Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Fundeni - Inspirat de Casa Pasiva

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#19
hamsterdan

hamsterdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 10.07.2007
@CRG : In primul rand, geamurile vor avea minim 4 camere. Solutia de incalzire: pompa de caldura + panouri solare (menionez ca imi doream asa ceva inainte sa aflu ca imi da statul 90% din bani :) )

@thalia : Multumesc frumos pentru "urari" :) La "rosu" nu este chiar asa de scump, ba chiar mai ieftin ca intra destul de putina caramida. Cat despre cealalta etapa... noi sa fim sanatosi :)

View PostIocan, on Oct 30 2008, 20:06, said:

Nu vreau să par cîrcotaș, dar am casă cu geam mare spre sud (și cu tehnici de umbrire) și știu ce întreb. Ca o paranteză, a răci e mai scump decît a încălzi.
Dupa cum am spus, sunt la prima casa asa ca am multe de invatat. Chiar as fi interesat sa aflu din problemele/experienta ta in legatura cu o astfel de casa.
In legatura cu racirea, sunt 100% de acord cu tine. Cineva mi-a dat o idee super, eu m-am documentat destul de mult si am aplicat-o si o voi descrie in detaliu cand o sa vad ca si merge :) Cuvantul cheie aici: ventilatie.

Edited by hamsterdan, 30 October 2008 - 20:11.


#20
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
la casele cu geam mare spre sud pui copaci mari si cu frunzis des care vara umbresc iar iarna lasa soarele sa treaca. Eventual te poti gandi chiar la o copertina cu vita de vie.

#21
alinutza109

alinutza109

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 21.05.2008
am vazut imagini 3d cu casa,ca sa zic asa numai in poze.Vrem sa vedem si poze cu casa la rosu sau macar in faza care esti .Cred ca nu e nici un secret daca ne zici si niste costuri pana acum ;)

#22
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,781
  • Înscris: 02.06.2006

View Posthamsterdan, on Oct 30 2008, 19:44, said:

In primul rand recunosc ca m-am inspirat putin si din arhitectura caselor mediteraneene, insa am incercat sa acopar si latura utila nu doar cea estetica.
In legatura cu spatiile vitrate, dupa cum spune si titlul topicului, m-am inspirat din diverse principii ale caselor pasive si de aceea am spatii vitrate generoase pe latura sudica (latura nordica este complet diferita).
Casele mediteraneene au geamuri mici (tocmai pentru a preîntîmpina problemele pe care le scriu mai jos):

Attached File  IMG_0849.jpg   122.77K   278 downloads

Casa ta s-ar potrivi într-o climă fără variații atît de mari de temperatură, respectiv undeva în Anglia sau în Belgia (țări ploioase și cu ierni blînde).

Din experiența mea:

într-o casă cu etaj, inevitabil aerul cald urcă și cel rece coboară pînă cînd se formează niște "pungi" de aer suprapuse de temperaturi crescătoare de jos în sus. Acest principiu fizic se învață în clasele mici, dar rămîne o abstracție pînă în momentul în care îl verifici pe pielea ta. Fenomenul va fi accentuat vara la etaj, cînd aerul din casă se va încălzi de la geamuri și iarna la parter cînd prin geamuri vor fi pierderi termice.

Vara
Tu spui că ai în vedere sisteme de umbrire. Acestea rezolvă doar parțial problema. Prin umbrire, vara nu va apărea efectul de seră. Totuși vei constata cu toată umbrirea că ai temperatura mai ridicată în apropierea geamurilor (umbrirea nu este perfectă, ai o pungă de aer cald între umbrar și geam etc). De asemenea, geamurile diminuează izolația termică a clădirii și aerul rece din casă se va pierde în special în zona geamurilor.

Iarna
Dacă bate puțin soarele, prin efect de seră obții căldură gratis. Dar iarna nopțile sînt lungi și zilele scurte, iar unele înnorate, așa că, practic, vei avea doar 20-30% din timp beneficii de pe urma geamurilor mari, în restul de 70-80% vei pierde căldură prin ele.

Cît despre copaci care să țină umbră, din randare deduc faptul că nu prea este spațiu în jurul casei. De asemenea, copacii cresc lent, așa că trebuie să aștepți zece ani sau mai mult ca să ai ceva umbră.

#23
hamsterdan

hamsterdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 10.07.2007
@Iocan : In primul rand iti multumesc foarte mult pentru comentarii. Sunt foarte interesante si mi-ai dat o gramada de teme de cercetare.
Eu nu ma refeream la ferestre cand spuneam ca m-am inspirat din arhitectura mediteraneeana ci la elemente cum ar fi terasa, balcoanele, stilul cubic etc:

Mediterranean style homes are best known for their low-pitched roofs clad in red clay tiles, stucco archways, charming courtyards, and wrought-iron metal work. They can also feature flat roofs, balconies, stone columns, and exposed wooden beams.

Iti recomand "Traditional Mediterranean Architecture" - Chapter 2 : Architectural Shapes pentru a-ti face o parere mai detaliata.

La parter, voi folosi incalzirea prin pardoseala pentru o mai buna distributie a caldurii iar pentru ferestre voi folosi tehnologie cu 5 camere cu izolare termica suplimentara.
Caldura inmagazinata pe timpul zilei nu ma astept sa dispara asa de repede pentru ca partea de termoizolatie a casei este, cred eu, gandita destul de bine:
- fundatia mea sta pe balast (chiar... se spune balast sau balastru?) iar golurile talpilor incrucisate sunt, de asemeni, umplute cu pietris (nu am nici un strop de pamant)
- sub planseul de la parter, am polistriren extrudat de 5
- zidaria este din caramida porotherm 30 pe care o voi termoizola cu polistiren expandat de minim 5 (inca mai studiez daca merita sa merg peste 5 in cazul meu)

Cat despre umbrire, ma gandeam in principal la pergole cu plante agatatoare. Evident ca pe zona sudica a bucatariei voi pune o marchiza... etc.
Problema temperaturii interioare pe timpul verii nu vreau sa o rezolv cu ajutorul aerul conditional ci prin ventilatie. Dupa cum spuneam, am o idee destul de economica, dar vreau sa o testez mai intai si apoi discut despre ea.
Oricum, acest capitol este inca in studiu dar sunt convins ca solutii exista.

@alinutza109 : am atasat o poza cu stadiul curent. In weekend voi pune si alte poze de la fundatie, stalpi, plansee etc.

Attached Files


Edited by hamsterdan, 31 October 2008 - 19:35.


#24
balicab

balicab

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 29.10.2005
Salut vecine, si spor la construit. Pe unde mai exact stai? Eu stau in satul Florilor, si acolo solul e mai slab dar in nici un caz nu cred ca e umplutura de la cutremur. Unde ai auzit de istoria asta, ca eu stiam ca Ceausescu a umplut cu moloz mlastina aia de vis-a-vis de Spital.

#25
edi10000

edi10000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 06.09.2008
Nu crezi ca este o casa prea pretentioasa pentru terenul acesta necorespunzator? Am o vaga impresie ca incerci sa pui caroserie de mercedes pe sasiu de dacie...

#26
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 22.06.2004
foarte frumoasa casa. sa-ti traiasca. sa-mi dai telefonul pe pm ca sa-ti povestesc din experienta mea(chiar daca nu am mai pus am citit 5 luni despre ele:)))) ) cu panourile solare si incalzirea prin pardoseala. te pot ajuta cu sfaturi cu privire la termopane. succes la casa si sper sa iasa exact cum te asteptai

#27
hamsterdan

hamsterdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 10.07.2007

View Postedi10000, on Nov 19 2008, 20:08, said:

Nu crezi ca este o casa prea pretentioasa pentru terenul acesta necorespunzator? Am o vaga impresie ca incerci sa pui caroserie de mercedes pe sasiu de dacie...
Nu inteleg de ce consideri ca am pus pe sasiu de Dacie? Nu ai citit solutie de fundare pe care am descris-o?

- sapatura generala pe toata suprafata fundatiei, evazata cu 1 m fata de perimetrul casei, la o adancime de 2.45 m la N si 1.75 la S (terenul este usor in panta)
- perna de balast de 80 cm, cu compactare din 20 cm in 20 cm
- fundatie cu retele de grinzi (talpi incrucisate)

Tie asta iti suna a sasiu de Dacie? Te rog sa mai vii cu ceva argumente daca vrei sa nu cred ca reply-ul tau a fost aruncat in vant... Multumesc anticipat.

@balicab : Crede-ma ca asa este. Am sapat si am vazut: textile, caramizi, pantofi, beton.. de toate am gasit acolo. Interesant este ca prin stratul superior am gasit si sticle PET... :huh:

@conu71: Multumesc frumos. Abia ce am terminat la rosu. Momentan nu mai inaintez cu nimic pentru ca am ramas fara fonduri. Iar la cum se iau creditele acum, nici nu cred sa am vreo sansa prea curand. Acum ma tot chinui sa mai fac rost de ceva bani prin a vinde caramida ce mi-a ramas (18 paleti de PTH30) din cauza desteptului de arhitect care mi-a facut necesarul.

#28
edi10000

edi10000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 06.09.2008
Am plecat de la fraza "teren de umplutura", acolo varsandu-se o gramada de moloz dupa cutremurul din '77. Consider ca este pacat sa construiesti o vila asa frumoasa pe un teren totusi nesigur... Terenul de umpluta poate avea un "joc" mai mare decat un teren normal. Iar studiile efectuate de curand arata ca terenul din nordul capitalei este mult mai nesigur la cutremur decat cel din sud....Solutia propusa de tine la prima vedere poate parea ok...dar eu nu m-as juca cu siguranta mea si a familiei mele....Este doar o parere personala...

#29
doru_rot69

doru_rot69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.07.2007
Salut hamsterdan,

Am citit jurnalul tau, si observ ca am o situatie identica cu a ta, adica terenul pe care vreau sa construiesc un P+1 este “teren de umplutura”. Similar, mi s-a recomandat fundare pe “perna de balast”, adica o groapa pe suprafata amprentei casei (9x10 m) cu largire de 1 m pe toate laturile, adanca de 1.6 m de la cota terenului natural, si perna de balast de 80 cm compactata in straturi.

Poti detalia un pic etapa asta de care tu ai trecut deja, si eventual, poti pune si niste costuri? Am observat ca ai specificat la inceputul postului  ca “natura terenului a impus cheltuieli suplimentare pentru fundatie”. Sunt curios cu cat a ridicat costul unei fundari normale aceasta situatie, pentru ca din primavara ma apuc si eu, si orice informatie e de mare ajutor . :confuzzled:

Eu vreau sa pun o perna de balast formata din piatra concasata de diferite marimi, amestecata cu nisip pentru a forma o patura destul de inchegata.
Legat de compactare, am inteles ca nu e indicat sa folosesti broasca vibratoare, ci un cilindru compactor. Iar despre cofrare, pot doar sa-mi imaginez ca va fi mult mai greu in cazul meu.
Astept sa-mi impartasesti din "know-how"-ul tau...in masura in care ai timp... :thumbup:

#30
-Zamolx-

-Zamolx-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 01.05.2009
Si mie imi place. Spor la treaba...
Mai pune poze...

#31
hamsterdan

hamsterdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 10.07.2007
Buna Dimineata dragi softpedisti!

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris in jurnalul meu dar asta pentru ca am terminat finantele si am luat o pauza.
Acum am reusit sa pun in sfarsit geamurile si sunt foarte incantat de ce a iesit.

Le multumesc din suflet lui Conu71 si lui Marius pentru rabdarea pe care au avut-o cu mine timp de un an, pentru sfaturile pe care mi le-au dat si pentru treaba excelenta pe care au facut-o.

Deci, solutia recomandata de Conu71 si implementata la casa mea este:
- Tamplarie: VEKA Softline 70 AD ALB pe care le-am vopsit la exterior in culoarea RAL 7040 (Window Grey)
- Feronerie: SIEGENIA-A
- Geam: 36mm cu foile de la exterior la interior:
  * LOW-E 6mm (Planitherm Ultra N)
  * bagheta 10mm (ARGON)
  * FLOAT 4mm
  * bagheta 12mm (ARGON)
  * LOW-E 4mm  (Planitherm Ultra N)
  * Izolare termică geam (conform certificat SGG): U = 0,7 W/m2K

Am gasit foarte multe articole pe internet care NU recomanda utilizarea ferestrelor cu un factor solar (transmiterea totala a energiei solare) g mai mic de 50% pentru realizarea caselor pasive si de aceea NU am mers pe o solutie  4Season. Am preferat sa pun 2 Low-E-uri pentru ca la coeficientul U am ajuns tot acolo (conform simulatorului) dar am mai castigat ceva procente la factorul solar. Oricum pe perioada verii voi apela la tehnici de umbrire.

Am pus si cateva poze si va astept cu opinii (constructive) si intrebari.

Attached Files



#32
aureliu

aureliu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 09.06.2008

View Posthamsterdan, on 23rd March 2012, 10:01, said:

- Tamplarie: VEKA Softline 70 AD ALB pe care le-am vopsit la exterior in culoarea RAL 7040 (Window Grey)
- Feronerie: SIEGENIA-A
- Geam: 36mm cu foile de la exterior la interior:
  * LOW-E 6mm (Planitherm Ultra N)
  * bagheta 10mm (ARGON)
  * FLOAT 4mm
  * bagheta 12mm (ARGON)
  * LOW-E 4mm  (Planitherm Ultra N)
  * Izolare termică geam (conform certificat SGG): U = 0,7 W/m2K
Felicitari pentru reinceperea "ostilitatilor".

Vopsirea pe exterior este o procedura normala sau este un compromis? Ai siguranta ca nu se exfoliaza?

Informativ, poti spune cat a costat tamplaria pe mp, pentru ca vad ca ai mers pe o configuratie mai "pretentioasa".  :)

#33
kahn_2

kahn_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,948
  • Înscris: 12.01.2007

View Posthamsterdan, on 30th October 2008, 19:44, said:

Ai dreptate cu montarea ventiloconvectoarelor si de aceea ma gandesc serios daca nu ar fi bine sa fac un brau de caramida (doar un rand) pe 75% din latura sudica a living-ului. O sa incerc sa ma joc putin cu imaginea aceea sa vad cum ar da...

Nu trebuie ventiloconvectoare, ci doar convectoare (fara ventilator, deci). Iti recomand ce am folosit la mai multe lucrari si arata bine: http://www.radiatoar...cb188e83c6e2e4f

Edited by kahn_2, 23 March 2012 - 11:48.


#34
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
ceva nu-mi place
sper sa nu am dreptate
tocmai ce a fost discutat subiectul pe jurnalul ,lui 77777777

#35
hamsterdan

hamsterdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 10.07.2007

View Postaureliu, on 23rd March 2012, 10:29, said:

Felicitari pentru reinceperea "ostilitatilor".

Vopsirea pe exterior este o procedura normala sau este un compromis? Ai siguranta ca nu se exfoliaza?

Informativ, poti spune cat a costat tamplaria pe mp, pentru ca vad ca ai mers pe o configuratie mai "pretentioasa".  :)

Multumesc. Am inceput deja interioarele. Sper sa ma tina buzunarul pana la capat de data asta :)

Vopsirea pe exterior este o procedura cat se poate de normala de care nu stiam nici eu. Aici iar Conu71 si Marius au 100% credit.
Serviciul de vopsire a suprafetelor din PVC furnizat de firma cu care am lucrat utilizeaza o vopsea acrilo-poliuretanica bicomponenta produsa in Elvetia de catre firma FEYCO AG fiind un produs creat exclusiv in scopul vopsirii profilelor sau tamplariei din PVC. Produsul Alpocryl este utilizat pe scara larga in intreaga Europa de peste 20 ani dupa ce cu mult timp inainte a fost testat atat in laboratoare cat si conditii reale de exploatare. Acest produs este un produs certificat de laboratoarele SKZ.

Pretul la PVC+feronerie+geam a fost in medie sub 90 EUR / mp.

View Postkahn_2, on 23rd March 2012, 11:47, said:

Nu trebuie ventiloconvectoare, ci doar convectoare (fara ventilator, deci). Iti recomand ce am folosit la mai multe lucrari si arata bine: http://www.radiatoar...cb188e83c6e2e4f

Multumesc frumos pentru link. Acum prospectez piata, imi fac o baza de cunostinte. Dupa ce mai avansez un pic o sa ma gandesc serios si la aceasta optiune. Tinem legatura.

View Postpetre69, on 23rd March 2012, 12:01, said:

ceva nu-mi place
sper sa nu am dreptate
tocmai ce a fost discutat subiectul pe jurnalul ,lui 77777777

Dar vad ca scrii ceva nu gluma :) Promit sa te citesc diseara cand am mai mult timp si sa revin.

Edited by hamsterdan, 23 March 2012 - 13:12.


#36
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009

View Posthamsterdan, on 23rd March 2012, 13:20, said:

Dar vad ca scrii ceva nu gluma :)
?????????

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate