Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 

pentru cei care vor sa plece din Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
150 replies to this topic

#19
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,917
  • Înscris: 25.06.2007

View Postcata.s, on Oct 12 2008, 03:10, said:

in primul rand, nu stiu de ce toata lumea crede ca "am luat-o in freza", stuatia mea acum e chiar buna, din punct de vedere profesional si material

mesajul pe care vroiam sa-l transmit, e ca de obicei, cand cineva decide sa emigreze, e ca si cum s-a dat batut, renunta sa mai lupte din diferite motive; crezand ca altundeva e mult mai bine si mai usor. Aici e problema.
Pentru ca sa fie mai bine in alta tara decat la tine acasa, trebuie sa lupti enorm, si e posibil sa fie mai bine normal. Asta o zic din experienta.
Dar atunci vin cu intrebarea: dar daca lupti la fel de tare, pentru oricare ar fi visul tau, la tine in tara? oere nu-i mai bine?

si inca ceva, de ce nu ma contrazice nimeni dintre cei care sunt deja stabiliti in strainatate?

Nu stiu de cat timp esti plecat dar vad ca ai uitat cum in Romania te lupti de multe ori cu morile de vant, ca sa folosesc verbul ales de tine (a lupta).
Toti cei care am plecat am ales intre aceste doua posibilitati: a lupta cu morile de vant si a lupta pentru afirmare intr-o societate avansata.
Persoanele care aleg sa plece nu o fac pentru a fugi de lupta. Nu prea cred ca sunt unii atat de naivi incat sa creada ca in Vest umbla cainii cu colaci in coada.
Dar exista alte oportunitati, exista alta cultura a muncii, exista alta civilizatie, cu calitatile si defectele ei, dar pe ansamblu superioara.
Si in final, exista si posibilitatea care da numele acestui subforum: Inapoi in Romania

Dupa cum scrii, ar rezulta ca ai emigrat chiar din motivul invocat de tine: te-ai dat batut in Romania.
Daca e mai bine sa lupti in tara pentru visul tau, de ce nu te intorci?

#20
Dari@

Dari@

    Hoașcă pur si simplu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 18.06.2007

View Postcata.s, on Oct 10 2008, 14:29, said:

In fine, am fost norocosi si am reusit sa iesim din situatia asta, numai dupa ce a trebuit sa demonstram ca suntem cel putin de doua ori mai buni decat concurenta localnica, pentru acelasi job.  

munca nu ma mai dezonora, si lumea din jur ma aprecia pentru ceea ce fac, din pacate nu si pentru ceea ce sunt.

pentru civilizatie? credeti-ma, nu e nici o diferenta, poate doar oameni mai falsi,

asa este si in alte tari, cand vine corba de romani.

oameni mai falsi acolo?!?!? poate romanii. neincrederea si imaginea extrem de proasta vine din faptul ca multi romani plecati dincolo mint, inseala si fura, la fel ca in tara. ti se pare ca asta inseamna civilizatie? mie nu.

nu as emigra pentru bani, sau nu numai pt bani, ci si pentru ca pana la urma acolo esti respectat ca om si nu trebuie sa faci temeneli si sa dai spaga te miri cui pt te miri ce.

#21
mnezo

mnezo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,762
  • Înscris: 06.03.2006

View Postcata.s, on Oct 12 2008, 03:10, said:

dar daca lupti la fel de tare, pentru oricare ar fi visul tau, la tine in tara? oere nu-i mai bine?
Nu, ca aici e plin de prosti pe care nu ai cum sa'i schimbi. Si nu ma refer la capacitatea intelectual ci la un romanism necioplit, tot ce inseamna pile, tupeu, râca si restul tampeniilor pe care trebuie sa le suporti aici mai mult ca in alta parte.

#22
xella

xella

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 01.06.2005

View Postmnezo, on Oct 12 2008, 12:25, said:

Nu, ca aici e plin de prosti pe care nu ai cum sa'i schimbi. Si nu ma refer la capacitatea intelectual ci la un romanism necioplit, tot ce inseamna pile, tupeu, râca si restul tampeniilor pe care trebuie sa le suporti aici mai mult ca in alta parte.


Punct ochit punct lovit!

#23
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006

View Postmarius.bunu, on Oct 11 2008, 21:16, said:

In general europenii sunt nationalisti si xenofobi..
Eu zic sa te muti intai intr-o tara europeana inainte sa arunci afirmatii de-astea de 2 lei.


View Postcata.s, on Oct 12 2008, 02:10, said:

si inca ceva, de ce nu ma contrazice nimeni dintre cei care sunt deja stabiliti in strainatate?
Uite, eu sunt stabilit in strainatate, in Europa si te contrazic. Nu ma trateaza si nu m-a tratat nimeni ca pe un rahat, ba dimpotriva, oamenii sunt respectuosi, amabili si cand le spun de unde am venit reactia e de curiozitate, nu de respingere. Si nici macar nu le vorbesc limba.

#24
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postandrei_0, on Oct 12 2008, 13:23, said:

Nu ma trateaza si nu m-a tratat nimeni ca pe un rahat, ba dimpotriva, oamenii sunt respectuosi, amabili si cand le spun de unde am venit reactia e de curiozitate, nu de respingere. Si nici macar nu le vorbesc limba.

Dupa cum se vede parerile sunt impartite. Interesant insa este faptul, ca multi emigranti pun esecul initial pe seama xenofobiei sau a rasismului. Tot asa de interesant este si faptul ca dupa o reusita ulterioara acest presupus motiv pare sa piarda consistent din importanta. Realitatea este ca rationamentul se bazeaza pe calcul la rece. Esti interesant pentru o firma, primesti sansa. Este exact acelasi rationament pe care-l pui tu ca emigrant la baza hotaririi de-a parasi o tara pentru a te stabili in alta. Pur pecuniar, fara considerente patriotice, xenofobe sau de alta natura. Chiar daca acestea ar exista, ele ocupa un loc secundar.
Dupa parerea mea esecul are doua motive mari si late:

1. Supraevaluarea
Aici intra clar faptul ca nu intrunesti cerintele postului pentru care aplici. Un derivat il poate reprezenta si nerecunoasterea diplomei. Din cauza asta este bine sa ai informatii inainte de a le capata prin impactul cu pragul de sus.
2. CV + scrisoarea de intentie
Si aici informatia joaca un rol extrem de important, dar pe linga asta se pune problema cunoasterii limbii. Scrisoarea de intentie ofera unui analist versat primele informatii referitoare la persoana candidatului.
Se pare ca punctul asta este neglijat cu regularitate de catre foarte multi candidati si asta de multe ori chiar de catre nativi.  Uneori insa printr-un noroc chior se poate intimpla ca de partea cealalta a gardului sa se afle un angajator mai putin versat in astfel de probleme, iar asta reprezinta sansa omului. Este bine sa te bazezi pe asta? Eu afirm ca nu.
Cascati ochii bine la aceste amanunte aparent minore. Ele fac diferenta intre a avea sau nu succes! :)

#25
apolodor_pinguinul

apolodor_pinguinul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 12.02.2007
E mai bine-n România ca într-o țară europeană! Cea mai bună glumă pe care am auzit-o luna asta.
Ce-i mai bine în România??
-șpaga, pilele, oamenii,  manelele, rromii, mersul cu tramvaiul, mersul cu metroul la 8 dimineața, mersul cu mașina la orice oră, aerul, locuințele (mică paranteză: noi locuim cu toții în cutii de chibrit numite blocuri comuniste, ba chiar construim tot mai multe asemenea culcușuri imbecile; în timp ce în Italia și Berlin am văzut blocurile comuniste abandonate la marginea orașului; nimeni nu vrea să stea în ele), nivelul de trai, politica, dreptatea, prietenii (pe câți poți conta până la urmă?), distracția (nunta de țigani din fața blocului), vecinii (care dau drumu' la difuzoare la 2 noaptea și te scuipă-n față dacă îndrăznești să-i rogi să dea mai încet), mâncarea, limba (e într-adevăr destul de greu să renunți la a utiliza "tz", "sh" "z" și "k") etc.
N-a menționat cel ce-a pornit topicul de toate astea, i-am auzit eu și pe alții care încearcă fără un motiv anume să mă convingă să nu plec de-aici, cu lături (argumente) precum: "Occidentalii nu știu să se distreze ca noi", "Noi, românii, suntem foarte călduroși în comparație cu ei", "Se vor uita toți urât la mine când or să audă că sunt român" (Păi normal că o să se uite urât când tu o să muncești ză romanian way: stat pe mess și pe chaturi de la servici, făcut cel puțin 2 pauze de masă pe zi și răsfoit contracte numai când intră șeful în birou) etc etc etc.

Edited by apolodor_pinguinul, 12 October 2008 - 14:31.


#26
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006

View Postvata_pa_batz, on Oct 12 2008, 14:04, said:

Dupa cum se vede parerile sunt impartite. Interesant insa este faptul, ca multi emigranti pun esecul initial pe seama xenofobiei sau a rasismului.
Doar nu te astepti sa-si asume greselile/incompetenta/inadaptabilitatea. "Oamenii e rai" e leitmotiv pentru explicarea esecului.

#27
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postandrei_0, on Oct 12 2008, 14:58, said:

Doar nu te astepti sa-si asume greselile/incompetenta/inadaptabilitatea. "Oamenii e rai" e leitmotiv pentru explicarea esecului.

Cred ca ar trebui facuta o diferentiere intre xenofobia/rasismul existente in anumite grupari politice, cartiere...paturi sociale cu existenta fenomenului in firme. Din punctul asta de vedere as afirma eu ca problema se intilneste mai rar pina la deloc.
Ramin valabile ca motive pentru esec cele doua motive expuse mai sus. Parerea mea :)

#28
cata.s

cata.s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 08.06.2005
O mica precizare, studiile din Romania sunt recunoscute in strainatate , academic,  nu si profesional marea majoritate.
Oricum, depinde ce ai terminat, unde ai terminat, si in ce tara te indrepti dar studiile sunt recunoscute .....

#29
brigazile_martirilor

brigazile_martirilor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,969
  • Înscris: 09.07.2008

View Postcata.s, on Oct 12 2008, 03:10, said:

in primul rand, nu stiu de ce toata lumea crede ca "am luat-o in freza", stuatia mea acum e chiar buna, din punct de vedere profesional si material

mesajul pe care vroiam sa-l transmit, e ca de obicei, cand cineva decide sa emigreze, e ca si cum s-a dat batut, renunta sa mai lupte din diferite motive; crezand ca altundeva e mult mai bine si mai usor. Aici e problema.
Pentru ca sa fie mai bine in alta tara decat la tine acasa, trebuie sa lupti enorm, si e posibil sa fie mai bine normal. Asta o zic din experienta.
Dar atunci vin cu intrebarea: dar daca lupti la fel de tare, pentru oricare ar fi visul tau, la tine in tara? oere nu-i mai bine?

si inca ceva, de ce nu ma contrazice nimeni dintre cei care sunt deja stabiliti in strainatate?


Daca te cheama Don Quijote si iti place sa te bati cu morile de vant, stai aici, in Romanica.

asta, daca inca nu te-ai saturat de marlani, tarani, tigani, infrastructura execrabila, proasta crestere si fitze,flegme,mucuri de tigara si rahati de caine pe strada.. -_-

Edited by brigazile_martirilor, 12 October 2008 - 16:05.


#30
xella

xella

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 01.06.2005

View Postcata.s, on Oct 12 2008, 16:39, said:

O mica precizare, studiile din Romania sunt recunoscute in strainatate , academic,  nu si profesional marea majoritate.
Oricum, depinde ce ai terminat, unde ai terminat, si in ce tara te indrepti dar studiile sunt recunoscute .....

Da-mi si mie exemplu de studii recunoscute afara....

View Postvata_pa_batz, on Oct 12 2008, 15:04, said:

Dupa cum se vede parerile sunt impartite. Interesant insa este faptul, ca multi emigranti pun esecul initial pe seama xenofobiei sau a rasismului. Tot asa
2. CV + scrisoarea de intentie
Si aici informatia joaca un rol extrem de important, dar pe linga asta se pune problema cunoasterii limbii. Scrisoarea de intentie ofera unui analist versat primele informatii referitoare la persoana candidatului.

Cv-ul si scrisoarea de intentie nu mai au de mult legatura cu personalitatea. Nu se mai fac de mana deci nu mai intervine grafologie.
Sunt bune pt a vedea cat de "versat" este un candidat.

#31
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postxella, on Oct 12 2008, 16:47, said:

Da-mi si mie exemplu de studii recunoscute afara....

inginerie, IT, medicina
Cv-ul si scrisoarea de intentie nu mai au de mult legatura cu personalitatea.
Esti libera sa crezi sau nu. Informatia exista
Nu se mai fac de mana deci nu mai intervine grafologie.

Grafologia este o chestie in plus. Uneori se cere scrisul de mina. Alteori se dau probe la fata locului.
Din scrisoarea de intentie reies structura gindirii, anumite slabiciuni, inclinatia spre confruntari frontale, agresivitate...
CV-ul denota grija pentru punerea in scena

Sunt bune pt a vedea cat de "versat" este un candidat.


#32
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,917
  • Înscris: 25.06.2007

View Postxella, on Oct 12 2008, 17:47, said:

Da-mi si mie exemplu de studii recunoscute afara....

Cred ca mai usor ar fi de dat exemple de studii nerecunoscute...
Europa e plina deja de IT-isti, medici, ingineri, arhitecti, profesori etc care au profitat de aderarea Romaniei la UE si implicit de recunoasterea diplomelor.

#33
Ioan76

Ioan76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,120
  • Înscris: 28.06.2006

View Postandrei_0, on Oct 12 2008, 14:23, said:

Uite, eu sunt stabilit in strainatate, in Europa si te contrazic. Nu ma trateaza si nu m-a tratat nimeni ca pe un rahat, ba dimpotriva, oamenii sunt respectuosi, amabili si cand le spun de unde am venit reactia e de curiozitate, nu de respingere. Si nici macar nu le vorbesc limba.

Lasă-mă să ghicesc ... ești în vreo țară nordică ?  :rolleyes:

Quote

Cred ca mai usor ar fi de dat exemple de studii nerecunoscute...
Europa e plina deja de IT-isti, medici, ingineri, arhitecti, profesori etc care au profitat de aderarea Romaniei la UE si implicit de recunoasterea diplomelor.

Studiile nu se prea recunosc - așa e - în schimb experiența prin diverse companii ( aproape inevitabil străine ) sigur că da ...  ;)

Oricum - la o observație nu mă pot abține : cam toți văd că menționează "țiganii" ( sau în fine ... "rromii" dacă vor să fie așa ... mai moderniști ) ca și motiv de nemulțumire deși "pe afară" ... hmmm ...   :huh:

#34
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View Postvata_pa_batz, on Oct 12 2008, 15:04, said:

Dupa cum se vede parerile sunt impartite. Interesant insa este faptul, ca multi emigranti pun esecul initial pe seama xenofobiei sau a rasismului. Tot asa de interesant este si faptul ca dupa o reusita ulterioara acest presupus motiv pare sa piarda consistent din importanta. Realitatea este ca rationamentul se bazeaza pe calcul la rece. Esti interesant pentru o firma, primesti sansa. Este exact acelasi rationament pe care-l pui tu ca emigrant la baza hotaririi de-a parasi o tara pentru a te stabili in alta. Pur pecuniar, fara considerente patriotice, xenofobe sau de alta natura. Chiar daca acestea ar exista, ele ocupa un loc secundar.
Dupa parerea mea esecul are doua motive mari si late:

1. Supraevaluarea
Aici intra clar faptul ca nu intrunesti cerintele postului pentru care aplici. Un derivat il poate reprezenta si nerecunoasterea diplomei. Din cauza asta este bine sa ai informatii inainte de a le capata prin impactul cu pragul de sus.
2. CV + scrisoarea de intentie
Si aici informatia joaca un rol extrem de important, dar pe linga asta se pune problema cunoasterii limbii. Scrisoarea de intentie ofera unui analist versat primele informatii referitoare la persoana candidatului.
Se pare ca punctul asta este neglijat cu regularitate de catre foarte multi candidati si asta de multe ori chiar de catre nativi.  Uneori insa printr-un noroc chior se poate intimpla ca de partea cealalta a gardului sa se afle un angajator mai putin versat in astfel de probleme, iar asta reprezinta sansa omului. Este bine sa te bazezi pe asta? Eu afirm ca nu.
Cascati ochii bine la aceste amanunte aparent minore. Ele fac diferenta intre a avea sau nu succes! :)

View Postvata_pa_batz, on Oct 10 2008, 15:17, said:

Ce de greseli ai in text  :lol: Si daca le-ai mai proiectat si-n CV si-n gindire, nu mai avem dubii


Prietene ce tot ii tragi cu cv-uri si scrisori de intentie? Scrisorile de intentie sunt copiate de pe net in proportie de 99%, lucrezi la vreo agentie de recrutare? :)

Omul a vrut sa ne arate ca nu tot ce zboara se mananca si oricum nu se astepta sa primeasca doar aplauze.

Si eu am prieteni care au plecat afara si s-au realizat, atat profesional cat si personal insa asta cred ca depinde si de personalitatea fiecaruia, de capacitatea de a se adapta la o alta civilizatie, un alt sistem, un alt mod de a gandi...


Pe de alta parte...cainii nu umbla cu covrigi in coada

- Canada: un pacient suspect de cancer este programat la consultatie peste 4 luni...  :o
- Germania: un prieten stabilit acolo de 12 ani imi spunea ca si acum este privit ca un outsider cand vine vorba de salarii, promovari .. etc, iar cel mai bun prieten al lui este un polonez.....


View Posttu_bizon, on Oct 10 2008, 17:31, said:

Am locuit destule luni intr-o tara mai vestica, dar tot ex-comunista. Ai dreptate. Toti sunt necivilizati si falsi, nu adevaraciosi ca romanii. Iti dau si cateva exemple:
- Cum dom'le sa platesti parcarea cand ai atata trotuar numai bun de trantit cazanul?
- Ei dau prioritate mijloacelor de transport in comun! Pai din Romania stim ca numai lenesii si prostii n-au masina, cum pana mea sa le dai alora prioritate?
- Sunt soferi asa de prosti, incat opresc masina cu cativa metri inainte de trecerea de pietoni. Nu sunt in stare sa faca slalom printre pietoni.
- Castiga de 2-3 ori mai mult ca romanii, dar nici mancar un telefon de ultima generatie n-au!
- N-au fost in stare sa construiasca si ei niste cladiri de birouri printre blocuri... au lasat spatiu verde. Birourile ca birourile, da chiar nici macar o biserica?
- Ei urasc foarte mult animalele! N-am vazut niciun caine vagabond pe acolo.
- Mai mult ca sigur sunt niste antisociali, din cauza asta lipsind aproape in totalitate specia umana care isi petrece veacul cu PET-ul de bere si punga de seminte in fata blocului.
Mai nou in Bucuresti (si nu numai) risti sa nu mai gasesti "cazanul" si te costa vreo 700 ron sa-l recuperezi  B)

De curiozitate: tara respeciva este deja in UE? de cati ani ?

Lucrurile au inceput sa se schimbe si in RO dar acest lucru nu o sa se vada peste noapte.

E greu sa respecti parerea unui alt user atunci cand ai impresia ca detii adevarul absolut  B)

Edited by gabian22, 12 October 2008 - 18:43.


#35
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postgabian22, on Oct 12 2008, 18:42, said:

Prietene ce tot ii tragi cu cv-uri si scrisori de intentie? Scrisorile de intentie sunt copiate de pe net in proportie de 99%, lucrezi la vreo agentie de recrutare? :)

Prietene, ca sa te parafrazez, nu are importanta de unde-mi scot eu experienta. Tu procedezi evident cum crezi

Omul a vrut sa ne arate ca nu tot ce zboara se mananca si oricum nu se astepta sa primeasca doar aplauze.

Si eu am prieteni care au plecat afara si s-au realizat, atat profesional cat si personal insa asta cred ca depinde si de personalitatea fiecaruia, de capacitatea de a se adapta la o alta civilizatie, un alt sistem, un alt mod de a gandi...

Nimic nou


Pe de alta parte...cainii nu umbla cu covrigi in coada
Unde in lumea asta umbla ciinii la modul descris?

- Canada: un pacient suspect de cancer este programat la consultatie peste 4 luni...  :o

Stiu
- Germania: un prieten stabilit acolo de 12 ani imi spunea ca si acum este privit ca un outsider cand vine vorba de salarii, promovari .. etc, iar cel mai bun prieten al lui este un polonez.....
Te-a mintit
E greu sa respecti parerea unui alt user atunci cand ai impresia ca detii adevarul absolut  B)
Parerea este una iar a sti este alta ciocolata


#36
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

Quote

Parerea este una iar a sti este alta ciocolata

Inca unul care se crede atotstiutor....  :puke:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate