Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care este cea mai calitativa tabl...

Laptop Dell sau recomandare Lapto...

M.Zuiko Digital 90mm F/3.5 macro

Tehnologia DSL la Orange?
 conectare navigație auto la ...

Care e pretul corect pe mp?!

Auto 200-250km/zi autostrada, fia...

Idei noi? Ce verificam la o masin...
 Încarcare acumulatori LiPo de 1,5v...

cel mai ieftin generator trifazic

cum il cheama pe acest SSD?

Trec ITP-ul daca am montat alt mo...
 Problema mesaj supraincalzire tel...

Recuperare Cont Yahoo mail

Legislatie ambiguua/incompatibili...

Radio Argon 1 se aude foarte incet
 

soft simplu pt. emitere FACTURI

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
feri.B

feri.B

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 23.09.2006
salutare tuturor ,vreau sa mentionez ca sunt incepator in visual basic as vrea sa im dati cateva indicatii ce ar trebuii sa contina un soft pt. a putea emite facturi facut in visual basic 2008 express edition.

adica sthiu ca tre sa aiba (form1,form2,baze de date parca,meniu sau butoane) dar nusthiu exact ce si ce comenzi ca sa poate el stoca cand introduc un client sau un produs.

vreau sa mentionez ca nu am nevoie de soft tare complicat ,miar trebuii pt. un prieten care are un PFA. sthiu ca sunt multe programe de genul respectiv dar toate sunt shareware.  

daca im puteti da cateva indicatii sau chiar sa ma ajutati multumesc anticipat ,daca nu atuncea va-rog sa nu faceti misto de mine ca cele de sus spuse de mine au fost doar prostii ,pt. ca nimen nu so nascut destept,iar eu nu cer un cod resursa pt. ca sthiu ca nu mati ajuta ase ca doar cateva explicatii sau indicii.


multumesc

#2
denverash

denverash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 690
  • Înscris: 19.04.2004

View Postferi.B, on Oct 21 2008, 12:38, said:

dar nusthiu exact ce si ce comenzi ca sa poate el stoca cand introduc un client sau un produs.

la o astfel de intrebare nu te astepta la raspunsuri serioase, este evident ca in primul rand trebuie sa te apuci de invatat programare / visual basic.

#3
feri.B

feri.B

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 23.09.2006

View Postdenverash, on Oct 21 2008, 13:50, said:

la o astfel de intrebare nu te astepta la raspunsuri serioase, este evident ca in primul rand trebuie sa te apuci de invatat programare / visual basic.



multumesc de raspuns a fost foarte greu sa dai un indiciu sau altceva e foarte usor de spus ca sa-ti pui mana pe o carte

e bine si ase nam cautat unde trebuia

o zii buna

#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,904
  • Înscris: 30.07.2003

View Postferi.B, on Oct 21 2008, 14:14, said:

a fost foarte greu sa dai un indiciu sau altceva e foarte usor de spus ca sa-ti pui mana pe o carte
Indiciu: SQL
Dar te ajuta cu ceva ? Crezi ca sunt 2-3 comenzi magice si gata iti rezolvi problema ?!
denverash stie el de ce ti-a facut recomandarea aia !

Edited by neagu_laurentiu, 21 October 2008 - 13:43.


#5
B3aT

B3aT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 749
  • Înscris: 02.03.2005
Toata lumea crede ca a face un program e ca si cum ai repara o priza.
Crezi ca faci 2 butoane si in spatele lor e o magie, e o munca sa faci sa mearga acele butoane.

Nu exista ceva simplu in a factura

Din ce ai zis vrei sa si stocheze produsele si clientii, vrei sa factureze, deci sa scoata si chitante. Deja ai o baza de date cu ~7 tabele, un program cu 4 module.
Pentru asta trebuie sa stii sa proiectezi aplicatia (gandirea), proiectezi baza de date (proiectare, normalizare) - cele mai importante etape.
Apoi sa inveti VB + baza de date (SQL server, MYSQL, etc). Asta desigur dupa ce stii un pic de programare. Apoi rapoarte (sa printezi). Si apoi prietenul tau te va suna ca a dat eroare. APoi iti vei da seama ca nu e ca repararea unei prize.

O alternativa mai simpla ar fi M$ Access (forms + db)

Edited by B3aT, 21 October 2008 - 14:01.


#6
feri.B

feri.B

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 23.09.2006
multumesc de raspunsuri ,nus chiar ase de incepator pe cum am zis dar nus nici expert sau profesionist ca voi sau ca altii ...... sa sthii ca ultimul raspuns dat de (B3aT) mo ajutat suficient ca sam fac totsui o imaginatie cum sa incep dc.am nevoie ca am mai facut cateva programute foarte simple in fine ,eu ma ocup cu webdesign si acolo am avut de a face cu baze de date ca am facut situri cu ecommerce......


multumesc pt. eforturiile depuse de toti dar as vrea ca peviitor sa nu criticati lumea ca poate multi de pe acest forum habar nau de nica doar se baga in seama ....


cu stima

#7
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005
Daca folosesti Visual Basic 2008 Express acesta nu are nici un generator de rapoarte,va trebui sa-ti faci tu singur "raportul" ceea ce nu este usor dar nici imposibil,vei folosi PrintDocument respectiv PrintPreviewControl.
O alta varianta ar fi sa achizitionezi un generator de rapoarte care se poate integra cu versiunea ta,recomand  FastReports dar e pe bani.
Partea de date o poti face cu SqlServer Express sau poti folosi alternative open source,recomand PostgreSql sau Firebird
Ai de munca,spor !!!

#8
smcsa

smcsa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 11.02.2007
Eu zic sa nu te complici cu VB si SQL (chiar si express) pentru asa ceva. Se poate in Excel + VBA (sau OpenOffice + macro - care-s tot ceva ca VBA, dar gasesti mai greu help)
Sheet1 - ce se vinde, pe prima coloane un cod
Sheet2 - clientii, pe prima coloane un cod
Sheet3 - facturile sub forma tabelara, cu toate randurile lor si coloanele: nr, data, cod produs, denumire produs, cant, pu, valoare, tva, cod client, denumire client Aici nu se completeaza denumire produs si denumire client, doar codurile corespunzatoare, iar pt. denumire pui un VLOOKUP.
Sheet4 - modelul de factura (cum trebuie sa arate ea)

Faci UN SINGUR MACRO in VBA care sa citeasca toate randurile de pe Sheet3 aferente unei facturi si sa duca datele din celule in Sheet4, dupa care dai Print.

Mai simplu de asa nu poti.

Avantaje: n-ai treaba cu aplicatii / limbaje complexe (SQL, VB), listarea e din Excel / OOO, ai TOATE facturile pe Sheet3 (faci filtre, ordonari, ce vrei ca sa-ti extragi / vizualizezi ce date vrei - de ex. total vanzari in lune precedenta, TVA), n-ai nevoie de form-uri, sanse f. mici sa nu mearga ceva (ai putin de depanat)

Dezavantaje: nu gasesc, OOO e free

Edited by smcsa, 26 November 2008 - 12:17.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate