![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Programarea porturilor seriale
Last Updated: Jun 09 2002 09:38, Started by
ing
, Jun 05 2002 19:49
·
0

Posted 05 June 2002 - 19:49

Pote sa imi spuna cineva cum pot sa lucrez cu porturile seriale daca se poate cat mai generalizat.(win si linux).
|
Posted 06 June 2002 - 12:24

Iti pot spune cum se procedeaza pe Windows.
Foloseste functia win32 API CreateFile( ) iar la numele fisierului deschis da numele portului care te intereseaza, de ex.: "COM2" dupa care foloseste functiile win32 API ReadFile( ) si WriteFile( ) pentru a citi respectiv scrie date la port. Nu uite sa folosesti CloseHandle( ) pentru a inchide portul. |
Posted 06 June 2002 - 12:57

Cred ca si in linux e acelasi lucru, doar functiile de API difera (evident). In principiu, daca nu vrei niste chestii specifice, poti folosi portul serial ca pe un fisier oarecare.
Daca vrei un control mai bun - sa specifici parametrii de comunicatie (baud rate, flow control, parity, stop bits) folosesti in Windows SetCommState, respectiv GetCommState. Pentru mai multe detalii (si crede-ma ca sunt MULTE), vezi ca in MSDN e un articol destul de bun intitulat "Serial Communications in Win32". Daca nu ai MSDN-ul intalat, il poti accesa pe web (msdn.microsoft.com/library). Daca ai vreo nelamurire specifica, intreaba, ca mi-am batut si eu destul capul incercand sa fac o imprimanta seriala sa mearga pe un handheld cu WinCE :-) Succes. |
Posted 06 June 2002 - 18:41

1sn. nu am incercat inca dar sper sa mearga...
ai reusit pana la urma sa faci imprimanta sda mearga?? |
Posted 07 June 2002 - 09:56

Am reusit pana la urma, ca altfel ma **** clientul. :-) Deja ajunsesem in situatia in care alergam dupa un aparat de masura, sa masor curentul pe pinii serialei. :-(
Anyway, tu ce vrei sa faci cu seriala pana la urma? ;-) |
Posted 07 June 2002 - 21:10

deocamdata prea mare lucru nu fac ma chinui sa invat si eu cate ceva (macar atata lucru sa fac :-) )
|
Posted 08 June 2002 - 23:20

Quote Originally posted by Katzelu Ia tata carte de programare in pe socketuri in C++ si gasesti tot ce vrea muschiuletzu tau acolo ! te sfatuiesc sincer sa nu mai faci pe desteptuil. Si, AFAIK, socket-uri se refera la retele si nu la porturi seriale. |
Posted 09 June 2002 - 09:38

mda cam asa sta treaba oricum am gasit ce imi trebuia, si va recomand si voua:
http://www.ibiblio.o...ogramming-HOWTO :cya: |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users