Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
CIORBA DE BURTA
Last Updated: Feb 24 2012 17:37, Started by
kcostica
, Feb 01 2009 22:33
·
0
#1
Posted 01 February 2009 - 22:33
Pentru consumatori dar si pentru cei care o prepara sa posteze cateva retete si sa facem un concurs sa o premiem pe cea mai buna!GLUMEAM :P
dar vorbeam serios sa postati retete de preparare si trucuri, as manca numai ciorba de burtta si putine restaurante o maiprepara calumea asa ca vreau sa aducem ciorba de burta in top |
#2
Posted 02 February 2009 - 10:49
kcostica, on Feb 1 2009, 22:33, said: Pentru consumatori dar si pentru cei care o prepara sa posteze cateva retete si sa facem un concurs sa o premiem pe cea mai buna!GLUMEAM :P dar vorbeam serios sa postati retete de preparare si trucuri, as manca numai ciorba de burtta si putine restaurante o maiprepara calumea asa ca vreau sa aducem ciorba de burta in top O idee chiar buna :thumbup: Edited by Razvan1511, 02 February 2009 - 10:51. |
#3
Posted 02 February 2009 - 11:25
Ciorba de burta... o CAPODOPERA culinara! Nu exista termen de comparatie. Este "Mama lor"!
Ori esti nebun dupa ea, ori strambi din nas si zici ca iti vine sa borasti. Eu fac asa, si toata lumea este multumita: - Burta, cam 2-2.5 kile; - Ciolan (picior) de vita, mai mare, spart in cateva locuri; - Legume: ardei gras vreo 3-4-5 bucati, morcovi vreo 2 mari, o ceapa mare, patrunjel - o legatura, usturoi; - Smantana de 20% grasime, cam 2 kile, vreo 2 oua, otet, sare. - Se spala bine ingredientele, si carnea si legumele; - Se fierbe burta intreaga impreuna cu ciolanul cateva ore; daca burta e prefiarta, timpul e mai scurt, evident; - Intre timp adaug morcovii intregi, ca astia fierb mai greu, apoi cand mai are vreo 30-40 minute pana consider eu ca este fiarta burta, bag intregi si ardeii si ceapa. Ardeii curatati de coada si seminte! - Cand incep sa se "topeasca" ardeii grasi, iau oala de pe foc, si incep sa pescuiesc legumele si bucatile de legume, dar nu cu strecuratoarea, ci mai grosier, cu furculita. In mod sigur mai raman bucati mai mici de legume, dar asta e foarte bine! - Scot bucatile de ciolan si pescuiesc fasiile de burta. Burta o tai fasii, de pe ciolan aleg carnea si cartilajul, pe care le tai tot cam asa, fasii. - Bag totul inapoi in oala, mai putin oasele ciolanului, fireste. Mai dau un clocot. Mai dreg gustul cu putin Delikat daca e cazul. Bat cele doua oua si le pun in ciorba. O sa se umple de zdrente de oua! Fierb pana ce se zdrentuiesc bine ouale, cateva minute. - Cand e gata, opresc focul si o las putin sa se mai raceasca, dar nu prea mult; nu stiu cat, sa zic de la 100 grade la vreo 80 - oricum inca fierbinte pentru gura mea. - Acum intervine maiestria: dupa ce s-a racit putin, bag o galetusa de un kil de smantana in ea, patrunjelul taiat ca pentru ciorba si 1.5 capatani de usturoi pisat (ca la mujdei). Inainte puneam si putin otet, dar am observat ca se oxida usturoiul in ciorba. Se serveste calda spre foarte calda, cu ardei iute, toxic, radioactiv, smantana (cealalta galetusa), mujdei de usturoi si nelipsitul otet. 4000 de calorii, interzisa femeilor si homosexualilor. A doua zi, cand scot oala din frigider, daca o intorc cu gura jos, nu cade continutul: este un fel de "esenta de piftie" (traiasca ciolanul!). Am o poza acasa - daca nu uit, o sa postez in seara asta. Edited by Africanul, 02 February 2009 - 11:32. |
#4
Posted 02 February 2009 - 12:34
In completare la reteta de mai sus,merge foarte bine cu o lingura doua de zmantana.:peacefingers:
|
#5
Posted 02 February 2009 - 12:42
#6
Posted 02 February 2009 - 13:03
#7
Posted 02 February 2009 - 14:19
Quote Bat cele doua oua si le pun in ciorba. O sa se umple de zdrente de oua! Fierb pana ce se zdrentuiesc bine ouale, cateva minute. Dresu' cu ou e cu fineturi, in nici un caz nu trebuie sa iti iasa zdrente. Iar cantitatea de smantana este enorma, aia nu e ciorba de burta... |
#8
Posted 02 February 2009 - 14:41
Eu ce spuneam ? Eu stiam ca se pun doar una/doua linguri de zmantana in farfurie dupa pofta/gust,dar nu s-au prins,doua kg de zmantana la o ciorba :lol:,am facut si eu mancare la cantina de pe vreamea cand eram la Aviatia Militara in primele doua saptamani,da nene la atata zmantana puneam cateva galeti de apa lejer. :D
Edited by E_manuel1, 02 February 2009 - 14:45. |
#9
Posted 02 February 2009 - 15:17
Aries(ro), on Feb 2 2009, 14:19, said: [...]Iar cantitatea de smantana este enorma, aia nu e ciorba de burta... Reteta primita de la soacra e cu 1 kg de smantana in oala de ciorba. Mie mi se pare mult dar n-am pe cine lamuri acasa :lol: La faza cu usturoiul oxidat: trebuie frecat cu putin mustar, inainte de a fi bagat in ciorba. |
#10
Posted 02 February 2009 - 15:45
Aries(ro), on Feb 2 2009, 14:19, said: Epic failure :). Dresu' cu ou e cu fineturi, in nici un caz nu trebuie sa iti iasa zdrente. Iar cantitatea de smantana este enorma, aia nu e ciorba de burta... Depinde de gusturi! Daca iti place o ciorba transparenta si subtire... e gustul tau. Eu fac ciorba asa cum am scris mai sus, NU arata ca cele de la restaurant (care sunt apa de ploaie in cele mai multe cazuri), dar are un gust meserias. Si apoi gatitul nu e ceva matematic: trebuie sa improvizezi mereu cand gatesti. Probabil nu ies zdrente daca se pun numai galbenusurile - asa scrie in cartile de bucate - dar eu pun oul cu totul. O sa postez in seara asta cum arata ciorba scoasa din frigider. Edited by Africanul, 02 February 2009 - 15:49. |
|
#11
Posted 02 February 2009 - 15:50
Tatal meu mai face ciorba de burta cand exista materia prima(taiat ori vita pentru burta,ori porc pentru oase)..
Nu am vazut niciodata sa puna ardei in ea :huh: De asemenea nu a pus niciodata smantana in ea ,aceasta impreuna cu usturoiul si otetul se pun separat exact cat vrei dupa gusturi(mie de exemplu nu imi place cu multa smantana dar vreau mai mult usturoi,la fel fratele meu vrea mai multa smantana) E satioasa ,dupa o farfurie plina esti aranjat(bine sunt ceva probleme cu usturoiul :lol: ) :cheers: Edited by luk4, 02 February 2009 - 15:50. |
#12
Posted 02 February 2009 - 15:52
#13
Posted 02 February 2009 - 15:54
#14
Posted 02 February 2009 - 15:57
#15
Posted 02 February 2009 - 17:00
|
#16
Posted 02 February 2009 - 17:47
Africanul, on Feb 2 2009, 15:45, said: Depinde de gusturi! Daca iti place o ciorba transparenta si subtire... e gustul tau. Eu fac ciorba asa cum am scris mai sus, NU arata ca cele de la restaurant (care sunt apa de ploaie in cele mai multe cazuri), dar are un gust meserias. Si apoi gatitul nu e ceva matematic: trebuie sa improvizezi mereu cand gatesti. Probabil nu ies zdrente daca se pun numai galbenusurile - asa scrie in cartile de bucate - dar eu pun oul cu totul. O sa postez in seara asta cum arata ciorba scoasa din frigider. Zdrentele ies nu din cauza albuselor, ci din cauza ca le rastorni asa in oala cu ciorba fierbinte si normal se coaguleaza "in zdrente". Ciorba, nu numai cea de burta, ci orice ciorba, se drege cu oua intregi, dar, ca sa nu mai iasa zdrente, in farfuria in care le-ai batut, pui cate putin cu polonicul din ciroba fierbinte, pane se umple farfuria. Apoi o rastorni in oala. |
#17
Posted 02 February 2009 - 20:39
nici eu nu pun smantana in procesul fierberii, acresc ciorba cu bors si lapte batut(la o oala de 7-8 litri pun 2 l.bors si 2 l.lapte batut...da'alor mei le place acra!). smantana, usturoiul, otetul si ardeiul iute le pun la servire (fiecare cat vrea). legumele nu le scot din ciorba, le dau prin razatoarea f.fina cand le pun la fiert si se zdrobesc singure in oala.
|
#18
Posted 03 February 2009 - 09:11
N-am auzit si nici nu am mancat vreodata ciorba de burta acrita cu bors.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users