Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TOPURI canale TV ; Grila ideala d...

Întaia predica a unui preot ateu

Suport prindere Navigatie

Service monitoare
 Frankfurt - noul centru financiar...

Stiri doar despre drepturile comp...

NIKON D850

Android N si aplicatiile VR cardb...
 Cazare Costinesti

Ce sa aleg dintre Xiaomi Redmi 4x...

Tepe, anunturi false, vanzatori n...

Recomandare camera bord
 Font Edwardian Script cu diacritice

Drept sau SNSPA

Caut Micro Switch Bitron M5 NC

Procesor AMD PRO A10-8750B R7
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Canon SX1 IS

  • Please log in to reply
232 replies to this topic

#1
mircea812

mircea812

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 08.06.2005
  • ID membru: 38,495
  • Locație: Bucuresti
Am un Canon PowerShot SX1 IS de azi si ma gandeam ca daca va intereseaza ceva despre el v-as putea fi de folos.

Sunt amator in foto (probabil motivul pentru care l-am luat :D ) si m-am gandit ca daca si  filmeaza in HD  iau cu mine numai un aparat. Renuntand la camera video. Am vazut niste clipuri pe youtube si m-au convins.

#2
mircea812

mircea812

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 08.06.2005
  • ID membru: 38,495
  • Locație: Bucuresti
Pana una alta nu pot sa-l fac sa traga poze in rafala decat in modul "manual".  In "auto" nu vrea decat single photo. Cred ca va trebui sa vad cu ce se mananca chestiile alea tehnice.  :thumbdown:

#3
Paul_l

Paul_l

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,284
  • Înscris: 27.12.2004
  • ID membru: 27,845
Si trage 4fps in rafala cum zice in spec. ?

Pare o scula interesanta. Trebuie vazut cum sta cu optica la 2sn. Eu de la S3IS stiu ca purple fringe e suficient pentru toata lumea la bridge-uri la focale mari.  

De fapt care e focala normala la SX1IS ? Sau altfel spus care sunt dimensiunile senzorului?

Edited by Paul_l, 10 January 2009 - 11:39.


#4
mircea812

mircea812

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 08.06.2005
  • ID membru: 38,495
  • Locație: Bucuresti

View PostPaul_l, on Jan 10 2009, 08:37, said:

Si trage 4fps in rafala cum zice in spec. ?

Pare o scula interesanta. Trebuie vazut cum sta cu optica la 2sn. Eu de la S3IS stiu ca purple fringe e suficient pentru toata lumea la bridge-uri la focale mari.  

De fapt care e focala normala la SX1IS ? Sau altfel spus care sunt dimensiunile senzorului?


image sensor  1/2.3 inch type CMOS

Am luat din manual nu ca as stii ce inseamna asta.

Edited by mircea812, 10 January 2009 - 12:26.


#5
audiofile

audiofile

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 06.07.2007
  • ID membru: 199,484
  • Locație: Zarnesti/Brasov
Focala reala este scrisa pe obiectiv 5-100mm.
Cea echivalenta fiind 28-560mm, putem presupune ca aparatul are un factor de crop de cca 5.6X. Asta inseamna ca suprafata senzorului SX1 este de 5.6 ori mai mica decat cea a unui senzor full frame (5D de exemplu). Rezolutia e identica.

Chilling....... :excl:

Edited by audiofile, 10 January 2009 - 12:48.


#6
Paul_l

Paul_l

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,284
  • Înscris: 27.12.2004
  • ID membru: 27,845

View Postaudiofile, on Jan 10 2009, 12:48, said:

Focala reala este scrisa pe obiectiv 5-100mm.
Cea echivalenta fiind 28-560mm, putem presupune ca aparatul are un factor de crop de cca 5.6X. Asta inseamna ca suprafata senzorului SX1 este de 5.6 ori mai mica decat cea a unui senzor full frame (5D de exemplu). Rezolutia e identica.

Chilling....... :excl:

Ai vazut cite ai aflat deodata asa. O mica corectie factorul de crop este raportul diagonalelor senzorilor.  Un FF are 24x36 mm de unde diagonala la FF este 43.26 mm ( focala considerata normala este cu o valoare apropiata se considera 50 mm) iar senzorul tau 1/2.3'' are 6.14x4.62 mm de unde o  diagonala de 7.70 mm. Factorul de crop este 43.26/7.7=5.61


Zoomul tau este un wide moderat si un super tele.

raportul suprafetelor senzorilor (24x36)/(6.16x4.62)=30.35

#7
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,821
  • Înscris: 22.05.2008
  • ID membru: 329,131
pune niste cropuri dintr-o poza la iso 100. daca nu stii cum fa o poza pe lumina buna cu totul pe auto.

#8
audiofile

audiofile

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 06.07.2007
  • ID membru: 199,484
  • Locație: Zarnesti/Brasov
Foarte corect ce spui Paul.
Raportul este liniar, suprafata este la patrat.

#9
mircea812

mircea812

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 08.06.2005
  • ID membru: 38,495
  • Locație: Bucuresti

View Postdevlin2427, on Jan 10 2009, 10:09, said:

pune niste cropuri dintr-o poza la iso 100. daca nu stii cum fa o poza pe lumina buna cu totul pe auto.


Maine o sa ma ocup de poza.

Am mai postat si pe topic-ul incepatorilor chestia asta si o repet aici in ideea unui raspuns

"Am un Canon PowerShot SX1 IS. Nu pot sa-l fac sa traga in rafala ( el pe hartie poate pana la 4fps) in modul auto. Pentru un amator ca mine fiind ok. Regleaza el tot. Revenind la problema mea, trage in rafala numai in modul "manual" unde ar trebui eu sa reglez eu tot. De 2 ore tot citesc pe aici dar nu as vrea sa fac vreo prostie.

Exista niste setari clasice de genul in sala de sport pentru subiecti in miscare shutter speed are valoarea asta si aperture valoarea asta.

Daca da, va rog sa-mi dati o mana de ajutor pentru urmatoarele situatii (toate se refera la fotografiere in rafala la 4 fps):

1. Sala de sport---Subiect in miscare
2. Sala de sport---Subiect static.
3. Teren sport in aer liber, soare---subiect in miscare
4. Teren sport in aer liber, innorat---Subiect in miscare
5. Teren sport in aer liber, soare---subiect static.
6. Teren sport in aer liber, innorat---subiect static.

Sunt convins ca fiecare situatie e unica, dar ma gandesc ca niste reguli sunt. Multumesc. "


Tot maine o sa-i iau un sdhc card clasa 6, poate asta e motivul pentru care nu vrea.

#10
Paul_l

Paul_l

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,284
  • Înscris: 27.12.2004
  • ID membru: 27,845
Nu stiu exact cum e la SX1 IS dar sa stii ca nici 450D nu trage in rafala pe auto. Fotografia in rafala e implicita insa pentru setarea predefinita "sport " . Cam ce ai vrea tu.  Nu stiu ce setari predefinite ai tu si care sunt parametrii impliciti la tine. Daca nu ai "sport" ( o iconita cu un sportiv sarind) pentru ce vrei tu pune pe Tv ( prioritate de timp de expunere) seteaza un timp de expunere 1/125 - 1/250  si pune pe fotografie im rafala. Nu folosi blitz-ul ca va trebui sa astepte sa se incarce si cadenta rafalei scade f. mult cam la 1 fps.

#11
mircea812

mircea812

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 08.06.2005
  • ID membru: 38,495
  • Locație: Bucuresti

View PostPaul_l, on Jan 10 2009, 14:54, said:

Nu stiu exact cum e la SX1 IS dar sa stii ca nici 450D nu trage in rafala pe auto. Fotografia in rafala e implicita insa pentru setarea predefinita "sport " . Cam ce ai vrea tu.  Nu stiu ce setari predefinite ai tu si care sunt parametrii impliciti la tine. Daca nu ai "sport" ( o iconita cu un sportiv sarind) pentru ce vrei tu pune pe Tv ( prioritate de timp de expunere) seteaza un timp de expunere 1/125 - 1/250  si pune pe fotografie im rafala. Nu folosi blitz-ul ca va trebui sa astepte sa se incarce si cadenta rafalei scade f. mult cam la 1 fps.

Am intradevar setarea sport. O sa incerc. Multumesc.

#12
mircea812

mircea812

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 08.06.2005
  • ID membru: 38,495
  • Locație: Bucuresti
Primele poze in rafala in modul M ( manual)  ISO 100 pus de mine. Spun asta pentru ca am facut si in modul presetat"sport" si camera a ales ISO 400.



  



  
Cam ce ar fi trebuit sa mai modific din ce vedeti la proprietatile pozelor ?
Pozele sunt facute din masina prin parbriz.



Imaginile trebuie sa aiba max 300KB. Ghid - Cum pun fotografii pe forum?

Edited by caramell, 02 February 2009 - 12:47.


#13
mircea812

mircea812

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 08.06.2005
  • ID membru: 38,495
  • Locație: Bucuresti
Scuze pentru post consecutiv dar nu vrea sa incarce o poza.

Test "zoom"  


Prima poza era peste 2 MB si am taiat din ea.




Imaginile trebuie sa aiba max 300KB. Ghid - Cum pun fotografii pe forum?

Edited by caramell, 02 February 2009 - 12:48.


#14
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904
Dude, nu inteleg rostul postarii a celor 17 poze de mai sus (si restul, la aproape 2MB fiecare)... Ce voiai sa ne arati, ca ai reusit sa muti botonasul ala de pe pozitia "Auto" pe "Sport" simultan cu modificarea ISO? Ca ai putut folosi zoomul?

Pentru a fi relevante, posteaza o poza RESIZED in format 800x600 pentru cele la care vrei sa arati ansamblul pozei si CROP-uri la maxim 800x600 daca vrei sa arati calitatea intr-un anume punct.
Nu trebuie sa postezi poze la 2MB, nimeni nu sta sa le DL, mai ales ca sunt deja resized, nu sunt 100%.

Edited by SuperDuper, 11 January 2009 - 18:37.


#15
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,821
  • Înscris: 22.05.2008
  • ID membru: 329,131
rezultate asteptate: zgomot si aberatii cromatice la greu chiar si pe resize. nu aveau cum sa faca minuni cu un senzor atit de mic fie el si cmos. iar 'zoom-ul' maxim e foarte soft.

in final nici tehnologia asta nu poate invinge legile fizicii.

#16
mircea812

mircea812

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,951
  • Înscris: 08.06.2005
  • ID membru: 38,495
  • Locație: Bucuresti

View PostSuperDuper, on Jan 11 2009, 15:33, said:

Dude, nu inteleg rostul postarii a celor 17 poze de mai sus (si restul, la aproape 2MB fiecare)... Ce voiai sa ne arati, ca ai reusit sa muti botonasul ala de pe pozitia "Auto" pe "Sport" simultan cu modificarea ISO? Ca ai putut folosi zoomul?

Credeam ca ar fi interesant sa vedeti cum trage cu mai multe fps o camera compacta destul de noua pe piata. Iar superioritatea afisata e puerila. Postez aici ca sa aflu lucruri noi, nu ca sa fiu luat la misto cu "botonase". Banuiesc ca nu ti-ai inchipuit ca toate lumea se pricepe sau poate ca da, Dude.


View Postdevlin2427, on Jan 11 2009, 15:58, said:

rezultate asteptate: zgomot si aberatii cromatice la greu chiar si pe resize. nu aveau cum sa faca minuni cu un senzor atit de mic fie el si cmos. iar 'zoom-ul' maxim e foarte soft.

in final nici tehnologia asta nu poate invinge legile fizicii.

Corect. M-am gandit ca aceasta camera ar fi un prim pas spre un dslr.

Edited by mircea812, 11 January 2009 - 20:35.


#17
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,821
  • Înscris: 22.05.2008
  • ID membru: 329,131
de curiozitate cit te-a ajuns camera? te intreb fiindca la 1500 ron exista destul de multe dslr-uri foarte oki.

#18
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904

View Postmircea812, on Jan 11 2009, 13:16, said:

Credeam ca ar fi interesant sa vedeti cum trage cu mai multe fps o camera compacta destul de noua pe piata.
Te credeam pe cuvant... nu era nevoie sa postezi tzspe poze de 2MB fiecare pt asta. Daca vrei sa iei sfatul dat de mine mai sus (ce dimensiuni sa postezi siu cum), bine, daca nu, iara bine...

Anunturi


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users