Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Creare site gen OLX / Autovit

Imagini gratuit sau contra cost i...

Fisuri beton de egalizare

Reincepe mineritul in UE
 Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 

convertor de baze

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Talkabout

Talkabout

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,670
  • Înscris: 20.09.2006
un mic convertor de baze facut in C++

Attached Files



#2
senoctar

senoctar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 733
  • Înscris: 01.07.2006
Vezi daca ai nevoie de alte fisiere, sunt convins ca la tine merge, dar la mine nu porneste.
Pune-l intr-un director unde e doar executabilul si vezi daca porneste.

"The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail."

Eu am Vista.

PS. Cred ca ar trebui sa maresti gama de baze pt ca 2,8,10,16 poate si calculatorul inclus in Windows.

Edited by senoctar, 24 January 2009 - 23:08.


#3
valiza-cpp

valiza-cpp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 24.11.2006

View Postsenoctar, on Jan 24 2009, 23:06, said:

Vezi daca ai nevoie de alte fisiere, sunt convins ca la tine merge, dar la mine nu porneste.
Pune-l intr-un director unde e doar executabilul si vezi daca porneste.

"The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail."

Eu am Vista.

PS. Cred ca ar trebui sa maresti gama de baze pt ca 2,8,10,16 poate si calculatorul inclus in Windows.

Same here.. eu am last XP

#4
Talkabout

Talkabout

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,670
  • Înscris: 20.09.2006
ma rog, poate tre dll-urile alea. am arhivat pur si simplu executabilul dar se pare ca sunt niste pasi de urmat pentru a face un executabil MFC. voi reveni

#5
phlak

phlak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 21.04.2006

View PostTalkabout, on Jan 24 2009, 23:47, said:

ma rog, poate tre dll-urile alea. am arhivat pur si simplu executabilul dar se pare ca sunt niste pasi de urmat pentru a face un executabil MFC. voi reveni
Seteaza la proprietatile proiectului Statically linked library in loc de Shared DLL ca sa iti includa toate librariile in .exe (o sa il faca de vreo 2Mb,dar macar nu mai ai nevoie de alte librarii). Si daca tot veni vorba de convertor de baze,am scos si eu o varianta java ptr telefoane mobile, poate intereseaza pe cineva :notangel:

#6
Talkabout

Talkabout

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,670
  • Înscris: 20.09.2006

View Postphlak, on Jan 25 2009, 15:44, said:

Seteaza la proprietatile proiectului Statically linked library in loc de Shared DLL ca sa iti includa toate librariile in .exe (o sa il faca de vreo 2Mb,dar macar nu mai ai nevoie de alte librarii). Si daca tot veni vorba de convertor de baze,am scos si eu o varianta java ptr telefoane mobile, poate intereseaza pe cineva :notangel:
deci unde intru? nu am gasit ce ai spus
da, ma intereseaza varianta pentru mobile :)

#7
phlak

phlak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 21.04.2006
Observ ca e scris in VC++ 2003/2005, deci ca sa setezi ce ti-am zis: du-te la Project>Project Properties (sau ALT+F7),apoi click pe Configuration Properties>General, Use of MFC: selecteaza Use MFC in a static library. Apoi ii dai un Rebuild la proiect si gata. Iar ptr varianta java mobile de care ziceam, vezi aici: NumBasis

#8
Talkabout

Talkabout

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,670
  • Înscris: 20.09.2006

View Postphlak, on Jan 25 2009, 23:03, said:

Observ ca e scris in VC++ 2003/2005, deci ca sa setezi ce ti-am zis: du-te la Project>Project Properties (sau ALT+F7),apoi click pe Configuration Properties>General, Use of MFC: selecteaza Use MFC in a static library. Apoi ii dai un Rebuild la proiect si gata. Iar ptr varianta java mobile de care ziceam, vezi aici: NumBasis
e scris in VC++ 2008. acu incerc varianta pt mobile

LE: programul executabil:

Attached Files


Edited by Talkabout, 26 January 2009 - 10:32.


#9
Bogdan

Bogdan

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 829
  • Înscris: 15.02.2002
Nu prea functioneaza corect:

1. cand vrei sa convertesti din baza 10 butonul cu cifra 3 este dezactivat
2. calculeaza eronat din baza 10 in baza 2 (ex: la numarul 2560 din baza 10, rezultatul in baza 2 este: -2079215104
3. calculeaza eronat din baza 16 in baza 2 (ex: la numarul FFFF din baza 16, rezultatul in baza 2 este: -1223331385

Ar trebui sa te lase sa introduci si de la tastatura numarul de convertit. Vad ca te lasa doar la hexa dar numai literele de la A la F.
Daca tot ai facut butoane pentru introdus cifrele, mai pune unul pentru sters ultima cifra a numarului, un fel de backspace, ca se intampla uneori sa apesi o cifra gresita si trebuie sa corectezi.

Cam atat am observat. Sa mai verifici conversia sa nu mai calculeze gresit si la alte baze.

Edited by Bogdan, 26 January 2009 - 14:41.


#10
Talkabout

Talkabout

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,670
  • Înscris: 20.09.2006

View PostBogdan, on Jan 26 2009, 14:41, said:

Nu prea functioneaza corect:

1. cand vrei sa convertesti din baza 10 butonul cu cifra 3 este dezactivat
2. calculeaza eronat din baza 10 in baza 2 (ex: la numarul 2560 din baza 10, rezultatul in baza 2 este: -2079215104
3. calculeaza eronat din baza 16 in baza 2 (ex: la numarul FFFF din baza 16, rezultatul in baza 2 este: -1223331385

Ar trebui sa te lase sa introduci si de la tastatura numarul de convertit. Vad ca te lasa doar la hexa dar numai literele de la A la F.
Daca tot ai facut butoane pentru introdus cifrele, mai pune unul pentru sters ultima cifra a numarului, un fel de backspace, ca se intampla uneori sa apesi o cifra gresita si trebuie sa corectezi.

Cam atat am observat. Sa mai verifici conversia sa nu mai calculeze gresit si la alte baze.
calculeaza gresit pentru ca valoarea convertita e prea mare, iar eu am limitat lungimea la Edit-uri :)
in baza 16 poti introduce de la tastatura 0-9|A-F|a-f. nu stiu de ce nu poti introduce si cifre. cand vreau sa convertesc dintr-o baza X, in celalalt grup de butoane unul va fi dezactivat, pentru ca din baza X tot in baza X nu are sens, numarul e acelasi
voi pune si un backspace, mersi de observatii

#11
Bogdan

Bogdan

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 829
  • Înscris: 15.02.2002
Nu ai inteles.. ziceam de butonul cu tasta 3 de la cifrele de la 1 la 9, cand selectezi numere in baza zece, cifra 3 e disabled, restul 1,2,4,5...9 si 0 sunt asa cum trebuie, enabled.
Vezi de ce 3 ramane dezactivata.

#12
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
eu am un convertor de baze fcut in pascal.......converteste in orice baza....sau asa cred..oricum daca e ceav imi dati un  pm si incerc sa il fixez
P.S.: necesita borland pascal 7 pt a putea fi rulat

#13
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,228
  • Înscris: 24.02.2007
N-o sa stea nimeni sa instaleze borland pascal pentru a rula programul. Compileaza-l si ofera-l ca exe, preferabil cu freepascal.

#14
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
nu trebuie neaparat borland pascal(merge si virtual pascal si presupun ca si cu free pascal).dar totusi o sa il, compilez sa-l pun ca executabil :P  ;)

#15
AndreiASM

AndreiASM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 24.06.2007
Adica tu vi, pui o sursa cu 10 linii de cod, si nici macar nu stii sa o compilezi intr-un executabil...??  :eheyebrow:

#16
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
poftim si ca executabil andrei....si are 15 linii de cod nu 10 dar asta e numaratu asta e cam greu....... :P  :rolleyes: si daca erai asa destept il faceai tu.......si il postai din start ca executabil...
nu am testat prea intens programul ........dar s-ar putea ca in anumite baze sa nu calculeze prea bine......cred -_-  :peacefingers:

Edited by doctorwho, 24 May 2009 - 17:38.


#17
AndreiASM

AndreiASM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 24.06.2007
Dragul meu, am trecut de ceva ani buni de stadiul la care postez 15 linii de cod pe forum, si nu un amarat de executabil... inteleg ca vroiai sa ne arati ce ai invatat tu la scoala, dar crede-ne, asta stim si noi deja, in plus, la ce poate folosi si cu ce e mai bun decat programul lui Talkabout?

Quote

si daca erai asa destept il faceai tu.......
M-ai facut sa zmbesc.  ;)

#18
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
nu am spus ca programul era mai bun ca al lui Talkabout,ci am spus ca poate transforma in orice baza(al lui Talkabout merge doar in 2,8,10,16).si vreau sa spun ca nu l-am invatat la scoala :lol: sunt clasa a-VI-a si programu l-am facut anu trecut cand am facut bazele de numereatie la mate si trebuia sa transformam dintr-o baza in alta....si asa l-am conceput.......si in caz ca nu ti-ai dat seama despre ce vorbim aici adica conversia dintr-o baza in alta la asta foloseste (in plus, la ce poate folosi ),foloseste la conversia dintr-o baza de numeratie in alta.......recunosc ca al lui Talkabout  are un meniu frumusel si arata destul de bine dar e facut in c++ si eu eram doar in clasa a-v-a cand am facut programul......si cate linii de cod ai fi vrut sa aiba daca isi indeplineste functia pentru care a fost conceput :rolleyes:  :lol: poate vroiai sa arate ca al lui Talkabout dar asta ma depasea atunci cand l-am creat si recunosc ca ma depaseste si acum in mare parte dar eu nu am 19 ani ca tine am doar 12

Edited by doctorwho, 24 May 2009 - 18:46.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate