Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Cum sa desenez mai real ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
156 replies to this topic

#37
ady.preda

ady.preda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 11.02.2007
robotele sa dai o bere ca ti-am multiplicat castigul  B)


View Postaaee, on Jan 30 2009, 14:40, said:

Si cat propui , la Osim am nevoie doar de schita alb-negru , hai ofer doar pt reclama 200 E la desenul lui Robotel terminat , a zis ca la terminat in 20 min , nu stiu ma mai gandesc , asta la SUMA ASTA MICA dar in caz de 100 000 E ofer si 5000 E , intelegi prietene .

pai de ce nu ai facut tu in paint schita in alb/negru in loc de galben.

in legatura cu cat oferi tu, da poate e echitabil pentru o modelare 3d a unei piese de genu, dar din cate se vede, tu cand ai deschis topicul asta, ai spus asa
"Am scris pentru a va cere ajutorul , colaborare pentru a face aceste desene mai reale". Puteai bine mersi sa ceri sa ti se faca un serviciu, contra cost, anume 50 euro, pt realizarea unor desene tehnice de prezentare, executie bla bla.
Dar cand mai si spui ca tu daca faci 10000 de pe urma lor dai si tu acolo 2 poli jumate la baieti, suna asa a japca curata. Intradevar ideea iti apartine, dar avand in vedere situatia ta, nici macar studii tehnice n-ai, (ca daca aveai puteai frumos sa faci desenele cu rigla si creionul la scara corect, si nu cred ca preaminunatii domni de la osim nu le-ar fi acceptat), insa proportia nu e corecta, ar trebuie sa vorbim aici de un procent de 2 cifre pt colaboratorul tau.

Succes prietenas, la mai multi euroi.

#38
aaee

aaee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2008
Deci ce am afisat aici in paint eu am facut mai putin lupa care a facut-o Robo , dar nu stiu ce are ca mai mult nu vrea sa faca zicea ca are probleme cu placa video ... , de aceea daca cineva vrea sa ma ajute sa termin , stiti daca nu ziceati ca va place nu aveam de gand sa incerc sa le brevetez , ma gandeam sa plec si sa cer azil in alta tara , daca ma lasati balta am amanat plecarea dar numai cu 2 luni ...

#39
robotelu

robotelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 644
  • Înscris: 12.08.2005
Eu te ajut deoarece spuneai ca nu ai posibilitatea de a desena/modela proiectul tau.Nimeni nu a adus vorba de bani,deci se poate spune ca cei care te ajuta o fac sau din placere sau pentru simplul fapt ca ai cerut ajutor.De asemenea eu cred ca rezultatul va fi in functie de timpul liber si implicatia celor care te ajuta.
Vezi ca ti-am trimis PM.

#40
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Nu ca sunt eu avocatul diavolului si pls, nu o lua personal, dar care e utilitatea "batatorului" astuia, ca n-am inteles??

#41
ady.preda

ady.preda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 11.02.2007
Inca ceva. Ai facut vreun calcul al costurilor de productie sa vezi cam cui i se adreseaza?

Uite de ex. daca placile alea doua au dimensiunile de 200x200x15, tot batatorul tau cantareste 10 kg, si n-am luat in calcul betele alea 4, suruburi etc.
La un cost per kg al inoxului de 3 Euro (FARA TVA) numai materialul folosit face 30 Euro. Sa mai punem la socoteala si manopera si prelucrarea, inca vreo 20, cred, costul de productie al batatorului tau face 50. Si bineinteles producatorul nu ti-l face moca, mai adaugam si profit 10-15 euro, cel putin. Mai aplicam si tva, ca doar producatorul e si el platitor de tva...si asa ajungem la un pret de piata de 75-80 euro.

Cred ca esti constient si tu ca la pretul asta nu o sa cumpere absolut nimeni asa ceva sa aiba in casa, oricat de nehalit dupa ceafa de porc si snitele ar fi.
Poate poate ai succes cu restaurante, cantine etc. Wish you luck!!

#42
mircea_arh

mircea_arh

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.01.2009
AAEE

Nu am citit tot topicu' dar iti dau cateva sfaturi de reprezentare in desen a obiectelor.
1 Obiectu trebuie sa fie repr. in toate vederile lui (perpendiculare), de sus, de jos, si cele 4 laterale, fiecare vedere cu indicarea in cele 4 parti a cotelor fiecarui element, diametre, a tipului de material folosit si a unor elemente suplimentare (imbinari cu xx, surub de diametru xx etc). Mai trebe sectiuni caracteristice prin produs, minim 2, si acolo cu o legenda a materialelor sau stratificatiilor,+ cote. Daca ai elemente mecanice mobile... aratat prin sageti in ce parte se rotesc, raza de rotatie etc. adica tot. Toate astea pana acu' trebuie sa fie la aceeasi scara de repr. (1:10 sau 1:20 , adica 1cm pe desen e 10cm in realitate, sa incapa pe minim A3). Dupa aia la imbinari, suruburi sau zone care nu se inteleg pe desen trebe sa faci planse cu detalii exemplificative la o scara de 1:5 sau vezi tu, si la fel cotate, materiale etc. Dupa aia faci vreo 4 vederi in care se vad 3d, dar alea sunt doar pentru sentiment, nu prea au valoare in ingineria mecanica.

Bun ... 2 Trebe Memoriu justificativ in care explici cine esti, din ce-s facute inca odata piesele, ce rol au, ce tolerante admise au, in ce normative se incadraza, trebe cred si ceva rezistenta la forte, etc. Explici cum ti-o zis si Ady.preda procedeul de fabricatie in mare, ca una-i daca se toarna piesele si alta daca se sudeaza sau se lipesc. Rezistenta lor e alta , plus ca siguranta in exploatare dupa ce o vinzi conteaza. Plus o lista cu toate elementele intr-un tabel, fiecare cu denumire, cantitate, dimensiune, greutate / kg etc. No, tot mem. asta iti ia cam 10 pagini minim.

Gandeste-te ca tipii de la OSIM sunt injineri si stau toata ziulica la birou si nu prea au ei chef sa-si bata capu' cu desene care nu sunt exemplificate foarte clar. Daca nu inteleg ceva ti-l trimit inapoi. E mai simplu pentru ei.

Cu Paintu' uita faza. Nu poti face la scara, e naspa ca-i pe baza de pixeli. Trebe in Autocad sau alte de genu', dar cel mai bine e in SolidWorks (ala e greu de invatat).
Oricum, inainte de programe trebe sa stii desen tehnic sau geometrie descriptiva. Cauta carti ca se gasesc.

#43
aaee

aaee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2008
Avantaje : bate carnea uniform si se frige mai bine , reduce poluarea fonica , sti ce inseamna pentru familie , vecini sa bati cu ciocanu 10 gratare ...
Eu m-am gandit la 2-4 kg. , oricum trebuie testate 2-3 modele cu greutate diferita pana se gaseste greutatea optima .
Merci pt. intrebari .

#44
aaee

aaee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2008
Cerintele Osim pentru desene

Desene
(1) Desenele sunt necesare in masura in care contribuie la intelegerea inventiei si a elementelor ei de noutate.
(2) Desenele trebuie sa contina semne de referinta, cifre si/sau litere care sa indice elementele componente, corespunzatoare prezentarii lor in exemplul de realizare din descriere.
(3) O fila de desene poate sa includa mai multe figuri.
(4) Fila de desene este de format A4 sau, in cazuri exceptionale, A3 si va putea fi din calc, carton alb sau alt suport, cu conditia ca desenul sa aiba contrastul necesar pentru reproducerea prin metode electrostatice; filele nu vor avea chenar sau alte linii care sa delimiteze desenele; marginile minime libere ale filelor trebuie sa fie pe fiecare latura de 2,5 cm.
(5) Schemele si diagramele se considera desene; tabelele nu se considera desene.
(6) Desenele nu contin texte, cu exceptia unui cuvant sau a unor cuvinte izolate, strict necesare, cum sunt: "apa", "abur", "deschis", "anchis", iar pentru schemele si diagramele ce ilustreaza etapele unui procedeu, cateva cuvinte-cheie, absolut necesare intelegerii acestora; fiecare cuvant folosit trebuie asezat in desen in asa fel incat sa permita inlocuirea lui fara sa acopere nici o linie a desenelor.
(7) Toate semnele de referinta care apar in desene trebuie sa fie mentionate in descriere si invers.


Desenele - acolo unde este cazul - se fac pe hartie alba sau pe calc, numai pe format A4, numai cu cerneala sau tus negru, cu vederi, sectiuni, lupe sau scheme (cinematice, hidraulice, electrice sau bloc, după cum este cazul) conform standardelor de desen tehnic în vigoare din domeniul respectiv și într-un numar suficient de reprezentari pentru o cat mai buna întelegere a solutiei.
Paginile cu desene nu trebuie sa aiba chenar, nici indicator standard și nici lista de pozitii.
De asemenea, pe desene nu se trec dimensiuni și nu trebuie sa existe alte notatii verbale, cu exceptia numerelor figurilor (plasate dedesubtul fiecareia dintre proiectii și la mijlocul lor) și a pozitiilor care trebuie să coincidă cu numerele reperelor din părțile scrise. Desenele pot fi executate pe plansetă cu isis sau printr-un program pe calculator.

#45
mircea_arh

mircea_arh

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.01.2009
Ok! Vad ca acu' ei au alte cerinte!

Acum vreo 4 ani i-am facut la un amic, pe calculator, un model de lacat. Trimis la Osim. Cu planse cotate etc. N-or zis nici mac.

I-or aprobat treaba, numa' ca era taxa cam mare si o lasat-o balta.

#46
aaee

aaee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2008
Da nu mai lipseste decat taxa pe capsat si stampilat hartia , e ceva de groaza cum au facut atatea taxe antiinventat si antiprogres made in Guvenul si Parlamentul Romaniei , dar si site-ul Osim e cel mai prost prezentat site pe care l-am vazut vreodata , inventatorul isi pierde timpul platind taxe , depuneri in 3 exemplare , tot felul de proceduri bizare ...

Edited by aaee, 31 January 2009 - 22:39.


#47
ady.preda

ady.preda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 11.02.2007
Cerintele pe care le-ai enumerat mi se par cam insuficiente pentru o institutie de genul osimului, dar in fine e tipic romanesc sa emiti legi cu gauri in ele.
Ce ai mentionat tu de la 1 la 7 sunt reguli minime si logice in vederea realizarii unui desen tehnic, astfel de precizari poti gasi chiar in prefata unui manual de desen tehnic.

Parerea mea e ca nu poti sa te duci cu o mazgaleala de desen la ei, trebuie totusi o intocmita o documentatie tehnica completa.
Si sa-ti zic si de ce. E in avantajul tau ca inventia care iti va fi brevetata sa cuprinda tot felul de desene, explicatii, cote, detalii constructive etc., astfel nu vor mai fi loc de INTERPRETARI sau ADAUGIRI. Daca te duci cu o vrajeala de desen la ei , poate ti-o aproba, iti iei brevetul mai mult pe o idee si nu pe un proiect de inventie, si vrei apoi sa il vinzi cuiva, ori nu te baga in seama, ori isi breveteaza el acelasi lucru, in mare, schimbate anumite aspecte ca sa nu prea bata la ochi, face si o documentatie neckerman si te-a lucrat. Apoi judeca-te cu el si sa vedem cine are dreptate.
Ai vazut la o factura fiscala ca daca nu ocupi tot spatiul trebuie sa tragi o linie incat sa acoperi zona nescrisa, cam aceeasi mancare de peste e si la tine. Trebuie sa elimini orice fel de interpretare, adaugare, modificare, furt chiar al inventiei tale...prin negru pe alb!

Edited by ady.preda, 01 February 2009 - 06:45.


#48
aaee

aaee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2008
Mi-au furat proprietatea , bani , masina , drepturile , femeia , sanatatea ... acuma mai lipseste si inventile , iti dai seama ca nu poti sa brevetezi decat daca respecti procedurile Osim ... am atasat desenul final , nu cred sa poata fura in genul care insinuezi , mecanismul de baza e simplu , si am trimis deja la ei o Cerere de intentie , depunere electronica ...

Attached Files



#49
mircea_arh

mircea_arh

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.01.2009
PREDAtoru' stie! Ca trebe sa i se aprobe ceea ce face cu stampile pe ele.

Am cunoscut acu' doi ani, o tipa care se ocupa cu inscrierea siglelor la OSIM. Avea depuse deja vreo 1500 de sigle si vreo 2000 de sloganuri. Mi-o zis "ai grija ce trimiti". Atat!!!

Mai, vezi ca la sigle la OSIM, daca depui aceeasi sigla, logo, dar cu 10 modificari ... astea insemnand culoare, element microscopic, pozitionare diferita, etc., toate putin diferite, se aproba la ei. Am patit-o cu un client.

Insemnand ca pe mircea_arh fac urmatoarele modificari:
culoare mircea - blue, arh-verde: 2 modificari
M scris mare - 1 modificare
distanta mai mare intre litere mircea- 1 modif
mai mica intre arh - 1 modif
mircea scris cu fontul tahoma - 1 modif
underline sub cele 2 a de langa cratima - 2 modif
adaug +, M i r c e a_arh+   - 1 modific
Deja ai 9 modificari,  si numa pe text, restu foloseste imaginatia. Impactul mental nu l-am schimbat, clientul tot de la mircea-arh o luat marfa, nu?

Ex. Este in cluj, un club SEVEN si altu' S.E.V.E.N. - in care merji?

Grija mare cu ei. Trimite ce or zis ei, dar asigura-te ca ramane inventia ta.

#50
Pazvante

Pazvante

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 31.10.2008

View Postaaee, on Feb 1 2009, 19:36, said:

Mi-au furat proprietatea , bani , masina , drepturile , femeia , sanatatea ...
niste banditi astia de la OSIM!

#51
aaee

aaee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2008
Iar ai aparut , nu m-am referit la Osim , cat despre taxe sunt cam mari , daca ai sub 5000 lei platesti doar 20 % din taxe deci pentru Batator in jur de 300 lei , dar e si daca ai venituri foarte mici sub un anumit nivel nu platesti nimic , eu cu in jur de 500 lei nu prea stiu in ce categorie sunt , pentru ca e foarte greu sa gasesti informatia pe site ...

Desi as avea inca 3 inventi de , poate mai interesante ca asta nu imi permit sa mai brevetez anul asta ceva daca nu imi cresc veniturile , deci decat sa fure mai bine colaboreaza cu mine daca vrea cineva sa breveteze ceva .

#52
Pazvante

Pazvante

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 31.10.2008
eu cred ca iti pierzi timpul si energia! cine naiba are nevoie de un batator de carne de 15Kg??? cum il speli, cum il cureti? si inoxul alimentar nu costa doar 3E/kg!

spuneai ca este silentios... era silentios daca placile (falci autocentrante) erau actionate prin intermediul unui surub conducator. pe scurt: imagineaza-ti o menghina de banc montata vertical.

#53
aaee

aaee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2008
Prietene ma sperie poza ta ... , si eu ma gandesc la 2-4 kg. , ideia initiala asta a fost dar e mai costisitoare , trebuie fixata de masa , apoi trebuie 2 filete pt menghina ca sa fie loc la mijloc pt o bucata de carne , trebuie strans tare si misti masa din loc ... e aiurea ca poza ta .

Edited by aaee, 02 February 2009 - 16:07.


#54
Pazvante

Pazvante

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 31.10.2008
un surub conducator este mai ieftin decat patru coloane de ghidare (si cu bile!)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate