![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Isarescu i-a ars pe speculatorii pe euro lasandu-i fara lei

Posted 22 October 2008 - 22:35

Tu ai investi intr-o tara in care in timp ce tu muncesti pe branci statul lasa hoardele straine sa faca prapad? cat despre hoardele straine, nu se compara cu hoardele autohtone. dobanzile la toate creditele au sarit, cu ocazia asta, cu ~5 in sus. in urma acestei miscari, am spus mai devreme: a pierdut romanul de rand (care vrea si el un credit sau ar fi ajutat de o eventuala dezvoltare economica, bazata pe investitii straine), au pierdut speculatorii straini, au castigat bancile romanesti.
eu sunt curios să aflu cum e în stare Isărescu ăsta să scoată leii de pe piață, încât bieții speculatori sa alerge cu limba de un cot după ei și să nu-i găsească. Iar doi: e chiar hilar să-i plângem de milă pe speculatori că "și-au pătat obrazul de finanțiști șmecheri în lume, iar acum nu mai vine nimeni să se joace cu leii noștri" Adevărul e că ăștia care au vrut să mai ciiupeasca și ei puțin din cursul nostru valutar și-au ales un moment prost, Isărescu stă pe o sumă considerabilă și are deocamdată poziție forte, în timp ce peste tot în lume sunt probleme financiare, băncile nu-și mai împrumuta ușor și ieftin aventurierii lor clienți, chiar dacă unii dintre ei sunt nume grele, pt că recent s-a demonstrat că și coloșii pot intra în faliment, chestia asta seamana cu isprava lui base de la reuniunea aia internationala unde l-a intrebat un diplomat rus daca americanii s-au plimbat prin tara cu avioanele cu prizonieri fara ca noi sa-i intrebam nimic si el a replicat ca "armata rusa a stat cativa ani in romania si n-am intrebat-o nimic". ne-a crescut e-penis-ul tuturor, eram cei mai tari, discutam de la egal la egal cu ditamai puterea nucleara, fara frica. iar duoa cateva luni, am descoperit uimiti ca platim cel mai mare pret la gaze dintre toti clientii rusiei. asa e si acum. ne bucuram ca "i-a facut" isarescu pe speculanti, uitand ca "speculantii" aia sunt principala sursa de investitii a romaniei. |
Posted 22 October 2008 - 22:41

Posted 22 October 2008 - 22:41

ma indoiesc ca speculantii aia au investit in economie.
|
Posted 22 October 2008 - 23:57

cei trei care au in spate greci: Bancpost, Banca Romaneasca si Piraeus Asta inseamna si Alpha Bank. N-am auzit de ei nimic. Eu am ce am cu Unicredit-Tiriac de cand mi-au crescut in primavara comisionul lunar cu 150%!!! Apoi, vara asta, au deschis in numele meu cont si au eliberat card fara acordul meu. A trebuit sa ma duc sa semnez de inchidere. O sa trec zilele astea pe la ei sa vad ce surpriza imi mai rezerva. ![]() |
Posted 23 October 2008 - 00:21

eu sunt curios daca tu poti citi integral primul post al acestui topic. eventual si paragraful "Practic, BNR a creat in ultimele saptamani o seceta de lichiditati pe piata. Dealerii estimeaza ca, prin interventiile derulate, banca centrala a scos definitiv de pe piata 3-4 miliarde de lei (echivalent a circa un miliard de euro). La aceste sume se adauga si cele atrase de Ministerul Finantelor, astfel ca in piata monetara nu mai sunt lei." . crede-ma, e acolo, in primul post. sublinierea imi apartine. masa monetara a româniei e de peste 160 miliarde lei, deci alea 3-4 miliarde "supte" de Isărescu reprezintă o suma importantă, dar totuși mică pt a putea vorbi că "nu mai există lei în piață", pt ca nu reprezintă decat 2-3%. A, că nu sunt lei disponibili în piață, adică eu/alții, ca entități separate de BNR, poate aveam lei la momentul respectiv, dar nu eram dispuși să-i împrumutăm/vindem, asta e puțin altceva. Edited by retele, 23 October 2008 - 00:22. |
Posted 23 October 2008 - 00:42

Nu, are ce castigat mandria nationala: "le-am tras-o in barba la speculatori!"
Adica un fel de "sa moara si capra vecinului" dar mai sofisticata. |
Posted 23 October 2008 - 06:02

asa e si acum. ne bucuram ca "i-a facut" isarescu pe speculanti, uitand ca "speculantii" aia sunt principala sursa de investitii a romaniei. Edited by gtk, 23 October 2008 - 06:04. |
Posted 23 October 2008 - 06:23

Posted 23 October 2008 - 06:30

Atacul concertat impotriva economiei unei tari inseamna terorism. Mai intai se fac declaratii sforaitoare cum ca nu exista echilibru macroeconimic in .ro, apoi aceleasi banci forteaza prabusirea leului, cu intentia de a face profit.
tu cum numesti asta, mers la biserica ? |
|
Posted 23 October 2008 - 06:36

Atacul concertat impotriva economiei unei tari inseamna terorism. Mai intai se fac declaratii sforaitoare cum ca nu exista echilibru macroeconimic in .ro, apoi aceleasi banci forteaza prabusirea leului, cu intentia de a face profit. tu cum numesti asta, mers la biserica ? |
Posted 23 October 2008 - 06:55

chestiile astea (cumparat moneda cu bani imprumutati ce trebuie platiti peste X zile, in speranta cresterii cursului pana atunci) se intampla zilnic. probabil ca si BNR-ul face asa ceva, in alte tari.
deocamdata, Isarescu o da intoarsa:
aici nu mai spune nimic despre cat de bine i-a "ars" el pe speculatori. acum ca a trecut euforia momentului si incep sa se vada efectele, e momentul sa inceapa sa arunce vina pe cineva. iar afirmatia cu destituirea bancherilor mi se pare cel putin ciudata, poate chiar un semn de panica. bancile(majoritatea) sunt institutii private, nu vad cum poate influenta BNR-ul conducerea lor. Edited by _Smiley_, 23 October 2008 - 06:56. |
Posted 23 October 2008 - 10:48

Isarescu e respectat ca si guvernator si pe plan international nu numai la noi in tara (e singurul mason din Romania de gradul33), ca dovada ca a fost singurul care "i-a futut" pe speculatorii americani care nu se asteptau la asa ceva din partea Romaniei. In alte tari precum Ungaria, Bulgaria sau Polonia, le-a mers treaba. Atunci cand Isarescu tine un discurs la tv, il face cu un scop pt. ca parghiile BNR-ului sunt limitate, e si asta "o arma" in plus de a ameninta verbal speculatorii straini si anumite bani romanesti un fel de "vedeti ca nu o sa va mearga". Sa nu uitam ca BNR intervine pe piata frecvent pentru a o stabiliza dar rar se intampla sa anunte asta la tv. Dar ce apreciez cel mai mult ca BNR-ul e intependenta de orice guvern ar fi la putere si isi vede de treaba in continuare.
|
Posted 23 October 2008 - 10:53

isarescu va marsa acum pe scoaterea din sistemul bancar a celor 3.
|
Posted 23 October 2008 - 10:57

Posted 23 October 2008 - 10:57

Posted 23 October 2008 - 10:59

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users