Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: Feb 01 2024 16:45, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#2971
Posted 18 November 2017 - 04:28
Sper ca nu-i vreun videoclip oficial, ca e varza.
Ce se mai chinuie cu rosia si cu hartia aia. ) Edited by don_dannielo, 18 November 2017 - 04:29. |
#2972
Posted 18 November 2017 - 05:12
Capcaunul, on 18 noiembrie 2017 - 03:58, said:
Un cuţit cu adevărat bun, dar cam scump la 350 de euro Problema apare când ajungi să-l ascuți și să nu-l ciobești în utilizare. Am avut discuția asta în ultima vreme destul de mult. Am și lucrat la ceva în direcția asta. E la un preț de 340€ versiunea de mai sus, care pare cea mai mare, ediția normală, care de fapt are un mâner de altă culoare (deși în realitate e tot Miyabi Black). Și aia "mai" Black e 350 Versiunea normală 5000 cu mâner birch wood 63 HRC este tot 340€, dar nu se livrează aici niciuna dintre ele. Nici oficial. Există și opțiuni mai ieftine în gama lor, cu un comportament asemănător. Am avut câteva Miyabi și încă mai am un frate mai mic din seria 5000. |
#2973
Posted 18 November 2017 - 14:55
Da, cred că sunt dificil de ascuţit. Există şi cuţite mai ieftine cu lama care ajunge la 66 HRC?
Pe de altă parte, a văzut cineva vreo ofertă interesantă de black friday pentru cuţite de bucătar cu lama de duritate > 56 HRC? Tramontina sau Icel cu 56-58 HRC e 40-50 de lei iar cuţite cu lama de duritate 60-62 HRC sunt 30 de euro la chinezi (Myvit) şi 45-50 fabricate în Japonia (Tojiro DP) sau 60 de euro fabricate în Europa (Bonjean Tarrerias). Mă interesează ceva care să nu fie mai scump decât astea. Edited by Capcaunul, 18 November 2017 - 15:11. |
#2974
Posted 18 November 2017 - 18:09
Cele cu duritate peste 62 HRC necesita atentie sporita in utilizare, pentru ca taisul e predispus la ciobire.
Am mai adaugat inca 2 la colectie, pe langa Tojiro. |
#2975
Posted 18 November 2017 - 19:27
Capcaunul, on 18 noiembrie 2017 - 14:55, said:
Da, cred că sunt dificil de ascuţit. Există şi cuţite mai ieftine cu lama care ajunge la 66 HRC? Pe de altă parte, a văzut cineva vreo ofertă interesantă de black friday pentru cuţite de bucătar cu lama de duritate > 56 HRC? Tramontina sau Icel cu 56-58 HRC e 40-50 de lei iar cuţite cu lama de duritate 60-62 HRC sunt 30 de euro la chinezi (Myvit) şi 45-50 fabricate în Japonia (Tojiro DP) sau 60 de euro fabricate în Europa (Bonjean Tarrerias). Mă interesează ceva care să nu fie mai scump decât astea. De ce nu cumperi ICEL ? Vezi ca au in Metro cutite Horeca, sunt peste Tramontina. |
#2976
Posted 18 November 2017 - 21:12
Capcaunul, on 18 noiembrie 2017 - 14:55, said:
Da, cred că sunt dificil de ascuţit. Există şi cuţite mai ieftine cu lama care ajunge la 66 HRC? Pe de altă parte, a văzut cineva vreo ofertă interesantă de black friday pentru cuţite de bucătar cu lama de duritate > 56 HRC? Tramontina sau Icel cu 56-58 HRC e 40-50 de lei iar cuţite cu lama de duritate 60-62 HRC sunt 30 de euro la chinezi (Myvit) şi 45-50 fabricate în Japonia (Tojiro DP) sau 60 de euro fabricate în Europa (Bonjean Tarrerias). Mă interesează ceva care să nu fie mai scump decât astea. Atât de ieftine, nu cred. Mai ieftine decât Miyabi Black, da, însă serii limitate care dispar extrem de repede. Prețul mediu e ăsta. Personal dacă ar fi să aleg la nivelul ăsta de preț, aș opta pentru Tanaka R2, chiar dacă nu e atât de sus (63). Am avut câteva R2 între timp, am păstrat unul care mi-e drag mie. Îți mai pot recomanda la 65 să te uiți după cuțite la care s-a folosit HAP40. Din păcate nu m-am gândit că n-am să mai găsesc și am rămas fără. O să iau altul când o să mai găsesc. Posibil să fie cele mai accesibile de genul ăsta. Nu iau în calcul japonezele white, blue și superblue, din care am mai multe. Să te aștepți totuși la un 150-200€. Problema este disponibilitatea. Să te gândești însă că într-un final trebuie să le ascuți și comportamentul lor mai departe este în funcție de asta. R2 se ascute ușor, dar trebuie să ai grijă cum și pe ce. Am avut R2 care de nou avea tendința să se ciobească, l-am refăcut eu și de atunci merge fără probleme. Am făcut asta și cu multe VG10. Am vreo 6 Myvit, nimic de scris acasă despre. De fapt de la chinezi rar ies cuțite bune foarte ieftine, indiferent de tip. Cred că am avut de la toți producătorii posibili. Despre Tojiro am mai vorbit, dar și la ei imediat ce urcă nivelul, sar și prețurile destul de mult. Cu TB am direct un proiect în derulare, nu pot spune nimic despre. Uite aici [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/t3bJkvUkgdE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] R2 63-64, alături de Global, care se comportă foarte bine, în limita categoriei din care fac parte. Nu-s chiar atât de sensibile abordare corect. Desigur dacă mă apuc să lovesc și să despic cu ele, nu e ok așa cum sunt. Pentru că nu mereu este oțelul problema, ci și abordarea și ce s-a dorit de la cuțit. Monstrul de la Tojiro este VG10 și spintecă toți dracii. Mulți ar jura că VG10 este cel mai predispus la ciobire dintre toate. Pe de altă parte Western Deba este recunoascută tocmai pentru că taie excepțional și rezistă. Sunt nuanțe și nuanțe. Iar, nu este un cuțit ieftin. Căutând ascuțitoarea Fiskars, m-am lovit iar de toate cele. Am un set aniversar Lansky Diamond Deluxe cu multe accesorii suplimentare, toate ca noi. Dacă îl vrea careva, să-mi dea de veste. Stă și degeaba. De vreun an tot zic că mă ocup de el, dar n-am apucat. Cu ocazia asta am decis să mai eliberez și la pietre pentru că de Crăciun o să primesc un set de pietre naturale Welsh. Plus că aș vrea în mod deosebit Water of Ayr. Fine Tam O' Shanter am de la mama lor. Sunt foarte curios de ce este Water of Ayr așa de apreciată. Probabil că e mai mult o percepție. O să văd când și dacă găsesc. Am înțeles că lucrează deosebit de bine pe anumite tipuri de brici, fiind extrem de fină, plus că este una dintre cele mai căutate de către cei care fac bijuterii. Mai e și problema că o perioadă Water of Ayr a fost numele pentru niște pietre considerate imperfecte, care nu mai intrau în normă când s-a decis împărțirea în 3 denumiri. Împărțire care s-a dovedit un fiasco. Tam O' Shanter în esență sunt toate, doar că există unele diferențe. Cred că din Tam O' Shanter au derivat vreo 6-7 denumiri și feluri, care au dispărut treptat. OK. Revenind la oile în discuție, ziceam că am decis să mai eliberez și am profitat să ascut cu un set de la Norton și a ieșit cam asta. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Vah5HaKjiRc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Pe scurt despre ascuțitoare. Pentru că prin măcinarea care are loc rămân pe lamă particulele alea, este benefică puțină apă în compartimentul pietrei să o curețe. Ce mai rămâne este ca o pastă. Are mai multe avantaje abordarea asta. Din păcate pe acest model de ascuțitoare rafinarea lamei nu este posibilă și nici nu ar trebui încercată. Am și arătat de ce. Am renunțat la ideea folosirii unui cuțit mai bun pentru că aș fi avut foarte mult de muncă să-l repar după. Prin abordarea asta, pe anumite cuțite, este măcar mai puțin agresiv procesul și crește perioada de utilizare. Am încercat să ascut multe cuțite pe așa ceva și cu ani în urmă, de la produse de foarte bună calitate la cuțite din piață. Am ceva experiență cu rezultatele obținute. Posibil să fie 10 ani de când am avut-o pe prima. Chiar nu-mi aduc aminte acum. Ce-mi amintesc însă este când de încântat am fost atunci pe moment. În timp lucrurile s-au schimbat. |
#2977
Posted 18 November 2017 - 21:35
titoo, on 18 noiembrie 2017 - 19:27, said:
De ce nu cumperi ICEL ? Vezi ca au in Metro cutite Horeca, sunt peste Tramontina. @c6t9 ai băgat ceva bani în cuţite... Tramontina am o macetă cu care am reuşit să despic şi lemne şi vreo 3 cuţite care taie foarte bine dar nici unul nu este de bucătar. Două sunt folosibile, unul nu prea pentru că este imens din punctul meu de vedere, nu am fost atent la dimensiuni când l-am cumpărat. În plus că bestia a reuşit să mă taie imediat ce l-am scos din teaca de carton şi de atunci l -am aruncat într-un sertar. Dacă îl doreşte cineva, îl donez, este nefolosit. Cuţite de bucătar am vreo 3 dar toate proaste, prin urmare nu le folosesc. Momentan caut ceva între 40 şi 250 de lei maxim. M-ar mai interesa şi ceva cuţit de curăţat coaja legumelor dar aici nu am nicio idee. Ceva recomandări? VG-10 se ascute mai greu decât Knives X50CrMoV15 folosit de Tramontina şi Icel? Am şanse să-l ascut cu ascuţitoarea cu role? Că mi-e cam lene să folosesc o piatră. Un masat bun şi nu foarte scump puteţi recomanda? Am o potaie de masat dar cred că atunci când dau cu cuţitul pe el ascut masatul şi nu cuţitul. |
#2978
Posted 18 November 2017 - 22:12
Relativ. Nu că m-aș fi gândit vreodată că se va ajunge aici, cu atâtea testate etc. Cele care trec de mine, își găsesc de obicei casă nouă la un pasionat sau vreun bucătar. Și nu am luat nimic să mă uit la el, doar că am grijă de ele. Eșecurile mi le asum, cum văd că faci și tu
VG10 merită ascuțit pe cel puțin 2 pietre măcar decente. N-ai șanse altfel. |
#2979
Posted 18 November 2017 - 22:35
Pentru decojit mie mi se pare decent cel de la ikea, l-am postat mai in urma.
|
#2980
Posted 18 November 2017 - 22:51
De cât timp foloseşti cuţitul de la Ikea? Taie uşor sau trebuie să apeşi tare?
Am găsit un cuţit interesant, adică bun şi ieftin dar trebuie comandat din Japonia, ceea ce e cam incomod. https://goo.gl/L14YLk Fujitora e o marcă a firmei Tojiro, oţelul e VG-10, totuși nu ştiu dacă sunt făcute la fel de bine ca cele pe care scrie Tojiro. Edited by Capcaunul, 18 November 2017 - 22:57. |
|
#2981
Posted 18 November 2017 - 23:39
nu-s grozave der pentru mine-s ok, le ascut la cateva luni pe o piatra de 5 lei....
cam cand nu mai taie coala de hartie.... p.s. cu piatra pe care o am nu le pot face sa taie servetelul... Edited by arg, 18 November 2017 - 23:40. |
#2982
Posted 18 November 2017 - 23:58
Cum ascuţi cuţitul de curăţat pe piatră? Eu am încercat cu unul dar nu am reuşit nici cu piatră, nici cu pilă diamantată. Cred că nu se poate înclina suficient pentr a-l ţine la un unghi potrivit.
|
#2983
Posted 19 November 2017 - 00:18
cutit pentru decojit sau aparat pentru decojit?
[ http://www.ikea.com/ro/ro/images/products/vorda-cutit-decojit-n__0366419_PE549250_S4.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.ikea.com/PIAimages/0462079_PE607889_S5.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by arg, 19 November 2017 - 00:18. |
#2984
Posted 19 November 2017 - 00:32
Capcaunul, on 18 noiembrie 2017 - 22:51, said:
De cât timp foloseşti cuţitul de la Ikea? Taie uşor sau trebuie să apeşi tare? Am găsit un cuţit interesant, adică bun şi ieftin dar trebuie comandat din Japonia, ceea ce e cam incomod. https://goo.gl/L14YLk Fujitora e o marcă a firmei Tojiro, oţelul e VG-10, totuși nu ştiu dacă sunt făcute la fel de bine ca cele pe care scrie Tojiro. |
#2985
Posted 19 November 2017 - 00:38
arg, on 19 noiembrie 2017 - 00:18, said:
cutit pentru decojit sau aparat pentru decojit? [ http://www.ikea.com/ro/ro/images/products/vorda-cutit-decojit-n__0366419_PE549250_S4.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.ikea.com/PIAimages/0462079_PE607889_S5.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://gardenium.ro/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/600x/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/c/u/cutit-decojit-fiskars-colours-verde.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#2986
Posted 19 November 2017 - 00:55
Cel de la ikea cu lama mobila l-am scimbat dupa cativa ani ca nu prea mai taia foarte bine.
Sfatul meu e sa iei cu lama mobila nu fixa... Lama mobila se aseaza singura, ia cat trebuie si taie bine, iar lama fixa o fortezi sa ia cat vrei dar taie prost indiferent cat de ascutita e. |
#2987
Posted 23 November 2017 - 10:21
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users