Help cu un Cod Html pentru Background
Last Updated: Jan 29 2009 12:12, Started by
criiisssti
, Jan 27 2009 17:05
·
0

Posted 27 January 2009 - 17:05

Am si eu o problema cu "background"-ul de pe site-ul meu. Am facut site-ul pe o rezolutie mica (sa zicem ca si exemplu 1200 cu 800) iar cand site-ul ruleaza pe rezolutii mai mari, "background"-ul nu se modifica si se incarca pe 3/4 din monitor sau mai rau pe 1/2 daca rezolutia e mai mare.
Are cineva idee ce trebuie sa modific in codul HTML sa rezolv problema asta? Multumesc anticipat |
Posted 28 January 2009 - 06:44

un cod n-ar strica... iar daca tot backgroundul e o imagine atunci o repeti...
|
Posted 28 January 2009 - 10:35

Posted 28 January 2009 - 13:04

in css cand declari background-ul:
background:url('/../../..') repeat; Daca nu vrei sa se repete, sau arata inestetic pui tot site-ul intr-un div cu atributul text-align:left si pe body pui text-align:center; Astfel vei avea site-ul centrat si va arata mult mai estetic. De asemenea in background poti defini si o culoare pentru a nu avea margini albe. |
Posted 28 January 2009 - 21:23

in css cand declari background-ul: background:url('/../../..') repeat; Daca nu vrei sa se repete, sau arata inestetic pui tot site-ul intr-un div cu atributul text-align:left si pe body pui text-align:center; Astfel vei avea site-ul centrat si va arata mult mai estetic. De asemenea in background poti defini si o culoare pentru a nu avea margini albe. mersi ...o sa incerc asa... |
Posted 28 January 2009 - 22:32

Tot nu imi dau seama unde gresesc....poate stie cineva sa imi explice k la prosti....as fi mai mult decat recunoscator...
Am atasat si 2 poze...in prima poza 'background-ul' care ramen static si nu se intinde pe tot ecranul cu portiunea care vreau sa dispara la rezolutii mai mari.... si in a doua poza ce codificare folosesc .... Poate cineva sa imi spuna UNDE gresesc? Attached Files |
Posted 28 January 2009 - 23:10

Tot nu imi dau seama unde gresesc....poate stie cineva sa imi explice k la prosti....as fi mai mult decat recunoscator... Am atasat si 2 poze...in prima poza 'background-ul' care ramen static si nu se intinde pe tot ecranul cu portiunea care vreau sa dispara la rezolutii mai mari.... si in a doua poza ce codificare folosesc .... Poate cineva sa imi spuna UNDE gresesc? Toate atributele css se pun in interiorul atributului style (ca valoare a lui). Sintaxa generala in html este: <tag atribut1="valoare1" atribut2="valoare2">continut tag</tag> De exemplu, tagul body poate avea atributul style: <body style="color: black; background-color:white"> Acum poti sa-ti rescrii codul ala si sa revii cu probleme adevarate de care te lovesti. Nu aveai cum sa faci asemenea greseli daca citeai o carte/tutoriale si scriai singur, din memorie, codul html, de la zero. Edited by OriginalCopy, 28 January 2009 - 23:11. |
Posted 28 January 2009 - 23:18

pai nu vezi ca acolo scrie la background no repeat la atributul tau? scoate no repeat
backgroundul tau pare flat, asa ca nu ai nevoie de o imagine de background, in niciun caz asta nu trebuie sa fie bmp adica bitmap. da atribut de culoarea aia la background si gata Edited by onlyone, 28 January 2009 - 23:20. |
Posted 29 January 2009 - 12:12

Toate atributele css se pun in interiorul atributului style (ca valoare a lui). Sintaxa generala in html este: <tag atribut1="valoare1" atribut2="valoare2">continut tag</tag> De exemplu, tagul body poate avea atributul style: <body style="color: black; background-color:white"> Acum poti sa-ti rescrii codul ala si sa revii cu probleme adevarate de care te lovesti. Nu aveai cum sa faci asemenea greseli daca citeai o carte/tutoriale si scriai singur, din memorie, codul html, de la zero. Scuze k nu m-a facut mama programator....mersi oricum TOPIC CLOSED
pai nu vezi ca acolo scrie la background no repeat la atributul tau? scoate no repeat backgroundul tau pare flat, asa ca nu ai nevoie de o imagine de background, in niciun caz asta nu trebuie sa fie bmp adica bitmap. da atribut de culoarea aia la background si gata ""nu ai nevoie de o imagine de background""...??? ideea nu e cum sa sterg chestii de pe site....ideea era k ORICE vreau sa pun pe el sa aflu o modalitate sa fac treaba asta ...hai sa sterg acum tot de pe el...k si asa ""nu am nevoie""..... Iti multumesc respectuos de raspuns oricum.... TOPIC CLOSED |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users