Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...
 

Casatoriile interconfesionale

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
66 replies to this topic

#19
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,018
  • Înscris: 09.01.2007

View PostDimineata100, on 10th June 2009, 09:24, said:

Pana la 1500 nu a existat protestantismul si pana atunci suntem invatati ca oameni s-au mantuit. Vedem o schimbare intre ceea ce credea Biserica primara , ce facea Biserica Primara Duminica si ce face acum Protestantismul si putem vedea Liturghia Apostolului si Evanghelistului Marcu. Unele documente vorbesc ca protestantismul e opera unor grupuri si poate ca acele grupuri au inventat protestantismul zicand renunta la asta, si la asta .... ca intrarea in protestantism e deja mantuitoare si trebuie sa faceti doar partea asta. Nu vreau sa judec despre adevarul a ceea ce spune protestantismul numai ca pana la 1500 protestantismul sau ceva asemanator nu exista.
http://www.ccel.org/...07.xii.iii.html Lumina Sfanta vine la ortodocsi.

[The only authority for this valuable relic is a single codex of the twelfth century, i.e., the Codex Rossanensis, found at Rossano, in Calabria. It was deposited in the Basilian monastery at Rome, and first published a.d. 1583, at Paris. See Hammond, pp. xlv., li.]

Dupa cum puteti citi, singura sursa a acestei liturghii este UN SINGUR manuscris din sec XII. Sigur ca se poate spune pe buna dreptate ca protestantismul a renuntat la o liturghie care pare sa provina din sec XII, dar unde este dovada ca liturghia este opera lui Marcu !?

#20
Dimineata100

Dimineata100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 461
  • Înscris: 27.11.2008
Poti sa iei o Liturghie a Primului Patriarh al Constantinopolului scrisa in anul 60 care s-a pastrat de atunci in anumite Biserici Orientale. Liturghia asta se numeste a Apostolului si Evanghelistului Marcu pentru un motiv anume, tu ce crezi?

Poarta prin care iese preotul in Biserica Ortodoxa se numeste poarta raiului si cei ce vad cu sufletul spun ca ingerii coboara in timpul Sfintei Liturghii si uite aici in film se vad ingerii in timp ce credinciosii iau Sfanta Comuniune, sau mancare pentru viata vesnica:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RFA79d8859o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
La 2:43 un inger este vazut langa preotul ortodox ce da Eucaristul in Biserica Ortodoxa, mancarea pentru viata vesnica unei femei. 2:38 alt inger cand Patriarhul Ierusalimului da Sfanta Comuniune . Oamenii ce vad cu sufletul spun de multe ori ca la Sfanta Liturghi ingerii coboara in zona altarului in Bisericile Ortodoxe.
2:52 Sfanta Maria deasupra Bisericii. 3:16 Sfanta Maria langa calugari.
3:36 inger la botez. Posibil inger pazitor dat copilului. E bine ca sa dam nume de sfinti copiilor sa fie protejati de sfinti. Sa-i rugam pe sfinti sa ii aiba in paza pe copii.

View PostDimineata100, on 10th June 2009, 09:53, said:

Ba are, ca ar fi bine ca amandoi sa devina ortodocsi sau cel mult catolici si sa treaca la dreapta credinta si la Legea Cea Noua care e cea mai benefica. Nu degeaba Lumina Sfanta vine doar la ortodocsi si daca celalte religii ar avea oameni lasati de Dumnezeu sa vorbeasca cu Dumnezeu atunci eu cred ca multi ar deveni ortodocsi.
In DuminicI Biserica Ortodoxa da Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica de aiai trebuie sa vina lumea aici

Cred ca Dumnezeu a facut cu omul doua intelegeri . Vechiul Legamant sau intelegere facut parca cu poporul evreu si Noul legamant facut de IIsus Mesia cu toti oamenii.
http://www.tentmaker...ewCovenant.html

Iata ce e scris:
Ioan 6
" 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. "

In Biserica Ortodoxa, in Duminici se da oamenilor trupul si sangele Mantuitorului pentru viata vesnica. Daca vrei siguranta maxima in Legea cea Noua mergi Duminica la Biserica Ortodoxa si fa-te parte a sfintei Impartasanii.

Ca sa vezi asemnarea intre Biserica Ortodoxa si ceea ce invata Apostolul si evnghelistul Marcu citeste Liturghia Sfantului Marcu.

Islamul si iudaismul am impresia ca urmeaza prima lege desi eu as vrea sa ma insel.
Yoga, rei ki, taiki, budismul si alte am impresia ca sunt religii pagane.
Ortodoxia si catolicismul am impresia ca dau la Sfanta Impartasanie Trupul si Sangele Mantuitorului asa cum e scris.
Unele culte protestante cred ca spun ca dau simbolul sangelui si trupului Mantuitorului iar alte culte protestante nu dau nimic fiind mai atrase de indeplinirea Legii celei Vechi deci nu stiu ce sa zic nici aici.

Care e diferenta intre Legea cea Veche si cea Noua. O mare diferenta e intre ceea ce promite legea cea Veche si cea Noua.

Eu cred ca Legea cea veche a fost data parca si poporului evreu pentru a-l pregati pentru venirea lui Mesia ce se va numi Emanuel tradus Dumnezeu este cu noi, deci pentru venirea lui Dumnezeu intrupat.

Promisiunile pentru legea ce a Veche sunt pentru viata aceasta iar promisiunile pentru legea cea noua sunt Mantuire Vesnica, Viata Vesnica.

Iata ca prin legea cea noua suntem scosi de sub blestem:
Galatieni 3
13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn".


Cred ca promisiunile din Legea cea Noua sunt Mai bune ca cele pentru Legea cea Veche:
Evrei 8:
6. Acum însă, Arhiereul nostru a dobândit o slujire cu atât mai osebită, cu cât este și Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este întemeiat pe mai bune făgăduințe.
7. Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;
Evrei 7:
22. Cu aceasta, Iisus S-a făcut chezașul unui mai bun testament.
Evrei 7:
24. Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare (veșnică).
25. Pentru aceasta, și poate să mântuiască desăvârșit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, căci pururea e viu ca să mijlocească pentru ei.


Promisiunile legii celei Vechi
Deuteromul 28
"1. "Dacă tu, după ce vei trece peste Iordan, în pământul pe care Domnul Dumnezeul tău îi-l va da, vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău și vei împlini cu băgare de seamă toate poruncile Lui pe care ți le dau astăzi, atunci Domnul Dumnezeul tău te va pune mai presus de toate popoarele pământului.
2. De vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău, vor veni asupra ta toate binecuvântările acestea și se vor împlini asupra ta:
3. Binecuvântat să fii în cetate și binecuvântat să fii în țarină;
4. Binecuvântat să fie rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul dobitoacelor tale;
5. Binecuvântate să fie hambarele tale și cămările tale;
6. Binecuvântat să fii la intrarea ta în casă și binecuvântat să fii la ieșirea ta din casă;
7. Să bată Domnul înaintea ta pe vrăjmașii tăi cei ce se vor ridica asupra ta; pe o cale să vină asupra ta și pe șapte căi să fugă de tine;
8. Să-îi trimită Domnul binecuvântare peste grânarele tale și peste tot lucrul mâinilor tale și să te binecuvânteze în pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l dă;
9. Să facă Domnul Dumnezeu din tine popor sfânt al Său, precum ți S-a jurat El ție și părinților tăi, dacă vei asculta poruncile Domnului Dumnezeului tău și vei umbla în căile Lui;
10. Vor vedea toate popoarele pământului că porți numele Domnului Dumnezeului tău și se vor teme de tine;
11. Domnul Dumnezeul tău îți va da belșug în toate bunătățile, în rodul pântecelui tău, în rodul dobitoacelor tale și în rodul ogoarelor tale din pământul pe care Domnul S-a jurat părinților tăi să ți-l dea;
12. Domnul îți va deschide comoara Sa cea bună, cerul, ca să dea ploaie pământului tău la vreme și ca să binecuvânteze toate lucrurile mâinilor tale; și vei da împrumut multor popoare, iar tu nu vei lua împrumut; vei domni peste multe popoare, iar acelea nu vor domni peste tine;
13. Domnul Dumnezeul tău te va pune cap iar nu coadă și vei fi numai sus, iar jos nu vei fi, dacă te vei supune poruncilor Domnului Dumnezeului tău, care ți le spun eu astăzi să le ții și să le împlinești
14. Și dacă nu te vei abate de la toate poruncile care ți le poruncesc eu astăzi nici la dreapta nici la stânga, ca să mergeți după alți dumnezei să le slujiți. "

Promisiunile Legii celei noi

Galatieni 3

13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn".

Evrei 9:

15. Și pentru aceasta El este Mijlocitorul unui nou testament, ca prin moartea suferită spre răscumpărarea greșealelor de sub întâiul testament, cei chemați să ia făgăduința moștenirii veșnice.

Evrei 10 :
14. Căci printr-o singură jertfă adusă, a adus la veșnică desăvârșire pe cei ce se sfințesc;

24. Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare (veșnică).
25. Pentru aceasta, și poate să mântuiască desăvârșit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, căci pururea e viu ca să mijlocească pentru ei.


CONCLUZIA E ASTA: FITI PREOCUPATI DE CE LEGE URMEAZA O RELIGIE CAND O ALEGETI SI CARE SUNT PROMISIUNILE ACELEI LEGI.

Edited by Dimineata100, 10 June 2009 - 09:14.


#21
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,018
  • Înscris: 09.01.2007

View PostDimineata100, on 10th June 2009, 10:12, said:

Poti sa iei o Liturghie a Primului Patriarh al Constantinopolului scrisa in anul 60 care s-a pastrat de atunci in anumite Biserici Orientale. Liturghia asta se numeste a Apostolului si Evanghelistului Marcu pentru un motiv anume, tu ce crezi?

Poarta prin care iese preotul in Biserica Ortodoxa se numeste poarta raiului si cei ce vad cu sufletul spun ca ingerii coboara in timpul Sfintei Liturghii si uite aici in film se vad ingerii in timp ce credinciosii iau Sfanta Comuniune, sau mancare pentru viata vesnica:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RFA79d8859o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
La 2:43 un inger este vazut langa preotul ortodox ce da Eucaristul in Biserica Ortodoxa, mancarea pentru viata vesnica unei femei. 2:38 alt inger cand Patriarhul Ierusalimului da Sfanta Comuniune . Oamenii ce vad cu sufletul spun de multe ori ca la Sfanta Liturghi ingerii coboara in zona altarului in Bisericile Ortodoxe.
2:52 Sfanta Maria deasupra Bisericii. 3:16 Sfanta Maria langa calugari.
3:36 inger la botez. Posibil inger pazitor dat copilului. E bine ca sa dam nume de sfinti copiilor sa fie protejati de sfinti. Sa-i rugam pe sfinti sa ii aiba in paza pe copii.

Eu cred ca nu este suficient sa te bazezi pe titlul unui cantecel ca sa dovedesti paternitatea unui text. Eu cred ca tu esti naiv in privinta criticii textuale pt ca iti convine. Mormonii zic si ei ca au revelatia lui Isus, inseamna ca asa o fi, doar se cheama 'revelatia lui isus'.
Cei ce vad cu sufletul sa se duca in Tibet unde asemenea practici yoghine sunt frecvente. O sa construiesc si eu o poarta la mine acasa, o sa-i dau un nume pompos si o sa te invit sa te inchini acolo.
CRedinta ta izvorata din Marele-Youtube-Stapanul-Universului nu onoreaza deloc biserica din care zici ca faci parte. Aveti acolo si oameni seriosi, Ai face mai bine sa studiezi ortodoxia, nu doar superstitiile ei periferice.

#22
allyn1985

allyn1985

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,373
  • Înscris: 11.12.2008

View PostDimineata100, on 10th June 2009, 09:53, said:

Ba are, ca ar fi bine ca amandoi sa devina ortodocsi


si de ce ar fi ortodoxismul mai cu motz decat restul?
ca zici tu?

#23
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,018
  • Înscris: 09.01.2007

View Postallyn1985, on 10th June 2009, 13:34, said:

si de ce ar fi ortodoxismul mai cu motz decat restul?
ca zici tu?

Tu n-ai inteles ca ortodoxia are liturghia aia de-i place lui ? De cate ori sa-ti spuna omul ? Desi nu vad ce ar impiedica orice alta confesiune sa preia liturghia respectiva sa o cante si ei pe nas  :lol:

#24
Greencold

Greencold

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 14.04.2009
Pai ortodocsii se pricep cel mai bine la photoshop,cum ne este demonstrat in acest topic : Minuni cu ingeri

#25
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postcdr, on 4th June 2009, 21:40, said:

am o nelamurire...mare nelamurire...scrie"nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi"deci cu cei necredinciosi nu cu cei de alta religie! adica unul are dctrina falsa si altul nu?adica sa zicem ca baptistii au doctrina corecta..inseamna ca absolut orice om care nu e baptist nu e mantuit..si cum nici o mare parte dintre baptisti nu sunt foarte pocaiti rezulta ca cei mantuiti sunt extreeeeeeeem de putini? da de cand scrie in biblie "fii de nuj ce religie si vei fi mantuit"...
Noroc ca nu conteaza ce cred eu tu si Ovidiu, ci ce spune Dumnezeu.

2 Ioan 1

9Oricine greșește și nu rămîne în învățătura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învățătura aceasta, are pe Tatăl și pe Fiul.

Acum, poti spune tu despre iubire si filozofia vietii pana maine, Scriptura e clara: ai doctrina gresita, NU AI PE DUMNEZEU.
Te unesti si te mananca sa calci Scriptura, esti la fel cu celalalt.

Iubirea inseamna PAZA PORUNCILOR, adice ce scrie.

Ioan 14

15Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.

Iubirea asta in vorbe e zero, daca nu te intereseaza ca se calca o porunca sau doctrina lui Hristos.

#26
sebi900

sebi900

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 02.05.2008

View PostDimineata100, on 10th June 2009, 08:13, said:

In DuminicI Biserica Ortodoxa da Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica de aiai trebuie sa vina lumea aici

Cred ca Dumnezeu a facut cu omul doua intelegeri . Vechiul Legamant sau intelegere facut parca cu poporul evreu si Noul legamant facut de IIsus Mesia cu toti oamenii.
http://www.tentmaker...ewCovenant.html

Iata ce e scris:
Ioan 6
" 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. "

In Biserica Ortodoxa, in Duminici se da oamenilor trupul si sangele Mantuitorului pentru viata vesnica. Daca vrei siguranta maxima in Legea cea Noua mergi Duminica la Biserica Ortodoxa si fa-te parte a sfintei Impartasanii.

Ca sa vezi asemnarea intre Biserica Ortodoxa si ceea ce invata Apostolul si evnghelistul Marcu citeste Liturghia Sfantului Marcu.

Islamul si iudaismul am impresia ca urmeaza prima lege desi eu as vrea sa ma insel.
Yoga, rei ki, taiki, budismul si alte am impresia ca sunt religii pagane.
Ortodoxia si catolicismul am impresia ca dau la Sfanta Impartasanie Trupul si Sangele Mantuitorului asa cum e scris.
Unele culte protestante cred ca spun ca dau simbolul sangelui si trupului Mantuitorului iar alte culte protestante nu dau nimic fiind mai atrase de indeplinirea Legii celei Vechi deci nu stiu ce sa zic nici aici.

Care e diferenta intre Legea cea Veche si cea Noua. O mare diferenta e intre ceea ce promite legea cea Veche si cea Noua.

Eu cred ca Legea cea veche a fost data parca si poporului evreu pentru a-l pregati pentru venirea lui Mesia ce se va numi Emanuel tradus Dumnezeu este cu noi, deci pentru venirea lui Dumnezeu intrupat.

Promisiunile pentru legea ce a Veche sunt pentru viata aceasta iar promisiunile pentru legea cea noua sunt Mantuire Vesnica, Viata Vesnica.

Iata ca prin legea cea noua suntem scosi de sub blestem:
Galatieni 3
13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn".


Cred ca promisiunile din Legea cea Noua sunt Mai bune ca cele pentru Legea cea Veche:
Evrei 8:
6. Acum însă, Arhiereul nostru a dobândit o slujire cu atât mai osebită, cu cât este și Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este întemeiat pe mai bune făgăduințe.
7. Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;
Evrei 7:
22. Cu aceasta, Iisus S-a făcut chezașul unui mai bun testament.
Evrei 7:
24. Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare (veșnică).
25. Pentru aceasta, și poate să mântuiască desăvârșit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, căci pururea e viu ca să mijlocească pentru ei.


Promisiunile legii celei Vechi
Deuteromul 28
"1. "Dacă tu, după ce vei trece peste Iordan, în pământul pe care Domnul Dumnezeul tău îi-l va da, vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău și vei împlini cu băgare de seamă toate poruncile Lui pe care ți le dau astăzi, atunci Domnul Dumnezeul tău te va pune mai presus de toate popoarele pământului.
2. De vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău, vor veni asupra ta toate binecuvântările acestea și se vor împlini asupra ta:
3. Binecuvântat să fii în cetate și binecuvântat să fii în țarină;
4. Binecuvântat să fie rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul dobitoacelor tale;
5. Binecuvântate să fie hambarele tale și cămările tale;
6. Binecuvântat să fii la intrarea ta în casă și binecuvântat să fii la ieșirea ta din casă;
7. Să bată Domnul înaintea ta pe vrăjmașii tăi cei ce se vor ridica asupra ta; pe o cale să vină asupra ta și pe șapte căi să fugă de tine;
8. Să-îi trimită Domnul binecuvântare peste grânarele tale și peste tot lucrul mâinilor tale și să te binecuvânteze în pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l dă;
9. Să facă Domnul Dumnezeu din tine popor sfânt al Său, precum ți S-a jurat El ție și părinților tăi, dacă vei asculta poruncile Domnului Dumnezeului tău și vei umbla în căile Lui;
10. Vor vedea toate popoarele pământului că porți numele Domnului Dumnezeului tău și se vor teme de tine;
11. Domnul Dumnezeul tău îți va da belșug în toate bunătățile, în rodul pântecelui tău, în rodul dobitoacelor tale și în rodul ogoarelor tale din pământul pe care Domnul S-a jurat părinților tăi să ți-l dea;
12. Domnul îți va deschide comoara Sa cea bună, cerul, ca să dea ploaie pământului tău la vreme și ca să binecuvânteze toate lucrurile mâinilor tale; și vei da împrumut multor popoare, iar tu nu vei lua împrumut; vei domni peste multe popoare, iar acelea nu vor domni peste tine;
13. Domnul Dumnezeul tău te va pune cap iar nu coadă și vei fi numai sus, iar jos nu vei fi, dacă te vei supune poruncilor Domnului Dumnezeului tău, care ți le spun eu astăzi să le ții și să le împlinești
14. Și dacă nu te vei abate de la toate poruncile care ți le poruncesc eu astăzi nici la dreapta nici la stânga, ca să mergeți după alți dumnezei să le slujiți. "

Promisiunile Legii celei noi

Galatieni 3

13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn".

Evrei 9:

15. Și pentru aceasta El este Mijlocitorul unui nou testament, ca prin moartea suferită spre răscumpărarea greșealelor de sub întâiul testament, cei chemați să ia făgăduința moștenirii veșnice.

Evrei 10 :
14. Căci printr-o singură jertfă adusă, a adus la veșnică desăvârșire pe cei ce se sfințesc;

24. Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare (veșnică).
25. Pentru aceasta, și poate să mântuiască desăvârșit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, căci pururea e viu ca să mijlocească pentru ei.


CONCLUZIA E ASTA: FITI PREOCUPATI DE CE LEGE URMEAZA O RELIGIE CAND O ALEGETI SI CARE SUNT PROMISIUNILE ACELEI LEGI.
Biserica ortodoxa se bazeaza pe Sf Traditie si pe invataturile sf parinti. Biblia e baza, ea este cuvantul dat de Domnul oamenilor inca de la inceput prin apostolii Sai . Bis Ortodoxa e plina de traditii, are mii de sfinti , fiecare pt o problema (asemeni popoarelor politeiste- zeu si problema / sfantul si problema ). Aveti grija ca ati parasit dragostea dintai !!!

Edited by sebi900, 02 July 2009 - 16:02.


#27
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,922
  • Înscris: 04.02.2006

View Postcdr, on 5th June 2009, 14:23, said:

dar nici eu nu cred ca sunt foarte potrivite casatoriile interconfesionale...dar de asemenea nu cred nici ca o astfel de casatorie nu ar putea fi binecuvantata..cred ca noi, oamenii, judem mult prea repede...

Cine face mare caz ca e catolic, ortodox sau bapti-costal-dupa-Evanghelie (whatever), are din start o problema. Pentru ca important nu este cultul din care fac parte, ci daca amandoi au pe Isus Hristos numitor comun. Asta e proba eliminatorie care se intelege din versetele deja citate (de zexelica, nu de Dimineata100). In rest, daca mai sunt probleme, tre doar ca amandoi sa le abordeze intr-o stare ...smerita, sa zic asa.

Nu m-am abtinut sa nu rad auzind pe un tip dintr-o adunare vorbind despre casatoria cu o fata din alta confesiune. Cica: ''Frate, credincioasa sa fie, ca apoi o iei, o despaduchezi si gata.'' Just a joke  :P

#28
arpisz

arpisz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,896
  • Înscris: 25.04.2008

View PostDimineata100, on 10th June 2009, 08:53, said:

Ba are, ca ar fi bine ca amandoi sa devina ortodocsi sau cel mult catolici si sa treaca la dreapta credinta si la Legea Cea Noua care e cea mai benefica. Nu degeaba Lumina Sfanta vine doar la ortodocsi si daca celalte religii ar avea oameni lasati de Dumnezeu sa vorbeasca cu Dumnezeu atunci eu cred ca multi ar deveni ortodocsi.
cata ipocrizie ... fonomenal

#29
husand

husand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,437
  • Înscris: 09.09.2009

View Postsebi900, on 2nd July 2009, 15:53, said:

Biserica ortodoxa se bazeaza pe Sf Traditie si pe invataturile sf parinti. Biblia e baza, ea este cuvantul dat de Domnul oamenilor inca de la inceput prin apostolii Sai . Bis Ortodoxa e plina de traditii, are mii de sfinti , fiecare pt o problema (asemeni popoarelor politeiste- zeu si problema / sfantul si problema ). Aveti grija ca ati parasit dragostea dintai !!!



Apocalipsa 2:4 Dar ce am împotriva ta, este că ți-ai părăsit dragostea dintâi.
Apocalipsa 2:5 Adu-ți dar aminte de unde ai căzut; pocăiește-te, și întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine, și-ți voi lua sfeșnicul din locul lui, dacă nu te pocăiești.

care fapte dintru  inceput sant   Roada Duhului:

dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,
blândețea, înfrânarea poftelor
.


si ce religie ar fi ?   Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos

2 Petru 1:8 Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos.
2 Petru 1:9 Dar cine nu are aceste lucruri, este orb, umblă cu ochii închiși, și a uitat că a fost curățit de vechile lui păcate.
2 Petru 1:10 De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră; căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată.
2 Petru 1:11 În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.

Ca sa vezi ce religie dreapta   a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos

Edited by husand, 20 November 2009 - 11:52.


#30
blueunicorn

blueunicorn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 24.02.2007

View PostDimineata100, on 10th June 2009, 09:53, said:

Ba are, ca ar fi bine ca amandoi sa devina ortodocsi sau cel mult catolici si sa treaca la dreapta credinta si la Legea Cea Noua care e cea mai benefica.
Ce ma distreaza! In "jurizarea oficiala" a religiilor Ortodoxismul are 100 de puncte, catolicii 99 si restul mai jos?
Adica toate-s benefice?! Unele-s mai benefice decat altele? :D

#31
mizerabilu

mizerabilu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 11.02.2010
Toti sunt o apa si un pamant .......

#32
Ciprian81

Ciprian81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 13.07.2006
In fond si la urma urmei, ambii cred in acelasi Dumnezeu. Metoda de inchinare in schimb difera. Si difera mult.

Si aici este problema. Problema nu este cine este sau nu este mantuit. Pentru ca important este ce crezi tu cu adevarat, si in ce crezi. Doar Iisus te poate mantui, nu o religie. Insa in momentul in care cei doi au diferente destul de mari in acest domeniu al religiei, inevitabil vor ajunge la certuri, probleme etc.

Ca sa simplificam situatia, imaginati-va casatoria intre doua persoane din doua culturi total diferite. Oricat de multa bunavointa ar exista din partea celor doi, mereu vor exista diferente.

Nu se pune problema de mantuire aici, pentru ca asa cum am spus, mantuirea o da doar Iisus, nu religia. Poti sa fi catolic si sa fi mantuit, si poti sa fi baptist si sa fi mantuit. Problema este cum iti duci jugul aici pe pamant.

#33
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,216
  • Înscris: 13.06.2004
Simplu: treci la efectuarea căsătoriei la cultul celuilalt și după ceva timp te rebotezi în cultul tău.

#34
clara_spiele

clara_spiele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,523
  • Înscris: 04.02.2008
Ambele culte accepta casatoriile mixte, cu o dispensa din partea episcopului locului (pentru credinciosul catolic). In cazul casatoriilor interconfesionale, Biserica Catolica tine foarte mult ca viitorii copii (toti) sa fie botezati si crescuti in credinta catolica.

#35
tani_slav

tani_slav

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 30.03.2010

View Postsebi900, on 12th January 2009, 15:06, said:

Am un caz de acest gen in familie si as dori sa stiu mai exact pozitia Bisericii Baptiste si cea a Bisericii Catolice in astfel de cazuri. Mentionez ca ea este baptista si el catolic , si nu ar dori sa renunte la confesiunea lor. :) Astept opiniile voastre cu privire la aceasta tema.



Daca nu e tarziu si s-au casatorit intre timp - vreau sa-ti spun ca eu sunt baptist si sotia mea e ortodoxa.
Biserica Baptista nu are o politica in privinta asta.Directivele ei sunt simple: celalalt, de alta confesiune,  se boteaza si trece astfel la confesiunea baptista. Apoi cununia se poate face.
Biserica Ortodoxa ,probabil si cea Catolica, are insa o portita deschisa spre o alta confesiune crestina si poate oficia o cununie religioasa insa numai cu o derogare de la Episcopul locului.
De regula, astfel de derogari se fac intre catolici si ortodocsi atunci cand este cazul si oamenii vor neaparat sa-si pastreze identitatea confesionala ,insa intre intre baptisti si ortodocsi sau catolici ,astfel de cazuri sunt extrem de rare. Eu si sotia mea suntem unul din ele ,dar marturisesc ca inca nu am auzit de altul.
Cu siguranta Biserica Baptista nu va oficia o astfel de cununie, si nu poate fi judecata sau condamnata pentru asta, insa Biserica Catolica ,probabil, o va face in circumstante exceptionale.

#36
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
El: crestin, botezat, nepracticant
Ea, romano catolica.

Dorinta ei este o casatorie neaparat catolica.
La Roma neaparat.

El o iubeste, Ea il iubeste
El este dispus chiar  sa treaca la catolicism, dar temporar pana trece casatoria, oricum religia nu-i spune nimic.

Ea intreaba :
Credeti ca este posibila cununia lor religioasa ??

Edited by vio69a, 16 October 2013 - 17:51.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate