Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: Feb 01 2024 16:45, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#19
Posted 21 January 2009 - 16:37
Am cumparat 2 cutite Zwilling de la site-ul cu pricina. Le vazusem acolo, insa nu am mentionat site-ul ca sa nu avem probleme... :-)
De-abia ieri au venit, prin curier rapid... inainte am sunat la ei si mi-a raspuns o domnisoara foarte amabila... la sfirsit mi-a spus "sarumina" ceea ce mi s-a parut haios (asta asa.. ca diversiune). Nu le-am incercat inca, din lipsa de timp. Doar paine am taiat si era sa imi las si degetele pe tocator :-) Promit sa le incerc cat mai repede si sa revin cu un feedback. In orice caz, multumesc tuturor de sprijin si ajutor :-) ___________________________ I cook, therefore i am. |
#20
Posted 26 January 2009 - 12:42
Salut!
Am ceva cutite bune dar ascutitul ma omoara... Am luat un masat de la Fackelman dar nu da rezultate fara o ascutire periodica. A cumparat cineva un dispozitiv electric de ascutit? Dar nu din "horeca" unde costa cam 1000 E unul profi! Multumesc |
#21
Posted 26 January 2009 - 14:58
Masatul nu ascute, doar "aliniaza" metalul taisului.
Si treaba asta trebuie facuta inante de fiecare utilizare, nu este nimic anormal. Uite-te la niste tutoriale pe Youtube despre ascutirea cutitelor. http://www.youtube.c...nife sharpening |
#22
Posted 26 January 2009 - 20:08
Tudor, masatul se foloseste pe un cutit deja ascutit, asa cum a zis foarte bine Aries(ro).
Mai intai trebuie sa folosesti ceva de genul unei pietre de ascutit (ceea ce nu e foarte usor), dupa care "intretii" lama cu ajutorul masatului. Daca nu ai cutitele deja ascutite, masatul e inutil. Il poti insa incerca pe un cutit nou ieftin, de 5-10 lei (otelul va fi unul slab, dar vin in general ascutite bine chiar si cutitele astea). Cel mai important lucru la folosirea masatului (sau al altui dispozitiv de ascutire/honuire/stropping, este sa nu te folosesti de forta, ci de rabdare. Al doilea lucru important e sa mentii unghiul pe care lama il face cu dispozitivul in zona de contact (in general, in jur de 20 grade pe fiecare fatza). Un sfat: daca faci o operatie mai des, o faci mai usor. E mai bine sa indrepti taisul (ca tot vorbim despre asta) dupa fiecare folosire, decat o data pe luna, cand ti se va parea ca nu o mai scoti la capat, te vei plictisi, iti vei pierde concentrarea si vei apasa pe lama. In plus, intre doua operatii facute la intervale mici, vei beneficia de un cutit ascutit in permanenta. Alt sfat: nu folosi dispozitive de tip pull-through, si cu atat mai putin dispozitive electrice, care te pot lasa fara cutit intr-o singura secunda de neatentie (prin cutit inteleg ceva care are forma de cutit, dar mai si taie). Cauta pe youtube dupa (seturi de) cuvinte cheie preum "sharpening stone", "convex edge", "sandpaper sharpening", "mousepad sharpening", etc (de ex. http://www.youtube.c...?v=gaDEXuFpeac). |
#23
Posted 27 January 2009 - 13:23
Pe vremuri,'cutit bun' era sinonim cu Solingen.Mai stie cineva ceva de ei,ca nu gasesc decat bricege si pumnale!???
|
#24
Posted 27 January 2009 - 15:40
romikatm, on Jan 27 2009, 13:23, said: Pe vremuri,'cutit bun' era sinonim cu Solingen.Mai stie cineva ceva de ei,ca nu gasesc decat bricege si pumnale!??? P. S Cineva a mentionat la inceputul topicului despre Ion Mos la METRO, Sunt de fapt cutite Henckels, modelele forjate merita toti banii intre 100-250 ron in functie de dimensiune si destinatie. |
#25
Posted 28 January 2009 - 09:52
Dragilor, si eu am avut "cutite Solingen" pe care le-am primit de la mama, care facea mare tam-tam ca le are.
Cind am cumparat cutitele Zwilling, cei de la pentrugatit.ro mi-au explicat ca nu exista asa ceva. I-am verificat pe google si am aflat ca de fapt, Solingen este doar o localitate in Germania, cunoscuta si sub numele de "City of Swords" unde toti "cutitarii" :-) au fabrici, Zwilling, Boker si chiar aia de la Wilkinson (cu lamele de ras). Deci, nu exista cutite Solingen. Exista doar niste chinezi destepti si niste cumparatori nu foarte bine informati. Cit despre cutitele pe care mi le-am cumparat.. ufff... ce bine taie... si ce multumita sint :-) _______________________ I cook, therefore i am. |
#26
Posted 28 January 2009 - 09:58
Salut, din nou!
Multumesc frumos pt raspunsuri, inainte de toate...! Ieri am luat un masat de la "Arcos" mai lung si cu sectiune ovala(eliptica). Nu este ceramic dar toate striatiile de pe el sunt incredibil de fine, nici nu sufera comparatie cu "Fackelman". Doar ce-am dat cutitul de cateva ori pe el si parca am luat altul din sertar. Asta fara sa folosesc nici o piatra inainte sau vreun polizor. Cat despre dispozitivele electrice, am o oarecare retinere, de aceea am si intrebat. Mai ales dupa ce am vazut pe Discovery emisiunea cu japonezul-american care s-a dus in tara natala, Japonia, ca sa ia lectii de la unul din putinii mesteri in viata. Deja totul se facea acolo la nivel de arta, fara manuale, fara masuratori, fara scule moderne, numai cu niste pietre(tocile) uriase, din ce soi de piatra va fi stiut numai el, meseriasul... Ca sa nu mai spun de filmele cu soldati unde freaca unul la pumnal cu o piatra de "doi lei", care este ceva real ca si la cosasii nostri... Iata ce am mai gasit referitor la granulatii de piatra: 1 120-1000 2 1500-3000 3 5000-10000 unde cifrele 1/2/3 inseamna etapele de prelucrare cu griturile aferente. Stie cineva de unde se pot cumpara asemenea pietre? Si/sau un polizor cu viteza mica si lubrifiere/racire cu apa? Inca o data va salut si va multumesc! |
#27
Posted 25 August 2009 - 15:16
Quote ref la cutite..de care folosesti? Nu m-a lasat inca inima sa dau sute de euro pe cutite japoneze. Asa ca am unele pe care, din pacate, tre sa le ascut foarte des. Am unul cu stampila oficiala de Solingen pe el si luat din magazin serios din Solingen. Te pisi pe el de cutit. Teapa curata. Ascutitorile de cutite, chiar si ala luat de la Solingen (si foarte scump) le-am aruncat la gunoi fara remuscari. Mi-am luat cateva pietre de ascutit cutite si pietrele astea sunt sfinte. |
#28
Posted 25 August 2009 - 15:19
Bine ca ai mutat discutia aici :D.
Eu..acum am niste cutite Zepter. Abia le-am scos din tipla asa ca nu pot spune mare lucru despre ele, dar voi reveni cu detalii. Pana acum, am folosit niste cutie Chefking. Alea sunt dementiale! Cutitul universal (pe care, evident, l-am folosit cel mai des) l-am netezit de vreo 3 ori in 7 ani. Foarte foarte bune. Astea Zepter le-am primit cadou la o achizitie de la ei...si par de calitate. Deocamdata taie bine, cat am reusit sa ma joc cu ele. Sunt curios cat tin. Urmatorul pas, probabil va fi si la mine spre japoneze. |
|
#29
Posted 25 August 2009 - 17:26
#30
Posted 25 August 2009 - 23:03
Cutite de om care le munceste :D si blatul de lemn ..la fel. Bravos...debordeaza de pasiune...:)
|
#31
Posted 26 August 2009 - 09:10
richelieu, on 25th August 2009, 23:03, said: Cutite de om care le munceste :D si blatul de lemn ..la fel. Pai altfel de ce le-as fi loat, de decor? Mea mai facut tata cadou un set. Bachmayer, in geanta diplomat. Loate cica la un pret foarte convenabil. N-a vrut sa-mi zica cat a dat pe ele :D Arata ca in poza asta de pe Amazon http://www.amazon.co...ASIN=B000CF07GK [ http://ecx.images-amazon.com/images/I/51-CHS3n-sL._SL500_AA280_.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Le am de un an in dulap, inca n-am avut curajul sa le folosesc :lol: |
#32
Posted 26 August 2009 - 09:58
iordake_nl, on 26th August 2009, 09:10, said: Mea mai facut tata cadou un set. Bachmayer, in geanta diplomat. Loate cica la un pret foarte convenabil. N-a vrut sa-mi zica cat a dat pe ele :D Ah, am uitat sa-ti zic Bachmayer Solingen (nu stiam ca e si in China un oras care se numeste la fel) si geanta diplomat din aluminiu cu fetze de melamina care imita un lemn foarte exotic ;) |
#33
Posted 26 August 2009 - 10:06
|
#35
Posted 26 August 2009 - 20:05
End-L-user, on 26th August 2009, 19:29, said: Piatra de ascutit e uscata sau umeda? In poza e umeda spre uscare ;) Este un fel de piatra care nu trebuie sa stea juma de ora in apa inainte s-o folosesti. Doar o uzi cu apa inainte de folosire si te pui pe treaba. Sunt si pietre cu praf de diamant si alea nu tre udate. Insa am considerat un moft mult prea mare ca sa dau aproape 200 de euro pe o piatra de ascutit. |
#36
Posted 26 August 2009 - 20:56
OK, alta intrebare. Am o piatra de Arkansas (dura, cred, suprafata e foarte fina) si am apucat sa frec o lama de ea pe 'uscat' inainte sa aflu de faza cu uleiul; cum o pot curata cat mai temeinic?
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users