Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Am o problema grava in legatura cu trecerea tatalui natural pe certificatul de nastere al copilululi nostru. Va rog sfaturi avizate si nu numai

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Povestea se rezuma la "legea asta este incomoda pentru mine, este nasoala". Ca legea a fost facute pentru protectia drepturilor copilului... detalii nesemnificative.

Casatoria in sine este o institutie pentru protejarea drepturilor copiilor. Nu are nici o legatura cu activitatie sexuale intre 2, 3, x parteneri, de sexe diferite sau nu.

Edited by SuperDuper, 13 January 2009 - 06:27.


#38
angela_delia1

angela_delia1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 27.10.2008
Avocata care (cred) o sa ne reprezinte in instanta ne-a spus ca statul ar trebui dat in judecata numai pentru faptul ca un copil de 2 ani este citat ca pirit intr-un proces de orice natura ar fi el (protectia si drepturile copilului ?!). Ne-a mai spus ca n-a mai intilnit in cariera ei asa ceva, ca un copil de 2 ani sa fie pirit intr-o instanta, si ca in mod legal mama ar fi trebuit citata.  Asta apropo de seriozitate.. de profesionalismul sistemului juridic si de parerile unora atit de bune despre cum functioneaza acesta.

#39
cristea_ct

cristea_ct

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 26.01.2008
Mamă, mamă, ce mai aberații !!!

Bre, cucoană, deși cred că este cam târziu, că văd că de mai bine de o lună nu te-ai mai ofuscat pe acest forum, dă-mi voie să-ți spun că avocata ta este cam pe dinafară sau te face de bani, pentru că îți vinde iluzii, adică îți spune ceea ce vrei tu să auzi nu ceea ce trebuie să ști.

Dreptatea nu ți-o dă avocatul ci judecătorul conform legii, chiar dacă tu te împotrivești sau avocatul tău invocă dreptul natural al tatălui biologic, bla bla bla.  Certificatul de naștere este nul de drept și așa se va pronunța și instanța. Mai mult ca sigur, Parchetul se va sesiza din oficiu față de tine și cu privire la falsul în declarații.

Legile sunt făcute pentru a fi respectate chiar dacă amantul tău nu vrea să le recunoască. În general, arabii nu înțeleg sistemul de drept european unde se vorbește de INTERESUL MAJOR AL MINORULUI. Acolo, la ei, în deșert, legile chiar dacă există, nu sunt respectate pentru că șeful de trib nu vrea și dictează el altfel. Acolo da, se discută despre dreptul tatălui iar nu de cel al copilului.

Vorbind despre interesul major al copilului, vreau să-ți atrag atenția că acest interes este încălcat de tine într-un mod absurd și iresponsabil, deoarece vrei neapărat ca acesta să aibă o situație care, mai târziu îl poate traumatiza și afecta, totul pentru a-i respecta dreptul bărbatului cu care l-ai conceput.

Draga mea, atât timp cât ești căsătorită, există obligația de fidelitate între soți pe care tu ai ales să nu o respecți (nu ești singura) dar pe lângă asta, vrei să bați și toba în Piața Mare că cel cu care te împlinești tu ca femeie este oropsit de această societate proastă, incultă, învechită în mentalități retrograde, etc.

Ce spui tu că în America sau alte state, este posibil să faci doar o simplă declarație de paternitate, când ambii părinți sunt căsătoriți cu alte persoane, este o gogomănie.  Această posibilitate este prevăzută doar în cazul în care tatăl copilului este căsătorit iar mama nu. Dar dacă și mama copilului este căsătorită cu un alt bărbat, nici acolo nu se face ceea ce vrei tu.
Într-un proces de divorț în SUA, femeia este întrebată chiar înainte de finalizarea procesului, dacă a întreținut relații sexuale cu fostul soț și dacă este posibil să fie însărcinată, eventual cu un certificat medical pentru a nu invoca după 9 luni că a conceput copilul cu fostul soț în ultimile zile ale căsătoriei.

Revenind la problema ta, cred că ai observat că toate sfaturile de aici au fost în sensul de a urma calea legală. Ce vrei tu este inadmisibil, nu legea este greșită și nici oamenii proști pentru că nu îți înțeleg problema. Deasemenea, statul nu poate fi acuzat că îți încalcă anumite drepturi, ale tale sau ale copilului. Ni drepturile tatălui nu sunt încălcate deoarece aceste drepturi sunt garantate de stat în favoarea soțului și doar prin excepție, în favoarea unei alte persoane.
Este elementar (parcă spuneai că ai lucrat într-un notariat și ai pomenit și ceva despre facultate) că exercitarea unui drept individual se oprește la limita în care acesta poate încălca dreptul unei alte persoane.

Deci, arabul tău nu poate pretinde că este tatăl copilului tău atât timp căt soțul nu tăgăduiește paternitatea sau atât timp cât tu, ca mamă, nu îl chemi în judecată pentru a recunoaște acest fapt, împotriva celui care, legal, este prezumat ca fiind tatăl copilului.

Dacă nu îți convine acest sistem de drept, ce provine de la romani și care este răspândit în aproape toată lumea civilizată, poți să te muți în trib acolo unde legea o face chiar Hasan al tău că este habib.

#40
mir2006

mir2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 19.02.2008
Am citit si eu, cu mare curiozitate, acest topic. Concluzia mea este ca ati provocat o increngatura de minciuni, din care veti iesi tare rau ,,sifonata", atat in fata instantei, a celor din jurul dvs, dar  si a copilului, atunci cand va fi capabil sa inteleaga povestea. Deci, inteleg ca, la nastere, v-ati declarat necasatorita, dar ati folosit numele de sotie, sau cel de domnisoara?! In ambele cazuri- tot o minciuna. Ca v-ati inselat sotul, indiferent de motive - tot minciuna. Ca nu doriti sa divortati - inseamna ca va place sa traiti in minciuna. Nu incercati sa invinuiti statul pentru situatia dvs. Dupa ce ca sunteti atat de mincinoasa, deveniti si ridicola. Legile nu sunt facute pentru oameni care nu au niciun set de valori, ci tocmai pt. a iimpune niste valori, acceptate de majoritate.
Ceea ce mi se pare, intr-adevar grav, este faptul ca nici macar nu va protejati copilul -de 2 ani!!! - de scandalurile pe care le provocati (un copil este atat de tensionat si marcat nu de faptul ca-l plimbati prin tribunale, ci datorita certurilor, tipetelor etc, din jurul lui). Sau, poate, il folositi ca ,,arma"?!!
Nu am nicio intelegere pt problema dvs. Nu va pot compatimi, nici nu va pot oferi sugestii - doar pt asta exista forumuri; in schimb, imi pare tare rau de copil!! Niciun copil nu merita o asa mama!!!!

#41
Bubulina29289473u

Bubulina29289473u

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.09.2019
Buna. Am si eu o nedumerire . Sunt însărcinată în 3 luni . Nu sunt căsătorită cu tipul cu care am rămas gravidă....ba mai mult ne-am si despărțit. Bineinteles ca el vrea sa fac avort iar eu nu doresc acest lucru. Si l-am mintit ca am facut avort . Ideea este ca el vrea dovada ca am fa ut avort...gen o chitanță sau o geografie.... chiar nu stiu ce sa fac... dacă va afla mai târziu ca am nascut are ce sa imi faca ? Tinand cont ca atunci cand bebe se va naște la tata voi trage linie..



#42
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007
Nu ai nicio obligatie legala sa ii demonstrezi ca ai facut avort.
Dupa ce nasti poate sa ceara recunoasterea paternitatii, cu toate drepturile si obligatiile care decurg de aici.

#43
EllaBeauty

EllaBeauty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,884
  • Înscris: 18.12.2011
Din minciuna in minciuna ...

#44
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,977
  • Înscris: 18.12.2007
Din minciuna in minciuna ce anume?

#45
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005
pana cand ii da un judecator drepturile alea e drum lung...

@bubu
daca ai fi fost maritata legal (la starea civila) atunci cand s-a conceput copilul, sotul devine automata tatal copilului chit ca e cel biologic sau nu.

daca nu esti maritata doar tu poti decide daca il treci in certificatul de nastere sau nu, el nu-ti poate impune nimic.

ca sa faca test de paternitate si toata procedura de la judecatorie, dureaza ani de zile...

#46
Thuraya_123

Thuraya_123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,648
  • Înscris: 18.10.2017

 angela_delia1, on 13 decembrie 2008 - 03:15, said:

Sint casatorita legal cu un barbat din 1997. Din 2005 ne-am departit doar in fapt, eu avind o relatie cu altcineva, in urma careia a rezultat un copil. Problema e ca exista o lege in Codul Familiei care nu da dreptul tatalui biologic al copilului sa fie trecut in certificatul de nastere al acestuia atit timp cit mama e casatorita legal cu un alt barbat, acesta din urma fiind obligat sa fie "tata" in certificat chiar daca nu este in realitate. Stiti cumva o aberatie mai mare ca asta ?


E legea de la Cuza 'incoa, cand nu prea se stia tatal, mai ales in perioada vinului si a tuicii. E pe ideea "esti casatorit, e in gradina ta".
E totusi logica, luand in calcul caracterul multora in ziua de azi. No offence.

 angela_delia1, on 13 decembrie 2008 - 03:15, said:

Problema nu e la noi, sotul meu legal nu doreste recunoasterea pentru simplul fapt ca acest copil nu este al lui si mai mult el nu poate avea copii din punct de vedere medical,  iar tatal natural a dorit enorm copilul si l-a recunoscut din prima clipa.  Problema este a statului roman care ne obliga sa declaram lucruri neconforme cu realitatea, deci sa mintim si care-i refuza unui copil sai aiba parintii naturali pe certificatul sau de nastere.
Dar aceasta situatie nu se opreste aici. Primaria Sectorului.. unde s-a nascut copilul a eliberat un certificat de nastere (culmea ?!) in care e trecut ca tata cel natural, bazindu-se pe o declaratie a mea din maternitate cum ca sint necasatorita si fara o verificare a acestui fapt.
Iata ca dupa doi ani am primit o citatie pe numele copilului meu (alta mare aberatie ?!) care este chemat in instanta in calitate de pirit, pentru constatarea nulitatii certificatului de nastere mai sus amintit.
Oare un copil in virsta de 2 ani poate avea calitatea de pirit intr-o instanta de judecata ? Sau e numai de forma ?
Intrebare mea este cum putem impiedica anularea acestui certificat de nastere ?
Divortul pina la data audierii poate fi o solutie ? Cum putem contesta acest proces si aceasta lege ?

Copilul e citat fiindca el este apartinatorul Certif de Nastere. Automat tu si tatal dati declaratiile si sunteti cei vizati.
Nu aveti cum sa impiedicati anularea, fiindca este nulitate absoluta, ba chiar poate porni o ancheta penala pentru declaratie mincinoasa.

Nu poate fi o solutie, fiindca legea civila nu este retroactiva (divortul acum nu poate avea efecte asupra certif emis acum 2 ani). Dupa divort, tatal natural face cerere de recunoastere a paternitatii in instanta, iar sotul/fostul sot accepta si se termina in 2 termene (primul termen fiind de regularizare).

#47
arthurdeme

arthurdeme

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 30.07.2003
Acum ca fata are 16 ani cum a fost dreasa situatia?

#48
wertyck

wertyck

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,592
  • Înscris: 13.03.2005
Nu cred că o să aflăm aici pe forum.
Inițiatoarea nu a mai intrat pe forum din 2014.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate