Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Despre prețuri la "amenajările interioare"

- - - - -
  • Please log in to reply
273 replies to this topic

#19
adris1919

adris1919

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 10.10.2006

 bogdan-s, on Jan 12 2009, 10:18, said:

Am gasit un site care ofera ceva preturi pe mai multe domenii. Preturi manopera
Nu specifica cat sunt de actuale dar specifica limite minime si maxime si ma gandesc ca adevarul tre' sa fie undeva pe acolo :). Zic ca iti fac si un calcul daca iti faci cont la ei dar cred ca nu e util decat pentru cei care renoveaza complet casa si sunt mai multe operatiuni ce trebuiesc efectuate.
Poate un meserias sa confirme daca sunt de actualitate preturile ? Mi-a placut ca le gasesti totusi la un loc pentru mai multe domenii. In rest fiecare firma isi prezinta preturile doar pentru domeniile ei de activitate.

Preturile de acolo sunt aproximative. Minimele mi se par cam preturile "corecte" de lucru la "negru". Mediile si maximele sunt preturi din devize de executie, scoase cu diferitele softuri de specialitate existente pe piata. Cele medii sunt preturile date de aceste devize doar cu cotele directe, iar maximele contin si indirecte si tva.

#20
matzu_2003

matzu_2003

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 872
  • Înscris: 19.02.2008

 adris1919, on Jan 13 2009, 19:38, said:

Preturile de acolo sunt aproximative. Minimele mi se par cam preturile "corecte" de lucru la "negru". Mediile si maximele sunt preturi din devize de executie, scoase cu diferitele softuri de specialitate existente pe piata. Cele medii sunt preturile date de aceste devize doar cu cotele directe, iar maximele contin si indirecte si tva.
adris ma faci sa rad tata la ce aberatii scrii......dupa tine inseamna ca cine munceste la negru munceste degeaba.....sa aiba unde pleca dimineata si de unde venii seara.......marmura la 4 ron pe mp :lol:  :lol:  :lol:

#21
kykobaw

kykobaw

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 16.05.2008
Domnule adris 19,

1. daca nu te poti abtine sa faci comentarii pe un topic datorita comentariilor de pe alt topic, ma cam ametesti, ar trebui sa raspunzi pe topicul respectiv care te-a shocat intratat incat te face sa vomiti, nu la toate mesajele utilizatorului indiferent unde sunt publicate!

2. Daca "femeia" (Hanako) a intrebat un pret orientativ acum 2 luni, probabil inafara de data ai citit si postul dansei si ai observat ca nu intrezareste o infuzie de capital prea curand pentru a-si continua amenajarea interioara a casei. Asa ca daca isi face o idee despre pret chiar si 2 luni mai tarziu este posibil sa ii fie de folos. Si daca nu dansei, este posibil sa fie de folos altora. Asta este logica mea, pe care ti-o dezvaluiesc chiar daca nu ma obliga nimic sa fac asta, si chiar daca ti se pare incorecta.

3. Asa cum ti-am explicat desi nu cred ca ai citit, daca te deranjeaza mesajele mele pe langa problema ingnora-le, asa ai sa-ti economisesti timpul, nervii si starile de greatza!

4. Cat timp o sa ma intereseze si o sa cred ca mesajele mele pot folosi cuiva, o sa postez oriunde mi se pare interesant, indiferent de parerile altor membri de pe forum, chiar daca lor li se pare ca scriu pe langa subiect, sau pentru a ma afla in treaba.

5. Daca esti satul de "falsurile si mizeria umana din forumul Softpedia" ai putea sa te autopropui ca judecator pe acest forum si sa elimini din comunitatea SOFTPEDIA mizeria si falsurile, la fel ca si pe cele din viata ta de zi cu zi, eu sper sa ai mult succes!  

6. Nu am nevoie sa imi fac nici o reclama mascata, atat timp cat imi pot face reclama nemascata. In afara de asta ai citit mai multe mesaje pe acest forum, unde se "face reclama" (daca cei care anunta preturi si calitati se considera ca isi fac reclama), si nu te-a deranjat intratat, sau cel putin nu te-ai manifestat in scris, chiar daca te-a deranjat.  Iar daca problema o ai cu mine personal, iti stau la dispozitie pe PM sau la telefon.

7.  Cat despre comentariile tale referitoare la "meseriasi", "falsi meseriasi', "hal de falsi meseriasi", "oameni cu bun simt si indemanare" nu pot sa raspund nimic, intrucat nu inteleg la cine te referi. Dupa parerea mea "meseriasii" si meseriasii merita tot respectul atat timp cat nu isi insala clientii si dau garantie, indiferent de pretul pe care il cer.

Daca ai experiente si dovezi cu "meseriasi" care te-au prejudiciat cu ceva cred ca cea mai buna idee ar fi sa ii postezi pe aici, deschide un topic special, FALSI MESERIASI/TZEPARI/HOTZI/MIZERII UMANE sau cum vrei sa-l numesti, pentru ca ceilalti membri sa fie preveniti sa nu fie tentati sa faca aceasi alegere ca cei "pacaliti".

Cu cat un necunoscator in domeniu are mai multe informatii (inclusiv despre pret si calitate), cu atat se poate apara mai bine in fata unui "fals meserias" cum ii numesti.  

Succes!

 adris1919, on Jan 4 2009, 20:01, said:

NU pot sa ma abtin de la a comenta acest ultim post.
Asa de tare "ne" mai place "noua, meseriasilor" sa ne laudam, of Doamne! :puke:  Imi vine rau, nu alta.
A-ntrebat femeia un pret orientativ, acum 2 luni si jumatate, a explicat de ce a pus intrebarea. Te gasesti tu acuma, cand probabil lucrarea e deja de mult finalizata si inaugurata, sa vii cu autoreclama ta prost mascata si sa-i dai "sfaturi".
Uite de-aia ajunge omul cu bun simt si indemanare sa-si faca singur treburi pe care voi, hal de falsi "meseriasi", ar trebui sa le faceti. Fii linistit, n-ai sa "agati" multi clienti pe forumuri, mai ales cu stilul asta usor pervers de a posta.
Nu interveneam, dar am m-a enervat postarea ta de pe alt topic unde eu pun o intrebare punctuala si tu vii cu "sfaturi" picate din cer, din alta lume, total pe langa problema, doar de dragul de a te afla in treaba.
Eu zic sa postezi acolo unde te pricepi, sa o faci la subiect si sa incerci sa ajuti cu adevarat oamenii de aici. Sa incercam sa pastram macar lumea asta virtuala in limitele bunului simt si ale corectitudinii.
Suntem satui pana in gat de falsurile si mizeriile umane din viata de zi cu zi, nu e nevoie de asemenea specimene si in comunitatea asta. SI fii pe pace, adjectivele peiorative folosite anterior nu-ti erau adresate tie, kykobaw, decat daca te autoincluzi in categoriile respective.

Stima!
Adi.

Edited by kykobaw, 31 January 2009 - 22:03.


#22
bogdan-s

bogdan-s

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 11.03.2008
Io revin la obsesia mea cu preturile unei zugraveli  :). Practic incerc sa aflu la ce sa ma astept caci n-am mai facut asta niciodata :). Vreau sa zugravesc apartamentul si sa montez parchet in sufragerie dormitor si hol.
Mi-am facut tot pe site-ul ala de l-am citat mai devreme cont si mi-a calculat pretul total (Zugravire apartament).
Am folosit din lista lor preturi situate undeva intre minim si mediu iar rezultatul total se pare ca e 24 milioane. Sincer sa fiu nu speram sa treaca de 20 caci probabil ca materialele or sa mai coste inca pe atat. Ma intreb totusi daca as putea gasi un zugrav care sa poate face toate astea pentru mai putin de 20 milioane. Cel putin pe acest forum vad ca pretentiile sunt destul de mari din partea meseriasilor :) si orgoliile pe masura. Eu probabil ca sunt cam strans la punga si ar trebui sa pun mana pe trafalet :(

#23
kykobaw

kykobaw

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 16.05.2008
Banuiesc ca astea sunt preturi calculate teoretic, fara sa vina nimeni sa vada efectiv ce este de facut.

Mie mi se par super bune, daca gasiti meseriasi care sa efectueze aceste lucrari asa de ieftin e excelent.

Sa va dau un ex:

Aveti 40 m de parchet in 3 camere, deci daca socotim plinta ar fi inca peste 40m liniari de plinta. Dupa socoteala Dvs., la 10 lei m2 (care in mod normal include si plinta) mi se pare un pret incredibil, adica numai 92€ manopera pentru 3 camere cu 40 m2 in total, plus inca 40m liniari de plinta. Un meserias nu cred ca poate termina singur aceasta treaba intr-o singura zi. Ganditi-va, numai ca sa vii de 2 ori la o adresa in Bucuresti, cu masina cu scule, cat ar costa, pentru un tamplar/parchetar sau ce-o fi, care totusi trebuie sa castige intre 1000-1500€ lunar, altfel nu i-ar mai renta sa investeasca in scule, masina, experienta si altele..

Nici pretul de 1,20€/m2 de varuiala nu mi se pare absolut deloc scump, pentru suprafetele date, dimpotriva.

#24
adris1919

adris1919

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 10.10.2006

 kykobaw, on Feb 3 2009, 20:35, said:

un tamplar/parchetar sau ce-o fi, care totusi trebuie sa castige intre 1000-1500€ lunar, altfel nu i-ar mai renta sa investeasca in scule, masina, experienta si altele..

Haide ba, ma lasi? Da' ce face ala ma, sa merite 1500 de euro pe luna? Ca parchetul asta mecanic il poate pune oricine stie sa citeasca instructiunile de pe ambalaj! Tu uiti ca traim in romanica, unde e mare criza si aproape 50% din populatie isi permite sa manance carne maximum o data pe luna? La cati meseriasi sunt, si mai ales la cati or sa vina acasa, nu prea cred eu ca vor ramane preturile astea astronomice si pretentiile astea complet nejustificate in contextul dat.
Un parchetar face un lucru cat se poate de banal. Un doctor salveaza vieti. Cel din urma are 500-700 EU lunar. Asa ca tamplarul de care zici tu, amice, poate sa mai lase din pretentii, ca altfel e un nesimtit.

#25
eneyonut

eneyonut

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 158
  • Înscris: 14.01.2008

Quote

Un parchetar face un lucru cat se poate de banal. Un doctor salveaza vieti.

Parchetaru ala spre deosebire de medicii nostri, isi face treaba. Nu ti-ai ales bine exemplul.

#26
matzu_2003

matzu_2003

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 872
  • Înscris: 19.02.2008
ceea ce a afirmat kykobaw mi se pare destul de corect 

daca stai sa claculezi cata timp piezi sa scoti o lucrare la capat,pregatirea lucrarii,lucrarea in sine,finalul lucrarii unde se fac ultimele retusuri si tragand linie la cap sunt lucrari unde scoti bani sunt lucrari unde nu faci bani ,doar sa stai in bussnies

iar cu acel site...... uitati de el ......acolo uitati-va de la preturile medii in sus ca la minime mi se par niste aberatii la ceea ce scriu akolo

iar cu banii care trebuie sa ii scoata un meserias intr-o luna mi se pare destul de corect acel pret intre 1000 si 1500 eur ca altfel nu ai putea sa faci bussnies .....asa poti merge angajat la o firma si faci akolo de 700eur pe luna....nu ai batai de cap 

numai uzura sculelor sa o calculezi si sa vezi akolo

iar acum dupa parerea mea cei mai tari mesteri la ora actuala in romania nu ii gasesti la firme angajati ci au propriile lor echipe cu care lucreaza impreuna.....sunt foarte putini profesionisti in romania la ora actuala care stiu sa lucreze corect si dupa codurile aflate in vigoare.....de alde gigel am vazut destui :D

#27
kykobaw

kykobaw

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 16.05.2008

 adris1919, on Feb 6 2009, 21:11, said:

Haide ba, ma lasi? .... Asa ca tamplarul de care zici tu, amice, poate sa mai lase din pretentii, ca altfel e un nesimtit.


V-am mai spus anterior ca n-ar trebui sa cititi mesajele mele daca nu va puteti abtine sa nu raspundeti.
Oricum acum a-ti avansat, cel putin nu va mai e greatza.  :thumbup:

Trecand peste problemele Dvs de exprimare,  :thumbdown:  sa raspundem:

Exeplul cu tamplarul l-am dat ipotetic. Chiar si asa, nu mi se pare exagerat deloc.
Daca aveti o aversiune speciala fata de muncitorii din constructii si o simpatie speciala pentru medici, ar trebui sa mentionati, ca sa putem evalua gradul Dvs de obiectivitate.

Daca va aduceti aminte, pe timpurile dinainte de 1989, muncitorii in constructii primeau salarii frumusele, ajungeau sa castige 3500-5000 lei pe luna, salarii pe care altii nici nu le visau (inclusiv multi dintre medici).

Deci, salariile in constructii intotdeauna au fost destul de mari, fata de salariile de pe posturi caldute, la birou, si nu e de mirare, pentru ca sunt conditii foarte diferite:

1. Munca fizica, mai ales in conditii vitrege de vreme, erodeaza sanatatea mult mai rapid decat munca "la birou".
Daca o persoana se gadeste sa munceasca in constructii atunci stie sigur ca nu va putea da randament pana la 60 de ani, ci poate cel mult pana la 40-45 ani.  

2. Trecand peste factorul sezonier, care cantareste si el in decizia celor ce vor sa devina constructori, trebuie sa luati in calcul si riscurile de accidente de munca, mult mai mari din acest domeniu. In particular, in cazul tamplarilor, daca o sa intrebati la vreun spital de chirurgie plastica sau ortopedie (daca tot aveti afinitati cu medicii) o sa observati ca este meseria cu cele mai multe accidente de taieri de membre sau falange, probabilitati de cateva sute de ori mai mari decat media generala de accidente de munca a populatiei.

3. Investitia in scule

Si la mod general, din cate imi aduc aminte si in alte mesaje ale Dvs ii blamati pe constructori, un muncitor calificat intr-o meserie nu invata acea meserie de azi pe maine. In orice domeniu al constructiilor e nevoie de studiu si practica, sau macar de foarte multa practica si un minim de inteligenta. Deci revenind la cazul particular al tamplarului, un tamplar bun nu se face de azi pe maine, ci dupa ani de zile de munca si experienta. Cu alte cuvinte, un tamplar priceput, care stie ce face si poate sa-si asume o anumita raspundere, cu siguranta ca a trebuit sa lucreze mult timp pe salarii mult mai mici pana a ajuns la o calificare suficienta.

In consecinta, trebuiesc luate in calcul si investitia in anii de practica plost platiti, si in scule, si riscul, si sanatatea si probabil multi mai multi factori, atunci cand cineva se gandeste sa munceasca in acest domeniu. Si normal ca trebuie sa il compenseze, pentru toate acestea, altfel ar face altceva mai usor, mai putin riscant si care necesita mai putina timp pierdut pentru dobandirea experientei.

Nu trebuie sa imi raspundeti ca oricine isi poate face orice lucrare ca sa economiseasca banii, pentru ca asta este doar relativ.
Aproape oricine care stie sa tina un ciocan in mana si care scotoceste pe cateva forumuri, sau citeste instructiunile producatorului, poate face o lucrare mediocra de tamplarie, zidarie, instalatii, etc. Perfect de acord. Dar diferenta de calificare si responsabilitate necesara de la o lucrare mediocra la o lucrare buna, este foarte mare.  

Iar pana la urma, ca sa revenim si la medici, totul se regleaza pe piata. Piata regleaza pretul, cererea sau oferta. Daca un medic invidiaza un constructor care castiga nejustificat de mult fata de el, nimic nu il opreste sa-si schimbe meseria, sa invete eventual sa faca acoperisuri, usi, parchet si altele...

500? salariul minim pentru un medic este mult, eu cunosc medici specialisti care lucreaza in Bucuresti si au salariul de 300?. Daca medicii accepta sa lucreze pe aceste salarii, nu este vina constructorilor. Salariile in medicina nu sunt mai mici decat in trecut, deci majoritatea medicilor stiau ca sistemul salarial in sanatate e prost, INAINTE sa se inscrie la facultatea de medicina. De ce s-or fi inscris? Probabil au ei calculele lor.

Parerea mea este ca medicii trebuie sa ceara salarii mai mari Ministerului Sanatatii, iar ministerul sa ceara mai multi bani Caselor de Asigurari, care la randul lor ar trebui sa solicite mai multi bani de la bugetul statului, sau sa ceara Ministerului Finantelor marirea contributiilor salariatilor (inclusiv constructorilor) la asigurarile de sanatate. Acesta ar fi calea normala. Dar in acest caz ar trebui sa nu mai pretinda de la pacienti nici macar o floare pentru serviciile lor.


In Bucuresti daca ai lua un Taxi ca sa traversezi orasul de 2 ori, FARA SA CARI MATERIALE SI SCULE, ti-ar lua minim 60-70?. Personajul nostru ipotetic, tamplarul, are viata destul de grea in cazul prezentat de colegul nostru cel care a gasit pretul de 10 lei/m, deoarece are multe cheltuieli si amortizari de facut pentru fiecare zi de munca, pe care Dvs. probabil nu le banuiti.

Apropo, acum o luna niste prieteni m-au intrebat daca nu stiu sa le recomand cativa dulgheri si fierari betonisti. Aveau nevoie de minim 30. Salariu? O sa credeti? 220 lei /zi. Vi se pare enorm? Va asigur ca ii cautau de cateva luni. De ce oare nor fi gasit? De la dulgher la tamplar nu e mult. 60EUR/zi ca angajat.....

Edited by kykobaw, 07 February 2009 - 20:06.


#28
hulutag

hulutag

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 05.02.2006
Sunt unul dintre meseriasi si poate nu as fi stiut sa exprim la fel de bine lucrurile ca si KYKOBAW ,acum 13 ani am inceput sa spal huma,sa montez tapet si sa zugravesc,de atunci imi castig existenta din amenajari interioare,am functionat pe firma si cu numerosi angajati 7 ani,in 1996 caram gips carton cu papucul din Bucuresti,m-am inpotmolit in taxe si impozite,am inchis firma si lucrez la "negru"cu echipa mica.Am preturi relativ mari pentru "provincie",cu toate astea de lucru cu 6 luni in avans ,sunt foarte multi clienti care doresc calitate si sa nu-si bata nimeni joc de materialele pe care au dat banii.
     Am intalnit(auzit) si de meseriasi foarte buni care nu au stiut sa evalueze bine lucrarea,au dat un pret pe lucrare,poate s-a si negociat,sau apucat de lucru au luat din bani si cand si-au dat seama ca defapt dureaza mai mult decat se asteptau si ca au luat prea putin i-au lasat "balta"pe clienti si-au plecat in alta parte,fie ca le-a fost jena sa spun fie ca clientul nici nu o vrut sa aude de bani in plus.
     Parerea mea ca meserias pentru clienti este ca nu ar trebui sa negociati pretul,sigur meseriasul v-ar putea ajuta si in alte "chestii" care defapt nu il privesc sau de exemplu eu nu mai merg la garantii pentru cei care discuta de preturi cu toate ca eu le dau devizul dupa efectuarea lucrarilor (asta ca sa pot efectua lucrarea de calitate si sa nu fiu stresat ca "nu-mi iasa banul" si sa fiu mai putin atent la detalii).
     Bineinteles exista niste preturi estimative si se stie ca "nu sar calul",nu pierd timpul si pana nu termin o lucrare nu incep alta cu toate ca trebuie sa ai o stapanire de sine destul de buna sa spui cuiva ca doar peste 6-7 luni poti sa-i lucri si sa nu mergi repede sa iei lucrarea .
     Dar sunt clienti si clienti peste tot si fel de fel de meseriasi,nu prea poti generaliza.Ce pot spune ca din experienta este faptul ca am avut sute de clienti romani dar niciunul nu s-a bucurat de o lucrare cum s-a exteriorizat o nemtoaica,romanul nostrui mai degraba se "musca de limba" decat sa te laude (de fata cu tine).In rest e ok,te solicita in continuare,te lauda la altii dar nu de fata cu tine meseriasul.
    Ma gandesc acum ca ar trebui sa avem si noi meseriasii topicul nostru,ce parere aveti?

#29
adris1919

adris1919

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 10.10.2006
kykobaw, ar fi mai bine sa nu-ti mai obosesti ochii si degetelele tale pretioase ca sa-mi dai mie explicatii. Nu am nevoie, inteleg foarte bine tot ceea ce se intampla in constructii, intamplator sau nu stiu ce inseamna un deviz, pt ca anual intocmesc sute, stiu cum "merge treaba" in santier, pentru ca supervizez zeci de asemenea lucrari. Povestile alea sf despre responsabilitatea "meseriasului", despre cum isi doreste el sa faca numai lucruri de calitate, despre cat e de nasoala viata sunt bune sa le pastrezi pentru vreun grup de ala cum vezi prin filmele americane, gen AA samd. Asemenea meseriasi sunt raritati, mai ales printre romani.
Nu, n-am nici o afinitate pentru medici, dimpotriva, sper sa nu-i mai intalnesc niciodata. Ai inteles prost exemplul dat de mine, pentru ca mintea ta limitata nu poate realiza ca munca intelectuala este mult mai dificila si mai consumatoare de sanatate decat munca fizica. Daca te-ai interesa putin, ai vedea ca cel mai mare factor destabilizator al sanatatii omului secolului 21 este stressul.
Iar meseriasul da care vorbesti, stia la randul lui ca munca in constructii sau in atelierul de tamplarie e grea, nu-l obliga nimeni sa inghita praf ani de zile pe bani putini ca sa invete meserie. Daca il duce capul cat de cat, ori invata foarte repede meserie si pleaca sa lucreze pe cont propriu, ori pune mana pe carte, face studii si se angajeaza la un "post caldut, de birou".
Argumentul cu traversatul Bucurestiului cu taxiul pe bani multi e cel putin pueril si desuet (gasesti termenul in dex, daca nu-l intelegi). Pai la cati bani face un "meserias" mai sta dupa taxiu sau are de mult timp masina proprie? Mai ales ca la cat s-au ieftinit acum, chiar oricine isi poate lua un "cazan" cu care sa-si faca treburile.
Te rog, nu-ti mai da cu presupusul in legatura cu ce pot sau nu pot eu sa banuiesc. Pentru ca, oricum ai da-o, cu siguranta banuiesc mult mai multe decat banuiesti tu ca banuiesc.
As vrea sa n-am nici o farama de aversiune fata de "meseriasi", dar ce sa fac daca zilnic vad cum majoritatea isi bat joc de banii pe care altii ii muncesc sau ii fura ca sa li-i dea lor. Poate cei buni or fi plecati din tara, foarte posibil, sau cei ramasi nu si-au adaptat mentalitatea, asa cum nici multi din clienti inca nu au facut-o, si inca mai inghit treaba de mantuiala pe bani multi. Oricum, directia in care merg lucrurile este pozitiva, asa ca ragaliile vor fi usor-usor trase pe dreapta. Sper!

#30
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007
Usor baieti,usor.
Haideti sa atacam anumite principii si nu persoanele care le sustin.
Ma arde sa ma bag in discutie dar fiind constructor de meserie nu pot fii impartial.
Insa:


1) Atunci cand cauti un meserias,cauta-l dupa referinte(un meserias este precum un fotograf(portofoliu)
2) Problema pretului!!Atunci cand un om ajunge sa aiba un ''portofolui'' bun creste preturile(ca na,doar e meserias bun),iarasi nasol.

Ghidati-va dupa referinte si aveti mai putin de pierdut.

#31
matzu_2003

matzu_2003

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 872
  • Înscris: 19.02.2008

 adi_master, on Feb 11 2009, 20:33, said:

1) Atunci cand cauti un meserias,cauta-l dupa referinte(un meserias este precum un fotograf(portofoliu)
2) Problema pretului!!Atunci cand un om ajunge sa aiba un ''portofolui'' bun creste preturile(ca na,doar e meserias bun),iarasi nasol.

Ghidati-va dupa referinte si aveti mai putin de pierdut.

aici ai perfecta dreptate adi

#32
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,761
  • Înscris: 30.07.2008
romanul e roman si in ziua de post ... asha ca in general romanii nu sunt profesionisti , ei stiu sa fac tot dar in acelasi timp nimic (la nivel de "arta") ... orice profesionist trebuie platit bine ... nu conteaza meseria , daca stie sa faca foarte bine , cand trebuie , cui trebuie  e OK ... problema a devenit "subiectiva" parerea mea deoarece nu s-a inteles de ce un zugrav bun sa ceara multi bani cand zugraveli si spoieli isi fac singuri taranii la casa lor (taran- satean -locuitor la sat ...etc. . )  ... de aici inflamarile si pe alocuri intemeiate ... un tapet sau un parchet imi pun si eu ,mai bine sau mai rau , dar un apendic nu pot sa il operez cu vecinu' de bloc   :death:  

Trebuie totusi sa externalizam muncile ca altfel ne luam painea de la gura unu' altuia ... unu nu mai are ce zugravii , altu nu mai repara masini ca stie orice in parcare sa chituiasca masina botita , paine facem in casa , si tot asha vine criza peste noi si nu stim de unde  :coolspeak:

#33
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007
In postul de sus vorbeam de un ''portofoliu'',daca il ai si este bun,te declari profesionist si esti declarat/recomandat(a se citii ''referinte'')profesionist.In acest stadiu,tu esti cel care hotareste pretul profesionalismului tau.Daca pretul e mare sau mic,asta va dovedii piata pe care activezi.
Eu spun numai atata: Daca am nevoie de un electrician,si am de ales intre unul cu bune referinte dar pret pe masura si unul fara referinte dar cu pret mic,il aleg pe cel cu referinte caci are habar si cea ce eu vreau a mai executat in trecut.

Succese baieti! :)

Edited by adi_master, 14 February 2009 - 22:31.


#34
nijaschija

nijaschija

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.02.2009
buna

am cumparat recent un apartament si trebuie sa il aranjam.
am primit de la cineva niste preturi si eram curioasa daca sunt ok sau prea mari.

de ex pt bucatarie:
decapat ceramica pereti + pardoseala  2 euro/mp
montat gresie pardoseala  9 euro/mp
montat plinta gresie  3 euro/mp
montat faianta pereti 9 euro /mp
decapat pereti pentru pregatirea suprafetelor 1,5 euro/mp
constructie gips carton deasupra usii (este un iluminator acolo) 7 euro/mp
executat tavan din gips carton 7 euro/mp
executat ghena gips carton in forma L pt tevi  5 euro/mp
placat glafuri geam 3 euro/mp
chituire si prelucrare rosturi la gips carton 2 euro/mp
executat glet ipsos  4 euro/mp
montat coltare protectie muchii, glafuri, etc 2,5 euro/mp
executat glet superfin ATLAS in 2 straturi pe suprafata 2,5 euro/mp
executat vopsitorie lavabila in 2 straturi 2,5 euro/mp
executat gaura hota 35 euro
executat deviatie modul usa (usa trebuie mtatat cam 10 cm pentru ca altfel nu avem loc cu blatul  :mellow::)  )15 euro


astept parerile voastre.

#35
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007
Nu cunosc preturi!!DAR,de ma-s intoarce in romania maine,ce bani as face!!! :mellow:

#36
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 10.04.2006
Mi se par mari preturile. Si fac pariu ca munca e la negru.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate