Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?
 Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...
 Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa
 Stimulente AJOFM

Cumparare auto cu nr Germania afl...

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 

Alergie la Algocalmin

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Blue Wings

Blue Wings

    Nevăstuică deraiantă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,832
  • Înscris: 01.03.2007
În primul rând, dacă e un topic dedicat alergiilor și în nerăbdarea mea nu am cercetat îndeajuns ca să-l găsesc, mă scuzați.

În al doilea rând....
De ceva vreme mi se umflă ochiul stâng(începe cu o umflătură mică, aprox. cât o bășică, nedureroasă, dar care continuă să crească). La început nu am fost atentă să văd de la ce. Mă gândeam că poate era ceva iritație. Mai apoi, am observat că se umflă după ce iau un algocalmin. Am renunțat la pastila asta, dar ieri, m-a durut extraordinar de tare capul și neavând altceva pe acasă, am făcut un compromis. Rău am făcut, căci iar mi s-a umflat ochiul.
Aș vrea să știu ce alte efecte secundare mai pot apărea în afară de umflătură.

#2
PenicilinaV

PenicilinaV

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 14.01.2008
La Algocalmin pot sa apara alergii. Nu stiu daca ceea ce ai tu e asa ceva dar se poate. In cazul unei alergii de obicei apar de la manifestari cutanate: eruptii, mancarime etc pana in  cazuri grave dificultati de respiratie ( datorate inflamarii laringelui) sau chiar deces.

#3
Blue Wings

Blue Wings

    Nevăstuică deraiantă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,832
  • Înscris: 01.03.2007
Nici eu nu credeam la început că e reacție la Algocalmin. Dar s-a întâmplat de prea multe ori ca să fie o coincidență.

#4
E_manuel1

E_manuel1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 09.12.2007
Cauza acestor dureri repetate de cap care este ?
  Iei "dupa ureche" algocamin cand te doare capu ?
  Mergi la medicul de familie sa-ti recomande alt medicament,de asemenea ai nevoie de consultatie daca suferi frecvent de dureri de cap,acestea pot fi doar un semnal de alarma,durerea nu trebuie suprimata in sine ci cauza ei.

#5
Blue Wings

Blue Wings

    Nevăstuică deraiantă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,832
  • Înscris: 01.03.2007

 E_manuel1, on Dec 22 2008, 12:59, said:

Cauza acestor dureri repetate de cap care este ?
  Iei "dupa ureche" algocamin cand te doare capu ?
  Mergi la medicul de familie sa-ti recomande alt medicament,de asemenea ai nevoie de consultatie daca suferi frecvent de dureri de cap,acestea pot fi doar un semnal de alarma,durerea nu trebuie suprimata in sine ci cauza ei.
Durere ocazională, o dată la câteva luni.
De obicei iau rubofen, mai nou. Dar în ziua aia n-am avut acasă.

#6
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,172
  • Înscris: 02.04.2007
Primit candva pe mail:

"Interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor, algocalminul continua sa se vanda la liber in farmaciile romanesti. Desi specialistii au tras nenumarate semnale de alarma asupra pericolului administrarii medicamentului, Ministerul Sanatatii refuza sa ia masuri in acest sens. Medicii spun ca metamizolul poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, care distruge celulele din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului. Reprezentantii Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii sustin ca 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii in tara noastra contin metamizol. Potrivit unor studii recente realizate in patru spitale universitare din Romania, peste 95 la suta dintre pacienti primesc metamizol intravenos impotriva durerilor postoperatorii. Organizatia a solicitat autoritatilor sa introduca noi reglementari legate de prescrierea si eliberarea metamizolului, avertizand asupra pericolului reactiilor adverse extrem de grave ale acestuia In SUA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, in Marea Britanie, din 1965, iar in Arabia Saudita, din 1980. In Suedia, Danemarca, Olanda, Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Kuweit, Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania, medicamentul este strict interzis. In Israel, utilizarea acestui medicament a fost restrictionata, administrarea lui fiind posibila numai in spitale. Belgia a reglementat, in 1987, folosirea metamizolului doar cu prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri Pentru romani, medicamentul preferat si cat se poate de uzual impotriva durerii este banalul algocalmin. Atat medicii, cat si pacientii recomanda si folosesc cu incredere acest tratament, fara insa a cunoaste cu exactitate cat de periculos este medicamentul. Practic, algocalminul este atat de daunator, incat a fost interzis sau drastic restrictionat in foarte multe tari din lume. Mai mult, in Belgia, medicamentul este trecut la categoria otravuri. Numai la noi, in pofida avertizarilor, algocalminul continua sa fie accesibil oricui.

Metamizolul, substanta interzisa pana si in Bangladesh
Substanta controversata pe care algocalminul o contine, metamizolul, poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza. Aceasta debuteaza cu o infectie foarte activa si presupune distrugerea celulelor din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului. ?Metamizolul este prezent in aproximativ 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii la noi in tara?, a declarat dr. Elena Copaciu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii si medic sef la Clinica ATI a Spitalului Universitar Bucuresti. Aceasta a adaugat ca ?un studiu multicentric recent, referitor la calitatea medicamentatiei postoperatorii, arata ca circa 95 la suta din bolnavi primesc metamizol intravenos pentru controlul durerii postoperatorii. Studiul a fost realizat in patru spitale universitare din Romania?.

Doctorii cer interzicere sau restrictionare
Asociatia Romana pentru Studiul Durerii trage un semnal de alarma si sustine ca se impun noi reglementari legate de prescrierea si eliberarea de metamizol. ?Factorii de decizie trebuie stabileasca cu exactitate daca mai este nevoie sa mentinem pe piata farmaceutica combinatiile care contin metamizol. Se impune corecta informare a pacientilor in legatura cu riscurile unei automedicatii incorecte, dar si cresterea gradului de informare a medicilor prescriptori in legatura cu reactiile adverse induse de acest medicament?, a explicat dr. Elena Copaciu, care a adaugat ca riscul estimat de agranulocitoza este de 1 la 20.000 de administrari. Pe langa aceasta boala, metamizolul mai poate da si alte reactii adverse de tip alergic, la fel de grave, care pot duce la moartea pacientului, chiar si cu terapie intensiva prompt aplicata. Pe langa socul anafilactic, mai pot aparea si reactii alergice moderate, de tip bronhospasm, crize de astm bronsic, dereglari ale functiilor ficatului, rinichilor si plamanilor, dar si hipotensiune arteriala si reactii de tip greata sau voma. La noi nu exista date despre reactiile adverse ale metamizolului, pentru ca acestea nu se monitorizeaza, dar specialistii spun ca e imposibil ca dintr-o sala de conferinta sa nu se gaseasca medici care sa povesteasca despre complicatii alergice grave, care i-au facut sa fie mai atenti la prescrierea de metamizol. Unul dintre pericolele utilizarii acestei substante este generat de usurinta cu care orice individ o poate procura. Ea poate fi eliberata fara nici un fel de prescriptie medicala. Nu exista nici un control asupra consumului, riscul agranulocitozei neputand fi evitat.

In Belgia, eticheta algocalminului are un cap de mort
Metamizolul a fost lansat pe piata farmaceutica pentru prima data in 1921, in Germania, de firma Hoechst. In 1922 a fost deja descrisa agranulocitoza, dar numai dupa cateva decenii de utilizare, metamizolul a fost asociat cu reactii adverse fatale si, in primul rand, cu agranulocitoza. In SUA, printr-o hotarare a FDA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, in Marea Britanie din 1965, iar in Arabia Saudita din 1980. Asociatia Medicala Americana a atentionat pericolele potentiale ale utilizarii acestor preparate inca in 1973. Datorita riscului mare de agranulocitoza, retragerea metamizolului in Suedia s-a facut din 1973, insa in urma unei contraofensive a producatorilor cu prezentarea unor date optimiste, statul suedez cedeaza si reintroduce metamizolul pe piata in 1995. Aparitia insa a unor noi cazuri de agranulocitoza ca rezultat al utilizarii metamizolului timp de 6-7 zile oral sau parenteral intr-un interval de 3-4 luni a dus la scoaterea metamizolului de pe piata suedeza in 1999. Danemarca a interzis utilizarea sistemica a metamizolului inca din 1979. Israelul a restrictionat in 1995 utilizarea parenterala a metamizolului sodic numai in spitale. Belgia a reglementat, din 1987, utilizarea metamizolului numai dupa prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri, cu obligatia aplicarii pe flacon a etichetei ?cap de mort?. Germania, prin hotarari emise in 1987, a restrictionat utilizarea preparatelor ce contin metamizol, retragand de pe piata combinatiile ce includ aceasta substanta. Spania in 1989 a retras de asemenea combinatiile de metamizol cu exceptia celor spasmolitice, pastrand metamizolul numai pentru tratarea durerilor post-traumatice, postoperatorii si febrei care nu raspunde la alte analgeziceantipiretice. In Olanda, producatorii au luat in 1990 hotararea de a retrage de pe piata produsele ce contineau metamizol in diverse combinatii. Metamizolul a mai fost retras si din Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Arabia Saudita si Kuweit. Cazurile cele mai recente sunt Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania.

Ati citit cu atentie prospectul acestui medicament?
Compania producatoare avertizeaza prin prospect asupra reactiilor adverse importante, chiar daca formularea este un pic vaga si se foloseste un limbaj medical specializat: ?Atentie! Acest medicament poate provoca fenomene alergice de tip anafilactic, mergand pana la agranulocitoza sau soc. Deoarece agranulocitoza apare in mod neasteptat si este independenta de doza si de durata tratamentului, in cazul aparitiei febrei, anginei si/sau ulceratiilor bucale sunt obligatorii intreruperea imediata a tratamentului si efectuarea urgenta a hemogramei. Continuarea administrarii creste riscul de deces. In cazul tratamentului de lunga durata trebuie controlata periodic hemograma. Riscul de soc anafilactic este mai mare la pacientii cu astm bronsic alergic, rinita alergica si urticarie. Inaintea inceperii tratamentului este necesara o anamneza atenta privind eventualele afectiuni alergice, precum si antecedentele de alergie la derivatii de pirazol sau la salicilati. In cazul pacientilor cu risc crescut de soc anafilactic, produsul se va administra numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic si sub stricta supraveghere medicala. Medicamentul poate provoca hipotensiune arteriala, uneori severa (mai ales in caz de injectare intravenoasa prea rapida), hipotonie, hipovolemie, deshidratare, instabilitate hemodinamica, soc hemodinamic, hiperpirexie."

Eu unul prefer aspirina. Algocalmin sau paracetamol numai in cazul in care nu am aspirina prin zona.

Edited by jay333, 22 December 2008 - 14:12.
fara excese de culoare in text


#7
Blue Wings

Blue Wings

    Nevăstuică deraiantă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,832
  • Înscris: 01.03.2007
:blink:


bine, am dat de dreq.
o să arunc toate algocalminele pe care le găsesc pe acasă.

enervant e că și acum mai e umflat ochiul. nu foarte tare, dar se vede.

#8
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
blue, nu mai lua nici Piafen sau Quarelin, orice contine metamizol (asa-l cheama pe algocalmin), si intotdeauna cand ai nevoie de ceva pentru dureri sau febra sa spui ca esti alergica la algocalmin, cere sa ti se treaca in fisa medicala chestia asta, si in plus sa ai mare grija la orice fel de antiinflamatoare (de la aspirina si paracetamol incolo). Ia niste claritine sau similar ca antialergic si verifica ce-i cu ochiul ala, sa nu se umfle de la altceva.

#9
Blue Wings

Blue Wings

    Nevăstuică deraiantă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,832
  • Înscris: 01.03.2007

 adadoi, on Dec 22 2008, 15:13, said:

blue, nu mai lua nici Piafen sau Quarelin, orice contine metamizol (asa-l cheama pe algocalmin), si intotdeauna cand ai nevoie de ceva pentru dureri sau febra sa spui ca esti alergica la algocalmin, cere sa ti se treaca in fisa medicala chestia asta, si in plus sa ai mare grija la orice fel de antiinflamatoare (de la aspirina si paracetamol incolo). Ia niste claritine sau similar ca antialergic si verifica ce-i cu ochiul ala, sa nu se umfle de la altceva.
N-am luat niciodată din astea. Deși mi s-a sugerat.
Merci pentru sfaturi :kisstogether:
O să-ncerc să fac ceva cu ochiu' ăsta. Parcă parcă s-a mai dezumflat, totuși.

#10
crazy_grig

crazy_grig

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.07.2009

 jay333, on 22nd December 2008, 13:59, said:

Primit candva pe mail:

"Interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor, algocalminul continua sa se vanda la liber in farmaciile romanesti. Desi specialistii au tras nenumarate semnale de alarma asupra pericolului administrarii medicamentului, Ministerul Sanatatii refuza sa ia masuri in acest sens. Medicii spun ca metamizolul poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, care distruge celulele din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului. Reprezentantii Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii sustin ca 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii in tara noastra contin metamizol. Potrivit unor studii recente realizate in patru spitale universitare din Romania, peste 95 la suta dintre pacienti primesc metamizol intravenos impotriva durerilor postoperatorii. Organizatia a solicitat autoritatilor sa introduca noi reglementari legate de prescrierea si eliberarea metamizolului, avertizand asupra pericolului reactiilor adverse extrem de grave ale acestuia In SUA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, in Marea Britanie, din 1965, iar in Arabia Saudita, din 1980. In Suedia, Danemarca, Olanda, Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Kuweit, Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania, medicamentul este strict interzis. In Israel, utilizarea acestui medicament a fost restrictionata, administrarea lui fiind posibila numai in spitale. Belgia a reglementat, in 1987, folosirea metamizolului doar cu prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri Pentru romani, medicamentul preferat si cat se poate de uzual impotriva durerii este banalul algocalmin. Atat medicii, cat si pacientii recomanda si folosesc cu incredere acest tratament, fara insa a cunoaste cu exactitate cat de periculos este medicamentul. Practic, algocalminul este atat de daunator, incat a fost interzis sau drastic restrictionat in foarte multe tari din lume. Mai mult, in Belgia, medicamentul este trecut la categoria otravuri. Numai la noi, in pofida avertizarilor, algocalminul continua sa fie accesibil oricui.

Metamizolul, substanta interzisa pana si in Bangladesh
Substanta controversata pe care algocalminul o contine, metamizolul, poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza. Aceasta debuteaza cu o infectie foarte activa si presupune distrugerea celulelor din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului. ?Metamizolul este prezent in aproximativ 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii la noi in tara?, a declarat dr. Elena Copaciu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii si medic sef la Clinica ATI a Spitalului Universitar Bucuresti. Aceasta a adaugat ca ?un studiu multicentric recent, referitor la calitatea medicamentatiei postoperatorii, arata ca circa 95 la suta din bolnavi primesc metamizol intravenos pentru controlul durerii postoperatorii. Studiul a fost realizat in patru spitale universitare din Romania?.

Doctorii cer interzicere sau restrictionare
Asociatia Romana pentru Studiul Durerii trage un semnal de alarma si sustine ca se impun noi reglementari legate de prescrierea si eliberarea de metamizol. ?Factorii de decizie trebuie stabileasca cu exactitate daca mai este nevoie sa mentinem pe piata farmaceutica combinatiile care contin metamizol. Se impune corecta informare a pacientilor in legatura cu riscurile unei automedicatii incorecte, dar si cresterea gradului de informare a medicilor prescriptori in legatura cu reactiile adverse induse de acest medicament?, a explicat dr. Elena Copaciu, care a adaugat ca riscul estimat de agranulocitoza este de 1 la 20.000 de administrari. Pe langa aceasta boala, metamizolul mai poate da si alte reactii adverse de tip alergic, la fel de grave, care pot duce la moartea pacientului, chiar si cu terapie intensiva prompt aplicata. Pe langa socul anafilactic, mai pot aparea si reactii alergice moderate, de tip bronhospasm, crize de astm bronsic, dereglari ale functiilor ficatului, rinichilor si plamanilor, dar si hipotensiune arteriala si reactii de tip greata sau voma. La noi nu exista date despre reactiile adverse ale metamizolului, pentru ca acestea nu se monitorizeaza, dar specialistii spun ca e imposibil ca dintr-o sala de conferinta sa nu se gaseasca medici care sa povesteasca despre complicatii alergice grave, care i-au facut sa fie mai atenti la prescrierea de metamizol. Unul dintre pericolele utilizarii acestei substante este generat de usurinta cu care orice individ o poate procura. Ea poate fi eliberata fara nici un fel de prescriptie medicala. Nu exista nici un control asupra consumului, riscul agranulocitozei neputand fi evitat.

In Belgia, eticheta algocalminului are un cap de mort
Metamizolul a fost lansat pe piata farmaceutica pentru prima data in 1921, in Germania, de firma Hoechst. In 1922 a fost deja descrisa agranulocitoza, dar numai dupa cateva decenii de utilizare, metamizolul a fost asociat cu reactii adverse fatale si, in primul rand, cu agranulocitoza. In SUA, printr-o hotarare a FDA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, in Marea Britanie din 1965, iar in Arabia Saudita din 1980. Asociatia Medicala Americana a atentionat pericolele potentiale ale utilizarii acestor preparate inca in 1973. Datorita riscului mare de agranulocitoza, retragerea metamizolului in Suedia s-a facut din 1973, insa in urma unei contraofensive a producatorilor cu prezentarea unor date optimiste, statul suedez cedeaza si reintroduce metamizolul pe piata in 1995. Aparitia insa a unor noi cazuri de agranulocitoza ca rezultat al utilizarii metamizolului timp de 6-7 zile oral sau parenteral intr-un interval de 3-4 luni a dus la scoaterea metamizolului de pe piata suedeza in 1999. Danemarca a interzis utilizarea sistemica a metamizolului inca din 1979. Israelul a restrictionat in 1995 utilizarea parenterala a metamizolului sodic numai in spitale. Belgia a reglementat, din 1987, utilizarea metamizolului numai dupa prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri, cu obligatia aplicarii pe flacon a etichetei ?cap de mort?. Germania, prin hotarari emise in 1987, a restrictionat utilizarea preparatelor ce contin metamizol, retragand de pe piata combinatiile ce includ aceasta substanta. Spania in 1989 a retras de asemenea combinatiile de metamizol cu exceptia celor spasmolitice, pastrand metamizolul numai pentru tratarea durerilor post-traumatice, postoperatorii si febrei care nu raspunde la alte analgeziceantipiretice. In Olanda, producatorii au luat in 1990 hotararea de a retrage de pe piata produsele ce contineau metamizol in diverse combinatii. Metamizolul a mai fost retras si din Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Arabia Saudita si Kuweit. Cazurile cele mai recente sunt Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania.

Ati citit cu atentie prospectul acestui medicament?
Compania producatoare avertizeaza prin prospect asupra reactiilor adverse importante, chiar daca formularea este un pic vaga si se foloseste un limbaj medical specializat: ?Atentie! Acest medicament poate provoca fenomene alergice de tip anafilactic, mergand pana la agranulocitoza sau soc. Deoarece agranulocitoza apare in mod neasteptat si este independenta de doza si de durata tratamentului, in cazul aparitiei febrei, anginei si/sau ulceratiilor bucale sunt obligatorii intreruperea imediata a tratamentului si efectuarea urgenta a hemogramei. Continuarea administrarii creste riscul de deces. In cazul tratamentului de lunga durata trebuie controlata periodic hemograma. Riscul de soc anafilactic este mai mare la pacientii cu astm bronsic alergic, rinita alergica si urticarie. Inaintea inceperii tratamentului este necesara o anamneza atenta privind eventualele afectiuni alergice, precum si antecedentele de alergie la derivatii de pirazol sau la salicilati. In cazul pacientilor cu risc crescut de soc anafilactic, produsul se va administra numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic si sub stricta supraveghere medicala. Medicamentul poate provoca hipotensiune arteriala, uneori severa (mai ales in caz de injectare intravenoasa prea rapida), hipotonie, hipovolemie, deshidratare, instabilitate hemodinamica, soc hemodinamic, hiperpirexie."

Eu unul prefer aspirina. Algocalmin sau paracetamol numai in cazul in care nu am aspirina prin zona.


#11
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Eu sunt alergic la algocalmin,cand am facut alergia m-am umflat tot(imi amintesc ca mi sa rosit toata pielea si ca s-a umflat la capatul fioecarui varf de par).

#12
Blue Wings

Blue Wings

    Nevăstuică deraiantă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,832
  • Înscris: 01.03.2007
Aoleu :mellow: . De fiecare dată când luai algocalmin ți se întâmpla astfel?

#13
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008

 Blue Wings, on 2nd August 2009, 18:09, said:

Aoleu :mellow: . De fiecare dată când luai algocalmin ți se întâmpla astfel?

Nu.Am avut alergie in urma administrarii a 2 capsule de algocalimn simultan(la recomandarea medicului).Sufeream de otita medie si ma durea foarte tare urechea.

#14
ana9228

ana9228

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 29.06.2013
Am patit-o si eu cu algocalminul. Aveam doar vreo 4-5 ani, eram numai cu talal meu acasa, am facut febra iar el a chemat vecina care mi-a dat o jumatate de algocalmin, dupa care eu m-am si culcat (pe la 9-10 seara). Dimineata (pe la 8 si jumatate) cand mama a ajuns acasa de la servici, vroia sa ma trezeasca, eu eram deja toata umflata. Abia vedeam ceva asa umflati imi erau ochii, iar degetele nici nu le puteam indoi sa ma pot imbraca. Imediat m-au dus la urgenta, am primit perfuzie timp de o saptamana. Dna doctor le-a zis parintilor mei ca am avut mare noroc. Daca ma trezeau cu o jumatate de ora - o ora mai tarziu ma gaseau deja sufocata, pentru ca deja incepuse sa mi se umfle si gatul cand am ajuns la spital. Si tot acest lucru de la o jumatate de algocalmin.... daca luam unul intreg poate si atunci era deja prea tarziu.....

#15
Callmehowyouwant

Callmehowyouwant

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.07.2015
Xeleron am aceeasi alergie la algocalmin (ma umflu tot) , stii daca ibuprofen are ceva legatura cu algocalmin?

Adica daca iau o sa patesc aceeasi chestie?Posted Image

Edited by lex404, 01 July 2015 - 01:11.
NU mai scrie cu K sau alte malformatii lingvistice!


#16
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,480
  • Înscris: 19.04.2009
Atat ibuprofenum cat si metamizolul sodic fac parte din aceeasi grupa: AINS.
Insa sunt substante foarte diferite.

Problema e ca tu trebuie sa stii care e problema: manifestare alergiga la metamizol, la alti derivati ai pirazolului sau intoleranta generala la AINS.

Ibuprofenum este un derivat al acidului propanoic.
Poti fi alergic la ibuprofen, poti fi alergic la excipientii folositi de producator. Si ca o regula generala, daca esti alergic la derivatii salicilici ( printre care si aspirina ) atunci exista un risc sa fii alergic si la ibuprofenum.


Si pe langa toate astea, nu-ti recomand sa iei AINS-uri pentru orice durere dupa ureche.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate