CIORBA DE BURTA
Last Updated: Feb 24 2012 17:37, Started by
kcostica
, Feb 01 2009 22:33
·
0
#19
Posted 03 February 2009 - 09:25
amonra_71, on Feb 3 2009, 09:11, said: N-am auzit si nici nu am mancat vreodata ciorba de burta acrita cu bors. Si mie imi place acra, dar cu otet. Inainte puneam otet in farfurie de mi se albeau buzele. Acum doresc sa mai simt un pic gustul de ciorba... @anknic: nu pun smantana in timp ce fierbe; am specificat ca o las putin sa se raceasca, si apoi pun smantana. Ulterior, cand o incalzesc, nu o mai aduc la punctul de fierbere. Alte retete? Edited by Africanul, 03 February 2009 - 09:31. |
#20
Posted 03 February 2009 - 09:30
eu amestec doar galbenusurile cu smantana(multe galbenusuri si multa smantana) si le adaug dupa ce am luat oala de pe foc , mai apoi adaug burta fideluta (acelasi procedeu de mai sus in rest )
place sa fac , place sa mananc :) |
#21
Posted 03 February 2009 - 10:03
Alte retete?
Pai cam toate au la baza aceleasi ingrediente. Eu de exemplu pisez usturoiul si-l amestec cu maiaua din galbenusuri si smantana. Apoi adaug in ciorba fiarta si deja acrita cu otet. Pun mai mult otet pentru ca orice adaos de orice fel de produs lactat mai taie din acreala. Marea mea problem e sa gasesc burta prefiarta mai putin buretata, ca ma enerveaza sa stau sa curet latele alea. |
#22
Posted 03 February 2009 - 10:14
În Ardeal se face cu legumele taiate mărunt, care se lasă apoi în ciorbă ; însă "puriștii" ciorbei de burtă, care se găsesc în Dobrogea, strâmbă puternic din nas la varianta asta :)
|
#23
Posted 03 February 2009 - 10:30
In Moldova legumele fierte se baga la blender (si de-acolo se-ntorc voioase-n oala cu ciorba) :)
Edit: tin sa specific: nu in toata Moldova, ci in zonele pe unde a ajuns "revolutia tehnologica" :lol: LE: neatza, Moaca, ne lipsisi! :) Edited by s3ction31, 03 February 2009 - 10:35. |
#24
Posted 03 February 2009 - 10:32
Pai cred ca la ciorba de burta nu este necesar ca oricum zeama se ingroasa destul. Altfel se transforma ciorba in crema de burta. :lol:
|
#25
Posted 03 February 2009 - 11:47
amonra_71, on Feb 3 2009, 10:32, said: Pai cred ca la ciorba de burta nu este necesar ca oricum zeama se ingroasa destul. Altfel se transforma ciorba in crema de burta. :lol: Acuma pe bune, daca pasezi o ceapa, 3 ardei si 2 morcovi nu-ti iese juma' de oala de piure, incat sa faci ciorba-crema. |
#26
Posted 03 February 2009 - 11:58
Eu frec doua-trei galbenusuri cu o lingura de otet si le vars in oala pe care tocmai am luat-o de pe foc. Capata culoarea specifica, instantaneu.
Pofticios cum sunt, dupa ce se raceste un pic, bag in mine doua strachini de ciorba de burta pe care o mai potrivesc cu zeama de ardei iute murat si smantana :) |
#27
Posted 03 February 2009 - 15:07
mda, la mine ciorba nu se mananca daca nu are bors...asta e!
pun bors cu lapte batut pentru ca sa se adauge mai putin otet si mai putina smantana (otetul e iritant pentru stomac pe cand borsul nu e-si mai are si vitamine- si smantana e grasa si "grea" pentru pancreas, oricum mult mai grea decat laptele batut)-asta e ciorba de burta dietetica...dar care are gust si culoare ca orice ciorba de burta. nu pun oua (tot din cauza ca nu se mananca...) oricum. grija mare ca si ouale si smantana trebuie date totusi un pic in fiert (ca sa omoare bacteriile, zdrentele de ou nu se fierb mai mult de 5-7 minute ca devin toxice), cel putin asta stiu eu ca e regula in bucatarie... |
#28
Posted 03 February 2009 - 15:26
anknic, on Feb 3 2009, 15:07, said: mda, la mine ciorba nu se mananca daca nu are bors...asta e! pun bors cu lapte batut pentru ca sa se adauge mai putin otet si mai putina smantana (otetul e iritant pentru stomac pe cand borsul nu e-si mai are si vitamine- si smantana e grasa si "grea" pentru pancreas, oricum mult mai grea decat laptele batut)-asta e ciorba de burta dietetica...dar care are gust si culoare ca orice ciorba de burta. |
|
#29
Posted 03 February 2009 - 15:42
Apăi poți s-o acrești și cu corcodușe. Sunt adaptări. :P
Părerea mea e că ciorba de burtă cere oțet așa cum supa trebuie să fie dulceagă și varza să aibă mărar. |
#30
Posted 03 February 2009 - 17:32
#31
Posted 03 February 2009 - 22:03
Cu intarziere de o zi, revin cu poza "piftiei":
Attached Files |
#32
Posted 04 February 2009 - 10:50
Si pana la urma cat trebuie fiarta burta ?
In ambele cazuri, cand e prefiarta si cand nu e ? |
#33
Posted 04 February 2009 - 12:33
Daca o cumperi din obor, de la "sectorul producatori" este cruda; daca o cumperi din magazin, mai ales congelata, este prefiarta. In magazine ar trebui sa scrie cum este.
Personal, o prefer pe cea cumparata din obor, o fierb vreo 2-3 ore in oala minune impreuna cu un os tubular de vita si pe urma mai bag legume si tot ce mai trebuie. |
|
#34
Posted 04 February 2009 - 15:10
Pfuai ! :ewwpu:
Eu chiar îs moroșan, și-s tuma-n Maramureș, :D nici nu cred ca la noi vând oamenii asa ceva. Ce e oala minune ? Oală sub presiune ? Cum bagi legumele in ea ? |
#35
Posted 05 February 2009 - 14:04
A, si inca o intrebare, cum ajunge burta in forma aia in care se vinde ?
Ce se intampla de cand tai vaca pana ajunge in ciorba ? La noi se zvoneste ca se tine in zamă de var, si nu stiu mai câte... |
#36
Posted 05 February 2009 - 16:31
@Morosanul, da, este oala sum presiune. Legumele le fierb in aceeasi oala DUPA ce se fierbe burta si dupa ce scot capacul. Inca juma' de ora pana fierb si legumele n-are nimic.
Referitor la zeama de var, am auzit si eu ceva. Oricum, nu cred ca are ceva, pentru ca este dezinfectanta, dar de la obor o cumpar deja curata. Nu i-am intrebat p-aia cu ce o curata, da' n-are importanta. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users