Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Modificare tocator de crengi

Transfer bani pe trading212

Autoturism saltat din parcare din...

Portare OROC (Telekom) - Orange
 Despre Șemineu electric !

Problema receiver Onkyo 8270 - Th...

Laptop cu windows 11 - pot inlocu...

De ce nu se afiseaza salariul in ...
 Daca vreți sa cautați prin public...

Șmenurile continua - blocuri...

Caini agresivi - sfaturi, va rog&...

Termopane gata facute v.s. la com...
 NASA live/aducere mostra asteroid

solicitare date sofer in baza art...

Eroi cazuti pentru tara - Morala ...

Glovo manareli?

Realizare Cablaje Imprimate

- - - - -
  • Please log in to reply
528 replies to this topic

DeMeintzs

DeMeintzs

Junior Member

• Grup: Members
simplu prin partea din spate  in cazul in care imprimanta este una dintre acele in care bagi hartia vertical in tava  in locul in care se termina tava jos are un orificiu pentru introducerea de hartie groasa i speta caron pentru impprimare ( acel orificiu trebuie folosit)
DAR DEPINDE DE IMPRIMANTA
  De exemplu poate fi foarte greu daca nu chiar imposibil sa faci acest lucru cu o imprimanta HP sau Lexmark
si ar fi bine ca imprimanta sa fie una veche de care nu prea aveti nevoie

polux

polux

New Member

Da mai e bune ideea ta cu imprimanta mai DeMeintzs dar cat costa o imprimanta de aia ......cu banii aia poti sa desenezi prin alte metode....si nu cred ca e asa de rezistent statul ala de cerneala care se imprima pe cablaj la corodat.:| :mellow:

tunelu

tunelu

Junior Member

cerneala serigrafica rezista destul de bine la clorura ferica....nu stiu insa cum se va comporta cartusul imprimantei cand introduci cerneala serigrafica....daca cineva are rezultate bune poate sa vina cu precizari...
cerneala serigrafica nu distruge cartusul...?

DeeJay

DeeJay

Senior Member

• Grup: Senior Members
am un prieten care si-a pus smoala+benzina in creionul de la un plotter a4.

ploteaza direct din proteus / ares.

cred ca se mai gasesc, daca ai bafta.

polux

polux

New Member

DeeJay, on Jun 21 2005, 15:37, said:

am un prieten care si-a pus smoala+benzina in creionul de la un plotter a4.

ploteaza direct din proteus / ares.

cred ca se mai gasesc, daca ai bafta.

<{POST_SNAPBACK}>

Dar explicane si noua ce e ala plotter....eu unu nush ce e ala

DeeJay

DeeJay

Senior Member

[ http://www.testequipmentconnection.com/HP/HP_7470A.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

asta e hp7470A .. in rest e o "imprimanta" care deseneaza vectorial (deci linii continue) cu diverse creioane/carioca.

aurelian

aurelian

New Member

Eu folosesc cu mare succes foliile press-n-peel (pnp) albastre si le recomand la toti pentru usurinta de realizare a cablajelor si rapiditate. Aveti nevoie de un program gen OrCAD in care sa faceti schemele si apoi layout-ul cu care sa faceti cablajul. Trageti la o imprimanta laser cablajul pe folia pnp, aplicati cu fierul de calcat pe o bucata de sticlotextolit f bine decapata si apoi la corodat cu clorura ferica. ies f.f. bine. Iti trebuie un pic de antrenament pana te obisnuiesti cu timpul cat sa tii fierul de calcat pe folie si cat trebuie sa fie temperatura lui. Din experienta fierul intre 2 si 3 iar timpul depinde de dimensiunea cablajului - cam 1 min pt o bucata 4 x 4 cm, 2-3 minute pt o bucata 10 x 10. Eu am facut cablaje pt integrate smd cu 64 de pini si toata placa cu smd-uri si a iesit beton. Informatii privind foliile press-n-peel gasiti aici http://www.techniks.com/how_to.htm. Mult succes :peacefingers: B)

Alice

Alice

Big Boobs

am folosit si eu pnp si la smd-uri si la cablaje mai normale.
am incercat si cu folie albastra si cu folie alba.
pe langa faptul ca folia alba era MULT mai ieftina, mie personal mi-au iesit mai usor si mai bine cu ea.

polux

polux

New Member

Mai dar cine stie prin Iasi unde gasesc si eu folie de asta pnp sa incerc sa vad cum iese.Va multumesc pt sfaturi si astept idei noi in continuare. :)

polux

polux

New Member

Si inca ceva ,am uitat,zicetimi si mie un prog de asta de facut ciruite ,mai usor pt un incepator ,gen Orcad si daca are cineva atach pls :D

aAa_2oo5

aAa_2oo5

New Member

Sunt curios in ziua de azi cu ce deseneaza lumea pe placa de textolit. Inainte multi foloseau smoala incalzita, acum au aparut markere cu vopsea acum folii. Ati folosit vreodata folii Pnp, TTS. Eu am ramas in urma (cu seringa si lac amestecat cu putin diluant + pasta de pix :) sa aiba ceva culoare nu de alta)

Alinux

Alinux

Member

Eu folosesc smoala diluata in benzina, si desenul il fac cu un ac  de siringa din aia pentru insulina. Acul e foarte subtire si permite realizarea de trasee fine. Am taiat varful acului si l-am rotunjit prin pilire.

Edited by Alinux, 07 July 2005 - 09:26.

aAa_2oo5

aAa_2oo5

New Member

Asa am facut si eu doar ca nu folosesc smoala diluata in benzina. :)

pisicutz

pisicutz

Junior Member

Eu folosesc un marker permanent ... destul de subtire pentru majoritatea cablajelor...
Dar pentru chestii adevarate... mai bine platesti sa ti-l faca cineva profesional...

Gheorghe Dracu

Gheorghe Dracu

Active Member

Marker permanent. Dupa ce se usuca, mai dau odata, niciodata nu dau a doua oara peste traseu inca neuscat. Manjeste!  :puke:

RAN

RAN

Member

marker permanent (marca Edding, bune si pt asta, si pt CD-uri) dat pe cablajul bine curatat si bagat 30 de sec in clorura ferica concentrata (sa se asperizeze un pic)

SLi

SLi

New Member

Salut baieti, nu va suparati, dar dupa cele citite fac o concluzie nu prea ... :)
Ba chiar ma mir ca nimeni nu foloseshte printerul laser
Uite tehnologia cea mai raspandita in toata lumea ce detin de un printer laser:

1. Initial pregatim steclotextolitul cu o hartie abrazila 0 (cea mai marunta)
2. Desenul placajului il tiparim (de ex: din mediul PCAD2000) pe o coala de hartie lucioasa (de ex: din revista PlayBoy - daca nu mai aveti nevoie de el :D )
3. Plasam hartia cu tonerul ars cu fata in jos pe textolit
4. Conectam in priza de 220V (sper ca aveti cu totii asa ceva) un fier de calcat haine (nu va mai intreb daca aveti asa ceva - cred ca aveti cu totii deja daca ati gasit o priza de 220V)
5. calacam cu buna acuratete hartia - fiti atenti de vopselele ce pot sa ramina pe fier de calcat, ganditiva cum sa evitati asa ceva - metode sunt 1 kilogram, ramine sa alegeti doar una :)
6. Dupa ce va convingeti ca totul a fost ok - hartia putin arsa, tonetul putin topit....
nu va grabiti sa faceti ceva gresit (eu stiu ca e posibil asa ceva) inmuem cablajul cu tot cu hartia lipita de el intr-un vas cu apa calda pe un timp.
7. peste 10-20 min incercam sa desprindem hartia - cu putina frecare pe suprafata cablajului ca pe lampa lui Aladin (sper ca cu totii stim cum se face asta).
8. In sfarsit gata - cei ce au mai mult noroc si .... pot capata rezultat excelent din prima incercare :)
PS. nu incercati sa defectati ceva (orice) eu nu port raspunderea de nechibzuinta voastra. Si inca.. de as fi avut un printer ce tipareste direct pe cablaj ar fi cool

Edited by SLi, 10 July 2005 - 22:57.

aAa_2oo5

aAa_2oo5

New Member

Parerea mea ar fi un marker cu vopsea :D destul de subtire cu care sa poti desena usor circuitele la un integrat normal. Eu am incercat doua tipuri pana acum un SCHNEIDER 270 (http://www.schneider...ider270_462.jpg) si un edding 791 (http://www.rtc.cz/img/61-9471005.jpg). Sunt destul de dificil de lucrat cu ele deoarece trebuie sa impingi penita (e cu arc) ca sa curga vopseaua plus ca nu am gasit nicaieri asa de subtiri. Metoda lui SLi pare cea mai buna. Am auzit de ea dar si aceasta are riscurile ei. Se poate ca tonerul sa nu se imprime bine pe cablaj pluc ca poti sa faci lucruri nu prea bune cu fierul de calcat :D.  Chiar exista ceva imprimanta ce poate fi folosita direc pe cablaj. Nu cred.  Ar fi mai mult decat super.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate