Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai

UPGRADE interfon de bloc Electra?

Care-i diferenta intre Geberit De...
 

Amplasarea antenelor GSM

- - - - -
  • Please log in to reply
736 replies to this topic

#19
Cristush

Cristush

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 16.09.2002

Quote

Dupa planing-ul de frecvente un BS poate sa aiba de la un singur transceiver (partea de amplificare pentru o frecventa) pana la 16.
Un tranceiver are ca putere maxima de emisie 40W  pentru retelele de 1800MHz si cca 36W  pentru 900MHz.
Daca inmultim 16 cu 40 avem o putere de emisie ametitoare pentru un singur BS, 640W.  

Quote

Maximum la noi sunt 3 tranceiver-e pe sector, de obicei un BS este impartit in 3 sectoare.

Poate ca nu stiu eu prea multe, dar nu pot fi de aceeasi parere.
Adica nu poti face asa pur si simplu suma aritmetica a puterilor de emisie. Gandeste-te ca ai avea puteri diferite pentru fiecare din cele 3 tranceivere de care spui, asta inseamna ca ai avea puteri diferite pe acelasi sector. Suna cam dubios, nu crezi?  :confused:  Poate imi explici si mie.

Quote

Daca ai 3 tranceivere pe "tine" asta inseamna destul de  
MULT...
Cel mai nasol daca esti fix pe directia principala a unui sector. :rolleyes:

Regards.

#20
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Originally posted by Cristush
....................
Adica nu poti face asa pur si simplu suma aritmetica a puterilor de emisie. Gandeste-te ca ai avea puteri diferite pentru fiecare din cele 3 tranceivere de care spui, asta inseamna ca ai avea puteri diferite pe acelasi sector. Suna cam dubios, nu crezi?  :confused:  Poate imi explici si mie.
Regards.

Nu inteleg ce spui, explica-mi mai pe larg.

Greets,
Speedo

#21
Antaris

Antaris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 04.01.2002
Cristush,pentru postul asta meriti premiul ,,Emil Bobu".El era celebru pentru ca nu putea nimeni intelege ce vorbea.

#22
Cristush

Cristush

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 16.09.2002

Quote

Pe sosele, unde se folosesc de regula, maxim 3 frecvente, respectiv 3 transceivere, cate una pe fiecare din cele 3 zone in care se imparte campul de 360grade, puterea ajunge pana la 500W pe frecventa...

Quote

Maximum la noi sunt 3 tranceiver-e pe sector, de obicei un BS este impartit in 3 sectoare.
Fiecare emite cu aproximativ 36W, dar depinde si cat de dese sunt celulele in zona, de mediu, poate sa si scada foarte mult daca este o zona aglomerata.
Daca ai 3 tranceivere pe "tine" asta inseamna destul de MULT...
Greets,
Speedo

Sunt doua posturi diferite, in care Speedo se contrazice singur. Mai intai ne spune ca e un tranciever pe fiecare din cele trei zone (fiecare sector de 120 grade), pentru ca mai jos sa ne spuna ca sunt 3 tranceivere pe sector, adica 9 per BS.  Carevasazica un sector emite in 3 frecvente cu 3 puteri diferite in acelasi timp???
Lamureste-ma.
Antaris: scuze daca am fost prea subtil pentru tine ...

Regards.

#23
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Nu m-am contrazis, doar ca n-ai citit cu atentie.

In afara localitatilor unde se presupune ca nu sunt useri foarte multi este suficienta o antena unidirectionala cu un tranceiver, sau, pentru calitatea retelei se opteaza pentru impartirea ariei de acoperire in sectoare de 120grade cu cate un tranceiver pe fiecare sector, astfel, avem 8 time sloturi pe fiecare frecventa/sector inmultit cu 3 sectoare minus 1 time slot de semnalizare pe fiecare sector , egal 21 persoane pot sa vorbeasca pe un astfel de BS.

In orase se poate opta pentru mai multe tranceiver-e pe sector, 3,4,5,6 cate vrei, asta depinde si de licenta, cate canale ti-au fost acordate si de planning-ul radio pe care-l ai in zona.
La noi maxim de tranceivere instalate de Connex este de 12, impartite de regula in 3 sectoare, uneori 4 (asta n-am spus mai sus), asta inseamna ca 12x7=84 persoane pot vorbi de pe acel BS.

Asta am spus atunci si cu siguranta nu m-am contrazis.

Greets,
Speedo

#24
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
eu am langa locuinta mea la 120 m un stalp cu 3 antetne de acelea si langa stalpul acela pe un turn alte 3 antene.

Ma asteapta canceru?

#25
hermetikos

hermetikos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 08.02.2002

Quote

Originally posted by geo2001
eu am langa locuinta mea la 120 m un stalp cu 3 antetne de acelea si langa stalpul acela pe un turn alte 3 antene.

Ma asteapta canceru?


O SA MOOOOOOOOOOORIIII !!!!!  :drac:  :drac:  :drac:  :drac:

p.s. Be reasonable... nu s-a dovedit nimic sigur inca  ;)

#26
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
o si eu credeam ca o sa vad asteroidul..:)

Si CDMA are radiatii radio puternice???

#27
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Citat din news France Press:   

"Parisul si alte orase din Franta urmaresc reducerea numarului de antene ale telefoniei mobile

Puterea de emisie a acestora, motiv de disputa.
Antenele folosite de companiile de telefonie mobila, īn numar de 30.000 īn Franta, sunt contestate de mai multe asociatii si primarii, printre care si cea din Paris, care cer reducerea emisiilor de unde electromagnetice, suspectate ca ar fi periculoase pentru sanatate. Printr-un decret din 3 mai 2002, legislatia franceza autorizeaza operatorii de telefonie mobila sa-si instaleze antenele peste tot, fiind suficient sa gaseasca un proprietar care sa le īnchirieze terenul. Operatorii nu mai trebuie sa ceara aprobarea nici a primariei si nici a vecinilor, nici chiar sa-i informeze pe acestia.
Singura obligatie pentru operatori este o cantitate maxima de emisii de unde electromagnetice, criticii considerānd ca aceasta este prea ridicata si contrara principiului precautiei. Considerānd decretul din 3 mai insuficient, primaria din Paris, ca si din alte orase, de altfel, a hotarāt sa īncheie un fel de acord de buna conduita cu trei operatori de telefonie mobila (Orange, SFR, Bouygues Telecom) pentru limitarea numarului de antene si a cantitatii reducerii emisiei de unde. In cadrul īntālnirii care va avea loc astazi (nr. 06.09.2002), primaria le va cere acestora sa accepte o procedura de autorizatie prealabila, de limitare a puterii antenelor lor si de retragere din zonele sensibile (scoli, spitale).
Pentru moment, primariile nu pot bloca prin intermediul instantei instalarea antenelor. Cu toate ca circa 40 de comune au avut o astfel de initiativa, operatorii obtin īn general cāstig de cauza īn fata tribunalului administrativ, iar o dispozitie a primariei nu poate fi aplicata retroactiv pentru a cere dezmembrarea antenelor deja instalate. Chiar saptamāna trecuta, Consiliul de Stat, cea mai īnalta instanta administrativa, a dat cāstig de cauza companiei SFR care se afla īntr-o disputa cu primariile din Villeneuve-Loubert si Vallauris, localitati din sud-estul tarii.
Asociatia Priartem, care se ocupa cu reglementarea situatiei plasarii antenelor de telefonie mobila, cea mai activa miscare din domeniu, a cerut ministrului sanatatii, Jean-FranƧois Mattei, sa revada normele franceze ale emisiilor de unde electromagnetice. In mai 2001, Mattei s-a aflat la originea unui proiect de lege care limita numarul antenelor. Asociatiile spera ca, ocupānd acum functia de ministru, acesta va reusi sa abroge decretul din 3 mai. Acest decret, unul dintre ultimele ale fostei guvernari a lui Lionel Jospin, nu a supus operatorii decāt la anumite norme foarte lejere, cu un numar maxim de emisii de 41 de volti pe metru patrat. Asociatia subliniaza ca mai multe tari si regiuni din Europa, si chiar China, au stabilit un astfel de barem de trei volti pe metrul patrat. Priartem citeaza numeroase rapoarte alarmante referitoare la efectele undelor electromagnetice asupra sanatatii, cu toate ca nu a fost publicat nici un studiu stiintific referitor la efectele undelor emise de antenele operatorilor de telefonie mobila.
ā€žPreocuparile privind sanatatea nu sunt fondate, oamenii de stiinta sustin acest lucru, chiar si īn raportul Zmirou comandat de guvernā€œ, a declarat compania Orange, facānd referire la un studiu realizat īn 2001, care a stat la baza decretului din 3 mai. Orange s-a declarat ā€žfoarte surprinsaā€œ de atitudinea primariei din Paris. Compania SFR s-a aratat mai prudenta. ā€žOperatorii nu au legitimitate pentru a fixa normele dupa care sa fie aparata sanatatea publica, acesta este rolul statuluiā€œ, a declarat compania, care este o filiala a Vivendi Universal. (France Presse) "



Vreau si in RO aceeasi intransigenta!

Greets,
Speedo

#28
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
Eu nu cred in chestile astea.....cand se va descoperii stintific efectul radiatilor asupra corpului uman, si se va dovedi ca sunt nocive poate.....pana atunci sunt pure speculatii

#29
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Cand o sa faci leucemie sau vreun cancer ceva la o varsta destul de "tanara" vei privi cu alti ochi cele scrise aici, dar va fi prea tarziu.

Ce vrei sa-ti demonstreze stiintific? Este evident si de bun simt pentru oricine a facut putina fizica in scoala ca orice depasire a nivelului natural al radiatiilor radio iti va afecta sanatatea.

De ce crezi ca cei din MApN care lucreaza exact cu echipamentele de transmisiuni au spor de toxicitate si concediu suplimentar, de ce ce-i care intretin releul de pe Costila isi bazeaza alimentatia foarte mult pe lapte si branzeturi si nu urca la antene decat daca sunt oprite o parte din ele, de ce am un prieten care a muncit in New York ca alpinist utilitar si monta antene pe zgarie nori unde deja erau site-uri GSM , care nu erau oprite   cand el executa lucrari, astfel un coleg de-al lui american (mai vechi) a facut o forma rara de cancer bucal si la ora asta este mort, un altul are o problema cu ficatul iar chiar prietenul de care spuneam se simtea slabit si fara vlaga si s-a intors in RO sa faca altceva decat acolo. Daca l-ati vedea acum cum arata v-ati schimba opinia despre ce va spun eu, este inbatranit si foarte obosit, arata de 35 ani cand el are in jur de 26.


Mai bine va temeti decat sa asteptati sa va demonstreze cine stie ce cercetatori ca ARE efect.

Greets,
Speedo

#30
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Si uitam, stiam si un tehnician BTS de la CONNEX cum arata la angajare si cum arata acum 1 an (nu l-am mai vazut), nu-mi venea sa cred...

Greets,
Speedo

#31
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Ma gandeam ce neglijati sunt tehnicienii indeosebi si apoi inginerii care lucreaza cu echipamente de radio-emisie si se expun toata ziua la pericole. Ma gandeam cum s-ar putea masura oficial, cu anumite device-uri campul/campurile electromagnetice dintr-o anumita zona/bloc si iata ca in sfarsit am gasit pe internet o firma care produce astfel de "scule".

NardAlert
[ http://gsm.softnews.ro/Narda/nardalert.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://gsm.softnews.ro/Narda/nardalertxt.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

impreuna cu RadMan
[ http://gsm.softnews.ro/Narda/radman.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

sunt 2 dispozitive construite special pentru a fi utilizate da catre personalul care lucreaza cu echipamente radio.
Se pot seta alarme pentru depasirea unor anumite nivele de radiatii, cutiile au in ele software care monitorizeaza si logheaza tot timpul activitatea radio astfel ca la intoarcerea la baza acestea pot fi download-ate pe statiile de lucru si se poate analiza daca persoana a fost expusa excesiv (zile la rand) daca are nevoie de concediu sau daca trebuie sa fie realocata pe o anumita perioada din activitatea de BTS engineer, etc.

Se pot seta limita pentru un anumit cuantum al radiatiilor incasate intr-o zi, si cand acesta este depasit lucratorul este anuntat sa iasa din zona periculoasa.

[ http://gsm.softnews.ro/Narda/sesm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Firma despre care va vorbesc se numeste NARDA Safety Test Solution si se gaseste in Germania langa Pfullingen, foarte aproape de Stuttgart.

M-am uitat la reprezentante si m-am amarat ca pana si Bulgaria este prezenta acolo (vedeti ei tin la castravetii lor sa nu fie radiati). Referinte au de la toate marile companii de telecomunicatii, de la producatorii de echipamente militare, de la armate, etc.

Nu-mi ramane decat sa sper ca aceia care lucreaza in acest mediu periculos sa ia atitudine si sa creeze un curent de opinie, impreuna cu noi care sa oblige managementul lor sa ia masurile necesare de protectie.

Ia ganditi-va, vreti 600-800$ acum sau sa prindeti a doua jumatate a vietii?

Greets,
Speedo

#32
xnick

xnick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 05.12.2001
Cam toti angajatii firmelor de telecom care lucreaza in mediu incarcat electromagnetic au, prin contractul colectiv de munca, alocate sporuri de tot felul - inclusiv cei din vechile centrale electromagnetice, statii de frecventa si radiorelee.

Dar tot nu am aflat: care este intensitatea maxima a campului in normele europene?

#33
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Ati vazut filmul K-19?
Ei, imaginati-va ca la fel o sa patiti si voi cei care stati in proximitatea antenelor, la fel ca cei care au interventi la reactorul submarinului, desigur nu deodata si asa grav, but slowly, slowly, slowly...s.l.o.w.l.y,......s..l..o..w..l..y.

O sa ma documentez si pentru normele Europene, dar pentru mine nu "arde".

Greets,
Speedo

#34
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,472
  • Înscris: 14.04.2002
Off topic
Las ca e bine! Or sa aiba copii cu 3 rinichi, 3 maini... Si astfel vor prospera oamenii vanzand piesele suplimentare.

#35
trahanache

trahanache

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 30.11.2002
Nu pretind ca stiu exact cum stau lucrurile, dar va spun cateva date certe pe care le stiu de la un prieten de-al meu, ce a participat la instalarea antenelor Dialog pe un bloc din centrul orasului meu si care le intretine.
Sint 4 antene. Puterea de emisie maxima/antena e 20W, dar aparatura functioneaza la 5W/antena.
Chiria oficiala platita blocului e de 80 USD/luna. Nu stiu cat si daca primeste ceva administratorul.
Locatarii de la ultimul etaj  le-au taiat de cateva ori cablurile de alimentar ea anatenelor, dar la un moment dat au fost prinsi in flagrant de politie. Acum sunt in proces si Dialog le cere sute de milioane despagubiri.
Am fost pe acoperisul cu pricina, am stat in spatele antenelor cam o jumate de ora, dar nu am simtit nimic deosebit.
Cert e ca nu se lucreaza cu puteri de sute de W. Iar nocivitatea undelor nu a fost inca dovedita. Dar tot asa de cert e ca prietenul meu primeste un spor de 50% la salarul de baza, pentru... lucru in mediu nociv!

#36
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Depinde de locul de amplasare a antenelor, intr-un oras unde vrei sa reutilizezi frecventele de la un BS aflat intr-o parte a orasului la altul aflat in alta parte, ai tot interesul ca undele radio de la primul BS sa nu se propage pana la capatul celalalt al municipiului, si atunci "mergi" cu puteri mici, dar, pe o antena pot fi mai multe tranceivere, care daca fiecare emite cu 5W iarasi obtinem o putere mult prea mare pentru ce este normal.

Pe drumuri si in afara oraselor, sau in orasele cu concentratie mica de utilizatori mobili care sunt deservite de putine BS-uri, puteri pot ajunge la sute de W, la cele de pe drumuri ma refer.

Nu e gluma, e informatie de la baietii care intretin astfel de chestii.
Daca aveti o vila la tara langa care este un stalp de asta de telecomunicatii e timpul sa vindeti casa sau sa mutati stalpul.

Greets,
Speedo

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate