Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Masina ~9000

Recomandare avocat Bucuresti

Vodafone lanseaza noua oferta - W...
 Recomandare placa de sunet

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...
 R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator

Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru
 Cum se monteaza obiectul asta?

Aveti idee, se mai poate seta ton...

Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...
 

Plz help me !

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
ackept

ackept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 20.07.2004
Eu sunt acum pe un router TRENDNet BRV204 si mufa de retea este bagata in WAN. As dori si eu sa stiu cum pot face sa`i vad pe cai din retea sau dak de poate face.... dar.. cred ca merge pentru ca daca le dau sa ma conectez pe serverele lor de dc++ se conecteaza dar.. de exemplu cand intru pe BORGChat nu ii pot vedea  decat pe cai care sunt cu mine pe router :( :w00t:

#2
ackept

ackept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 20.07.2004
Am uitat sa mentionez ca mufa de retea este bagata in WAN pentru ca conexiunea de internet este impartita intre noi.

#3
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004

ackept, on Feb 2 2005, 20:42, said:

Eu sunt acum pe un router TRENDNet BRV204 si mufa de retea este bagata in WAN. As dori si eu sa stiu cum pot face sa`i vad pe cai din retea sau dak de poate face... :( :w00t:

<{POST_SNAPBACK}>


ackept, on Feb 2 2005, 20:43, said:

Am uitat sa mentionez ca mufa de retea este bagata in WAN pentru ca conexiunea de internet este impartita intre noi.

<{POST_SNAPBACK}>

Tu pricepi ceva din ce-ai scris? ...Nici eu!

Oricum, inteleg ca intre tine si ceilalti e un echipament layer 3 (router). Borgchat-ul foloseste broadcast (pachete trimise catre adresa 255.255.255.255), pe care le receptioneaza toate calculatoarele. Problema cu aceste pachete e ca nu sunt rutate, deci borg-ul nu trece de routere.
Daca mai dai si niste explicatii: cum adica sa-i vezi ? in network neghtborhood? ...si mai ales unde e conectata mufa de la CELALALT CAPAT al cablului care are o mufa bagata in WAN? eventual o schita a retelei tale. Atunci poate am mai gasi niste raspunsuri.

#4
ackept

ackept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 20.07.2004
Deci eu vreau sa ii vad si in network network neghtborhood si sa ii pot vedea si in borg chat. Celalalt capat al mufei este legat intr`un swich al celor care distribuie internetul.

#5
ackept

ackept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 20.07.2004
Deci eu vreau sa ii vad si in network network neghtborhood si sa ii pot vedea si in borg chat. Celalalt capat al mufei este legat intr`un swich al celor care distribuie internetul.

#6
ackept

ackept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 20.07.2004
Deci eu vreau sa ii vad si in  network neghtborhood si sa ii pot vedea si in borg chat. Celalalt capat al mufei care este bagata in wan este legat la un swich al celor care distribuie internetul. Reteaua vine asa:

RETEAUA ORASULUI
            |
            |
Routerul  meu trendnet brv204
  |        |        |
  |        |        |
Eu     Altu    Altu

#7
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004
Deci interfata wan duce spre provider. Routerul are cel putin 3 "gauri" pentru calulatoarele voastre, denumite generic LAN. Calculatorul tau si cele ale prietenilor sunt bagate in acele gauri. Tu ai adresa IP 192.168.0.2, iar prietenii tai, pe care tu vrei sa-i vezi au 192.168.0.3, respectiv 192.168.0.4. Iar tu nu-i vezi pe ei (prietenii tai notati cu "Altu")  in network.n si nici pe borg.
Corecteaza-ma unde gresesc, pentru ca daca totul este cum am spus eu, nu e de bine.

Edited by kml, 03 February 2005 - 18:58.


#8
ackept

ackept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 20.07.2004
Pe aceia ii vad notati cu altii. Dar eu vreau sa ii vad pe ceilalti care sunt vin dinspre interfata WAN nu pe cei care sunt conectati la routerul meu.

#9
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004
Pe "ceilalti" nu poti sa-i vezi (asta pentru o retea casnica). Dupa cum ti-am explicat mai sus, atat borg-ul cat si netw. ngbht. nu trec prin rutere.
Inchipuie-ti ca, daca s-ar intampla asta (sa-i vezi pe cei de dincolo de routerul tau, apoi pe cei de dincolo de routerul providerului, s.a.m.d.), ar insemna sa vezi in network neightborhood toate calculatoarele din Internet!!!.
Solutii exista, insa cred ca n-ai nici cunostintele, nici echipamentele necesare pentru ceea ce vrei tu.
Asta e.  :mellow:

Edited by kml, 04 February 2005 - 14:42.


#10
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003
Eu------|router----wireless  -----  wireless ------ router|altii    
Altul----|                                                                  

Din cate inteleg nu o sa ne vedem toti in aceeasi retea?
Adica noi dupa primul router si ceilalti dupa al doilea router?
Nici nu am putea face asta?
Deci eu nu vreau sa-i vad pe cei ce vin din WAN(RDS)

Daca facem treab asta o sa ne vedme in aceeasi retea?

THX

#11
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004
Nu.
Si iata de ce:
Retelele peer-to-peer (cele gen network-neighborhood din windows) functioneaza in felul urmator:
1. Porneste primul calculator (care se numeste CalcA). Asta face o cerere (broadcast) in retea de genul
- de la mine
- catre toata lumea
- cine e master browser (ala care tine lista calculatoarelor din retea?)

repeta intrebarea de cateva ori si, daca nu-i vine nici un raspuns, ia rolul de master browser si o data pe minut transmite in retea broadcast-ul:
- de la mine
- pentru toata lumea
- eu sunt calculatorul CalcA, sunt master-browser pentru workgroup-ul SCARA_B, am sistem Windows 2000 SP4, sunt server de fisiere, server de tiparire, etc.

2. Porneste al doilea calculator (CalcB). Acelasi lucru: cerere broadcast:
- de la mine
- catre toata lumea
- cine e master browser?

Raspunde CalcA:
- de la mine
- pentru CalcB
- eu sunt calculatorul CalcA, sunt master-browser pentru workgroup-ul SCARA_B, am sistem Windows 2000 SP4, sunt server de fisiere, server de tiparire, etc.

CalcB are Windows XP SP2. Observa ca master browserul are un sistem mai vechi si convoaca alegeri anticipate, trimitand un broadcast:
- de la mine
- catre toata lumea
- facem alegeri pentru a stabili master-browser-ul pentru workgroup-ul SCARA_B (orice calculator are dreptul sa convoace alegeri).

Acum, toate calculatoarele din retea negociaza si iese castigator cel care:
- are activ serviciul server;
- are sistemul de operare mai puternic;
- are suportul hardware (procesor, memorie, etc) mai bun.

Din alegerile precedente, iese castigator CalcB.

3. Porneste CalcC, cu win98se. Trimite si el broadcast-ul, primeste numele master-browserului, vede ca n-are nici o sansa sa castige alegerile in fata lui si se resemneaza, asteptand sa se opreasca calculatoarele mai puternice decat el.

4. Mai pornesc CalcD si CalcE, tot destul de slabe pentru a nu castiga alegerile.

Toate, de la CalcA pana la CalcE trimit periodic in retea anunturi
- de la mine
- catre toata lumea
- eu sunt calculatorul CalcX, fac parte din workgroup-ul SCARA_B, la nevoie pot fi master browser, am sistem Windows XXXX, sunt server de fisiere, server de tiparire, etc.

CalcB, care a castigat alegerile mai devreme, ia in considerare toate aceste anunturi si construieste o lista. Orice calculator din retea, cand intra pe network neighborhood, cere lui CalcB lista de calculatoare si o afiseaza.

Cand utilizatorul lui CalcB da shutdown la sistem, CalcB trimite un broadcast in care spune:
- de la mine
- catre toti
- eu ies din retea, faceti alegeri pentru alt master-browser.

Dar cand CalcB e scos din retea cu ajutorul butonului de reset, pentru ca s-a blocat in Quake, nu mai are timp sa trimita celorlalte anunt precum ca iese si atunci, pana la noi alegeri, "Unable to browse network"!

Acum, ce inseamna nivelurile 1, 2 si 3 OSI?
Nivelul 1 - fizic. E reprezentat de mediul de transport (cablu, fibra, frecvente radio, alte sarme si firicele ca de ex. xDSL, cablu tv) si de alte echipamente care folosesc la repetarea (HUB-uri, repeater-e)
Nivelul 2 - legatura de date. Reprezinta forma in care datele circula pe mediul de transport.  Pentru ethernet, asta inseamna lungimea pachetului, adresele MAC sursa si destinatie, suma de control. (echipamente ethernet layer 2: bridge-uri si switch-uri)
Nivelul 3. retea. Pentru unii reprezinta cel mai important nivel. Este cel care se ocupa de rutarea informatiei catre locatii care sunt, de obicei, pe alt mediu de transport decat cel de pe care pleaca informatia. In stiva TCP/IP, nivelul asta e reprezentat de nivelul IP, cel care ne da cele mai multe batai de cap in privinta administrarii unei retele (mai ales retea de apartament sau de bloc). El e responsabil pentru trimiterea informatiei utile si oprirea informatiilor utile doar unui segment de retea pentru a nu se transmite catre alte segmente. (echipament layer 3: router-ul)
De la nivelul 4 in sus, nu ne mai intereseaza.

Deci, pana la urma, de ce nu se pot vedea retele (peer-to peer) care se afla de o parte si de alta a unui router?
Pentru ca Nivelul 3 OSI (reprezentat de router) nu permite trecerea anunturilor (broadcast-urilor) prin router. Dupa cum am aratat mai devreme, intr-o retea peer to peer sunt foarte multe broadcasturi si pe baza lor se construieste lista de calculatoare dintro retea (segment de retea).
De ce sunt totusi posibile retele windows prin router? Pentru ca au server dedicat si nu se mai folosesc pachete de genul:
- de la mine
- catre toata lumea
ci
- de la mine
- catre server (calculator cunoscut)

Sper ca am fost pe intelesul tuturor  :deadtongue: .

#12
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
routerele alea pot sa formeze un VPN daca au asa ceva in ele

#13
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003
oK!

DAR in network-neighborhood as putea sa vad 2 Workgroup-uri? Adica workgroupul de la routerul1 si workgroupul de la routerul 2?

Sau nu ne-am vedea deloc! Cum am face schimb de date atunci?

#14
laurentiu907

laurentiu907

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,940
  • Înscris: 14.12.2003
Se poate Windows File Sharing over VPN tunnels, da' mi se pare prea complex.... pentru un simplu file sharing (daca asta doresti).

#15
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004
@arpi,
A va vedea in netw.neigh. e una. A face schimb de date e cu totul altceva.
Ca sa faceti schimb de date, dai click-dreapta pe my netw. places, apoi search for computers. La computer name scrii adresa de IP a calculatorului la care vrei sa te conectezi. Apesi search si voila! (in dreapta ferestrei). Fara o legatura layer2 (bridge) sau fara servere WINS, e IMPOSIBIL sa-i vezi pe "ceilalti" in netw.n.

#16
Cornel Eugen Boca

Cornel Eugen Boca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 10.01.2006

View Postkml, on Mar 3 2005, 17:03, said:

@arpi,
A va vedea in netw.neigh. e una. A face schimb de date e cu totul altceva.
Ca sa faceti schimb de date, dai click-dreapta pe my netw. places, apoi search for computers. La computer name scrii adresa de IP a calculatorului la care vrei sa te conectezi. Apesi search si voila! (in dreapta ferestrei). Fara o legatura layer2 (bridge) sau fara servere WINS, e IMPOSIBIL sa-i vezi pe "ceilalti" in netw.n.


Exista metode de ,,depanare'' in cazul in care brusc te trezesti ca nu se mai vad PC-urile intre ele si inainte se vedeau...Am patit-o eu de cateva zile. Si singura solutie pe care a gasit-o a fost sa schimb numele la workgroup si asa merge dar nu de pe toate PC-urile ...unele mai raman asa aiurea pe un sens ca din afara lor pot fi accesate insa din ele tot nu se vede reteaua. Ce parere aveti ce ar mai fi de facut si mai ales care o fi cauza problemei ? Ca nu am pus nici un echipament layer3 intre ele ...
Multumiri pentru Tutorialul de mai sus

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate