Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Fundeni - Inspirat de Casa Pasiva

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#55
kahn_2

kahn_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,948
  • Înscris: 12.01.2007
@sbarsanescu, interesant ce spui (ca de obicei, in posturile tale).
Intrucat sunt, de mult timp, preocupat de subiectul alcatuirilor de terase si caut in permanenta solutii noi, da-mi voie sa intervin cu cateva comentarii - in speranta ca ma poti ajuta (din experienta ta) cu niste clarificari.

1. Terasele inversate au principalul scop de a proteja hidroizolatia fata de variatiile de temperatura (care, in timp, ii altereaza proprietatile): hidroizolatia, aflata in contact direct cu placa de deasupra spatiilor locuite si protejata de polistirenul de deasupra, ramane practic la o temperatura constanta, aproximativ egala cu cea din interiorul constructiei - ceea ce asigura o durabilitate mult mai mare a membranei.
In conditiile astea, ce avantaje suplimentare consideri ca aduce sistemul Duo? Dupa logica mea - si te rog sa ma contrazici daca gresesc - interpunerea unui strat de polistiren intre placa si hidroizolatie nu face decat sa intrerupa acel schimb de caldura cu interiorul, care ar mentine membrana la o temperatura constanta.

2. Membranele lichide sunt extrem de tentante, pentru ca elimina imbinarile de la membranele clasice (acolo unde, de obicei, apar defecte de executie) si formeaza o cuva continua. In teorie, sunt o solutie perfecta. In practica, insa, procedeul de aplicare mi se pare foarte dificil si lasa loc unor posibile greseli ascunse (deci, cu atat mai grave) de executie.
Eu, de exemplu, am studiat, o vreme, o membrana lichida poliuretanica (ultima generatie, foarte promitatoare, de membrane lichide) de la Kemper. Iata cum trebuie ea aplicata corect: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ze-p9XnUcuE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
In legatura cu Aquafin, nu am gasit decat clipul asta: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9Wg_NAdof2s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
In prospect, insa, e o specificatie care nu prea imi suna bine (pag.2, method of application): "datorita posibilitatii aparitiei de crapaturi, evitati aplicarea in grosime mai mare de 2kg/mp (=1mm grosime a peliculei) la un strat, pentru ... a preveni aparitia crapaturilor" (sic :)).
Ei, aici vad eu adevarata problema in folosirea solutiilor noi - gasirea, la noi, a unor aplicatori calificati, care sa faca treaba ca la carte, in conditiile unor tolerante atat de mici (pentru ca, banuiesc, nici sa dai un strat de 0,5 mm nu e corect)! Daca ai o astfel de echipa, te rog sa mi-o recomanzi si mie.

In legatura cu armarea sau ne-armarea acestor membrane lichide, parerile sunt impartite (intre producatori). Cred, totusi, ca in conditiile noastre de seismicitate, o membrana armata are sanse sa preia mai bine fisurile.

Ar mai fi o problema cu gasirea produsului potrivit. Sunt diferiti producatori de membrane lichide (pe unii i-ai enumerat si tu), fiecare cu propriile compozitii, modalitati de aplicare si preturi. De exemplu, tu spui ca sistemul Aquafin costa mai putin decat o membrana bituminoasa, in timp ce eu am "obtinut", de la reprezentantul Kemper in Ro, un pret de... 60Euro/mp pentru sistemul Kemperol 2k-Pur!
Totusi, Kemper isi vinde bine produsul in lume, desi produsele concurente ale Mapei sau Sika sunt cam la jumatate de pret. Si, atunci, sunt aceste produse concurente la fel de calitative? Daca nu, unde sunt "hibele" lor, pe care producatorii nu ni le spun?

3. Depinde de pozitia in alcatuire. Daca e terasa inversata, evident XPS, pentru ca nu retine si este afectat de apa. Sub hidroizolatie, insa, trebuie avut in vedere ca XPS are variatii semnificative din dilatare/contractie, in timp ce EPS, aproape deloc.

4. Corect. Pentru marginea aticurilor nu recomand, insa, cele din pvc, pentru ca, unde le-am folosit, am avut probleme cu dupa cativa ani - se desprinde hidroizolatia de gulerul din pvc si se infiltreaza apa pe acolo. De un timp, lucrez cu din astea: http://www.austrodac...orizontale.html (mai sunt si alte firme cu produse similare), pentru ca asigura o lipire mult mai fiabila.

5. Da

6. Sigur!

Edited by kahn_2, 20 April 2012 - 16:04.


#56
sbarsanescu

sbarsanescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 11.07.2006
Multumesc pentru aprecieri - a se nota ca perspectiva mea e de beneficiar (experienta e limitata la cateva terase disecate - la servici, la prieteni, discutii si prezentari ale potentialilor furnizori.

Mai jos, sunt parerile mele referitor la cele 4 puncte unde am avut discutia:

1. Intr-adevar, inversatele protejeaza hidoizolatia cu pretul infiltrarii apei prin stratul de termoizolatie (caracteristica constructiva). Ca atare, atat pe parcursul ploilor reci (de toamna) cat si pe parcursul etapei de difuzie/evaporare a apei (dupa ploaie) terasa pierde caldura prin apa care intra in contact cu hidro (care, la randul ei e in contact cu placa) - sau prin evaporare. Asa incat, cu toate ca o inversata are aceasi rezistenta termica in stare uscata (stare nominala) rezistenta ei e variabila fct de multi factori, in timpul ploii si apoi. Se mai ia in calcul si ce procent din apa ploii se scurge prin stratul primar vs hidroizolatie.

In plus, terasa inversata are o mare problema la locuintele individuale: daca nu vrei scurgeri pe la marginea aticului (si nici unul din noi nu vrea :) ) atunci singura solutie e sa faci scurgerea prin placa (deci pe tavanul camerei de jos). Desigur, se poate masca scurgerea, insa cu o terasa duo, nu mai e nevoie :)

Duo nu are straturi egale de termo. Asa cum bine ai spus, rolul celui de-al 2-lea strat e protectia hidro; ca atare, un strat chiar de 2cm de XPS face o treaba buna.

2. Legat de uretani, am o parere excelenta. Cu toate astea, prefer un compus bazat pe ciment pe o placa din ciment. Mi se pare mai mare sansa sa fie stabili. Chiar si asa, uretanii sunt "overkill" pentru o terasa inversata sau duo... sunt specificati pt trafic direct si expunere UV, iti dai seama ca si protejati rezista cat casa sau mai mult?

Legat de problemele de aplicare, te rog sa ma crezi ca sunt mai mult teoretice decat practice... am avut 3 aplicatori, dotati cu innalta tehnologie - un mixer, 3 bidinele, o "targa de mortar" si o galeata. Cu exceptia faptului ca targa, galeata si bidinelele au devenit inutilizabile dupa 3 maini, alte probleme nu am avut.

DPV aplicare, lucrurile sunt relativ simple: cu toate ca s-ar putea aplica si cu fierul de glet, am renuntat, pt ca rezulta un strat prea gros. Grosimea stratului aplicat cu bidineaua e de cca 1mm (simplu de calculat - stiu suprafata si consumul...). Am dat atatea straturi pana am ajuns la consumul recomandat.

O singura problema am intampinat: temperatura - la 4-6 ore de la aplicare, podeaua devine literalmente fierbinte. Ca atare, urmatorul strat se poate aplica numai a 2-a zi, dimineata devreme.

Per total, am ajuns la cca 4kg/mp, ceea ce inseamna 340kg in cazul meu (3200Ron). O fi mult? Nu mi s-a parut, manopera fiind 400Ron (3600 cu totul). Membrane bituminoase se aplica la mai mult decat atat in 2 straturi.

Am ajuns la Schomburg - Aquafin - din considerente de firma ( e specializata pe solutii de hidroizolare si aditivi). Sa fiu sincer, preferam Sika... insa pretul si disponibilitatea produsului m-au facut sa merg cu aquafin. Fata de solutia uretanica de care vorbesti, este cu totul alta clasa de izolatie - in opinia mea, uretanii sunt solutia corecta pt cladiri metalice (parca vorbeau de Empire State - ala e metalic) pe cand la cladiri din beton, eu unul as prefera ceva cimentos... desigur, si din cauza pretului. Dupa cum stii insa, sunt aquaparcuri, piscine, terase in zone cu inghet si care au fost izolate cu membrane cimentoase cu peste 10-15 ani in urma, fara probleme. Solutia uretanica e de top, insa intre membrane termosudate si cele continui, as merge oricand pe o continua, indiferent de tehnologie.


3. Da-mi voie ma indoiesc. Primordiala (cred eu) e rezistenta la compresiune. Nu stiu de coeficienti atat de diferiti de dilatatie - poate ai exemple? Cu atat mai mult cu cat fiind materiale moi, au module de elasticitate atat de mici, incat fortele generate de dilatari/contractii sunt usor de preluat de elementele in contact.

4. Flansele pe care le dai in link sunt numai pt membrane bituminoase cumva? Oricum ar fi, cred ca amandoi stim ca best practice e sa se evite scurgerile la imbinari in favoarea unei scurgeri in camp...

O zi excelenta va doresc.

Edited by sbarsanescu, 22 April 2012 - 19:35.


#57
kahn_2

kahn_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,948
  • Înscris: 12.01.2007
Multumesc pentru raspunsul detaliat! Tocmai punctul tau de vedere ca beneficiar e pretios, pentru ca o experienta directa este mai buna, uneori, decat orice teorie.

1. Ai dreptate, nu am avut in vedere exact aspectul cel mai criticat la terasele inverse - puntile termice pe care le poate face apa prin rosturile polistirenului. Intr-adevar, sistemul Duo elimina acest inconvenient. Pe de alta parte, in acest sistem, protectia hidroizolatiei (realizata cu polistirenul de deasupra) e mai mult mecanica si mai putin termica decat in cazul terasei inverse. Dar, oricum, probabil ceva mai mult decat la terasa clasica.

Nu am inteles partea cu scurgerile, ce anume nu mai e nevoie sa faci in cazul sistemului Duo... Vrei sa spui ca te "plimbi" orizontal cu teava - de la gura de scurgere pana langa peretele pe care vrei sa cobori - pe deasupra placii, prin stratul de polistiren? Nu stiu daca asta e neaparat mai bine, decat pe la interior.

2. Ma bucur sa aud ca, in practica, aplicarea nu e chiar atat de dificila pe cat pare - imi da curaj sa reconsider membranele lichide.
Totusi, echipa era specializata - cu training de la producator/importator - sau una "adaptata" din mers? Ca, totusi, mai sunt unele detalii sensibile, unde lucrurile pot sa mearga prost, daca nu sunt cunoscute si executate cum trebuie (de exemplu, plinta care face racordul intre placa si atic)

3. Exista si EPS cu rezistenta la compresiune arhisuficienta, mai ales pentru o terasa pietonala. Diferenta este ca XPS are celula inchisa, in timp ce EPS are celula deschisa. Asta face ca XPS sa se dilate semnificativ, in timp ce la EPS dilatatia e practic nula. Asta il face sa nu fie recomandabil ca suport pentru hidroizolatiile aplicate direct pe polistiren (sau doar prin intermediul unei folii), fara sapa. Daca se face sapa armata, problema nu mai exista. Din acelasi motiv, la care se adauga faptul ca (spre deosebire de EPS) nu este permeabil la vapori, XPS-ul nu este recomandat pentru fatade (termosistem).

4. Alea, da, sunt pentru membrane bituminoase. Dar cred ca si o membrana lichida ca a ta adera mai bine pe bitum decat pe pvc, trebuie cercetat. Exista si de camp, nu numai de colt.
Scurgeri de colt se folosesc numai atunci cand, dintr-un motiv sau din altul, vrei sa iesi cu pluviala prin atic, la exterior - adica intr-un burlan vizibil.
Altfel, intr-adevar, gurile se monteaza in camp, la min. 50cm distanta de atic (iar, apoi, coloanele se duc langa perete pe la interior, pe sub placa - in plafonul fals).

Edited by kahn_2, 22 April 2012 - 21:36.


#58
sbarsanescu

sbarsanescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 11.07.2006

View Postkahn_2, on 22nd April 2012, 22:19, said:

1. Ai dreptate, nu am avut in vedere exact aspectul cel mai criticat la terasele inverse - puntile termice pe care le poate face apa prin rosturile polistirenului. Intr-adevar, sistemul Duo elimina acest inconvenient. Pe de alta parte, in acest sistem, protectia hidroizolatiei (realizata cu polistirenul de deasupra) e mai mult mecanica si mai putin termica decat in cazul terasei inverse. Dar, oricum, probabil ceva mai mult decat la terasa clasica.

Nu chiar... fie si in cazul de strat de pietris+2cm de XPS, excursia termica a membranei in zone temperat excesive (ca la noi) se limiteaza dramatic - ceva gen 10C la dT=70C... motivul e ca exista o inertie termica a stratului suport (sapa) si pana cand apuca sa se incalzeasca, trece perioada cu insolatie. Mai rau stau lucrurile in cazul ploilor reci (trecere instant la temp apei de ploaie) insa e exact ca la inversate aici.

View Postkahn_2, on 22nd April 2012, 22:19, said:

Nu am inteles partea cu scurgerile, ce anume nu mai e nevoie sa faci in cazul sistemului Duo... Vrei sa spui ca te "plimbi" orizontal cu teava - de la gura de scurgere pana langa peretele pe care vrei sa cobori - pe deasupra placii, prin stratul de polistiren? Nu stiu daca asta e neaparat mai bine, decat pe la interior.

Exact! Problema apare numai la rezidentiale, nu si la industriale/comerciale. Din cauza ca trece teava de scurgere prin plafon, zgomotul apei devine deranjant. Teava trecuta peste placa, prin polistiren, e protejata fonic. Reprezinta o potentiala punte termica, insa teava (la mine cel putin) sta pe cca 5cm de polistiren.

Problema la solutia asta e ca in caz de avarie a tevii de scurgere, reparatiile sunt complicate si costisitoare... insa imi asum riscul cu avantajul zgomotului redus. In cazul meu, mai era o problema legata de eventuale coloane de scurgere in interior... ca orice solutie, are avantaje si dezavantaje.

View Postkahn_2, on 22nd April 2012, 22:19, said:

2. Ma bucur sa aud ca, in practica, aplicarea nu e chiar atat de dificila pe cat pare - imi da curaj sa reconsider membranele lichide.
Totusi, echipa era specializata - cu training de la producator/importator - sau una "adaptata" din mers? Ca, totusi, mai sunt unele detalii sensibile, unde lucrurile pot sa mearga prost, daca nu sunt cunoscute si executate cum trebuie (de exemplu, plinta care face racordul intre placa si atic)


Da, "echipa" are un nene care a facut asta de vreo 5-6 ani. Se vedea ca stia ce trebuie facut (de ex straturile se aplica perpendicular, se foloseste o banda speciala de margine cu elongatie mare - 500%). Ca orice meserias, a venit si cu povesti care ma sperie - gen direct peste aceasta hidro, nu stiu ce fotbalist a pus pamant si gazon (fara absolut nici o alta protectie) ca sa-l invete pe fiu fotbal pe terasa. Sau, ca eu risipesc materialul cerand 3-4 straturi... tine perfect si in 2 straturi.

Ceilalti 2 aplicatori erau la prima incercare, insa mesterul ii tinea din scurt. Tot nenea ala stia cata apa sa adauge (la bidinea se adauga cca 0.5-0.7l de apa la 35kg de material). Diluat insuficient, aplicat pe suport uscat (suportul se umezeste insa sa nu balteasca apa) materialul "intoarce" - pierde adeziunea cu substratul si se formeaza bobite... asta e de evitat.

Cel mai greu e sa se puna banda de colt. O data pusa insa, treaba merge repede. Cam 1 ora in 3 oameni pe parcursul a 3/4zile. E important sa nu ploua in timpul sau 3-4 ore dupa aplicare. In rest, as putea s-o fac lejer si eu.

View Postkahn_2, on 22nd April 2012, 22:19, said:

3. Exista si EPS cu rezistenta la compresiune arhisuficienta, mai ales pentru o terasa pietonala. Diferenta este ca XPS are celula inchisa, in timp ce EPS are celula deschisa. Asta face ca XPS sa se dilate semnificativ, in timp ce la EPS dilatatia e practic nula. Asta il face sa nu fie recomandabil ca suport pentru hidroizolatiile aplicate direct pe polistiren (sau doar prin intermediul unei folii), fara sapa. Daca se face sapa armata, problema nu mai exista. Din acelasi motiv, la care se adauga faptul ca (spre deosebire de EPS) nu este permeabil la vapori, XPS-ul nu este recomandat pentru fatade (termosistem).

Mersi de explicatii.

Oricum, apropos de fatade, voi pune polistirenul EPS cu spuma... nu prea am vazut metoda aplicata pe forum. Ceva recomandari?

Multumesc!

#59
kahn_2

kahn_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,948
  • Înscris: 12.01.2007

View Postsbarsanescu, on 23rd April 2012, 09:43, said:

Mersi de explicatii.

Oricum, apropos de fatade, voi pune polistirenul EPS cu spuma... nu prea am vazut metoda aplicata pe forum. Ceva recomandari?

Multumesc!

Si eu!

Nu vad care ar fi dezavantajul, fata de lipirea cu adezivul obisnuit, in sistem pe copci.
Totusi, eu am o retinere si la sistemul pe copci - si anume faptul ca ramane un strat de aer captiv intre perete si polistiren, unde se poate produce umezeala din condens si dilatari care pot conduce la umflari sau fisuri . Parerile privitoare la acest aspect sunt impartite (si nu vreau sa intru in polemici) dar eu, personal, prefer sa nu existe acel aer, asa ca recomand tencuirea peretilor exterior si, apoi, lipirea polistirenului pe toata suprafata (cu adeziv intins pe placa cu gletiera). Din cate stiu, asta nu se poate face cu adezivul poliuretanic, e doar o lipire in puncte/cordoane.
Oricum, indiferent de adeziv, fixarea mecanica e obligatorie (dar probabil ca stii asta).

Edited by kahn_2, 23 April 2012 - 10:58.


#60
flopardu

flopardu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,894
  • Înscris: 28.10.2008
salut... intre toamna lui 2008 si cea alui 2011 nu ai mai facut nimic, adica ai terminat casa la rosu si apoi 3 ani nu s-au mai executat lucrari importante acolo, cum se poate una ca asta, 3 ani de ploaie, ninsoare, vanturi peste constructia parasita/abandonata?!  :confuzzled:
si acum te intrebi cum rezolvi hidroizolatia teraselor si cum scapi de apa, pai nu ai observat de la inceput ca ai terase mari, nu stiai ca afara mai ploua cateodata, nu te-ai gandit ca apa aia trebuia sa dispara de acolo ca altfel e nasol?!  :confuzzled:
daca acum ai descoperit problema asta, as estima ca, ajutat de alte probleme care vor aparea pe parcurs si care nu ti-au trecut prin minte, in jurul anului 2020 te vei apropia de mobilat... imi cer scuze insa nu m-am putut abtine.  :peacefingers:

raman consternat cand vad astfel de chestiuni... te apuci sa-ti faci o astfel de casa, adica maricica, pretentioasa, cu balcoane mari dar pe care eu cred ca nu le vei folosi, cu terase mari dar la care trebuie musai mare atentie si multi bani pt. hidroizolare si sistemul pluvial, cu astfel de suprafete vitrate pt. care "sistemele de umbrire"  iti vor manca urechile, la fel si ventiloconvectoarele sau convectoarele, cum spunea cineva mai sus, cu pompa de caldura din care iti da statul 90% dar cand vei ajunge acolo vei realiza ca nu-i asa si ca te va costa peste 10.000 toata instalatia pdc-ului, daca vrei sa ai si ceva caldura, cum spui ca ai caramida porotherm de 30 si te gandesti sa pui 5 cm de polistiren ca izolatie exterioara, asta insemnand dupa parerea mea ca o sa locuiesti intr-o singura camera in casa, incalzirea ei in intregime intr-o iarna grea costandu-te enorm, cum ramai fara bani dupa terminarea casei la rosu... mie greu sa inteleg cum se pot intampla atat de multe greseli la o singura constructie... si imi cer scuze ca am indraznit sa spun toate astea, poate am si gresit la unele... mi s-au parut mult prea multe scurcircuite de abordare/gandire/perceptie, la o singura constructie, care pe deasupra se si inspira dintr-o casa pasiva... eu intr-un final iti doresc mult succes/noroc sa reusesti sa termini ce si cum ti-ai propus, o sa ai foarte multa nevoie.  :peacefingers:

uita-te doar la cat si cum discuta cei doi de mai sus, despre solutii eficiente pt. o astfel de problema, ca sa intelegi cat de importante sunt lucruri la care tu nu te-ai gandit de la inceput. :)

Edited by flopardu, 24 April 2012 - 10:15.


#61
kahn_2

kahn_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,948
  • Înscris: 12.01.2007
Ei, acum sa nu cadem in extrema cealalta! Realizarea unei terase presupune niste detalii ingrijite si niste materiale de calitate, dar nu e o problema insurmontabila. Case cu terasa se fac de vreo suta de ani, in toata lumea (in diverse conditii climatice, unele chiar mai aspre decat la noi) - si nici macar nu existau solutiile performante de astazi.
Noi, aici, discutam despre niste solutii mai putin uzitate pe la noi (si, deci, despre care nu exista suficiente informatii "pe viu"), dar si membranele bituminoase sunt, la ora asta, foarte calitative, iar mana de lucru calificata pentru montajul lor exista.


-

#62
flopardu

flopardu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,894
  • Înscris: 28.10.2008

View Postkahn_2, on 24th April 2012, 12:17, said:

Ei, acum sa nu cadem in extrema cealalta! Realizarea unei terase presupune niste detalii ingrijite si niste materiale de calitate, dar nu e o problema insurmontabila. Case cu terasa se fac de vreo suta de ani, in toata lumea (in diverse conditii climatice, unele chiar mai aspre decat la noi) - si nici macar nu existau solutiile performante de astazi.
deacord... eu cred ca ar trebui in momentul in care te apuci sa-ti faci o astfel de casa, sa sti toate astea, nu sa te prinda nepregatit?
asa cum nu ar trebui sa te prinda nepregatit nici costurile unei astfel de case, nici facturile mari de incalzire (dupa finalizarea constructiei) daca ai suprafete vitrate mari si polistiren doar de 5 la exterior, plus altele cate or mai fi... ar trebui sa te interesezi/documentezi despre toate astea dinaintea sau din timpul proiectului si nu sa faci un proiect futurist, vai ce casa frumoasa, ce geamuri mari, ce terase, ce seamana cu una pasiva, ce mediteraneana pe malul lacului fundeni... dar stai... surpriza...  :huh:  nu stiam ca va costa atat de mult si voi intampina atatea probleme!!  :lol:

Edited by flopardu, 24 April 2012 - 12:36.


#63
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 22.06.2004
nu uita sa dai folia jos de pe termopane ca vine caldura si nu stiu cum se comporta. succes si mai baga poze daca ai mai facut ceva

#64
zugry

zugry

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,441
  • Înscris: 27.04.2007

View Posthamsterdan, on 23 martie 2012 - 10:01, said:

Buna Dimineata dragi softpedisti!

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris in jurnalul meu dar asta pentru ca am terminat finantele si am luat o pauza.
Acum am reusit sa pun in sfarsit geamurile si sunt foarte incantat de ce a iesit.

Le multumesc din suflet lui Conu71 si lui Marius pentru rabdarea pe care au avut-o cu mine timp de un an, pentru sfaturile pe care mi le-au dat si pentru treaba excelenta pe care au facut-o.

Deci, solutia recomandata de Conu71 si implementata la casa mea este:
- Tamplarie: VEKA Softline 70 AD ALB pe care le-am vopsit la exterior in culoarea RAL 7040 (Window Grey)
- Feronerie: SIEGENIA-A
- Geam: 36mm cu foile de la exterior la interior:
  * LOW-E 6mm (Planitherm Ultra N)
  * bagheta 10mm (ARGON)
  * FLOAT 4mm
  * bagheta 12mm (ARGON)
  * LOW-E 4mm  (Planitherm Ultra N)
  * Izolare termică geam (conform certificat SGG): U = 0,7 W/m2K

Am gasit foarte multe articole pe internet care NU recomanda utilizarea ferestrelor cu un factor solar (transmiterea totala a energiei solare) g mai mic de 50% pentru realizarea caselor pasive si de aceea NU am mers pe o solutie  4Season. Am preferat sa pun 2 Low-E-uri pentru ca la coeficientul U am ajuns tot acolo (conform simulatorului) dar am mai castigat ceva procente la factorul solar. Oricum pe perioada verii voi apela la tehnici de umbrire.

Am pus si cateva poze si va astept cu opinii (constructive) si intrebari.

care e diferenta cu factorul solar? Intreb pentru ca eu as fi optat cu 4s pe stratul exterior... si faza cu Argonul: am inteles ca e floare'n vant, adica e o chestie de psihicul cumparatorului mai mult, si mai putin de efect real, fiind un gaz care iese de acolo indiferent ce ai face...
Ai pus polistiren pe cadrul ferestrelor/usilor inainte de montat tamplaria?

#65
hamsterdan

hamsterdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 10.07.2007

View Postzugry, on 07 ianuarie 2013 - 13:36, said:

care e diferenta cu factorul solar? Intreb pentru ca eu as fi optat cu 4s pe stratul exterior... si faza cu Argonul: am inteles ca e floare'n vant, adica e o chestie de psihicul cumparatorului mai mult, si mai putin de efect real, fiind un gaz care iese de acolo indiferent ce ai face...
Ai pus polistiren pe cadrul ferestrelor/usilor inainte de montat tamplaria?
Salut si imi cer scuze pentru "mica" intarziere Posted Image Am tras tare de tot la casa anul asta si nu prea am intrat pe forum din pacate dar sper ca voi recupera acum, pe final de an.Posted Image
Motivul pentru care eu nu am optat pentru 4s pe stratul exterior este ca imi lua din aportul de incalzire pasiva iarna. Vara iti prinde bine dar iarna degeaba am 75% din fatada sudica vitrata daca blochez o parte din caldura soarelui. Dupa cum spuneam, vara te poti pazi de soare apeland la tehnici de umbrire si in felul acesta vei avea o solutie flexibila.
Cu Argonul ai dreptate. Contribuie si el la reducerea valorii coeficientului de transfer termic in primele x luni de utilizare. Dupa aceea... ramai cu aerul.

In mare, pana acum am:
- tencuit interior si exterior cu mortar MULTIBAT
- termoizolat casa cu polistiren grafitat de 10 cm
- aplicat tencuiala decorativa pe fatada casei
- termoizolat terasele si balcoanele cu spuma poliuretanica BASF Elastospray cu densitatea de 45kg/mp
- turnat sapa armata cu fibre de polipropilena (fibra fibrilata amestecata cu fibra monofilament)
- hidroizolat terasele si balcoanele astfel:
   * spatii verzi: amorsa RAYSTON Humidity Primer + membrana poliuretanica Krypton IMPERMAX armata cu geotextil
   * restul spatiilor: amorsa RAYSTON Humidity Primer + membrana poliuretanica Alchimica Hyperdesmo PB-2K armata cu geotextil
   * protejat spatiile circulabile cu strat din nisip cuartos amestecat cu o rasina
- hidroizolat fundatia cu Ceresit CR90 si termoizolat cu polistiren extrudat de 5 cm
- realizat instalatii termice, sanitare (solutie UPONOR) si electrice (aparataj si automatizare Gewiss)
- canalizare

Acum sunt la montajul centralei termice si la finisaje interioare. Sper sa reusesc in saptamaniile urmatoare sa pun detalii si poze de la fiecare din etapele descrise mai sus.

#66
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Eu chiar sunt interesata sa vad imagini. Mai ales ca exista atata retinere din partea unor useri cu privire la rezultatul final. Nu conteaza ca finalizezi casa intr-un timp mai lung decat si-ar dori altii, ci faptul ca ajunge sa fie asa cum ti-ai dorit.
         E de admirat faptul ca nu ai abandonat proiectul, asta inseamna ca faci efort substantial pentru ceea ce iti doresti tu, nu altii. Si deocamdata altceva pentru tine inseamna o varianta de compromis care inca nu reprezinta o alternativa mai convenabila. Intotdeauna oamenii judeca lucrurile doar prin prisma prioritatilor lor. Unele judecati de valoare nu-si au rostul , daca, sa spunem, te apucai anul acesta de construit si o aduceai in cateva luni la starea existenta. Nimeni nu vedea efortul tau financiar de-a lungul anilor, efortul de a strange banii respectivi, zic. Ca si cum nu era totuna. De parca toti cei care se apuca de construit au banii castigati intr-un an de existenta.
       Bineinteles, asta nu inseamna ca nu sunt oameni care se intind mai mult decat le este plapuma. Deocamdata, aici, eu vad un om care inca-si urmareste scopul, dupa 5 ani. Ii doresc sa ajunga acolo unde si-a propus!Posted Image

#67
hamsterdan

hamsterdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 10.07.2007

View Postlenny13, on 06 decembrie 2013 - 10:38, said:

Eu chiar sunt interesata sa vad imagini. Mai ales ca exista atata retinere din partea unor useri cu privire la rezultatul final. Nu conteaza ca finalizezi casa intr-un timp mai lung decat si-ar dori altii, ci faptul ca ajunge sa fie asa cum ti-ai dorit.
E de admirat faptul ca nu ai abandonat proiectul, asta inseamna ca faci efort substantial pentru ceea ce iti doresti tu, nu altii. Si deocamdata altceva pentru tine inseamna o varianta de compromis care inca nu reprezinta o alternativa mai convenabila. Intotdeauna oamenii judeca lucrurile doar prin prisma prioritatilor lor. Unele judecati de valoare nu-si au rostul , daca, sa spunem, te apucai anul acesta de construit si o aduceai in cateva luni la starea existenta. Nimeni nu vedea efortul tau financiar de-a lungul anilor, efortul de a strange banii respectivi, zic. Ca si cum nu era totuna. De parca toti cei care se apuca de construit au banii castigati intr-un an de existenta.
   Bineinteles, asta nu inseamna ca nu sunt oameni care se intind mai mult decat le este plapuma. Deocamdata, aici, eu vad un om care inca-si urmareste scopul, dupa 5 ani. Ii doresc sa ajunga acolo unde si-a propus!Posted Image
Iti multumesc mult pentru gandurile frumoase. Sincer.
Iti doresc sa iti realizezi casa pe care o vrei facand cat mai putine compromisuri si sa ajungi sa te bucuri de ea cat mai repede.
Vad ca tu esti la inceput de drum si vreau sa iti spun un singur lucru pe moment: timpul conteaza totusi. Eu, dupa aproape 6 ani de santier (din primavara lui 2008 si pana acum) nu mai sunt atat de sigur ca merita sacrificiul facut. De renuntat, nu renunt, doar ca nu mai sunt asa de sigur ca am facut bine cand m-am apucat de o asemenea casa. Cred ca m-am intins mai mult decat mi-e plapuma :)

#68
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007

View Posthamsterdan, on 05 decembrie 2013 - 21:20, said:

Motivul pentru care eu nu am optat pentru 4s pe stratul exterior este ca imi lua din aportul de incalzire pasiva iarna. Vara iti prinde bine dar iarna degeaba am 75% din fatada sudica vitrata daca blochez o parte din caldura soarelui.
Asta pentru ca un arhitect nu iese din birou iarna. Daca ar iesi, tzeapa, nema soare iarna. Lumina da, dar filtrata si aia nu incalzeste nicio ceapa degerata.


#69
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Adevarul este ca e foarte usor sa privesti din afara si sa judeci deciziile cuiva. Cel mai usor lucru. Fiecare dintre noi avem momente in viata cand luam hotarari ale caror efecte le resimtim timp indelungat. Imi pare rau ca esti in situatia in care regreti . Sunt foarte curioasa, daca nu e mare indiscretia, cat ai ajuns sa investesti in casuta ta pana acum si cu cat este peste ceea ce v-ati asteptat. Inca un lucru: nu astepta sa fie brici, ca sa te muti acolo. Pentru ca asa e normal ca te vei muta in 20 ani. Ptr. ca nici in 20 ani nu va fi ca-n filme, daca nu cumva Tiriac se trezeste ca esti ceva progenitura de-a lui.
         Eu o sa iti spun o poveste. In momentul in care am primit ocazia sa construim pe terenul nostru, aveam sansa unui drum mai scurt. Sa vindem in primul moment prielnic aparut pe piata imobiliarelor. Si sa ne construim in alta parte tot ce am visat, intr-un singur an. Am ales calea cea mai grea, insa in acelasi timp s-a intamplat ceva ce am realizat abia in acest an. Faptul ca am adaugat valoare terenului pe care am construit. Cu legile din ziua de azi, nu stiu daca l-am mai fi putut nici vinde. Fara o constructie, era cam nul. Cu toate ca zona e foarte buna, in 10 minute ajungi in oras cu masina. Ca sa ne fie usor si simplu,chiar si acum putem vinde. Casuta la rosu. Asa bleaga cum e ea. Noi...insa suntem mutati acolo de mult...cu gandul. Sper sa fim sanatosi si sa ducem la capat ceea ce am inceput! Oricum consideram ca o inaltam pentru cel mic. Asta ne da forta.
        Tie iti dau un sfat. Asa cum ai/ati luat hotararea sa construiesti, poti lua orice alta hotarare, daca tu acum crezi ca e mai bine pentru tine/voi. Nu sta inca 12 ani, daca tu consideri ca nu merita. Nu conteaza ce spun altii, ce gandesc altii. Nu pentru ei faci ceea ce faci. Ci pentru tine/voi. Dar poate ca in acesti sase ani ai avut multe alte beneficii de care poate nici nu iti dai seama, beneficii care pot fi starnite doar prin traversarea unor asemenea greutati. Si, in primul rand, ai luptat . Macar nu ai sa regreti ca nu ai incercat.

#70
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 22.06.2004
in caz ca citesti pe aici, poze mai noi? succes dan.

#71
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 22.06.2004
pana pune el atasez eu 2 poze primite prin whatsapp de la dan. nu I am cerut acceptul si daca se supara le scot

iese ceva frumos...

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate