Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
iPhone XS telefonul functioneaza,...

La multi ani @alin632!

Temperatura in depozite vama 5...

nota constatare compania municipa...
 Inca un fost vechi comunist ajung...

Ce argumente au cei care susț...

Recomandare auto 6k euro

Vreau sa trimit o bicicleta Timis...
 Ceva studenti Academia Fortelor A...

Reflectoare mobile pentru vreme n...

Acord vizionare...?

Afecteaza in vreun fel piata munc...
 Urticarie de contact cu hainele ?

Modificare tocator de crengi

Transfer bani pe trading212

Autoturism saltat din parcare din...
 

problema router SMC SMCWBR14-G2

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
sarmiro

sarmiro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 21.02.2003
Salutare
Am si eu o problema cu un router SMC, respectiv modelul SMCWBR14-G2. Mentionez de la inceput ca nu am cunostiinte prea avansate in ceea ce priveste posibilitatiile de configurare ale unei retele. Tocmai de aceea m-am limitat in cazul routerului sa fac doar emularea mc-addresului, si sa conectez la router 2 PC cu ip 192.168.2.101 si 102., la gateway am pus adresa 192.168.2.1. Am dat enable la wireless si cam atat.

Problema e ca, o data cam la 2-3 minute, netul cade pret de cateva secunde, indiferent daca accesez sau nu net-ul, indiferent de ce programme am deschise samd. Dupa care isi revine … si tot asa. M-am obisnuit sa tin un cmd deschis in care dau ping la router si normal, atunci cand nu mai am net, primesc 4-5 request time out-uri. Uneori, ceva mai rar, routerul pica cu totul, adica ingheata. In sensul ca nu se mai ridica, iar accesul prin browser la 192.168.2.1 e imposibil, singura cale de rezolvare e sa scot routerul din priza (el neavand vreun buton de reset).
O alta problema, nu atat de arzatoare e wireless-ul, un laptop, detecteaza semnalul de la router dar de conectat nu vrea si pace (tin sa precizez ca am incercat cu mai multe laptopuri si la fel, asta in conditiile in care acele laptopuri se conecteza fara probleme pe alte retele wieless neprotejate).

Acum colac peste pupaza m-a sunat provaiderul sa ma anunte ca din routerul meu se trimit pachete mari de date, care blocheaza traficul in zona. Chiar nu mai stiu ce sa-i fac. Cei care imi dau net mi-au recomandat sa fac o reconfigurare a roterului, dar ce naiba sa-i fac mai mult chiar nu stiu. Tin sa mai precizez ca am adresa de ip statica.
As vrea sa stiu, am configurat ceva gresit, desi singurele modificari au fost cele referitoare la adresele de ip, gateway si mc address, atat, nici la wireless cand am vazut ca nu merge nu i-am pus parola. Mai mult, in ultima perioada am dat chiar disable, in speranta ca poate net-ul sa mearga ca lumea pe cele 2 "pisiuri" fara sa mai fie acele caderi din 3 in 3 minute, dar tot degeaba.
Acum cred ca e roterul defect si ma gandesc sa-l duc in service, dar prevad ca aia la o verificare sumara vor spune : Merge dom’le, uite ca merge.
Mai exista o alta posibilitate, f mare chiar, aceea a configurarii gresite, de aceea, va intreb pe voi. La ce anume ar trebui sa ma uit, inainte de a pleca cu el in service ? Precizez ca m-am gandit sa-i fac upgrade de frimware, dar tot degeaba si cu ultimul update la fel, m-am gandit ca poate o fi devina cablul de retea, le-am mai schimbat, dar la fel ...

Edited by sarmiro, 28 January 2009 - 21:59.


#2
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,900
  • Înscris: 05.01.2006
Inainte de service and stuff (re?)incearca un reset to factory defaults si seteaza doar baza...
Din cate am citit modelul tau are si firewall cu mai multe optiuni... Testeaza pe rand acele optiuni daca influenteaza sau nu problemele tale... (Eu le-as pune pe toate pe ON)

Bafta!

#3
sarmiro

sarmiro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 21.02.2003
Da modelul are si firewall, dar eu l-am lasat inactiv, tocmai pt ca-mi era teama ca tocmai acest firewall sa nu influenteze traficul. Am sa incerc si varianta ON, desi presupn ca el ar trebui sa functioneze la limita, dar sa funtioneze cu restul optiunilor pe off.

Alte idei? A mai avut cineva un astfel de router. Din ceea ce am citit pe net, pe alte forumuri, am mai gasit 2 perosane care aveau probleme oarecum asemanatoare, insa nici ei nu gasisera o solutie. Ma gandesc ca nu cumva acest model de router sa fie el predestinat la "caderi" in trafic.

#4
tibi_Nseries

tibi_Nseries

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 03.04.2009
am si eu router de la SMC Networks modelul SMCWBR14-G2, dar la mine alta e problema, nu mai reusesc sa ma conectez la internet prin router si asta numai de cand l-am imprumutat la cineva, inainte sa il imprumut l-am conectat si mergea, cand mi l-a adus inapoi, l-am conectat din nou dar nu mai merge internetul prin el :( Deci nu mai pot sa accesez adresa router-ului 192.168.2.1 si nici nu merge nici un site, si de-asta cred ca eu ca nu mai merge internetul prin router. Oare ce a putut sa-i faca de nu mai merge acum? ceva pareri? care ati mai patit din astea?

Edited by tibi_Nseries, 09 July 2009 - 17:59.


#5
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,900
  • Înscris: 05.01.2006
In primul rand seteaza calculatorul sa obtina ipuri automat.
Dupa aceea verifica ce ip ti-a dat el pentru "Default Gateway" si incearca sa bagi ip-ul acela intr0un browser sa vezi daca-l poti seta din nou...

Daca-ti da un ip de care incepe cu 169.... atunci inseamna ca este oprit DHCP serverul de pe el si atunci da-i un reset din buton (ceea ce va duce la setarile din fabrica) si refa toate setarile necesare pentru cazul tau pe el...

Bafta!

#6
robilaur

robilaur

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.06.2007
Buna .. am si eu o problema cu rooteru ... dupa un reset merge bine pret de cateva minute dupa care partea de wireless se deconecteaza.(ingheata) am incercat si cu un downgrade de firmware (avand ultima versiune de firmaware) dar nimica. Are idee cineva ce ar putea fi?

#7
hiperionx

hiperionx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 305
  • Înscris: 06.01.2009
El trebuie sa dea niste informatii despre ce se intimpla in loguri.Daca nu se intelege nimic din ele trebuie sa o iei babeste.Blocheaza niste functii ca NAT si DHCP facind cu el teste ca simplu AP.Daca tot asa face incearca sa-l folosesti fara capace pentru o racire suplimentara.Schimba-i si alimentatorul si vezi pe placa daca nu ai condensatori umflati.

#8
nemesyss21

nemesyss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.07.2005
Salut...La acest router exista o optiune care dezactiveaza conexiunea la internet pe wireless din 3 in 3 minute (pentru cei care platesc la minut). In meniul lui de "Home Network Settings"--------WAN Settings-------------PPPOE----More Settings----, aveti o fereastra cu Maximum Idle Time, sub aceasta exista 3 optiuni -----Keep session----Auto-connect---Manual-connect---- ii selectati un timp in fereastra Maximum Idle Time (nu conteaza timpul) si bifati "Keep session"(conexiune permanenta).
Daca totusi vreti sa scapati de probleme schimbati routerul, este un rahat de router. Dupa upgrade-ul la ultima versiune, tot face probleme.

#9
boborulz

boborulz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 03.09.2008
Nu de mult mi-am cumparat un router SMC WBR14-G2. Am o problema,adica este un error sau nush ce are dar pur si simplu nu merge sa il conectez pe mai multe PC-uri.Am internet FiberLink si imi merge numai daca dau connect asa normal de parca nu as avea router. Problema nu este aici....Daca fac asa nu pot sa il conectez ca sa mearga si pe laptop si pe PC.Sper sa ma intelegeti

#10
manssebas

manssebas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 01.06.2007
Daca poti sa dai connect direct de pe calculator inseamna ca nu l-ai conectat cum trebuie, sigur ai pus cablul de internet direct in LAN. Trebuie sa conectezi cablul de la provider direct in router pe "WAN" dupa care intri pe meniul router-ului unde setezi conexiunea.

Ca sa intri pe meniul router-ului deschizi FF sau IE cu adresa http://192.168.2.1 dupa care ti se deschide o pagina de logare care intreaba de o parola care ar trebui sa admin sau smcadmin dupa care mergi la WAN setezi sa se conecteze pe PPPoE cu username-ul si parola furnizata de provider, atentie daca intreaba de service name acolo nu scrii nimica, mtu setezi tot la pppoe 1492.

Sper sa te descurci in mare parte acestia sunt pasii dar nu stiu pe de rost meniul router-ului.

Edited by Ravy, 12 August 2010 - 13:51.


#11
boborulz

boborulz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 03.09.2008
este fix asa cum ai scris tu. Am scris username Password numarul ala 1492 era deja pus l-am lasat asa. Apoi imi cere ceva DNS dar acolo nu am scris nimic. Dar nu merge nici cum

#12
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,900
  • Înscris: 05.01.2006
Pune print screen din pagina de configurare de pe router sa vedem exact ce ai setat acolo.

Bafta!

#13
boborulz

boborulz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 03.09.2008
pai cam asa arata. [ http://i34.tinypic.com/24zvjhx.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,344
  • Înscris: 08.12.2008
pai lipseste exact ce e important si anume cum ii configurat pe partea wan in acel printscreen.

#15
boborulz

boborulz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 03.09.2008
Cand intru la wan settings apare asta:

http://img844.images....us/i/rut1.png/

pun PPPoE
Apoi apare asta:

http://img840.images....us/i/rut2.png/

Bag username si pass de la RDS dau save settings apoi apare asta:

http://img10.imageshack.us/i/rut3.png/

acolo nu bag nimic dau save settings...
Dupaaia revine ecranu unde scrie Link Status Disconnected :(

Azi am dat reset la router adica a pus inapoi configuratia de la fabrica si am configurat din nou de la 0 dar tot nu merge.Disper

#16
dondos

dondos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,639
  • Înscris: 19.03.2006
Șterge (none) de la service name, lasă câmpul respectiv necompletat.

LE: Cablul care vine de la RDS l-ai conectat în portul WAN?

Edited by dondos, 13 August 2010 - 18:20.


#17
boborulz

boborulz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 03.09.2008

View Postdondos, on 13th August 2010, 19:17, said:

Șterge (none) de la service name, lasă câmpul respectiv necompletat.

LE: Cablul care vine de la RDS l-ai conectat în portul WAN?

1. Am lasat necompletat,tot nu merge

2. Da,cablul de la RDS este pus in WAN

#18
dondos

dondos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,639
  • Înscris: 19.03.2006
Ledul WAN de la router se aprinde? Dacă dai pe butonul connect nu se întâmplă nimic?

Caută prin meniu să vezi dacă nu găsești un system log sau ceva asemănător și postează-l aici (poți cenzura detaliile contului).

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate