Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

BCR Banca pentru Locuinte

- - - - -
  • Please log in to reply
183 replies to this topic

Poll: BCR Banca pentru Locuinte (203 member(s) have cast votes)

BCR Banca pentru Locuinte este o teapa legala ?

  1. Este teapa in mod categoric (100 votes [49.26%])

    Percentage of vote: 49.26%

  2. Deocamdata nu (49 votes [24.14%])

    Percentage of vote: 24.14%

  3. Nu pot sa ma pronunt (54 votes [26.60%])

    Percentage of vote: 26.60%

Vote Guests cannot vote

#127
seduardg

seduardg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.12.2009
BPL a confirmat Clientului un sold reprezentand Depuneri, dobanzi la depuneri, Prime de stat pe 2012, 2013 si 2014 incomplet si dobanzi la aceste prime. Dupa cele 60 luni contractuale, BPL, din cauza procesului cu Curtea de Conturi, are Primele si dobanzile la prime blocate si ofera Clientului, prin semnarea unei Conventii urmatorul targ: Clientul primeste Primele de mai sus si dobanzile aferente, dar in schimb renunta la Primele de stat pe 2016, 2015 si ramasita pe 2014, chiar daca acestea se vor transmite ulterior de catre MDRAP, daca BPL castiga procesul, prin clauzele Conventiei: III (2): "Clientul declara ca suma ... primita [la rezilierea contractului] ... reprezinta echivalentul [INTREGII] Prime de Stat si A dobanzii ... ", III (3): "Clientul declara ca Banca si-a indeplinit in mod corespunzator si in totalitate [= DECI SI REFERITOR LA PRIMELE CARE VOR FI TRANSMISE ULTERIOR REZILIERII] toate obligatiile care recurg din Contract ..., si nu mai are nici o pretentie impotriva Bancii decurgand din Contract" [si prin urmare clauzele contractuale nu mai sunt opozabile], III (4): "Mentinerea Contului nu da nastere niciunui drept ... pentru Client, ... Banca va putea oricand sa retraga suma inscrisa in acest cont (DUPA TRASNSMITEREA A PRIMELOR RESTANTE) si sa lichideze unilateral contul, Clientul dandu-si acordul ... pentru inchiderea Contului la discretia Bancii, sumele aflate in cont revenind in totalitate BCR BpL." (ADICA INCLUSIV PRIMELE CARE VOR FI TRANSMISE ULTERIOR REZILIERII), III (7) nu precizeaza drepturile Clientului cu privire la PRIMELE CARE VOR FI TRANSMISE ULTERIOR REZILIERII, ci doar ca nu are drept la cele care NU AU FOST TRANSMISE. Majoritatea consultantilor BPL te asigura ca nu pierzi primele care inca nu au fost transmise, dar sunt cativa care recunosc ca interpretarea de mai sus este corecta.

#128
bebeko

bebeko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 01.02.2008
Si ce e cu asta ?

#129
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

 z_e_n_i_t_h, on 07 iulie 2017 - 20:59, said:

astazi am lichidat contul BCR BpL dupa 3 ani si 3 luni de economisire. pe 06.04.2017 am depus cererea de reziliere si dupa 3 luni mi s-au virat banii
am depus in total 15.000 lei si am luat inapoi 14.700 lei (am pierdut comisionul de deschidere). dobanda bancii (2%) a acoperit comisioanele anuale
Deci in 3 ani ai reusit sa pierzi 300 de lei? As spune ca e "teapa in mod categoric" :lol:

#130
sadicu

sadicu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 23.06.2006
Am fost si eu azi sa fac cererea de retragere..mari tepari...te pun sa semnezi o conventie care zice ce spune seduardg mai sus, adica iti dau prima de la stat care apare pe extras (in cazul meu pt 2 ani si jumatate) DAR le cedezi lor contul cu toate sumele  existente (dupa ce faci retragerea) si viitoare. Adica la finalizarea procesului tot ce e restant si platit din urma nu mai ai dreptul. Practic BCR iti da ceea ce ai pe cont si gata. Ipotetic vorbind,ca sa intelegea tot romanul, daca prima de la stat in total pentru 5 ani era de 1250 de euro iar pe extras tu ai primit pana acum 250 de euro, prin conventia asta, BCR iti da pe cei 250 de euro dar la finalul procesului daca e castigat si statul vireaza restul adica 1000 de euro aia raman BCR ca ti-ai cedat dreptul pentru a primii suma de 250 acum inainte de finalizarea procesului. Ma rog, e BPL nu BCR dar acelasi rahat ca e subsidiara. Partea urata in continuare e ca cei de la consiliere incearca sa te pacaleasca pe fata ca e vorba de suma, ca ti-o da in avans si ca ce de treaba e BCR. Cand colo in conventie e vorba despre CONT si suna asa: "banca va putea ORICAND sa retraga suma inscasa in acest CONT si sa lichideze in mod UNILATERAL contul, Clientul dandu-si acordul, prin prezenta Conventie, pentru inchiderea contului la DISCRETIA bancii,sume aflate in cont REVENIND IN TOTALITATE BCR BpL", am incheiat citatul. In totalitate insemnand tot ceea ce mai ai de primit in viitor ca urmare a derularii contractului(sumele de la stat restante)...

Edited by sadicu, 03 August 2017 - 14:54.


#131
Nordstorm

Nordstorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 22.07.2010
Deci, ce-i de facut?
Las 5000euro la ei, pana cand?
Pe perioada asta, suplimentara, peste cei 5 ani, primesc dobanda de 3% la ei?

#132
yndy

yndy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,447
  • Înscris: 17.05.2010

 Nordstorm, on 03 august 2017 - 15:07, said:

Deci, ce-i de facut?
Las 5000euro la ei, pana cand?
Pe perioada asta, suplimentara, peste cei 5 ani, primesc dobanda de 3% la ei?

Da, daca ai apucat sa faci contractul cu 3% dobanda fixa. Eu am lasat banii inca un an special pentru dobanda, ca nu obtineam de la alta banca banii astia la depozite, dar pana la urma am luat un apartament si am folosit banii ca parte a pretului.

#133
sadicu

sadicu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 23.06.2006

 Nordstorm, on 03 august 2017 - 15:07, said:

Deci, ce-i de facut?
Las 5000euro la ei, pana cand?
Pe perioada asta, suplimentara, peste cei 5 ani, primesc dobanda de 3% la ei?

Ii lasi la ei pana se finalizeaza procesul SI statul vireaza banii. Sunt multe de pus la punct...daca ar trebui sa primim dobanda pentru ei sau nu, daca trebuie sa faci alt cerere sa-i retragi. Daca de exemplu se pierde procesul si banii sunt retrasi, eu am platit impozit pentru ei cat au stat la mine in cont, ar trebui sa se recalculeze. Important e sa avem o decizie definitiva si pe urma vedem. Din pacate nu vad nicaieri care e stadiu procesului, daca s-a facut recurs sau pe unde mai zace dosarul.

#134
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Eu nu inteleg o treaba......Am scos banii depusi.....dupa cateva luni am semnat conventia si mi-au virat prima de la stat.....iar de la livrare adica de peste 1 an in extrasul de cont imi apare in continuare prima de la stat.....e ca si cum in contul respectiv ar mai fi 5000 ron desi contul teoretic trebuie sa fie gol....aveti idee...face BCR-ul cinste cu ceva bani si nu m-am prins eu?

#135
camilressu

camilressu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.04.2010
In continuare BCR nu plateste nimic si da vina pe stat!

Terminati cu prostiile cu 2%! In realitate este 1%, pentru ca se scad taxe, comisioane si impozitul pe dobanda catre stat!

Daca vreti sa scoateti banii, mai percep un comsion de 1% din suma contractata - nu din cati bani aveti in cont!!!! Adica un comision dintr-o suma mai mare!

Si uite asa ramaneti cu mai putini bani decat ati depus. Nu uitati sa scadeti si comisionul de deschidere foarte mare si acela!

Mai vreti sa tineti banii la BCR?

#136
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 camilressu, on 14 august 2017 - 12:48, said:

In continuare BCR nu plateste nimic si da vina pe stat!


La un moment dat  au platit....Dupa calculele mele am avut chiar si un castig indestulator dupa 6 ani ....eu am depus 6 ani.....am scos un bax de bere si o casoleta de mici.....Tot e bine, putea sa fie mai rau adica pe minus.....Ca sa nu mai zic de cei 5000 roni din cont care nu stiu de unde au aparut....mai stau sa vad daca se sesizeaza astia de la banca , poate se mai inmultesc.....

Edited by Clovis, 21 August 2017 - 12:40.


#137
hucarom

hucarom

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.09.2017
Romanul ramane in continuare neincrezator in sistemele de economisire / acumulare in vederea investirii ulterioare.
Acest tip de contracte se adreseaza unui anumit sector de creditare, respectiv pentru domeniul locativ, adica pentru investitii in locuinte (reparatii sau achizitionari de locuinte). Adica, in momentul in care te gandesti sa inchei un astfel de contract trebuie sa fii constient ca finalitatea este folosirea banilor numai in domeniul locativ.
Daca iti faci calculele "romanesti" ca iti inchei contractul inainte de perioada de economisire prevazuta pentru repartizarea contractului sau ca iei prima de stat de 250 euro pe an si ii folosesti in alte scopuri decat cel locativ, o sa te trezesti ca nu iei nici prima de stat si nici nu iti recuperezi suma pe care ai depus-o.
In prima peroada se dadea prima de stat 30% din suma economisita dintr-un an calendaristic, fara limita. Si a aparut romanasul inventiv, a depus in cateva luni sume de zeci de mii de euro (in lei), iar dupa un an a solicitat banii si prima inapoi sau credit (se gandea ca a facut o afacere si a gasit un depozit bancar cu randament de 30% pe an !). Si surpriza: repartizarea contractului se face dupa perioada de economisire prevazuta in contract si nu inainte de aceasta ! Mai mult exista in contract un factor de evaluare care trebuie sa ajunga la o anumita valoare (la RBL era de 80). Acest factor de evaluare tine cont de durata contractului, de ritmicitatea periodica a depunerilor de economii, s.a.m.d. Imediat, prin 2006, legiuitorul a modificat prima de stat, variabila pana la maxim 135 euro de persoana, urmand ca in 2009 cand constructiile de imobile au scazut la zero datorita crizei economice, sa creasca la 250 euro / contract pentru a stimula sectorul locativ.
In prezent cea mai mare prima de stat pentru sistemul Bauspar este oferita de Romania. In Europa de vest si centrala, prima de stat se situeaza la cateva zeci de euro.
Va impartasesc din propria experienta:
Am incheiat in anul 2004 pentru toti membri familiei (parintii +2 copii) aceste tipuri de contracte cand s-a deschis prima banca de tip locativ (Bauspar), respectiv Raiffeisen Banca pt Locuinte (RBL). Am economisit timp de aproximativ 7  ani cate 1.000 de euro pentru fiecare din cele 4 contracte, la care am primit prima de stat. La final s-au strans aproximativ 36.000 euro, care reprezenta 40% economisire, si am solicitat credit pentru aproximativ 57.000 euro, reprezentand 60 % creditul. Cu acesti bani mi-am construit o locuinta (parter + masarda). Intradevar, pentru banii pe care i-am luat credit si prima de stat am prezentat bancii facturi justificative ca i-am investit in constructia casei si amenjarea acesteia. Avantajul creditului la aceste tipuri de banci este ca dobanda la credit nu variaza in functie de ROBOR, de dobanda comunicata de BNR. Deci, in momentul in care "te inhami" la acest credit stii foarte exact care este rata lunara pe care ai s-o achiti pana la epuizarea creditului. La finalul lui 2011 cand am luat creditul dobanda DAE de 5,20% era o dobanda mica comparativ cu alte tipuri de credite locative.
La finalul lui 2014 am incheiat alte 4 contracte si intentionez ca prin 2021-2023 sa inchei alt credit si sa le cumpar copiilor cate un apartament sau o garsoniera.
In prezent, problema nu este a celor doua banci pentru locuinte (BCRpL si RBL), ci a statului roman care prin giujalaii de la Curtea de Conturi au facut propriile interpretari pe articolele din legea specifica contractelor de economisire-creditare in domeniul locativ si au determinat pierderea increderii romanilor in aceasta varianta de economisire. Desi, sentintele Curtii de Apel Bucuresti impotriva deciziilor Curtii de Conturi sunt definitive si irevocabile (Statul roman, prin Curte de Conturi nu a contestat deciziile judecatoresti), Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului (MLPAT) nu a reinceput plata primelor de stat ramase neachitate din 2015 (mai e o mica parte din 2014). Banuim ca MLPAT -ul nu a prevazut sume in buget in anul 2017 pentru plata primelor de stat.
Regretabil este ca desi cele doua banci au facut lobby pe langa parlamentari pentru modificarea legii, in sensul precizarii clare cine sunt persoanele care au dreptul sa incheie contracte, sa primeasca prime de stat si credite, etc, in proiectul de act normativ nu s-a introdus si un articol in care sa se precizeze termenul maxim in care prima de stat trebuie achitata de MLPAT (de exemplu: prima de stat se achita, integral, pana pe 31 decembrie a anului urmator celui in care s-au facut economiile). Asa statul plateste cum vrea el si cand vrea aceasta prima.

#138
th3Shad0w

th3Shad0w

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 09.04.2006
Am fost pe la BCR, mi-a spus o doamna de acolo ca in prima instanta s-a castigat procesul cu statul roman, dar ca s-a facut recurs, care urmeaza sa se judece. Ultima prima s-a acordat in 2014, de atunci pace si liniste. A mai ramas avantajul dobanzii fixe, ca in rest ...

#139
AlexSN

AlexSN

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.10.2017
Nu obisnuiesc sa las comentarii pe site-uri despre experientele mele in general dar aceasta a fost atat de neplacuta incat nu ma pot abtine.
Totul lasa de dorit atat in agentiile Raiffesen cat si la RBL. Am dorit sa reziliez contractul RBL dar fiind ca de 2 ani nu am primit prima de la stat nu mi s-a parut util sa continui cu acest produs. Zis si facut m-am prezentat la agentia Raiffesen invoita de la serviciu, cu greu am completat formuralul de reziliere pentru ca domnisoara din agentie era mai preocupata sa se hlizeasca cu colegele din agentie.
Trecand peste faptul ca esti tratat cum esti tratat am depus cererea cu clauza aceea de a renunta la 1% din suma pentru a primii banii in 3 zile. Precizez clauza stiuta deja de mine si cu care am fost in total de accord doar sa imi primesc banii si sa inchei orice socoteala cat mai repede.
Dupa completarea cererii domnisoara imi spune dar stiti ca nu este chiar cum scrie 3 zile, sunt 3 zile de la primirea cererii si cerea se trimite prin posta romana si stiti posta romana !... SI intreb cam cat poate dura sa ajunga prin posta. Raspuns: Poate sa dureze si 5 zile. (Epoca de piatra cand este vorba sa iti ia comisioane peste comisioane administrare de cont etc. iti retrag imediat banii dar un curier sa trimita acte nu isi permit) Resemnata imi zic asta este 5 zile cu inca 3 hai fie de la mine in 2 saptamani am banii in cont.
Evident asta in naivitatea mea ca lucrurile in realitate nu stau chiar asa. Precizez ca cererea mea a fost depusa pe 28 august si azi suntem in 3 septembrie si banii nu sunt inca in cont.
Acum sa povestesc si restul aventurii mele cu banca. Dupa 2 saptamani de asteptare si uitat in cont ca poate poate vad banii sun la banca RBL sa verific macar daca au primit cererea mea. In prima zi sun raspunde un angajat RBL intreb daca au primit cererea ca nah m-am gandit cu posta romana sa nu se fi pierdut pe drum cererea. Ca si raspuns la apel am primit: « Am inregistrat cererea dumneavoastra si revenim cu un telefon. »
Inca o data in naivitatea mea pe moment chiar am crezut ca ma suna persoana respectiva. Evident nimic. A doua zi de dimineata hotarata sun din nou la RBL si evident acelasi text al operatorului. Sun si dupa amiaza poate poate imi spune si mie cineva ceva. Nimic din nou dar dupa o ora ma suna cineva din agentie sa imi spuna ca a primit cererea inapoi ca nu stie de ce dar ca modelul meu de semnatura nu corespunde cu cel din contrat si trebuie sa ma prezint sa semnez din nou. Aberatii ca nu mi-am schimbat semnatura, exista intotdeauna variatii cand semnezi dar daca te duci capul vezi daca corespunde sau nu. Nervoasa cu gandul ca trebuie sa ma invoiesc din nou sa ajung in programul bancii sa completez cererea si ca trebuie sa mai astept 2 saptamani pentru reziliere cu greu dupa o saptamana in fac timp ma prezint la banca dau iar cu semnatura pe cerere in speranta ca gata.
Evident sunt mult prea naiva. Nu a fost asa. Domnisoara de acolo se uita ca o floare in calculator si zice da ce mai scrie pe aici si citeste.. « Aveti nevoie de o dovada care sa ateste schimbarea de nume. »(de un an de zile mi s-a schimbat numele si deja fusesem la raiffesen sa imi schimb numele pe contul curent dar nu mi-au cerut alt act decat buletinul pentru ca de depunere bani nu retragere bani)
Verde la fata deja cu gandul cum ma mai invoiesc eu de la serviciu doar ca sa ii aduc certificatul in conditiile in care ar fi putut sa imi spuna de cand m-a sunat ca este necesar a venit cu solutia sa ii fac o poza sa o trimit pe mail. Zis si facut destul de repede.
De atunci a trecut o saptamana si inca astept banii. Am sunat azi din nou sa vad daca au primit cererea mea de reziliere si da chiar ieri s-a facut rezilierea si transferul sumei. Doar ca nu voi primii banii chipurile imediat ca nah nu se face transferul dintr-un cont raiffesen in alt cont raiffesen sau de la o banca la alta. Ii ia cineva intr-o valiza si in transporta prin Bucuresti si de Trafic. Din acest motiv trebuie sa mai astept 2-3 zile lucratoare. Aceasta este experienta mea cu Raiffesen si cu siguranta va fi ultima. O gramada de nervi si stres pentru a recupera banii care iti apartin.

#140
lelali

lelali

    Vrăjeală, multă vrăjeală!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,645
  • Înscris: 07.11.2009
Băi, ești nebun?
Nu te supăra, dar asta cu cererea trimisă prin poștă e trasă de păr. Ne poți spune orașul din care ești / agenția la care ai fost?

Mulțumim!

#141
romeorada

romeorada

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 02.10.2006
ATENTIE MARE la cazul meu:

Contract BCRBPL de 55.000 lei (mi s-a spus ca este suma minima cu care se poate face contractul)

Depuneri:
15.05.2015 =   550
16.06.2015 = 2100
08.09.2015 = 1850
18.03.2016 = 1000
10.06.2016 = 2000
22.08.2016 = 1500
05.04.2017 = 1500
28.04.2017 = 3000
Total = 13.500 lei

Pe data de 17.09.2017 am incheiat antecontract de vanzare-cumparare casa, iar pe 20.09.2017 am depus cererea de retragere si desi am depus antecontractul de vanzare cumparare mi s-a spus ca nu indeplinesc conditiile pentru a ma califica pentru prima de la stat intrucat suma minima a contului trebuie sa fie cel putin jumatate din valoarea contractului, adica 27.500 lei (nu m-a informat nimeni de acest lucru) si ca daca vreau banii mei urgent mi se opreste comision de urgentare 1%. Nu am acceptat asa ca banii depusi de mine timp de 3 ani au intrat pe 29.12.2017 =13196,64 lei (pierdere 303,36 lei + timp + nervi).

Pe data de 24.11.2017 am incheiat si contractul de vanzare cumparare. A trebuit sa fac un mic credit ca sa-mi ajunga banii, intrucat cei depusi de mine la BCRBPL nu au intrat la timp.

Trageti singuri concluziile!

Edited by romeorada, 11 January 2018 - 10:04.


#142
bebeko

bebeko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 01.02.2008
Si pana la urma ai primit prima de la stat sau nu ?

#143
romeorada

romeorada

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 02.10.2006

 bebeko, on 11 ianuarie 2018 - 23:32, said:

Si pana la urma ai primit prima de la stat sau nu ?
Nu, din cauza ca cica nu am avut economisiti in cont minim 27.500 lei (minim jumatate din valoarea contractului), chiar daca am cumparat o casa. Deci nu o voi primi niciodata, indiferent cum se termina procesul.

#144
bebeko

bebeko

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 01.02.2008
Contractul este pe 5 ani. Doar apoi poti accesa un credit. Eu asa ceva stiu ca este ;)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate