![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cafea, lapte, alte bauturi si medicametele
Last Updated: Oct 14 2008 17:04, Started by
Bebeluska
, Oct 10 2008 08:27
·
0

Posted 10 October 2008 - 08:27

Cafeaua reduce efectul analgezicelor sau al antispasticelor? Laptele reduce efectul antibioticelor? Prima intrebare ma intereseaza direct, a doua e un exemplu de mit (sau poate ca nu-i chiar mit) care imi vine in minte cand imi pun prima intrebare. Deci?
|
Posted 10 October 2008 - 09:40

Bebeluska, on Oct 10 2008, 09:27, said: Cafeaua reduce efectul analgezicelor sau al antispasticelor? Laptele reduce efectul antibioticelor? Prima intrebare ma intereseaza direct, a doua e un exemplu de mit (sau poate ca nu-i chiar mit) care imi vine in minte cand imi pun prima intrebare. Deci? Cu laptele e mai complicat, depinde de modul de actiune al antibioticului. Penicilinele, de exemplu, se absorb mai bine (nu le place mediul acid din stomac) daca bei lapte si pentru ca distrug peretele celular al bacteriilor nu le e influentat modul de actiune, tetraciclinelor le scade drastic efectul pentru ca ele inhiba sinteza proteica a bacteriei, si laptele are destule proteine ca sa nu le pese ![]()
Edited by adadoi, 10 October 2008 - 09:41.
|
Posted 10 October 2008 - 09:47

Deci nu doar am luat degeaba pastile in dimineata asta, intrucat am baut cafea, ci am si facut ficatul sa sufere de pomana si nici durerile nu m-au lasat...
|
Posted 10 October 2008 - 10:04

Posted 10 October 2008 - 10:12

Posted 10 October 2008 - 10:19

Posted 10 October 2008 - 10:23

atunci nu cred ca te lasau durerile nici daca sareai peste cafea. Mie una no-spa mi se pare tare slabut.
|
Posted 10 October 2008 - 10:28

Posted 10 October 2008 - 10:35

Bebeluska, on Oct 10 2008, 11:28, said: La mine are efect mereu, orice-ar fi. Iar cafeaua este foarte buna pentru sanatate. E buna pentru tensiune si pentru reducerea cancerului de col uterin la femei. |
Posted 10 October 2008 - 10:35

norocoaso! mie mi se plang toti ca e slab. Am luat si eu o data si n-a avut nici un efect. Tot berea e baza.
![]() |
|
Posted 10 October 2008 - 11:07

Posted 10 October 2008 - 11:10

Dar pana la urma pentru ce e bun Nos-pa?Nici la mine nu a avut nici-un efect de cate ori am luat,mai mult pentru crampe stomacale.Am auzit ca ar fi bun si pentru gravide,pentru reducerea contractiilor,in faza incipienta a sarcinii.
|
Posted 10 October 2008 - 11:18

e antispastic: crampe, pietricele plecate la plimbare, dismenoree...
|
Posted 10 October 2008 - 16:45

adadoi, on Oct 10 2008, 10:40, said: da, la unele analgezice cafeaua reduce efectul Pentru perioada aia ![]() |
Posted 10 October 2008 - 19:28

|
Posted 10 October 2008 - 19:51

Dar ce...berea e benefica pentru stomac?
![]() Ca eu stiam exact contrariul. |
Posted 14 October 2008 - 16:43

Quote Excesul de cafea generează cancer ![]() Mai mult de patru cești de cafea băute zilnic, precum și excesul de băuturi care conțin cofeină determină apariția tumorilor canceroase, se precizează într-un studiu efectuat de cercetători ai Universității Harvard, în colaborare cu Tokyo Woman's Medical. Potrivit cercetătorilor, femeile care consumă zilnic băuturi bogate în cofeină prezintă un risc cu 68% mai mare de a face cancer la sân. Deși nu sunt clare modalitățile în care cofeina favorizează dezvoltarea tumorilor canceroase, oamenii de știință sunt de părere că o cantitate prea mare din această substanță influențează creșterea tumorilor. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 10 ani, asupra a 40.000 de femei cu vârsta de peste 45 de ani. În timpul studiului, s-a pus accent pe observarea obiceiurilor culinare ale subiecților, inclusiv cantitatea de băuturi energizante sau de cafea consumate zilnic. Astfel, s-a constatat că, în timpul cercetării, peste 1.100 dintre subiecți au dezvoltat cancer la sân. Mai multe organizații de sănătate semnalează tot mai des faptul că tinerii obișnuiesc să consume în mod obișuit băuturi energizante, care conțin de nouă ori mai multă cofeină decât cafeaua. Ce ziceti, e adevarat sau nu? Ca orice lucru in exces, dauneaza! Atentie deci la consumul exagerat de cafea! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users