Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

In ce categorie IT ...

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#19
Ephemera

Ephemera

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 23.05.2008
Tinere Vital..eu te sfatuiesc sa incepi sa inveti Photoshop,Css ,html bine,Php si MySQL...si pe urma sa te apuci de un site serios..incepe intai cu un site asa..de forma..care sa te ajute pe tine sa-ti dezvolti cunostintele in css si html..un site simplu,pe urma,cu cat reusesti sa acumulezi mai multe cunostiinte incearca sa transpui ceea ce ai invatat intr-un site mai complex.

   Pentru inceput iti recomand 2 site-uri pe care probabil le sti deja dar foarte utile http://www.etutoriale.ro si http://tutorialephotoshop.net/ ptr un design mai dragut;) pentru un novice ca tine.Mult succes!

Edited by Ephemera, 13 December 2008 - 11:49.


#20
Owidiu

Owidiu

    ***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,360
  • Înscris: 11.08.2008

View PostaWp_viTal, on Dec 13 2008, 00:20, said:

De acord cu tine , DAR ... in WP este mai greu cu Template'ul , nu il pot aseza cum vreu eu,edita etc .... dar incerc cu un template frumos , sa vad ce iese .... NOW  ^_^
Mah baiatule, tu crezi ca totul pe lume e simplu ?
Vrei sa ajungi la un anumit nivel, pune mana si munceste, documenteaza-te, analizeaza. Nu inteleg ce sfaturi vrei ? Sa ne ocupan noi de afacerea ta ?

Edited by Owidiu, 13 December 2008 - 12:53.


#21
lord_ice

lord_ice

    SEO is ART

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,100
  • Înscris: 20.06.2007

View Posti0nutzb, on Dec 13 2008, 00:27, said:

Aha... siiiiguuuur....

Mic sfat: văzându-ți vârsta și... preocupările, cred că ar fi bine să renunți.

Bogdan nu e de ieri de azi pe net. E pusti, true, dar un grafician talentat  -_-

Ionutz daca tu ai 40 de ani si te-ai apucat de site-uri la 30 (spun ipotetic,nu te cunosc) nu inseamna ca ai facut bine.  -_-

Cum sa devina webmasteri daca nu pleaca de la esecuri web sau succese de mici proportii?


El e la inceput, va porni cu "trash"-uri dar va progresa...daca va avea destula ambitie si rabdare.

#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

Quote

Ionutz daca tu ai 40 de ani si te-ai apucat de site-uri la 30 (spun ipotetic,nu te cunosc) nu inseamna ca ai facut bine.
Am 26. Am început pe la 17-18 încet-încet. Am descoperit primul forum după vreo 2 ani. Am pus prima întrebare pe un forum după încă un an.
Restul am căutat, am încercat, nu-mi ieșea, înghițeam în sec, and so on. Iar acum aproape zece ani se găsea ceva mai puțină informație, php-ul era abia apărut iar un articol bine scris despre programare găseai foarte greu. Dar probleme de genul „ce site să-mi fac” n-am avut niciodată...
Acum însă, la o simplă căutare pe google găsești orice ai nevoie...

Quote

Bogdan nu e de ieri de azi pe net. E pusti, true, dar un grafician talentat
Păi să arate ce face... Parcă am mai spus asta o dată :)

Quote

El e la inceput, va porni cu "trash"-uri dar va progresa...daca va avea destula ambitie si rabdare.
Când îți pui probleme de genul „ce site să-mi fac” puțin probabil să progreseze. Pentru că în primul rând asta îi trădează lipsa de abiție.
La fel și faptul că „themele de wordpress sunt greu de modificat” îi trădează lipsa de răbdare. Exemplele ar putea continua, dar sunt convins că s-a înțeles ideea.

Nu descurajez pe nimeni, pot spune chiar că am câțiva „învățăcei” în lista mea de messenger care mă întreabă zilnic câte ceva.
Dar cred că atunci când capeți o oarecare vechime poți spune destul de repede dacă cineva e făcut pentru asta sau nu

#23
Ephemera

Ephemera

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 23.05.2008
Mai baieti mai...baiatul a intrebat daca poate sa faca actualizari in html la 2 3 zile ptr un site de masini/it etc etc ptr ca in php si altele nu se pricepe. si care ar fi domeniul ideal din cele mentionate de el ca sa faca un site in html..sau poate am inteles eu aiurea :huh:  Dar nu vad ceva tragic in intrebarea asta....ci o problema ce trebuie lamurita

  Draga Ionut sanse ai oriunde mama draga,daca tu esti talentat si vrei sa-ti iasa lucrurile bine..normal ca vei reusi dar din pacate in viata multi ne lovim de oameni ca tine..care se cred net superiori celorlalti si care nu stiu decat sa descurajeze prin replici seci de genul "am o anumita experienta si stiu sa-mi dau seama cine are sanse si cine nu".Dragule ai 26 de ani nu 30 nu 40..asadar si prin urmare  esti destul de "necopt" ca sa afirmi asa ceva

P.s Ca si tine, tot de la 17 ani ,incearca se descopere usor usor lumea asta;)

Edited by Ephemera, 14 December 2008 - 19:44.


#24
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu cred că ai înțeles tu aiurea :)

#25
Ephemera

Ephemera

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 23.05.2008
ok,ai dreptate :OK:

#26
lord_ice

lord_ice

    SEO is ART

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,100
  • Înscris: 20.06.2007
Ionut, m-am lovit de html in cls a 8-9-a, acum sunt anul "6" la facultate, inseamnand una terminata de informatica si una de economie in curs...deci si eu am destula vechime si traiesc din net, mi-am luat si apartament central din munca mea si traiesc, destul de bine din net.

Cand am inceput modificam site-uri in html pe care le salvam cu "save us" din browser. Nu stiam de templaturi, nici pe php. Am pornit mult mai low decat e el in acest moment sau altii....am dat cu capul de multe chestii, poate cea mai importanta a fost ziua cand am realizat ca nu sunt facut pentru a fi web designer...desi 3-4 ani visasem sa ajung un mare web designer...si visele de sting, si stingaciile se duc in timp, experienta vine, asa va veni si la bogdan, spui ca ai cativa "invatacei in lista" eu cred ca pot popula o scoala cu cei pe care ii am in lista si pe care ii ajut moca, tocmai pentru a nu fi ca mine la inceput, cazuti din cer doar cu un vis si ambitia, dar notiuni 0, cineva sa ma indrume 0, si nici cineva care sa ma critice.

Primele 2 id-uri pe softpedia , acum f mult timp, mi-au fost banate, se radea de mine, eram mic , era mica si softpedia atunci, nu era cea de azi, iar acum am ajuns ca unii dintre cei ce atunci radeau de mine sa ma sune sa ma intrebe cate ceva sau sa-mi propuna contracte...se poate mult mai bine, dar mi-e bine si asa, iar eu am pornit de mai jos decat bogdanel, tocmai de accea cred in el, nu trebuie sa fie serios la 16-17-18 ani, trebuie doar sa puna suflet si munca in ceea ce vrea sa o faca si sa nu ia seama la sfaturi descurajatoare, ca asa sa te descurajeze is multi, dar putini te sustin.

Unii vor crede ca mi-am facut un post sa ma laud, altii mai cerebrali vor intelege multe. Eu nu am cu ce sa ma land, merg cu taxiul, sa se laude cine merge cu bmw....mi-am luat ap mai bun de necesitate, casa e o necesitate in opinia mea...dar e un exemplu ca din net se pot face bani, daca muncesti.

Edited by lord_ice, 14 December 2008 - 20:11.


#27
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
lord_ice nu despre asta era vorba, sigur ca e bine sa incurajezi pe incepatori insa iontutzb punea altfel problema. Nu e absolut nici o problema ca el e incepator insa lipsa ambitiei, ideilor si a rabdariii e o mare problema. Incepator e ala care se straduieste de o suta de ori pe o chestie simpla, nu-i iese nimic si abia apoi intreaba, pe ala sigur ca il ajuti pe chestii PUNCTUALE.Lipsa experientei nu se poate suplini cu nimic. Nici cu carti, nici cu intrebari pe forumuri, cu nimic. Chiar daca e mai simplu sa tot stresezi pe cineva cu intrebari fara sa te straduiesti, nu vei invata niciodata nimic. Cand cineva zice ca e greu e clar ca nu e facut pentru treaba respectiva.

#28
aWp_viTal

aWp_viTal

    Romania's Special Operations Forces

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,526
  • Înscris: 06.10.2007
i0nutzb ... lucrez la el ! Am sa postez aici , cum decurge treaba.

SE7EN, eu am ideei multe ... dar vroiam sa intreb si eu lumea ... Ce parere are , poate ca eu ma gandesc sa fac un site cu continut sportiv (news) , in cazul meu (solo) nu mai bine cer un sfat ? Pentru ca daca ma apuc eu acum sa fac un site de genul gsp.ro , este egal cu 0 ... sunt 100000 de genul , plus ca fac totul singur , acel gen trebuie exploatat de o intreaga echipa .

lord_ice , multumesc mult

Am inceput sa lucrez la LOGO,HEADRER,BACKGROUND,etc... editez template'ul respectiv , pe care l-am cautat 1-2 zile  :lol: . La continut inca nu m-am hotarat . Dar in seara asta am ce face 2-3 ore  :P ! Maine mai pe seara , postez un PriSc ..pentru o idee .

O seara buna .

Edited by aWp_viTal, 14 December 2008 - 21:36.


#29
Ephemera

Ephemera

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 23.05.2008
Lord Ice I love u!:X  Ai foarte mare dreptate si ceea ce ai spus tu e apreciabil....cred ca cei pe care-i ajuti tu au o groaza de lucruri de invatat de la tine.Vital ...nu renunta la proiect nici daca-ti spun o suta da persoane sa o faci... :D :D

Edited by Ephemera, 14 December 2008 - 21:57.


#30
k3liutZu

k3liutZu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 28.06.2004

View PostaWp_viTal, on Dec 14 2008, 21:23, said:

i0nutzb ... lucrez la el ! Am sa postez aici , cum decurge treaba.

SE7EN, eu am ideei multe ... dar vroiam sa intreb si eu lumea ... Ce parere are , poate ca eu ma gandesc sa fac un site cu continut sportiv (news) , in cazul meu (solo) nu mai bine cer un sfat ? Pentru ca daca ma apuc eu acum sa fac un site de genul gsp.ro , este egal cu 0 ... sunt 100000 de genul , plus ca fac totul singur , acel gen trebuie exploatat de o intreaga echipa .

lord_ice , multumesc mult

Am inceput sa lucrez la LOGO,HEADRER,BACKGROUND,etc... editez template'ul respectiv , pe care l-am cautat 1-2 zile  :lol: . La continut inca nu m-am hotarat . Dar in seara asta am ce face 2-3 ore  :P ! Maine mai pe seara , postez un PriSc ..pentru o idee .

O seara buna .


Ionuț, nu te apuca de Design când încă nu știi ce vrei să faci cu site-ul.

Există o anumită ordine în care ar trebui să faci lucrurile. Și nu e doar de dragul de a fi, ci pentru că altfel o să te pierzi pe drum, nu o să îți mai vezi obiectivele, și tot proiectul o să ajungă un fiasco.
(se pot face și toate relativ simultan, urmând principiile Agile, dar asta e alta poveste și mai bine o lăsăm pe altădata. Acum hai să vedem bazele:

  • Setează-ți un obiectiv. Scopul site-ului. Ce trebuie să facă și pentru cine. Cât mai clar și cât mai simplu.
  • Identifică conținutul de care ai nevoie, și funcționalitățile aferente.
  • Creează Use-case-uri. Prototipuri de useri și acțiunile care trebuie să le facă - astfel încât să reușești să aduni toate elementele funcționale și reprezentările lor vizuale de care ai nevoie.
  • Organizează conținutul în așa fel încât să aibă sens. Structura ierarhică și apoi vizuală a paginii. Aici ar fi bine să testezi pe posibili utilizatori.
  • Schițează designul (creion și hârtie), revizuind toți pașii de până acum, în așa fel încât să satisfaca toate nevoie (Ierarhice, Organizatorice, și nu în ultimul rând funcționale. Întotdeauna pune utilizatorul pe primul loc)
  • Crează designul propriu-zis după aceste schițe.
  • Crează front-end-ul: HTML, CSS, Javascript cât mai complet. Aici să te zbați să ai consistență cross-browser, și să funcționeze totul corespunzător, deoarece mai târziu îți va fi mai costisitor să schimbi.
  • Design-ul bazei de date, în așa fel încât să fie logic, și ușor de urmărit, și să fie și cât mai optim, să nu te trezești cu multe Join-uri să îți crape mai târziu dacă ajungi să ai succes :P
  • Programarea propriu-zisă, dinamizarea template-urilor care le ai.
  • Testare, testare, testare.
  • Conținut. Cât mai complet. Cât mai simplu.
  • Am zis testare?

Acum să zicem că ai un produs finit. La fiecare pas ar trebui să îți amintești de nr. 1, și să nu te abați. Simplu și la obiect.
Dacă totul e ok, pui un analytics, lansezi site-ul și savurezi o bere.

***********
Unii pași pot fi făcuți în altă ordine, sau pot fi intercalați. Dar ideea de bază rămâne.

Deobicei ai nevoie de o echipă de oameni care să facă toate chestiile ăstea. Fiecare cu pregătiri diferite.
(și nici nu am zis nimic de de studierea inițială pieței și a concurenței, de o strategie de marketing, de SEO, de... mai multe :P)
Joburile care sunt deobicei implicate: Marketing & PR, Information Architect, Copyrighter, SEO, Designer, Front-End Developer, Back-end Developer, Tester...

De multe ori sarcinile se împart între 2-3 oameni (la proiectele mici), dar tot trebuie făcute toate. Dacă unul nu este făcut, sau nu este făcut bine, se simte. Și se simte tare deobicei, adică posibil să fie diferența dintre succes și faliment ;)

************
Sper că nu te-am speriat prea tare, dar trebuie să vezi că nu e chiar așa de simplu să faci un site. Nu există baghete magice pe care Web Designerii le folosesc zicând Hocus-Pocus să apară un site. E multă muncă.

Edited by k3liutZu, 14 December 2008 - 22:38.


#31
soul4blade

soul4blade

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 28.04.2006
intr-una din zile ma invita un fost coleg sa vizitam atelierul unui olar...
vazusem de suficiente ori olari la lucru dar n-am refuzat invitatia (bunicul meu - printre altele - era olar) si ne aruncam intr-o masina sa purcedem intr-acolo...
pe drum, dintr-o mai veche deformatie profesionala am inceput sa comentam jurnalistic actul creatiei unei oale sau a unei cani din lut...
ba mai mult, eram convinsi ca intregul procedeu e la indemana oricui, si ca nu e mare scofala sa facem asta acasa... poti oricand sa montezi o roata de olar cu o mica improvizatie facuta din pedalele si lantul de la o bicicleta veche - cei care-au incercat asta stiu despre ce vorbesc...

asa se face ca am ajuns acolo cu un entuziasm aproape scolaresc...
maestrul olar ne-a servit o tuica (in mici toiuri de lut), am baut ambele pahare pentru ca amicul meu trebuia sa conduca la intoarcere si ne-am asezat cuminti in atelier pe niste scaunele de lemn acoperite cu toale vechi tesute in model laveta din carpele vechi ale gospodariei - fapt care mi-a amintit perfect de atelierul din spatele casei bunicului...

am aflat care este argila "cea buna", cum se framanta si cum se prepara masa de lut, cum se invarte roata, cum se tin degetele pe cupa de lut, cand se trag buzele vasului, cum se modeleaza...

toate vasele erau puse apoi in tava pentru a fi bagate la cuptor...
am facut si noi cate-un castron si l-am pus la uscat..

pana sa plecam, sotia maestrului ne-a servit o ciorba de legume si am mai baut si-un rand te tuica...
cand a scos tava din cuptor, castroanele noastre aratau ca pamantul din desert... crapate si urate...
nu intelegeam de ce, ca doar am facut castroanele din acelasi lut...
maestrul a ras si ne-a dat fiecaruia in mana vasul si ne-a explicat ce trebuie sa facem ca sa nu mai crape vasul: sa ne pisam pe el !!! - da, sa ne pisam pe el...
- Pai, maestre, zic eu, nu se poate sa-l stropim cu apa, ca parca asa am vazut la bunicu'...
- Nu, zice maestrul, trebuie sa te pisi tu, tu cu pisatul tau... pentru ca secretul e in tine...

#32
Owidiu

Owidiu

    ***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,360
  • Înscris: 11.08.2008
Iertate-mi fie vorbele, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar tot ce vad e doar un pupincursm total ( repet, nu va suparati pe mine, nu vreau sa iasa flame). S-au separat 2 tabere.
Ionutz, nu am nimic cu tine, nu te cunosc, nu ma intelege gresit, dar nu tebuia sa-i zici "cred că ar fi bine să renunți", putei sa-i zici "du-te mai intai invata si apoi te apuci", multi am inceput asa cu intebari idioate (inclusiv eu). Mare webmaster nu esti, nu e nevoie sa-ti dau motive de ce cred asta.
Am avzut ca a intrat lord_ice (care stie cu ce se apa SEO si SEM) incercand sa ia apararea unui incepator ( lord_ice am vazut ca posteaza in functie de starea psihica), si ceea ce nu mi-a placut a fost ca niste "maestrii ai webului" care in alte posturi ii faceau pe altii in fel si in chip au sarit la pupacele-n ass, ca sa ia si ei apararea acum.
Sper sa mai fi linistit taberele in stilul acesta.
Eu imi pastez ideea enuntata anterior, chiar daca am fost mai dur, pentru a intelege mai bine

#33
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

Quote

[...] Mare webmaster nu esti [...]
Nu am susținut asta niciodată :)

Îi spui cuiva "du-te mai intai invata si apoi te apuci" în momentul când este la început și vrea să facă ditamai cms-ul sau mai știu eu ce altă minune. Dar când vine cu o problemă de genul „băi... vreau și eu o idee că habar n-am ce să fac”... Deja e un semn că nu prea e de el.

Oricum, a zis că s-a apucat de treabă. Așteptăm să vedem ce îi iese, după care comentăm :)

#34
aWp_viTal

aWp_viTal

    Romania's Special Operations Forces

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,526
  • Înscris: 06.10.2007
[ http://img301.imageshack.us/img301/6340/bogdanns1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu se vede bine in poza...cine vrea sa vada fundalul si etc... am pus poza clara in arhiva de mai jos ! Acum este simplu .. pana diseara sper sa termin si "bara" de jos .... marginile etc . mai sunt multe..  :notangel:
Pana la urma , voi merge pe AUTO ( DOAR despre masini Diesel & stuff )  :thumbup:

#35
Ephemera

Ephemera

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 23.05.2008
Foarte bine bravo..spor la treaba :coolspeak:

#36
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
uhm... ai stat două zile să faci minunăția aia? E rezonabil pentru un designer talentat ca tine... (după cum spunea cineva că ești)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate