![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Alegere profil/liceu
Last Updated: Feb 07 2023 21:20, Started by
MihaiAC
, Dec 16 2008 13:46
·
2

Posted 16 December 2008 - 13:46

Pentru ca mai multi isi fac griji ce liceu si profil sa aleaga, am deschis un topic unde posteaza toata lumea la ce se pricepe. Altii ii raspund cu un liceu bun din zona lui. Daca s-a mai deschis unul, imi cer scuze. Nu am gasit.
Sa incep eu : As vrea sa stiu cam toate profilurile posibile mai intai. De unde fac rost de ele? Sunt foarte bun la matematica, fizica, informatica, desen ![]() ![]() ![]() Nu prea as vrea sa ma duc nici la un liceu de tocilari(Unirea) ca sa nu fac fata, dar nu vreau sa pic de fraier cand vad ca frec manta la alte licee ca nu am vrut sa ma duc la unul bun. Am participat la olimpiade de matematica(mentiune pe judet), fizica(lucul 3 pe judet) si limba romana(locul 5 pe judet). Mai am o diploma si pe la atletism(locul 2 la rezistenta, la care sunt si bun, atata!) si la informatica(din cls 1-4 o gramada cu excelanta si locul1 de la o gramada de concursuri) Intrebare: Ce liceu si ce profil imi aleg? ![]() Edited by Lucian_M, 07 March 2011 - 15:08. |
Posted 16 December 2008 - 20:18

Pentru ca mai multi isi fac griji ce liceu si profil sa aleaga, am deschis un topic unde posteaza toata lumea la ce se pricepe. Altii ii raspund cu un liceu bun din zona lui. Daca s-a mai deschis unul, imi cer scuze. Nu am gasit. Sa incep eu : As vrea sa stiu cam toate profilurile posibile mai intai. De unde fac rost de ele? Sunt foarte bun la matematica, fizica, informatica, desen ![]() ![]() ![]() Nu prea as vrea sa ma duc nici la un liceu de tocilari(Unirea) ca sa nu fac fata, dar nu vreau sa pic de fraier cand vad ca frec manta la alte licee ca nu am vrut sa ma duc la unul bun. Am participat la olimpiade de matematica(mentiune pe judet), fizica(lucul 3 pe judet) si limba romana(locul 5 pe judet). Mai am o diploma si pe la atletism(locul 2 la rezistenta, la care sunt si bun, atata!) si la informatica(din cls 1-4 o gramada cu excelanta si locul1 de la o gramada de concursuri) Intrebare: Ce liceu si ce profil imi aleg? ![]() Pai nu ti-e clar? Liceu de tocilari? pfff - pai nu te mai du deloc daca o iei asa. Ar trebui sa tintesti spre cel mai bun liceu posibil la profil mate-info intensiv informatica (sau engleza daca preferi mai mult). Eu sunt a 12-a la mate-info si nu as schimba profilul pentru unul de uman pentru nimic in lume. Este adevarat ca-i putin mai greu, ai ceva mai multe ore pe saptamana dar merita. Si daca iti place intradevar matematica, informatica si fizica o sa fie foarte ok. Si nu iti fie frica sa te duci la un colegiu mai bun (daca nu cel mai bun) doar pentru ca este scoala de tocilari...dar pana la urma fiecare face ce vrea ![]() |
Posted 16 December 2008 - 20:33

Trebuie sã alegi între matematica (+fizicã, info), biologie, chimie, limba românã (+istorie), care îþi place mai mult, ºi pe alea sã te bazezi.
Dacã îþi place matematicã ºi info, du-te la matematicã-informaticã. Dacã îþi plac mai mult materiile umaniste, du-te la filologie. Tu ºtii ce-þi place. |
Posted 18 December 2008 - 12:02

Nu stiti cu ce medii se intra la mate-info la Cuza si Unirea in Focsani?
![]() |
Posted 18 December 2008 - 19:47

Nu stiti cu ce medii se intra la mate-info la Cuza si Unirea in Focsani? ![]() Nu stim, dar putem banui ca este undeva intre 9 si 10. Doar tu stii care este media V-VIII si cam cat de bine ai invatat (ce nota crezi ca vei lua la capacitate), astfel poti sa iti formezi o idee. In cazul meu (media a fost undeva pe langa 8.50) am pus primele 10 optiuni toate liceele care aveau profil mate-info, dar la care stiam ca am o sansa cu media asta. Si intradevar am intrat la mate-info ![]() |
Posted 22 December 2008 - 16:01

Cam un 9.75 ar fi media mea... E bine pentru Cuza? Dar pt Unirea?
|
Posted 29 December 2008 - 23:47

trist ... e rau sa ai sub 7 dar e si mai rau sa ai peste 9,5
|
Posted 01 January 2009 - 21:31

Posted 01 January 2009 - 23:11

Ai de ales intre lejer ( uman ) si deloc lejer ( realul ) . Insa daca faci cu pasiune informatica , matematica , fizica smd. o sa se treci usor peste toate bataile de cap ... A ! Si mai ai nevoie de un pic de talent
![]() |
Posted 04 January 2009 - 17:54

nu sunt bun la matematica dar ma descurc binisor la romana si informatica, sunt varaza la chimie si fizica dar am mancat biologie pe paine in gimnaziu si nu mi-e deloc greu in liceu, desenez destul de bine, cu engleza ma descurc foarte bine (olimpiade, concursuri & shit) dar am ajuns la mate-info intensiv informatica si mi se pare iadul de pe lume. sunt clasa a 9-a si la matematica, fizica si chimie nu stau prea bine cu notele si in capul meu sunt varza. invat la colegiul elena cuza din craiova, daca are cineva habar pe aici de el.
profilul nu mi se potriveste mai deloc si l-am ales din cauza presiunii parintilor. da, stiu, vechea poveste ... ce treaba au parintii cu alesul profilului si liceului. mi-am dat seama ca mate-info chiar nu mi se potriveste si nu prea stiu ce sa aleg. m-am gandit ca pe viitor sa dau la medicina, stomatologie mai exact, cu biologia merg cat de cat bine dar cu fizica si chimia sunt in pom, iar la stiinte ale naturii se face presiune pe toate 3.
Edited by Lucian_M, 05 January 2009 - 23:48.
|
|
Posted 05 January 2009 - 19:04

Posted 14 January 2010 - 19:44

Acest topic va reuni TOT ce tine de sfaturi pentru alegerea unui liceu sau profil. Orice topic nou va fi lipit aici, fara discutii.
Liceul Spiru Haret (Piatra Neamt) / Liceul Economic Ce pareri aveti despre aceste licee ? As fi vrut sa dau la informatica dar ma trage in jos teza de la romana (am luat 6) Dar media generala aproximativa o am 9.30 Edited by Lucian_M, 21 June 2010 - 13:23. |
Posted 14 January 2010 - 20:33

Eu zic Economic
![]() ![]() |
Posted 01 June 2010 - 16:27

As vrea sa stiu si eu cei care intra sigur in Lazar ( ultima medie fiind 9.31), in special mate-info ( > 9.56), nu neaparat, dar acolo ma duc eu.
Poate o sa fim colegi de clasa ![]() |
Posted 02 June 2010 - 18:52

E cineva din Spiru? Daca da, il rog sa spuna aici pentru viitorii boboci cum e viata de liceu, cum e prin liceu, cum sunt profii, colegii, cum este mobilat liceul, detalii legate de Spiru, etc.! Multumesc anticipat!
|
|
Posted 04 June 2010 - 19:13

Eu as vrea sa intru in Spiru,defapt e a doua mea optiune pe lista de licee dar nah..nu se stie...
|
Posted 12 June 2010 - 11:16

Buna , am temrinat cls a 8 a si nu stiu unde sa dau
In viitor as vrea sa dau la o facultate de medicina sa ma specializez pe stomatologie. Majoritatea mi-au spus sa dau la Mate-info ca e aproximativ la fel ca la SN si am mai multe sanse sa intru si sa cad si cu cativa fosti colegi. Unii mi-au spus ca e mai bine la SN ca ar fi mai usor daca vreau sa urmez medicina. Am media de admitere 9.68 iar acum 2 ani(anul trecut nu au fost medii mari in judetul Vaslui ...de aici provin si aici ma inscriu) media de intrare la SN a fost 9.24 iar la mate-info 8.75 Am vazut ca la mate-info e diferenta la matematica si informatica ...La matematica am fost si olimpic nu-i problema .. dar la informatica - am facut un singur an de informatica in cls a 6 -a si atunci am facut HTML si putin C++ Deci ce-mi recomandati? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users