de tezaur americane, banii ăia într-un fel sau altul tot la ei se întorc, prin investiții reale ale corporațiilor multinaționale! prost să fii să nu îi ajuți pe cei care îți garantează comerț global liber, fără frontiere și taxe, când tu ești cel care produce cel mai mult dintre toți!

chia e cea mai înteresată în comerț liber în condințiile în care are avantaje competitive clare, controlul politic al partidului unic și taxa indirectă colectată datorită sistemului cu două monede, o monedă pentru extern și una pentru intern! ai controlul monedei, nu ai vândut băncile, toate sunt de stat cele care contează și investesc masiv în china sunt bănci de stat! ai controlul pieței și politicilor vamale, ai deschis doar piața care produce pentru extern nu toată piața chineză! piața internă e protejată prin moneda devalorizată! ții prețurile sub control prin monedă! străinii nu fac profit pentru că nu pot vinde și cumpăra în dolari! trebuie să folosească reminbi! iar conversia yuan/reminbi e sub controlul strict al statului și partidului unic!

tot ce un fel de control al prețului resurselor naturale e și controlul prețului resurselor umane! nu permiți accesul la resursele ieftine decât dacă investitorul vine cu tehnologia și face investiții la tine acasă! resursa umană calificată o ții cu orice preț acasă, îi oferi condiții să aibe venituri decente acasă! nu poți face asta decât dacă le oferi locuri de muncă calificate! la liber e restul de care ceilorlalți le e frică, miliardul de chinezi! ăia pot pleca unde vor ei dacă îi primește cineva!

toate analizele specialiștilor au fost greșite pentru că ei analizau numai piața deschisă comerțului exterior și plecau de la ipoteza falsă că și restul chinei va urma aceeași cale! niște fraieri care visau la un al doilea tienanmen .... păi după tienanmen a urmat prăbușirea urss! prăbușirea nivelului de trai în toată europa de vest din care doar unele tări, ca polonia, a reușit să recupereze și să fie pe plus în rest toți am pierdut mai mult decât am câștigat dpdv economic, al nivelului de trai!

cum naiba să urmeze același drum și china!? doar nu sunt tâmpiți! idioți au fost doar cei care credeau așa ceva, că după catastrofa economică a democratizării blocului sovietic china va urma aceeași cale a democratizării si economiei libere de piață ... tot în '89 a fost și loviluția eșuată din tienanmen! un noroc chior, puteau să cadă și ei în aceeași capcană! au rezistat, au zis, ia să mai asteptăm un pic să vedem cum evoluează lucrurile la idioții care sau oferit ca cobai pentru ultimul experiement social planetar, au văzut rezultatele și sau lămurit cum stă treaba cu vrăjeala democrației și libertății ... într-un an de zile pentru un om inteligent în 1991 lucrurile erau deja clare, vrăjeală pentru fraieri! libertatea de a fura în haită, nu doar șefii și și cei din eșaloanele inferioare! mersi, dar nu avem nevoie de așa ceva avem destule probleme cu beizadelele șefilor! deabia îi mai controlăm pe ăștia cu măsuri hard, pedeapsa capitală și săpatul propriuli mormânt ca să facem economie la buget, păi dacă dăm semnalul furtului și libertății la nivel national nu mai prinde nici dracu 1 miliard de iepuri scăpati din țarc!

cât despre modelul economic capitalist, cât timp capitalul e favorizat și i se permite să aibe costuri economice necontabilizate, faptul că ajutorul privat e bun, adică sponsorizările băncilor, că asta e un credit tot un ajutor necompetitiv care distorsionează piața lucrurile functionează cât timp costurile ascunde sunt compensate de profituri ascunse! cât timp ai controlul și extragi rente da, totul merge ok, când nu mai poți face asta costurile se adună și devii necompetitiv!

ceea ce mi se pare foarte ciudat și interesat e faptul că unii vorbesc foarte vocal de necesitatea spargerii uniunii europene, pentru că e o formă de nivelare forțată, de impunere a unor standarde comune care nu fac diferențieri functie de nivelul de performanța economică dar nimeni nu se atinge de unul din cauzele principale ale crizei, libertatea de mișcare a capitalului! păi nu e și ăsta tot un standard comun care pentru economii mai puțin performante e insuportabil!? impui comerțul liber la nivel global, și nimeni nu se atinge de el! dar ue e musai să se spargă, nivelul e prea înalt pentru toți membrii ei!

#81
karpi

karpi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 04.08.2006
Cred ca una din motivele dezvoltarii ar putea fi chiar faptul ca sunt ramasi in urma ..
Asa ca orice tehnologie implmentata va fi una noua .
Ieri am citit ...Romania pe locul #2 in lume la viteza internet  dupa Corea de Sud  .USA sun undeva parca  pe locul 24

1. Coreea de Sud: 2,2 MB/secunda

2. România: 1,909 MB/secunda

3. Bulgaria: 1,611 MB/secunda

4. Lituania: 1,462 MBs

5. Letonia: 1,377MBs/secunda

6. Japonia: 1,364 MBs

7. Suedia: 1,234 Mbs

8. Ucaraina: 1,190 Mbs

9. Danemarca: 1 Mbs

10. Hong-Kong: 992Kbs

Corea #1se spune este  dezvoltata  dar  nivelul de trai este foarte redus , toata dezvoltarea (si rodul ei ?) este in mana a catorva familii .

Romania#2 ,Bulgaria#3 , Lituania#4 ,Ucraina#8 . nu prea sunt intre tarile fruntase din Europa ..

De aici trag concluzia ca in zonele care sunt "virgine" pot sa fie implementate tehnologiile moderne actuale ..asta ar putea fi un avantaj  .De aici pare-se doar conditiile cautate de investitori difera .

Tin minte ca se discuta prin media ,acum vre-o 15 ani , cum se bateau  firmele de telefonie / telecomunicatii sa intre in China ....au intrat ..si iata ca se dezvolta treaba  si vad ca firmele se bat mai departe sa-si faca rostul prin China ..

Daca vinzi doar cate o cutie de chibrituri la fiecare chinez deja ai ajuns bogat ...,Firmele se duc in asemenea tarii si cu speranta  de o viitoare piata locala .

Pare-se ca se muta si productia dar si consumul in Asia .Daca asiatici vor putea  sa absoarbe produsele  deci se pot vinde loco fara cheltuieli cu transport si depozitare n-o sa mai renteze sa se vanda altundeva ,iar daca o vor face o sa creasca pretul  ca sa-si mentina  castigul  iar EU o sa cumpere scump ...iar consumatori o sa le cumpere si mai scump .Dar cu ce banii daca nu mai au venituri .
Daca asiatici ( si firmele multi refugiate in asia )  o sa aiba supraproductie pana la urma nu o sa aiba unde sa vanda ceva ...asta dupa ce o sa satureze pietele interne din Asia  ..dar probabil acest lucru ose intinde pe cativa ani buni ...

Cu EU idea era ca membri sa se dezvolte si sa se ridice toti la nivelul tarilor dezvoltate ( acestea ar fi fost conditiile de acceptare ...acele "capitole" )  Am citit un comentariu ceva in sensul ..mediteranieni nu se stie daca o sa aiba apetitul de  "munca" la fel ca si cel al nemtilor  .
  
Cred ca nu este vorba de "nivelare " ci de un necesar echilibru ptr care unii trebuie sa lase de la ei iar alti trebuie sa se apuce de treaba .

In piata socialista era o imparteala cine ce sa produca , EU ar trebui sa faca acelasi lucru ..in sensul ca sa nu se apuce toate insudtriile sa se concureze aiurea in zona EU ,,sa nu produca toti de ex . telefoane .deoarece sunt la mare cautare .sa se diversifice dupa  zone dupa produse specifice in asa fel ca sa se produca tot ce  este cautat .

Cu datoria  am citit  ca se raporteaza la  PIB .Probabil ca sunt date din care se pot face calcule .

Edited by karpi, 01 October 2011 - 15:51.


#82
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Cea mai mare putere wanna-be a lumii are probleme

China’s stocks fell to the lowest level since April 2009 as housing sales slumped

http://www.bloomberg...-price-cut.html

#83
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Putin offtopic de comportament chinezesc autentic

http://www.youtube.c...player_embedded

#84
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Cică Ceaina e pe tobogan.
Hodorog tronc.

Bănuieli.
1. Ori se relochează cantități uriașe de capital către locurile de baștină ?
Adică-n vest.
Și renaște bunăstarea!

2. Ori ne-a luat mama dracului de data asta! :rolleyes:
Pe toți.

#85
12trei

12trei

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 22.07.2011

 totedati, on 12th September 2011, 18:52, said:

și uite așa avem și capitalism și comunism în china și e 100% mai eficient ca bătaia de joc implementată în fostul lagăr sovietic de influență! e chiar rusinos cum le dau lecții de capitalism chinezii americanilor!
Ce comunism e ala in care n-ai nici macar sistem national de pensii?  :console: Cat despre sanatate... sistemul din Romania, asa rupt in cur cum e el, primeste o finantare de vreo 3 ori mai mare per capita decat cel din China.


Da, probabil o suta de milioane de chinezi au un standard de viata peste media americana sau europeana, insa uiti ca mai sunt un miliard si ceva care nici macar acces la apa potabila nu au.


 paradigmatic, on 18th October 2011, 17:07, said:

Cică Ceaina e pe tobogan.
.........
2. Ori ne-a luat mama dracului de data asta! :rolleyes:
Pe toți.
China are prea mult popor.
India are prea mult popor.
Sper sa nu le vina idei...

#86
totedati

totedati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.09.2008

 12trei, on 18th October 2011, 17:39, said:

Ce comunism e ala in care n-ai nici macar sistem national de pensii?  :console: Cat despre sanatate... sistemul din Romania, asa rupt in cur cum e el, primeste o finantare de vreo 3 ori mai mare per capita decat cel din China.

unde scrie asta? că sistemul de pensii e obligatoriu în comunism? ai uitat deja ce pensii i-ar fi așteptat în românia lui ceașcă pe tăranii de la CAP? pensiile erau pentru clasa muncitoare și doar pentru că erau deja implementate în occident!
cât despre bugetul sănătății încă e peste ce aveam în 2001-2004 pe vremea lui năstase patru case și uite că acum e mai prost ca atunci! una e un sistem medical sănătos și cu totul altceva finanțarea! dacă dai banii pe medicamente scumpe se cheamă că ești tot bolnav dacă nu ai acces la ele din cauza prețului!
Așa că o fi finantarea mică dar nici prețurile nu cred că sunt ca la noi!

Quote

Da, probabil o suta de milioane de chinezi au un standard de viata peste media americana sau europeana, insa uiti ca mai sunt un miliard si ceva care nici macar acces la apa potabila nu au.

sunt vre-o 200 M nu 100, dar tot e ceva! 200 M e jumătate din toată populația UE! și trebuie să comparăm de unde au plecat și unde au ajuns în doar 20 de ani!

Quote

China are prea mult popor.
India are prea mult popor.
Sper sa nu le vina idei...

păi dacă nu le vin lor ne vin nouă! eu am mari bănuieli că pentru păpușarii planetari tocmai acel mult popor le-a dat soluții și idei cum să rezolve prosperitatea americană! că pe omul cu burta mai plină nu îl mâni cu biciul ca pe unul flămând!

iar balonul imobiliar care stă să se spargă în china o să se spargă în fața capitaliștilor și speculanților din china nu în fața partidului comunist chinez! o bună ocazie să le bage pe gât principiile și profitul! să șteargă cu ei pe jos, să le bage gloanțe în țeastă și să le confiște averile nesimțite becaliene nemuncite! evident, proprietățile imobiliare astfel devalorizate și confiscate împărțite poporului!

din criza pieței imobiliare din china vor avea de câștigat doar cei care critică principiile pretins mai bune ale economiei de piață! iar uităm că în china conduce un partid COMUNIST nu capitaliștii! phii, ce-o să le-o tragă comuniștii! de-abia aștept să LE STRICE PIAȚA! și jocurile de interese! dacă sunt deștepți nu au decât de câștigat! confiscat tot, supraimpozitat tot ce e apartament gol, dat pe nimica la cei săraci!

chiar și în capitalista mare britanie e legal să ocupi un apartament gol al pretinșilor investitori imobiliari cât timp nu l-a vândut!

Squatting - Wikipedia, the free encyclopedia

numai în româna prostia e endemică vizavi de respectul proprietății privatechiar și atunci când specula nesimțită devine vizibilă din avion! ... stai cu 20 de apartamente goale? fac ceva pe proprietatea ta!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate