Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Citarea denumirii topicului

Vali Vijelie- Nu da cinstea pe r...

Nicolae Guta - Ne iubim pe datorie

cine colecteaza placi video, cpu,...
 Amalia Chiper Iurian - Asta-i rai...

Vladut de la Blaj - Frikitona

Sugesti deschidere bar!

V-ati inrola (in celule teroriste...
 MR Juve - Dai pana la patru

Extragere placa de osteosinteza h...

Aplicații meteo pentru Andro...

Atlas Global Promotie Business C...
 "Problema" afisare pe tot...

Pixel 2 XL "Taimen" (LG) ...

Pixel 2 "Walleye" (HTC) -...

Cum conectez telecomanda quick re...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Intrebari simple despre autocad

- - - - -
  • Please log in to reply
699 replies to this topic

#1
andonieandrei

andonieandrei

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 31.07.2008
  • ID membru: 354,591
Salut
Am deschis acest topic pt intrebarile simple lagate de autocad, ca sa nu mai deschidem cate un topic pt fiecare nelamurire.

Prima intrebare o am eu.

Am facut un desen 3d pt scoala si dupa ce lam terminat am aflat ca trebuia 2d.
Pot sa il fac 2d, sa nu mai desenez iarasi?
Multumesc.

Edited by andonieandrei, 11 January 2009 - 14:16.


#2
gecs

gecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 12.02.2008
  • ID membru: 288,271

View Postandonieandrei, on Jan 11 2009, 14:15, said:

Salut
Am deschis acest topic pt intrebarile simple lagate de autocad, ca sa nu mai deschidem cate un topic pt fiecare nelamurire.

Prima intrebare o am eu.

Am facut un desen 3d pt scoala si dupa ce lam terminat am aflat ca trebuia 2d.
Pot sa il fac 2d, sa nu mai desenez iarasi?
Multumesc.
Te duci in Layout1 - ti se va crea automat un viewport in care dai doua click-uri (_.MSPACE), cu vpoint schimbi directia de proiectie, daca e cazul, astfel incat sa vezi obiectul asa cum doresti sa-l ai in desenul 2d si dupa aia dai comanda SOLPROF - are un dialog in care te intreaba daca vrei sa puna liniile ascunse pe un layer separat etc. Dupa ce ai terminat cu solprof vei avea in desen doua layer-e (sau doar unul, in functie de raspunsurile la intrebarile dialogului de la solprof) cu atributele New VP Freeze puse pe on (layer-ele astea sunt vizibile doar in paper space si initial sunt inghetate). Dezgheti layer-ele respective si ingheti layer-ul pe care e modelul 3d - vei ramane in viewport doar cu conturul obiectului 3d ralizat in urma comenzii solprof, dai un copy (Ctrl+C) si selectezi conturul cu pricina (e un block), te duci in Model si dai paste. Poti sa repeti operatiunea de mai multe ori pentru a crea ce vederi 2d ai nevoie pentru obiectul respectiv, dar ai grija ca dupa ce ai facut copy-paste sa stergi blocurile de pe layer-ele create cu solprof, ca sa nu te incurci la selectie pentru celelalte vederi.

#3
andonieandrei

andonieandrei

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 31.07.2008
  • ID membru: 354,591
Am reusit, multumesc mult "gecs"

#4
andonieandrei

andonieandrei

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 31.07.2008
  • ID membru: 354,591
Salut
Mai am o intrebare tot eu daca nu va suparati.
Nu pot sa realizez linie ingrosata, cand fac un layer nou setez grosime si cad trag o line nici o schimbare, am crezut ca o pot rezolva fara sa cer ajutor dar miam pierdut rabdarea.
Multumesc

#5
thoya87

thoya87

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 13.01.2008
  • ID membru: 273,151
  • Locație: Bucuresti

View Postandonieandrei, on Jan 12 2009, 21:56, said:

Salut
Mai am o intrebare tot eu daca nu va suparati.
Nu pot sa realizez linie ingrosata, cand fac un layer nou setez grosime si cad trag o line nici o schimbare, am crezut ca o pot rezolva fara sa cer ajutor dar miam pierdut rabdarea.
Multumesc

linia ingrosata nu se vede in model sau viewport, se vede doar in print preview

Am si eu o problema. Daca desenez o linie punctata, punct linie punct, sau orice ce in afara de linie continua, in viewport se vede ca o linie continua si la printare tot continua iese. Am problema asta de cand am instalat vista pe 64-bit. Am incercat diverse autocad-uri, inclusiv pe 64-bit si 2009, nicio schimbare. Ma poate ajuta cineva?

#6
gecs

gecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 12.02.2008
  • ID membru: 288,271

View Postandonieandrei, on Jan 12 2009, 21:56, said:

Salut
Mai am o intrebare tot eu daca nu va suparati.
Nu pot sa realizez linie ingrosata, cand fac un layer nou setez grosime si cad trag o line nici o schimbare, am crezut ca o pot rezolva fara sa cer ajutor dar miam pierdut rabdarea.
Multumesc
In loc de o linie foloseste o polilinie, sau transformi linia respectiva in polilinie cu pedit, raspunzi cu Y ( "yes ") la intrebarea daca vrei sa transformi linia in polilinie si dupa aia, in cadrul acelaiasi comenzi, folosesti optiunea W (Width) si dai grosimea pe care o doresti.

A doua varianta e sa asignezi o grosime unui layer, dar pentru a vedea schimbarile trebuie sa apesi pe butonul LWT din bara de stare de jos pentru a activa optiunea <Lineweight>.

View Postthoya87, on Jan 13 2009, 10:49, said:

linia ingrosata nu se vede in model sau viewport, se vede doar in print preview

Am si eu o problema. Daca desenez o linie punctata, punct linie punct, sau orice ce in afara de linie continua, in viewport se vede ca o linie continua si la printare tot continua iese. Am problema asta de cand am instalat vista pe 64-bit. Am incercat diverse autocad-uri, inclusiv pe 64-bit si 2009, nicio schimbare. Ma poate ajuta cineva?
Trebuie sa modifici variabila LTSCALE din valoarea implicita 1 intr-o valoare mai mare sau mai mica in functie de unitatile folosite in desen - modificarea ei atrage alinierea tuturor entitatilor la noua valoare. Poti actiona si asupra fiecarei entitati in parte modificand din proprietati valoarea de la Linetype scale. S-ar putea ca sa fie nevoie de un regen pentru a vedea daca noua valoare pentru ltscale a avut efectul dorit, sau mai trebuie modificata.

La plotare mai e o problema cu ltscale sau linetype scale pentru ca implicit si linetype scale e scalat cu factorul de scalare folosit in viewport-ul de plotat. Daca vrei sa eviti scalarea asta dai un click pe Linetype control (lista aia din bara de Properties din partea de sus a ferestrei), se deschide lista si in lista dai un click pe Other... Apare o fereastra denumita Linetype Manager si in ea ai un buton Show Details pe care trebuie sa apesi -> vor aparea o serie de controale suplimentare si daca nu vrei ca linetype scale sa fie afectat de factorul de scalare al plotarii debifezi optiunea "Use paper space units for scaling", care e bifata implicit.

#7
murydul

murydul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 13.01.2009
  • ID membru: 407,061
Eu am o problema care ma deranjeaza foarte tare :
- nu stiu pe ce am apasat dar la mine s-a inversat toata treaba cu selectatul si anume pentru a selecta mai multe obiecte trebuie sa tin apasat pe shift. Daca nu fac treaba asta imi sare de la un obiect la altul si nu pot selecta mai multe obiecte.
Ms si sper sa fiu ajutat :D

#8
gecs

gecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 12.02.2008
  • ID membru: 288,271

View Postmurydul, on Jan 13 2009, 12:12, said:

Eu am o problema care ma deranjeaza foarte tare :
- nu stiu pe ce am apasat dar la mine s-a inversat toata treaba cu selectatul si anume pentru a selecta mai multe obiecte trebuie sa tin apasat pe shift. Daca nu fac treaba asta imi sare de la un obiect la altul si nu pot selecta mai multe obiecte.
Ms si sper sa fiu ajutat :D
De la Tools -> Options -> Selection debifeaza "Use Shift to add to selection"

#9
murydul

murydul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 13.01.2009
  • ID membru: 407,061

View Postgecs, on Jan 13 2009, 12:36, said:

De la Tools -> Options -> Selection debifeaza "Use Shift to add to selection"


Ms foarte mult!!!

#10
andonieandrei

andonieandrei

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 31.07.2008
  • ID membru: 354,591
Multumesc gecs.

#11
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
  • ID membru: 51,690
  • Locație: din paradigmaticul meu creier
incepind cu versiunea 2009 s'a introdus urmatoarea functie

http://bp1.blogger.c...d_CADD Wish.jpg

#12
gecs

gecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 12.02.2008
  • ID membru: 288,271

View Postpunkt, on Jan 13 2009, 15:12, said:

incepind cu versiunea 2009 s'a introdus urmatoarea functie

http://bp1.blogger.c...d_CADD Wish.jpg
Da' vad ca e un menu intreg nu numai o functie!  :D Sper ca sunt si variabile de sistem accesibile cu Setvar pentru fiecare din comenzile alea noi (cel putin pentru Deadline si Salary asa ar trebui ;) )

#13
andonieandrei

andonieandrei

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 31.07.2008
  • ID membru: 354,591
Salut
Nu stiu cum sa fac cifrele de la cote sa fie mai mari, daca stie cineva il rog sa ma ajute.
Multumesc

#14
andonieandrei

andonieandrei

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 31.07.2008
  • ID membru: 354,591
Salut
Am gasit, scuze de deranj.

#15
slider

slider

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 24.08.2005
  • ID membru: 44,810
Salut!

Vreau (trebuie) sa pun simbolul de diametru (fi) la cotarea unui desen insa acest simbol nu apare decat la cercuri, arce. Daca am spre exemplu un ax reprezentat in sectiune longitudinala cum reusesc sa apara acest simbol inaintea cifrei de la o cota ce indica diametrul axului?

Multumesc

#16
gecs

gecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 12.02.2008
  • ID membru: 288,271

View Postslider, on Jan 14 2009, 08:59, said:

Salut!

Vreau (trebuie) sa pun simbolul de diametru (fi) la cotarea unui desen insa acest simbol nu apare decat la cercuri, arce. Daca am spre exemplu un ax reprezentat in sectiune longitudinala cum reusesc sa apara acest simbol inaintea cifrei de la o cota ce indica diametrul axului?

Multumesc
Editezi textul cotei (DDEDIT) si inainte de valoarea cotei scrii %%c.

Edited by ploiesteanu, 14 January 2009 - 14:05.


#17
slider

slider

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 24.08.2005
  • ID membru: 44,810
Multumesc!

#18
slider

slider

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 24.08.2005
  • ID membru: 44,810
Am de raspuns la urmatoarea intrebare:

"Scrieti o singura linie de text cu trei cuvinte. Afisati caseta textului"

Simplu, dar nu pricep despre ce caseta a textului se refera intrebarea....

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users