Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
ciuperca Kefir?
Last Updated: Jun 25 2023 19:25, Started by
bobocul
, Feb 02 2005 14:32
·
0
#2
Posted 04 February 2005 - 12:55
la mine. de fapt am avut eu si am dat-o unor colege de munca pentru ca mi-a fost lene sa am grija zilnic de ea dar ele inca o mai au.
|
#4
Posted 13 November 2006 - 18:50
În primul rând Kefirul este o băutura lactat acida ce se obține din granule de Kefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de carbon și alcool , acesta băutura minunata se obține prin dubla fermentare în prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute alcoolica
Vreau sa va aduc la cunoștința despre faptul ca acesta băutura nu se obține din ciuperca de Kefir termen greșit ci din granule de Kefir care repezita o aglomerare de4 cazeina care are în interior și la suprafața eu microorganisme specifice care conduc la obținerea acestei minunate băuturi Lapte inoculat cu granule de Kefir poate să reprime creșterea de agenți patogeni la nivel intestinal ca de exemplu Salmonella sau Shigella , acesta datorându-se complexității moleculei granulei de Kefir precum și a modului de acțiune al microorganismelor care formează granula de Kefir. Kefirul se bucură de o tradiție bogată în protecția sănătății. Înainte de URSS, se întrebuința în spitale și sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, arteroscleroză și boli alergice. El era folosit și pentru tratamentul tuberculozei, a cancer, și a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de Kefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz fapt demonstrat de savanții. Savanții au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătății și longevității și al sănătății datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene și bacteriostatice Echipele de cercetare diverse din toata lumea a încurajat rezultatele aduse de Kefir asupra sănătății . Cel mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat și pe subiecți umani . Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat și demonstrat proprietățile antitumorale și antimutagenice acest lucru datorându-se substanțelor existente în granula de Kefir (imidazolinei) Va stau la dispozitie cu orice informatie legata despre acest produs mai putin procurarea lui care ma intereseaza si pe mine |
#5
Posted 16 November 2006 - 23:08
Si pe mine m-ar interesa sa prepar acasa iaurt/kefir din lapte dar nu stiu cum se procedeaza.Am incercat sa amestec cu diverse iaurturi dar nu a iesit nimic :( .Ma intereseaza in special ca produsul finit sa aiba bacteriile acelea benefice pentru stomac ..bifidus,lactobacillus etc..cum s-or mai numi ..
|
#6
Posted 18 November 2006 - 22:03
Din păcate în comerț nu se găsesc acele granule de Kefir va recomand sa folosești în amestec iaurt probiotic care are înscris pe eticheta culturi de Bifidobacteri ,Lactococi,Streptococi lactici etc. și de asemenea și alte culturi lactice, cu cât sunt mai multe cu atât va apropiați mai mult de Kefirul adevărat numai ca nu v-ți găsi în nici una drojdii specifice așa ca va recomand sa cumpărați și Kefir care are capacul de aluminiu termosudat de pe pahar balonat deoarece acesta are în compoziție drojdii care fermentează lactoza și conduce la CO2 și alcool 0,1-0,5%
Laptele de preferabil e bine sa fie lapte pasteurizat și omogenizat și sa aibă un conținut de grăsime de 3.3% ca sa obtineți Kefir ceva mai apropiat de cel adevărat după ce ați obținut toate astea amestecați laptele, iaurturile și Kefirul și le distribuiți în recipiente pe care la închideți și-l mențineți la temperatura de 20-24 C timp de 24 oare după care la puneți la răcoare sau în frigider încă 24 pentru fermentarea alcoolica asta daca aveți în compoziție drojdii de la Kefirul cumpărat de dumneavoastră Este necesar ca recipientele sa fie bine spălate și sterilizate deoarece în caz contrar se dezvolta micoorganisme patogene de alterare care dau gust neplăcut și fermentează (E. Coli) Menționez ca acest produse se folosește cu succes și la tratarea cancerului de colon prin faptul ca reduce pH-ul și favorizează flora de fermentație în detrimentul unei flore de putrefacție care cauzeză diferite afecțiuni și probleme de tranzit intestinal |
#7
Posted 08 January 2007 - 09:48
Va stau la dispozitie cu orice informatie legata despre acest produs mai putin procurarea lui care ma intereseaza si pe mine
Daca stii mai multe... ma intereseaza tot, legat de efecte terapeutice, modul de ingrijire, consum, combinatii posibile si de evitat... Eu am ciuperca, am primit-o de curand si curand voi putea sa cedez din ea, cand se va inmulti. Cele bune! Dominic |
#9
Posted 21 February 2007 - 19:00
mufă, on Jan 26 2007, 22:44, said: Dacă vrea cineva ciupercuțe, să-mi dea un PM. Sunt nou pe acest forum, mi-m facut id ptr ca ma intereseaza foarte mult subiectul despre Kefir pentru ca eu imi fac lucrarea de diploma pe acest produs lacatat si pana in momentul de fata nu am putut face rost de granule (maiele) de nicaieri, am doar niste resturi de culturi starter liofilizate care numa prea ajuta! Rugamintea mea este daca mai are cineva granule de Khefir sa imi trimita una doua din care sa imi pot face studiile comparative! Va rog mult, daca cititi acest mesaj si aveti vre-un raspuns pentru mine sa imi scrieti aici pe forum! Cu multumiri, Sabovici :peacefingers: |
#10
Posted 26 February 2007 - 23:09
Ok, hai sa urcam cautarile la urmatorul nivel. Cine are kefir caucasian? Ala care il ambaleaza Milli, verde cu alb la cutie de baut e genial. Mi se pare ca e facut in Ungaria.
|
|
#11
Posted 28 February 2007 - 12:00
Sabovici, on Feb 21 2007, 18:00, said: Salut, Sunt nou pe acest forum, mi-m facut id ptr ca ma intereseaza foarte mult subiectul despre Kefir pentru ca eu imi fac lucrarea de diploma pe acest produs lacatat si pana in momentul de fata nu am putut face rost de granule (maiele) de nicaieri, am doar niste resturi de culturi starter liofilizate care numa prea ajuta! Rugamintea mea este daca mai are cineva granule de Khefir sa imi trimita una doua din care sa imi pot face studiile comparative! Va rog mult, daca cititi acest mesaj si aveti vre-un raspuns pentru mine sa imi scrieti aici pe forum! Cu multumiri, Sabovici :peacefingers: Eu pot sä-ti dau citeva informatii despre Candida Kefir ,dar le am scrise pe 4 pagini tip Word . Granule_Kefir.doc 500K 616 downloads Am si ciuperci de Kefir, una de lapte si una de apä. Informatiile le -am adunat si tradus in limba romana, din internet de pe paginile din Austria ,Germania,Franta si Anglia. Daca vre uitete pe paginile acestea ! www.kefir.at , www.wellnes-drinks.de/html/kefir www , www.natura.evonet.ro , http://nature.de/art.../milchkefir.htm , www.bioelectricbook.com/kefirhtml , www.kombuchapilz.de/milchkefirbezug.htm , http://hypatia.club.fr/kefirL.html . |
#12
Posted 10 March 2007 - 18:20
flowrent, on Nov 16 2006, 23:08, said: Si pe mine m-ar interesa sa prepar acasa iaurt/kefir din lapte dar nu stiu cum se procedeaza.Am incercat sa amestec cu diverse iaurturi dar nu a iesit nimic :( .Ma intereseaza in special ca produsul finit sa aiba bacteriile acelea benefice pentru stomac ..bifidus,lactobacillus etc..cum s-or mai numi .. |
#13
Posted 17 March 2007 - 21:45
Este impropriu folosirea termenului de "ciuperca" legat de kefir doearce kefirul este o bautura lactat acida obtinuta printr-un proces de dubla fermentare lactica si alcoolica
|
#14
Posted 27 March 2007 - 01:12
am avut si eu o ciuperca de kefir acum cativa ani,
ii puneam lapte si peste ceva timp,iesea un fel de iaurt pe care-l numeam kefir. luam si strecuram ciuperca cu tot cu acel iaurt si separam iaurtul apoi puneam ciuperca la loc si adaugam lapte. pana la urma sa inteleg ca acel iaurt era sau nu kefir ? unii aici zic ca se fac unele confuzii. pana la urma ce e kefir si ce nu ? de la granulele acelea despre care se vorbeste aici nu se dezvolta o ciuperca ? |
#15
Posted 30 March 2007 - 13:15
Produsul obtinut de "spx2" se numeste kefir nu iaurt deoarece s-a adaugat in lapte granule de kefir nu ciuperca
iaurtul se obtine din culturi lactice de iaurt laptele batut si sana se obtin din alte culturi lactice Fiecare produs lactat (lapte fermentat) se obtine din culturi specifice de aici este si diferenta dintre aceste produse |
|
#16
Posted 06 May 2007 - 11:07
As dori sa stiu exact reteta de preparare cantitatile necesare pt ca eu am granule de kefir si sint interesata sa aflu cit mai multe despre efectele ei curative. Deasemenea as dori sa aflu daca ,consumul acesteia poate fi asociat cu cel al algei galodium pe care de putina vreme am primit-o si o folosesc cu multa placere.
As dori sa stiu in mod special ce efect are asupra colonului iritabil? |
#17
Posted 04 June 2007 - 13:49
Sabovici, on Feb 21 2007, 20:00, said: Rugamintea mea este daca mai are cineva granule de Khefir sa imi trimita una doua din care sa imi pot face studiile comparative! Va rog mult, daca cititi acest mesaj si aveti vre-un raspuns pentru mine sa imi scrieti aici pe forum! Cu multumiri, Sabovici :peacefingers: Am ciuperca Kefir. S-a dezvoltat in cateva luni de cand il am si nu consum atat de mult kefir. Deci cine vrea, sa spuna. |
#18
Posted 13 June 2007 - 14:03
bobocul, on Feb 2 2005, 15:32, said: Stie cineva unde as putea gasi ciuperca pt. kefir? Am eu ciuperca de kefir. Ti-o pot pune la dispozitie. Cine mi-a dat-o, mi-a spus ca este ciuperca caucaziana, dar - de fapt - este la fel ca si ciuperca tibetana oe care am cultivat-o in urma cu doi ani. Este foarte important faptul ca nu este voie sa viznzi ciuperca de kefir ci numai sa o daruiesti. Va aparea un artico saptamana viitoare referitor la acest aspect. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users