Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Auschwitz & Cracovia si Dresda

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#19
capodecina

capodecina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 15.03.2009
E o recomandare sa nu fie vizitat de copii sub 14 ani. Nu de alta, dar... sunt afise/poze/postere de genu`.

Attached Files



#20
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Din afisul ala arata mai mult a cosmar decat vacanta, ce naiba o sa te urmareasca toata viata pozele alea sau poate sunt eu prea moale.
De ce sa vrei sa te oripilezi in vacanta?
Scuze nu vreau sa supar pe nimeni.

#21
MENTOR_SQUAD

MENTOR_SQUAD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 23.04.2008
Am postat impresii proaspete in topicurile dedicate...poate ar fi bine sa le lecturati.
Apropo, poza de mai sus eu nu am vazut-o, poate ca or scos-o intre timp.

#22
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,944
  • Înscris: 03.08.2008
Va salut ... am planificata o vizita in zona, mai ales la Auschwitz, problema e ca nu am prea multe zile la dipozitie , maxim 4-5 deci un drum cu masina din Bucuresti cred ca iese din discutie. Cineva care cunoaste cea mai buna modalitate de a ajunge acolo ? Avion pana in Cracovia  , de acolo si organizeaza tururi sau ceva de genul ?

#23
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,951
  • Înscris: 05.01.2008
Cand incepe targul de Craciun la Cracovia ? Merita vizitat?

#24
partyman

partyman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,026
  • Înscris: 17.10.2004
Vad ca e vechi topicul, m-ar interesa si pe mine sa merg la Auschwitz, ma poate ajuta cineva cu informatii despre un traseu fara taxe Ungaria, Slovacia, Polonia? Am inteles ca vignetele se platesc doar pentru autostrazi.

#25
partyman

partyman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,026
  • Înscris: 17.10.2004
Am fost acolo, destul de subtire organizarea, am stat o ora la coada la bilete 45 de zloti un bilet cu vizitare Auschwitz-Birkenau. Am gasit un pliant in limba romana oferit de un magazin la 15 zloti. Vizitarea s-a facut cu ghid in engleza, toti aveau un aparat ce comunica ca o statie cu microfonul ghidului ce mi s-a parut slab rau si mai si "plangea" de mila rusilor ce au stat acolo... destul de apasat. Erau vreo 40 grade afara iar la Birkenau nu am stat decat vreo 20 mnute, nu am rezistat caldurii cu toata apa bauta. La Birkenau se ajunge cu un autobuz ce circula din 10 in 10 minute dus-intors. Nu avea aer conditionat si se incarca la maximum...
Acum pareri...singurul lucru impresionant a fost pentru mine ca aveau WC-uri la care trageau apa, lucru care la noi inca nu exista in jumatate din tara...si care era vazut acum 76 ani ca ceva SF...mie mi s-au parut mai grele conditiile din inchisorile romanesti vizitate, poate acolo nu pot sa-mi imaginez cum se desfasura treaba cu mii de oameni. Ni s-au prezentat 2 tone de par de la 40.000 oameni, conservele de gaz pe care nu am fost lasat sa la fotografiez, mii de perii, piepteni, papuci, oale, ulcele, genti, crema de ghete, crematorii, niste carcere, poze cu sosirea trenurilor si trierea detinutilor, machete cu detinutii in camerele de gazare.
Nu neg suferintele prin care au trecut cei de acolo, dar cred ca cei de acolo, desi au o comoara inestimabila, nu stiu s-o prezinte cu adevarat. Engleza destul de slaba a ghidului. Eram un grup de vreo 15 oameni alocati ghidului respectiv, interesant e ca erau si 4 nemti, care au venit cu grupul in engleza desi erau si ghizi ce vorbeau germana. mai erau si vreo 5 coreeni cu 3 fete ce nu au tinut castile pe urechi, semn ca ori nu pricepeau nimic ori...
NU AM VAZUT ROMANI. E primul obiectiv turistic, destul de important zic eu, unde nu am vazut romani.
Am mers cu masina pana acolo folsind doar drumuri nationale, deci fara taxe. Foarte mari probleme cu parcarea in Cracovia. cand am ajuns la unul din hotelurile unde am stat nu puteam lasa masina in strada si am cautat un loc unde sa o las ca sa fac check-in-ul. Am stat 5 minute si am luat amenda(50zloti cam 12 euro) ca nu am scos bon desi nu era niciun semn cu parcare platita, orice incercare de explicatie a fost inutila, chiar oamenii de pe strada au vrut sa ma ajute dar omul nu a fost indurator. Cei de la hotel ne-au explicat ca nu e prima data cand oaspetii lor patesc asta. Am stat 2 zile in Cracovia, dupa care am plecat spre Dresda. Ne-am cazat in centru unde gazda oferea parcare cu 17 euro pe noapte, dar ne-a sugerat parcarea publica din fata politiei unde tariful era de 6 euro, iar seara de la 8 pana dimineata la 8 gratis. Recomand tuturor aparthotelurile, hotelurile clasice sunt scumpe din puntctul meu de vedere. La Cracovia am stat la Lwowska cu 50 euro/noapte si 50 zloti parcare subterana. in Dresda am stat la Munzgasse Aparthotel cu 48 euro/noapte.

Edited by partyman, 08 August 2017 - 17:52.


#26
partyman

partyman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,026
  • Înscris: 17.10.2004
Am continuat voiajul la Praga(am vizitat-o la pas, doar o zi, am innoptat la SIS hotel, experienta proasta cu EMA Apartments, proprietarul mi-a transmis ca el la meci si ajunge abia la 9 seara si desi pe booking spunea d eparcare gratuita de fapt trebuia sa ajung la un magazin Billa la 1 km, cand am vazut de unde trebuie sa car bagajele am renuntat, am sunat la Booking si nu am platit nicio taxa pentru renuntare) si apoi ne-am intors spre Romania.
Inca un lucru am plecat in voiaj duminica dimineata, am incercat sa evit cazarile din weekend pentru a avea pret si conditii mai bune. La intoarcere in Romania am dormit o noapte la popasul Teoil din Finteusu Mare, Maramures cu 90 lei
Am folosit telefonul propriu ca GPS(Huawei 5c), datele pornite continuu, consumat 1,2 gb din cei 1,9 gb oferiti de Orange la tariful de 7 euro in 6 zile.
Nu am schimbat valuta pe parcursul calatoriei. am folosit doar cardul in lei mastercard de la Euroline. Singurul loc unde am avut nevoie de cash a fost la hotelul din Kosice unde nu au primit cardul pentru niste sucuri de la receptie, la un magazin de suveniruri tot in Kosice si la plata vignetei Slovace la intoarcere deoarece ne-am grabit si am mers pe doar autostrada de la Praga la Matesalka.
Privit pur si simplu ca un calator Slovacia mi se pare o tara subtire rau, iar comportamentul seamana izbitor cu cel romanesc. Zero limbi straine, bani cash cereau toti...Cehia parca un pic mai bine. Polonia pare o Romanie foarte civilizata, mi-a placut de ei prin anii 90 cand am fost prima data. Facand o comparatie cu noi nu cred ca ar trebui sa ne plangem asa tare, nu e dracul asa negru...

#27
lllaritzu

lllaritzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 07.07.2009
Parerea mea este ca Polonia poate sa fie comparata cu Germania..... Polonia este la ani lumina distanta de Romania .
Polonia este superba, are preturile foarte bune in magazine,  mijloace de transport moderne, etc.......as locui cu placere acolo

Edited by lllaritzu, 05 February 2018 - 15:07.


#28
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,721
  • Înscris: 13.07.2011
Pe data de 23.03 pana pe 25.03 plec in Cracovia incl. Auschwitz. In Cracovia mi-am luat prin Airbnb, 2 persoane 2 nopti, 150eur fix in centrul orasului. Am inteles ca in weekend parcarea nu se plateste, daca este adevarat cat de sigur este? Eu as ajunge la ora 8 si nu conduc un Lamborghini sa mi-l fure, ma gandesc doar ca am numere de Austria si poate le trece ceva prin cap. Exista parcari acoperite si daca da cam cat costa.

Sambata la 9:30 mi-am luat guided tour 6h pentru Auschwitz I si II. O sa ma duc cu masina acolo, cum stam cu parcarea in Auschwitz? Este sigur, sau se mai sparg masini? Pe langa asta unde gasesc intrarea ca pe internet nu dau de ea.

Ce imi recomandati in Cracovia? Turul se termina undeva la ora 16, la 17 sunt inapoi in Cracovia nu as dori sa stau in camera. La fel si duminica, exista ceva mall-uri deschise?


Multumesc.

#29
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postbusiness11, on 08 februarie 2018 - 16:17, said:

Ce imi recomandati in Cracovia? Turul se termina undeva la ora 16, la 17 sunt inapoi in Cracovia nu as dori sa stau in camera. La fel si duminica, exista ceva mall-uri deschise?


Multumesc.

La cat de bine arata Cracovia e pacat sa petreci prea mult timp in mall :)

#30
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,721
  • Înscris: 13.07.2011

View Postgiuliani, on 08 februarie 2018 - 16:27, said:


La cat de bine arata Cracovia e pacat sa petreci prea mult timp in mall Posted Image

mall-uri va fi pe final inainte sa plec spre casa pentru niste cumparaturi adica duminica. Am gasit Galeria Krakowska la care o sa si ma duc ca au si duminica deschis.
Acum cum este cu parcarea m-ar interesa.

#31
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Recomand muzeul ocupatiei naziste din Cracovia, este ieftin si se afla in incinta fabricii lui Schindler.

Galeria Krakowska nu este cu nimic mai deosebita decat oricare alt mall mai maricel. Ce am vazut in Romania am cam vazut si acolo in mall. Mancarea mi se pare scumputa la mallul respectiv. Este un local cu meniul zilei la 15 lei foarte bun langa Galeria Krakowska: Lunch Bar TU.

Exista un pub de iubitori de Romania. Patronii is polonezi, dar is pasionati de romani si Romania, Klub Kornet. Pare interesant. Nu am apucat sa trec pe acolo, 100% in aprilie cand ajung 2 zile in Cracovia voi merge sa vad ce si cum.

Eu mai am in plan mina de sare Wieliczka.

#32
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,721
  • Înscris: 13.07.2011

View Postqew, on 08 februarie 2018 - 16:52, said:

Recomand muzeul ocupatiei naziste din Cracovia, este ieftin si se afla in incinta fabricii lui Schindler.

Galeria Krakowska nu este cu nimic mai deosebita decat oricare alt mall mai maricel. Ce am vazut in Romania am cam vazut si acolo in mall. Mancarea mi se pare scumputa la mallul respectiv. Este un local cu meniul zilei la 15 lei foarte bun langa Galeria Krakowska: Lunch Bar TU.

Exista un pub de iubitori de Romania. Patronii is polonezi, dar is pasionati de romani si Romania, Klub Kornet. Pare interesant. Nu am apucat sa trec pe acolo, 100% in aprilie cand ajung 2 zile in Cracovia voi merge sa vad ce si cum.

Eu mai am in plan mina de sare Wieliczka.

mersi pentru feedback. Referitor la preturi nu stiu ce sa zic, eu vin din Austria sunt sigur ca preturile vor fi ceva mai ieftine decat in Austria. Nu stiu cum au preturile in comparatie cu cehii. Mai mult ma intereseaza niste bere, niste produse de la Carrefour nu e vorba de haine sau ceva.

Ca restaurant mi s-a recomandat Old Town Restaurant undeva in districtul evreiilor, cica se mananca bine si preturile sunt ok.

Despre parcare stii ceva, este sigur sa lasi masina pe strazi cand vine vorba de numere straine?

#33
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 16.07.2017

View Postbusiness11, on 08 februarie 2018 - 16:17, said:

Pe data de 23.03 pana pe 25.03 plec in Cracovia incl. Auschwitz. In Cracovia mi-am luat prin Airbnb, 2 persoane 2 nopti, 150eur fix in centrul orasului. Am inteles ca in weekend parcarea nu se plateste, daca este adevarat cat de sigur este? Eu as ajunge la ora 8 si nu conduc un Lamborghini sa mi-l fure, ma gandesc doar ca am numere de Austria si poate le trece ceva prin cap. Exista parcari acoperite si daca da cam cat costa.

Sambata la 9:30 mi-am luat guided tour 6h pentru Auschwitz I si II. O sa ma duc cu masina acolo, cum stam cu parcarea in Auschwitz? Este sigur, sau se mai sparg masini? Pe langa asta unde gasesc intrarea ca pe internet nu dau de ea.

Ce imi recomandati in Cracovia? Turul se termina undeva la ora 16, la 17 sunt inapoi in Cracovia nu as dori sa stau in camera. La fel si duminica, exista ceva mall-uri deschise?


Multumesc.
In weekend nu se plateste parcarea in Cracovia si nici in cursul saptamanii, de la ora 20.00-08.00.Plata se poate face si cu cardul bancar la automatele de parcare sau cu monede.
Obiective postate de un forumist, anul trecut, pe topicul Polonia.

Cele mai apropiate puncte de atracție
  • Cartierul Evreiesc Kazimierz  Emblematic   0,2 km
  • Bazilica Corpus Christi  0,2 km
  • Sinagoga Izaak  0,2 km
  • Sinagoga înaltă  0,3 km
  • Biserica Sf. Ecaterina din Alexandria  0,3 km
  • Ethnographic Museum in Kraków  0,3 km
  • Sinagoga şi Cimitirul Remuh  0,3 km
  • Sinagoga Wolf Popper  0,4 km
  • Sinagoga Veche  0,4 km
  • Galicia Jewish Museum  0,4 km
Cele mai populare atracții
  • Castelul Regal Wawel  Emblematic   0,7 km
  • Rynek Główny  Emblematic   1,2 km
  • Hala de Postavuri  1,2 km
  • Universitatea Jagiellonian  1,3 km
  • Muzeul Fabricii Schindler  1,3 km
  • Galeria Krakowska  1,5 km
  • Muzeul Naţional din Cracovia  1,7 km
  • Stadionul Cracovia  1,8 km
  • Stadionul Wisla Cracovia  2,6 km
  • Krakow Plaszow Railway Station  2,8 km
Restaurant și piețe
  • Trattoria cyklop   Restaurant 0 km
Aeroporturi în apropiere
  • Aeroportul Balice Krakovia  (KRK)  10,5 km
  • Aeroportul Pyrzowice Katowice  (KTW)  77,7 km
Recomandarile unei agentii de turism.
-Galeria Pictorilor Polonezi ai Secolului XIX - Muzeul Sukiennice<br/

- Galeria Pictorilor Polonezi ai Secolului XIX - Muzeul Sukiennice
- Centrul de Arta si Tehnologie Japoneza Manggha
- Castelul Wawel
- Catedrala Wawel
- Piata Principala - Rynek Glowny w Krakowie
- Turnul Primariei
- Sukiennice
- Poarta Floriana
- Buncarul de Arta Moderna - Palatul Artelor Sztuki
- Muzeul Czartoryski
- Muzeul Evreiesc Galicja
- Fortareata Barbakan Krakowski
- Teatrul Juliusz Slowacki

Ghid complet Cracovia
http://www.travelwiz.ro/cracovia

Edited by freddy2017, 09 February 2018 - 17:56.


#34
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,721
  • Înscris: 13.07.2011
multumesc frumos,

multe dintre atractiile turistice se afla la cateva minute de mers pe jos de apartamentul luat. Deci voi avea posibilitatea sa le vizitez in functie de timp.

De parcare am aflat si eu ca in weekend este gratis, eu voi ajunge vineri pe seara deci este ok. Cineva mi-a spus ca orasul este destul de sigur si riscul sa se intample ceva este ident cu alte orase mai mari din Europa. Eu tot am frica cu spargerea/furtul de masini, inca ma gandesc ce sa fac.

#35
monadea

monadea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.06.2011

View Postbusiness11, on 12 februarie 2018 - 11:05, said:

multumesc frumos,

multe dintre atractiile turistice se afla la cateva minute de mers pe jos de apartamentul luat. Deci voi avea posibilitatea sa le vizitez in functie de timp.

De parcare am aflat si eu ca in weekend este gratis, eu voi ajunge vineri pe seara deci este ok. Cineva mi-a spus ca orasul este destul de sigur si riscul sa se intample ceva este ident cu alte orase mai mari din Europa. Eu tot am frica cu spargerea/furtul de masini, inca ma gandesc ce sa fac.

View Postmonadea, on 12 februarie 2018 - 18:12, said:

noi am fost in vara la cracovia ,daca proprietarul are parcare e si mai bine ,ca nu platesti parcarea .in rest se cam plateste .O  sa gasesti parcare la auschwitz , sa iei ghid englez ,si de acolo mergi cu autobuzul la birkenau.o sa te impresioneze totul .iar cracovia e superba. IN PIATA CENTRALA  sant tururi in tot orasul ,.au si in limba romana .

Edited by monadea, 12 February 2018 - 18:18.


#36
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,721
  • Înscris: 13.07.2011

View Postmonadea, on 12 februarie 2018 - 18:16, said:

noi am fost in vara la cracovia ,daca proprietarul are parcare e si mai bine ,ca nu platesti parcarea .in rest se cam plateste .O  sa gasesti parcare la auschwitz , sa iei ghid englez ,si de acolo mergi cu autobuzul la birkenau.o sa te impresioneze totul .iar cracovia e superba. IN PIATA CENTRALA  sant tururi in tot orasul ,.au si in limba romana .

proprietarul apartamentului are locuri de parcare (nesupravegheate), pe strada, in weekend nu ma costa nimic, dar nu plata ar fi o problema mai degraba spartul masiniilor straine sau chiar furtul lor, asta m-ar interesa cel mai mult. La Auschwitz mi-am luat study tour 6h.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate