Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Proiect duplexuri 12 case - de la cumparare teren la executia propriu-zisa

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#37
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
Dupa ce spui tu, esti sigur ca vrei sa construiesti in Romania? si mai ales langa Bucuresti?

Edited by MirelaLucia, 04 February 2009 - 13:34.


#38
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostAstrul, on Feb 4 2009, 01:49, said:

3. Proiectul
Mergem cu cadastrul in mana la nenea asta rau Punkt, il batem la cap sa ne faca un concept, negociem la sange cu el, ca va face vreo 12 xeroxuri, de rezistenta ma pot ocupa eu, la instalatii putem conveni un sistem, avem si acolo oameni de meserie pentru proiectare, etc...Proiectul gata, 12 documentatii la primarie iese AC-ul si ne apucam de treaba.
Ma gandesc ceva intre 140-170 mp desfasurat, cu garaj, cu terase, eventual deck-uri de lemn, pergole pentru umbra, multa verdeata, nu vreau sa facem bataia de joc a astora cu ansambluri rezidentiale. Fiecare mai are cate o cunostinta care mai stie pe cineva, care mai rezolva o problema, etc...E mult mai usor. Proiect din care sa reiasa o executie relatv usoara, ceva in cadre pentru o compartimentare cat mai lejera, o placa peste parter, o mansarda la 1,7-1,8 m, cu un tavan pe lemn, tigla pe casa, aceeasi culoare toata casa, aceleasi tipuri de termopane, aceeasi arhitectura. Cum isi coloreaza si mobileaza casa omul la interior este problema lui.
Astrule, tu ai idee cite master planuri din alea am facut in ultimii 2 ani?! Tu ai idee citi investitori s'au gindit si au incercat sa faca ce vrei tu?!
Majoritatea nu aveau o letcaie in buzunar. Sperau la imobile de 1 milion de euro si n'aveau 10.000 pt proiect :death: .

Eu nu zic ca nu este o idee extraordinara, este chiar minunata. Dar mereu, absolut mereu marele impediment au fost banii! Multi fac un caiet de marketing, doar planuri colorate si randari pe calculator, baga proiectul la marketat prin brosuri si presa si asteapta feedbacku' pietei.
OK, suna telefonu' 2-3 luni si dupaia stop. Nimeni, absolut nimeni nu mai da banii pe contracte si promisiuni. Omul obisnuit, cel interesat de o casa pe pamint vrea certitudinea ca dezvoltatorul are capacitatea sa finanteze lucrarea cel putin 50%, adica o suma colosala la cele citeva case de pe masterplan.
O alta mare problema, una de care majoritatea sunt satuli, este infrastructura, adica: trotuare, alei pietonale, servitutea asfaltata, statie de epurare, alimentarea cu apa, stilpi pt. curent electric....MULTI bani. Casa in sine ca si obiect, probabil nu prezinta o problema dar cu restu'?! Noi asociem ideea de ansamblu sau enclava cu drumuri pline de noroaie, balti, fara pic de verdeata si aglomerari in trafic...asta este perceptia generala si e pe bune.
Aceleasi probleme le'a promovat Impact timp de 2-3 ani si pina la urma au ajuns oaia neagra din imobiliare. Apropo, citeste topicul lu' Courage sa vezi aceleasi interminabile probleme. Viata in colonie e grea.

Cel mai simplu ar fi sa mobilizezi 2-3 potentiali clienti. Dupa ridicarea a 3 case, sau ma rog, sa iasa din pamint, cu siguranta oamenii ridica din sprincene mai interesati si capeti incredere, implicit suport. Problema ramine cum gasesti cei 3 clienti. Ce garantii oferi?!!! Garantia este singurul lucru care'i mobilizeaza si care ii poate face parteneri.

View PostAstrul, on Feb 4 2009, 01:49, said:

Ce ziceti, e viabila ideea? Eu oricum ma voi apuca de unul singur sa fac acest proiect insa va fi mult mai anevoios si la sfarsit rezultatul va fi mult mai costisitor pentru un eventual cumparator.
ideea este viabila dar nu in contextul de azi unde oamenii nu mai dau 2 bani pe proprietati.

Daca ai terenul as putea sa te ajut sa gasesti niste parteneri seriosi, straini, pt. ca romanii sunt agarici si calici. Lait motivu' "cit e halatu'" ar trebui sa fie emblema nationala.

#39
Turcu6206

Turcu6206

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.07.2007
cu o discutie clara si un numar minim de membrii eu ma bag  :thumbup:

  Bineinteles ca nu trebuie plecat de la premiza ca totul va fi  roz si toti ne vom intelege, dar daca nici unu nu va exista un idiot printre noi micile divergente fac viata mai frumoasa, interesanta.... zic eu.

  Din punctul meu de vedere pretul este foarte relevant, dorinta existaaaaaaaaaaa multe este

Edited by Turcu6206, 04 February 2009 - 14:03.


#40
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Multi s-au avantat in aceste proiecte imobiliare din dorinta de profit imens. Normal ca e greu sa vinzi un imobil in care ai investit pana intr-o 100k, si sa vrei sa scoti 300k. Adica tu vrei sa-mi spui ca nu exista 11 oameni cu o eventuala putere financiara incat sa suporte un teren si o casa in regim de regie proprie? Cu un teren la 10-15 % din valoarea pietei? Daca eram atat de pesimist nu mai faceam nimic in viata asta.
Eu am inceput un astfel de proiect in Slatina si are succes. Garantii? Cine sa dea garantii cui? 12 oameni cumpara un teren, il impart si construiesc 12 case. E cam acelasi lucru cu 2 familii, de regula inrudite care-si cumpara un teren, il dau pe din doua, si construiesc un duplex. Sunt sute daca nu mii de cazuri de genul asta si totul a iesit cum trebuie. Cu costuri mult mai mici.
Problema e pusa gresit, daca vrei sa faci profit, e un mare risc, poti ramane cu cateva proprietati neterminate, poate neincepute decat la faza de proiect cum ai patit tu. Dar aici nu este vorba de asa ceva.Imagineaza-ti 12 prieteni, 12 colegi cu bani de casa si teren care cumpara o parcela mare si incep constructia lor. Cam asa se reduce problema. Se poate si stiu sigur ca daca exista vointa si capital n-ar avea de ce sa nu fie un proiect de succes.
Eu nu spun ca este posibil sau imposibil, daca tot a ajuns omul sa nu mai fie atat de superficial cand isi face casa, intra pe forumuri, se intereseaza de preturi, de constructori, de proiecte, de ce crezi ca poate fi atat de ireala ideea? Ti-am spus de la inceput. Nu este un proiect rezidential din care sa scot profit. Vreau sa-mi fac o casa, vreau sa stiu langa cine voi locui inca minim 10-15 ani cat oi mai avea, vreau o retea de utilitati bine pusa la punct, vreau o strada decenta, si daca se poate cu costuri minine. Vise? E posibil, cand eram mic vroiam sa fiu constructor si nimic altceva. Nu vad ca m-a impiedicat pana acum sa fac asta, si nici sa fac orice mi-am propus de acum incolo.

#41
Turcu6206

Turcu6206

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.07.2007
eu zic sa ne strangem cei care vrem si sa ne intalnim la o bere sau ce prefera fiecare sa vorbim .....

#42
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Sunt multi oameni care au ingropat zeci spre sute de mii de euro in case pe terenuri fara utilitati, cu vecini care au construit cum i-a dus capul. Nu suport chestia asta. O perioada imi propusesem sa candidez la primarie, nu aici, am ceva skill in urbanism, dar ce sa faci acolo unde, deja s-a construit haotic. Macar sa faci ceva la casa ta, acolo unde-ti vei petrece o buna parte din timp, sau mai bine zis familia ta, caci tu probabil vei fi ocupat pentru strangerea de fonduri.
Nu vreau ca vecinul sa-si puna casa cum are chef, sa ma trezesc ca a intrat 15 metri in terenul meu, ca isi varsa cacastoarea chiar pe langa gardul meu, ca isi mai ridica un nivel si-mi usuca toate ierboteniile din curte si nu mai am soare, ca langa mine se muta o familie de 25 de puradei si Vastine, 12 oameni, interese comune: un camin decent. Nu cred ca nu sunt doritori si nu cred ca lumea e chiar saraca.

Edited by Astrul, 04 February 2009 - 14:15.


#43
Pazvante

Pazvante

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 31.10.2008
lucrarea poate demara daca:
-cele 12 familii au 100.000E, bani "in mana"
-accepta locatia
-accepta anumite reguli ( constructii identice reduc costurile cu planurile de arhitectura si alte milioane de acte; fiind case tip, constructorul "merge" mai usor dupa prima casa etc.)

#44
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Proiectul dureaza 2 ani. Prima parte terenul, apoi eventuale zbateri legate de impartire, intravilan construibil, etc...proiectul, studiul de fezabilitate, organizarea, furnizorii, utilitatile, etc...
Anul 2 executia. Anul 3 spatii verzi si gratare. anul 4 vindem tot ca ne-au falimentat micii si berea. Ceva de genul asta. E timp de facut bani, pentru cine poate. Nu e un proiect "must have" ci "can have". Adica sa vrei si sa poti. Nu poti sa incurci 11 oameni daca n-ai resurse. Adica daca te bazezi decat pe o suma provenita din vanzarea unui apartament, teren, etc...Trebuie sa ai si un venit care sa te acopere in cazurile in care proiectul se dezvolta, se doreste o arhitectura peisagistica, o strada cu dale, pomisori, sistem de securitate, etc...
Eu nu ma grabesc sa ma mut la casa, mai pot sta 4-5 ani linistit, as face-o pentru ca acum simt ca e momentul. Trebuie sa profiti de situatia creata. E o vorba in orice criza unii pierd, altii castiga. Acum castiga cei care nu s-au avantat pana acum in nebunia asta imobiliara. Oamenii au facut investitii, au imprumutat bani, zeci si sute de mii de euro sa cumpere terenuri de 2 lei sperand sa le vanda la pret de Pipera, acum au luat teapa, au datorii, dobanzi, isi pierd casele, masinile, terenurile luate, ar vinde orice, ar face orice. Ok, ai fost prost, e randul meu sa profit. Intotdeauna cineva castiga si cineva pierde.

Edited by Astrul, 04 February 2009 - 14:30.


#45
Turcu6206

Turcu6206

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.07.2007
Eu zic ca se poate face si cu 75-80 k avand in vedere ca la interior fiecare isi alege finisajele.

Eu de exemplu daca nu dispun de bani si avand in vedere situatia actuala pot lasa etajul neterminat.

Bine fiecare face cum cu o disponibilitate spre compromis cred ca proiectul se poate realiza, necesita insa o gandire cat mai realista.

View PostAstrul, on Feb 4 2009, 14:23, said:

Proiectul dureaza 2 ani. Prima parte terenul, apoi eventuale zbateri legate de impartire, intravilan construibil, etc...proiectul, studiul de fezabilitate, organizarea, furnizorii, utilitatile, etc...
Anul 2 executia. Anul 3 spatii verzi si gratare. anul 4 vindem tot ca ne-au falimentat micii si berea. Ceva de genul asta. E timp de facut bani, pentru cine poate. Nu e un proiect "must have" ci "can have". Adica sa vrei si sa poti. Nu poti sa incurci 11 oameni daca n-ai resurse. Adica daca te bazezi decat pe o suma provenita din vanzarea unui apartament, teren, etc...Trebuie sa ai si un venit care sa te acopere in cazurile in care proiectul se dezvolta, se doreste o arhitectura peisagistica, o strada cu dale, pomisori, sistem de securitate, etc...
mai apare si situatia in care o parte din cei 11 oameni nu dispun de locuinta. Trebuie sustinere din partea tuturor pentru a nu se ajunge la un blocaj.

Uni poate au 30-40 k pt inceput si pot sustine inceperea proiectului urmand sa vanda un teren/apartament si sa se mute in noua casa.

Edited by Turcu6206, 04 February 2009 - 14:30.


#46
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
gasiti intai n model de casa care sa placa la mai multi. Alegeti-va 3-12 persoane care agreati conceptul respectiv de casa, cu un estima de costuri si apoi cautati terenul. Nimei nu investeste intrun teren ca apoi sa isi scoata unul altuia ochii ca nu ii place modelul decasa sau ca nu are bani de ea. Asa fiecare stie ca cat il va duce casa si stie cam de cati bani va dispune pentru teren.

Eu altel nu vad abordat acest proiect.

#47
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Precum spuneam din idei se pot naste lucruri marete.

View PostMirelaLucia, on Feb 4 2009, 14:31, said:

gasiti intai n model de casa care sa placa la mai multi. Alegeti-va 3-12 persoane care agreati conceptul respectiv de casa, cu un estima de costuri si apoi cautati terenul. Nimei nu investeste intrun teren ca apoi sa isi scoata unul altuia ochii ca nu ii place modelul decasa sau ca nu are bani de ea. Asa fiecare stie ca cat il va duce casa si stie cam de cati bani va dispune pentru teren.

Eu altel nu vad abordat acest proiect.

exact la asta ma gandeam si eu, se strang x oameni, ok, avem bani, hai sa vedem ce putem face, asta, asta, asta, cat ne costa, atata, pana la atat, eu ma retrag, eu zic ok, apoi cand s-a ajuns la un acord se cauta terenul, si restul ramane in manualele de istorie.
Pentru cei cu bugete mai restranse exista si varianta pe lemn, dar cred ca a fi economic sa fie toate la fel, aceleasi materiale, etc...Plus ca daca nu ai bani de mansarda, mai vine un vecin, te mai ajuta cu un glet, cu o lavabila, mai imi raman mie 3 placi de faianta de la o lucrare publica, se gaseste sprijin. Cu 10 lei te duci in piata si ai luat 2 kile de rosii, cu 120 de lei umplii juma de cos la Cora.
Acum o sa plec ca ma chinui de 3 zile sa fac o scara si aseara cand era aproape gata, am dat-o jos ca nu mi-a placut.

Edited by Astrul, 04 February 2009 - 14:38.


#48
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
puteti agrea 2 modele de casa ( usor modificabile la interior - unii au 1 copil, altii 2-3, altii o bunica etc.) una pentru cei cu bugete peste medie si alta pentru cei cu bugete restranse. Cele 2 modele de case sa poata fi compatibile una cu alta, adica sa dea bine impreuna.

ideea nu e rea, e usor asa pe hartie, greul este la punerea efectiva in practica, pentru ca romanul da mult din gura si actioneaza putin sau una zice si alta face.


Si un alt sfat. ncercati pe cat posibil sa luati teren deja parcelat ( economie de timp si nervi legati de parcelarea lui), de preferat intravilan si eventual si cu pile la primarie ( adica autorizatii instant, nu tu vizite pe santier, receptii la case rapide, etc..)

Noi avem in spatele casei un astfel de teren mare, dar nu va vreau de vecini. Nu are strada pietruita, nu are nici o utilitate si plus de asta nu vreau aglomeratie pe patinoar. Asa ca sa nu va ganditi sa veniti langa noi. Mergeti spre Nord si Nord Est , cred ca veti gasi ceva acceptabil. Dar nu uitati sa tinet cont si de aspectele astea birocratice pe care le-am amintit.

Edited by MirelaLucia, 04 February 2009 - 14:49.


#49
Turcu6206

Turcu6206

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.07.2007
eu zic sa stabilim niste criterii:

- locatie teren
- suprafata casa
- suprafata teren
- asezare casa
- cu/fara garaj/beci
- p+1/p+m/....

si specialistii mai pot completa....

#50
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Nu e greu deloc daca exista fonduri se poate face orice. Trebuie sa existe initiativa, ceea ce exista deja nu numai la stadiul de idee. Normal ca nu voi dezbate toate aspectele aici, sunt proiecte le care ma gandesc de ani de zile, sunt proiecte pe care le gandesc acum pentru urmatorii 10 ani. Nu stiu ce fac maine insa peste 5 ani stiu sigur unde vreau sa ajung si ce voi face.
Se pot agreea si mai multe tipuri de case, respectand aceeasi arhitectura, acelasi format.
Pentru mine este o provocare, imi place sa provoc viata, sa scot tot ce e mai bun de la ea. Crezi ca anul trecut nu puteam sa-mi fac casa, in loc sa-mi cumpar masina de 20k. sa-mi renovez apartament cu 25 k si nunta cu alti 20 acum aveam deja teren si o casa inceputa la rosu. Insa nu era momentul si stiam asta. Acum insa simt ca se poate, ca se pot stoarce la maxim orice banut investit, o retea de panouri solare, am inceput sa ma interesez de un sistem de tevi ce se pun in pamant exact ca si incalzirea in pardoseala, ai caldura in casa toata iarna practic moka, apa calda de la panouri, apa potabila in put forat la mare adancime, adica ceva structurat si gandit in amanunt. Mi-e greu sa astern acum toate ideile. Insa sunt multe si cred ca se pot pune in aplicare.
Hai ca ma tineti din treaba. N-am sperat asa feed-back atat de devreme. Abia azi-noapte m-a pocnit ideea initierii acestui topic.

#51
Turcu6206

Turcu6206

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.07.2007
deja te duci departe cu panouri and other shit.....

Acum plec. Ma uit diseara ce s-a mai discutat.

#52
akinik

akinik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 31.03.2007
Astrule , vise frumoase dar greu de realizat. Va fi dificil sa impaci pe toata lumea cu o anumita idee, pentru asa e dat de la Dumnezeu sa avem fiecare gusturile si ideile separate unul fata de celalalt. Daca ai fi venit cu un proiect rezidential finalizat si incercai sa cooptezi anumite persoane , alese pe sub spranceana , ca de , doresti sa-ti fie vecini , eu zic ca ai fi avut mai multa credibilitate si ai fi castigat mai multi simpatizanti.
Altfel , eu zic ca vei ajunge in rolul lui Diaconescu , sa te lupti asemeni morilor de vant , incercand sa impaci si capra si varza , pe baza unor principii pe care tu le consideri un model de viata si un fel de comuniune in care sa predomine respectul si ajutorul in multe ipostaze.
E dificil . In Germania , am locuit intr-un cartier de cateva zeci de vile ; si cat am stat pe acolo m-a surprins total modul lor de convetuire , de faptul ca nu se viziteaza unul pe celalalt , nu isi cer ajutor unul altuia , din casa nu pea ii vezi iesind , se pun cu fundul in masina si pleaca in diverse directii . In schimb au respect fantastic unul fata de celalalt , in sensul ca niciodata nu calca pe proprietatea celuilalt , nu-si deranjeaza vecinul nici macar cu o floare , nu sunt obisnuiti sa ceara ajutor unul altuia , insa la nevoie iti dau si haina de pe numai sa te vada ca esti intreg, multumit si ca il respecti pentru acest gest. Sunt ei un pic mai reci dar au o caldura in suflet de neimaginat , care emana corectitudinea si respectul fata de semenul sau.
In schimb cand ajungi acasa , parca te revezi pe alta lumea , o lume zbuciumata cu interese din toate directiile , te simti muscat din toate directiile si neajutorat de situatiile in care te aflii. Asemeni cazurilor care le vezi la tv , cand observi ca unii fura sau dau in cap la altii iar noi stam nepasatori si ne facem ca nu vedem ce se intampla si incerca sa ne erijam in diverse moduri , numai ca sa nu ne implicam in acel caz. Mi-a dat sa vad un caz, tot pe afara , cand doi barbati incercau sa o jicneasca pe o doamna mai in varsta, ca in numai cateva secunde sa vezi pe toata lumea din jur cum au navalit pe acele persoane si le-au imobilizat , din simplu motiv ca ...au adus jicniri verbale asupra unei persoane , care practic statea frumos si isi astepta autobuzul.
Si inca un exemplu , si inchei , ar fi cel legat de "respectul" care ni-l dam unul altuia in trafic. Eu zic, ca daca la celelalte cazuri de mai sus ne mai putem destepta , la acesta din urma cred ca vor trece sute si sute de ani pana vom ajunge sa constientizam cat de mult conteaza sa fii respectos  amabil cu cel de langa tine , sa respecti prin bunul simt de a fi corect , de a respecta niste reguli de circulatie si de a da dovada ca intradevar suntem oameni nu animale.
Imi cer scuze ca m-am abatut de la subiect , insa visul pe care incearca sa-l realizeze Astrul , cam de aceste lucruri "se leaga" in primul rand , ca mai apoi sa invocam motivul banilor sau a altor mofturi emise de persoanele implicate in acest demers.

#53
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Cu o floare nu se face primavara dar iti poti face o gradina de revista. Ma doare fix in cot cum sta treaba la altii in cartiere, poate daca se va face asa ceva la noi, vor incepe sa-si schimbe mentalitatea si sa vada ca se poate. Daca il luam pe nu in brate si spunem ca suntem romani si n-avem ce face atunci de ce dracu ne mai chinuim p-aci? Prefer sa stau in blocul meu sa cheltui 5000 de euro pe farduri si trabuce, si asta e, fi-meu va trai cu mine in dormitor, isi va aduce gagica tot in casa, dar macar vom fi bogati si ne vom permite orice avem chef. Nu, eu nu-mi fac casa pe unde apuc, langa cine apuc, sa ma spal cu apa de la 2 metri de cacastoarea vecinului, sa-mi iau Hummer ca primarul astfalteaza 3 metri de drum in zi de alegeri, ca trebuie sa-i platesc lu' Caisa 3k, ca a fost primul care a tras curent si acum incearca sa faca pe Renelu. Bai oameni buni, eu stiu ca am urechi si ochi, numai asta vad la fiecare santier pe unde ma plimb. Si pentru asta sa mai platesc si o viata pentru moftul asta de a avea casa. Ce casa-i aia cand nu vezi un copac pe o raza de 2kmp? Ce casa-i aia unde vecinul a lasat strada de 3 metri si se circula pe rand? Ce casa-i aia cand fac o jumate de ora pana sa intru in Bucuresti? Ce casa-i aia sa trebuiasca sa-mi duc copilul timp de 12 ani la scoala daca vreau sa nu invete la Cocarlaul din Deal cu invatatoarea care da note pe porumb si gaini. Sa fim seriosi. Ca visez sa platesc atata cat face un teren si o casa? Si sa mai am pretentii si de conditii normale? Nu e nimeni D-zeu, nu e proiectul meu, e o idee. O idee poate fi pusa in practica numai daca se strang cateva capete mai luminate si iese ceva frumos.
Unde vezi tu greutatea? A, ca trebuie schimbata un pic conceptia? Mentalitatea? Care-i problema, incepem de aici, doar ne-am strans cu un scop, sa ne informam, sa invatam din greselile fiecaruia, nu? Prea mult negativism, trebuie sa iau o bere urgent ca sunt plin de medicamente. Poate o fi si asta un efect secundar. Dar cand posibil anul viitor voi incepe un jurnal de casa, atat mi-as dori sa va iasa negativismul pe nas. :lol:
Stii, akinik, cand am inceput sa ma ridic pe picioarele mele, toti mi-au spus ca e imposibil sa fac ce fac eu in conditiile in care am pornit de la 0. Nu m-a ajutat nimeni, mi-am muncit din studentie fiecare leut, si numai in domeniul pe care-l practic. Nu m-am abatut niciodata de la meserie, nici cand lucram pe moka sa invat proiectare, nici cand caram pe santier si invatam sa tencuiesc, si nu-mi cadea nimic, chiar daca eram fiul lui Sefu' si castigam cat jumate de salahor. Asa ca nu-mi spuneti de retete de esec, sunt multe si nu fac obiectul ideii mele. Obiectul este de a face acest proiect realizabil. Unul se pricepe la terenuri, eu nu, unul la ce acte trebuie facute, eu nu, unul la instalatii, eu nu, avize, utilitati, eu nu. La ce ma pricep in schimb imi pot oferi 1000% implicarea mea. Si crede-ma, n-ai tu boi la car cat pot eu sa trag! Nu am spus 12 degeaba, puteam spune 10 sau 20. Peste 12 e prea mult, sub 12 e prea scump. Nu vin sa prezint nici o reteta. Unii muncesc la asta de le ies ochii si nu cred ca vor sa-si prezinte munca, asa...Cand va iesi probabil va iesi si o reteta, numai buna de urmat. Poate asa se schimba ceva in mentalitatea asta. Ne-am obisnuit sa fim nesimtiti, sa nu ne intereseze de nimeni in jur, am descoperit asta abia cand am plecat din Bucuresti. Nu stiam de ce lumea are perceptia asta despre bucuresteni. Cand ieseam si strigam sa vina un vecin sa ma ajute cu ceva ieseau 10. Cu o bere rezolvi multe. Si cred ca este in asentimentul tuturor ca e bine sa ai vecini din toate domeniile. Sau am uitat bunul simt si trebuie sa-i cerem bani unei batrane sa treaca strada? Cred ca se gasesc 11 oameni care sa doreasca sa locuiasca intr-un mini cartier decent.
Eu trebuie sa impac pe nimeni, toate lucrurile se discuta si se iau decizii de comun acord. Chiar crezi ca ar fi vreo casa care sa nu placa ochiului?
Eu sti doar ce pot face singur? Sa cumpar un teren mare, il parcelez singur dupa capul meu, imi fac o casa. Cine vrea sa cumpere terenul ok, face casa cum consider eu, daca imi place moaca lui, am tot dreptul in momentul ala, daca nu, imi plantez pomi, imi fac o piscina si ma plimb cu bicicleta pe toti cei 8000 de mp.
Dar nu mi se pare just, nu vreau sa ma trezesc dezvoltator, nu-mi place nici ideea si nici nu-mi arde sa cumpar terenuri de fotbal doar pentru a face profit din asta.
Nu exista mofturi, decat idei. Daca eu vreau sa fac un loc de joaca pentru cei mici, cu cateva leagane, niste nisip sa-l invat p-ala mic ca daca pui ciment si var iese mortar, se considera moft? Sau un foisor mai mare unde sa ma retrag seara cu proaspetii mei vecini sa incing o pulpa de pui si vreo 3 lazi de bere e moft? E doar o idee, atat. Pana la urma toti venim din niste cutii amarate de chibrituri, unde auzim cum trage ala de sus apa la wc, cum se cearta vecina ca i-a venit barbas-u iar mort de beat acasa, si ne trezim ca vrem sa traim la Castelu Peles. Nu, daca esti rezonabil, si ai resurse financiare si in primul rand sa te duca bine capul eu zic ca este posibil. E ceva de viitor, e bine sa ramana in vedere, nu se stie niciodata. Eu nu ma grabesc, bani de teren am si maine, bani de casa pot face, fara nici o problema.
Numai faptul ca in 12-15.000 de euro te poti incadra sa cumperi un teren de 500 mp in ziua de azi, sa sti care-ti vor fi vecinii, cum vor fi construite casele, nu sa fie un santier permanent timp de 10 ani pana se vand toate parcelele, consider a fi un mare avantaj. Tu iti termini casa, vecinul peste 2 ani, ultimul tine santierul inca 6-7 ani, naiba ca ajung in carje pana sa pot auzi un ciripit de pasarele. Cand vin cifele vin 10 odata, se toarna odata, se termina casele toate odata. La interior fiecare cu treaba lui. Poti sa-ti faci si o camera in care sa stai si sa-ti termini casa in 3 ani, nu deranjeaza pe nimeni. Odata casa finalizata pe exterior, puse termopanele, la interior e treaba fiecaruia cum si ce vrea sa faca.
Of mai dar ce pesimisti mai sunteti! :D
in  Caldarusani, jud. IlfovSuprafata: 8000 mp
  Pret: 23 euro/mp
  Particular,vand teren la Manastirea Caldarusani,8000mp. Tarlaua 157,Parcela660,deschidere la Lac 32m,si la strada 25 metri.Distanta de la teren pina la lacul Caldarusani(150 m.).O zona superba cu panorama Lacului si Manastirii Caldarusani,cu padurea in apropiere.Rog numai oferte din Partea Investitorilor!! Terenul este destinat constructiilor(case de vacanta,vile,cartier).cadastru,intabulare!!.

in  Clinceni, jud. IlfovSuprafata: 6793 mp
  Pret: 20 euro/mp
   Teren Intravilan si se afla la 200m de padurea Ordoreanu si 100m de utilitati

in  ciolpani, jud. IlfovSuprafata: 6300 mp
             Pret: 26 euro/mp
teren cu deschidere directa la DN1 de 15m si 16m la DJ, la 150m de case, proprietar

Si ca astea sunt multe am bagat terenuri pe google si am luat primul link, in primele pagini. Deci in teorie se poate, cel putin in ceea ce priveste terenul. e gasesc cam in toate zonele din jurul Bucurestiului. Am dat cautare pe Ilfov, nici nu m-am dus mai departe.

Edited by Astrul, 04 February 2009 - 18:31.


#54
Turcu6206

Turcu6206

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.07.2007
Eu m-as baga, insa astept sa vad spre ce directie o ia acest proiect. Problemele nu sunt legate de proiect, deoarece sunt constient ca, cu putin optimism si implicare din partea tuturor acesta se poate realiza.
Eu as prefera un proiect mediu ca investitie (adresat persoanelor cu venituri medii 1500-2000 euro/luna)

- proiect scump >80 k (nu fiti rai ca atat imi permit) --> oameni implicati sa fie (ma gandesc eu) foarte ocupati ---> lipsa implicare (prefera sa dea banu)
      Legat de acest aspect, eu nu ma gandesc doar la casa si teren, ci si la cheltuielile ulterioare: gradina, consumuri, alte cheltuieli adiacente care pot fi ridicate datorita comoditatii (lipsei de timp, etc.)

@Astru: terenurile sunt intradevar accesibile si ma gandesc ca se pot negocia mai mult datorita "crizei"

Edited by Turcu6206, 04 February 2009 - 18:40.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate