Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

„Copiii Soarelui”: parinte revoltat, cer ajutorul celor in situatia mea

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
55 replies to this topic

#37
Sylvestru

Sylvestru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,068
  • Înscris: 20.02.2008

 Free-Your-Mind, on 3rd September 2009, 15:38, said:

Da, da... Stapanul mintii tale... Tu faci lucruri fara sa fii constient de ce le faci. Ai nevoi si nu esti constient de unde le ai... si tu esti stapanul mintii tale. Saracul Buddha, cum n-a trait el in acelasi timp cu tine sa-l lamuresti cum stau lucrurile :)

Nu fac lucruri de care nu sunt constient. OK, diger mancarea fara sa fiu constient, inima-mi bate fara sa fiu constient, expir fara sa fiu constient, etc. Dar de cand se califica astea ca "a face lucruri"?

Buddha o fi fost un mare om. Nu stiu si nu ma intereseaza. De ce am senzatia ca voi serviti doar bull-shit la mana a treia, a patra si a saptes'patra si, in fapt, nu stiti nimic despre Buddah?

#38
Free-Your-Mind

Free-Your-Mind

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 15.07.2008

 Sylvestru, on 3rd September 2009, 15:50, said:

Buddha o fi fost un mare om. Nu stiu si nu ma intereseaza. De ce am senzatia ca voi serviti doar bull-shit la mana a treia, a patra si a saptes'patra si, in fapt, nu stiti nimic despre Buddah?

Nu stiu de ce ai senzatia asta. Mai ales ca nu ai practicat nimic cu noi, ci doar iti imaginezi... Din ceea ce vorbesti nu-mi pari a fi realizat niciodata o introspectie macar, d-apoi o meditatie pe ceea ce esti, cine esti, de ce te manifesti astfel, etc... De fapt, de ce te bagi intr-o discutie care nu te intereseaza? Ne acuzi ca noi nu stim nimic despre Buddha... eu iti raspunsesem cu referire la el din nimicul pe care il stiu, crezand ca macar vei avea curiozitatea sa te informezi (daca nu sa si testezi putin) inainte de a vorbi.

Dar sa nu ne abatem de la subiect, mai ales cand nu vorbim la concret si transformam discutia intr-o polemica in 2. Daca ego-ul tau simte nevoia sa aiba neaparat ultimul cuvant pe tema asta, nici o problema.

#39
brigid

brigid

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 01.05.2008
Sylvestru, am facut nu unul, ci mai multe cursuri la Dumbrava de Sus. Am locuit acolo o vreme si da, am muncit si pamantul, am muls si capre, am fost la fan si am spart si nuci iarna. Pentru ca am considerat ca este bine pentru mine sa pot sa fac orice, fara sa ma opresc in orgolii sau proiectii despre "cine sunt eu si cine nu pot fi eu".

Am stat si trei ani in Olanda (inca sunt acolo, ma pregatesc sa revin in tara) si crede-ma ca nu m-am dat inapoi de la.... hmm, plante. Dar nu as indrazni niciodata sa fac o comparatie intre ceea ce traiesti intr-o sala de meditatie cu ceea ce experimentezi cu ierburi si ciuperci. Nu sufera comparatie in primul rand pentru ca intr-un caz vorbim despre o experienta volitiva si o manuire constienta a fiintei, iar in al doilea caz despre o combinatie care, pana la urma, este de natura chimica si produce niste efecte unde nu iti aduci contributia in mod direct decat ducand la buze tigara, eventual. Iti recomand Terence McKenna, studiaza si intelege.

A propos, daca spui ca esti stapanul mintii tale, incearca sa te focalizezi pe respiratia ta... de exemplu in zona narilor. Stai acolo cu mintea si nu te defocaliza nici daca pica cerul pe tine. Daca trec mai mult de 3-5 secunde si nu te-ai gandit la altceva, nu ti-ai pierdut focalizarea si nu a interferat nimic (imagine, gand, impuls, etc) cu procesul in mijlocul caruia te gasesti, atunci poti sa incepi sa spui ca ai un oarecare control asupra mintii tale. Dar pana la a fi stapanul ei... eheeei, cale lunga! Sa fii propriul stapan inseamna sa actionezi, nu sa reactionezi... si cati pot afirma asta despre ei?

Revenind acum la titlul topicului, sfatuiesc pe oricine sa isi asume responsabilitatea de a mai gandi si singur. Eu nu m-as aventura nici macar despre Bivolaru sa fac niste afirmatii fara sa il fi cunoscut, si pot sa zic ca nu imi este un personaj simpatic... insa de la atitudinea mea personala fata de el si pana la concluzii transante despre cine este el si ce face, este o distanta mare. Asa ca recomand parintelui disperat sa mearga frumusel la Dumbrava, sa vada ca oamenii aia sunt de bun simt, isi vad de treaba, mediteaza, muncesc, se bucura, iubesc si traiesc ca tot omu'. Nu spala nimeni creiere (a propos, cei care folosesc terminologii de-astea, se mai si intreaba ce inseamna sau doar preiau expresii fara sa le mai si digere?), nu sunt sectanti si nu au ritualuri ciudate. Sunt oameni cat se poate de normali care au doar ceva mai mult respect pentru sine si pentru Viata in general decat au marea majoritate a oamenilor. Sa stai in spatele unor taste si sa arunci cu vorbe fara sa stii despre ce vorbesti, este foarte usor. Du-te si traieste, experimenteaza pe pielea ta si apoi concluzioneaza. Macar din respect fata de tine!

Despre experienta mea acolo pot spune ca a fost cel mai greu lucru pe care l-am facut vreodata; cine nu intelege de ce, sa mediteze 11 ore/zi timp de 10 zile, nemiscat, sa stea sa se confrunte cu toti demonii interiori fara sa clipeasca si va intelege. Acolo este locul in care esti singur cu tine, nu mai absolut nici o scapare in lucruri exterioare tie, nu mai ai cum sa te complaci, nu iti mai plange nimeni de mila si esti singurul tau martor. Singur cu tine si cu prostiile pe care le-ai acumulat intr-o viata de om, caci strangem destule, slava domnului! Apar momente cand simti ca pur si simplu o sa mori acolo de durere si groaza, dar strangi din dinti sa rezisti sau te abandonezi si vezi ca a fost doar un prag, o limita dincolo de care se intinde nesfarsirea. A fost categoric cel mai greu lucru facut vreodata, insa si cel mai bun lucru pe care l-am facut vreodata pentru mine. Oicine ar fi Adi, oricate lucruri nu le-as fi inteles sau cu care nu as fi fost de acord (acolo sunt oameni, nu dumnezei.... si cat timp esti incarnat, faci greseli, inveti si evoluezi), efectele minunate ale meditatiei si ale traiului sanatos si echilibrat nu au cum sa nu se faca simtite. Iar daca meditezi corect, fara sa-ti furi singur caciula (caci daca te gandesti la fetele din Playboy sau numeri oi imaginare, nu ai pacalit pe nimeni altcineva decat pe tine!), este absolut i m p o s i b i l sa nu devii alt om. Mai constient, mai bun, mai atent, mai linistit. Acolo inveti un lucru si il inveti temeinic: linistea interioara. Iar pe aia nu ti-o poate fura nimeni!

Inca ceva: nu mai cautati in exterior tapi ispasitori pentru consecintele propriilor alegeri. Fiecare este responsabil pentru viata sa!

#40
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005

 Sylvestru, on 3rd September 2009, 14:50, said:

Nu fac lucruri de care nu sunt constient.
...

Asta e buna de mantra absoluta a ignorantului. De unde naiba sa stii ca (=sa fii constient ca) faci  sau nu faci un lucru de care nu esti constient?

Cand l-ai gandit si scris ai fost constient de absurditatea acestui de enunt?

Edited by blimpyway, 19 October 2009 - 06:54.


#41
ssangha

ssangha

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.10.2009
daaa!
am citit si m-am minunat!
Acesti "parinti disperati" isi aduc aminte de greselile lor....? probabi ca nu! Acum isi plang atasamentele pe forumuri! Cu siguranta ca ei cunosc foarte bine acel loc.... au practicat cat timp le-a convenit si le-a fost bine... si la primul obstacol considerat de ei "un deazstru" au ridict bolovanul si.... mizerii au iesit prin toti porii!
Cum spuneam, acesti "parinti disperati"isi aduc aminte de greselile lor.... daca acesti copii, prin aceasta tehnica , reusesc sa opreasca efectele acestor greseli ce se transmit generatiilor urmatoare?? Sa urmareasca acesti parinti cat de sanatosi fizic , psihic si moral au fost si sunt in continuare! Sa isi aminteasca cum s-au comportat cu sotul/sotia , in situatii de criza.... au trecut din barbat in barbat su din femeie in femeie, chiar stricand caminul altora , care  in continuare le-au provocat dezamagiri ( de acelas fel de altfel ), dezamagiri din care nu au invatat nimic, doar au reactionat cu negativitati de tot felul.... ce acum se rasfrang asupra corpului lor!
frica de a pierde un copil de sub controlul "parintesc" ,atasamentul lor, ii face acum sa sufere si sufera...pana ce in corp apar probleme la sani , pusee de tensiune la femei si prostata la barbati! Mai bine ar fi sa mediteze... sa lase copii sa ii absolve de efectele gandirii lor! probabil ca acesti copii nu sunt tocmai minori asa ca...sunt liberi si stapani pe faptele lor! cred ca sunt niste fiinte puternice! nu oricine poate sa se retraga si sa mearga pe o cale sprituala, alta decat cea ortodoxa, ce ii face pe multi sa stea ascunsi sub poalele "parintelui"...nu vreau sa mai detaliez!
sper ca parinti disperati au inteles din ce am scris eu aici... si cei ce urmaresc aceste forumuri asemenea!

#42
caroline_hi

caroline_hi

    One moon shows in every pool, in every pool the one moon.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,813
  • Înscris: 04.12.2007
Pe mine ma distreaza afirmatia: Sunt stapanul mintii mele sau Vreau sa fiu stapanul mintii mele. Cine este, cine vrea? Esti tu un ceva diferit de mintea ta (ca doar asa poti fi stapanul ei)? Da? Ce?
Altfel e absurd: eu vreau sa fiu stapanul meu. Nu pot fi stapanul tau decat daca eu sunt ceva diferit de mine.
Aici e nevoie de atentie ca, practic, sa nu te invarti in cerc, mintea sa vrea sa fie stapanul mintii. Si de ce nu ai fi tu mintea?

#43
eu_unul

eu_unul

    mason lvl 78

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,337
  • Înscris: 20.05.2008

 caroline_hi, on 29th October 2009, 11:00, said:

Pe mine ma distreaza afirmatia: Sunt stapanul mintii mele sau Vreau sa fiu stapanul mintii mele. Cine este, cine vrea? Esti tu un ceva diferit de mintea ta (ca doar asa poti fi stapanul ei)? Da? Ce?
Altfel e absurd: eu vreau sa fiu stapanul meu. Nu pot fi stapanul tau decat daca eu sunt ceva diferit de mine.
Aici e nevoie de atentie ca, practic, sa nu te invarti in cerc, mintea sa vrea sa fie stapanul mintii.


Caroline, "eu sunt propriul stapan" e o simpla afirmatie reflexiva. Asa sunt construite aceste afirmatii. Nu trebuie privita o asemenea afirmatie ca o lupta intre doua entitati, sau ca o relatie de subordonare a doua entitati ci doar delimitarea sinelui de ceilalti. Nu e vorba  ca "eu" sa fiu diferit de "mine" ci doar de modul in care "eu" ma raportez la propria  persoana.


Quote

Si de ce nu ai fi tu mintea?
Eu sunt mintea, dar nu numai ci si trupul.

#44
caroline_hi

caroline_hi

    One moon shows in every pool, in every pool the one moon.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,813
  • Înscris: 04.12.2007

 eu_unul, on 29th October 2009, 11:24, said:

Caroline, "eu sunt propriul stapan" e o simpla afirmatie reflexiva. Asa sunt construite aceste afirmatii. Nu trebuie privita o asemenea afirmatie ca o lupta intre doua entitati, sau ca o relatie de subordonare a doua entitati ci doar delimitarea sinelui de ceilalti. Nu e vorba  ca "eu" sa fiu diferit de "mine" ci doar de modul in care "eu" ma raportez la propria  persoana.
Un raport se face intre 2 elemente (cel putin)  distincte, ca altfel raportul nu isi are sensul.
Daca eu ma raportez la mine, inseamna ca eu m-am separat de mine. Atunci se cere o definire a lui "eu" si al lui "mine". Daca ambele se refera la minte, de fapt, si nu sunt 2 entitati, ci doar una, constructia tot e absurda, nu isi are sensul. Un animal nu isi pune problema binelui/raului, pentru ca, pentru el, binele si raul nu exista. Lucrurile se intampla si el reactioneaza la ele, fara sa le delimiteze asa cum facem noi. Analogic, problema controlului nu se pune decat daca exista 2 variante: a avea control sau a nu avea control. Inseamna ca eu pot sa am sau sa nu am control. Daca am control, am control asupra ceva. Daca nu am control, ceva are control asupra mea. Astfel, "eu am control asupra mintii mele" e absurd. Tu ai control asupra mintii tale, dar mintea nu e tot "tu"? "Tu" ai control asupra lui "tu"?

Si apoi, controlul nu e apanajul mintii? Deci cel care vrea control nu e tot mintea? N-ai sa vezi o planta uscandu-se pentru ca nu are control, dar ai sa vezi un om distrus cand iluzia controlului dispare. Nu vei avea niciodata control asupra mintii pentru ca cel care vrea e tot mintea, e o parte a ei. Insasi dorinta de control e un mecanism al ei. Cu ce e mai bun un mecanism decat altul in situatia asta? Bun. Mecanismul "vreau sa am control asupra mintii mele" poate inlocui alte mecanisme ca a-ti exterioriza emotiile, a nu avea rabdare, dar tot acolo esti. E ca jocul de sah. Unele mecanisme sunt mai puternice ca altele, asa ca incerci sa scoti din joc pe altele, dar tu nu faci decat sa inlocuiesti, tu nu poti atinge mintea, adica regulile dupa care se joaca jocul. Alea raman, indiferent de cum muti tu piesele, tu oricum muti dupa regulile jocului.
Si de aici se pot explica multe.

Edited by caroline_hi, 29 October 2009 - 12:37.


#45
eu_unul

eu_unul

    mason lvl 78

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,337
  • Înscris: 20.05.2008
Caroline, asa cum am mai zis, e doar o expresie. Asta e modul in care facem afirmatii reflexive.

De exemplu "ma duc sa ma tund" nu inseamna ca eu ma voi tunde pe mine ci ca eu ma voi lasa tuns de frizer.

#46
caroline_hi

caroline_hi

    One moon shows in every pool, in every pool the one moon.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,813
  • Înscris: 04.12.2007
De acord.
Chestia e ca unii le iau in serios.

#47
to_the_touch

to_the_touch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 24.04.2009

 caroline_hi, on 29th October 2009, 11:00, said:

Pe mine ma distreaza afirmatia: Sunt stapanul mintii mele sau Vreau sa fiu stapanul mintii mele. Cine este, cine vrea? Esti tu un ceva diferit de mintea ta (ca doar asa poti fi stapanul ei)? Da? Ce?
Altfel e absurd: eu vreau sa fiu stapanul meu. Nu pot fi stapanul tau decat daca eu sunt ceva diferit de mine.


Ce ii asa distractiv?

E doar o zicala ca multe altele :D .E un fel de a spune, nimic mai mult.
Azi m-am certat cu profa. Ma tot chinuiam sa inteleg o alta zicala, si anume, mi-a spus asa: „Iti iei nasul la purtare”, :angry:cum dreq sa iti IEI nasul la purtare?!  :huh:    E absurd si asa, nu? :D

„Esti stapinul tau”, in sensul ca poti face tot ce vrei, adica vrei faci, vrei nu. Fiecare alege pentru sine, de ex., sa mearga la doctor si sa fie tratat de o anumita boala sau sa nu se adreseze doctorului, chiar cu riscul de a muri. „Tu decizi”,asta ar fi "traducerea" :D . (in opinia mea, desigur).

(...)

Daca nu eu as fi mintea mea atunci cine?  :w00t: , (pura curiozitate)


Oricum iti multumesc,Caroline,  pentru ca am inteles ceva anume ce mi-a tot dat batai de cap un timp, acuma m-am lamurit. :) (nu, nu spun despre ce e vorba, sigur :D )



 eu_unul, on 29th October 2009, 11:24, said:

Caroline, "eu sunt propriul stapan" e o simpla afirmatie reflexiva. Asa sunt construite aceste afirmatii. Nu trebuie privita o asemenea afirmatie ca o lupta intre doua entitati, sau ca o relatie de subordonare a doua entitati ci doar delimitarea sinelui de ceilalti. Nu e vorba  ca "eu" sa fiu diferit de "mine" ci doar de modul in care "eu" ma raportez la propria  persoana.


Eu sunt mintea, dar nu numai ci si trupul.



Cam sint de acord cu ceea ce ai scris tu...

#48
karuna

karuna

    landeza zburatoare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,204
  • Înscris: 07.08.2009

 caroline_hi, on 29th October 2009, 11:00, said:

Pe mine ma distreaza afirmatia: Sunt stapanul mintii mele sau Vreau sa fiu stapanul mintii mele. Cine este, cine vrea? Esti tu un ceva diferit de mintea ta (ca doar asa poti fi stapanul ei)? Da? Ce?
Altfel e absurd: eu vreau sa fiu stapanul meu. Nu pot fi stapanul tau decat daca eu sunt ceva diferit de mine.
Aici e nevoie de atentie ca, practic, sa nu te invarti in cerc, mintea sa vrea sa fie stapanul mintii. Si de ce nu ai fi tu mintea?

Atunci cand cineva se simte intoxicat cu stereotipuri preluate mecanic de la altii, adica atunci cand de fapt numai prin conditionarile educatiei si nu prin experientele personale isi manifesta comportamentul, se ajunge si la declaratii revolutionare de genul acesta. Eu zic ca nu-i rau, ca abia poate doar in felul asta mintea poate sa lucreze cu adevarat, desi poate ca ajung sa reinveteze gaura de la macaroana, nu-i rau ca macar inteleg cu adevarat cum se face.

#49
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

 eu_unul, on 29th October 2009, 12:45, said:

Caroline, asa cum am mai zis, e doar o expresie. Asta e modul in care facem afirmatii reflexive.

De exemplu "ma duc sa ma tund" nu inseamna ca eu ma voi tunde pe mine ci ca eu ma voi lasa tuns de frizer.
Si totusi, cu referinta si la postul lui Caroline (Welcome back ... fiica ratacitoare  :)  ), intrebarea care se pune aici este ... cine-i frizerul?!

#50
misery_helga

misery_helga

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 30.05.2009

 caroline_hi, on 29th October 2009, 12:34, said:

E ca jocul de sah. Unele mecanisme sunt mai puternice ca altele, asa ca incerci sa scoti din joc pe altele, dar tu nu faci decat sa inlocuiesti, tu nu poti atinge mintea, adica regulile dupa care se joaca jocul. Alea raman, indiferent de cum muti tu piesele, tu oricum muti dupa regulile jocului.
Si de aici se pot explica multe.

Are vreo importanta daca in loc de a muta pionul, sacrific nebunul ? Am liberul arbitru de a "limpezi" tabla de sah ? ;)

#51
me_raul

me_raul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 05.01.2007

 misery_helga, on 29th October 2009, 19:42, said:

Are vreo importanta daca in loc de a muta pionul, sacrific nebunul ? Am liberul arbitru de a "limpezi" tabla de sah ? ;)
De sacrificat tot sacrifici ceva, tu nu faci decat sa schimbi ordinea in care pierzi piesele. Are vreo importanta ordinea asta? Poate doar sa mentina iluzii.
Tu nu esti jucator, ci esti cel 'jucat'. Vezi cum arata tabla de sah din aceasta perspectiva. :)

Edited by me_raul, 30 October 2009 - 09:32.


#52
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007
Cine ofera ajutor unui necajit si crede ca poate fara ajutor "dinafara" e un impostor, depaseste puterile [pe care le are]. Ca nu poate decat sa faca o regula generala e altceva, ala nu-i ajutor, e crearea unui cadru. Si oamenii comenteaza...

Edited by sorin2007, 31 October 2009 - 20:23.


#53
geedukri

geedukri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 09.09.2008

 caroline_hi, on 29th October 2009, 13:34, said:

dar mintea nu e tot "tu"? "Tu" ai control asupra lui "tu"?

Mintea e un soft care functioneaza asa cum a fost programata dupa reguli precise, supusa influentelor de tot felul,  are input-uri si output-uri.
Crezi ca fiintarea ta se rezuma la atat?
Esti softul ,hardul sau programatorul?

#54
caroline_hi

caroline_hi

    One moon shows in every pool, in every pool the one moon.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,813
  • Înscris: 04.12.2007

 geedukri, on 2nd November 2009, 19:33, said:

Esti softul ,hardul sau programatorul?
Sunt tot. De aceea nu se poate pune problema controlului pentru ca nu e corect spus.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate