Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Influentete cresterii in inaltime .

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
strong_bear

strong_bear

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 494
  • Înscris: 13.12.2008
Am auzit ca inaltimea este influentata de multi factori : alimentatie , genetic, odihna ,clima, mediu inconjurator .
Si am indoieli daca clima si mediul inconjurator influenteaza cresterea .
Adica daca un om ar traii la intr-o clima rece ar trebuii sa fie inalt si solid pentru a retine caldura pe cand intr-un mediu cald ar trebuii sa fie scund si slab pentru a pierde caldura ( o concluzie spusa de mine ).
Spuneti alimente si alti factori care au un efect pozitiv asupra inaltimii .

#2
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
In zonele reci ar trebui sa fie mic si indesat (suprafata corporala cat mai mica), iar in cele calde inalt, dar noi am gasit si alte metode de a ne proteja de frig/cald, deci nu mai conteaza atat de mult.

#3
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
un singur lucru pot sa-ti spun.
intotdeauna am fost printre cei 2-3 inalti si si cat de cat armonios claditi dintr-un grup de 10 de varsta mea.
asta pana am dat examen de admitere la fac la constanta si am observat ca printre constanteni aveam o constitutie medie.
eu zic are si clima rolul ei.
--------------------------------------------------------------------------------
genetica si alimentatia zic ca sunt complementare si una fara alta nu are mare influenta.

#4
rAndrew

rAndrew

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 14.01.2008
Atunci cand dormim, cand ne este foame se mareste secretia de STH ( hormonul cresterii ) . Ce-o sa mai crestem acum cu criza...

#5
littledot

littledot

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 30.11.2008

View PostrAndrew, on Feb 2 2009, 06:16, said:

Atunci cand dormim, cand ne este foame se mareste secretia de STH ( hormonul cresterii ) . Ce-o sa mai crestem acum cu criza...

Asta e tare cu foamea, desi nu cred. Trebuie sa mananci ca sa cresti. Somnul probabil o fi. Ca tot asa ne minteau parintii. Culca-te ca sa cresti mare :)

#6
strong_bear

strong_bear

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 494
  • Înscris: 13.12.2008
Apropo care e media inaltimi la romani ( moldoveni, olteni , banateni, ardeleni si dobrogeni ) ?

#7
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005
Uite, un articol luat de pe alt forum:
Cresterea si dezvoltarea fiziologica, alta decat cea produsa sub influenta stimulului biologic


Omul, ca orice fiinta vie, isi modifica dimensiunea, forma si structura corpului de-a lungul vietii. Modificarile apar inca din viata intra-uterina si se termina odata cu incetarea vietii. Prin crestere si dezvoltare se intelege un complex dinamic de procese biologice prin care trece organismul uman in evolutia sa pana la maturitate.

Cresterea reprezinta procesul de marire a dimensiunilor corpului in intregime, sau a unora din partile sale componente. Ea se realizeaza prin inmultirea celulelor si marirea dimensiunilor acestora. Este un proces cantitativ in urma caruia se realizeaza un spor de masa si volum al diferitelor parti componente ale corpului uman. Cresterea se desfasoara in toate cele trei planuri spatiale ale corpului (sagital, frontal si transversal). Dezvoltarea reprezinta un proces calitativ de diferentiere celulara, exprimata prin modificari functionale si imbunatatiri calitative, ce marcheaza o adaptare a aparatelor si sistemelor din organism, o evolutie complexa, o integrare coordonata a lor intr-un tot unitar.

Aceste procese sunt conditionate de actiunea unor factori interni precum - ereditatea, mecanismele endocrine determinate genetic - si factori externi ca - alimentatia, factorii geoclimatici, noxele din mediul ambiant etc. Legile cresterii. ?n activitatea sportiva o insemnatate deosebita o are legea alternantei cresterii si legea antagonismului intre excesul de crestere si cel de dezvoltare fizica.

Legea alternantei cresterii, emisa de Godin, afirma ca procesele de crestere in lungime si latime nu se petrec concomitent ci alternativ. Aceasta lege este valabila atat pentru cresterea intregului corp cat si pentru fiecare segment corporal in parte. ?n unele perioade predomina cresterea in lungime, in timp ce cresterea in latime stagneaza sau are un ritm lent si invers, existand perioade in care cresterea in latime este mai rapida iar cresterea in lungime este mai lenta sau stagneaza. Legea antagonismului intre excesul de crestere si cel de dezvoltare fizica enuntata de Viola, sustine ca exista un antagonism in dublu sens intre cresterea si dezvoltarea fizica.

In cazul unui exces de crestere, procesul de dezvoltare fizica este franat. De asemenea, exista antagonisme si intre cresterea organelor inervate de sistemul nervos al vietii de relatie (muschii) si a celor inervate de sistemul nervos vegetativ (organele interne). Astfel, sporturile care influenteaza hipertrofia musculaturii somatice (sporturile anaerobe precum culturismul), influenteaza mai putin dimensiunile inimii. ?n schimb cele care solicita, in principal, aparatul cardio-circulator si respirator (sporturile anaerobe), maresc volumul inimii si al plamanilor dar nu maresc, ci chiar pot diminua masa musculara somatica. Aceste constatari isi gasesc aplicabilitatea in teoria si practica sportiva, in sensul unei selectionari corecte a eforturilor de forta si de rezistenta in functie de particularitatile individuale si cerintele disciplinei sportive practicate. Studii ale specialistilor in antropometrie si fiziologie au relevat faptul ca fenomenele legate de crestere, dezvoltare si maturizare somatica si neuroendocrina au suferit un proces evolutiv favorabil, in cursul filogenezei, adica de-a lungul existentei speciei umane.

In a doua jumatate a secolului XX aceasta evolutie mai sus amintita a accelerat. In anul 1953 E. W. Koch foloseste pentru prima data termenul de "acceleratia cresterii", pentru a defini fenomenele prezentate anterior. Cauzele accelerarii cresterii sunt:

1. Imbunatatirea alimentatiei, care s-a facut atat din punct de vedere cantitativ cat si calitativ, realizandu-se prin cresterea aportului de proteine si grasimi de origine animala in cadrul ratiei alimentare zilnice (proteine cu valoare biologica ridicata).

2. Urbanizarea are un rol incontestabil in acceleratia cresterii, constatandu-se faptul ca persoanele din mediul urban au dimensiuni corporale mai mari decat cele din mediul rural, datorita imbunatatirii nivelului de trai, dar mai ales datorita variatelor excitatii care stimuleaza procesele de crestere si ritmul acesteia.

3. Heterozisul defineste nasterea descendentilor din parinti cu caractere ereditare diferite, parinti care nu au nici un grad de rudenie. Acest factor este considerat principala cauza a acceleratiei cresterii. Heterozisul a fost favorizat de cele doua razboaie mondiale - care au deplasat mase mari de oameni dintr-o parte in alta a globului pamantesc - si de catre revolutia tehnico-stiintifica caracteristica secolului XX, care permite oamenilor deplasari rapide la mari distante, implicit contacte interumane variate.

Acesti trei factori - alimentatia, urbanizarea si heterozisul - au pondere diferita in procesul de acceleratie a cresterii, in functie de conditiile socio-economice si istorice ale fiecarui popor. In prezent, genetica considera ca acceleratia cresterii se va opri in momentul cand omul va atinge inaltimea medie de 180 - 190 cm, inaltime care se crede a fi caracteristica speciei umane. Aceasta crestere si dezvoltare fiziologica trebuie bine delimitata de cresterea si dezvoltarea specifica, indusa de catre antrenamentul sportiv in general.

Prep. Univ. Herlo Narcis Julien

#8
mortis

mortis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 881
  • Înscris: 04.10.2006
Barbatii cresc pana in jurul varstei de 25 de ani (uneori insesizabil , alteori se opresc pe la 20 , depinde mult)

Alimentatia conteaza cel mai mult in primii ani de viata cand organismul este intr-o crestere FOARTE accelerata ,apoi in ceea ce priveste inaltimea mai putin , influenteaza masa corporala dar oasele mai mult indirect si ceva mai putin . Geneticul iarasi este foarte important.

Ce poate influenta insa omul este alimentatia la inceput : laptele de exemplu este foarte important si in general calciul la copii mici pot face forme sau mai slabe sau mai grave de rahitisim daca sunt privati la varsta frageda de acesta.
Insa poti cat esti tanar sa faci baschet de exemplu : nu a fost atat de demonstrat stiitific dar  altceva de-atat nu prea ai ce face (excludem steroizii si alte nazbatii)

#9
Versus76

Versus76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 23.05.2008

View Poststrong_bear, on Jan 20 2009, 15:58, said:

Am auzit ca inaltimea este influentata de multi factori : alimentatie , genetic, odihna ,clima, mediu inconjurator .
Si am indoieli daca clima si mediul inconjurator influenteaza cresterea .
Adica daca un om ar traii la intr-o clima rece ar trebuii sa fie inalt si solid pentru a retine caldura pe cand intr-un mediu cald ar trebuii sa fie scund si slab pentru a pierde caldura ( o concluzie spusa de mine ).
Spuneti alimente si alti factori care au un efect pozitiv asupra inaltimii .

Sportul.
Copiii cresc mai înalți decât părinții lor. Dacă vrei să te convingi și să estimezi înălțimea pe care o vei avea, asta dacă nu te-ai oprit deja din creștere, consultă un medic sportiv (ex. Lia Manoliu?). Îți va spune ce șanse ai să fii înalt și ce să faci să-ți depășești așteptările. :)

#10
strong_bear

strong_bear

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 494
  • Înscris: 13.12.2008
[/quote]


2. Urbanizarea are un rol incontestabil in acceleratia cresterii, constatandu-se faptul ca persoanele din mediul urban au dimensiuni corporale mai mari decat cele din mediul rural, datorita imbunatatirii nivelului de trai, dar mai ales datorita variatelor excitatii care stimuleaza procesele de crestere si ritmul acesteia.


[/quote]
Ce sunt "variatelor excitatii care stimuleaza procesele de crestere si ritmul acesteia " ?

#11
accelerator

accelerator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,146
  • Înscris: 20.03.2007
Per ansamblu gradul de civilizatie este direct proportional cu inaltimea medie a populatiei si aici intra mai multi factori: alimentatie, munci mai putin grele, timp pt sport, etc.

Olandezii sunt poporul cu cea mai mare medie de inaltime din Europa.

Edited by accelerator, 07 August 2009 - 22:19.


#12
strong_bear

strong_bear

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 494
  • Înscris: 13.12.2008

View Postaccelerator, on 7th August 2009, 22:18, said:

Per ansamblu gradul de civilizatie este direct proportional cu inaltimea medie a populatiei si aici intra mai multi factori: alimentatie, munci mai putin grele, timp pt sport, etc.

Olandezii sunt poporul cu cea mai mare medie de inaltime din Europa.

Sunt si cei mai mari din lume cu 1,85 dar mai este si un trib din Africa cu 1,90.
Si am vazut ca ei au cel mai mare consum de lapte pe zi.

#13
NexT20

NexT20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 762
  • Înscris: 24.09.2012

View Poststrong_bear, on 04 februarie 2009 - 12:31, said:

Apropo care e media inaltimi la romani ( moldoveni, olteni , banateni, ardeleni si dobrogeni ) ?
Media as zice ca este 1.60 ? sau ma insel ?

#14
bogdan444

bogdan444

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.10.2014
ba dati-mi un program si mie

#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
pana la varsta de 3 ani infometarea sau  daca nu manci unele vitamine pot influenta inaltimea  ,cel putin eu asta stiu eu  ,  dupa varsta de 3 ani vei creste cum esti programat genetic

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate