Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: Feb 01 2024 16:45, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#3278
Posted 23 March 2019 - 01:59
Exclus sa cumpar asa ceva, cand majoritatea conservelor, acum, au cheita de desfacere a capacelor!
Am avut un lot de conserve fara cheita si pana la urma m-a ajutat tot cel mai versatila si mai ieftina unealta a omului! |
#3279
Posted 23 March 2019 - 02:40
Unghiuri cât mai mari, tăiat cât mai drept. S-ar putea ca un cuțit Mora să fie suficient de ieftin și de potrivit, dar cum n-am testat și nici nu știu despre ce conserve este vorba, greu de spus cu precizie.
Apoi ascuțitul mecanic agresiv nu face decât să reducă rezistența aliajului. Apare un cerc vicios. |
#3280
Posted 23 March 2019 - 03:01
Sunt firave alea pentru sute/mii de conserve, cum vrea el.
Unul făcut din foaie de arc Scurt, gros și butucănos. N are moarte. |
#3281
Posted 23 March 2019 - 08:54
Nu știu dacă prea gros este utilizabil. După 5 conserve, cred că nu mai merge alta din cauza efortului depus. Am unul de 4mm grosime până la tăiș aproape, cu bevel scurt. Nu e o plăcere să tai ceva cu el. Cuțitul este cel mai nepotrivit instrument pentru asta în general.
Mai există desfăcătoarele clasice. |
#3282
Posted 23 March 2019 - 10:12
Si mie mi se pare prostesc si periculos sa desfaci o cutie de conserva cu cutitul. Pana si Victorinox / Wenger care fac unele dintre cele mai bune lame din lume, au pus desfacatoare de conserve pe cutitlele lor multifunctionale ca sa nu folosesti lama cutitului.
Desfacatoarele de conserve de la Ikea sunt minunate. Ai avut experiente cu cacaturi facute pe vapor din fier mort care se duc dracu la prima conserva. Ia asa ceva ca nu are moarte. Desfaci cutii de conserve cu el pana mori. Attached FilesEdited by abac, 23 March 2019 - 10:15. |
#3283
Posted 23 March 2019 - 12:21
asta de la ikea il am si eu, e bun dar nu cred ca tine la uz industrial.
si mai nene cand lucrezi in cantina iti rupe mana sa desfaci zeci de cutii pe zi. vedeti in auchan ca la masline au pentru uzul lor un desfacator automat. Edited by arg, 23 March 2019 - 12:23. |
#3284
Posted 23 March 2019 - 12:26
De ce nu ar tine? Tot scheletul este din otel inox. Discul de taiere e din otel special, roata dintata din otel calit.
Eu nu vad niciun motiv pentru care nu ar putea sa taie 300 de conserve pe zi timp de 5 ani cu desfacatorul respectiv. Conservele sunt din metal moale, de cateva ori mai moale decat un desfacator de conserve proiectat corespunzator. Nu toti inginerii proiectanti sunt ageamii. |
#3285
Posted 23 March 2019 - 12:30
Păi sincer, nu cred că există desfăcător de conserve industrial, nu i văd logica.
Nu știu ce afacere are omul, dar de ce dracu sa iei sute de conserve in loc sa iei același produs intr un ambalaj mai mare adică proiectat strict pt uz industrial ? @abac Tot intervine uzura, e inevitabil. Desfăcătorul ăla a fost proiectat sa reziste la desfăcutul a 5000 de conserve, să zicem, practic o viață de om în uz casnic. Păi când tai atâtea intr o săptămână se duce dracu și cuțit și roată dințată și tot. Edited by Amaryl, 23 March 2019 - 12:34. |
#3286
Posted 23 March 2019 - 12:35
In halul asta de sarac esti de nu poti sa iti permiti sa cumperi unul sa incerci?
Are un an garantie, il poti returna daca se paradeste. Edited by abac, 23 March 2019 - 12:35. |
|
#3287
Posted 23 March 2019 - 12:45
Hodoronc tronc. Terminarăm cu argumentele, ne apucarăm de " ba saracule ".
Vezi că nu eu solicitasem metode profi de a desface conservele. Fă i tu unul cadou omului care are nevoie, că tot ești bogat. |
#3288
Posted 23 March 2019 - 12:47
La cum te balaganeai in caldare parea ca tu ai inceput discutia.
|
#3289
Posted 23 March 2019 - 12:47
cred ca totusi e vorba de conserve de peste 5kg nu din alea de 50-100g
|
#3291
Posted 23 March 2019 - 14:08
Sunt conserve cu carne de 300g.
Le-am primit ca donatie, caci eu, cumpar din cele cu cheita! Desfac cateva zeci pe zi! Am ascutit cutitele ieri ca alfel le fotografiam sa vedeti ce varfuri rupte aveau! Cei care fac operatiunea nu sunt pretentiosi si nu au auzit de cutite speciale! Se descurca cu ce au! Unele cutite sunt aduse de ei de acasa! Cutite ieftine din piata! Nu am idee daca o sa mai primesc astfel de conserve. Cel mai probabil nu! De aceea nu investesc in desfacator profesional. Am desfacut cu desfacator Fackelmann si parea ca o sa ma tina toata viata, chiar ma minunam ce usor merge, ce inventie buna! A cedat dupa 300 de conserve! |
|
#3293
Posted 23 March 2019 - 15:25
abac, on 23 martie 2019 - 12:47, said:
La cum te balaganeai in caldare parea ca tu ai inceput discutia. Există soluția citirii paginii anterioare pentru ieșitul din păreri. abac, on 23 martie 2019 - 12:50, said:
Iar diferenta este...? Ca număr de conserve desfăcute pentru aceeași cantitate de produs. @alyaly Eram aproape sigur că e vb de donații datorită aproprierii termenului de valabilitate. Vei mai primi, stai liniștit. Cuțite din materiale mai bune, poate hand made la vreun meseriaș. De fapt nu mai bune ci mai dure și mai adecvate scopului. Edited by Amaryl, 23 March 2019 - 15:31. |
#3294
Posted 27 March 2019 - 09:11
alyaly, on 22 martie 2019 - 23:41, said:
Ce cutit(e) ati folosi daca ati avea de desfacut multe cutii de conserve? Nici eu nu folosesc desfacatoru'. Prefer un cutit no-name solid ce-l am in sertar. Eventual desfacatoru' de pe un Victorinox din ala mare, da' nu am destula indemanare cu el. Daca vrei sa cumperi recomand un Mora Robust, cutitu' ii un tanc, are si o teaca de plasticsi il poti folosi si la alte chestii pe langa casa. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users