Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: Feb 01 2024 16:45, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#2791
Posted 11 July 2017 - 17:21
#2792
Posted 11 July 2017 - 18:23
Tojiro sunt foarte agile în general. Unul dintre cuțitele mele preferate de la ei este Western Deba de 240, care e un cuțit relativ mare și greu și tot are o agilitate specifică. Cu altele mai mici nici nu zic că tai cu ceva.
Sunt gândite, echilibrate pentru priza pinch evident - îmi scapă alt cuvânt acum, dar sigur știi despre ce vorbesc. Am mai folosit ceva japonez mai accesibil cu aceeași filosofie în construcție, de 270mm, Gyuto, situat undeva între Tojiro Gyuto și Western Deba și am rămas cu aceeași impresie pozitivă. Dacă ascuți corect, numai piatră, consolidare etc., ia o lamă superbă, care rezistă foarte bine și se întreține ușor. Pentru VG10 aș zice că predispoziția la ciupituri, ciobire, cum vrei să îi zici, este redusă. Ajută și faptul că există straturile protectoare. Cred că aici ar fi punctul sensibil față de ce ești obișnuit. Ascuțit, întreținut, utilizare. Ar trebui să știi tu dacă geometria de Gyuto cu lipsa gărzii sunt plusuri ori minusuri față de ce ai, dar anticiparea celorlalte, dacă nu ai mai făcut, e dificilă. PS. 3 erori tapatalk... Pfff... |
#2793
Posted 11 July 2017 - 20:55
c6t9, on 11 iulie 2017 - 18:23, said:
Tojiro sunt foarte agile în general. Unul dintre cuțitele mele preferate de la ei este Western Deba de 240, care e un cuțit relativ mare și greu și tot are o agilitate specifică. Cu altele mai mici nici nu zic că tai cu ceva. Sunt gândite, echilibrate pentru priza pinch evident - îmi scapă alt cuvânt acum, dar sigur știi despre ce vorbesc. Am mai folosit ceva japonez mai accesibil cu aceeași filosofie în construcție, de 270mm, Gyuto, situat undeva între Tojiro Gyuto și Western Deba și am rămas cu aceeași impresie pozitivă. Dacă ascuți corect, numai piatră, consolidare etc., ia o lamă superbă, care rezistă foarte bine și se întreține ușor. Pentru VG10 aș zice că predispoziția la ciupituri, ciobire, cum vrei să îi zici, este redusă. Ajută și faptul că există straturile protectoare. Cred că aici ar fi punctul sensibil față de ce ești obișnuit. Ascuțit, întreținut, utilizare. Ar trebui să știi tu dacă geometria de Gyuto cu lipsa gărzii sunt plusuri ori minusuri față de ce ai, dar anticiparea celorlalte, dacă nu ai mai făcut, e dificilă. PS. 3 erori tapatalk... Pfff... |
#2794
Posted 11 July 2017 - 21:12
Cu plăcere! N-am vreme acum, dar îți arăt mâine dacă te mai interesează.
|
#2795
Posted 12 July 2017 - 11:54
#2796
Posted 12 July 2017 - 17:47
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rQ9wVJvpL0I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Probabil încă nu este procesat complet. Plus că s-a dus lampa cu care mai lucram, trebuie una nouă. Dar sper să se vadă ok. 240mm și 270mm. 411g și 238g. VG10 core și al doilea molibden vanadium parcă (dar un oțel foarte bun). Western Deba e un cuțit solid, însă masivitatea lui nu este deranjantă. Este cel mai bun exemplu pentru că este și cel mai "gras". Dacă vrei priză pe mâner sau cât mai mult pe mâner, atunci este ușor dezechilibrat. Dar pentru poziția ideală, ținând cont și de cum este lama, echilibrul este foarte bun. Altele din gamă nici nu pun probleme. Celălalt, care este făcut pentru domeniul lor culinar, este echilibrat după cum se vede, chiar dacă are 27cm lama (de fapt real e ceva mai mică, un +26, dar depinde cum se măsoară, nu de puține ori am văzut lame date la 20 și aveau toate 22 sau date mai mari, dar să fie mai mici de fapt). Revenind la Tojiro, lama e foarte ok și se menține bine în timp. Încă taie fain, numai din strop. Mai că mi se păruse acum că avea ceva tăișul, dar alarmă falsă. Și WD m-a motivat să fac cuțitele alea rezistente. |
#2797
Posted 12 July 2017 - 19:01
e la benzinariile mol promotie cu cutie de bucatarie fiskars norr.
|
#2798
Posted 12 July 2017 - 20:15
@c6t9
Multumesc pentru demonstratie...m-ai convins, voi cumpara 2 cutite Tojiro. |
#2799
Posted 13 July 2017 - 11:09
Cu plăcere!
Ca o paranteză, chiar dacă nu e despre Tojiro, cel de 270mm are aceeași greutate cu Zwilling-ul meu Professional S de 200 (în timp ce Tojiro de 270 este parcă cu vreo 50g mai greu și Zwilling Pro de 200 e sensibil mai greu) și în ciuda dimensiunilor mari, stă mai bine în mână decât Zwilling. Oțelul MoV este de foarte bună calitate, la același nivel cu gama superioară Tojiro, bazată tot pe MoV și parcă o idee peste Wusthof Ikon din anumite puncte de vedere. Cel puțin mi s-a părut că se ascute și se întreține mai bine și mai ușor. Plus prețul... Tojiro lucrează bine și cu PHS (Powdered High Speed steel), tot stratificat ca și DP, dacă e cineva interesat de partea asta. Te-ai gândit la ascuțit, întreținere? |
#2800
Posted 13 July 2017 - 12:43
c6t9, on 13 iulie 2017 - 11:09, said:
Cu plăcere! Ca o paranteză, chiar dacă nu e despre Tojiro, cel de 270mm are aceeași greutate cu Zwilling-ul meu Professional S de 200 (în timp ce Tojiro de 270 este parcă cu vreo 50g mai greu și Zwilling Pro de 200 e sensibil mai greu) și în ciuda dimensiunilor mari, stă mai bine în mână decât Zwilling. Oțelul MoV este de foarte bună calitate, la același nivel cu gama superioară Tojiro, bazată tot pe MoV și parcă o idee peste Wusthof Ikon din anumite puncte de vedere. Cel puțin mi s-a părut că se ascute și se întreține mai bine și mai ușor. Plus prețul... Tojiro lucrează bine și cu PHS (Powdered High Speed steel), tot stratificat ca și DP, dacă e cineva interesat de partea asta. Te-ai gândit la ascuțit, întreținere? Cu intretinerea si ascutitul nu-mi fac probleme, ma descurc,am si cateva pietre bune...Sigma Select ll se descurca de minune cu otelurile pretentioase. |
|
#2802
Posted 13 July 2017 - 12:59
mie-mi place asa cum e, jumulit.... are farmecul lui....
Edited by arg, 13 July 2017 - 12:59. |
#2803
Posted 15 July 2017 - 15:42
Așa mi se pare și mie, că este parte din caracterul unui cuțit în majoritatea situațiilor. Dar sunt cazuri în care cineva își dorește să arate mai bine sau altfel ori nu ai de ales când se ajunge la reprofilarea lamei în întregime. Azi am însă un caz invers, destul de rar, în care va trebui să dau o patină unui japonez. Desigur, e dintr-o altă perspectivă. Încă nu am decis cum voi merge mai departe cu el. Momentan l-am curățat. Trebuie sigilat apoi. Acest micuț din stânga, ~16cm.
20170715_151221.jpg 117.35K 44 downloads Am mai avut ceva timp și pentru un proiect secundar. Se așează frumos lucrurile, mai ales ținând cont cum l-am primit. Să văd dacă găsesc vreo poză cu starea lui inițială. Dar cel mai important lucru la el este refacerea suprafeței "drepte". Screenshot 2017-07-15 15.55.16.png 1.93MB 43 downloads Și ieri a fost zi de evaluare pentru grupul de control (al masatului), pe strop din piele și piatră, după caz. Cuțitele care au rezistat excepțional pe strop, au fost 2 gyuto din oțel carbon (Minamoto ceva, nu-mi aduc aminte acum), urmate de către un chef Global. Zilele astea, după cum e disponibil timpul, poate am să pun un film despre sistemele de întreținere cu tije fixe. |
#2804
Posted 19 July 2017 - 14:38
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PVmrkTfwy4g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cam așa arată cele 2 sisteme fixe de la Spyderco și Lansky. Au avantajul că elimină parțial variațiile mișcărilor. Eu fac tăișul la mână, ținând mai puțin cont de recomandările cu caracter general, dar bunele practici au rolul lor. Cum am scris și acolo, sunt utile în întreținerea tăișului prin realinierea lui. Spyderco este ceva mai versatil în utilizare și în general mi-a permis să obțin rezultate bune și cu oțelurile mai pretențioase. |
#2805
Posted 23 July 2017 - 12:56
Cam așa se ascute cuțitul mare de 27cm. Faptul că vine pregătit pentru ascuțire este un mare plus, facilitând menținerea unui tăiș bun. Oțelul este excepțional pentru ceva stainless normal totuși. Dar cel mai mult la el îmi place agilitatea. Cred că este cel mai ușor și agil cuțit în zona asta pe care l-am întâlnit. Și să văd dacă voi avea în curând 2 de 31cm în lucru. Și un Tojiro PHS.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sYO1pRgci14?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Și chiar dacă nu este cuțit de bucătărie, tehnica e suficient de flexibilă încât să fie aplicată și altor cuțite. Foarte mult mi-a plăcut acest cuțit de buzunar. Mă gândesc să-mi iau unul. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/u1Kb7cDVuBU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#2806
Posted 25 July 2017 - 10:38
O recomandare pentru un set de cutite pentru uz casnic, fara pretentii exagerate.
Are cineva experienta cu lamele chinezesti 7CR17 stainless steel si marca xyi sau o alegere mai sigura ar fi setul arcos duo. Pret asemanator ptr ambele, ptr un set de 6 cutite, in jur de 250 ron. Edited by dcubist, 25 July 2017 - 10:39. |
#2807
Posted 25 July 2017 - 10:45
primul sfat,
mergi in mall sau unde vrei si gasesti magazine cu ustensile de bucatarie, ia la pipait cat mai multe cutie si vezi care ti se aseaza in mana, dupa ce ai ales forma lamei si a manerului incepi cu marci si calitate otel. personal prefer cutitele mai ieftine, cu otel mai moale care se tocesc mai repede dar care se ascut repede, usor si bine. Edited by arg, 25 July 2017 - 10:45. |
#2808
Posted 25 July 2017 - 11:22
Asa o sa fac,multumesc de sfat
prefer set, exact ptr acest motiv, de a experimenta cu mai multe modele si dimensiuni firma chinezeasca era xyj, nu xyi |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users