Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

NASTEREA DOMNULUI ISUS CRISTOS

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
33 replies to this topic

#19
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003

Quote

inseamna ca FIUL a devenit FIU ....deci s-a reincarnat ......

Scriptura spune ;Cuvantul s-a facut trup....nu FIUL !


Bah meriti un premiu. Ceva gen capshuna de aur. Mai ai un pic si o dai in buddhisme, sa n-am ambitzie.

#20
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008
Pai tocmai asta credeti ...in budisme...adica o religie a excrementelor ....


la voi si matematica e pe dos (homosexuala)

1+1+1=3 :notangel: .....adica un dumnezeu cu 3 personalitati ...care se inteleg de minune intre ei ! :coolspeak:

#21
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011
Cezar Augustus poruncise să se facă un recensământ: toți trebuiau să se înregistreze în orașul natal. Astfel, Iosif și Maria, care era în luna a noua de sarcină, au pornit într-o călătorie de 150 km, probabil călare pe un măgar. Betleemul era înțesat de lume, iar Maria avea nevoie de un loc retras unde să nască. Dar singurul loc disponibil era un grajd.
Isus s-a născut aici și a fost apoi așezat într-o iesle. (Luca 2:7)
Relatările care scot în evidență că atît cei «trei bărbați înțelepți», cît și păstorii i-au adus omagii lui Isus în timp ce el era așezat în iesle sunt doar un mit. Oricine desenează acele scene atrăgătoare referitoare la nașterea Domnului reprezentîndu-i pe păstori și pe bărbații înțelepți mergînd împreună la grajd, nu-și citesc Biblia prea atent.
Evanghelia lui Matei spune clar că atunci cînd «bărbații înțelepți» l-au găsit pe Isus, el era în acest moment într-o casă — și, foarte probabil, aceasta s-a întîmplat după mai bine de doi ani de cînd s-a născut el.
Cînd Matei descrie vizita magilor, el se referă la Isus ca la un copil, și nu ca la un bebeluș. El nu mai era în scutece la această vîrstă, iar păstorii se întorseseră de mult timp la turmele lor.
Să analizăm, de asemenea, faptul că atunci cînd Irod a căutat să-l asasineze pe Mesia, el a utilizat data furnizată de magi și a ordonat ca toți copiii de parte bărbătească pînă la vîrsta de doi ani să fie uciși.
Ar fi dat el un astfel de ordin oribil — ca să nu spunem extrem de neobișnuit — dacă știa că persoana urmărită de el avea doar cîteva săptămîni? ...

Relatările celor doi evangheliști nu se contrazic.  Dimpotrivă, ele se completează reciproc.    

 da-vinci, on 8th January 2009, 20:00, said:

NAȘTEREA DOMNULUI  ISUS CRISTOS

Deși au existat mulți scriitori care au scris despre viața lui Isus, (Luca 1:1-4) în Biblie găsim doar patru: Matei, Marcu, Luca și Ioan. Doi dintre acești evangheliști se abțin să descrie nașterea lui Isus, deși acest eveniment  pentru mulți este foarte important. Nimeni însă nu cunoaște data nașterii a lui Isus și nici  că El nu a cerut să se fie celebrată nașterea lui, ci numai  moartea lui. Prin celebrarea morții lui Isus se amintește de El, ori decâte ori se consumă din vin și pâine.
Matei și Luca au îndrăznit să scrie despre nașterea lui Isus, dar se contrazic și fac afirmații foarte grave. Totuși, lumea acceptă ambele variante fără să-și pună întrebarea de ce ambele povestiri nu coincid?
Să facem comparație între descrierea celor doi evangheliști, adică povestea fiecăruia despre nașterea lui Isus.
Adevărul este unul singur și nu poate fi de mai multe feluri.
Se știe că, în vremea aceea Cezar August, a cerut să se facă recensământul populației și fiecare cetățean trebuia să meargă pentru aceasta acolo unde s-a născut. Așa trebuia să facă și Maria cu Iosif. Pe drum însă Mariei i-a sosit timpul să nască. Luca 2:7.   Matei ne spune că magii au intrat într-o casa la pruncul Isus și nu pomenește nimic de vreun grajd, iesle sau han, ci este vorba doar de o simplă casă. Dacă toate acestea erau adevărate, logic este să se pomenească
despre ele mai ales că, mai sunt implicați și niște îngeri care au stat de vorbă cu ciobanii așa cum spune Luca. Matei 2:11.   Luca pretinde că Isus a fost culcat într-o iesle din grjdul unui han. Luca 2:7.
Dacă o luam logic, de ce îngerul a anunțat niște ciobani de pe câmp despre nașterea Mântuitorului? Oare nu mai erau și alți oameni de felul ciobanilor în jurul acelei case? Dar, cum puteau ciobanii noaptea să-l găsească pe pruncul Isus într-o iesle în tot Bethleemul?
Oare era numai o singură iesle în tot Bethleemul ca astfel să poată fi găsit noaptea noul născut de către ciobani? Sau,Bethleemul era compus de un număr restrâns  de case?
Iată, Matei spune o poveste neplăcută cu niște magi care fac cunoscută nașterea Mântuitorului. De ce este o poveste neplăcută?
Trebuie să răsfoim Biblia și să vedem ce spune ea despre magi. Magii sau cititorii în stele sunt condamnați de Cuvântul lui Dumnezeu. Pe urmă ei veneau din răsărit dintr-o țară care, (pe acea vreme) nu făcea parte din poporul lui Dumnezeu, deci ei nu aveau nimic în comun cu Dumnezeu și cu poporul Lui.
Așa cum susțin Martorii lui Iehova, steaua călăuzitoare i-a dus pe magi direct la împăratul Irod, tocmai ca Isus să fie omorât. Iar dacă Isus nu a murit, au murit în locul lui două generații de copii nevinovați, lucru care se datorează magilor și stelei călăuzitoare (satana). Matei 2:15.
Aici Martorii lui Iehova spun că a fost lucrarea satanei și se pare că au dreptate.
Mai mult, acești magi au adus ca daruri: aur și tămâie. Tămâierea este un lucru neplăcut lui Dumnezeu pentru că, acest lucru o fac închinătorii la idoli. 1 Imp. 22:43; 2 Imp. 12:3.
Aurul este comentat în Noul Testament ca un lucru inutil și ca un idol.
Întrebare: Ce au făcut acești magi?  Au făcut bine sau au făcut rău? Au venit să se închine la împăratul evreilor care de fapt nu era împăratul  lor. (Pentru a trece la religia evreilor, legea iudaică punea condiția tăierii împrejur și eventual bărbatul să se căsătorească cu o evreică.)
Este interesant că Matei îmbină povestea lui cu citate din Vechiul Testament sub forma unor profeții împlinite. Matei 2:5, 6; Matei 2:17, 18.
Luca este cu mult mai curat. El spune încă de la început că s-a apucat să scrie culegând istorioare de la persoane demne de încredere și el le-a cules în forma cunoscută, alcătuind astfel cartea sa. În urma acestei declarații , Luca nu poate fi condamnat pentru neregulile găsite din cartea sa. Luca 1:1-4.
Se pare că este mai bine pentru Marcu și Ioan care s-au abținut să scrie ceva ce nu au știut spre deosebire de Luca și Matei care  au crezut că fac ceva util.
Puneți-vă întrebarea în mod logic:
Maria a născut pe Isus într-o casă sau într-un grajd? Grajd înseamnă bălegar, muște, miros, înseamnă ceva josnic. Deci, nu se poate ca nouă să ne fie totuna grajd sau casă ca loc de naștere.
(Cu toate că,  Biblia  ne vorbește ca loc de naștere a lui Isus când de o casă când de un grajd,în viața de toate zilele credincioșii susțin ideea că Isus ar fi fost noscut într-o peșteră.)
– Au fost sau nu au fost ciobanii la iesle sau, magii au fost într-o casă?
– De ce figurează magii în picturi sau figurine de Paști ca ceva sfânt, când ei erau lucrarea satanei?


#22
Daissy

Daissy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.01.2011
Am citit cu interes cele 2 pagini din acest subiect lansat de "da vinci", m-am distrat putin si m-am intristat totodata pentru usurinta cu care a fost abordat subiectul. Nu spun ca este de importanta maxima, dar daca se lanseaza un subiect, e bine sa aflam o noutate si sa acordam respect interlocutorilor.

Nu sunt adepta superficialitatii si nici a regulii "nu exista nici o regula" sau "doar eu am dreptate". Acest comportament, acest tip de gândire reflecta lipsa unui minim de educatie. Si, acum gata cu "introducerea".

1. Am observat confundarea legendei cu adevarul. Iar despre cei patru evanghelisti, se poate spune ca au fost scriitori doar intr-un anume sens: au scris despre unele fapte, cunoscute sau auzite.
De ex. Marcu - Evanghelia dupa Marcu, se ocupa de propovaduirea apostolica din perioada primara, incepând cu Ioan Botezatorul si incheindu-se cu Invierea. Unii cercetatori ai Bibliei sustin ca aceasta relatare a fost o compilare facuta de catre Ioan Marcu din Ierusalim, fiind in diverse ocazii insotitor mai tânar al lui Pavel, al lui Barnaba si al lui Petru. Alti cercetatori, mai apropiati de vremea noastra, sustin ca evanghelia ar fi fost scrisa de Filip evanghelistul.

2. Continutul Cartii Leviticului -  este in principal din legi rituale.In ebraica traducerea este "si el a chemat", cuvint cu care incepe in ebraica. In Mișna poarta mai multe nume, cel mai des utilizat fiind "cartea preoților".  Deci cuprinde: legi privind jertfele, slujirea practica in cortul intâlnirii , legi cu privire la curatie si necuratie, diferite legi, promisiuni ,avertismente.

3. Biblia, invocata de multi drept singura sursa a adevarului, provine din grecescul "biblia" ce inseamna "carti" - folosit acum numai la singural, prin intermediul limbii latine, desemneaza cartile recunoscute drept canonice de catre Biserica crestina. Sinonim cu "Biblia" sunt "scrierile" sau "Scripturile". VT si NT sunt recunoscute in Coran,(ca si existenta lui Iisus), ca revelatii divine anterioare.  VT ebraic este Biblia ebraica. Pentateuhul ebraic este Biblia samariteana. VT are rol pregatitor, iar NT reda cuvântul lui Dumnezeu  rostit prin Fiul sau.

4. Mesajul Bibliei este istoria mântuirii, in care se observa trei fire in cele doua Testamente: Aducatorul mântuirii, calea mântuirii si mostenitorii mântuirii. Altfel spus, este legamântul lui Dumnezeu cu oamenii.
Misiunea civilizatoare este efectul mesajului, dar poate parea surprinzator sa vorbim despre un mesaj central intr-o colectie de scrieri despre civilizatia din Orientul Apropiat in decursul câtorva milenii.

5. Despre credintele  semenilor nostri, stiind ca vremea conflictelor a trecut, chiar daca pasiunile se aprind repede, iata ce se stipuleaza in "Declarația universala a drepturilor omului si cetateanului" din anul 1789:

   Art.10: "Nimeni nu trebuie hărtuit pentru opiniile sale, nici măcar religioase...."

  Art.11: "Libera comunicare a gândurilor si opiniilor este unul dintre cele mai pretioase drepturi ale omului...."

binentele, fara a abuza de aceste drepturi si fara a tulbura pe cei din jur.



 Daissy, on 5th February 2011, 15:59, said:

Am citit cu interes cele 2 pagini din acest subiect lansat de "da vinci", m-am distrat putin si m-am intristat totodata pentru usurinta cu care a fost abordat subiectul. Nu spun ca este de importanta maxima, dar daca se lanseaza un subiect, e bine sa aflam o noutate si sa acordam respect interlocutorilor.

Nu sunt adepta superficialitatii si nici a regulii "nu exista nici o regula" sau "doar eu am dreptate". Acest comportament, acest tip de gândire reflecta lipsa unui minim de educatie. Si, acum gata cu "introducerea".

1. Am observat confundarea legendei cu adevarul. Iar despre cei patru evanghelisti, se poate spune ca au fost scriitori doar intr-un anume sens: au scris despre unele fapte, cunoscute sau auzite.
De ex. Marcu - Evanghelia dupa Marcu, se ocupa de propovaduirea apostolica din perioada primara, incepând cu Ioan Botezatorul si incheindu-se cu Invierea. Unii cercetatori ai Bibliei sustin ca aceasta relatare a fost o compilare facuta de catre Ioan Marcu din Ierusalim, fiind in diverse ocazii insotitor mai tânar al lui Pavel, al lui Barnaba si al lui Petru. Alti cercetatori, mai apropiati de vremea noastra, sustin ca evanghelia ar fi fost scrisa de Filip evanghelistul.

2. Continutul Cartii Leviticului -  este in principal din legi rituale.In ebraica traducerea este "si el a chemat", cuvint cu care incepe in ebraica. In Mișna poarta mai multe nume, cel mai des utilizat fiind "cartea preoților".  Deci cuprinde: legi privind jertfele, slujirea practica in cortul intâlnirii , legi cu privire la curatie si necuratie, diferite legi, promisiuni ,avertismente.

3. Biblia, invocata de multi drept singura sursa a adevarului, provine din grecescul "biblia" ce inseamna "carti" - folosit acum numai la singural, prin intermediul limbii latine, desemneaza cartile recunoscute drept canonice de catre Biserica crestina. Sinonim cu "Biblia" sunt "scrierile" sau "Scripturile". VT si NT sunt recunoscute in Coran,(ca si existenta lui Iisus), ca revelatii divine anterioare.  VT ebraic este Biblia ebraica. Pentateuhul ebraic este Biblia samariteana. VT are rol pregatitor, iar NT reda cuvântul lui Dumnezeu  rostit prin Fiul sau.

4. Mesajul Bibliei este istoria mântuirii, in care se observa trei fire in cele doua Testamente: Aducatorul mântuirii, calea mântuirii si mostenitorii mântuirii. Altfel spus, este legamântul lui Dumnezeu cu oamenii.
Misiunea civilizatoare este efectul mesajului, dar poate parea surprinzator sa vorbim despre un mesaj central intr-o colectie de scrieri despre civilizatia din Orientul Apropiat in decursul câtorva milenii.

5. Despre credintele  semenilor nostri, stiind ca vremea conflictelor a trecut, chiar daca pasiunile se aprind repede, iata ce se stipuleaza in "Declarația universala a drepturilor omului si cetateanului" din anul 1789:

   Art.10: "Nimeni nu trebuie hărtuit pentru opiniile sale, nici măcar religioase...."

  Art.11: "Libera comunicare a gândurilor si opiniilor este unul dintre cele mai pretioase drepturi ale omului....

binentele, fara a abuza de aceste drepturi si fara a tulbura pe cei din jur.


Am uitat: magii erau preoti, veniti din tari indepartate, recunoscându-l pe Iisus ca Fiul lui Dumnezeu. A nu se amesteca legenda Craciunului cu adevarul.


#23
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 zexelica, on 9th January 2009, 19:46, said:

Fiul nu este creat, ci nascut din morti (Apoc 1:5). Nascut n sensul in care toti cei salvati sunt nascuti din nou.
Lumea care sustine liberul arbitru nu va intelege niciodata Scriptura.

Nasterea ca fiu prin creatie este contrazisa de Scriptura. Numai pacatosii ignora ce scrie.

Evrei 7

3fără tată, fără mamă, fără spiță de neam, neavînd nici început al zilelor, nici sfîrșit al vieții, -dar care a fost asemănat cu Fiul lui Dumnezeu, -rămîne preot în veac.

Filozofia asta care predomină din secolul IV răspândită de Tertulian le-a sucit  mintea multor oameni.  Pentru ca doctrina falsă a Trinității să rămână în picioare, a fost necesar să se răstălmăcească Scripturile susținând că Fiul, Isus Cristos, nu a avut un început, că a existat dintotdeauna.  Evident, fiecare are dreptul să facă ce speculații vrea cu privire la originea lui Isus, dar înțelegerea corectă a acestui subiect este cea pe care o oferă Biblia.  Vezi mai jos ...

(Revelația 3:14) . . .Îngerului congregației din Laodiceea scrie-i: Iată ce spune cel ce este Amin, martorul fidel și adevărat, începutul creației lui Dumnezeu:
(Proverbele 8:22) Dumnezeu m-a adus în existență ca început al căii sale, prima dintre lucrările lui de demult.
(Coloseni 1:15) El este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut din toată creația,

#24
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

Quote

(Revelația 3:14) . . .Îngerului congregației din Laodiceea scrie-i: Iată ce spune cel ce este Amin, martorul fidel și adevărat, începutul creației lui Dumnezeu:

Este vorba despre noua creatie dumnezeiasca cu Adam cel nou .Citeste 1 Corint 15.

Quote

(Proverbele 8:22) Dumnezeu m-a adus în existență ca început al căii sale, prima dintre lucrările lui de demult.
Este vb despre intelepciune care este o calitate nu o persoana .Zice ca Domnul m-a facut cea dintai ....Domnul nu s-a facut pe EL ... :thumbup:

Quote

(Coloseni 1:15) El este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut din toată creația,
Este vb despre intaiul nascut dintre cei mai multi frati ,nascuti prin Duhul ,am mai zis ,o noua creatie divina .

#25
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 obadia, on 7th February 2011, 15:02, said:

Este vorba despre noua creatie dumnezeiasca cu Adam cel nou .Citeste 1 Corint 15.

Este vb despre intelepciune care este o calitate nu o persoana .Zice ca Domnul m-a facut cea dintai ....Domnul nu s-a facut pe EL ... :thumbup:

Este vb despre intaiul nascut dintre cei mai multi frati ,nascuti prin Duhul ,am mai zis ,o noua creatie divina .

De unde știm că textul din Proverbele 8:22–31, unde se face o descriere a înțelepciunii, se aplică la Isus Cristos în existența sa preumană?
Iată cum descrie cartea Proverbele înțelepciunea, sub inspirație divină: „Dumnezeu m-a adus în existență ca început al căii sale, prima dintre lucrările lui de demult. . . . Am fost adusă în existență ca în durerile nașterii înainte să fi fost întemeiați munții, înaintea dealurilor . . . Când a pregătit cerurile, eu eram acolo; . . . atunci eram lângă el ca meșter iscusit și zi de zi îmi arăta afecțiune, iar eu mă bucuram tot timpul înaintea lui . . . și îmi găseam desfătarea în tot ce avea legătură cu fiii oamenilor“ (NW).
Acest pasaj nu se poate referi pur și simplu la înțelepciunea divină sau la înțelepciune ca noțiune. De ce? Deoarece înțelepciunea despre care se vorbește aici a fost „adusă în existență“, sau creată, ca început al căii lui Dumnezeu. Dumnezeu există dintotdeauna și este înțelept dintotdeauna (Psalmul 90:1, 2). Înțelepciunea sa nu are început; nu a fost adusă în existență și nu a fost creată. Nu a fost „adusă în existență ca în durerile nașterii“. Mai mult, despre această înțelepciune se spune că vorbește și acționează, fapt ce ne duce cu gândul la o persoană. — Proverbele 8:1.
Cartea Proverbele spune că, demult, înțelepciunea era lângă Dumnezeu, Creatorul, ca „meșter iscusit“. Aceste cuvinte se aplică cu siguranță la Isus. Cu mult înainte de a veni pe pământ, Isus a colaborat atât de strâns cu Tatăl său, încât în Cuvântul lui Dumnezeu se spune: „El este înainte de toate celelalte lucruri și toate celelalte lucruri au fost făcute să existe prin intermediul lui“. — Coloseni 1:17; Revelația 3:14.
Este cât se poate de potrivit ca Fiul lui Dumnezeu să fie descris drept înțelepciune, întrucât el a fost Cel care a dezvăluit scopurile și decretele înțelepte ale lui Dumnezeu. În existența sa preumană, Isus a fost Cuvântul lui Dumnezeu, sau Purtătorul său de cuvânt (Ioan 1:1). Despre el se spune că este „puterea lui Dumnezeu și înțelepciunea lui Dumnezeu“ (1 Corinteni 1:24, 30). Ce descriere frumoasă pentru Fiul lui Dumnezeu, a cărui iubire pentru omenire l-a îndemnat să-și dea viața ca răscumpărare în folosul ei! — Ioan 3:16.

Faptul că termenul ebraic pentru „înțelepciune“ este întotdeauna de genul feminin nu înseamnă că nu poate fi folosit pentru a-l reprezenta pe Fiul lui Dumnezeu. Termenul grecesc pentru „iubire“ din sintagma „Dumnezeu este iubire“ este și el de genul feminin (1 Ioan 4:8). Cu toate acestea, termenul este folosit cu referire la Dumnezeu.




 obadia, on 7th February 2011, 15:02, said:

Este vorba despre noua creatie dumnezeiasca cu Adam cel nou .Citeste 1 Corint 15.

Este vb despre intelepciune care este o calitate nu o persoana .Zice ca Domnul m-a facut cea dintai ....Domnul nu s-a facut pe EL ... :thumbup:

Este vb despre intaiul nascut dintre cei mai multi frati ,nascuti prin Duhul ,am mai zis ,o noua creatie divina .

În legătură cu Coloseni 1:15, ar fi bine să citești și contextul înainte să dai interpretări personale.

(Coloseni 1:16–17) . . .pentru că prin el au fost create toate celelalte lucruri din ceruri și de pe pământ, cele văzute și cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie guvernări, fie autorități. Toate celelalte lucruri au fost create prin el și pentru el. 17 De asemenea, el este înainte de toate celelalte lucruri, iar toate celelalte lucruri au fost aduse în existență prin el,

Se pare mai degrabă că Isus a existat înainte să existe universul fizic, planeta pe care locuim noi, stelele, etc.   Isus este primul creat direct de Dumnezeu.  Știu că pentru adepții teoriei trinității adevărul acesta este cam înțepător.

#26
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

Quote

Cartea Proverbele spune că, demult, înțelepciunea era lângă Dumnezeu, Creatorul, ca „meșter iscusit“. Aceste cuvinte se aplică cu siguranță la Isus. Cu mult înainte de a veni pe pământ, Isus a colaborat atât de strâns cu Tatăl său, încât în Cuvântul lui Dumnezeu se spune: „El este înainte de toate celelalte lucruri și toate celelalte lucruri au fost făcute să existe prin intermediul lui“. — Coloseni 1:17; Revelația 3:14.

Unde stă scris în Biblie că în ceruri, Dumnezeu a născut în veșnicie o altă persoană a Dumnezeirii, un Fiu? Binențeles că nicăieri! Un astfel de gând nu este doar în totalitate nebiblic, ci este chiar împotriva rațiunii.
Așa vorbește Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfășurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine? Isaia 44.24

Așa cum Dumnezeu S-a făcut de cunoscut în chip vizibil ca »DOMNUL« în Vechiul Legământ, tot așa a venit El în trup omenesc în Noul Legământ. „… ci Mi-ai pregătit un trup … vin să fac voia Ta, Dumnezeule.“ (Ps. 40:8; Evrei 10:5-10). Abia din acest moment îl vedem pe Fiul lângă Tatăl. EU SUNT este acum și »Tu ești«, al doilea Adam (1 Cor. 15:45-49), începutul noii creații a lui Dumnezeu (Apoc. 3:14), Cel dintâi născut dintre mai mulți frați (Rom. 8:29), la fel și Cel dintâi născut dintre cei morți (Col. 1:18; Apoc. 1:5) etc.

Fiul făgăduit a fost zămislit și născut numai o singură dată, și anume, aici, pe pământ. Nu există doi fii, așa cum nu există nici o dublă paternitate. Înainte să apară ca »Fiu«, El a fost Cuvântul, Logosul, »DOMNUL« care a luat chip de rob. „După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin prooroci, în multe rânduri și în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor, și prin care a făcut și veacurile.“ (Evrei 1:1-2).

Învățătorii bisericii care au venit din păgânitate, au rămas la temă, dar nu și la singurul adevăr mărturisit în întreaga Scriptură. Cu concepțiile lor babiloniene, egiptene și grecești despre zei, ei au produs o greșeală de neiertat, care nu a mai putut fi corectată niciodată și care a ajuns regulă de învățătură adoptată de aproape toate bisericile.

#27
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 obadia, on 7th February 2011, 15:40, said:

Unde stă scris în Biblie că în ceruri, Dumnezeu a născut în veșnicie o altă persoană a Dumnezeirii, un Fiu? Binențeles că nicăieri! Un astfel de gând nu este doar în totalitate nebiblic, ci este chiar împotriva rațiunii.
Așa vorbește Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfășurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine? Isaia 44.24

Așa cum Dumnezeu S-a făcut de cunoscut în chip vizibil ca »DOMNUL« în Vechiul Legământ, tot așa a venit El în trup omenesc în Noul Legământ. „… ci Mi-ai pregătit un trup … vin să fac voia Ta, Dumnezeule.“ (Ps. 40:8; Evrei 10:5-10). Abia din acest moment îl vedem pe Fiul lângă Tatăl. EU SUNT este acum și »Tu ești«, al doilea Adam (1 Cor. 15:45-49), începutul noii creații a lui Dumnezeu (Apoc. 3:14), Cel dintâi născut dintre mai mulți frați (Rom. 8:29), la fel și Cel dintâi născut dintre cei morți (Col. 1:18; Apoc. 1:5) etc.

Fiul făgăduit a fost zămislit și născut numai o singură dată, și anume, aici, pe pământ. Nu există doi fii, așa cum nu există nici o dublă paternitate. Înainte să apară ca »Fiu«, El a fost Cuvântul, Logosul, »DOMNUL« care a luat chip de rob. „După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin prooroci, în multe rânduri și în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor, și prin care a făcut și veacurile.“ (Evrei 1:1-2).

Învățătorii bisericii care au venit din păgânitate, au rămas la temă, dar nu și la singurul adevăr mărturisit în întreaga Scriptură. Cu concepțiile lor babiloniene, egiptene și grecești despre zei, ei au produs o greșeală de neiertat, care nu a mai putut fi corectată niciodată și care a ajuns regulă de învățătură adoptată de aproape toate bisericile.

Înțeleg că pentru contextul versetelor biblice nu are nicio relevanță.  Este clar că atunci când Dumnezeu a creat toate lucrurile prin intermediul fiului său întâi născut, Isus, nu era niciunul dintre israeliții cărora li se adresa prin intermediul profetului Isaia.  Vezi de exemplu, cartea Iov.
(Iov 38:4) . . .Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune-mi, dacă ai pricepere.

Spune te rog, cu cine vorbea Dumnezeu în acest verset?
(Geneza 1:26) . . .Să facem om după chipul și asemănarea noastră. . .
Se pare că nu era singur  ...   "asemănarea noastră"

#28
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

Quote

Înțeleg că pentru contextul versetelor biblice nu are nicio relevanță.  Este clar că atunci când Dumnezeu a creat toate lucrurile prin intermediul fiului său întâi născut, Isus, nu era niciunul dintre israeliții cărora li se adresa prin intermediul profetului Isaia.  Vezi de exemplu, cartea Iov.
(Iov 38:4) . . .Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune-mi, dacă ai pricepere.



Dumnezeu nu ne învață despre Sine însuși - El ni Se descoperă în diferite feluri. Formulările dogmatice din sec. al IV-lea despre Fiul lui Dumnezeu sînt închipuiri fanteziste. Pentru unii El era un Dumnezeu zămislit , pentru alții unul creat , pentru alții un Dumnezeu născut din Dumnezeu, iar toate acestea s-ar fi întîmplat deja înaintea oricărei vremi, adică în veșnicie. La ce ne-ar folosi un Dumnezeu zămislit, născut sau creat? Un astfel de Dumnezeu nu există.
Domnul Isus este manifestarea vizibila a Dumnezeului invizibil.

În Vechiul Testament înca nu a existat relatia Tata-Fiu. EL a fost anuntat doar profetic ca Fiu. Nici un prooroc nu s-a adresat lui Dumnezeu cu „ Tata ceresc ” ; nimeni nu s-a adresat timp de patru mii de ani în Vechiul Testament catre Fiul lui Dumnezeu. Nu a existat nici o convorbire între Tata si Fiu, pentru ca nu a existat înca aceasta stare. Poporul lui Israel a avut o relatie cu Domnul Dumnezeu, caruia I se adresau.Cand crestinismul s-a indepartat de sursa iudaica a VT ...s-a deviat inspre filozofiile grecesti de tip pagan .

Dumnezeu este Unul. Nu sunt trei omniprezenți, nu trei veșnici, atotștiutori, nu trei care împart atotputernicia între ei, nu trei care sunt uniți, ci este numai un Dumnezeu Atotputernic și veșnic ce s-a descoperit în multe feluri, de la începutul timpului. În Noul Testament, El s-a descoperit ca Tată în ceruri, în Fiul pentru mântuirea noastră - Emanuel, Dumnezeu cu noi pe pământ, și prin Duhul Sfânt. În tot Vechiul Testament, s-a proorocit despre Fiul. El a fost născut de Maria prin Duhul Sfânt: Mântuitorul venit în trup, Cel întâi născut între mai mulți frați. Prin faptul că El a suferit în locul nostru, și Și-a dat viața pe cruce, toți fiii și fiicele lui Dumnezeu au fost împăcați cu Tatăl lor ceresc. Prin predicarea evangheliei lui Isus Hristos, oamenilor le este adusă la cunoștință mântuirea lui Dumnezeu, pe care ei o pot experimenta personal. Astfel, printr-o convertire adevărată, gândirea oamenilor se schimbă, ei părăsesc calea cea largă, sunt înnoiți în inimile lor și născuți din nou prin Cuvântul și Duhul lui Dumnezeu, la o nădejde vie.

Quote

Spune te rog, cu cine vorbea Dumnezeu în acest verset?
(Geneza 1:26) . . .Să facem om după chipul și asemănarea noastră. . .
Se pare că nu era singur  ...   "asemănarea noastră"

Dumnezeu în ființa Sa este Duh (Ioan 4, 24). Ca Duh nu L-a văzut nimeni (Ioan 1, 18; 1 Ioan 4, 12). Din cauza aceasta El este numit „ Dumnezeu invizibil ”. (1 Tim. 1, 17; 1 Tim. 6, 16). Cine L-a văzut pe Dumnezeu în Vechiul Testament, acela L-a văzut ca Domn, ca Iahveh, și cine vrea să-L vadă pe Dumnezeu în Noul Testament, acela trebuie să-L vadă ca Domn, deci ca Emanuel - Dumnezeu cu noi. Astfel Tatăl s-a descoperit în Fiul - Dumnezeu, Duhul, ca Domn, într-un trup omenesc. Toate denumirile pe care le găsim în legătură cu Dumnezeu, le găsim referindu-se și la Domnul.

Faptul că Domnul și îngerii au chip de bărbat, este dealtfel de o mare importanță, pentru că prin aceasta se poate da un răspuns fără greșeli la Gen. 1, 26. Aici scrie: „ Apoi Dumnezeu a zis: ‘Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră’ ” Dumnezeu a fost de la început înconjurat de îngeri care aveau același chip ca și El. Dumnezeu i-a zis lui Iov: „ Unde erai tu cînd am întemeiat pămîntul? Pe ce sînt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, atunci cînd stelele dimineții izbucneau în cîntări de bucurie și cînd toți fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie? ”


Proorocul Mica relatează despre un eveniment asemănător. El mărturisește: „ Am văzut pe Domnul stînd pe scaunul Său de domnie, și toată oastea cerurilor stînd la dreapta și la stînga Lui.” (2 Cron. 18, 18). Atunci cînd Domnul Dumnezeu a vrut să sfîrșească construcția turnului din Babilon, El a zis: „ Haidem! să Ne pogorîm și să le încurcăm acolo limba, ca să nu-și mai înțeleagă vorba unii altora.” (Gen. 11, 7). EL a vorbit de fiecare dată către îngerii care Îl înconjurau. Cuvintele noi și nostru nu au fost tîlcuite nici de proorocii din Vechiul Testament și nici de apostoli din Noul Testament, referindu-se la dumnezeire.

#29
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004

 Eugen3, on 2nd February 2011, 10:46, said:

Relatările celor doi evangheliști nu se contrazic.  Dimpotrivă, ele se completează reciproc.
Cum ai observat asta ? Ai extras cate o bucatica de pe ici pe colo , le-ai imbinat si ai vazut ca se completeaza ???
Unul spune ceva , celalalt altceva (despre acelasi eveniment) si tie ti se pare ca se completeaza ...

 Daissy, on 5th February 2011, 16:02, said:

1. Am observat confundarea legendei cu adevarul. Iar despre cei patru evanghelisti, se poate spune ca au fost scriitori doar intr-un anume sens: au scris despre unele fapte, cunoscute sau auzite.
Niste analfabeti nu pot fi scriitori da' pai sa mai am si incredere in relatarile lor ...

#30
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 obadia, on 7th February 2011, 16:14, said:

Dumnezeu nu ne învață despre Sine însuși - El ni Se descoperă în diferite feluri. Formulările dogmatice din sec. al IV-lea despre Fiul lui Dumnezeu sînt închipuiri fanteziste. Pentru unii El era un Dumnezeu zămislit , pentru alții unul creat , pentru alții un Dumnezeu născut din Dumnezeu, iar toate acestea s-ar fi întîmplat deja înaintea oricărei vremi, adică în veșnicie. La ce ne-ar folosi un Dumnezeu zămislit, născut sau creat? Un astfel de Dumnezeu nu există.
Domnul Isus este manifestarea vizibila a Dumnezeului invizibil.

În Vechiul Testament înca nu a existat relatia Tata-Fiu. EL a fost anuntat doar profetic ca Fiu. Nici un prooroc nu s-a adresat lui Dumnezeu cu „ Tata ceresc ” ; nimeni nu s-a adresat timp de patru mii de ani în Vechiul Testament catre Fiul lui Dumnezeu. Nu a existat nici o convorbire între Tata si Fiu, pentru ca nu a existat înca aceasta stare. Poporul lui Israel a avut o relatie cu Domnul Dumnezeu, caruia I se adresau.Cand crestinismul s-a indepartat de sursa iudaica a VT ...s-a deviat inspre filozofiile grecesti de tip pagan .

Dumnezeu este Unul. Nu sunt trei omniprezenți, nu trei veșnici, atotștiutori, nu trei care împart atotputernicia între ei, nu trei care sunt uniți, ci este numai un Dumnezeu Atotputernic și veșnic ce s-a descoperit în multe feluri, de la începutul timpului. În Noul Testament, El s-a descoperit ca Tată în ceruri, în Fiul pentru mântuirea noastră - Emanuel, Dumnezeu cu noi pe pământ, și prin Duhul Sfânt. În tot Vechiul Testament, s-a proorocit despre Fiul. El a fost născut de Maria prin Duhul Sfânt: Mântuitorul venit în trup, Cel întâi născut între mai mulți frați. Prin faptul că El a suferit în locul nostru, și Și-a dat viața pe cruce, toți fiii și fiicele lui Dumnezeu au fost împăcați cu Tatăl lor ceresc. Prin predicarea evangheliei lui Isus Hristos, oamenilor le este adusă la cunoștință mântuirea lui Dumnezeu, pe care ei o pot experimenta personal. Astfel, printr-o convertire adevărată, gândirea oamenilor se schimbă, ei părăsesc calea cea largă, sunt înnoiți în inimile lor și născuți din nou prin Cuvântul și Duhul lui Dumnezeu, la o nădejde vie.



Dumnezeu în ființa Sa este Duh (Ioan 4, 24). Ca Duh nu L-a văzut nimeni (Ioan 1, 18; 1 Ioan 4, 12). Din cauza aceasta El este numit „ Dumnezeu invizibil ”. (1 Tim. 1, 17; 1 Tim. 6, 16). Cine L-a văzut pe Dumnezeu în Vechiul Testament, acela L-a văzut ca Domn, ca Iahveh, și cine vrea să-L vadă pe Dumnezeu în Noul Testament, acela trebuie să-L vadă ca Domn, deci ca Emanuel - Dumnezeu cu noi. Astfel Tatăl s-a descoperit în Fiul - Dumnezeu, Duhul, ca Domn, într-un trup omenesc. Toate denumirile pe care le găsim în legătură cu Dumnezeu, le găsim referindu-se și la Domnul.

Faptul că Domnul și îngerii au chip de bărbat, este dealtfel de o mare importanță, pentru că prin aceasta se poate da un răspuns fără greșeli la Gen. 1, 26. Aici scrie: „ Apoi Dumnezeu a zis: ‘Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră’ ” Dumnezeu a fost de la început înconjurat de îngeri care aveau același chip ca și El. Dumnezeu i-a zis lui Iov: „ Unde erai tu cînd am întemeiat pămîntul? Pe ce sînt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, atunci cînd stelele dimineții izbucneau în cîntări de bucurie și cînd toți fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie? ”


Proorocul Mica relatează despre un eveniment asemănător. El mărturisește: „ Am văzut pe Domnul stînd pe scaunul Său de domnie, și toată oastea cerurilor stînd la dreapta și la stînga Lui.” (2 Cron. 18, 18). Atunci cînd Domnul Dumnezeu a vrut să sfîrșească construcția turnului din Babilon, El a zis: „ Haidem! să Ne pogorîm și să le încurcăm acolo limba, ca să nu-și mai înțeleagă vorba unii altora.” (Gen. 11, 7). EL a vorbit de fiecare dată către îngerii care Îl înconjurau. Cuvintele noi și nostru nu au fost tîlcuite nici de proorocii din Vechiul Testament și nici de apostoli din Noul Testament, referindu-se la dumnezeire.

Din explicația pe care a-i dat-o, ar reieși că atunci când Dumnezeu a spus să facem om după chipul nostru, vorbind la plural, el se referea la îngeri.  Asta înseamnă că îngerii au participat la creație?  

Biblia arată cu totul altceva ...
(Coloseni 1:15–18) . . .El (Isus) este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut din toată creația, 16 pentru că prin el au fost create toate celelalte lucruri din ceruri și de pe pământ, cele văzute și cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie guvernări, fie autorități. Toate celelalte lucruri au fost create prin el și pentru el. 17 De asemenea, el este înainte de toate celelalte lucruri, iar toate celelalte lucruri au fost aduse în existență prin el, 18 el fiind capul corpului, al congregației. El este începutul, întâiul născut din morți, ca să devină întâiul în toate. . .

Biblia arată că prin Isus au fost creați și îngerii ....
ÎN plus, expresia "după chipul nostru" nu se referă nicidecum la "înfățișare", ci mai degrabă la calități.  Cu calități asemănătoare cu ale lor.  Versetele de mai jos confirmă ideea de mai sus.

(Geneza 9:6) Dacă cineva varsă sângele omului, și sângele lui va fi vărsat de om, căci Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul său.
(1 Corinteni 11:7) Fiindcă bărbatul nu trebuie să aibă capul acoperit, deoarece el este chipul și gloria lui Dumnezeu, dar femeia este gloria bărbatului.
(Coloseni 3:10) și îmbrăcați-vă cu noua personalitate, care, prin cunoștința exactă, se înnoiește după chipul Celui care a creat-o
(Geneza 5:1) Aceasta este cartea istoriei lui Adam. În ziua în care Dumnezeu l-a creat pe Adam, l-a făcut după asemănarea lui Dumnezeu.
(Faptele 17:29) Așadar, pentru că suntem urmașii lui Dumnezeu, nu trebuie să credem că Ființa Divină este asemenea aurului, a argintului sau a pietrei, asemenea vreunui lucru sculptat prin arta și imaginația omului.
(Iacov 3:9) Cu ea îl binecuvântăm pe Iehova, da, pe Tatăl, dar tot cu ea îi blestemăm pe oameni, care au fost făcuți „după asemănarea lui Dumnezeu“.

#31
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004

 Eugen3, on 16th February 2011, 13:29, said:

Biblia arată că prin Isus au fost creați și îngerii ....
Aha , deci pana la rahatul ala de evreu nu au mai fost ingeri ...

#32
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

 genius, on 5th March 2011, 22:44, said:

Aha , deci pana la rahatul ala de evreu nu au mai fost ingeri ...

Daca si tu genius care esti un ratacit ,te-ai prins de minciunile lui Eugen si al sectei lui ,martorii lui yeohova,,
Martorii au priza doar la babele din parc ... :naughty:

#33
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

 genius, on 5th March 2011, 22:44, said:

Aha , deci pana la rahatul ala de evreu nu au mai fost ingeri ...

Nu știu cine ești genius.  Însă dacă folosești asemenea cuvinte, asta spune multe despre tine și despre lucrurile în care crezi.  

În plus, așa cum am mai arătat în alte ocazii, Isus a trăit în cer alături de Dumnezeu înainte ca viața să-i fie transferată pe pământ.  

Ideea era că Isus este primul creat direct de Dumnezeu în cer.  Apoi prin Isus au fost create toate celelalte lucruri din cer și de pe pământ.  
Măcar citește cu atenție ceea ce scriu.

(Coloseni 1:15–16) . . .El este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut din toată creația, 16 pentru că prin el au fost create toate celelalte lucruri din ceruri și de pe pământ. . .
(Ioan 6:38) . . .am coborât din cer ca să fac nu voința mea, ci voința celui care m-a trimis. . .
(Ioan 17:5) . . .Tată, glorifică-mă alături de tine cu gloria pe care am avut-o alături de tine înainte de a fi lumea. . .
(Ioan 14:12) . . .eu mă duc la Tatăl. . .
(Ioan 14:28) . . .Dacă m-ați iubi, v-ați bucura că mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât mine. . .

Ceea ce văd eu la majoritatea celor care scriu pe acest forum este următorul lucru:
Când nu mai au argumente care să le susțină aberațiile, recurg la o vorbire grosolană.  Îi fac pe alții mincinoși etc.  
Această atitudine nu este nicidecum "creștină".  :nonobad:

#34
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004

 Eugen3, on 6th March 2011, 13:01, said:

Nu știu cine ești genius.  Însă dacă folosești asemenea cuvinte, asta spune multe despre tine și despre lucrurile în care crezi.  

În plus, așa cum am mai arătat în alte ocazii, Isus a trăit în cer alături de Dumnezeu înainte ca viața să-i fie transferată pe pământ.  

Ideea era că Isus este primul creat direct de Dumnezeu în cer.  Apoi prin Isus au fost create toate celelalte lucruri din cer și de pe pământ.  
Măcar citește cu atenție ceea ce scriu.

(Coloseni 1:15–16) . . .El este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut din toată creația, 16 pentru că prin el au fost create toate celelalte lucruri din ceruri și de pe pământ. . .
(Ioan 6:38) . . .am coborât din cer ca să fac nu voința mea, ci voința celui care m-a trimis. . .
(Ioan 17:5) . . .Tată, glorifică-mă alături de tine cu gloria pe care am avut-o alături de tine înainte de a fi lumea. . .
(Ioan 14:12) . . .eu mă duc la Tatăl. . .
(Ioan 14:28) . . .Dacă m-ați iubi, v-ați bucura că mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât mine. . .

Ceea ce văd eu la majoritatea celor care scriu pe acest forum este următorul lucru:
Când nu mai au argumente care să le susțină aberațiile, recurg la o vorbire grosolană.  Îi fac pe alții mincinoși etc.  
Această atitudine nu este nicidecum "creștină".  :nonobad:
Parerea ta despre mine ma lasa rece ...
Si de ce ma rog avea nevoie de isus ca sa creeze toate celelalte ??? Nu era in stare singur sau care e vrajeala ???
Atitudinea "crestina" aia cu incesturi si genociduri nu ma intereseaza ...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate