Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Acer Veriton N4640G barebone - ra...

Flacara mica cand bransez in prel...

Problema plita electrica
 Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...

Reparatie acoperis din sindrila b...
 Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...

Black Friday Pro pentru echipamen...
 Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.

Permis suspendat 3 luni
 

Apple e pentru profesionisti?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
508 replies to this topic

#1
Lucian_Ilea

Lucian_Ilea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 545
  • Înscris: 24.07.2008
Asa am auzit,ca sunt folosite calculatoarele Apple de catre profesionistii in grafica,de catre ingineri,de catre regizori si de catre cei ce manipuleaza poze de mari dimensiuni in Photoshop
Pt acestia am niste intrebari:

1.Cum poate un profesionist sa lucreze cu placi grafice pt consumatorii obisnuiti?
Stim ca placile profesionale,de tip Nvidia Quadro sau ATI FireGL costa mii de dolari,dar Apple nu permite decat o singura placa video profesionista si doar ca optiune pt un Mac Pro,iar pretul ei e de 5 ori mai mare
am auzit ca cipurile Nvidia 9600M explodeaza in laptopurile Apple ,mai nou
E o senzatie tare sa-ti explodeze notebook-ul cand faci un film?

2.Cum poate un profesionist in grafica sa lucreze cu ecrane glossy pt notebookuri?
E o adevarat placere sa-ti bata soarele in ecran si sa nu mai vezi nimic din ce lucrezi pe teren

3.Cum pot fi acceptate ecranele de 20 de inci de la iMac ,care au o calitate joasa a imaginii si a culorilor?
Am auzit ca oricum in Photoshop e nevoie de un ecran de 24 de inci,pt a putea vedea comod toate elementele

4.In  fine,de ce Apple permite doar placi grafice f vechi si /sau proaste in produsele sale?
De ce nu vedem cipurile Nvidia 9800M sau ATI 4850 in calculatoarele Apple,facute pt profesionisti?
Oare un inginer nu are nevoie de toata puterea grafica necesara in CATIA sau ProEngineer?
Un film prelucrat sau o poza prelucrata in Photoshop ia tot atata memorie ,pe orice sistem de operare ar rula aplicatia

Am vazut si ca apple.ro nu permite upgrade-uri din fabrica la memorii si HDD,nu este ridicol asa ceva?Orice magazin de cartier de componente iti permite sa-ti faci configuratia pe care o vrei
De asemenea,Apple nu a introdus procesoarele quad-core decat in Mac Pro;unii spun ca nu sunt necesare,dar daca compar vechiul meu E2140 cu actualul Q6600 e o diferenta ca de la cer la pamant
In fine,probabil ca vor migra spre Nehalem ,dar nu si la produsele consumer(iMac,laptopuri,Mac Mini)

#2
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,325
  • Înscris: 14.09.2005
Tu pui botul la marketingul Apple ?

Ca regula generala Linux e pentru profesionisti, Windows pentru oameni normali si apple pentru fitzosi.

Restul sunt povesti...

#3
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
Domnule Lucian, am citit de mult prea multe ori, in postul dumneavoastra, expresii de genul "se pare" si "am auzit ca". Asta inseamna ca ati scris dupa ureche, fara sa verificati temeinic cele afirmate. Un om serios nu ar face asa ceva. Cel putin asta este parerea mea.

In alta ordine de idei, domnule flaviand, cand cineva nu este capabil sa inteleaga si sa foloseasca un mecanism, il considera "fitos". Sau neinteresant. Cam pe principiul vulpii care considera ca strugurii sunt acri. :) Partea trista nu consta in afirmatia pe care ati facut-o, ci in faptul ca ati facut-o desi tot ceea ce tine de Apple este infinit mai usor de folosit, mai intuitiv, mai robust si mai stabil decat tot ceea ce tine de Windows. :)

PS: Domnule Lucian, am auzit ca un Mac nu stie ce este ala ecran albastru. Asa o fi?

#4
iuliusdobre

iuliusdobre

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 28.03.2005

View Postflaviand, on Jan 12 2009, 07:58, said:

Tu pui botul la marketingul Apple ?

Ca regula generala Linux e pentru profesionisti, Windows pentru oameni normali si apple pentru fitzosi.

Restul sunt povesti...

Pentru ce fel de profesionisti este Linuxul?! :huh:

#5
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,261
  • Înscris: 21.04.2004
depinde ce intelegi prin profesionist :w00t:

adevarul este ca apple ofera niste puroaie daca iei in considerare raportul pret/performanta, singurul mare plus fiind sistemul de operare care e mai usor de folosit de catre cei care nu sint inclinati spre chestii de genu "crapa windozu, oare ce sa fac?"

cit despre linux, parca si vad profesionistii lucrind in GIMP :lol:

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,721
  • Înscris: 30.07.2003

View Postiuliusdobre, on Jan 12 2009, 09:16, said:

Pentru ce fel de profesionisti este Linuxul?! :huh:
Cum ii numesti tu pe cei ce au curiozitatea/pasiunea de a "sapa" in maruntaiele unui OS ? Crezi ca acestia nu se descurca sub MacOS sau Windows ? Invers e mai greu  :P

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015

Quote

Am auzit ca oricum in Photoshop e nevoie de un ecran de 24 de inci,pt a putea vedea comod toate elementele
Un profesionist nu folosește imac. Un mac pro cu un display de 30" te coafează? :)

Quote

E o senzatie tare sa-ti explodeze notebook-ul cand faci un film?
și nokia a scos telefoane care iau foc. e o senzație tare să ia foc când vorbești la telefon?

Quote

Am vazut si ca apple.ro nu permite upgrade-uri din fabrica la memorii si HDD,nu este ridicol asa ceva?
E vorba doar despre apple romania. Pe apple.com îți faci propria configurație

Quote

In fine,probabil ca vor migra spre Nehalem ,dar nu si la produsele consumer(iMac,laptopuri,Mac Mini)
Tocmai că sunt produse CONSUMER. Un utilizator obișnuit nu are nevoie de 4 sau 8 core. Mai ales în mac mini sau într-un notebook... Pentru ce este nevoie de un 4core pentru muzică, filme și messenger? Sau punem doar să fie?

Quote

* Be sure to repair permissions every couple of weeks using Disk Utility.
Also, be sure you will reinstall your osx every two months....

Quote

Ca regula generala Linux e pentru profesionisti, Windows pentru oameni normali si apple pentru fitzosi.
Hai cu gimpu' :w00t:

Nu sunt fan apple, dar astea sunt observații de bun simț....


Edit:

Quote

Cum ii numesti tu pe cei ce au curiozitatea/pasiunea de a "sapa" in maruntaiele unui OS ? Crezi ca acestia nu se descurca sub MacOS sau Windows ? Invers e mai greu
Geeks? Cu ce mă ajută pe mine că sap în măruntaiele unui OS? un designer bun (adică unu' d-ăla care generează WOW-uri multe) nu e profesionist dacă nu știe să sape într-un OS?

Edited by i0nutzb, 12 January 2009 - 10:14.


#8
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,721
  • Înscris: 30.07.2003

View Posti0nutzb, on Jan 12 2009, 10:11, said:

nu e profesionist dacă nu știe să sape într-un OS?
Sunt profesionisti si profesionisti. Eu vorbeam de cei din zona hardware/software.

#9
Mr.Jinx

Mr.Jinx

    Gigant ca NY

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,186
  • Înscris: 11.07.2006

View PostLucian_Ilea, on Jan 12 2009, 04:10, said:

Asa am auzit,ca sunt folosite calculatoarele Apple de catre profesionistii in grafica,de catre ingineri,de catre regizori si de catre cei ce manipuleaza poze de mari dimensiuni in Photoshop
Pt acestia am niste intrebari:

1.Cum poate un profesionist sa lucreze cu placi grafice pt consumatorii obisnuiti?
Stim ca placile profesionale,de tip Nvidia Quadro sau ATI FireGL costa mii de dolari,dar Apple nu permite decat o singura placa video profesionista si doar ca optiune pt un Mac Pro,iar pretul ei e de 5 ori mai mare
am auzit ca cipurile Nvidia 9600M explodeaza in laptopurile Apple ,mai nou
E o senzatie tare sa-ti explodeze notebook-ul cand faci un film?

2.Cum poate un profesionist in grafica sa lucreze cu ecrane glossy pt notebookuri?
E o adevarat placere sa-ti bata soarele in ecran si sa nu mai vezi nimic din ce lucrezi pe teren

3.Cum pot fi acceptate ecranele de 20 de inci de la iMac ,care au o calitate joasa a imaginii si a culorilor?
Am auzit ca oricum in Photoshop e nevoie de un ecran de 24 de inci,pt a putea vedea comod toate elementele

4.In  fine,de ce Apple permite doar placi grafice f vechi si /sau proaste in produsele sale?
De ce nu vedem cipurile Nvidia 9800M sau ATI 4850 in calculatoarele Apple,facute pt profesionisti?
Oare un inginer nu are nevoie de toata puterea grafica necesara in CATIA sau ProEngineer?
Un film prelucrat sau o poza prelucrata in Photoshop ia tot atata memorie ,pe orice sistem de operare ar rula aplicatia

Am vazut si ca apple.ro nu permite upgrade-uri din fabrica la memorii si HDD,nu este ridicol asa ceva?Orice magazin de cartier de componente iti permite sa-ti faci configuratia pe care o vrei
De asemenea,Apple nu a introdus procesoarele quad-core decat in Mac Pro;unii spun ca nu sunt necesare,dar daca compar vechiul meu E2140 cu actualul Q6600 e o diferenta ca de la cer la pamant
In fine,probabil ca vor migra spre Nehalem ,dar nu si la produsele consumer(iMac,laptopuri,Mac Mini)
tu ai de fapt ceva cu Apple, nu? ai lucrat vreodată pe un Mac să poți comenta? că din auzite mai greu. Să vezi cum zbârnie Mac-ul rulând Photoshop, Illustrator, Dreamweaver în același timp pe 1gb ram și pe urmă să vezi de ce preferă „profesioniștii” să lucreze cu așa ceva ;).  Să vedem cum rulezi tu toate astea pe linux :lol:

p.s. cum spunea și i0nutzb, pentru creat filme, grafică la greu etc. se folosesc macpro-uri ;)

#10
tracius01

tracius01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,339
  • Înscris: 11.11.2007

View PostMr.Jinx, on Jan 12 2009, 18:03, said:

tu ai de fapt ceva cu Apple, nu? ai lucrat vreodată pe un Mac să poți comenta? că din auzite mai greu. Să vezi cum zbârnie Mac-ul rulând Photoshop, Illustrator, Dreamweaver în același timp pe 1gb ram și pe urmă să vezi de ce preferă „profesioniștii” să lucreze cu așa ceva ;).  Să vedem cum rulezi tu toate astea pe linux
poate ca GIMP nu este asa de performant ca si photoshop dar inkscape e cu mult peste ilustrator
si te rog nu le mai aduce aminte celor care au lucrat in dreamwawer pe mac or sa viseze urat la noapte :lol:

#11
Mr.Jinx

Mr.Jinx

    Gigant ca NY

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,186
  • Înscris: 11.07.2006

View Posttracius01, on Jan 12 2009, 18:42, said:

poate ca GIMP nu este asa de performant ca si Photoshop dar inkscape e cu mult peste ilustrator
si te rog nu le mai aduce aminte celor care au lucrat in dreamwawer pe mac or sa viseze urat la noapte :lol:
nu am folosit dreamweaver, dar te cred pe cuvânt :P. eu vroiam să subliniez faptul că mac știe să gestioneze memoria mult mai eficient decât windows, putând să ruleze mai multe aplicații consumatoare de resurse în același timp fără probleme ;).

#12
tracius01

tracius01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,339
  • Înscris: 11.11.2007

View PostMr.Jinx, on Jan 12 2009, 18:46, said:

mac știe să gestioneze memoria mult mai eficient decât windows
nu neg asta oricum eu vorbeam de linux ;)

#13
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

View PostMr.Jinx, on Jan 12 2009, 18:03, said:

tu ai de fapt ceva cu Apple, nu? ai lucrat vreodată pe un Mac să poți comenta? că din auzite mai greu. Să vezi cum zbârnie Mac-ul rulând Photoshop, Illustrator, Dreamweaver în același timp pe 1gb ram și pe urmă să vezi de ce preferă „profesioniștii” să lucreze cu așa ceva ;).  Să vedem cum rulezi tu toate astea pe linux :lol:

p.s. cum spunea și i0nutzb, pentru creat filme, grafică la greu etc. se folosesc macpro-uri ;)

Asa si ? la 11000 ron cat costa un macpro crezi ca nu as putea sa-mi fac o configuratie pe windows care sa suporte toate alea in acelasi timp ? Fa comparatii de configuratii la aceleasi preturi nu comparatii intre mere si pere. Nu zic ca nu mi-as dori un mac dar fitele astea cu mac-urile sunt cam expirate. Ma distreaza cat sunt de fascinati unii ca se pot rula mai multe aplicatii in acelasi timp de parca pe windows asta nu e posibil. Fa tu o onfiguratie pe windows de 11000 ron si eu iti garantez ca bate oricand la fund mac pro-ul ala extraordinar. AM inteles ca mac-ul e stylish, cool si cum mai vreti sa-i ziceti dar asta cu mac-ul e pentru profesionisti e prea de tot.

#14
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

View PostSE7EN, on Jan 12 2009, 18:50, said:

Asa si ? la 11000 ron cat costa un macpro crezi ca nu as putea sa-mi fac o configuratie pe windows care sa suporte toate alea in acelasi timp ? Fa comparatii de configuratii la aceleasi preturi nu comparatii intre mere si pere. Nu zic ca nu mi-as dori un mac dar fitele astea cu mac-urile sunt cam expirate. Ma distreaza cat sunt de fascinati unii ca se pot rula mai multe aplicatii in acelasi timp de parca pe windows asta nu e posibil. Fa tu o onfiguratie pe windows de 11000 ron si eu iti garantez ca bate oricand la fund mac pro-ul ala extraordinar. AM inteles ca mac-ul e stylish, cool si cum mai vreti sa-i ziceti dar asta cu mac-ul e pentru profesionisti e prea de tot.

nene, m-as baga eu la un pariu. as pune banii pentru configuratia aia de windows iar tu ii pui pentru mac. incrucisat. :P
stabilim un set de aplicatii si operatii pe care cele doua configuratii sa le faca exact in acelasi mod.
apoi facem pariu pe o suma demna de moacele noastre: 20.000.
Euro.

te-ai baga? :rolleyes:

#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015

Quote

Fa tu o onfiguratie pe windows de 11000 ron si eu iti garantez ca bate oricand la fund mac pro-ul ala extraordinar. AM inteles ca mac-ul e stylish, cool si cum mai vreti sa-i ziceti dar asta cu mac-ul e pentru profesionisti e prea de tot.
Cât costă o placă de bază să suporte 2x quad core ? Dar 2gb ECC?
Parcă mai era unul care vroia să-și facă o configurație asemănătoare cu un mac pro... Diferența de preț este mică, de 2-300$.  în plus, orice ai spune, osx este un OS mai bun decât windows din multe puncte de vedere. nu includem aici și linux pentru că sunt prea multe distribuții și niciuna nu e potrivită pentru editare foto, video sau alte fițe d-astea de snobi :)

#16
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 06.06.2005
Parerea mea e ca intrebarea din titlu e pusa prost.
Exista APLICATII pt. profesionisti. In functie de ce aplicatie folosesti, te poti indrepta spre Mac sau nu.
Exemplu: Final Cut Pro. Pentru cei care editeaza video si vor sa lucreze in FCP, nu exista alternativa in afara Mac-ului.
Contr-exemplu: suitele Adobe. Disponibile atat pe Mac cat si pe PC, e o chestiune de preferinte, stabilitate, aspect al interfetei, obisnuinta. Istoric vorbind, aplicatiile Adobe sunt nascute pe OSX deci multe firme de DTP au tendinta sa ramana cu ele pe Mac, dar nu este o regula.

Ca sa fim si mai bine intelesi: investitia (bani/timp/resurse/training) intr-o aplicatie profesionala de editare video sau prelucrare imagine, sau DTP etc este atat de mare incat nimeni nu sare de la o aplicatie la alta din luna in luna. Cand vorbim de profesionisti vorbim in general de firme de grafica, DTP, prelucrare video, care investesc in aplicatiile respective o data si bine.

#17
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

View PostCapitanuPICARD, on Jan 12 2009, 21:24, said:

nene, m-as baga eu la un pariu. as pune banii pentru configuratia aia de windows iar tu ii pui pentru mac. incrucisat. :P
stabilim un set de aplicatii si operatii pe care cele doua configuratii sa le faca exact in acelasi mod.
apoi facem pariu pe o suma demna de moacele noastre: 20.000.
Euro.

te-ai baga? :rolleyes:

:) Discutia asta nu-si are rostul, e ceva de genul "care o are mai mare". Mi-am dat seama, dupa ce am citit cateva topicuri, ca pe sectiunea asta nu e de glumit, e mult mai rau ca la linux, e plin de fanboys. Desi linuxistii sunt ceva mai flexibili aici e de rau frate  :lol: Ma opresc aici ca presimt ca nu o sa ajung nicaieri (da stiu, mac-ul nu se blocheaza niciodata si photoshop-ul se deschide rapid  :lol: )

#18
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,325
  • Înscris: 14.09.2005

Quote

Ma opresc aici ca presimt ca nu o sa ajung nicaieri (da stiu, mac-ul nu se blocheaza niciodata si photoshop-ul se deschide rapid laugh.gif )

Mda, nici nu incape indoiala, asa este ... iar aifonu rullz  :punk:

Si daca indraznesti sa afirmi contariul inseamna ca-s acrii strugurii sau ai o unghie in gat care nu-ti permite sa iei un "mar" din asta sa te bucuri de toate minunatiile lui nemaipomenite.  :naughty:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate