Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

A murit Alexandru Arsinel.

Se duc valorile... Gorbaciov, Eli...

IKEA Pallady situatie absurda 2
 Identificare boala vita de vie du...

Terenul de sub bloc

Colaps traheal catel

IKEA Pallady situatie absurda
 HYUNDAI HiE-S400VG, monocristalin...

Înca are utilitate

Romanii si masinile de spalat vase

Functionare anormala combina frig...
 Probleme cu front speaker-ul

Tár (2022)

modificare setari implicite camer...

Unde gasesc whiskey Macallan 12 a...
 

Binary injection

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007
Caut o metoda de a incarca un fisier, .exe mai exact, si a introduce automat in el codul unei aplicatii, care as dori sa se ruleze inainte exe-ului original. Ce vreau sa fac mai exact, un program care imi va permite sa transform orice aplicatie intr-o versiune trial. Toate acestea as vrea sa le manipulez cu ajutoril lui Visual Basic 2008, sau daca nu, VB 6.0 nu ar fi o problema.
Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde (daca va exista cineva :P ).

#2
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007
Chiar nu mai e nimeni pe forumul acesta in stare sa raspunda competent la intrebarile postate?
Mare pacat...

#3
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
Pe care ti-o va sparge orice pusti de liceu care stie ce e ala olly ...

#4
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007

View Postmsmihai, on Dec 22 2008, 18:14, said:

Pe care ti-o va sparge orice pusti de liceu care stie ce e ala olly ...

Nu ma intereseaza eficienta aplicatiei ci doar functionalitatea.

#5
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
Ok . Ar trebui sa incepi cu studierea formatului COFF ( Common Object File Format ) , adica formatul executabilelor Windows . Ne mai auzim peste 2 saptamani, dupa ce il intelegi pe deplin .

#6
AndreiASM

AndreiASM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 24.06.2007

View Postmsmihai, on Dec 22 2008, 18:30, said:

Ok . Ar trebui sa incepi cu studierea formatului COFF ( Common Object File Format ) , adica formatul executabilelor Windows . Ne mai auzim peste 2 saptamani, dupa ce il intelegi pe deplin .

Pune 2 luni :)))

#7
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007

View Postmsmihai, on Dec 22 2008, 18:30, said:

Ok . Ar trebui sa incepi cu studierea formatului COFF ( Common Object File Format ) , adica formatul executabilelor Windows . Ne mai auzim peste 2 saptamani, dupa ce il intelegi pe deplin .

Nu conteaza, am gasit o solutie mai simpla.

Sa zicem ca am exeul X, conceput in asa fel incat sa ruleze un nr de zile, bla bla bla, si sa afiseze un mesaj, iar cand este apasat butonul continue, se auto-deschide binary mode, si cauta in propriul continut eticheta <trialapp>. Apoi copiaza tot ce se afla dupa aceasta, intr-un nou fisier tmp.exe si il executa.

A doua aplicatie, este un wizard, in care stabilesc anumite setari, si incarc aplicatia y dorita. Cand generez exeul final, copiez continutul exeului x apoi adaug eticheta <trialapp> si continutul exeului y.

Am intampinat insa o problema. In vb 6.0 merge perfect, dar in vb 8 am probleme la capitolul scriere si citire binary mode. Noul fisier creat nu are acelasi continut cu cel dupa care a fost creat. Poate ma ajutati si pe mine cu o metoda de citire si scriere binary pentru vb 8.

#8
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
si motivul pentru care spui public cum ti-ai protejat aplicatia este ...  :D

#9
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007

View Postmsmihai, on Dec 24 2008, 17:27, said:

si motivul pentru care spui public cum ti-ai protejat aplicatia este ...  :D

Motivul... pur informativ. Nu este vorba de nicio aplicatie, este doar un proiect, cred ca il voi folosi pentru atestat.

Deci ma ajutati si pe mine cu citire scriere in vb 8? As aprecia efortul...

#10
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
foloseste api-urile de windows ReadFile,  WriteFile . Ele scriu/citesc binar, exact ce iti trebuie tie.
Documenteaza-te aici si aici

#11
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007
Imi poti atasa un exemplu? Ca nu ii prea dau de cap. Nu am mai lucrat pana acum cu vb 8.

#12
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
exemplu in VB8 nu iti pot da pentru ca nici eu nu lucrez in el ( eu sunt pe C++ )

#13
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007
Am gasit care era problema. Partea cu citire/scriere in fisier merge perfect, dar, cand convertesc sirul din byte in string, iar apoi vice-versa apar problemele. Este ceva legat de modul de codare al caracterelor. As putea evita sa folosesc aceasta conversie. M-as putea folosi de sirul transformat in string pentru a gasi pozitia etichetei <trial>, daca as gasi o metoda de a sectiona byte array-ul, ceea ce nu am prea gasit pe google. Incep sa cred ca vb 8 este foarte aiurea structurat.

Daca m-ati putea ajuta cu o metoda, de a sectiona un sir de tip byte de la pozitia x pana la sfarsit v-as fi recunoscator.

#14
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
of ... tipul BYTE nu este altceva decat unsigned char . e un nume pretentios inventat de microsoft, atata tot.
iti recomand sa faci problema in C , vei intelege mai usor lucrurile.

#15
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007
Pai asa pot sa o fac in vb 6, care este mult mai fiabil. Dar ma imi bat capul cu vb 8 deoarece are o interfata mult mai reusita, si vreau ca aplicatia finala, sa arate bine. In vb 6 totul era ok, tipul byte era acelasi cu string, puteam face toate operatiile si cu un tip si cu celalalt. In vb 8 e total aiurea, nici macar nu face direct conversia daca folosesti =. Trebuie sa declari niste prostii pe acolo, metoda de codare a textului, si in final cand il codezi la loc, nu se mai potriveste. In fine, in cel mai rau caz, folosesc interfata din 8 si imi fac sub aplicatii in 6 si le accesez.

#16
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,720
  • Înscris: 30.07.2003
Sirurile/caracterele in .NET sunt UNICODE adica 2 octeti pentru un caracter...
Da' de ce nu-ti place sa lucrezi cu vectorul ala de byte ? Acolo nu poti gasi un subsir ?! Nu ai nevoie de nici o transformare...

#17
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,720
  • Înscris: 30.07.2003
Desi daca doresti neaparat transformari (nu inteleg de ce cand ai atatea clase de lucru cu vectorii) uite:
// C# ca VB nu-mi place
byte[] b = { 97, 98, 99, 100, 101, 102 };
byte[] bb;
string s;
System.Text.ASCIIEncoding e = new System.Text.ASCIIEncoding();
s = e.GetString(b);
bb = e.GetBytes(s);

Legat de inserat exe-uri vezi aici cum poti sa injectezi un cod executabil si sa-l lansezi.
Un .exe .NET e mai simplu, vezi aici !

Vestea buna e ca acum ai tot ce-ti trebuie sa-ti protejezi aplicatia cum vrei.  :coolspeak:
Vestea proasta e ca oricand pot sa-l sparg  :crybaby:

Edited by neagu_laurentiu, 28 December 2008 - 21:02.


#18
don_vermut

don_vermut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.11.2007

View Postneagu_laurentiu, on Dec 28 2008, 20:52, said:

Desi daca doresti neaparat transformari (nu inteleg de ce cand ai atatea clase de lucru cu vectorii) uite:
// C# ca VB nu-mi place
byte[] b = { 97, 98, 99, 100, 101, 102 };
byte[] bb;
string s;
System.Text.ASCIIEncoding e = new System.Text.ASCIIEncoding();
s = e.GetString(b);
bb = e.GetBytes(s);

Legat de inserat exe-uri vezi aici cum poti sa injectezi un cod executabil si sa-l lansezi.
Un .exe .NET e mai simplu, vezi aici !

Vestea buna e ca acum ai tot ce-ti trebuie sa-ti protejezi aplicatia cum vrei.  :coolspeak:
Vestea proasta e ca oricand pot sa-l sparg  :crybaby:

Intre timp am reusit sa-mi finalizez aplicatia. Oricum, mersi pentru raspuns. O sa ma uit peste material.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate