Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sugestie

Transfer joc Huawei pe xiaomi

Tastatura si mouse pe nintendo sw...

Separatoare sau disjunctoare?
 mecanica

Accident usor

Achizitie apartament doua camere/...

Recomandare boiler indirect 2 sep...
 Cargus Ship & Go - De la 1 Le...

Ce almanahuri citeați pe vremuri?

Cutremure in Turcia

Stalp metalic
 Fara adapost in caz de cutremur

Angajare fara adresa

Radio care primea semnal prin cab...

Plan de situatie
 

Premiere CS3 direct stream copy HDV?

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Stie cineva in Premiere Pro CS3 daca ai importat un fisier HDV 1080 50i (tras cu FX1), cum poti sa-l exporti fara recompresie (la fel ca la DV, rapid de tot, la acelasi bitrate?). Ma intereseaza deci direct copiere pentru ca pe sursa video nu s-a aplicat absolut nici un efect, tranzitie sau ceva de genul, ci doar un simplu CUT.

Daca se poate, ce setare trebuie? Cu Adobe Media Encoder, MPEG2 CBR 25Mbps face recompresie...dureaza mult si pierde calitate.

Thx

Edited by GunX, 31 January 2009 - 15:42.


#2
stef81

stef81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 03.07.2008
ridic topicul ptr ca si pe mine ma intereseaza problema. GunX, daca afli raspunsul, te rog frumos sa ne luminezi si pe noi. ma intereseaza export pe harddisk nu pe tape.

Edited by stef81, 01 February 2009 - 12:04.


#3
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Matraguna a sustinut aici ca se poate, desi cei de la adobe zic ca nu. Astept inca raspunsul lui, i-am dat si PM.

#4
PUIU

PUIU

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 20.03.2003
Se poate eu am facut dar cu mainconcept si face smartrender.

#5
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Cum ai facut? Da si tu te rugam detalii, ce versiune de premiere, ce setari de export.

Cred ca daca mai prind un post din asta "eu stiu cum, dar nu va zic" incep si dau ghioage.

Edited by GunX, 07 February 2009 - 15:10.


#6
PUIU

PUIU

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 20.03.2003
Se instaleaza MAINCONCEPT - MPEG Pro™ HD Plugin For Premiere v3.2.0 si apoi se face exportul cu ajutorul acestuia.Pt a fi sigur ca nu se schimba bitrate-ulse apasa analyze file unde se pune filmul original. :)

Attached Files

  • Attached File  1.JPG   99.83K   94 downloads
  • Attached File  2.JPG   196.92K   100 downloads
  • Attached File  3.JPG   219.87K   102 downloads
  • Attached File  4.JPG   182.18K   83 downloads

Edited by PUIU, 07 February 2009 - 17:16.


#7
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Bravo Puiu. Exact asta voiam sa scriu eu ieri, daca nu cumva plughinul hdv de la mainconcept te lasa sa exporti in modul asta. Chiar voiam sa-i sugerez lui Gunx sa incerce pe o versiune mai veche de premiere pro cu un plughin hdv instalat.
Eu ma gandeam chiar la mai mult, daca nu cumva te lasa sa si importi (transferul) cu ajutorul lui si apoi sa exporti. La versiunile de premiere care nu au suport HD "din fabrica" cam asa ar trebui sa functioneze in HD cu plughinul instalat.
Cu atat mai bine cu cat are analize file.

#8
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Multumiri si plecaciuni  B)

#9
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Ok, am facut azi cateva teste. Este bun plughinul de la Mainconcept. De ce nu spun ca este super bun? Pentru ca am facut urmatoarele teste si undeva este o buba cu care s-ar putea sa ne lovim (mai mult voi cei care aveti deja camere HDV):
1. Un fisier m2v HDV 1080i bla, bla... in timeline. La export "analize file" merge perfect, exporta imediat cu smart render (no recompresion).
2. Mai multe fisiere m2v cu aceleasi caracteristici de bitrate in timeline. Analize file pe primul exporta si face corect smart render (no recompresion) la toate si normal render doar pe portiunile modificate.
3. Mai multe fisiere m2v cu caracteristici diferite de bitrate in timeline. Hopa si problema: mainconcept are doar "analize file" si nu "analize files". Asa ca pe oricare l-ai analiza face smart render numai pe portiunea lui, pe celelalte portiuni face normal render. Bineinteles normal renderul pe portiunile neatinse in premiere este mult mai rapid, dar tot nu cat no recompresion. Si in plus, ca orice recompresie are pierderi de calitate.
4. mai multe fisiere m2v cu acelasi bitrate mediu dar diferite minim si/sau maxim. Face smart render (no recompresion) pe potiunea analizata si smart render (adjusting bitrate) pe celelalte. Mie insa mi s-a parut cam de aceeasi durata acel smart render adjusting bitrate cu normal render (atentie! cu normal render pe o bucata de m2v descrisa la finalul punctului 3 asupra careia nu s-a umblat deloc in premiere)
Acum problema se pune in modul urmator, si as vrea niste raspunsuri de la cei care au camere HDV:
-Cand faci captura in premiere cu scene detected iti face mai multe fisiere video.
Iata si intrebarea: toate aceste fisiere au aceleasi caracteristici de bitrate pentru ca analize file sa te ajute la smart render sau nu au si atunci s-a cam dus naibii smart renderul?

Alt motiv pentru care nu este super bun? La h264 pentru blu-ray NU are analize file si implicit smart render!

Edited by daddy, 08 February 2009 - 18:56.


#10
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002

View Postdaddy, on Feb 8 2009, 18:53, said:

-Cand faci captura in premiere cu scene detected iti face mai multe fisiere video.
Mnu. Stiu ca o sa ti se para incredibil, ca tuturor celor care asteapta dinainte de CS3 asta, si nici in CS4 inca nu aparut. Deci nu. Nu exista scene detection in HDV. Multumeste-i lui Adobe :)

#11
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Deci pana la urma, ce parea a fi o mare nenorocire, s-ar putea sa se transforme in ceva f util dpdv al exportului.  :lol: mai bine le-ar multumi cei de la Adobe celor de la mainconcept.
N-as vrea sa fiu offtopic, dar totusi no scene detected la HD? Why?
Pe de alta parte le cam da in cap celor puturosi care la editare nici nu se oboseau sa treaca prin intregul material ca sa faca macar cuturile de rigoare acolo unde erau probleme in filmare. In felul asta, vrei scene detected neaparat, il faci manual si te uiti obligatoriu la filmare.

Edited by daddy, 08 February 2009 - 19:34.


#12
caesar73

caesar73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 16.11.2004

View PostGunX, on Feb 8 2009, 19:10, said:

Mnu. Stiu ca o sa ti se para incredibil, ca tuturor celor care asteapta dinainte de CS3 asta, si nici in CS4 inca nu aparut. Deci nu. Nu exista scene detection in HDV. Multumeste-i lui Adobe :)

se poate face captura cu HDV split care face scene detect.
materialul este importat de premiere cs3 cu pluginul mainconcept hdv.
si fara sa testez complet se pare ca face si smart render.

Edited by caesar73, 08 February 2009 - 19:56.


#13
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Mai mult, "You can also split MPEG2 Trasnport Stream files captured earlier". Si il poate importa sigur si fara ajutorul plughinului mainconcept ca doar nu-i face vreo recompresie intr-un format nerecunoscut de adobe.

#14
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
HDV Split e un beta care face m2t. M2t si Premiere-ul, desi la prima vedere pare ca se inteleg, nu sunt deloc un cuplu fericit, nu va recomand.

#15
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007

View Postcaesar73, on Feb 8 2009, 19:55, said:

se poate face captura cu HDV split care face scene detect.
materialul este importat de premiere cs3 cu pluginul mainconcept hdv.
si fara sa testez complet se pare ca face si smart render.




SAU: Faci captura intreaga, pornesti HDV Splitt, te duci la Scenes Splitting,bagi fisierul intreg acolo si baiatul iti detecteaza si salveaza automat cadrele trase unde ii zici tu. Treaba incercata de mine ca si proba. Prima data, am capturat cu HDV Splitt cu functia scenes detect bifata si la urma am folosit un soft ca sa reunesc toate scenele. Am vrut sa fac din gramada aia de fisiere un fisier intreg,fara nimic aplicat, rapid. Am folosit asta: TSSplitter.v1.2

Edited by xkos, 05 May 2009 - 08:52.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate