Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
stabilizator tensiune problema lu...

Voi raportati undeva tentativele ...

Cat timp se pierde cu fisa medica...

Ce se poate face intr-o balta de ...
 Jaluzele sau rolete interior

Imagine cu tenta galbuie

Noul Suzuki Swift 2024

Parere ac sh
 Dividende - Cat am de plata la st...

Teren de vanzare. O agentie imobi...

Alegere tableta

Cine poate lamuri extra-judiciar ...
 Cum se numeste boala de piele ?

Pompa submersibila pe 12 v

M-am saturat de cei care distrug ...

telefon fix cu cartela SIM plus e...
 

problema css

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
CipryXXX

CipryXXX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 09.12.2006
am urmatorul cod in css :
#menu ul {
	list-style-type:none;
	}
#menu li {
	float:left;
	}
#menu li a {
	padding:0 15px;
	display:block;
	color:#ffffff;
	margin-right:2px;
	}
#menu li a:hover {
	background:url(images/bg-menu-hover.png) no-repeat center center;
	}
si am incercat atunci cand ai selectat linkul sa ramana efectul de la a:hover asa ca am mai adaugat :
#menu li a:active {
	background:url(images/bg-menu-hover.png) no-repeat center center;
	}
insa problema mea este ca nu ramane selectat,nu merge :)
asa arata meniul :
<div id="menu">
		 <ul>
		<li><a href="index.php">Home</a></li>
		<li><a href="?page=view_galeriefoto">Galerie foto</a></li>
		<li><a class="menu" href="?page=view_categorie&id=1">test</a></li>
				<li><a class="menu" href="?page=view_categorie&id=2">test2</a></li>
				<li><a class="menu" href="?page=view_categorie&id=3">test3</a></li>
			  </ul>
	</div>
cum pot rezolva aceasta problema?multumesc.

Edited by CipryXXX, 13 January 2009 - 14:11.


#2
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Pentru CSS avem arie dedicata.

Mutat  -_-

#3
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

View PostCipryXXX, on Jan 13 2009, 13:08, said:

cum pot rezolva aceasta problema?multumesc.

Bineinteles ca nu ramine selectat, a:active este o pseudoclasa dinamica. O pseudoclasa dinamica gen :hover, :active sau :focus este declansata de o actiune a userului, si dispare in momentul in care actiunea dispare.
Ca sa iti ramina selectata trebuie sa adaugi tu o clasa simpla, care sa fie alocata elementului respectiv cind te afli pe pagina respectiva. Deci, in loc de a:active, iti trebuie a.active.

#4
CipryXXX

CipryXXX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 09.12.2006
mersi de explicatie dar din pacate tot nu merge...

#5
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

View PostCipryXXX, on Jan 14 2009, 21:56, said:

mersi de explicatie dar din pacate tot nu merge...
Pai nu merge pentru ca probabil nu ai alocat clasa .active elementului respectiv. Nu e suficient sa scrii in css

#menu li a.active {
	background:url(images/bg-menu-hover.png) no-repeat center center;
	}

Trebuie si alocata clasa aia. Si asta o faci cu php.

#6
CipryXXX

CipryXXX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 09.12.2006
nu inteleg cum sa adaug clasa elemntului respectiv,poti sa imi arati un exemplu te rog?mersi.

Edited by CipryXXX, 16 January 2009 - 22:02.


#7
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostCipryXXX, on Jan 16 2009, 22:44, said:

nu inteleg cum sa adaug clasa elemntului respectiv,poti sa imi arati un exemplu te rog?mersi.

elementul a respectiv trebuie sa aibe atributul class cu valoarea "active"

#8
CipryXXX

CipryXXX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 09.12.2006
daca pun
<a class="active"
toate linkurile raman ca si cum ar fi selectate.

Edited by CipryXXX, 16 January 2009 - 22:13.


#9
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostCipryXXX, on Jan 16 2009, 23:02, said:

daca pun
<a class="active"
toate linkurile raman ca si cum ar fi selectate.

Atunci fa astfel incat sa nu aibe toate linkurile clasa "active". Daca folosesti PHP asta e simplu, daca nu, atunci trebuie sa creezi cate un "meniu" pentru fiecare pagina posibila in parte.

#10
CipryXXX

CipryXXX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 09.12.2006
k am inteles am reusit cu php mersi.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate