Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Buton interfon interior

Program oprire update windows

Accident si amiabila online

Motorola g54 vs motorola edge 30
 Nu pot trimite SMS-uri

HDD-ul nu mai este recunoscut dup...

Ati ramas vreodata blocat in lift...

Expoziția Brancusi - Timisoa...
 Anvelope multisezon

[Word][Excel] Listare etichete

Forgotten Love - Vraciul(remake)2...

Alegere tinci alb
 pdfGear - utilitar gratuit PDF

Cost pe an firma srl magazin onli...

Raspberry Pi 5

Recomandare tel Android cu eSim

Romanii din Borsa plecati in Italia

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

Pengoon

Pengoon

Ударник

• Grup: Senior Members
nu vin (asa des) ca-i departe si adesea scump. io daca plec la 7 dimineata din casa, la 2 la pranz is la Timisoara. pe vremuri, cand carpaitair mai zbura direct din Frankfurt era si mai repede. asta cu fus orar cu tot. la intoarcere ieseam la 8 dimineata din apartament in Timisoara si la 11:45 ora locala eram in casa, daca prindeam trenul din aeroport daca se miscau rapid aia cu descarcatu' avionului.
din america esti pe drum o zi. amu' 10 ani mai mergeam si io ca bou cu autobuzul. dura cam tot o zi. apai nici io n-aveam chef de-un drum din ala prea des.

Edited by Pengoon, 18 December 2009 - 15:32.

Ivanna

Ivanna

Active Member

• Grup: Members

Vizualizare mesajduculeana, pe 18th December 2009, 13:19, a scris:

Da' ce, am zis eu ca e vreo problema? Pur si simplu am zis ca nu pot sa-i inteleg cum prefera sa penduleze intre doua tari, din moment ce au plecat acolo pentru o viata mai buna. Atunci ce mai cauta aici? Pentru ce isi fac aici case cand nu apuca sa stea in ele, din moment ce ei au plecat la munca in strainatate de ani buni? De ce nu isi fac acolo casele respective, daca tot e asa bine si daca au plecat din Romania de "prea mult bine"?
Sincer, eu n-as putea sa traiesc asa, intre doua lumi, toata ziua pe drumuri, adica plec de acasa ca sa scap de griji, dar imi place sadomasochismul si ma reintorc de unde am plecat?
Uita-te de exemplu la cei peste 200000 de romani stabiliti in SUA, ei de ce au plecat definitiv si nu au mai revenit? De ce nu fac si ei naveta intre doua tari? Simplu: pentru ca le merge bine acolo unde sunt si fiindca si-au dorit statornicie.
Pfoai da ce repede raspunzi... :P

Hai mai Ducu, sunt sigura ca stii si tu de ce aia din America nu se mai intorc/nu fac naveta ;) Daca totusi n-ai nici o idee, iti dau eu cateva:

-o plecare in SUA la munca nu se face de pe azi pe maine, necesita timp; trebe viza, n-ai drept de munca etc. nu se compara cu usurinta cu care pleci in Italia/Spanie/etc
-biletu de avion e vreo 700 $, pe cand un bilet pe teritoriu Europei e sub 350$
-in SUA te integrezi ca si imigrant usor, in Europa NU
-in SUA nu e greu sa-ti cumperi o casa, in Europa DA
-cei ce pleaca la munca in SUA sunt de obicei tineri, evetual fara familie(deci sanse mari sa rmana acolo in continuare); majoritatea celor ce merg in Europa la munca au deja o familie=>copii deci mai simplu sa plece unu/doi membri din familie care sa trimita bani acasa.
-In orice tara civilizata ai lucra si cam orice slujba aia avea, nu-ti permiti sa-ti construiesti o casa(ori cumperi una, ori stai in chirie), pe cand in Romania iti permiti. Da, multi din cei ce pleaca la munca pentru asta traiesc, cu gandul la o casa contruita de ei(asta e conceptia la noi).

Hai ca mi-e lene sa mai scriu :) In esenta compari doua lucruri total diferite.

Edited by Ivanna, 18 December 2009 - 20:32.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate