Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alegere aspersoare

Despre Japonia - tara pe care nu ...

ICSee din sursa sigura sau echiva...

Exista vreo metoda sa pasez contu...
 Acumulator 3.7v

Andaluzia sau Tara Bascilor

reparatie camin vizitare put

Pragurile minime de raportare pen...
 Anevrism de aorta ascendenta

Dovada adresei de resedinta

Tulsa King (2022 - )

Tv box android fara "servicii...
 Factura platita la Supercom si ne...

Nu mai primesc sms pentru locker ...

Apeluri efectuate dar nu apar in ...

Apa de puț in Berceni-Ilfov
 

Help cu un Cod Html pentru Background

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
criiisssti

criiisssti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2009
Am si eu o problema cu "background"-ul de pe site-ul meu. Am facut site-ul pe o rezolutie mica (sa zicem ca si exemplu 1200 cu 800) iar cand site-ul ruleaza pe rezolutii mai mari, "background"-ul nu se modifica si se incarca pe 3/4 din monitor sau mai rau pe 1/2 daca rezolutia e mai mare.

Are cineva idee ce trebuie sa modific in codul HTML sa rezolv problema asta?
Multumesc anticipat

#2
adormitu

adormitu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 384
  • Înscris: 28.08.2008
un cod n-ar strica... iar daca tot backgroundul e o imagine atunci o repeti...

#3
criiisssti

criiisssti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2009

View Postadormitu, on Jan 28 2009, 06:44, said:

un cod n-ar strica... iar daca tot backgroundul e o imagine atunci o repeti...


Iti multumesc :) asta era ideea....daca stie cineva ce cod sa folosesc :)

#4
ThunderSS

ThunderSS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,102
  • Înscris: 27.09.2007
in css cand declari background-ul:
background:url('/../../..') repeat;

Daca nu vrei sa se repete, sau arata inestetic pui tot site-ul intr-un div cu atributul text-align:left si pe body pui text-align:center; Astfel vei avea site-ul centrat si va arata mult mai estetic. De asemenea in background poti defini si o culoare pentru a nu avea margini albe.

#5
criiisssti

criiisssti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2009

View PostThunderSS, on Jan 28 2009, 13:04, said:

in css cand declari background-ul:
background:url('/../../..') repeat;

Daca nu vrei sa se repete, sau arata inestetic pui tot site-ul intr-un div cu atributul text-align:left si pe body pui text-align:center; Astfel vei avea site-ul centrat si va arata mult mai estetic. De asemenea in background poti defini si o culoare pentru a nu avea margini albe.


mersi ...o sa incerc asa...

#6
criiisssti

criiisssti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2009
Tot nu imi dau seama unde gresesc....poate stie cineva sa imi explice k la prosti....as fi mai mult decat recunoscator...

Am atasat si 2 poze...in prima poza 'background-ul' care ramen static si nu se intinde pe tot ecranul cu portiunea care vreau sa dispara la rezolutii mai mari....

si in a doua poza ce codificare folosesc ....

Poate cineva sa imi spuna UNDE gresesc?

Attached Files

  • Attached File  1.JPG   65.82K   19 downloads
  • Attached File  2.JPG   46.98K   25 downloads


#7
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postcriiisssti, on Jan 28 2009, 22:32, said:

Tot nu imi dau seama unde gresesc....poate stie cineva sa imi explice k la prosti....as fi mai mult decat recunoscator...

Am atasat si 2 poze...in prima poza 'background-ul' care ramen static si nu se intinde pe tot ecranul cu portiunea care vreau sa dispara la rezolutii mai mari....

si in a doua poza ce codificare folosesc ....

Poate cineva sa imi spuna UNDE gresesc?

Toate atributele css se pun in interiorul atributului style (ca valoare a lui). Sintaxa generala in html este:
<tag atribut1="valoare1" atribut2="valoare2">continut tag</tag>

De exemplu, tagul body poate avea atributul style:

<body style="color: black; background-color:white">


Acum poti sa-ti rescrii codul ala si sa revii cu probleme adevarate de care te lovesti. Nu aveai cum sa faci asemenea greseli daca citeai o carte/tutoriale si scriai singur, din memorie, codul html, de la zero.

Edited by OriginalCopy, 28 January 2009 - 23:11.


#8
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
pai nu vezi ca acolo scrie la background no repeat la atributul tau? scoate no repeat
backgroundul tau pare flat, asa ca nu ai nevoie de o imagine de background, in niciun caz asta nu trebuie sa fie bmp adica bitmap.
da atribut de culoarea aia la background si gata

Edited by onlyone, 28 January 2009 - 23:20.


#9
criiisssti

criiisssti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2009

View PostOriginalCopy, on Jan 28 2009, 23:10, said:

Toate atributele css se pun in interiorul atributului style (ca valoare a lui). Sintaxa generala in html este:
<tag atribut1="valoare1" atribut2="valoare2">continut tag</tag>

De exemplu, tagul body poate avea atributul style:

<body style="color: black; background-color:white">


Acum poti sa-ti rescrii codul ala si sa revii cu probleme adevarate de care te lovesti. Nu aveai cum sa faci asemenea greseli daca citeai o carte/tutoriale si scriai singur, din memorie, codul html, de la zero.



Scuze k nu m-a facut mama programator....mersi oricum

TOPIC CLOSED

View Postonlyone, on Jan 28 2009, 23:18, said:

pai nu vezi ca acolo scrie la background no repeat la atributul tau? scoate no repeat
backgroundul tau pare flat, asa ca nu ai nevoie de o imagine de background, in niciun caz asta nu trebuie sa fie bmp adica bitmap.
da atribut de culoarea aia la background si gata



""nu ai nevoie de o imagine de background""...???  ideea nu e cum sa sterg chestii de pe site....ideea era k ORICE vreau sa pun pe el sa aflu o modalitate sa fac treaba asta
...hai sa sterg acum tot de pe el...k si asa ""nu am nevoie"".....

Iti multumesc respectuos de raspuns oricum....

TOPIC CLOSED

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate