Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Laptele si toate produsele lactate

- - - - -
  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#19
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008
Sa presupunem ca intr-o zi mananci 2000 kcal, AHA recomanda ca din acestea grasimile saturate sa fie maxim 7%, 140kcal. - Link

Baza de date cu alimente si nutrientii din acestea. Link

Cautati milk in categoria Dairy & Egg Products.

Milk, human, mature, fluid - Lapte de mama integral.

Milk, whole, 3.25% milkfat - Lapte de vaca integral.

Comparatie intre cele 2 la 100g de lapte(in ordinea de mai sus): carbohidrati 6.89g - 4.52g, proteine 1.03g - 3.22 (de 3 ori mai multe proteine, rata de dezvoltare de 3 ori mai mare), grasimi 4.38g - 3.25g. Nici nu mai vad necesara comparatia in continuare de vreme ce este evident ca laptele unei specii trebuie consumat doar de acea specie date fiind ratele de dezvoltare.

Vitamina C 5g - 0g, Vitamina B12 0.04mcg - 0.44mcg(Vitamina B12 prelungeste viata celulelor si promoveaza inmultirea acestora, se recomanda sa nu se consume alimente bogate in vitamina B12 persoanelor care au cancer).

Valori zilnice recomandate Link - Dupa aceasta au venit cei de la AHA si au mai cizelat un pic recomandarile ca erau cam liberale, de parca acum ar fi cine stie ce mai bune.

1l de lapte ofera in acelasi timp si 19g de grasimi saturate x 9kcal fiecare =  170kcal, peste cele 140kcal(7% din 2000kcal)., in conditiile in care se presupune ca nu mai mananci deloc grasimi saturate din alte alimente in acea zi.

Deci laptele de mama sa fie consumat de bebelusi si laptele de vaca de vitei si asa mai departe, fiecare cu ce ii trebuie. Laptele de vaca, capra etc. si orice alt produs derivat(iaurt, kefir, branza etc.) nu sunt necesare omului, deci nu trebuie consumate.

Si tot vad pe la televizor ca o trag tare astia din industrie cu tot felul de bacterii benefice pentru flora intestinala. Eu am citit in mai multe locuri ca inca nu sunt dovezi destule pentru a sustine acest fapt si ca aceste bacterii, odata ingerate nu pot sa traiasca si sa se inmulteasca in intestinul nostru, mor dupa cateva zile. De aceea trebuie un consum constant de astfel de produse pentru a asigura un flux constant de bacterii benefice. Este adevarat?

#20
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 Kdefthog, on Feb 12 2009, 01:45, said:

Nici nu mai vad necesara comparatia in continuare de vreme ce este evident ca laptele unei specii trebuie consumat doar de acea specie date fiind ratele de dezvoltare.

Este atat de evident incat ajungem la concluzia ca si carnea unei specii trebuie consumata doar de acea specie - ca sa vezi cata filosofie si studii de nutritie i-au trebuit canibalismului sa apara pe pamant  :bigwhitegrin:

Si tot vad pe la televizor ca o trag tare astia din industrie cu tot felul de bacterii benefice pentru flora intestinala. Eu am citit in mai multe locuri ca inca nu sunt dovezi destule pentru a sustine acest fapt si ca aceste bacterii, odata ingerate nu pot sa traiasca si sa se inmulteasca in intestinul nostru, mor dupa cateva zile. De aceea trebuie un consum constant de astfel de produse pentru a asigura un flux constant de bacterii benefice. Este adevarat?

Probioticele - bacteriile benefice din tubul digestiv - se hranesc cu fructo-oligozaharide (FOS) - nutrienti care se gasesc in diferite plante. Mamiferele nu digera aceste FOS. Numai flora bacteriana benefica se hraneste cu asa ceva. Laptele este un aliment gata (din uger) insamantat cu probiotice.

Fiindca tot ai trimis linkurile catre FDA, am mai scormonit putin si pe la australieni (sa stii ca sunt unele diferente - succes la studiu).

Si am mai "bibilit" la un tabel comparativ cu lapte de vaca, oaie si capra, si cu RDI / AI (Recommended Daily Intake / Average Intake) pentru barbati si femei (bine, valorile sunt exasperant de aproximative).

Attached File  lapte_comparativ_RDI_AI.doc   119K   48 downloads

Acum poate sa vada oricine cat de complet si benefic este laptele ca aliment. Si 2000 kcal este chiar o ratie zilnica meschina. Cam ca cea de fotomodel ... Eu, la ai mei 185 cm si 100 kg nu cred ca rezist numai cu atat.
Spune-mi te rog, ce parametri ii consideri toxici ? Ca prea esti impotriva lui.

#21
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

 horia66, on Feb 12 2009, 23:38, said:

Fiindca tot ai trimis linkurile catre FDA, am mai scormonit putin si pe la australieni (sa stii ca sunt unele diferente - succes la studiu).

Si am mai "bibilit" la un tabel comparativ cu lapte de vaca, oaie si capra, si cu RDI / AI (Recommended Daily Intake / Average Intake) pentru barbati si femei (bine, valorile sunt exasperant de aproximative).

Acum poate sa vada oricine cat de complet si benefic este laptele ca aliment. Si 2000 kcal este chiar o ratie zilnica meschina. Cam ca cea de fotomodel ... Eu, la ai mei 185 cm si 100 kg nu cred ca rezist numai cu atat.
Spune-mi te rog, ce parametri ii consideri toxici ? Ca prea esti impotriva lui.

Si care-i ideea daca sunt unele diferente? In principal am vazut ca multe sunt la fel, vitaminele fiind un pic mai mari la americani. Ce m-a frapat pe mine a fost urmatoarea chestie:
"
UPPER LEVEL OF INTAKE - TOTAL FAT AND FATTY ACIDS
Linoleic acid: No UL was set because there is no known level at which adverse effects
may occur.
α-linolenic acid: No UL was set because there is no known level at which adverse effects
may occur. The longer chain DHA, EPA and DPA fatty acids derived from
ALA are more biologically-potent than ALA itself.
"

Oare chiar nu se cunosc efectele adverse ale consumului de acizi grasi esentiali omega3 si omega6.

Si acu sa revenim la lapte:

- grasimile saturate. In primul rand acolo se recomanda sub 30g la 2000kcal, ca mai apoi AHA sa scada la 15.5g la 2000kcal. Deci o injumatatire a cantitatii de grasimi saturate, de ce oare?

- raportul omega 3 : omega 6 de 1 : 10, laptele avand un efect pro-inflamator.

- nu contine deloc fibre.

- minerale si vitamine foarte putine comparativ cu recomandarile zilnice.

- o cantitate de 1000ml de lapte pe zi ar asigura doza recomandata zilnic pentru calciu, fosfor, 3-4 vitamine si cam atat. Multe deficiente.

Deci unde e acel aliment complet?

#22
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004

Quote

Este atat de evident incat ajungem la concluzia ca si carnea unei specii trebuie consumata doar de acea specie - ca sa vezi cata filosofie si studii de nutritie i-au trebuit canibalismului sa apara pe pamant bigyellowgrin.gif

dom doctor (parcă asta e profesia dumitale), ia spune fraza de mai sus și bolnavilor de ADHD, celor alergici la cazeină, celor cu boli autoimune. Mulți cred că totul se reduce la acceptarea completă a lactatelor de către organism sau pur și simplu sunt cîțiva ghinioniști pentru care laptele nu este un aliment potrivit.

De multe ori bolnavii aleargă ca bezmezticii prin spitale, dar nimeni nu știe ce să le spună. Tot felul de asociații și organizații lansează comunicate ambigue:
Încă nu s-au obținut rezultate clare în ce privește ADHD, sunt necesare investigații suplimentare.
Dar de fapt informația, adevărul, EXISTĂ ! Trebuie doar să știi unde să citești. 50% din consumatorii de cereale cu gluten aparent tolerează bine mersi pîinea cea de toate zilele, dar comportamentul lor este cumva schimbat, există o stare de disconfort. Un procent foarte redus însă sunt complet dați peste cap dacă au înghițit doar un gram de gluten.
În cazul cazeinei situația este similară.


The Geography of Multiple Sclerosis

Quote

Other studies have found that the incidence of MS is higher in areas of high consumption of dairy produce [Malosse et al, 1993, Malosse et al, 1994, Sepcic et al, 1993, Butcher, 1986 , Butcher, 1992]. Other work has linked dairy proteins to multiple sclerosis at the cellular level [Dosch et al, 2001, Dosch et al, 2001, Stefferl et al, 2001]. Although this work is tantalising, larger studies are needed both to confirm these conclusions and to better explain what is going on. These studies have been cited to support a therapeutic dietary regime called the Paleolithic diet.
Correlation between milk and dairy product consumption and multiple sclerosis prevalence: a worldwide study.

Normal că laptele are mulți nutrienți, dintr-un animal ce la fătare îl poți lua în brațe, trebuie să crească ditamai taurul.
Însă după cum bine a spus Kdefthog mai devreme, omul are o cu totul altă evoluție și rată de creștere , teoretic poate să trăiască și 120 de ani, pe cînd un animal 20-30 de ani, ceea ce este o mare diferență.

Concret laptele este un aliment ce poate fi comparat cu cheia ce poate fi introdusă doar în yala pentru care a fost creată. Fiindcă ar trebui să fi complet ilogic să încerci să deschizi ușa vecinului cu cheia de la ușa ta. Ok, un copil de 5 ani încearcă o dată de două ori, însă la un moment intervine raționamentul, dacă vezi că nu ești recompensat te oprești.

Explicația este mecanismul de dependență chimică ce funcționează destul de bine și de vreo 10 mii de ani încoace consumul de lactate s-a menținut în limite așa zis "normale", cu excepția a două evenimente: utilizarea forței aburilor, boom-ul economic de după 1950, efectul adevertisingului etc.
Pe celelalte topicuri despre lapte sunt niște screenshoturi din Supermarket Secrets, cît lapte consuma lumea în 1950, cît consumăm acum.
Nu numai cît, dar și CE FEL de lapte, pasteurizat și repasteurizat (se pare că scrie pe fundul cutiei de cîte ori). Apropo, unde mai găseați voi pe vremea lui Ceașcă sau Gheorghiu Dej ca producătoru să fie obligat să scrie o astfel de informație ? Acu ești un consumator respectat, zi mersi  :D

Pînă să ajungem să ținem dieta paleoliticului, trebuie să ne reamintim ce a însemnat de fapt laptele în cultura lumii și ce înseamnă acum.

-------------------------------------------------------------------------

Nu pot să cred că am dat cu piciorul la o asemenea pleașcă: lucrînd în spital aș fi putut avea acces la cel puțin o juma de kil de lapte /zi perfect compatibil cu organismul meu. Zilnic întîlneam vreo 2-3 lăuze + că o dată a venit una cu lactație falsă  B)

Edited by Mirovaia_Scorb, 13 February 2009 - 12:33.


#23
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 Mirovaia_Scorb, on Feb 13 2009, 12:16, said:

1. dom doctor (parcă asta e profesia dumitale), ia spune fraza de mai sus și bolnavilor de ADHD, celor alergici la cazeină, celor cu boli autoimune. Mulți cred că totul se reduce la acceptarea completă a lactatelor de către organism sau pur și simplu sunt cîțiva ghinioniști pentru care laptele nu este un aliment potrivit.

De multe ori bolnavii aleargă ca bezmezticii prin spitale, dar nimeni nu știe ce să le spună. Tot felul de asociații și organizații lansează comunicate ambigue:
Încă nu s-au obținut rezultate clare în ce privește ADHD, sunt necesare investigații suplimentare.
2. Dar de fapt informația, adevărul, EXISTĂ ! Trebuie doar să știi unde să citești. 50% din consumatorii de cereale cu gluten aparent tolerează bine mersi pîinea cea de toate zilele, dar comportamentul lor este cumva schimbat, există o stare de disconfort. Un procent foarte redus însă sunt complet dați peste cap dacă au înghițit doar un gram de gluten.
În cazul cazeinei situația este similară.

1. Eu sunt medic veterinar, nu uman. Bolnavii trebuiesc tratati drept cazuri unice - conform teoriei ca nu exista boli, ci bolnavi. Practic, un medic ar trebui sa trateze fiecare bolnav ca si cum ar fi un caz unic pe pamant, sa-i acorde in primul rand interes profesional, sa se documenteze foarte mult colateral, in sensul ca sa observeze si corelatiile cu celelalte organe, tesuturi, istoria familiala a bolnavului etc. Stiu ca am foarte mari pretentii de la medicii umani, dar le am pentru ca pot numi foarte multi medici veterinari foarte iscusiti - atat la noi cat si pe plan mondial - care au succese profesionale deosebite, fara ca sa poata discuta cu pacientii lor ...

2. Sunt intru totul de acord. Dar acestea sunt niste cazuri patologice - nu reprezinta majoritatea oamenilor sanatosi de pe planeta. Ceea ce incerc eu sa spun in privinta laptelui - atat proaspat, acidifiat sau sub forma de branzeturi, este ca, in comparatie cu alte sortimente de alimentatie gen: hamburgeri, pizza, patiserie la modul general, chipsuri, mezelarie asezonata cu mult mustar si ketchup, fainoase la greu - mai ales din cele sarate (pretzel, saratele etc.) la care apeleaza extrem de des tineretul, la noi si peste tot in lume, laptele si lactatele sunt muuult mai bine echilibrate si recomandabile, pentru ca alimentatia acestora sa se reintoarca treptat la un mod de viata sanatos.

Porneam primul post de la ideea convingerii copiilor sa-si bea laptele dimineata. Foarte multi il resping, iar la prima masa din zi - pe fuga, prin oras - se indoapa cu chipsuri, cu pufuleti si cu hamburgeri. Re-introducerea lactatelor in alimentatie s-ar putea face daca ar exista si voci care sa re-afirme calitatile laptelui si branzeturilor. Pentru ca din prea multa reclama la cola, sucuri acidulate si junk food - si din prea putin "lobby" pentru lapte, ne confruntam cu cazuistica atat de bogata de boli metabolice la generatia tanara. Si daca voi veniti si-mi spuneti, de cate ori eu zic ca laptele e bun - nu e adevarat, ca nu face bine la cei cu intoleranta la lactoza, la cei alergici la cazeina, ca "fiecare specie trebuie sa-si bea laptele ei", credeti ca acesti tineri (care nu au o instruire nutritionala adecvata) vor renunta la chipsuri si vor lua un iaurt ?


 Kdefthog, on Feb 13 2009, 01:11, said:

1. Si care-i ideea daca sunt unele diferente? In principal am vazut ca multe sunt la fel, vitaminele fiind un pic mai mari la americani. Ce m-a frapat pe mine a fost urmatoarea chestie:
Sunt diferente pentru ca unii socotesc mai mare consumul de enrgie al cetatenilor lor - australienii. Americanii socotesc ca ai lor sunt mai sedentari si de aceea le micsoreaza ratia in carbohidrati, lipide totale etc.
2."
UPPER LEVEL OF INTAKE - TOTAL FAT AND FATTY ACIDS
Linoleic acid: No UL was set because there is no known level at which adverse effects
may occur.
α-linolenic acid: No UL was set because there is no known level at which adverse effects
may occur. The longer chain DHA, EPA and DPA fatty acids derived from
ALA are more biologically-potent than ALA itself.
"
Oare chiar nu se cunosc efectele adverse ale consumului de acizi grasi esentiali omega3 si omega6.
Nu se cunosc efectele toxice ale unor doze extrem de ridicate. Pentru ca, spre deosebire de animale, nu poti sa faci experimente pe oameni, ci numai sa analizezi greseli unor grupuri ...

Si acu sa revenim la lapte:

- grasimile saturate. In primul rand acolo se recomanda sub 30g la 2000kcal, ca mai apoi AHA sa scada la 15.5g la 2000kcal. Deci o injumatatire a cantitatii de grasimi saturate, de ce oare?
Aceeasi chestie cu sedentarismul. Scade foarte mult consumul energetic si astea, in loc sa se arda, se depun pe vase. Si-atunci le taie de la portie ...
- raportul omega 3 : omega 6 de 1 : 10, laptele avand un efect pro-inflamator.
Chestia cu pro-inflamator e cam pe langa... problema. Mecanismele inflamatiei sunt mult mai complexe. Si inflamatia e cu doua taisuri - in cazul infectiilor sau infestatiilor parazitare sau micotice, face parte din raspunsul imunitar si il potenteaza. Cand avem de-a face cu reactii alergice sau hiperergice (gen soc anafilactic), atunci mecanismele inflamatorii devin daunatoare. Dar, repet - am spus-o si mai sus - nu inflamatia e cauza bolilor alergice - ea este doar efectul. cauzele sunt foarte diverse si foarte absconse. De aceea, de multe ori, medicul curant, din comoditate, lipsa de timp, lipsa de instruire, de mijloace de diagnostic, ajunge sa sa trateze efectul, nu cauza. se intampla deseori, atat in medicina umana, cat si in cea veterinara. E la fel ca in bancul ala: "domn doctor, ma doare genunchiul cand ma las pe vine. Pai, nu te mai lasa pe vine !" Tot asa si cu laptele "pro-inflamator": domn doctor am alergii cand beau lapte. Pai, nu mai bea !
- nu contine deloc fibre.
- minerale si vitamine foarte putine comparativ cu recomandarile zilnice.
- o cantitate de 1000ml de lapte pe zi ar asigura doza recomandata zilnic pentru calciu, fosfor, 3-4 vitamine si cam atat. Multe deficiente.
Deci unde e acel aliment complet?
Pai, daca avea si fibre si muuulte minerale, devenea alimentul ideal. Eu m-am exprimat la modul comparativ cu celelalte categorii de alimente: carnea, legumele, fructele, cerealele. Per total e mai complet si mai echilibrat decat fiecare categorie in parte.


#24
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
nu mai stiu unde am citit ca laptele de vaca ar contine un precursor al cancerului de colon. nici eu nu mamanc lapte....am observat ca oamenii din zonele unde se mananca mult lapte sunt grasi si spre batranete sunt foarte multi dintre ei bolnavi! oricum....nu putem lipsi foarte usor de lapte!

#25
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

 horia66, on Feb 13 2009, 13:21, said:

1. Eu sunt medic veterinar, nu uman. Bolnavii trebuiesc tratati drept cazuri unice - conform teoriei ca nu exista boli, ci bolnavi. Practic, un medic ar trebui sa trateze fiecare bolnav ca si cum ar fi un caz unic pe pamant, sa-i acorde in primul rand interes profesional, sa se documenteze foarte mult colateral, in sensul ca sa observeze si corelatiile cu celelalte organe, tesuturi, istoria familiala a bolnavului etc. Stiu ca am foarte mari pretentii de la medicii umani, dar le am pentru ca pot numi foarte multi medici veterinari foarte iscusiti - atat la noi cat si pe plan mondial - care au succese profesionale deosebite, fara ca sa poata discuta cu pacientii lor ...

2. Sunt intru totul de acord. Dar acestea sunt niste cazuri patologice - nu reprezinta majoritatea oamenilor sanatosi de pe planeta. Ceea ce incerc eu sa spun in privinta laptelui - atat proaspat, acidifiat sau sub forma de branzeturi, este ca, in comparatie cu alte sortimente de alimentatie gen: hamburgeri, pizza, patiserie la modul general, chipsuri, mezelarie asezonata cu mult mustar si ketchup, fainoase la greu - mai ales din cele sarate (pretzel, saratele etc.) la care apeleaza extrem de des tineretul, la noi si peste tot in lume, laptele si lactatele sunt muuult mai bine echilibrate si recomandabile, pentru ca alimentatia acestora sa se reintoarca treptat la un mod de viata sanatos.

Porneam primul post de la ideea convingerii copiilor sa-si bea laptele dimineata. Foarte multi il resping, iar la prima masa din zi - pe fuga, prin oras - se indoapa cu chipsuri, cu pufuleti si cu hamburgeri. Re-introducerea lactatelor in alimentatie s-ar putea face daca ar exista si voci care sa re-afirme calitatile laptelui si branzeturilor. Pentru ca din prea multa reclama la cola, sucuri acidulate si junk food - si din prea putin "lobby" pentru lapte, ne confruntam cu cazuistica atat de bogata de boli metabolice la generatia tanara. Si daca voi veniti si-mi spuneti, de cate ori eu zic ca laptele e bun - nu e adevarat, ca nu face bine la cei cu intoleranta la lactoza, la cei alergici la cazeina, ca "fiecare specie trebuie sa-si bea laptele ei", credeti ca acesti tineri (care nu au o instruire nutritionala adecvata) vor renunta la chipsuri si vor lua un iaurt ?

Deci tu practic zici sa inlocuiesti un rau foarte mare cu unul mult mai mic. Dar sub nici o forma nu poti sa compari porcariile de produse lactate din comert cu cele naturale, nepasteurizate si neprocesate(gen extragerea grasimii) care se fac prin metode traditionale.

1. Nu poti recomanda consumul de produse lactate de orice tip si fel de obtinere pentru oameni sau mai ales copii. Multi au intoleranta la lactoza, afro-americanii fiind 90% intoleranti la lactoza.

2. Consumul de lapte declanseaza reactii imune adverse ale corpului al carui sistem imunitar este indus in eroare de proteinele din lapte(cazeina) si incepe sa atace propriile celule. De exemplu studiul cu acneea, sunt si mai multe studii legate de constipatie, consumul de lapte fiind o cauza directa a sindromului colonului iritabil la copii, precum si constipatie. Daca vrei iti dau si studii facute.

3. Finlanda are unul dintre cel mai mare consum de lapte pe cap de locuitor si cea mai mare rata de leucemie si diabet zaharat de tip I atat la adulti cat si la copii de cativa ani. Proteinele din lapte produc reactii imunitare ireversibile declansand boli autoimune. Sunt multe studii facute in acest sens, dar inca o data apar fraze de genul "Although this work is tantalising, larger studies are needed both to confirm these conclusions and to better explain what is going on". Adica sa mai treaca cativa ani, sa mai moara nu stiu cati oameni, ca noi nu putem lovi direct in industria produselor lactate. Interese peste interese economice.

Zi-mi tu ce efecte simti dupa consumul lapte? Ai mai multa energie, esti mai dinamic, te simti mai bine la stomac? Ceva, bun sau rau?

Si ma scuzi ca-ti spun dar la cele 100kg si 1,85m ai tai esti la limita dintre supraponderal si obez si sigur nu te va ajuta consumul de lapte in orice directie ai vrea sa o iei(sa slabesti, sa ai o sanatate perfecta).

Tinand cont de linia de idei pe care o urmezi tu, da laptele este mai putin nociv decat porcariile pe care le mananca acuma copii, dar eu nu cred ca asa trebuie procedat, sub nici o forma.

#26
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 rich1974, on Feb 13 2009, 13:53, said:

nu mai stiu unde am citit ca laptele de vaca ar contine un precursor al cancerului de colon. nici eu nu mamanc lapte....am observat ca oamenii din zonele unde se mananca mult lapte sunt grasi si spre batranete sunt foarte multi dintre ei bolnavi! oricum....nu putem lipsi foarte usor de lapte!

De ce oare ai mai pus chestia asta in semnatura: "avem nevoie de cultura cum avem nevoie de mancare!" ?
Daca s-ar fi identificat acel "precursor al cancerului de colon" nu crezi ca s-ar fi descoperit o cale chimica prin care sa se extraga / neutralizeze / omoare / descurajeze / imbranceasca pe scari  sau sa-l sperie :( ?

Oamenii sunt grasi ca sunt imbuibati ... Dar sunt si alimente care nu contin "precursor al cancerului de colon": cola, chipsurile, gogosile etc. Luati si mancati cu spor de-astea. Sa nu cumva sa va luati de ele ca va cocoseaza avocatii gigantilor comerciali ... Nea Gheorghe, cu vaca pe sant, de unde bani de avocati ...

#27
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 Kdefthog, on Feb 13 2009, 14:01, said:

Deci tu practic zici sa inlocuiesti un rau foarte mare cu unul mult mai mic.
Poti sa spui ca pe lume sunt multe rele: unele mai mari si altele mai mici. Sau poti sa spui ca sunt multe bune: unele mai mici si altele mai mari. Depinde in ce culori vezi tu lumea. Eu o vad de obicei in nuante de roz si ma bucur de fiecare frunza  care falfaie in vant si de fiecare ciripit de vrabie ...
Dar sub nici o forma nu poti sa compari porcariile de produse lactate din comert cu cele naturale, nepasteurizate si neprocesate (gen extragerea grasimii) care se fac prin metode traditionale.
Nu sunt toate porcarii. Iar extragerea grasimii e uneori benefica. Pana acuma ma luai cu total grasimi, lipide saturate etc., acu' nu-ti place ca le extrag. Exista ceva care sa te multumeasca pe lumea asta ? La problema: poti sa gasesti si lucruri bune in comert. Numai sa citesti si sa gusti cat mai mult ...

1. Nu poti recomanda consumul de produse lactate de orice tip si fel de obtinere pentru oameni sau mai ales copii. Multi au intoleranta la lactoza, afro-americanii fiind 90% intoleranti la lactoza.
M-ai omorat cu afro-americanii astia ! Stii tu c-o sa vina multi in Romania si noi nu stim ? S-apoi pot f. bine sa mance iaurt, sana si branzeturi... Fiecare testeaza si trage concluzii - pe burtica proprie ...
2. Consumul de lapte declanseaza reactii imune adverse ale corpului al carui sistem imunitar este indus in eroare de proteinele din lapte(cazeina) si incepe sa atace propriile celule. De exemplu studiul cu acneea, sunt si mai multe studii legate de constipatie, consumul de lapte fiind o cauza directa a sindromului colonului iritabil la copii, precum si constipatie. Daca vrei iti dau si studii facute.
Cunosc studiile. Sunt frecvente si la animale, nu numai in privinta cazeinei. Tot imi bat gura, da' nu vreti sa ma intelegeti: problema este de ce ajung aceste proteine in circulatie, ca sa determine reactiile alergice ? Din cauza Sindromuli de Hiperpermeabilitate Intestinala. Aici e buba ... Si aici nu mai e cauza cazeinei, ci - printre altele - lipsa probioticelor din intestin. Care, vrei sau nu, tot cu lactate se mentin in intestin - mai exact cu cele fermentate (iaurt, sana, kefir etc.)
3. Finlanda are unul dintre cel mai mare consum de lapte pe cap de locuitor si cea mai mare rata de leucemie si diabet zaharat de tip I atat la adulti cat si la copii de cativa ani. Proteinele din lapte produc reactii imunitare ireversibile declansand boli autoimune. Sunt multe studii facute in acest sens, dar inca o data apar fraze de genul "Although this work is tantalising, larger studies are needed both to confirm these conclusions and to better explain what is going on". Adica sa mai treaca cativa ani, sa mai moara nu stiu cati oameni, ca noi nu putem lovi direct in industria produselor lactate. Interese peste interese economice.
Cea mai mare rata de leucemie - fiindca reusesc sa-si diagnostice majoritatea cazurilor. Crezi ca la noi si in alta parte, daca nu sunt diagnosticate, nu exista ? Dar intram in alte domenii. Asa poti sa citesti si despre reumatism etc. Sau boli venerice ! Crezi ca avem (poate) cele mai multe cazuri de boli venerice din Europa fiindca suntem cei mai activi sexual ?

Zi-mi tu ce efecte simti dupa consumul lapte? Ai mai multa energie, esti mai dinamic, te simti mai bine la stomac? Ceva, bun sau rau?
Eu personal consum multe iaurturi si sana, kefir cand gasesc de calitate. Am o digestie perfecta datorita lor. Le folosesc si ca anti-diareic, in caz de vreo infectie intestinala, si ca anti-colitice. Nu am alergii (probioticele au efecte anti-alergice - exista studii - daca vrei iti trimit documente pe PM). Nu am oboseala post-prandiala chiar daca uneori consum mancaruri grele - 15-20 de mici, un sfert de miel, o pulpa de vitel la o masa ... glumesc  :P  
Si ma scuzi ca-ti spun dar la cele 100kg si 1,85m ai tai esti la limita dintre supraponderal si obez si sigur nu te va ajuta consumul de lapte in orice directie ai vrea sa o iei(sa slabesti, sa ai o sanatate perfecta).
Chestia asta cu supraponderabilitatea e mai complicata. Calculele simpliste (bazate numai pe inaltime si greutate) nu sunt profesioniste ... mai e si in functie de osatura, masa musculara, ce sporturi faci - eu de exemplu am facut haltere in facultate, dar m-am lasat, ca mi se tasa coloana. Si daca ma iau dupa tine, sunt "asa la limita" de vreo 20 de ani ... Daca inlocuiesti masa de seara cu un iaurt iti spun eu ca slabesti ...
Tinand cont de linia de idei pe care o urmezi tu, da laptele este mai putin nociv decat porcariile pe care le mananca acuma copii, dar eu nu cred ca asa trebuie procedat, sub nici o forma.
Ce le-ai recomanda ? Practic, ambalat, igienic, usor de gasit la orice magazin, si benefic digestiei ? Nu ma lua cu tarate muiate in apa si ciuperci, cartofi fierti in coaja etc. Eu zic ca primul pas e trecerea la lactate. Si dupa varstade 50 de ani, o sa stie sa-si modifice dieta ...


#28
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Ok horia,am inteles,e mult mai bine sa inlocuim "nenorocirile" cu lapte si derivatele sale. Dar oare nu se pot inlocui si cu fructe si legume proaspete? Astea ce au? P-astea le poti combina in n feluri. Si nu zic,ca odata la 2-3-4 zile sa mai dai si un kefir pe gat,o branzica la 2-3 zile etc. O fi rau? Eu zic ca nu. Cum tu zici ca te simti bine dupa o cana cu lapte,eu unul ma simt bine dupa un mar. Zici ca ai facut haltere. Ia bea tu o cana de lapte si fa genuflexiuni cu haltera,vezi cum e si cum e cu un fruct inainte.Care iti da mai multa "energie",laptele sau fructul?

#29
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007

 adybmw, on Feb 13 2009, 15:52, said:

Dar oare nu se pot inlocui si cu fructe si legume proaspete? Astea ce au? P-astea le poti combina in n feluri. [...]Care iti da mai multa "energie",laptele sau fructul?

Si eu sunt fan fructe insa nici ele nu sunt bune in cantitati mari. Am extras o parte dintr-un interviu pe care il gasiti in intregime aici:

Desi cele mai multe articole aduc elogii fructelor, ele nu reprezinta decat o mica parte dintr-o dieta echilibrata. Iata si articolul:

Ce contin fructele?

In general, fructele sunt alimente cu un continut caloric redus. Totusi, ele contin zahar. Fie sub forma de fructoza(cel mai frecvent) fie sucroza(zaharul “de masa”), glucoza sau alti carbohidrati. Excesul de carbohidrati duce la ingrasare, fie ca ei vin din dulciuri, fainoase, cartofi sau fructe.

Fibre

Cea mai mare parte din fibre este continuta in coaja. Dar in acelasi timp coaja este expusa la tratamente cu insecticide, coloranti, conservanti.
Sucurile naturale de fructe pierd o mare parte din continutul de fibre si usureaza absorbtia intestinala, aducand o cantitate mare de fructoza rapid in ficat. Acest lucru poate declansa sinteza de grasimi. Sunt de preferat deci fructele intregi in fata sucurilor de fructe, fie ele si naturale. Sucurile de fructe conservate sunt de evitat. Ele pierd practic cea mai mare parte din calitatile nutritive ale fructelor proaspete, aducand calorii goale. E ca si cum ai bea apa cu zahar.

Vitamine si minerale

Fructele contin cantitati relativ mici de vitamine si minerale si nu pot fi consumate in cantiati suficient de mari pentru a asigura doar ele necesarul organismului. Cele de import sau conservate(eventual sub forma de suc de fructe) sunt si mai sarace in acesti nutrienti sensibili la temperatura, lumina, trecerea timpului.  Asigurati un aport optim de vitamine si minerale printr-o dieta echilibrata, nu prin consumul exagerat de fructe. [...]


#30
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004

 horia66, on Feb 13 2009, 13:45, said:

1. Eu sunt medic veterinar, nu uman.
Veterinar... Ce idee m-a izbit  :w00t:
Ce părere ai avea dacă lumea ar striga peste garduri:

-Vecineee, să facem o rocadă. Nu vrei să-ți dau mînzul meu să sugă de la Joiana ta, că ăștia mor de plictiseală lîngă mamă-sa.

- Păi atunci io am să vin cu vițica la iapa ta.

-Îți dai seama cum am stat ca fraierii atîtea milioane de ani, pentru ca abia acu 10 mii de ani să ne vină ideea să bem laptele dobitoacelor și uite că în sfîrșit am ajuns pe drumul cel bun, vițelu suge de la iapă  :thumbup:



#31
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
parerea mea sincera de ignorant: in doua pagini de posturi, daca au fost doua sau trei legate de gastronomie. In rest, biochimie, medicina si mult ego. :thumbdown:

#32
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,860
  • Înscris: 06.10.2003
Avand in vedere cum se produce laptele industrial, nu ma mira faptul ca apar atatea probleme cu lactatele (hormoni, antibiotice, concentrate ).

Horia, care din produsele lactate de pe piata romaneasca sunt mai "curate"? Ma refer la cele de baza: lapte, iaurt, smantana. Tot ma uit la continutul iaurturilor  cu fructe si mi se face parul maciuca, cand vad ce contin... :thumbdown:

#33
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
pai cine te pune sa cumperi iaurt cu fructe!?

#34
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 adybmw, on Feb 13 2009, 15:52, said:

Ok horia,am inteles,e mult mai bine sa inlocuim "nenorocirile" cu lapte si derivatele sale. Dar oare nu se pot inlocui si cu fructe si legume proaspete? Astea ce au?
Pentru un organism in crestere, cum ar fi al unei persoane intre 10 si 18 ani, fructele si legumele proaspete au prea putine (sau deloc) proteine. Si se afecteaza cresterea ... Eu nu spun sa consumi numai lapte si lactate. Eu spun ca in loc de junk food, fructe, legume, carne, sa se consume lactate, fructe, legume, carne.
Nu ma intelege gresit: ceea ce sustin eu nu este lactate versus fructe si legume ci lactate versus junk food si, in special, din punct de vedere educativ pentru noua generatie. Daca un pusti / o pustoaica care arata fizic bine ar veni la liceu zilnic cu un borcan de iaurt drept gustare (in loc de hamburgeri, cola sau gogosi), cred ca ar avea un impact imitativ enorm asupra colegilor. Si un pas inainte catre o dieta sanatoasa.

 jumborom, on Feb 13 2009, 16:34, said:

Asigurati un aport optim de vitamine si minerale printr-o dieta echilibrata, nu prin consumul exagerat de fructe. [...]

Adevarat graiesti ... Tot ce-i mult nu-i sanatos si extremele nu ne duc la bine. In afar' de asta, sunt oameni care nu (prea) suporta fructele si legumele proaspete - in cantitati mari - datorita unor colite de fermentatie. Bine, le pot manca fierte - in compoturi, sote-uri, dar asta-i deja off topic.

 Mirovaia_Scorb, on Feb 14 2009, 13:52, said:

Îți dai seama cum am stat ca fraierii atîtea milioane de ani, pentru ca abia acu 10 mii de ani să ne vină ideea să bem laptele dobitoacelor și uite că în sfîrșit am ajuns pe drumul cel bun, vițelu suge de la iapă  :thumbup:

Sunt numeroase cazurile cand puii anumitor specii raman in viata - orfani fiind - deoarece sunt adoptati de mame din alte specii. Chiar daca tu o iei in bascalie, sunt numeroase cazuri cand fermierii (sau proprietarii de pet) si-au crescut puii orfani cu lapte de vaca sau prin "adoptarea" lor de ctre o alta femela lactanta din gospodarie. Ex: pui de iepure crescuti de pisici, manji crescuti de vaci, purcei, catei , pisoi crescuti cu lapte de vaca.
Un pont pentru parintii care descopera in conditii vitrege ca nu mai au lapte praf din care-i dadeau in mod normal sugarului si nu mai au de unde sa cumpere pe moment (magazine inchise, weekend, viscol, plecati in concediu etc.): lapte de vaca indoit (jum'ate-jum'ate) cu ceai de musetel. Este un inlocuitor foarte bun de lapte praf pentru sugar, cel putin cateva zile, pana cand faceti rost de cel recomandat.

Si, in final, Romulus si Remus, ce fel de lapte crezi ca au supt, dupa ce au fost adoptati de lupoaica ?

 buntzi, on Feb 14 2009, 14:31, said:

parerea mea sincera de ignorant: in doua pagini de posturi, daca au fost doua sau trei legate de gastronomie. In rest, biochimie, medicina si mult ego. :thumbdown:
Ai foarte multa dreptate, si eu imi cer scuze, cel putin pentru posturile mele.
Am si o deformatie profesionala: cand pun mana pe ceva sa bag in gura, vad cu ochii mintii de unde vine si unde se va duce acel aliment.
Si ce sa fac daca oamenii imi pun intrebari sau ma contrazic argumentat ? Trebuie sa le raspund.

Uite un pic de gastronomie:

Branza de vaci facuta in casa (multi dintre noi au nevoie de asa ceva, pentru copii, batrani, sau in cazuri unor regimuri de slabit sau hepato-protectoare): lapte de vaca, de preferinta integral, de la tara, sau daca nu gasiti, lapte "integral" cu 3,5% grasime (daca folositi lapte dietetic, cu 1% grasime o sa va scartaie branzica in dinti), sau lapte de oaie, de capra.

Se incalzeste laptele pana la 40-50 de grade si se opreste focul (daca nu-i cunoasteti originea si nu e lapte din comert, adica pasteurizat, il fierbeti vreo 10 minute si-l lasati sa se raceasca la 40-50 de grade). Daca n-aveti termometru, luati cu o lingurita lapte din ala si-l turnati pe dosul mainii: la 40-50 de grade o sa aveti senzatia de fierbinte, dar fara sa va arda.

In acel moment se aduga in lapte vitamina C solutie (din fiole), nu comprimate. E destul o fiola de 10 ml la un litru de lapte. Se amesteca foarte bine si se lasa acoperit, timp de vreo 2 ore. Se strecoara printr-o panza alba, curata, sau printr-un tifon pus in 3 sau 4 (se face un saculet, in care se pune continutul oalei si se atarna deasupra altei oale - daca vreti sa pastrati zerul, daca nu, deasupra chiuvetei). Randamentul este de 6-7 litri de lapte la un kg de branza de vaci. Daca folositi alt acidifiant - gen suc de lamaie sau portocala - o sa iasa branzica mai acra, pentru ca acidul citric este mai acru la gust decat acidul ascorbic (vit. C).
Daca nu vreti sa puneti nici vit. C nici suc de lamaie, puteti pune putina sana sau iaurt (cam 100 g la un litru de lapte), dar lasati la cald sa stea mai mult - cam de seara pana dimineata, iar dimineata incalziti putin oala (ca sa treziti din somn cazeina care n-a binevoit sa se inchege peste noapte).

Un pont: daca faceti branza de vaci in cantitate mare - si va ramane mult zer (ce se scurge din saculetul de panza), fierbeti zerul. Albumina din lapte coaguleaza in mediu acid la temperaturi mai mari, si o sa apara ca o spuma, la suprafata zerului. O adunati cu o paleta, si ati obtinut: urda !

Daca aveti in familie bolnavi de ficat, care n-au voie sa manance branzeturi grase, dar poftesc la o gura de telemea, puneti putina sare peste branzica de vaci si, amestecata cu putin iaurt, faceti o crema de branza tartinabila. Le veti face o bucurie.


 shiva, on Feb 14 2009, 14:36, said:

Avand in vedere cum se produce laptele industrial, nu ma mira faptul ca apar atatea probleme cu lactatele (hormoni, antibiotice, concentrate ).

Necazul nu este la industrializarea laptelui, ci in ferma, la producator: atunci cand indivizi iresponsabili fac tratamente la vacile bolnave si dau apoi acel lapte catre consum, e normal sa apara acele substante medicamentoase in lapte.

Stit de ce nu avem (sau avem prea putine) unitati de prelucrare a laptelui cu autorizatie de vanzare in UE ? Pentru ca nu avem un control strict al laptelui la producatori. Credeti ca marii procesatori (danone, brenac etc) consuma motorina ca sa aduca lapte din Ungaria sau Slovenia (!) de dragul fermierilor alora ? Necazul este ca (virgula) conditiile de igiena la lelea Foarea sunt (in marea lor majoritate) execrabile. Taranul roman nu intelege de ce trebuie sa foloseasca vase din inox, aparat de muls si bazin de colectare cu racire. Nu mai vorbim de igiena din grajd.
Avem obligatia sanitara fata de UE sa nu acceptam la industrializare lapte cu un numar de celule somatice peste o limita impusa (nu stiu exact care e, ca nu lucrez la o fabrica de lapte). Aceste celule somatice reprezinta o suferinta a glandei mamare si faptul ca se afla intr-un stadiu pre-clinic sau sub-clinic de mamita - inflamatia glandei mamare - care de cele mai multe ori e infectioasa.
Aceste infectii mamare se transmit cel mai des prin mainile mulgatorului - de aici ideea cu aparatele de muls. Chestia e ca in UE - ca si la noi, rentabilitatea in cresterea vacilor porneste de al un numar de 30-40 de vaci per exploatatie. La acest efectiv minim iti permiti sa-ti dotezi ferma si cu aparate de muls, si cu tanc de racire si sa ai o igiena remarcabila - vei produce atunci numai muc si sfarc !
Cu una-doua vaci pe marginea santului nu poti sa ai nici calitate, nici cantitate.

Au parut tot felul de scandaluri referitor la faptul ca producatorii individuali (vacari, ciobani etc) nu mai au voie sa vanda produsele decat in localitatea (sau in judetul de origine). Marea problema la acesti producatori este igiena mulsului si a prepararii lactatelor. Pe partea cealalta, lactatele cumparate din raftul supermarket-ului au cel putin un mare avantaj - cel al igienei.

 shiva, on Feb 14 2009, 14:36, said:

Horia, care din produsele lactate de pe piata romaneasca sunt mai "curate"? Ma refer la cele de baza: lapte, iaurt, smantana. Tot ma uit la continutul iaurturilor  cu fructe si mi se face parul maciuca, cand vad ce contin... :thumbdown:
Produsele acidifiate: iaurt, sana, kefir, smantana fermentata sunt foarte sensibile la substantele straine din lapte. In sensul ca acele bacterii acido-lactice nu traiesc daca le pui in lapte cu antibiotice, de exemplu. Este asadar, nevoie de lapte cat de cat curat ca sa poti produce lactate acidifiate.

Pe partea cealalta, te uiti si pe eticheta: trebuie sa scrie lapte, ... eventual si lapte praf (nu-i o crima) si bacterii selectionate. Unii, mai meschini, pun si amidon sau gelatina, sa le ingroase - iarasi nu-i o crima (nu sunt otravitoare), dar nici de bun-simt ... Si, in final, gustati periodic produse de la diferiti producatori. Ce va place, aia consumati in continuare - cautati "producatorul" pe raft. In general, un producator mare nu-si schimba retetele si calitatea produselor peste noapte. Dca produce prost, prost o sa produca in continuare. Dca produce bine, tot bine va produce in continuare. Mai este si altceva: calitatea latelui difera in functie de zona de unde e colectat: munte, deal, campie. Unora le plac lactatele din zona de campie (produse la Braila de ex.), altii prefera zona de deal (Arges, Iasi-Suceava), altii cea de munte (Brasov, Covasna, Sibiu). Cel mai bine ar fi sa faceti degustari acasa: cumparati 5-6 sortimente si le degustati (sa fi fost produse cam in aceeasi zi). Bagati la frigider si mai degustati odata a doua zi. Si tot asa a treia zi. Sunt lactate acidifiate care se acidifica puternic chiar si la frigider - devin foarte acre. Depinde de tulpinile bacteriene folosite. Altele, dimpotriva, raman relativ dulci - aceste bacterii sunt sensibile la frig, si nu se multiplica la frigider. Smantana cea mai buna (veritabila) trebuie sa reziste la frigider timp indelungat - chiar si o luna - nu conteaza ca i-a trecut termenul. Daca s-a mentinut fara sa se acreasca excesiv sau sa sa dea in putrefactie, atunci e o smantana de la un producator cu bun-simt (si cu materie prima buna). Poate eventual sa se mai intareasca si sa apara untul deasupra.

La iaurturile cu fructe, e o problema in general: la fel precum in bancul cu taranul si camila, ele nu ar trebui sa existe ! Pentru ca e intrucatva impotriva naturii sa pui fructe dulci intr-un produs acidifiat si sa vrei sa nu fermenteze ! Dar aici intervine placerea perversa a consumatorului care spune: vreau iaurt cu fructe, sa tina mult, sa nu se strice - si cand il mananc sa nu fac diaree. Nu spune: vreau iaurt cu fructe care sa contina doar atat - iaurt si fructe ...
Si-atunci producatorul ce sa faca: pune tot felul de anti-fermenti, de gume pentru gelificare (pentru ca iaurturile lasa zer, e normal - dar clientul stramba din nas), de aromatizanti (pentru ca iaurtul acopera in timp aroma fructului, maine nu mai miroase la fel ca azi, cand ai pus fructele in el), de omogenizanti (pentru ca sucul din fructe se lasa la fundul paharului, smantana din lapte iese deasupra, ce mai o nebunie ....) si tot felul de agenti care sa te stranga la burta, sa nu faci diaree dupa ce-l mananci.
Parerea mea: vrei (iti place) iaurtul cu fructe ? Ia frate iaurt din cel mai bun, si pune fructe proaspete in el - banane, kiwi, mere, pere - sau din dulceata sau compot daca nu ai proaspete - visine, cirese, zmeura. Si mananca-l pe loc. Nu le da timp bacteriilor din iaurt sa faca vreun gest obscen cu glucidele din fructele respective.

#35
tonks

tonks

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 15.08.2007
zerul care imi ramine cind fac cascaval, sau cel care apare la laptele batut, pot sa-l folosesc ca sa fac urda?
sunt foarte curioasa. :rolleyes:

si smintina cum se obtine?

de ex, am luat saptamina trecuta 2 kile de lapte din piata. l-am pus la prins, e cam frig la mine in bucatarie, si smintina care s-a strins deasupra in 2.3 zile era amara... tin minte ca mamaie cind avea vaci nu a patit asa ceva. eu personal smintineam oalele :P si mincam ca disperata cu piine si sare, si am fost cam dezamagita sa descopar ca ce am obtinut nu e ceea ce imi aminteam...

#36
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

Quote

Adeptilor evolutionismului pur, celor care incearca sa ne convinga ca toate au aparut pe aceasta planeta minunata - in mod spontan, de la sine - nu le-as cere altceva decat sa-mi produca (prin orice mijloc stiintific) o cana cu lapte. Pentru asta le-as da cateva brate de iarba, o galeata cu apa, un drob de sare si mult soare. Si hai, sa nu ziceti ca sunt un zgarciob, vreo doua maini de tarate de grau.

Dar totul este in zadar - fiindca nimeni nu poate produce in mod artificial o cana cu lapte. Cam dezamagitor, dupa toate rachetele si computerele, si laserele si toate alea - alea.

O Cana Cu Lapte ! Spuneti-le lucrul asta pustilor vostri cand nu vor sa bea laptele ! Spuneti-le ca lichidul acesta banal, care sta in cana in fata lor, NU POATE fi fabricat de om !

dezamagitoare este gindirea ta plecata prin maracini. ce parere ai de acest exemplu: iti dau 10 beri si mult soare, adu-mi o butelca cu pisat, fara sa bei berea. hmmmmm, copii, sper ca am demonstrat ca dupa toate computerele & shit, lasere si nave shpatziale, omul nu poate produce in mod artificial O Cana Cu Pisat. dezamagitor my ass

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate