Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sa ne pregatim de un nou razboi: ...

Executarea unei hotarari

Discutie plata impozit anaf

Vreau sa dau la Nutritie si Diete...
 Birou credit 4 ani!

Limba romana - limba moarta in vi...

Investitii in Transgaz: adevar sa...

Ziua de salariu in Romania
 Teorie univers alternativa

Pareri anvelope

stanleybet

BMS potrivit pentru 24 v 280 ah
 o mare iubire pierduta neasteptat...

Fașait ureche dupa otita

Photoshop, setari - Cum maresc pa...

Polistiren extrudat si parchet in...

Programarea porturilor seriale

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

ing

ing

Member

• Grup: Members
Pote sa imi spuna cineva cum pot sa lucrez cu porturile seriale daca se poate cat mai generalizat.(win si linux).

pelican

pelican

Junior Member

Iti pot spune cum se procedeaza pe Windows.
Foloseste functia win32 API CreateFile( ) iar la numele fisierului deschis da numele portului care te intereseaza, de ex.: "COM2" dupa care foloseste functiile win32 API ReadFile( ) si WriteFile( ) pentru a citi respectiv scrie date la port. Nu uite sa folosesti CloseHandle( ) pentru a inchide portul.

bcata

bcata

Moderator

Cred ca si in linux e acelasi lucru, doar functiile de API difera (evident). In principiu, daca nu vrei niste chestii specifice, poti folosi portul serial ca pe un fisier oarecare.

Daca vrei un control mai bun - sa specifici parametrii de comunicatie (baud rate, flow control, parity, stop bits) folosesti in Windows SetCommState, respectiv GetCommState.

Pentru mai multe detalii (si crede-ma ca sunt MULTE), vezi ca in MSDN e un articol destul de bun intitulat "Serial Communications in Win32". Daca nu ai MSDN-ul intalat, il poti accesa pe web (msdn.microsoft.com/library).

Daca ai vreo nelamurire specifica, intreaba, ca mi-am batut si eu destul capul incercand sa fac o imprimanta seriala sa mearga pe un handheld cu WinCE :-)

Succes.

ing

ing

Member

1sn. nu am incercat inca dar sper sa mearga...
ai reusit pana la urma sa faci imprimanta sda mearga??

bcata

bcata

Moderator

Am reusit pana la urma, ca altfel ma **** clientul. :-) Deja ajunsesem in situatia in care alergam dupa un aparat de masura, sa masor curentul pe pinii serialei. :-(

Anyway, tu ce vrei sa faci cu seriala pana la urma? ;-)

ing

ing

Member

deocamdata prea mare lucru nu fac ma chinui sa invat si eu cate ceva (macar atata lucru sa fac :-)  )

Sammy

Sammy

Active Member

Originally posted by Katzelu
Ia tata carte de programare in pe socketuri in C++ si gasesti tot ce vrea muschiuletzu tau acolo !

te sfatuiesc sincer sa nu mai faci pe desteptuil.

Si, AFAIK, socket-uri se refera la retele si nu la porturi seriale.

ing

ing

Member

mda cam asa sta treaba oricum am gasit ce imi trebuia, si va recomand si voua:

http://www.ibiblio.o...ogramming-HOWTO

:cya:

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate